torstaina, kesäkuuta 16, 2016

Toivotan feministisen puolueen tervetulleeksi!

Suomeen on perustettu feministinen puolue. Puolueen väri näyttää olevan tyttömäinen pinkki, mikä korostaa mukavan perinteisellä tavalla sukupuolieroa.

Puolueen poliittiset tavoitteet ovat samat kuin muillakin vasemmistopuolueilla:
  1. Naisten aseman parantaminen
  2. Rasismin ja syrjinnän poistaminen
Imagen artikkeli valottaa puoluetta hiukan tarkemmin.
Mukana on vaikuttajia muun muassa Naisasialiitto Unionista – esimerkiksi puheenjohtaja Katju Aro ja varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim. Koska syrjimättömyys on puolueen aatteen keskiössä, mukaan on pyydetty ihmisiä mahdollisimman laajalla diversiteetillä. Taustaryhmässä on ihmisoikeus-, antirasismi-, LHBTIQ- ja vammaisaktivisteja: esimerkiksi kulttuurituottaja ja transaktivisti Annu Kemppainen, kansalaisaktivisti Senni Moilanen ja kuvataiteilija ja ihmisoikeusaktivisti Katriina Rosavaara.

Käytännössä uusi puolue käy kilpailua vihreiden ja vasemmiston välimaastossa.
On vaikea ymmärtää millainen rako löytyy vihreiden ja vasemmistoliiton välimaastosta, sillä noiden puoluiden feministiset- ja ihmisoikeustavoitteet ovat aivan samanlaiset kuin feministisellä puolueella.

Ainut ero feministisen puoleen ja vasemmistovihreidenpuolueiden välillä lienee siinä, että feministisellä puolueella ei ole muuta tavoitteita kuin feminismi, antirasismi yms. vasemmistofeminismistä tutut tavoitteet, kun taas vanhoilla puolueilla on kattava ohjelma myös muista asioista.

Feministisen puolueen synty on hieno asia!

Jos feministit saavat kannattajakortit kasaan, kyseessä on kaikkien (paitsi feministien) kannalta iloinen asia.
  1.  Feministien kannatus jakaantuu yhä useamman puolueen kesken, mikä vähentää feministien vaikutusvaltaa.
  2. Feministinen puolue usuttaa feministit keskenään tukkanuottasille, koska vasemmistovihreiden puolueiden edustajat tulevat suuttumaan heidän feminisminsä kaappausyrityksestä. Vasemmistovihreät eivät tule hyväksymään sitä ajatusta, että feministinen puolue muka ajaisi jotenkin tehokkaammin samoja asioita, jotka on varastettu suoraan vasemmistovihreiden puolueohjelmien ytimestä.
  3. Feminismi toimii hyvin niin kauan, kun feministit keskustelevat keskenään kabineteissa tai netin suljetussa FB-ryhmässä (tai no ei se toimi silloinkaan hyvin...). Kun feministit joutuvat julkiseen väittelyyn, heidän tavoitteidensa ristiriitaisuudet ja onttoudet paljastuvat kaikelle kansalle.
  4. Feminismin valta on perustunut siihen, että feminismi on soluttautunut kaikkiin puolueisiin takaoven kautta, josta käsin feministit tekevät myyräntyötään ilman, että kukaan puolueiden miehistä uskaltaa sanoa poikkipuolista sanaa feminismiä vastaan. Tähän asti feministit ovat päässeen valtaan muiden siivellä ilman, että heidän myyräntyötään olisi saatettu demokraattiseen vastuuseen.
  5. Muiden puolueiden miehet joutuvat kurkkuaan kakistellen ottamaan feministisen puolueen vastaisia positioita, mikä tuottaa herkullisia vastakkain asetteluja. Tällä hetkellä feminismi on pyhitetty pelkästään naisten ja feminismiä täysin komppaavien jees-miesten areenaksi, josta vastakkainasettulut puuttuvat kokonaan.
LUE: Mitä feministinen puolue tarkoittaa?

13 kommenttia:

Arvo Tasanen kirjoitti...

Mahtaa femakoita vituttaa kun Suomen naiset äänestävät joukolla Kataista, Stubbia ja muita pikkuhousunkostuttaja.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenköhän Maryan Abdulkarimin vaatimukset naiserityisistä tiloista maahanmuuttajille ja LHBTIQ-ideat sopivat yhteen? Voinko mennä heiluttelemaan muniani musliminaisille ja selittää, että sukupuoli on vain sosiaalinenkonstruktio ja olen oikeasti nainen?

