lauantaina, marraskuuta 26, 2016

Tissihierarkia kumoaa tissiviikon

Hanna Rädyn blogin kommenttiosastolla kysytään osuvasti:

Tosiaan, kaikki tissiviikolla esitellyt tissit ovat keskivertoa kauniimpia nuorten naisten tissejä. Poissaolollaan loistavat mummotissit, kärpäslätkät ja ketunnokat. Havainto paljastaa tissiviikkoilijoiden alitajuntaisen motiivin: omien kelvollisten tissien esittely ja niiden korkean sijainnin varmistaminen naisten tissihierarkiassa.Tissien piilottamisen tärkein motiivi piilee tissihierarkian salassapidossa. Tissien seksuaalinen arvo vaihtelee kympistä nollaan. Jos kaikkien naisten tissit olisivat vapaasti nähtävillä, se aiheuttaisi valtavaa ahdistusta rumatissisissä naisissa.

Tissien piilottaminen ja maskeeraaminen kauniimmiksi on tissihierarkian rumemman osaston etu. Naisten tissihierarkian kauniimpi osasto - kuten tissiviikon osallistujat - haluavat alitajuisesti asettaa tissit paremmin näytille parantaakseen kilpailuasemaansa.

25 kommenttia:

Juha Rintala kirjoitti...

Saara Huttusen käyttämä "epäreilu seksuaalinen vallankäyttö miehiä kohtaan" on todennäköisesti varsin olematonta "vallan"käyttöä...

Anonyymi kirjoitti...

Hyvätissiset naiset ovat niin solidaarisia huonotissisiä kohtaan että pitävät siksi tissinsä piilossa! joopa joo.

Tapana on ajatella, muuten, että pelkästään tai ainakin erityisesti miehet diggaavat tisseistä. Mythbustersin kokeen perusteella myös naiset arvostava isoja. Ketä varten nainen oikein tissejään esittelee: miehiä, naisia vai itseään?

Anonyymi kirjoitti...

Feministien lausahduksista pitäisi alkaa ulkaista Ujo piimä -tyyppistä kaskukirjaa. Tyypillisen feministin ajattelu on alakoululaisen tasolla ja jutut sen mukaisia. Tosin vihaisempia.

Tuli vaan mieleen kun luki noita kommentteja.

Anonyymi kirjoitti...

Pedofiilivalmentajan hirvittävästä menneisyydestä uutta tietoa: "Minut raiskattiin jopa sata kertaa" | m.iltalehti.fi

Hoitaja käytti likaisia neuloja potilaisiin - HS: Ei sairastumisia Huslabin virheestä | m.iltalehti.fi

Naisella 22 koiran lauma surkeissa oloissa - tuomittu eläinsuojelurikoksesta jo kerran aiemmin | m.iltalehti.fi

Anonyymi kirjoitti...

Sota-aikana seksi oli ihmistoivon rakentamista – sankarihautajaiset puhkesivat orgioiksi
Sari Näre kokosi rintamamiesten panojutut kirjaksi. Naisista ja naimisesta puhuminen lähensi aseveljiä ja lujitti taistelutahtoa.


TÄTÄPÄ ei opetettu koulun historiantunnilla: jatkosodan aikaisista sankarihautajaisista kehkeytyi Sotkamossa sotaorgiat, ”naijaiset”.

Uskomatonta, mutta totta.

Hautajaisiin kainuulaiselle kylälle oli kokoontunut suuri väkimäärä. Miehiä rintamalta ja naisia syrjäkyliä myöten. Sota-aikaan nämä kaksi ihmisryhmää kohtasivat harvoin, ja nyt kun hetki oli otollinen, purkautuivat paineet porukalla.

Ihmiset ryöstäytyivät parittelemaan maastossa paljaan taivaan alla.

