maanantaina, elokuuta 08, 2016

Obaman omituiset feministiset viisaudet

Sanna Kiiski nostaa esille kolme Obaman feminististä viisautta otsikollaHuono äiti, hyvä isä, naistenmies ja huora?!?!?!
”Meidän täytyy taistella asennetta vastaan, jossa naisia rangaistaan heidän seksuaalisuudestaan, mutta miehet palkitaan siitä.”
Häh? Ei minua palkita seksuaalisuudestani. Minua palkitaan siitä, että en ilmaiseni seksuaalisuuttani millään tavalla, koska keski-ikäisten miesten seksuaalisuutta pidetään vastenmielisenä.

Protituoitujen seksuaalisuutta palkitaan silkalla rahalla. Instagram pissisten seksuaalisuutta palkitaan loputtomilla kehuilla. Seksiin suostuvia naisia palkitaan palveluksilla, lahjoilla ja palvonnalla.

Jos mies haluaa tuoda seksuaalisuuttaan esille naisille, miestä pidetään yleensä perverssinä tai ahdistelijana. Vastaavaa naista pidetään kuumana flirttinä. Kun mies toteuttaa seksuaalisuuttaan pornon avulla, häntä pidetään pervona tai peräkammarin tahvona.

Miehet eivät yleensä ilmennä seksuaalisuuttaa millään tavalla, koska miesten seksuaalisuutta pidetään krinaalina ja ei-toivottuna. Seksi on alituiseen miesten mielissä, mutta ei esillä, koska nimenomaan miehen seksuaalisuudesta rangaistaan, ei naisten.
”On tärkeää taistella sellaista asenneilmastoa vastaan, jossa kehutaan vaippoja vaihtavaa isää, mutta tuomitaan kokopäiväiset isät ja työssä käyvät naiset.
Missä ihmeen todellisuudessa tuomitaan työssä käyvät naiset? Saudi-Arabiassa?

Sanna kirjoittaa:
En ole koskaan voinut ymmärtää miten on glorifitoitavaa jos mies vaihtaa vaippoja? Ja ketkä tästä eniten tekevät aaltoliikkeitä? No, me naiset. Me naiset, jotka haluamme tasa-arvoa, mutta jotka sen toteutuessa teemme siitä usein numeron: ”Ai vauva on kotona isän kanssa? Ihan mahtavaa! Uskalsit sitten jättää ne sinne kahdestaan? Miten ne oikein pärjää?” Kävin näitä keskusteluja usein. Mieheni sai paljon ihailevaa palvontaa, koska hän pärjäsi ihan itsekseen vauvan kanssa mm. sillon kun minä palasin töihin ja hän jäi vanhempainvapaalle. Miettikääpäs nyt sitä! Siellä se aikuinen mies pärjäää oman lapsensa kanssa! On se fanfaarien paikka!
Miksi vaippoja vaihtavaa isää ei saisi kehua, jos tavoitteena on tasa-arvo? Jos kehut puuttuvat, vaippojen vaihtaminen jää vähemmälle. Kehut kannustavat ihmisiä tekemään vastenmielisiä asioita.

Joka paikka on täynnä epätyypillisille urille pyrkiville naisille suunnattua kannustusta ja kehuja. Mitä enemmän naisia kehutaan, sitä innokkaammin he suuntaavat epätyypillisille urille. Kyseessä on käänteinen ilmiö verrattuna vaippoja vaihtavien miesten kehumiseen, mutta tuskin Sanna löytää siitä mitään huomautettavaa.

4 kommenttia:

Satunnaisia huomioita kirjoitti...

Ei minua palkita seksuaalisuudestani. Minua palkitaan siitä, että en ilmaiseni seksuaalisuuttani millään tavalla, koska keski-ikäisten miesten seksuaalisuutta pidetään vastenmielisenä.

Täsmälleen näin.

Jostain syystä Sanna Kiiski pitää rocktähteä normina:

Miespuoliselle rocktähdelle ei ole juttu eikä mikään mainostaa kaatamiensa naisten määrää,

Ja vertaa sitä naiseen yleisesti.