Anonyymi kirjoitti...

Feministinen puolue on loistava asia, koska silloin viimeinkin heidän pakko nostaa spokeswomaniksi joku yksi henkilö, jonka voidaan nimellisesti katsoa edustavan feminismiä. Tällä hetkellähän kaikki ristiriitaisuuksien ja typeryyksien osoittaminen torjutaan sillä, että feminismiä on niin montaa erilaista.

Anonyymi kirjoitti...

Jalkapallon EM-kisojen studiossa oli eilen naiskommentaattori, somessa nousi äläkkä – soitimme

Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailut ovat parhaillaan käynnissä, ja eilen kisaisäntä Ranska kohtasi Albanian.

Yleensä otteluita ovat kommentoineet sellaiset jalkapallon aurinkokuninkaat kuin valmentajat Erkka V. Lehtola ja Juha Malinen sekä peliuransa lopettaneet huippujalkapalloilijat Jari Litmanen ja Petri Pasanen.

Esimerkiksi Yle Urheilun Facebook-tilillä kommentointi oli vielä karumpaa. Siellä Miettistä haukuttiin ala-arvoisilla sanoilla, hänen mikrofoniaan toivottiin suljettavaksi ja moni ilmoitti vaihtavansa ruotsin- tai englanninkielisen selotuksen puolelle.

Eli kuka on Marianne Miettinen?

Miettinen on 41-vuotias jalkapallokonkari, joka on aloittanut uransa futiksen parissa pelaajana ensin Tikkurilan Palloseurassa ja sittemmin Helsingin Jalkapalloklubissa ja Puistolan Urhelijoissa.

Entinen pelaaja siirtyi valmennuspuolelle varsin nuorena, ja siellä Miettinen on tehnyt todella merkittävän uran. Hän on tehnyt valmentajan töitä paitsi Suomessa, myös Ruotsissa.

Oman valmennustyön lisäksi Miettinen on kouluttanut uusia valmentajia. Tällä hetkellä hän valmentaa alle 18- ja 19-vuotiaiden naisten maajoukkueita ja on johdattanut joukkueet varsin huomattavaan menestykseen.

Kaiken tämän lisäksi Miettinen on sukupuoleltaan nainen.

Suurelle yleisölle ja sosiaalisen median kommentoijille Miettisen valinta kommentaattoriksi oli todellinen hämmästys, osalle suoranainen järkytys.

”Oli se aikakin saada myös naisosaamista tänne studioon”, lähetyksen juontaja Niki Juusela toivotti Miettisen eilen tervetulleeksi.

Me soitimme kohun keskelle joutuneelle Miettiselle, joka kertoi osanneensa odottaa, että on naisena enemmän suurennuslasin alla kuin mieskommentaattorit. Niin sanottu somemyräkkä tuli silti hänellekin yllätyksenä.

”Jalkapallo on kuulunut elämääni aina, ja jalkapallopiireissä osaamiseni ja saavutukseni tunnetaan kyllä. Sen sijaan suurelle yleisölle olen vielä tuntematon. On silti hämmentävää, että kommentoinnistani syntyi tällainen juttu”, Miettinen sanoo.

Ilahduttavaa Miettisen mukaan on se, että suuri osa kommenteista oli nimenomaan myönteisiä.

”Ihmiset ovat hämmästyneet siitä, että nainen osaa kommentoida jalkapallon sisältöasioita”, Miettinen kertoo ja myöntää olevansa yllättynyt tästä asenteesta.

Naiskommentaattorin hämmästely johtuu Miettisen mukaan ensisijaisesti kulttuuriasenteista.

Jalkapallo on hänen mukaansa Suomessa edelleen todella miehinen laji, vaikka naisten jalkapallomaajoukkue menestyy tällä hetkellä paljon paremmin kuin miesten.

Vertailukohdaksi Miettinen ottaa muut Pohjoismaat. Hänen mukaansa olemme selvästi niitä jäljessä – tässäkin asiassa.

”Norjassa tilanne on jo kääntynyt niin päin, että siellä oli viisi naista kommentoimassa. Ruotsissa Hanna Marklundin kaltaiset entiset huippujalkapalloilijat ovat olleet kommentoijina jo pitkään.”

Miettinen muistuttaa, että myös Suomessa entinen jalkapalloilija Christina Forssell on ollut aikoinaan kommentaattorina, mutta siitä on jo aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen kieli on mieskeskeinen ja muita sukupuolia syrjivä, ja asialle pitäisi tehdä jotakin, sanoo kielentutkija

Monesti ajatellaan, että suomen kieli on hyvinkin sukupuolineutraali moniin muihin verrattuna. Eihän suomen hän-pronominikaan viittaa sukupuoleen, kuten vaikka englannin he tai she.