Eräs rintamamies muistelee suunnistaneensa tuhkakyläläisen tytön kanssa harrastamaan seksiä ”mäenrinteeseen”, mutta vapaata paikkaa oli vaikea löytää, koska ”ihmistoivon tekijöitä” makasi polunvarressa niin tiheään.

”Niitä oli aivan kymmenittäin, eivätkä ne juuri välittäneet siitä, vaikka heidän työmaataan jäi katselemaan.”

KUVAUS Sotkamon sotaorgioista on peräisin Sari Näreen tietokirjasta Sota ja seksi (Tammi).

Viime kuussa ilmestynyt teos kääntää tuoreen lehden suomalaiseen sotahistoriankirjoitukseen tarkentamalla aiheeseen, joka herättää – miten sen nyt sanoisi – intohimoja.

Sodan ja seksin alaotsikko kuuluu: Rintamamiesten seksuaalikerrontaa talvi- ja jatkosodan ajalta.

Valtaosan materiaalista Näre on kerännyt niin sanotusta korsuperinneaineistosta, joka kuuluu Suomalaisen kirjallisuuden seuran kansanrunousarkistoon. Aineisto koostuu 265 muistelijan haastatteluista, jotka kerättiin 1970-luvun alussa.

Anonyymi kirjoitti...

Tissiviikko jätti 23-vuotiaan perussuomalaisen kylmäksi: ”Petän varmaan siskot…”

”Tissiviikon viimeisiä päiviä viedään. Olen varmaan typerä, kun uskaltaudun kritisoimaan sitä – petänhän minä siskot tällä kirjoituksella”. Näin aloittaa nuori perussuomalaisvaikuttaja Jessica Vahtera Puheenvuoron bloginsa.
Vahtera ei tue sosiaalisessa mediassa tällä viikolla käynnissä ollutta tissiviikkoa, joka pyrkii purkamaan rintoihin kohdistuvaa häpeää sekä ”yliseksualisointia”.

– Kampanjan perustajat kertovat tissiviikon tarkoituksena olevan rintojen normalisointi. Rintoja ei haluta nähdä seksuaalisina vaan tahdotaan, että myös naiset voivat kävellä paljain rinnoin ulkona kuten miehetkin. Tähän astihan se tunnetusti on ollut kiellettyä. Tärkeää olisi myös saada miesten tajuntaan, ettei niitä saa tuijottaa. Törkeää tuommoinen! Vahtera kirjoittaa.

Vahteran mukaan on myös monia naisia, jotka ovat ylpeitä omasta kehostaan, ja jotka ”haluavat olla naisia, vaikka se kuinka yritettäisiin meiltä evätä”.

– Entä ne kaikki naiset, ketkä haluavat olla kotona tai pukeutua naisellisesti? Antakaa meidän olla.

Hänen mielestään feminismi on Suomessa ”kääntynyt ay-liikkeiden tavoin aikaa sitten pois tarkoituksestaan ja nykyään sen avulla pyritään ainoastaan ajamaan joidenkin ryhmien erityisetuja muiden kustannuksella”. Hän viittaa kolmannen aallon feminismiin, joka ”toteaa miesten olevan jo täysin turhia”.

– Tissiviikko kertoo kaiken siitä, kuinka tarpeellista kolmannen aallon feminismi on, hän arvostelee.

Hän viittaa lopuksi myös Perussuomalaisissa Nuorissa vaikuttavan Marika Sorjan Twitterissä julkaisemiin sanoihin: ”Jos suurin ongelma tisseissäsi on niiden mahdollinen seksuaalisuus, ovat asiat sulla hiton hyvin”.

Jessica Vahtera on 23-vuotias Perussuomalaisten Nuorten hallituksen jäsen (2017-2018) ja toimii Perussuomalaisten Turun kaupunginvaltuustoryhmän sihteerinä.

Anonyymi kirjoitti...

