lauantaina, helmikuuta 27, 2016

Sukupuoli-identiteetti ei ole sama asia kuin sukupuoli

Demarinuoret kirjoittaa otsikolla ”Äärimmäisen loukkaava” – Demarinuoret tyrmää täysin Perussuomalaisten Nuorten ”avoimesti syrjivän kampanjan”.

Minä en ainakaan halua ottaa ihmisiltä oikeutta "ilmaista sukupuoltaan haluamallaan tavalla". Se ei vaikuta myöskään olevan perussuomalaisten nuorten tavoite.

Demarinuoret kirjoittavat:
Ahdasmielinen lokerointi kuvaa paremmin Perussuomalaisten Nuorten ajatusmaailmaa kuin mitään muuta.
Valtio on hyvin ahdasmielinen lokeroija, eikä Demarit ole ajanut valtion suorittamaan lokerointiin muutosta. Valtio jakaa ihmiset varsin tiukasti miehiin ja naisiin.

Oman identiteetin määrittely
  1. Koen olevani Napoleon
  2. Koen olevani musta lesbofeministi
  3. Koen olevani marsilainen orava
  4. Koen olevani kanadalainen
Ihminen saa kokea olevansa mitä haluaa. Kokemus omasta identiteetistä on kuitenkin aivan eri asia kuin se, mitä ihminen oikeasti on.

Monet pähkähullut kokevat mitä erilaisimpia identiteettejä, mutta yhteiskunta ei kohtele heitä koetun identiteetin mukaan.

Mitä tarkoittaa itsensä tunteminen mieheksi/naiseksi?

Miltä tuntuu kokea itsensä mieheksi tai naiseksi? Muiden kokemuksia on mahdoton tietää, koska voimme tietää ainoastaan oman pään sisältömme.

Koenko minä itseni mieheksi? Ehkä, en minä tiedä. En minä koe paljon mitään. Pitäisi varmaan tietää vertailun vuoksi, millaista on tuntea itsensä naiseksi. Saattaa olla, että minä en koekaan itseäni oikealla tavalla mieheksi.

Transumiehet haluavat pukeutua naisten vaatteisiin, laittaa huulipunaa ja käyttäytyä naisellisesti. He haluavat eroon pippelistä, karvoista ja matalasta äänestä. Jos tuollaiset halut sisältyvät naisen identiteettiin, niin silloin minä en ole nainen. Toisaalta on olemassa paljon naisia, joilla ei ole mitään hinkua naiselliseen käytökseen.

Yhteenveto

Valtio määrittää sukupuolen hyvin ahdasmielisesti ulkoisten vemputtimien perusteella. Demarit ovat vuosien saatossa olleet usein vallassa, mutta he eivät ole koskaan hakeneet muutosta tuohon asiantilaan, kuten ei mikään muukaan puolue.

Sukupuoli-identiteettiä ei ole järkevää käyttää sukupuolen määrittelyyn - samalla tavalla kuin kansallisuus-identiteettiäkään ei käytetä kansalaisuuden määrittelyyn.

Napoleoniksi itseään luuleva ihminen ei ole Napoleon.

52 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Haista huilu, senkin miesvihaaja!:

Emma Watson calls for feminist alternatives to pornography | People | News | The Independent

Anonyymi kirjoitti...

Kasvokkain: Sukupuolentutkija Tuija Pulkkinen ei usko tyttö–poika-jaottelun loppuvan – "Feminismi ottanut takapakkia" | Yle Uutiset | yle.fi

Professorin mielestä 1970-luvun henkinen miesvaltaisuus on alkanut taas hallita raskaassa politiikassakin. Kasvokkain on juttusarja, jossa joka lauantai tartutaan ajankohtaiseen teemaan kiinnostavan henkilön kautta.
...

Anonyymi kirjoitti...

Why 'feminism' poisons EVERYTHING - YouTube

"Ban Bossy"- Why 'Feminism' poisons EVERYTHING (Part 2) - YouTube

IF Men acted like FEMINISTS! - YouTube

IF men acted like FEMINISTS (Part 2) - YouTube

Pantalone kirjoitti...

Naiskiintiö on ahdasmielistä sukupuoleen perustuvaa lokerointia. Asevelvollisuus on ahdasmielistä sukupuoleen perustuvaa lokerointia. Positiivinen syrjintä on sukupuoleen tai/ja rotuun perustuvaa sortoa.

Anonyymi kirjoitti...

BBC3's anti-male coverage shows that men's issues are still not taken seriously

Are today’s women too picky for their own good?

Anonyymi kirjoitti...

Valtava kohu Yhdysvalloissa – valkoinen nainen väitti vuosia olevansa musta

Yhdysvalloissa nousi suuri kohu valkoisesta naisesta, joka on vuosia väittänyt olevansa tummaihoinen.