Mutta itse asiassa suomen kieli on erittäin sukupuolettunut. Tarkemmin sanottuna maskuliininen eli mieskeskeinen – sekä piilotetusti että avoimesti.

Mieti edelleen aivan normaalissa käytössä olevia sanoja, fraaseja ja sananlaskuja. Esi-isä. Miehistö. Veljeillä. Olla jonkun uskottu mies. Olla oma herransa. Auttaa miestä mäessä.

Eikä se tähän jää: periaatteessa sukupuolineutraalit sanat kuten ”suomalainen” ja ”ihminen” voidaan tulkita herkemmin miestä kuin naista tarkoittaviksi – ja tulkitaankin.

Asiaa on selvittänyt kielentutkija Mila Engelberg, joka väittelee perjantaina tohtoriksi Helsingin yliopistosta. Väitöskirjan nimi on Yleispätevä mies : Suomen kielen geneerinen, piilevä ja kieliopillistuva maskuliinisuus.

Väitöskirjaansa varten Engelberg tutki muun muassa sitä, kuinka ihmiset oikeasti tulkitsevat sukupuolineutraaleja ihmisviittauksia: hän-pronominia tai yläkäsitettä ”ihminen” tai sen tapaisia ilmaisuja kuin ”tyypillinen suomalainen” tai ”tyypillinen televisionkatselija”.

Tätä selvitettiin kysymällä eri-ikäisiltä vastaajilta – lapsilta, nuorilta aikuisilta ja eläkeikäisiltä – miten he nuo viittaukset tulkitsevat.

Vastauksista ilmeni, että sanojen oletetaan viittaavan keskimäärin useammin mieheen kuin naiseen.

”Etenkin miesvastaajilla on taipumus tulkita sukupuolineutraaleja viittauksia miestä tarkoittaviksi”, Engelberg sanoo.

Samantyyppisiä tuloksia on tullut muidenkin maiden kielentutkimuksista, mutta Engelbergin tietojen mukaan Suomessa ei ole vastaavaa tutkimusta aiemmin julkaistu.

Vastaajien sukupuolen lisäksi myös ikä vaikutti heidän tulkintoihinsa.

Kokeissa oli mukana noin kahdeksanvuotiaita pikkulapsia, sekä tyttöjä että poikia. Molemmat tulkitsivat viittaukset pääsääntöisesti omaan sukupuoleensa viittaaviksi, myös tytöt. Mutta vanhemmissa ikäryhmissä tulkinnat alkoivat muuttua.

”Jo lukioikäisissä tilanne oli toinen. Sen ikäiset pojat tulkitsivat ’ihmisen’ tai ’hänen’ viittaavan mieheen, mutta niin tulkitsivat usein myös tytöt.”

Ja se on huolestuttavaa, sanoo Engelberg.

Syitä voi hänen mukaansa olla monia. Kasvatustieteilijät ovat joskus arvioineet, että Suomen koulumaailmassa tyttöjä arvostetaan yleisesti vähemmän kuin poikia. Joitakin vuosia sitten havaittiin, että oppikirjoissa esitetään enemmän miesten kuin naisten toimintaa silloinkin, kun siihen ei ole mitään rationaalista syytä.

Anonyymi kirjoitti...

Päivän kasvo
to 16.6.2016


Professori Anu Koivunen

Anonyymi kirjoitti...

Nina, 37, maksattaa elämänsä rikkailla miehillä – opettaa tyttärensäkin samaan

Floridalaisnaisen elämän maksumiehinä toimivat vanhemmat, varakkaammat herrasmiehet. Katso videolta Ninan tarina!

Nina Peterson on hyötynyt yli miljoonan dollarin edestä olemalla seuralainen rikkaammille ja vanhemmille miehille. Siitä huolimatta Peterson vakuuttaa, ettei ole prostituoitu.

– Sugar daddy panostaa sellaiseen naiseen, jonka hän kokee olevan potentiaalinen kilpailuvaltti hänen elämässään. Prostituoitu ei ole mikään kilpailuvaltti, Peterson perustelee.

37-vuotias Peterson on "sugar baby". Tuottoisassa hommassa varakas mies hukuttaa nuoremman naisen rahaan, koteihin, lahjoihin ja luksuslomiin. Petersonin tapauksessa pakettiin kuuluvat myös plastiikkakirurgiset toimenpiteet.