Imetys ja seksin puute - nyt puhuu mies Helsingin Sanomissa

Imetyksen vaikutus seksihaluihin on kirvoittanut kokemuksia ja mielipiteitä siitä saakka, kun eräs äiti kertoi rajanneensa imetystä miehensä seksihalujen vuoksi. Nyt Helsingin Sanomissa asiaan ottaa kantaa myös tavallisen kaksilapsisen perheen isä. Asian intiimin luonteen vuoksi mielipide on julkaistu nimimerkillä.

– Puolisoni seksihalut loppuivat ensimmäisen lapsemme synnyttyä, eikä niiden voi sanoa elpyneen tähän päivään mennessä, vaikka vanhempi lapsemme täyttää kohta kuusi. Imetyksen vaikutus tähän on varmasti ollut merkittävä: molemmat lapsemme olivat täysimetyksellä puolivuotiaiksi saakka, ja kokonaan imetys loppui vasta kahden ikävuoden jälkeen.

Seksielämän näivettymisestä huolimatta kirjoittaja on sitä mieltä, että täysimääräinen imetys on ollut oikea ratkaisu. Seksin puute kuitenkin on ollut haastavaa.

– Puutteessa eläminen on totta kai rankkaa, onhan seksuaalisuus erittäin vahva voima minussa. Mielestäni aikuisuuteen ja miehenä olemiseen kuitenkin kuuluu se, että heikompien etu asetetaan oman edun edelle.

Kirjoittajan mielestä keskustelun avannut nainen on kuitenkin tärkeän asian äärellä ja hän on hyvillään, että kenties aiemmin vaiettu asia on nostettu esiin.

El Ninja kirjoitti...

Tissiviikko on feministiseen tapaan turvallisen typerä idea. Aivan yhtä hyvin olisimme voineet viettää vaikka lerssiviikkoa ja postailla facebook täyteen kuvia omista killuttimista. Miesten sukuelinhän on pahasti yliseksualisoitu, sillä sitä käytetään suurimman osan aikaa ihan muuhun tarkoitukseen kuin petipuuhiin. Poikkeuksia toki on, mutta suurin osa miehistä ei ole pornonäyttelijöitä. Tissejä puolestaan oikeasti käytetään kasvojen ja muun kehon ohella eroottisen pääoman osana suurimman osan aikaa, ellei omistaja sitten satu kuulumaan lahkolaisiin.

Ovathan kolmannen aallon feministit sillä tavalla hyödyllisiä, että heidän ajatuksiaan kannattaa aina kuunnella. Ja sen jälkeen tehdä täysin päinvastoin. Järjestelmällinen mielikuvitusmaailmassa eläminen kun johtaa useimmiten vakaviin käytännön ongelmiin, ainakin miesten elämässä.

Anonyymi kirjoitti...

Seksismi ja naisviha riivaavat jatkuvasti kasvavaa e-urheilua, ja Miisa Nuorgam haluaa että asiaan puututaan vihdoin

”Muijat taas miesten asialla ni mikään ei toimi.”

Tällaisia itselleen osoitettuja viestejä Miisa Nuorgam, 24, näkee jatkuvasti.

Ja tuo Twitter-postaus on vielä sieltä lievimmästä päästä. Kaikenlainen solvaukset, huorittelut ja raiskausuhkauksetkin ovat hänelle valitettavan tuttuja. Ne johtuvat alasta, jolla Nuorgam toimii aktiivisesti sekä harrastajana että järjestötyöntekijänä.

Se ala on e-urheilu eli videopelien kilpapelaaminen.

E-urheilu on maailmalla valtava bisnes ja kovassa kasvussa Suomessakin.

Äskettäin HIFK perusti oman joukkueen moninpelihitti Overwatchin kilpapelaamista varten. Menestyneitä ammattipelaajia täällä on jo useita. Syyskuussa haastattelimme suomalaista e-urheilijatähteä Lasse ”Matumbaman” Urpalaista, joka tienaa satojatuhansia euroja vuodessa Dota 2 -pelissä.