Kyllähän naispuoliset rocktähdetkin hyvin pitkälle toimii mainostamalla seksuaalisuuttaan. Seksuaalisuus on esimerkiksi iso osa lavaesiintymisiä ja musiikkivideoita.

El Ninja kirjoitti...

En ymmärrä minäkään miten miehiä palkittaisiin seksuaalisuudestaan, mutta ehkä Obama tietää jotain sellaista mitä me muut emme tiedä. Pelkkää muusikon naisenkaatopullistelua en pysty millään lukemaan palkitsevaksi. Enemmänkin miehen seksuaalisuudesta tuntuisi koituvan hänelle itselleen sekä suoria että epäsuoria kustannuksia. Eikä pidä unohtaa näitäkään ainoastaan miehiin kohdistuvia rangaistusmuotoja:

Vaikka tarkoituksena olisi vain nauttia yhdynnästä, niin riski ei-toivotuista liki kahden vuosikymmenen elatusmaksuista on aina olemassa. Nämä riskit ovat naisella länsimaissa käytännössä nollassa. Alaikäisiin sekaantuva, ehkäisystään valehteleva tai ehkäisyn sabotoiva äiti saa näissä tapauksissa lain edessä saman käsittelyn kuin normaali asioista keskenään sopiva parikin.

Latvalahoilla naisilla ei ole käsitystä mitä kevyet raiskaussyytteet tarkoittavat miehen elämässä. Ei ole tavatonta, että seksiä/pettämistä harrastetaan ensin innolla, ja sitten into muuttuu raiskaussyytökseksi kun kotona jäädään pettämisestä kiinni. Sama vaikutus saadaan yleisesti pyrkimyksillä muuttaa lainsäädäntöä niin, että miehen tulisi todistaa syyttömyytensä raiskaussyytöksen alaisena.

Homomiesten taitaa edelleen olla käytännössä mahdotonta saada adoptoitua lasta, sillä pervojahan kaikki miehet ovat. Vaikka adoptiota ei välttämättä laki estäisikään, niin asenteet kyllä.

Ottaen huomioon miten paljon feministit ovat käyttäneet resursseja sukupuolen ja valtarakenteiden tutkimiseen, niin he ovat hämmästyttävän pihalla siitä todellisuudesta minkä miehet näkevät. Ilmeisesti vääristyneellä todellisuuskäsityksellä ei kuitenkaan ole käytännön merkitystä, koska apurahat virtaavat ja sloganit lentävät pelkästään massiiviseksi kasvaneen propagandakoneiston voimalla.

Kunnon feministi tietenkin pitää omaa todellisuuskäsitystään oikeampana, mutta nämä käsitykset tyypillisesti pysyvät väitteiden tasolla ja niitä harvoin testataan käytännössä. Miesten todellisuusmallit taas on testattu vuosituhansien mittaan, ja niitä testataan edelleen joka päivä. Jää muuten pipari kokonaan saamatta, ja vaivalla rakennetun yhteiskunnankin hajottaisi joku rationaalisempi kilpaileva kansakunta.

Satunnaisia huomioita kirjoitti...

Myöskään tuo Sanna Kiiskin väite ei näyttäisi pitävän paikkaansa:

mutta jos esim. joku nainen harrastaa seksiä, vaikkapa jossain tositv-ohjelmassa niin siinä on sitten hänelle leima otsaan koko loppuelämäkseen. Harrasti seksiä! Herra isä! Seksiä!

Samaan aikaan linkeissä oli artikkeleita kuten

”Ylpeä puumanainen” on tapaillut yli 200 reilusti nuorempaa miestä – kertoo kokemuksistaan avoimesti

Näiden artikkeleiden sävy ei todellakana ole "Harrasti seksiä! Herra isä! Seksiä!".

Syvä Sovinisti kirjoitti...

Ehkä tuo on sitä "syväsovinismia" ? :D

http://yle.fi/uutiset/slunga-poutsalo_tasa-arvosta_lisaa_miehia_hoitoalalle_ja_naisia_levyseppahitsaajiksi/9085858