sunnuntaina, tammikuuta 10, 2016

SDP:n Satu Taavitsainen levittää valheellista feministipropagandaa

Demokraatti-lehti osallistuu valheellisen feministipropagandan levittämiseen otsikolla SDP:n Taavitsainen: ”Joka 6. minuutti Suomessa nainen joutuu avo- tai aviopuolisonsa pahoinpitelemäksi”

Taavitsainen perustaa väitteensä jo moneen kertaan falsifioituun "Usko, toivo, hakkaus" (1997) tutkimukseen.

Kirjoituksessani Kuinka väkivallan naisuhrien määrä maksimoidaan? (2010) lainataan Hannu Sepposta:
Hannu T. Sepponen kritisoi (2007, kirjassa Mies ilman tasa-arvoa) feministisesti orientoituneita väkivaltatutkimuksia keskittymisestä vain naisuhrien tutkimiseen ja pyrkimyksestä naisuhrien määrän liioittelemiseen. Sepposen mukaan Suomessa suurta huomiota saanut ”Usko, toivo ja hakkaus” -tutkimus (1998) oli metodologialtaan, perusteorialtaan ja johtopäätösten paisuttelemisessa julkisuudessa ainutlaatuinen skandaali yhteiskunnallisen tutkimuksemme historiassa. Tutkimuksen tuloksia yleistettiin niin, että joka viidennen parisuhde olisi väkivaltainen ja että vuosittain altistuisi lyömisen kaltaiselle väkivallalle 90 000 naista. Tästä Suomen Amnesty sai aiheen kampanjalleen ”250 päivittäisestä mustasta silmästä”. Tutkimuksen lähtökohtana oli naisten uhriasema ja miesten syyllisyys, eikä asetelmaa testattu millään tavalla itse tutkimuksessa. Oma lukunsa oli se, miten kritiikittömästi tutkimus otettiin vastaan mediassa. Edelleen vuonna 2007 oikeusministeri ja peruspalveluministeri toistelivat lukuja esimerkkeinä naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyydestä. Suuret luvut saatiin käyttämällä mahdollisimman laveaa väkivallan määritelmää.
 Markku Jokisipilä kirjoitti otsikolla Usko, toivo ja bullshit jo vuonna 2008.
Eivätkö jo ajat sitten asenteelliseksi, puolueelliseksi ja metodeiltaan vääristeleväksi vuonna 1997 toteutetun "Usko, toivo, hakkaus" -kyselytutkimuksen johtopäätökset milloinkaan katoa julkisuudesta? En luule paljon liioittelevani, kun totean, että päivittäin saa lehdistä lukea ja tv:stä kuulla, että suomalaisnaisista 40 prosenttia on kokenut parisuhdeväkivaltaa joskus ja että 20 prosenttia elä parhaillaan väkivaltaisessa suhteessa. Väkivallaksi määriteltiin mm. se, että joku mies on käyttäytynyt tavalla jonka nainen eli kyselyn vastaaja "on kokenut seksuaalisesti uhkaavaksi". Aviopuolison suhteen väkivallaksi luokitellaan myös "kiinni pitäminen", "painostaminen" ja uhkailu sekä naisen kokemukset väkivallan uhasta. Näin maailmoja syleilevällä määritellyllä väkivaltaa kokeneiden prosentin olisi luullut olevan paljon korkeampikin.

Vasemmistofeministit (Halonen, Niinistö) eivät jätä kiveäkään kääntämättä, kun tarjolla on mahdollisuus todistella suomalainen mies kaikkein väkivaltaisimmaksi.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ps-edustaja puolustaa poliisia: Naisjärjestön puheenjohtajan kommentointi outoa

Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen (ps.) sanoo, että Naisasialiitto Unionin puheenjohtajan Katju Aron kommentointi koskien apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen lausuntoja Suomeen saapuneesta ja ulkomaalaisten turvapaikanhakijoiden mukanaan tuomasta uudesta seksuaalihäirintään liittyvästä ilmiöstä on outoa.

Juvonen toivoo järjestön kertovan, miten naisiin kohdistuvia ahdistelu-häirintä- ja raiskaustapauksia tulisi heidän mielestään Suomessa ennaltaehkäistä ja millaisena Naisasialiitto näkee suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuskehityksen tilanteen tällä hetkellä.

– Aron kommentoinnista tulee tunne, että Naisasialiitto Union ei allekirjoita poliisin näkemystä Suomeen saapuneesta uudesta naisiin kohdistuvasta häirintäilmiöstä. Poliisi tiedotti viime joulukuussa, että naisiin kohdistuu enemmän seksuaalista ahdistelua, johon liittyy myös se, että miehet lähtevät seuraamaan naisia, käyvät käsiksi ja suutelevat väkisin. Pahimmassa tapauksessa teot ovat olleet vieläkin vakavampia, joista on tullut myös tuomioita, Juvonen toteaa.