Mutta tässä jutussa keskitytään e-urheiluskenen yhteen ongelmaan. Syrjintään, seksismiin ja naisvihaan.

”Se on avointa ja tosi räikeää, mutta siitä ei juuri puhuta. Tai jos puhutaan, sitä vähätellään”, Miisa ”Naiades” Nuorgam sanoo.

Tamperelainen Nuorgam työskentelee elämystoimisto Tuoni Studioilla tuotantoassistenttina. Vapaa-aikanaan hän muun muassa ”istuu Pub Ukko Nooan tiskillä”, mutta eniten aika kuluu videopelien parissa.

Hän aloitti oman peliharrastuksensa teininä Xbox-konsoleilla ja Call of Duty -peleillä, nykyään pelikoneena toimii PC ja siinä pyörivät eniten Dota 2- sekä CS: GO eli Counter Strike: Global Offensive -moninpelit. Yksinpeleistä Nuorgam pelaa lähinnä Sims 4:ää.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija: Tyttöjen ainevalinnat vaikeuttavat yliopistoon pääsyä – fysiikan opiskelu auttaisi
Oulun yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että pitkän matematiikan ja fysiikan kirjoittajilla on Oulun yliopistossa selvä yliedustus.


PITKÄ matematiikka, fysiikka ja kemia ovat aineet, joita kannattaa opiskella lukiossa, jos haluaa jatkaa opintojaan yliopistossa. Tältä ainakin näyttää Oulun yliopistossa käynnissä olevan tutkimuksen perusteella. Oulussa on selvitetty kymmenen vuoden ajalta Oulun yliopiston opiskelijoiden opiskelualoja ja sitä, mitä aineita he kirjoittivat ylioppilaskirjoituksissa.

Tutkimusta tulkittaessa on kuitenkin syytä muistaa, että Oulun yliopistossa opiskellaan paljon luonnontieteitä, tekniikkaa, lääke- ja kauppatieteitä, joten ilmiö saattaa korostua Oulun yliopistossa. Tutkimus on tarkoitus laajentaa myös muihin yliopistoihin, jolloin selviää, missä määrin tämä pätee myös muualla kuin Oulussa.

Tutkimuksen tietojen valossa tilastollisesti helpoin reitti yliopistoon on opiskella ja kirjoittaa pitkä matematiikka, fysiikka ja kemia. Abiturienteista vain 17 prosenttia kirjoittaa fysiikan, mutta Oulun yliopiston opiskelijoista peräti 38 prosenttia on kirjoittanut fysiikan.

Fysiikan kirjoittaneet ovat siis selvästi yliedustettuina Oulun yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Niin ovat myös pitkän matematiikan ja kemian kirjoittaneet. Taustalla on esimerkiksi lääketieteen, luonnon- ja terveystieteiden sekä teknisten alojen tarve näiden aineiden osaajista. Pienempi yliedustus on biologian ja maantiedon kirjoittajilla.

REAALIAINEISTA parhaiten Oulun yliopistoon pääsemistä ennustaa fysiikan opiskelu ja kirjoittaminen.

Tämä on huono uutinen tytöille, sillä tytöt kirjoittavat fysiikan selvästi harvemmin kuin pojat. Viime vuoden ylioppilaskirjoituksissa fysiikan kirjoittajista peräti 70 prosenttia oli poikia. Pitkän matematiikan kohdalla ero on selvästi pienempi, kirjoittajista 55 prosenttia eli vain vähän yli puolet oli poikia.

Pitkän matematiikan kirjoittaneet eivät ole yliedustettuina vain teknisillä aloilla vaan humanistisia aloja lukuunottamatta kaikilla Oulun yliopiston aloilla. Myös terveys-, kauppa- ja kasvatustieteiden opiskelijoissa on pitkän matematiikan opiskelleita selvästi enemmän kuin ylioppilaissa keskimäärin. Kasvatustieteissä ero on tosin pieni.