Rachel Dolezal, afroamerikkalaisten kansalaisoikeusjärjestön osaston entinen puheenjohtaja, erosi virastaan kohun saattelemana. Dolezal oli esittänyt afroamerikkalaista, vaikka hän on syntyperältään täysin valkoihoinen.

Dolezal jäi kiinni vilpistään hänen vanhempiensa tultua julkisuuteen. Vanhemmat kertoivat paikalliselle uutissivustolle heidän tyttärensä väittävän olevansa afroamerikkalaista sukua, vaikka oikeasti hänen juurensa ovat Tsekissä ja Saksassa.

– Olen odotellut puolustusasemissa muiden kertoessa tunteistaan, uskomuksistaan, hämmennyksestään ja näkemyksistään tietämättä koko tarinaa, Dolezal kirjoittaa Facebook-seinällään.

Dolezal kertoi Sky News:ille perjantaina pitävänsä itseään ehdottomasti afroamerikkalaisena. Hän myös ilmoitti, ettei välitä vanhempiensa väitteistä. Dolezal sanoi, ettei pidä Ruthane ja Larry Dolezalia oikeina vanhempinaan. Hän on myös haastanut vanhempansa oikeuteen.

Myös Spokanen kaupunki on aloittanut tutkimukset siitä, väärensikö Dolazel etnisen taustansa hakiessaan paikkaa kaupungin Poliisikomiteasta.

NAACP, afroamerikkalaisten kansalaisoikeusjärjestö, on suurin kansalaisoikeusjärjestö Yhdysvalloissa. Järjestön julkaisemassa tiedotteessa todetaan, että henkilön etinen tausta ei ole pääsyvaatimus johtoasemaan järjestössä.

Kansalaisjärjestön edustajat ovat myös toivoneet Dolezalin jatkavan järjestön jäsenenä. Rachel Dolezal myös opettaa Afrikan tutkimusta paikallisessa yliopistossa.

– Keskustelu on kääntynyt henkilökohtaiseen identiteettiini, rodun ja etnisyyden määrityksen kontekstissa, Dolezal sanoi lausunnossa eron tultua julki.

Anonyymi kirjoitti...

Nettiraivo repesi: Miehet eivät arvosta “puhkipantuja” naisia!

Vauva-keskusteluyhteisössä on käynnissä todellinen sotatila. Eilen lisättyyn keskustelunavaukseen on kertynyt sadoittain kommentteja.

Kaikki lähti siitä, kun muuan mies kirjoitti varsin halventavaan sävyyn, etteivät miehet arvosta “puhkinussittuja” naisia. Toisin sanoen, niitä joilla on paljon seksikokemusta.

“Älä ny AV-mamma tule lässyttää sitä perus miehet on vain peloissaan siitä, että nainen on kokenut jotain isompaa ja parampaa. Mutta kun miehet eivät halua edes, että heidän siskot, tyttäret tai äidit harrastaa seksiä monen miehen kanssa. Miksi? KOSKA MIEHET EI ARVOSTA HELPPOJA NAISIA!”, kuului aloitus.

Kaikki naiset eivät nielaise neitsytolettamaa noin vain:

-Ai, minun mieheni arvosti kokemustani ja sitä, että tiedän, mitä sängyssä tehdään, kommentoi yksi keskusteluun osallistuneista.

-Ei kiinnosta paskaakaan jos se vähentää arvoani jonkun “miehen” silmissä, mielummin vietän elämäni yksin kun jonkun tuomitsevan, itsestään liikoja luulevan kaksilahkeisen kanssa, muuan moderni neitokainen tykittää takaisin.

-Mutta eikös se todiste mene juuri toisinpäin, että juuri niitä puhkinussittuja arvostetaan kaikkein eniten, koska niin monet ovat halunneet niiden kanssa nussia! esittää yksi naisista.

Muuan osallistujista tietää, että seksiä paljon harrastanut nainen on lottovoitto:

-Mitä enemmän on nussittu, sitä paremmat lihakset. Jokainen orkkeli on pimppajumppaa.

Keskustelu ryöppyää valtoimenaan. Jos kyseessä oli provokaatio, ainakin se on tuottanut hyviä vasta-argumentteja.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten ja miesten ansioerojen kumoaja: Harrastajatutkijan tuloksista ei haluta keskustella

TULOEROT Pauli Sumanen löysi vertailulleen tukea naistutkimuksen pioneerilta. Silti tuloksista syntyy harvoin akateemista keskustelua.
Suomalaisnaisen euro on 80 senttiä tai vähän yli -myyttiä pian vuosikymmenen ajan purkanut Pauli Sumanen on saanut tutkimustensa tuloksia julki ensi kerran kansainvälisessä tiedejulkaisussa, Sociology and Anthropology -lehdessä.

