keskiviikkona, marraskuuta 18, 2015

Rakel tutustuu miesasialiikkeeseen: osa 1

Rakelin kuplassa jatkettiin tutustumista miesasialiikkeeseen. Laasanenkin mainitaan ohjelman alussa.
 Laasasen FB-sivuilla käytiin keskustelu, jonka mukaan mä olen ruma lesbo.
Ei käyty. Rakelia ei kuvattu rumaksi lesboksi.
Miksi haetaan konfliktia, sen sijaan, että hoidettaisiin asiat kuntoon?
Miesasialiike ei voi saada mitään miesten tasa-arvo-ongelmia kuntoon, koska miesasialiikkeellä ei ole minkäänlaista todellista valtaa.

Puolueilla on naisjärjestöt, kaikki tasa-arvoasiantuntijat ovat feministejä, Suomessa on 5 naistutkimuksen laitosta (jotka ovat täynnä feministejä), mutta ei yhtään miestutkimuksen laitosta.

Kaikki rahoitus ja valta on feministeillä, joten miesasialiikkeellä ei muuta mahdollisuutta kuin huudella puskasta kritisoidakseen vallitsevaa tilannetta.
Miesasialiikkeellä on ihan hyviäkin tavoitteita, esim. mitä tulee asevelvollisuuteen...
Taas Rakel käyttää ilmaisua "hyviä tavoitteita" kuvaamaan niitä miesliikkeen päämääriä, jotka ovat poliittisesti korrekteja ja joilla on laaja tuki kansalaisten ja jopa feministien parissa.

Rakel antaa ymmärtää, että miesliikkeen poliittisesti epäkorrekteja tasa-arvovaatimuksia ei tarvitse edistää mitenkään, koska tasa-arvo ei itsessään ole Rakelille (ilmeisesti) mikään arvo sinänsä.
Mä haluun samat oikeudet kaikilla sukupuoleen katsomatta
No haluatko Rakel miehille eim. tasa-arvoiset lisääntymisoikeudet? Miesten lisääntymisoikeudet pitävät sisällään ainakin seuraavat asiat:
  1. Isyyshuijaukset
  2. Adoptio-oikeudet
  3. Jäädytettyjen alkioiden aborttioikeudet
  4. Miesten oikeudet abortissa (Choice for men)
  5. Oikeus tietää olevansa lapsen isä (esim. äiti ei kerro syntyneestä lapsesta biologiselle isälle)
  6. Biologisen isän oikeus lapseen, joka on syntynyt naisen ollessa avioliitossa toisen miehen kanssa.
  7. Väärät isyysväitteet
Tilanne lisääntymisoikeuksissa edustaa tasa-arvon irvikuvaa: miehellä ei ole juuri muita lisääntymisoikeuksia kuin housujen pitäminen jalassa ja kondomin käyttö.
Asiantuntijat arvioivat, että hallituksen leikkaukset vaikuttavat eniten naisiin... Hallitusohjelma heikentää sukupuolten välistä tasa-arvoa.
Epäillemättä hallituksen leikkaukset koskevat erototen naisiin, koska suurin osa valtion rahoista menee naisille. Siis niistä verorahoista, jotka ovat pääosin miesten tienaamia.

Tasa-arvo edistyy naisten saamia tulonsiirtoja leikkaamalla. Jos päämääränä on täysin tasa-arvoiset tulonsiirrot, hallituksen pitäisi leikata valtavan paljon enemmän naisten valtiolta saamia rahoja.
Tasa-arvon ajajat nähdään usein riitelijöinä. Missä me voitaisiin puhaltaa yhteen hiileen?
Miksi tasa-arvon ajamisessa pitäisi puhaltaa yhteen hiileen? Eiväthän työmarkkinajärjestötkään puhalla yhteen hiileen?

Päämääränä on saada miesten tasa-arvo toteutumaan. On ihan sama millä tavalla toteutetaan. Tasa-arvo toteutuu tekemällä tasa-arvoistavia päätöksiä. Esimerkiksi tasa-arvoistamalla tasa-arvotutkimus ja tasa-arvovirat siten, että niissä on miesliikkeen yhtäläinen edustus. Tällä hetkellä tilanne on 100-0 feministien hyväksi.

Eivät feministit aio koskaan kannattaa tasa-arvoresurssien tasa-arvoistamista, koska se olisi heidän omasta pussistaan pois.
  • RAKEL: Miksi miesasialiikettä mollataan?
  • KASPER STRÖMMAN: Kun mä katson tätä miesliikeen sivua (Miesten tasa-arvo ry), niin he ovat lähteneet mies, mies mies linjalla. Mutta kun menee syvemmälle, niin siellä halutaan tasa-arvoo, mutta nimenomaan miesten tasa-arvoo. Se mu kiehtoo tässä eniten, että on olemassa erikseen miesten ja naisten tasa-arvo.

Niin, miesten tasa-arvoliikkeen tavoitteet ovat ovat erit kuin feministisellä liikkeellä. Mitä ihmeellistä siinä on.

Esimerkiksi Rakel väitti juuri hallituksen leikkausten vähentävän tasa-arvoa, kun taas miesasiamiehenä minä olen päinvastaista mieltä.

Feministeillä on aivan eri näkökulma tasa-arvoon kuin miesasiamiehillä. Tasa-arvo-ongelmien olemassaolo riippuu ratkaisevasti siitä, kuka asetetaan uhrin asemaan ja kuka on syyllinen.

Miesten tasa-arvo ry puhuu miehistä, koska juuri missään muualla ei puhuta miehistä. Olisi myös epäeettistä yrittää sanella naisten tasa-arvo-ongelmat - feministit eivät siitä tykkäisi. 