Anonyymi kirjoitti...

Lock her up!

Etelä-Korean skandaalien horjuttama presidentitär kieltäytyy vastaamasta kuulustelijoille

Anonyymi kirjoitti...

Analyysi: SDP:ssä muhiva tyytymättömyys kanavoituu kovaan peliin

SDP:n puheenjohtajapelissä on jo monta kaatunutta. Sosialidemokraattisella puolueella on toistaiseksi vain yksi puheenjohtajaehdokas, istuva puheenjohtaja Antti Rinne. Asetelma ei kerro Rinteen vahvasta johtajuudesta omiensa joukossa vaan vastaehdokkaiden epävarmuudesta ja viime aikojen kovasta pelistä. Moni uskoo Rinteen varmistaneen taakseen puoluekokousedustajien tuen.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vetäytyi lauantaina kisasta, vaikka hän on ollut kyselyissä vahvin suosikki Rinteen vastaehdokkaaksi. Listakohu nolasi Lindtmanin ja jatkohaluistaan viikko sitten ilmoittanut Antti Rinne lisäsi häpeää väittämällä, että SDP:n kannatus notkahti listakohun vuoksi. Lindtman sanoi Iltalehdelle, ettei hän torju ehdokkuutta uskalluksen puutteesta eli siksi, että pelkäisi häviävänsä äänestyksen. Miksi sitten?

Tuula Haataisen nimi pyöri myös julkisuudessa mahdollisena puheenjohtajaehdokkaana, mutta hänkin ehti jo vetäytyä kisasta. Haatainen tunnusteli tilanteen ja päätti keskittyä soteen.

Ylen kysely puoluevaltuuston jäsenille, joista monet ovat jäsenjärjestöjen vaikuttajia, paljasti, että kolmasosa Rinteen jatkokautta tukeneista haluaisi kuulla puoluekokouksessa keskustelun puolueen johtamisesta ja linjasta. Vastaehdokkailta odotetaan "uusia avauksia, koska tähtäimessä on pääministerivaalit 2019" ja ehdotetaan, että "Rinne voisi yhdistellä erilaisia linjauksia ja koota niistä paketin tuleville vuosille". Kommenteista syntyy käsitys, että istuva puheenjohtaja ei pysty itse visioimaan uutta, vaan tarvitsee siihen ideat muilta.

Rinne ei näytä odottaneen vastaehdokkaita tumput suorina. Eräs ehdokaspörssissä itsekin oleva kuvasi puolueen tilannetta rajuksi valtataisteluksi, jossa käytetään kovia otteita. Herkemmät väistävät, mutta muutama, Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen, miettii vielä.

Demarinaisten puheenjohtajalla Tytti Tuppuraisella on naisjärjestön vetäjänä paine asettua ehdolle. Kyselyt eivät ole näyttäneet Tuppuraisen kannalta hyviltä. Hän joutuu miettimään velvollisuuden lisäksi toisen puolen – tuleeko hänestä se Rinteen tukijoiden toivoma "joku nainen", jonka avulla saadaan vaali, mutta voittaja olisi tiedossa.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Timo Harakka on kaikille arvoitus. Hän perusti viime viikolla kampanjaorganisaatiolta vaikuttavan Liike 2020-yhdistyksen, vaikka hän itse kiistää sen liittyvän SDP:n puheenjohtajapeliin. Harakka oli myös mukana viime viikolla eduskuntaryhmän sisällä käydyssä nopeassa kahakassa, jossa Lindtmanin kohtelusta sydämistynyt Pia Viitanen syrjäytettiin valtiovarainvaliokuntaryhmän vetäjän paikalta.