Tosin ansiotulovertailua Sumanen ei tässä artikkelissaan tee, vaan tutkii eroja palkansaajamiesten ja -naisten kvantitatiivisessa tuottavuudessa eli heidän tekemiensä työtuntien määrässä. Tuottavuuden laatua hän ei käsittele.

Sumanen, 73, on hyvinkääläinen harrastajatutkija vailla muita akateemisia meriittejä kuin esiintymiset kansainvälisissä konferensseissa ja nyt yksi julkaisu.

Tutkimus on hänelle talviharrastus.

Häntä huvittaa, että keskustelu tyrehtyy aina, kun käy ilmi, että Sumanen ei ole "oikea" tutkija ja lisäksi eläkkeellä.

– Onko sisäfilee erilainen kun se tarjoillaan jossain muualla kuin Savoyssa, hän kuittaa.

Sumasen pääargumentti läpi vuosien on ollut, että koska miehet tekevät keskimäärin enemmän työtunteja kuin naiset, myös miesten ansiot ovat suuremmat. Siis ansiot, ei palkka.

Kahta tilastoaineistoa vertailtuaan Sumasen johtopäätös on nyt, että kokoaikatyötä tekevillä miehillä on vuosityötunteja noin 17–20 prosenttia enemmän kuin naisilla.

Kun ylityöt lasketaan mukaan, miesten vuosiansiot ovat noin 23 prosenttia suuremmat kuin naisten. Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksen mukaan noin 13 prosenttia miehistä tekee yli 50-tuntista työviikkoa, naisista neljä prosenttia.

Erot ansioissa eivät siis ole tasa-arvo-ongelma, niin kuin 80 senttiä -myytti kertoo, vaan rakenneongelma.

Tulostensa tueksi Sumanen löysi varhaisen hypoteesin Elina Haavio-Mannilalta, naistutkimuksen pioneerilta.

Kirjassaan Suomalainen nainen ja mies (1968) Haavio-Mannila sanoo, että erot miesten ja naisten ansioissa saattavat johtua juuri eroista työtuntien määrässä.

Sumanen tähdentää, että hän ei mitenkään arvostele naisia työntekijöinä eikä vertaa miesten ja naisten työn laatua. Tuloksensa hän sai yksinkertaisesti jakamalla sukupuolten kokonaisansiot työtunneilla.

Anonyymi kirjoitti...

Lastenohjelma nussimisesta - mahdollista vain 1970-luvulla? | Marja Hintikka Live | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Naisen epäillään huijanneen vanhuksilta rahaa - esiintyi taksikuskina, sairaanhoitajana ja Kelan virkailijana

Yöllinen nyrkinisku toi naiselle ehdollista vankeutta

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

...
Mies kaatui lyönnin voimasta ja löi päänsä katuun niin, että sai syytteen mukaan vakavan aivovamman.
...
Todistaja puolestaan sanoi kuulustelussa, että nainen löi miestä lujaa, "niin lujaa kuin hartioista lähti".
...

Anonyymi kirjoitti...

Telomeres and what to eat to beat cancer, heart disease, strokes and Alzheimer's | Daily Mail Online

San Pedro High School student sues over teacher Michelle Yeh's sexual abuse | Daily Mail Online

Study reveals the most dangerous sexual position for men: Letting the woman go on top is most likely to result in a fractured penis | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvovaltuutettu HS:n mielipidepalstalla: Sukupuolen moninaisuudesta tarvitaan oikeaa tietoa
Jokaisella on oikeus elää oikeaksi kokemassaan sukupuolessa.


Pidän tärkeänä asiallisen tiedon lisäämistä sukupuolen moninaisuudesta. Kaikki eivät ole sukupuoleltaan yksiselitteisesti naisia tai miehiä, vaan ihmiset ovat sukupuoli-identiteetiltään ja sukupuolen ilmaisultaan moninaisia.

Viime kädessä kysymys on hyvin yksinkertaisesta asiasta, kun puhumme sukupuolten tasa-arvosta. Jokaisella on oikeus elää oikeaksi kokemassaan sukupuolessa. Tasa-arvolaki kieltää syrjinnän sukupuolen, sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun perusteella. Viranomaiset, koulutuksen järjestäjät ja työnantajat on laissa velvoitettu ehkäisemään ennalta syrjintää. Transihmisten aseman parantaminen on myös osa Suomen kansainvälisen ihmisoikeuspolitiikan tavoitteita. Suomi edistää jokaisen oikeutta itse määritellä oma sukupuolensa ja seksuaalisuutensa.