Juvosen mukaan väkivalta, häirintä, ahdistelu, raiskaus ovat kaikki tuomittavia riippumatta siitä, tekikö ne suomalainen tai ulkomaalainen ihminen ja oli kohteena sitten suomalainen tai ulkomaalainen.

– Tarvitaan poliisin, päättäjien ja koko yhteiskunnan valppautta ja mielestäni juuri siitä on esimerkiksi apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen antamassa lausunnossa liittyen ”uuteen seksuaalihäirintäilmiöön” kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Nasima Razmyar: ”Miten voi olla, että vasta kun kourijan käsi on totuttua tummempi, asiasta kiinnostutaan?”

SDP:n kansanedustajan Nasima Razmyarin mielestä Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen kommentit ensin The Telegraph -lehdessä ja myöhemmin STT:n haastattelussa kuulostavat vähättelyltä.

– Vierailu turvakodissa voisi tehdä hyvää paitsi poliisipäällikölle myös monelle muulle. Siellä naiset voivat kertoa, kuinka vakava ongelma meillä on ollut ja on edelleen, hän kirjoittaa blogissaan.

Razmyar viittaa myös Kölnin tapahtumiin uutenavuotena.

– Saksan uudenvuoden tapahtumat olivat järkyttävät ja tietysti yksiselitteisesti väärin. Seksuaalinen häirintä ja väkivalta ovat aina yksiselitteisesti väärin. Yhtälailla on väärin myös se, että julkisessa keskustelussa eri mieltä olevat naiset yritetään hiljentää uhkaamalla seksuaalisella väkivallalla. On väärin, että nuori tyttö joutuu oppimaan, ettei aikuisen käsi aina ole suojeleva.

Razmyar kirjoittaa, että jokainen on varmasti iloinen siitä, että naisiin kohdistuva seksuaalisluonteinen henkinen ja fyysinen väkivalta otetaan vihdoin vakavasti.

– Moni kuitenkin ihmettelee, miten voi olla, että vasta kun kourijan käsi on totuttua tummempi, asiasta kiinnostutaan? Sitä ihmettelen minäkin.

Razmyar sanoo, että jokainen nainen ansaitsee oikeuden puhua ilman, että häntä uhkaillaan seksuaalisella väkivallalla.

– Siihen ei saa vaikuttaa pukeutuminen, etnisyys, vamma tai toisen osapuolen humalatila. Mikään ei oikeuta loukkaamaan toisen koskemattomuutta ilman lupaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa ei järjestelmällistä seksuaalista härintää uutenavuotena – yksi poikkeus löytyy
Ruotsissa Kalmarin kaupungissa on kerrottu miesryhmistä, jotka ahdistelivat naisia uudenvuodenaattona. Poliisin mukaan uuden vuoden juhlinta sujui muuten normaalisti.


Ruotsissa uudenvuoden juhlintaan ei näytä liittyneen ainakaan mitään järjestelmällistä seksuaalistä ahdistelua, arvioi poliisin lehdistöpäivystys. Ruotsin poliisi luonnehtii uudenvuoden tapahtumia ja poliisitehtäviä ”normaaleiksi”.

Ainoan poikkeuksen näyttää muodostavan Kalmarin kaupunki Etelä-Ruotsissa. Siellä useita naisia on ilmoittanut joutuneensa seksuaalisen ahdistelun kohteeksi uudenvuodenaattona. Kalmarin alueella julkaistavan Barometern-lehden mukaan poliisi on ottanut kiinni kaksi epäiltyä, mutta poliisi ei ole antanut tarkempia tietoja epäillyistä. Kiinniotetut vapautettiin kuulustelujen jälkeen.

Kalmarissa ahdistelijoiden ryhmiä liikkeellä

Poliisi arvioi, että Kalmarissa noin kaksikymmentä naista joutui seksuaalisen ahdistelun kohteeksi uudenvuodenaattona. Ainakin yhden silminnäkijän mukaan ahdistelijat olivat vieraskielisiä. Barometern-lehden haastattelema maahanmuttajataustainen mies pelasti yhden uhrin autoonsa. Nainen oli siinä vaiheessa viiden tai kuuden miehen ympäröimänä.

Ruotsissa uudenvuoden tapahtumat eivät ole synnyttäneet laajempaa keskustelua, ja myös maahanmuuttoa vastustavilla foorumeilla viitataan Kalmarin lisäksi lähinnä tapahtumiin ulkomailla, kuten Saksassa ja Helsingissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kristiina, 32, on vapaaehtoisesti lapseton: ”Lapsi olisi kuin lemmikki, jonka hankkisin vaikken haluaisi”

Lapsia syntyy Suomessa vähemmän kuin väestöllinen tarve olisi. Lapsettomuus on monelle naiselle tietoinen valinta, mutta lapsiluvut voivat laskea taloudenkin takia.
Rovaniemeläinen Kristiina Hacklin, 32, on täysin omasta tahdostaan päättänyt olla hankkimatta lapsia.