Harakka on itsetietoinen ja talouspolitiikkaan keskittynyt edustaja, joka on pitänyt itseään puolueen vero- ja talousneuvonantajana. Puheenjohtajavaali toisi hänelle julkisuutta ja tilaa esitellä ajatuksiaan. Harakka voi myös päätyä tukemaan Antti Rinnettä ja kurottaa kuiskaajana hallitusneuvotteluihin ja ministeriksi.

Viime viikkoihin asti näytti siltä, että demareilla oli viisi–kuusi puheenjohtajaehdokasta ja aidosta tyytymättömyydestä kimpoava kiivas väittely puolueen tulevaisuudesta sekä vaalinäkymistä. Lähiviikkoina tiedämme, mitä siitä on jäljellä helmikuun puoluekokouksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Darwin-palkinto luvassa?:

Daring Batgirl Surfs On Top Of Trains In Russia - YouTube

Meet Batgirl, the daredevil teen who 'flies' on the tops of trains during Moscow's rush-hour | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Tytöt ovat jo selvästi poikia parempia matematiikassa – kaiken kaikkiaan taso heikentynyt
Neljäsluokkalaisten matematiikan ja luonnontieteiden osaaminen heikentynyt Suomalaisten osaaminen edelleen hyvällä tasolla lähes 50 maan TIMSS-tutkimuksessa


PISA-tutkimuksessa aiemmin havaittu notkahdus nuorten osaamisessa näkyy nyt myös neljännellä luokalla. Etenkin poikien tulokset ovat heikentyneet. Tytöt ovatkin kiilanneet poikien ohi kaikilla tutkituilla osa-alueilla.

Oppilaiden asenteisiin ja valmiuksiin pitäisi vaikuttaa jo peruskoulun alkaessa. Tällaisiin tuloksiin on tultu tänään julkistetussa kansainvälisessä matematiikan ja luonnontieteiden osaamista arvioivassa TIMSS-tutkimuksessa.

Osaaminen heikentynyt neljän vuoden aikana
Peruskoulun neljäsluokkalaisten luonnontieteiden ja matematiikan osaaminen on heikentynyt selvästi vuosien 2011 ja 2015 välillä. Vuonna 2011 luonnontieteiden osaamisen kansallinen keskiarvo oli 570 pistettä, mutta vuoden 2015 arvioinnissa enää 554 pistettä.

Erotus tarkoittaa noin puolen kouluvuoden oppimäärää. Pudotus matematiikassa on ollut hieman loivempi, 545 pisteestä 535 pisteeseen. Vuoden 2011 tutkimuksen kärkimaista Suomi oli ainoa, jonka tulokset heikkenivät neljän vuoden aikana.

Kansainvälisessä vertailussa Suomen neljäsluokkalaiset sijoittuivat luonnontieteissä jaetulle viidennelle sijalle. Vuonna 2011 Suomi oli kolmannella sijalla.

Nyt Suomen edellä olivat Singapore, Korea, Japani ja Venäjä.

Matematiikassa Suomen sijoitus on pudonnut jaetulle 13. sijalle, kun edellisen kerran Suomi oli kahdeksas.

Kärjessä olivat matematiikassa viisi Aasian maata tai aluetta: Singapore, Hongkong, Korea, Taiwan ja Japani.

– Huolimatta tulosten heikentymisestä suomalaislasten tiedolliset ja taidolliset oppimistulokset ovat kansainvälisessä vertailussa varsin hyvät. Luonnontieteissä sijoituksemme on OECD-maiden joukossa toinen ja matematiikassa myös selvästi yli OECD-maiden keskiarvon, tutkimuksen koordinaattori Jouni Vettenranta ja tutkija Jenna Hiltunen Koulutuksen tutkimuslaitokselta lohduttavat.

Tytöt ajaneet poikien ohi
Vuonna 2011 tehdyssä TIMSS-tutkimuksessa sukupuolten välillä ei ollut juuri eroa luonnontieteiden osaamisessa ja matematiikassa pojat olivat hieman tyttöjä parempia.