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Syyte: Tämä oli Seinäjoen teinisurman motiivi – 16 veitseniskua - Kotimaa - Ilta-Sanomat

...
Syyttäjän mukaan tyttö oli jo etukäteen päättänyt surmata luokkatoverinsa. Hän valitsi syyttäjän mukaan tekotavaksi myrkytyksen. Syyttäjän mukaan tyttö teki päätöksen surmaamisesta viimeistään muutamia päiviä ennen tekoa.
...
Uhri kuitenkin huomasi sivumaun ja jätti juomisen kesken.

Silloin 15-vuotias syytteen mukaan pyysi uhrin istumaan lattialle, sitoi silmät ja sai uhrin selälleen makuulle kuuntelemaan musiikkia ja rentoutumaan.

Sillä välin 15-vuotias syyytteen mukaan haki keittiöveitsen ja löi sillä uhria rintaan. Uhri yritti paeta, mutta iskut jatkuivat. Kaikkiaan lyöntejä oli kuusitoista.
...

IS paikalla Pariisissa: Naisterroristi räjäytti itsensä piirityksessä – ainakin 2 kuollut, viisi pidätetty - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nettomaksaja kirjoitti...

Rakel Liekin tapa tehdä ohjelmaa on varsin mielenkiintoinen: Hän valitsee haastateltavakseen ihmisiä, jotka eivät tunne käsiteltävää asiaa ja lopputuloskin on sitten sen mukainen.

Ile kirjoitti...

No niin, Naisjärjestöjen keskusliitto on näköjään solminyt YLE:n kanssa kumppanuuden

Naiset mediassa -keskustelutilaisuus
18.11. klo 14.30 - 16.00, Ylen Iso Paja, Radiokatu 5, Helsinki

OHJELMA

14.30 Avaus

Sirkka-Liisa Anttila, puheenjohtaja, Naisjärjestöjen Keskusliitto
Reija Hyvärinen, viestintäjohtaja, Yle

2010 -luvun uudet kansalaistaidot Mitä naisten tulee hallita?
Minna Peltomäki, kehityspäällikkö, luovat sisällöt, Yle

Nainen toimijana mediasisällöissä
Politiikkaa, taloutta ja urheilua - missä naiset?
Miten asiantuntijat, esiintyjät ja keskustelijat valitaan ohjelmiin?
Miten huolehditaan tasa-arvon toteutumisesta?

Riikka Venäläinen, Ylen uutisten ja ajankohtaisten Yhteiskunta -toimitusryhmän päällikkö Merja Ylä-Anttila, vastaava päätoimittaja, MTV Uutiset

Kysy, sana on vapaa! Valmistauduthan keskustelemaan, kommentoimaan ja kysymään.

16.00 Tilaisuuden päätös

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille, mutta siihen tulee kuitenkin ilmoittautua

AT kirjoitti...

"Rakelia ei kuvattu rumaksi lesboksi."

Hmm..

7. Rakel on lesbo, kuten useimmat muutkin femakot.
6. Tämä nykyinen feministinen hiekkapimppiversio ei oikein sytytä.

Ei ehkä suoraan käytetty sanoja "ruma lesbo", mutta noissakin lainauksissa puututtiin sukupuoliseen suuntautumiseen ja käsiteltiin ulkonäköä vähemmän positiivisessa hengessä. Tämä pilkunviilaus ei oikein vakuuta.

Muilta osin hyvää analyysiä.

Anonyymi kirjoitti...

Päivän kuva
Kuva kertoo vasemmistolaisnaisista

El Ninja kirjoitti...

Oli varmasti Rakelille ihan terveellistä oikeasti keskustella kasvokkain miesasialiikkeen aktiivin kanssa. Netissä toistensa kanssa ohipuhuminen on aivan liian helppoa, jolloin varsinaista keskustelua ei koskaan synny.

Se on tietysti mukava, että Rakeli löytää yhden hyvänkin miesasialiikkeen ajaman tavoitteen. Kiinnostaisi tietää mitä ne pahat ja huonot tavoitteet sitten ovat? Ja mahtavatko nämä tavoitteet olla pikemminkin Rakelin omassa päässä, enemmän kuin miesasialiikkeen agendalla?

Asevelvollisuuden tasa-arvoistamisen luonnehtiminen ihan hyväksi tavoitteeksi on tietenkin aika väheksyvä asenne. Kyseessä on kuitenkin sellainen virtahepo olohuoneessa, että siihen ei tohdi kukaan poliitikko tosissaan edes puuttua. Ajatusharjoituksena Rakel voisi vaikka miettiä miltä tuntuisi jos valtio määräisi kaikille naisille synnytyspakon, tai vaihtoehtoisesti 6kk jakson vanhusten/lasten hoitoa 5 euron päiväpalkalla. Jos kumpikaan ei käy, niin vaihtoehtona on vankeusrangaistus. Tuntuisiko olo kovin tasa-arvoiselta lain edessä?

Anonyymi kirjoitti...

Tyhnyyden dilemma. Tyhmällä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia ymmärtää kuka on viisas tai älykäs. Feministit ovat juuri oman aatteensa tyhmentäminä oman rakennelmansa uhreja, jotka huutava tuuleen omia "viisauksiaan", mutta eivät voi mitenkään käsittää niiden omien ajattelumallinen onttoutta. Ulkopuolinen kritiikki on tietenkin heille pelkkää sortoa kuten ideologiseen taustaan perinteeseen kuuluu.