– Lapsi olisi kuin lemmikki, jonka hankkisin vaikken haluaisi. En ole ikinä kokenut tarvitsevani lapsia. Elämäni on mielekästä kissojen, puolison, töiden ja harrastuksien kanssa.

Hacklin kertoo päätöksensä kasautuvan monista palasista, joista tärkeimmän muodostaa hänen suvussaan kulkevat rasitteet. Näitä ovat mielenterveysongelmat, alkoholismi ja erilaiset fyysiset sairaudet.

– Myös oma välinpitämättömyys lapsia ja niiden hankkimista kohtaan vaikuttaa paljon. En usko, että olisin hyvä vanhempi. En myöskään halua hankkia lapsia maailmaan, joka on nykyisen kaltainen – ylikansoitettu ja saastunut.

Tämän päivän yhteiskunnassa Hacklin ei ole outolintu, sillä vähälapsisuus mukaan lukien lapsettomuus näyttää olevan kehitystrendi niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa.

El Ninja kirjoitti...

Usko, toivo ja hakkaus -tutkimukseen viittaamiseen pitää olla nollatoleranssi. Ihminen, joka perustelee kantaansa melkein 20 vuotta sitten tehdyllä moneen kertaan huonoksi osoitetulla "tutkimuksella", ei ansaitse tulla otetuksi vakavasti.

Olisi jo aika tehdä uusi paremmin laadittu tutkimus, mutta jotenkin siihen ei näytä kellään olevan kiinnostusta. Tai jos on tutkittu, niin rivipoliitikot eivät ainakaan niihin viittauksia viljele. Oliko edellinen tutkimustulos sen verran hyvä ja käyttökelpoinen, ettei sitä turhaan kannata pilata uusintakierroksella?

Taisi joku taho tosin yrittää naisten harjoittaman väkivallan tutkimista vuoden 2004 tienoilla, mutta kohtasi vastoinkäymisiä feministien taholta, koska premissinä ei ollutkaan tuttu "naisiin kohdistuva väkivalta". Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa, sillä onhan vanha tutkimustulos parempi kuin pussillinen uusia. Ja kun tulokset on jo etukäteen tiedossa, niin ei kannata oikeastaan tutkia ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi: Iso miesporukka kulkee ryhmässä ja koskettelee naisia Helsingissä

Helsingin poliisin poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoo, että poliisille on jo syksyllä tullut viestejä lukuisista ulkomaalaisten tekemistä aggressiivisista lähestymisyrityksistä Helsingissä. Hänen mukaansa asiasta ovat viestittäneet muun muassa Aseman lapset ja Kansalaistori. Aapio avasi näin Helsingin poliisin viimeaikaisia lausuntoja uudesta seksuaalirikosilmiöstä.

– Iso porukka miehiä kulkee tuolla ryhmässä ja koskettelee naisia. Minun mielestäni se on uusi ilmiö. Puhutaan 30–50 ihmisen ryhmistä. Tarvitaan 50 poliisia, että semmoinen porukka saadaan poistettua paikalta, kun on päihtymystä ja kieliongelmia, Aapio sanoi STT:lle.

Aapion mukaan yksittäisiä aggressiivisia tapauksia on ollut aiemmin, mutta asia on syksyllä muodostunut sen verran laajamittaisemmaksi, että voidaan puhua jo ilmiöstä. Hän sanoo poliisin olevan huolestunut etenkin ensi kesästä ja ottavan asian puheeksi vastaanottokeskuksissa.

– Myös vanhempien kanssa pitää keskustella, koska veikkaan että osa näistä alaikäisistäkin naisista on tässä toiminnassa provosoimassakin. Täytyy selvittää, miten tämä oikein näiden ulkomaalaistenkin näkökulmasta menee.

Poliisipäällikkö myöntää, että poliisi on uuden edessä.

– On vähän erilainen tilanne tuoda esille huolta kuin kertoa, kuinka monta rikosta tai tehtävää poliisilla on tähän liittyen. Tämä liittyy myös radikalisoitumiseen. On olemassa ilmiöitä ja trendejä ja niihin pitää varautua ennakolta, eikä vasta sitten, kun ne ovat käsissä.Uusi rikosilmoitus

Helsingin poliisi on tehnyt uuden rikosilmoituksen Senaatintorin uudenvuoden aaton ahdistelutapauksista järjestyksenvalvojien tekemien havaintojen perusteella. Kyseessä on yksi ilmoitus, joka voi sisältää useita tekoja. Aiemmin poliisi on tehnyt kaksi rikosilmoitusta uudenvuoden juhlien tapahtumista.