Nyt tytöt ovat kuitenkin selvästi parempia kaikilla tutkituilla matematiikan ja luonnontieteiden osa-alueilla. Poikien tulokset ovat heikentyneet vuosien 2011 ja 2015 välillä luonnontieteissä 22 pistettä ja matematiikassa 18 pistettä. Samana aikana tyttöjen tulokset putosivat olennaisesti vähemmän: luonnontieteissä pudotus oli kymmnen pistettä ja matematiikassa vain kaksi pistettä.

– Erinomaisesti osaavien poikien osuuden vähentyminen on keskeinen syy poikien keskipistemäärän putoamiseen. On huolestuttavaa, että sukupuolten väliset erot ovat havaittavissa jo näin varhaisessa vaiheessa koulupolulla. Peruskoulun opetussuunnitelmassa korostettu koulun merkitys sukupuolten välisen tasa-arvon edistäjänä ei näytä toteutuvan, Vettenranta ja Hiltunen arvioivat.

Anonyymi kirjoitti...

Selvästikin feministien ajamat muutokset koulutukseen ovat alkaneet tuottamaan hedelmää; Osaamistaso Suomessa romahtanut lyhyessä ajassa kansainvälisesti vertailtuna ja poikien taso vielä tippunut kaikilla osa-alueilla tyttöjen taakse.

Anonyymi kirjoitti...

EK myöntää että, naisia on sen johdossa liian vähän – ”Lopputulos ei ole tyydyttävä”

Elinkeinoelämän keskusliitto valitsi tiistaina uuden hallituksen vuodelle 2017. EK:n vastavalittu hallitus on hyvin miespainotteinen, kun ainoastaan kahdelle jakkaralle 22:sta istuu nainen.

Mutta kuinka ihmeessä näin on, Elinkeinoelämän keskusliiton viestintäjohtaja Jenni Järvelä?

– Hallituksen jäsenet valitaan jäsenliitoista EK:n edustajistolle tulevien esitysten perusteella. Tämä tarkoittaa rautalankamallilla sitä, että EK:n tuore hallitus on valittu näiden ehdotusten perusteella. Lopputulos ei ole lainkaan tyydyttävä.

Eikö ole hieman erikoista, että hallituksessa on kahdenkymmenen miehen joukossa ainoastaan kaksi naista?

– Elinkeinoelämän valiokunnassa on kiinnitetty huomiota siihen, että naisia on miesten joukossa vuonna 2017 kovin vähän ja valiokunta onkin itse esittänyt ponnen, että valitsemismenettelyyn tulisi muutoksia.

Millaisia nämä muutokset olisivat ja koska ne tulevat voimaan?

– Mitään ei ole vielä tässä vaiheessa päätetty, mutta asia lähtee varmasti liikkeelle siten, että katsotaan mikä olisi sopiva tapa edistää muutosta. Myöskään mahdollisen uudistetun käytännön aikataulusta ei ole vielä päätetty, mutta tarkoitus on tehdä muutoksia jo vuoden 2018 hallitusta valittaessa.

Anonyymi kirjoitti...

Työttömät ekonominaiset työllistyvät miehiä nopeammin - yksi syy kouluttautuminen

Työttömien ekonomien tilanne polarisoituu, Suomen Ekonomien jäsentutkimus kertoo.

Työttömyys ekonomien tilanne polarisoituu: lähes puolet työllistyy nopeasti uudelleen, mutta samaan aikaan yhä useamman työttömyysjakso pitenee.

Toisaalta omaehtoinen koulutus vähentää työttömyyden riskiä.

Nämä ilmenevät Suomen Ekonomien teettämässä jäsentutkimuksessa, jossa muun muassa selvitettiin omaehtoisen kouluttautumisen vaikutusta työllistymiseen sekä ekonomien kokemusta työllistymispalvelujen hyödyllisyydestä.