Kouluilla on merkittävä rooli oikean tiedon jakamisessa ja nuorten tukemisessa. Tutkimukset ja oppilaitostyössä saamamme kokemukset ovat osoittaneet, että nuorten kokema häirintä ja kiusaaminen on hälyttävää. Häirintää kokevat niin tytöt kuin pojat ja erityisesti homo-, lesbo-, bi- ja transnuoret. Kaikilla meillä on vastuu edistää sanoin ja teoin sellaista yhteiskunnallista ilmapiiriä, jossa jokainen voi kokea olonsa turvalliseksi omana itsenään.

Pirkko Mäkinen

tasa-arvovaltuutettu

Anonyymi kirjoitti...

Men who look 'dominant' are more attractive to women that feel at risk | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Miksi miehet muuttuvat vanhetessaan charmikkaiksi ja naiset vanhoiksi akoiksi? Naiset vastaavat

"Miksi miehet muuttuvat vanhetessaan charmikkaiksi ja naiset "vanhoiksi akoiksi"? Ajatelkaa esimerkiksi Hollywoodia," ihmettelee nimimerkki liisu.

Anonyymi kirjoitti...

Miesten palkkoja on korotettava naisten päivän kunniaksi Blogi US Pauli Sumanen 28.2.2016

El Ninja kirjoitti...

Tässä on nyt selvästi tietyllä ihmisryhmällä tarve tehdä sukupuolesta maailman tärkein asia. Jos identiteetti (tai tutkimuskohde) koostuu kokonaan sukupuolesta, niin olisi ehkä muutenkin syytä suunnata päälääkärille.

Muutenkin jatkuva kitinä moninaisista sukupuolista on äärimmäisen loukkaavaa aina siihen päivään saakka kunnes Suomen lainsäädäntö on saatu kohtelemaan edes kahta sukupuolta tasavertaisesti.

Kun asia kuitenkin näyttää olevan niin pirun tärkeä (niin kuin tässä maaassa ei olisi tähdellisempiäkin korjauskohteita), niin demarinuorien sun muiden tärkeilijöiden pitäisi edes pyrkiä johonkin käytännön toimiin. Muuten asiasta tulee jälleen yksi ikuinen "naisen 80 senttiä".

Tehdään sukupuolesta puhtaasti ilmoitusasia, jolloin ihmiset voivat juridisesti olla sitä sukupuolta kuin haluavat. Kyseisen toimen jälkeen lainsäädännön ja yhteiskunnan on vain pakko sopeutua vallitsevaan tilanteeseen. Epäilen tosin, että naisten osuus yhteiskunnasta kasvaa tällöin yllättävän suureksi, koska alle 30-vuotiaiden ryhmässä tällä pienellä toimella mm. saa lisää rokotesuojaa ja välttyy elämää sotkevalta yhteiskuntapalvelulta (tai jos palveleekin, niin saa ainakin suuremmat päivärahat). Ehkäpä Naisunioniinkin saataisiin näin myös jonkinlainen edustus y-kromosomeilla varustetuille naisille.

Ile kirjoitti...

Kauko Röyhkä: Seksistä puhuvia ja kirjoittavia miehiä leimataan

Anonyymi kirjoitti...

Valtuutettu Jenna Simula ehdottaa itsepuolustuskursseja oululaisille naisille ja tytöille | Oulu | Kaleva.fi

2016-01-22 MTV: Kotouttamista potkuin ja lyönnein - karatea tp-hakijoille

Anonyymi kirjoitti...

Pääsisinkö minäkin professoriksi? | MV!!??

Mustat naiset tekaisivat rasistisen viharikoksen | MV!!??

“Hyväntekijöilläkin” tarkoitus pyhittää keinot. | MV!!??

Elina Grunströn ja perustavaa laatua oleva väärinkäsitys | MV!!??

Afgaaninainen hyökkäsi “epäkunnioittavan” tyttärensä kimppuun lihakirveellä | MV!!??

Luokattoman huonot naiset ihmisen evoluution ruorissa | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

2016-02-29 RT: Nainen heiluttelee lapsen irtopäätä (?) Moskovassa

Anonyymi kirjoitti...

Konkreettinen esimerkki Isisin hirmukeinoista – rankaisee väärin pukeutuvia naisia ”purijalla” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Onko demokratia uhattuna? Nuorten miesten toivottomuus voi horjuttaa yhteiskuntarauhaa - Politiikka - Verkkouutiset

Anonyymi kirjoitti...

Tanskalaisen moskeijan imaami: Kivittäkää naiset kuoliaaksi! (Video) | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

LiveLeak.com - Girlfriend Doesn't Realize Boyfriend is on Vacation in Europe!

Not realizing her boyfriend was backpacking in Europe for two weeks, girlfriend breaks up with him, cheats, tries to reconcile, and then breaks up with him again. xD

Anonyymi kirjoitti...