– Minulle on tehty melkein 100 000 dollarilla leikkauksia, joita en luonnollisestikaan maksanut itse, muodokas nainen kertoo.

– Nenäni on operoitu kolme kertaa, rintani neljästi ja minulle tehdään säännöllisesti myös rasvasolujen jäädyttämistä ja mikrohiontaa.

Rinnat triplanneet kokonsa, autotallissa luksusauto
Yli 180-senttisen Petersonin rinnat ovat kasvattaneet kokoaan kolminkertaisiksi – miesten kustannuksella tietenkin. Alunperin kokoa 75C olleet rinnat ovat nyt hurjat 75H-kokoiset. Nainen itsee kutsuu niitä 'megarinnoiksi' – aivan kuten hänen idolillaan, sarjakuvahahmo Jessica Rabbitilla.

Muihin luontoisetuihin kuuluvat muun muassa 200 000 dollarin arvoinen Maserati Quattroporte -auto sekä naisen luksuskoti. Takapihalta löytyy uima-allas, totta kai!

Peterson on myös kahden lapsen äiti. 9-vuotias Juliana ja 12-vuotias Ymahni rakastavat äitinsä tuottoisia diilejä.

– Hänen sugar daddynsä ostaa hänelle paljon lahjoja, ja kun hän saa rahaa, hän joko vie meidät lomalle tai ostaa meille söpöjä mekkoja. Olen onnellinen, kun hän on onnellinen, Juliana toteaa.

Pienen tytön unelmissa siintää sugar babyn ammatti.

– Haluaisin, että mies maksaa kaiken, kun olen vanhempi, koska silloin minun ei tarvitsisi huolehtia asioista ja niin herrasmiehen kuuluisikin tehdä, topakka tyttö sanoo.

Peterson vakuuttaa kuitenkin, ettei elämä ole pelkkää lepolomaa.

– Mukaudun miehen elämäntyyliin, joten jos hänen täytyy matkustaa jonnekin, minä hoidan sen, ja hänen kotinsa ja varmistan, että palkkaamme oikean henkilökunnan. Olen käytännössä hänen henkilökohtainen assistenttinsa.

Peterson tietää kuitenkin, ettei voi olla sugar baby koko loppuelämäänsä. Nainen haaveileekin perustavansa koulun, jossa voisi opettaa nuoremmille, kuinka olla täydellinen sugar baby.

Lähteet: NY Post, AOP

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti: Nainen jalkapalloasiantuntijana, onko hullumpaa nähty?
Marianne Miettinen tuli Ylen jalkapallostudioon ja osoitti lajitietämyksensä suurellekin yleisölle. Yle Urheilu Manu Myllyaho kysyy, miksi sadat ja taas sadat palkitsivat huippuvalmentajan hyvästä asiantuntijasuorituksesta vihapuheella?


110 vuotta sitten Venäjän keisarikunnan läntisellä, keisari Aleksanterin autonomialla siunaamalla alueella tapahtui.

Suomen suurruhtinaskunta antoi naisille äänioikeuden vuonna 1906. Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus oli kova juttu. Suomi oli maailman kolmas maa, jossa naiset pääsivät osallistumaan kunnolla yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Syrjäisessä Suomessa nähtiin seuraavana vuonna maailman ensimmäiset naisparlamentaarikot.

Lähes heti perään, vuonna 2016 suomalaisessa jalkapallostudiossa nähtiin naisasiantuntija. Asiassa oli kuitenkin edetty liian nopeasti. Nainen analysoimassa miesten palloilua, onko hullumpaa nähty!

Marianne Miettinen teki keskiviikkona vahvan debyytin Ylen jalkapallon EM-kisojen lähetyksessä. Suomen alle 19- ja alle 20-vuotiaiden naisten jalkapallomaajoukkueiden menestyksekäs päävalmentaja analysoi asiantuntevasti ja ammattimaisesti Ranska – Albania -ottelua sekä studiossa että pelin kommentaattorina. Se ei toki tullut yllätyksenä suomalaista jalkapalloa seuraaville: kouluttautuneella Miettisellä on työkalupakissaan arvostettu Uefan A-valmentajalisenssi sekä Pro-lisenssi. Lisäksi Miettinen on aiemmin kommentoinut Ylelle naisten A-maaotteluita – ja hyvin onkin.