– Nyt yritetään selvittää, kuinka monta tapausta siellä on ollut. Tämmöistä on kuitenkin tapahtunut ja alaikäisten ahdistelusta on meidän käsityksemme mukaan ollut kyse, joten asia täytyy selvittää.

Anonyymi kirjoitti...

Joukkoahdistelu on uusi ilmiö Saksassa – "tällaista ei ole aiemmin ollut"

Saksan keskusrikospoliisi suunnittelee uusia toimenpiteitä seksuaalista joukkoahdistelua vastaan. Arabimaissa joukkoahdistelu on jo pitkään ollut ongelma. Ilmiölle on ehditty jo antaa nimikin - taharrush gamea - kirjoittaa saksalainen Welt am Sonntag -lehti.

Saksan keskusrikospoliisi aikoo Kölnin uudenvuodenyön tapahtumien jälkeen taistella ilmiötä vastaan.

– Keräämme kaiken mahdollisen saatavilla olevan tiedon Kölnin ja muidenkin kaupunkien joukkoahdisteluista kokonaiskuvan luomiseksi, kertoo keskusrikospoliisin tutkija Welt am Sonntag-lehdelle.

Selvitysten perusteella poliisi saa toimintaohjeet ja resursseja joukkoahdistelujen torjumista vastaan. Keskusrikospoliisin Holger Münchin mukaan poliisi suhtautuu Kölnin tapahtumiin ja kansalaisten turvattomuuden tunteeseen äärimmäisellä vakavuudella. Keskusrikospoliisilla on tietoa monissa arabimaissa yleistyneestä joukkoahdistelusta, jolle on jo annettu arabiankielinen nimikin - ”taharrush gamea”.

– Nuorten miesten ryhmät suurissa joukkotapahtumissa ja mielenosoituksissa asettavat poliisien valvonnan tiukalle. Rikoksia tehdään seksuaalisesta ahdistelusta raiskauksiin. Saksassa tällaista joukkoilmiötä ei ole aiemmin ollut.

Sen sijaan joukkotapahtumissa on jo pidempään ollut taskuvarkauksia, joihin ovat keskusrikospoliisin mukaan pääosin syyllistyneet pohjoisafrikkalaiset miehet.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentia unelmoivilta femakoilta tähän?:

Comments

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...Ilta-Sanomat: Nuorisotyöntekijät joukkoahdisteluista: Kansalaistori ollut villi paikka – ”Saa nähdä, millaiseksi ilmiö muodostuu talven jälkeen” (10.1.2.015)
Nuorisotyöntekijöiden mukaan syksyllä isot miesporukat ahdistelivat tyttöjä ja nuoria naisia.

Nuoria auttavaa katutyötä tekevät ammattilaiset ovat samoilla linjoilla Helsingin poliisijohdon kanssa siitä, että lähestymisyritykset ovat lisääntyneet Helsingin katukuvassa. Nuorten parissa työskentelevän Aseman Lapset -järjestön työntekijät ovat syksystä lähtien olleet yhteydessä poliisiin ja kertoneet ahdisteluista.

Lähestymisyritykset alkoivat nuorisotyötä tekevien mukaan lisääntyä syksyllä, kun maahan saapui turvapaikanhakijoita. Ahdistelun kohteina ovat olleet alaikäiset tytöt ja nuoret aikuiset naiset
Turkka sanoo, että syksyllä liikkeellä oli isommat 30-50 hengen miesporukat. Ahdistelevia miesporukoita ei ole enää viime aikoina näkynyt.Turkka lisää, että silmiin on sattunut kaikenlaista. On säälittävän näköisiä yrityksiä.

– Siellä on myös minun ikäisiäni viisikymppisiä äijiä viheltelemässä.

Turkka haluaa vastapainoksia sanoa, että ahdistelijoiden joukossa on myös kantasuomalaisia aikuisia.

Anonyymi kirjoitti...

”En voi olla tuijottamatta” – Katy Perryn kaula-aukko nousi puheenaiheeksi Golden Globessa, katso kuvat illan uskaliaimmista puvuista!

Jos mies tuijottaisi, hän olisi perverssi ahdistelija.

"Ruotsissa uudenvuoden juhlintaan ei näytä liittyneen ainakaan mitään järjestelmällistä seksuaalistä ahdistelua, arvioi poliisin lehdistöpäivystys. Ruotsin poliisi luonnehtii uudenvuoden tapahtumia ja poliisitehtäviä ”normaaleiksi”."

Ruotsissa normaalia lienee asioiden piilottelu:

Ruotsin poliisijohtaja ahdistelutapausten salailukohusta: ”Jos se pitää paikkansa, asia on vakava”

Tällaista salailua Naisasialiitto Unioni siis haluaa myös Suomeen.