Kuvituksena säkkinaisia:

Järjestö: Neitsyystestit ovat yleisiä Afganistanissa - Afganistan - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Encroachment in the indoor pool: Norderstedt: refugees are said to have girls in the water park "Arriba" raped - ABC Online

Anonyymi kirjoitti...

Naisen pelokkuudella on yhteys miesmakuun, kertoo tutkimus

Rikoksen uhriksi joutumista pelkäävä nainen valitsee mieluiten fyysisesti pelottavan ja hallitsevan oloisen kumppanin – oli hänellä syytä pelkoihinsa tai ei, osoittaa tuore brittitutkimus.

Aiemmin on todettu, että turvattomilla alueilla asuvat naiset pitävät vahvoja miehiä muita puoleensavetävämpinä. Syyksi on arveltu niin kutsuttua henkivartijailmiötä: voimakas ja pelkoa herättävä mies tarjoaa suojaa.

Uusi tutkimus vihjaa, että raavaisiin miehiin ihastuvat naiset ovatkin muita pelokkaampia.

”Ilmiö näyttää liittyvän naisen arvioon omasta haavoittuvaisuudestaan. Väkevistä miehistä viehättyvät tuntevat itsensä uhatummiksi kuin kanssasisarensa, riippumatta todellisista riskeistä”, toteaa tohtorikoulutettava Hannah Ryder Leicesterin yliopistosta tutkimustiedotteessa.

Asia selvisi kaksiosaisessa kokeessa, josta ensimmäiseen osallistui 158 iältään 19–62-vuotiasta naista. Toisessa kokeessa naisia oli mukana 40, ikähaarukkana 18–35.

Naisten kumppanimieltymyksiä kartoitettiin kysymyspatteristolla, jolla arvioitiin erilaisten ominaisuuksien merkityksellisyyttä pitkäaikaisissa parisuhteissa.

Sitten naisten piti arvioida sekä valokuvista että oikeissa ympäristöissä, kuinka vaarallisia tietyt paikat ja tilanteet heille olivat.

Analyysi osoitti, että naisten pelko joutumisesta rikoksen uhriksi vaihteli muun muassa paikan ja kellonajan mukaan. Yleinen rikoksen pelko kytkeytyi kuitenkin miesmakuun.

Mieltymys jämerään puolisoon pysyi samana, kohdistui koettu pelko mihin tahansa tilanteeseen tai rikostyyppiin.

Tutkimuksen julkaisi Evolution Evolution & Human Behavior.

Anonyymi kirjoitti...

FINGERPORI 1.3.2016

Anonyymi kirjoitti...

YLE / päätoimittaja Atte Jääskeläinen hurskastelee Blogi US Pauli Sumanen 1.3.2016

Anonyymi kirjoitti...

Minkä ammatin edustajan tulet löytämään puolisoksesi? Katso listalta
Työskenteletkö sairaanhoidon ja terveyspalveluiden parissa, oletko kenties kirjanpitäjä tai opettaja? Tutkimus selvitti yhteneväisyydet usean eri alan työntekijöiden puolisovalinnoista.


Bloomberg Business analysoi U.S. Census Bureau’s 2014 American Community Survey -kyselystä saamiaan tietoja, jotka ovat peräisin noin 3,5 miljoonasta amerikkalaistaloudesta. Tutkijat tahtoivat selvittää, miten miesten ja naisten ammatit vaikuttavat heidän puolisovalintaansa.
Tutkimuksesta uutisoi The Tab -sivusto.
Jos oma työsi on mukana alla olevalla listalla, pääset lukemaan, minkä alan edustajasta saattaa tulla puolisosi.

Anonyymi kirjoitti...

Egyptistä Suomeen muuttanut ylilääkäri: Karkotukset vähentäisivät naisten ahdistelua

Kouvolalainen ylilääkäri Ashraf Benyamin toivoo, että päättäjät suhtautuisivat maahanmuuttajiin kriittisemmin. – Todellisessa hädässä olevia voi auttaa, mutta rikollisilta ja ilman viisumia saapuvilta pitäisi laittaa rajat kiinni.

Suomeen 20 vuotta sitten Egyptistä muuttanut Ashraf Benyamin tuntee Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kulttuurin.