Keskiviikon myöhäispelissä asiantuntija jatkoi siitä mihin oli Helmareiden pelissä jäänyt. Avasi tilanteita, selitti pelitapahtumien syitä ja osoitti tietotaitonsa jalkapallosta. Tämä on yllekirjoittaneen oma arvio, eikä sillä ole mitään tekemistä Miettisen sukupuolen kanssa. Hän nyt vain sattuu olemaan nainen ja ammattitaitoinen jalkapalloasiantuntija.

Lukuisat jalkapallon, urheilun ja journalismin ammattilaiset kehuivat Miettisen asiantuntevuutta pelin jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Suomenkielen patriarkaalinen hetero- ja cis-normatiivisuus on vakava asia. Suosittelen kaikille hetero- ja cis-normatiivisten 'uros'- ja 'naarasliittimen' tilalle tasa-arvoisempia 'penis'- ja 'peppuliitintä'.

Anonyymi kirjoitti...

Prostituoitujen reviiririita kärjistyi kasvojen viiltelyksi - Poliisi: Tapaus ensimmäinen laatuaan

Helsingin poliisin vakavan rikollisuuden tutkintayksikkö tutkii vajaa kaksi viikkoa sitten Helsingin keskustassa tapahtunutta törkeää pahoinpitelyä.

– Esitutkinnan perusteella vaikuttaa siltä, että kyse on ollut prostituoitujen reviiririidasta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio MTV Uutisille.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että prostituoiduilla on Helsingin keskustassa omat, tarkkaan rajatut alueensa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, jossa on näin vakavaa väkivaltaa käytetty. Prostituoitujen välillä ei ole aiemmin ollut näin vakavia yhteenottoja, Larkio kertoo.

Pahoinpitely tapahtui sunnuntaina 5. kesäkuuta aamuyöstä kello 03.12 aikaan Yrjönkadun ja Eerikinkadun risteyksessä.

Poliisin esitutkinnan mukaan neljä naista pahoinpiteli uhrina ollutta naista lyömällä, potkimalla, puremalla ja hiuksista repimällä. Pahoinpitelyn loppuvaiheessa uhrin kasvoihin viillettiin teräaseella kasvojen oikealle puolelle noin 12 cm pitkä haava ja vasemmalle puolelle noin 5 cm pitkä haava.

– Ei ollut kyse mistään naarmuista, vaan kunnon viiltohaavoista, Larkio sanoo.

Törkeästä pahoinpitelystä epäillyt naiset ovat tällä hetkellä kiinniotettuina.

Pahoinpitelyä kuvattiin
Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että pahoinpitelyllä oli useita silminnäkijöitä ja tapahtumia oli kuvatta kännykkäkameralla. Poliisi pyytää tapahtuman nähneitä ottamaan yhteyttä poliisiin.

– Haluamme kuvamateriaalin avulla selvittää, mikä oli epäiltyjen osuus pahoinpitelyyn liittyen, Larkio toteaa.

Tapahtumaa kuvasi tämän hetkisen tiedon mukaan yksi tai useampi sivullinen.

– Pahoinpitelyllä voi olla myös muitakin silminnäkijöitä, sillä siihen aikaan oli juuri kapakoiden sulkemisaika.

Alueilla tarkat säännöt
Esitutkinnassa on ensimmäistä kertaa selvinnyt, kuinka tarkkaan prostituoidut jakavat työskentelyalueensa.

– Helsinki ja erityisesti keskusta on jaettu alueisiin. Alueilla toimii tietyt henkilöt, jotka noudattavat tiettyjä sääntöjä ja toimintoja, Larkio sanoo.

Larkion mukaan alueiden määrä vaihtelee ja niitä on vaikea arvioida.

– Helsingissä ei kuitenkaan ole paljon niitä, jos verrataan muihin Euroopan maihin.

Tutkinnanjohtaja Jukka Larkio arvioi, että prostituoitujen välien kärjistyminen voi johtaa myös vastaavanlaisiin tapauksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt se on tutkittu: journalismiyliopistot läpikotaisin punavihreitä

Tampereen yliopiston journalistiikan ja viestinnän opiskelijoista kolme neljästä kannattaa vihreitä tai vasemmistoliittoa – perussuomalaisia tai kristillisdemokraatteja ei yksikään. Vapaa tiedetoimittaja Marko Hamilo jatkaa niin sanottua Punavihreää kuplaa käsittelevää artikkelisarjaa.