– Miesten harjoittamaa naisten joukkoahdistelua on jo koettu Suomessa. Kesän saapuessa minua huolestuttaa, että ilmiö korostuu, kun naiset kulkevat paljastavissa kesävaatteissa. On erittäin korkea riski, että ahdistelua tulee tapahtumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Heikki Lampela pahoinpitelytuomioon johtaneista tapahtumista: ”Kärpänen alkoi käyttäytyä tuhoisasti” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Oikeusmurha?:

15-vuotias poika raiskasi 34-vuotiaan naisen metsäpolulla Helsingissä – ehdollista vankeutta ja sakkoja - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyte tapon yrityksestä: 16-vuotiaan tytön epäillään työntäneen kaverinsa ikkunasta – putosi 6,5 metriä asvalttiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)

Feminismin monet kasvot - Vihreä Tuuma

Intersektionaalinen feminismi on nostanut päätään akateemisen maailman lisäksi myös valtavirrassa ja antanut aihetta itsekritiikkiin. Oikeistopopulististen puolueiden nousu ja rasististen puheenvuorojen arkipäiväistyminen viime vuosina on tehnyt selväksi, että feministi on aina myös antirasisti. Kytkeytyykö feminismi siis väistämättä laajempaan yhteiskunnalliseen syrjinnän vastaiseen taisteluun myös huomattavasti laajemmin kuin valkoisen cisnaisen perspektiivistä?

....

Miten cisseksismi ilmenee suomalaisessa yhteiskunnassa?

Cisseksismi ilmenee monilla tavoilla sen lisäksi, että ihmiset määritellään syntymässä genitaaliensa perusteella johonkin sukupuoleen. Lapset kasvatetaan pienestä asti uskomaan siihen, että sukupuolia on vain kaksi ja ne määräytyvät sukuelinten perusteella ja tähän valheeseen perustuvat monet periaatteet ja käytännöt yhteiskunnassamme. Kuten se, että julkisissa paikoissa on yleensä miesten ja naisten vessa ja vain miesten vessoista löytyy pisuaari. Tai että kohtuun ja munasarjoihin liittyviä sairauksia ja vaivoja kutsutaan ”naisten taudeiksi”. Lisäksi media aktiivisesti ylläpitää vääristynyttä sukupuolikäsitystä. Lyhyemmän listan saisi aikaan, jos pitäisi luetella tiloja, joissa cisseksismiä ei Suomessa esiinny.

Anonyymi kirjoitti...

Feminismin edistämiä oppeja:

Grimhøjvej’n moskeija: ”Älkää puuttuko meidän opetukseemme” | MV!!??

”Kaikki tietävät, että islamin mukaan naimatonta naista rangaistaan piiskalla, jos hän on tekemisissä miehen kanssa. Ja jos nainen on uskoton, rangaistus on kivitys.”
...

Moskovassa tytön päätä kanniskellut nainen kertoo syyn surmaan: “Allah käski” | MV!!??

Yli 10 ulkomaalaisen porukka tunkeutui raahelaiseen alusasuliikkeeseen ja alkoi häiriköidä | MV!!??

...
“He selvästi ärsyyntyvät siitä, että naisten alusvaatteita on näyteikkunassa ja se ei ole heidän kulttuurissaan hyväksyttävää. He näyttävät joka kerta osoittavan tietyllä tavalla mieltään tästä kulkiessaan.”
...

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessähän on feministinen pornoistuneen mainostamisen vastustaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisnaiset avautuvat nettideiteistään: "Nuoret miehet etsivät puumaa"

Nakusiivousta, useita tonneja yöstä, salatapaamisia ja härskejä alapääkuvia. Nettideittailua harrastaneet naiset kertovat, mihin kaikkeen ovat törmänneet.

Iltalehti kirjoitti taannoin nelikymppisestä suomalaisesta naisesta , joka hämmentyi perustettuaan deittiprofiilin. Naisella oli lipsahtanut seuranhakuilmoitukseen, että hän hakisi seksiseuraa. Vaikka merkintä ehti olla vain hetken, seksitarjousten tulva yllätti naisen. Varatut miehet ehdottivat naiselle suorasukaisesti seksiä.

Kysyimme lukijoilta, minkälaisia kokemuksia heillä on deittipalstoista. Monet naislukijat valittivat, että useat kohtaamansa deittipalveluiden miehistä olivat varattuja. Moni sai jutun naisen tapaan suorasukaisia ehdotuksia seksiin liittyen - myös rahapalkkion kera. Lukuisat vanhemmat naiset olivat saaneet seksiehdotuksia etenkin nuoremmilta miehiltä. Vanhemmat miehet puolestaan kääntyivät nuorten naisten puoleen. Useampi nainen valitti saaneensa miehiltä heti alkuun härskejä kuvia sukupuolielimistä. Jotkut naisista olivat kuitenkin löytäneet deittipalvelusta elämänsä rakkauden. Jatkojutussa julkaistaan miesten kokemuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Marja Hintikka: Pojat ei tanssi balettia

Yksi varhaisimmista muistoistani on päiväkerhosta, jossa istun isolla punaisella tuolilla. Se on rangaistus riehumisesta. Selkäni takana kaikki tytöt leikkivät kotia. Käännyn katsomaan ja sisälläni käy kauhunväristys - en ikinä halua leikkiä noin tyhmiä juttuja! Muistan tunteen kuin eilisen, sillä se oli minulle täyttä totta. Kotileikki ja perinteiset “tyttöjen jutut” eivät ikinä olleet suosikkejani lapsuudessa. Entä sitten?

Anonyymi kirjoitti...

Isyysvapaat yleistyvät vauhdilla Suomessa

Isien osuus vanhempainvapaiden käytöstä kaksinkertaistui vuosina 2006–2013 Suomessa, kertoo teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD. Joissakin Pohjoismaissa ja Portugalissa miesten osuus vanhempainvapaiden käytöstä on noussut yli 40 prosenttiin, mutta esimerkiksi Itävallassa ja Ranskassa edelleenkin vain harvat isät käyttävät mahdollisuutta vauvavapaaseen.

Useimmissa OECD-maissa vanhempainvapaaseen sisältyy kiintiö, jonka vain isä voi käyttää. Suomessa osuus oli viime vuonna 9 viikkoa, mikä vastaa pohjoismaista tasoa.

Pisimmät isille korvamerkityt vapaat ovat Etelä-Koreassa, jossa vapaan maksimipituus on 53 viikkoa. Miesten osuus vauvavapaiden käyttäjistä oli kuitenkin vain 4,5 prosenttia vuonna 2012.

Ranskassa osuus oli 4 prosenttia, vaikka pelkästään miehille osoitettu kiintiö oli viime vuonna 28 viikkoa.

Joissakin OECD-maissa kuten Yhdysvalloissa ja Sveitsissä isille ei ole varattu lainkaan omaa vauvavapaata.

Anonyymi kirjoitti...

Kuukautisloma naistyöntekijöille - leviääkö uusi käytäntö myös Suomeen?
Brittiyritys on ottanut käyttöön uuden poissaolomallin, joka mahdollistaa vapaalla olemisen kuukautisten aikaan.


Coexist-niminen brittiyritys huolehtii tilojen vuokraamisesta eteenpäin muille yrityksien käyttöön. Firman työntekijöistä suurin osa on naisia ja nyt toimitusjohtaja Bex Baxter on päättänyt ottaa asian huomioon myös firman toimintamalleissa.
- Olen nähnyt, kuinka naiset ovat töissä kaksinkerroin kipujen takia, mutta eivät kehtaa lähteä kotiin, koska kuukautiskivut ovat tabu. Haluan muuttaa tämän, Baxter kertoo.
Hän onkin luonut firmassaan käsitteen kuukautislomasta, jota saa ottaa pahojen kuukautiskipujen yllättäessä. Kyseessä ei siis ole vanhanaikainen sairausloma, vaan mahdollisuus olla poissa töistä tai tehdä töitä joustavammin kuukautisten aikaan, joko kotoa käsin tai muutamia tunteja kerrallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Naisia ennätysmäärä aseisiin Suomessa – viisi komppaniaa jo koossa

Huolimatta turvallisuuspoliittisen tilanteen kiristymisestä Euroopassa, ovat suomalaiset naiset aiempaa kiinnostuneempia asepalveluksesta. Muun muassa Ruotsissa keskustellaan kiivaasti armeijan heikosta tilasta.

Kuluvana vuonna naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen oli Suomessa hakijoita ennätyksellisen paljon. Eilen päättyneessä haussa hakemuksensa jätti peräti 842 naista. Aikaisempi ennätys tehtiin vuonna 2014, jolloin hakijoita oli 818. Hakijoiden määrä on kymmenessä vuodessa kaksinkertaistunut.

Jos kaikki reilut 800 naista astuisivat asepalvelukseen, heistä voitaisiin muodostaa keskimäärin viisi komppaniaa. Käytännössä kokonaan naisista koostuvia joukko-osastoja ei Suomessa kuitenkaan ole.

Eniten hakijoita oli Porin prikaatiin, jonne haki tänä vuonna 156 naista. Kainuun prikaatiin haki 144 , Karjalan prikaatiin 101 ja Panssariprikaatiin 83.

Alueellisesti hakijoita oli eniten Uudellamaalla 211 ja Lounais-Suomessa 101.

Huhtikuussa aluetoimistoissa pidettävissä valintatilaisuuksissa naiset määrätään palvelukseen pääsääntöisesti vuoden 2017 tammi- tai heinäkuun saapumiseriin. Osa hakijoista voidaan määrätä myös tämän vuoden heinäkuun saapumiserään. Seuraava haku naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen päättyy 1. maaliskuuta 2017.

Reserviin on koulutettu kaikkiaan noin 7 000 naista. Viime vuosina noin kaksi kolmasosaa heistä on saanut johtajakoulutuksen.