Kirjoitin toissa vuonna Suomen Uutisiin ilmiöstä, jota kutsuin punavihreäksi kuplaksi. Vaalitulokset osoittivat että punavihreät – vasemmistoliitto, vihreät sekä pienet äärivasemmistoryhmittymät – saivat yhteensä yli 50 prosenttia äänistä lähes jokaisella äänestysalueella muutaman neliökilometrin alueella Pitkältäsillalta Käpylän asemalle. Näihin kuuluivat muun muassa Kallio, Alppila, Vallila, Sörnäinen, Kumpula ja Käpylä.

Muut tilastot osoittivat, että tällä alueella asuvien ihmisten elämäntapa ja arvot poikkeavat jyrkästi muusta Suomesta. Heille naapurin homoseksuaalisuus on arkipäiväisempi asia kuin jos naapuri omistaisi aseen.

Kirjoituksen lopussa kiinnitin huomiota siihen, että tällä alueella asuu vain noin satatuhatta ihmistä, alle kaksi prosenttia suomalaisista. Heidän maailmankuvansa on kuitenkin erittäin voimakkaasti yliedustettuna suomalaisessa mediassa. Kaikki niin sanotun etelän median toimitukset sijaitsevat parin kilometrin pyöräilymatkan päässä punavihreän enemmistön asuinalueilta.

Viime vuonna kirjoitin Suomen Perustalle raportin Punavihreä kupla – Perussuomalaiset ja media. Pyrin selittämään valtamedian halveksuntaa, vihaa ja pelkoa perussuomalaisia ja perussuomalaisten edustamia arvokonservatiivisia mielipiteitä kohtaan toimittajien yksilöllisillä, osin tiedostamattomillakin ennakkoluuloilla.

Kyse ei siis mielestäni ole siitä, että mediatalot pyrkisivät tietoisesti edistämään jotakin agendaa. Ennemminkin kyse on siitä yksinkertaisesta psykologisesta ilmiöstä, että omasta maailmankuvasta on vaikea luopua edes silloin, kun havainnot puhuvat sitä vastaan. Erityisen raskasta maailmankuvasta luopuminen on silloin, kun oma sosiaalinen ympäristö on voimakkaasti kiinnittynyt tähän maailmankuvaan.

Toimittaja, joka esimerkiksi yrittää pimittää seksirikollisten maahanmuuttotaustaa, ei välttämättä edes itse koe valehtelevansa tai ajavansa mitään agendaa. Hän saattaa aivan oikeasti uskoa, että muslimien yliedustus raiskaustilastoissa selittyy jollakin muulla asialla kuin uskonnolla. Ja vaikka toimittajien pyrkimys leimata perussuomalaisia ja maahanmuuttokriittisiä rasisteiksi tai äärioikeistoksi näyttää ulkopuolisen silmissä aivan tahalliselta panettelulta, monelle toimittajalle nämä harhaiset uskomukset ovat täysin vilpittömiä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa tullut ilmi 25 pakkoavioliittoa tämän vuoden alkukuukausin

Maahanmuuttajanaisia auttavan Monika-naisten mukaan Suomessa solmitaan joka kuukausi useita pakkoavioliittoja.

Monika-naisten mukaan heidän tietoonsa tuli viime vuonna Suomessa 25 tapausta, jossa avioliitto oli solmittu pakon edessä.

Tämän vuoden aikana tapauksia on tullut jo yhtä paljon.

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunta patistaa tiedotteessaan hallitusta muuttamaan lainsäädäntöä siten, että avioliittoon pakottamisesta tulisi yleisen syytteen alainen rikos. Pakolla solmittu avioliitto pitäisi myös olla mahdollista mitätöidä.

Pakkoavioliitot on kriminalisoitu muun muassa Britanniassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa.

Pakkoavioliitto määritellään liitoksi, jota toinen tai molemmat osapuolet vastustavat. Niihin sovelletaan nykyisin ihmiskauppaa tai pakottamista koskevaa lakia, mikä ei anna viranomaisille kunnon välineitä puuttua tapauksiin.

Kansanedustajista kirjallisen kysymyksen aiheesta ovat allekirjoittaneet Maria Guzenina (sd.), Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Anne Kalmari (kesk.), Tom Packalén (ps.), Jaana Pelkonen (kok.), Petri Honkonen (kesk.), Susanna Huovinen (sd.), Anne Louhelainen (ps.), Olli-Poika Parviainen (vihr.) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.).

Sametti kirjoitti...

"Puolueen väri näyttää olevan tyttömäinen pinkki, mikä korostaa mukavan perinteisellä tavalla sukupuolieroa."

:D :D :D
Ähäkutti.