Anonyymi kirjoitti...

CRAZY SJW lecturer threatens student... BACKFIRES SPECTACULARLY! - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Tanskan yleisradion toimitusjohtaja: Poliittinen korrektius on kaapannut journalismin (video) | MV!!??

Haagerup: "Journalism has been hijacked" | ZAPP | NDR - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

2015-07-06 VS:Naisasiakkaita ahdistelleista taksikuskeista yhä enemmän ilmoituksia

2016-03-02 HU: 30 nuorta kävi naisten kimppuun Helsingissä 19.-20.2.

Anonyymi kirjoitti...

http://infamoustribune.com/dna-tests-prove-retired-postman-1300-illegimitate-children/

Anonyymi kirjoitti...

17-vuotiaan venäläismallin kammottava kohtalo: isosisko puukotti kuoliaaksi raa’alla tavalla - Viihde - Ilta-Sanomat

...
Poliisi uskoo isosiskon surmanneen Stefanian puukottamalla ja silpomalla tämän kasvoja erityisen julmalla tavalla.

Poliisin mukaan murhan motiivi on alustavasti sisaruskateus, sillä isosisko ei ollut katsonut hyvällä Stefanian menestystä malliuralla.
...

Pihallaan ollut savolaismies raaputteli alapäätään – aurinkoa ottaneet naapurit vaativat korvauksia kärsimyksestä - Kotimaa - Ilta-Sanomat


Anonyymi kirjoitti...

Ovatko AKAVA:n naiset neuroottisia? Blogi US Pauli Sumanen 3.3.2016

Anonyymi kirjoitti...

"Kaikki on tehtävä kaksi kertaa paremmin saadakseen saman arvostuksen kuin mies" – Harva tyttö valitsee teknologia-alan

– Ohjelmointia pidetään matemaattisena lajina, vaikka oikeasti se on enemmän logiikkaa ja naiset ovat tunnetusti hyviä loogisia ajattelijoita. Jokainen nainen, joka on tehnyt esimerkiksi illallisen tai kutonut villasukan, on purkanut ongelman osiin ja käyttänyt ohjelmoinnillista ajattelua.

Näin sanoo koodausaktivisti ja ohjelmoinnista lastenkirjan tehnyt Linda Liukas.

Vaikka A-lehtien tutkimuksen mukaan 12-19-vuotiaista tytöistä yli puolet viettää sosiaalisessa mediassa jopa kolme tuntia päivässä, ei ala kiinnosta heitä. Mutta miksi?

– Se on monimutkaista. Pitäisi miettiä, miten tietokone on rakennettu ja mitä osia siihen tarvitaan. Se, miten laite toimii ei kiinnosta, vaan se, että sitä osaa käyttää tarvittavan määrän, sanoo hiusalaa Stadin ammattiopistossa opiskeleva Anne-Mari.

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset Tivian tuoreen selvityksen mukaan alan työntekijöistä naisia onkin alle neljännes.

El Ninja kirjoitti...

Vaikka naisilla voi olla vähän kiinnostusta tekniikan alalle, niin ainakin heillä tuntuu olevan todella paljon kiinnostusta napata typerä lause ja toistella sitä loputtomiin. Miten niin pitää olla kaksi kertaa parempi, ja kuka sen mittaa? Jos näitä ilmiöitä onkin, niin todennäköisempi selitys on, että naisen taidot ovat vain puolet siitä mitä hän luulee niiden olevan.

Miesten keskuudessa arvostusta ei tyypillisesti saada diplomeilla tai ulkoisella olemuksella. Arvostus pitää ansaita. Tämä tuntuu olevan ainakin joillekin naisista hyvin vaikeaa ymmärtää. Voi olla, että liikun omalaatuisissa piireissä mutta en ole koskaan nähnyt miesten asettavan erillaisia arvostuksen kriteereitä naisille ja muille miehille. Arvostuksen saa kuka tahansa, joka sen ansaitsee.

Voin toki olla väärässäkin. Siitä huolimatta tiedämme kaikki, että miesasiamiehen pitää toistella samaa lausetta ainakin neljä kertaa enemmän kuin feministin, ja silti hän saa vain puolet feministin saamasta huomiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Helen Turnbull, teaching assistant accused of having sex with pupil 'threatened to have him killed' | Daily Mail Online

Teacher Lori Ann Anderson and ex-husband face 78 counts over 'rape of 12-year-old boy' | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Linda Liukas: "naiset ovat tunnetusti hyviä loogisia ajattelijoita.". Tosi on, kun luokittelemme eri logiikan lajeja. Spede kutsui naisten loogista ajattelua "naisen logiikaksi". En olisi satavarma, että naisen logiikka on hyvän ohjelmointitaidon edellytys.