- Työttömyyden aikaisella kouluttautumisella oli selkeämpi yhteys pitkäaikaistyöttömyyden välttämiseen kuin muilla tutkituilla työllistymistä edistävillä palveluilla, toteaa tutkija Tuomas Viskari.

Kouluttautumisella on lisäksi yhteys sukupuolten väliseen eroon työttömyyden pituudessa: naiset kouluttautuvat työttömyyden aikana miehiä useammin ja myös työllistyvät miehiä nopeammin.

- Kiinnostavaa on myös, että kun vertaillaan saman palvelutarjoajan, esimerkiksi TE-toimiston tai ammattijärjestön, eri palveluita keskenään, saavat koulutus- ja valmennuspalvelut paremmat arviot kuin muut palvelut. Itsensä kehittämiseen tähtäävät palvelut ovat siis merkityksellisiä työttömän kannalta, mutta edelleen niitä käytetään suhteellisen vähän, Viskari sanoo.

Työttömistä ekonomeista noin kolmanneksen työttömyys on sitkeää ja pitkittynyttä.

- Pitkäaikaistyöttömyys on korkeasti koulutettujen keskuudessa melko uusi, mutta kasvava ilmiö, Viskari toteaa.

Hessu kirjoitti...

Hyvä ohjelma Areenassa:

Dok: Ruotsalainen rakkauden teoria

Sinänsä masentava kokonaisuudessaan. Varsinkin alkupuolen pätkä missä miehet masturboivat pakastimeen ja lähetti vie tuon satsin ruotsalaiselle sinkkunaiselle, joka truuttaa satsin sisäänsä injektioruiskulla (suositeltavaa on myös, että nainen saisi orgasmin).
Kait Suomessa mennään myös tähän. Ei hyvältä vaikuta.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän kaikkien ei pidä olla feministejä
Yhteiskuntaopin opettajana en ryhdy minkään kiistanalaisia ideologioita propagoivien tahojen mainoshenkilöksi.


KULTTUURISIVULLA (HS 30.11.) oli pikku-uutinen, jonka mukaan kaikille peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille jaetaan ensi keväänä kirja ­nimeltä Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä.

Hankkeen taustalla on julkisen rahoituksen piirissä olevia instituutioita. En voi kuin ihmetellä, mihin verorahoja tärvätään.

Missään tapauksessa kaikkien ei pitäisi olla feministejä. Kuvittelin, että luokkakantaisuutta 1970-luvulla oppilaille syöttänyt niin sanottu Pirkkalan moniste olisi opettanut jotakin, jos ei oppilaille, niin ainakin viranomaisille.

Miltä vaikuttaisi, jos pankkien, ajatushautomo Liberan ja valtiovarainministeriön yhteishankkeena syntyisi pamfletti ”Meidän kaikkien pitäisi olla liberalisteja”? Olisiko mahdollista jakaa tällainen teos kokonai­selle ikäluokalle?

Yhteiskuntaopin opettajana en ryhdy feministisen ajatushautomo Hatun enkä minkään muunkaan kiistanalaisia ideo­logioita propagoivien tahojen mainoshenkilöksi. Siksi en aio kirjaa oppilaillenikaan jakaa.

Juho Mäenpää

historian ja yhteiskuntaopin lehtori, Tuusula

Anonyymi kirjoitti...

Opetusalan viranomaiset ja koulutuksen tuhottu tasa-arvo

Opetusalan viranomaiset ja koulutuksen tuhottu tasa-arvo


Tuoreen tutkimustiedon mukaan poikien taitotaso matemaattisissa ja muissa luonnontieteellisissä aineissa on suorastaan romahtanut suomalaisissa kouluissa. Sukupuolineutraaliutta /sensitiivisyyttä korostavat metodit, joiden nimeen etenkin Opetushallitus on viime vuosina vannonut, eivät näytä edistävän koulutuksen tasa-arvoisuutta, vaan päinvastoin ovat heikentäneet poikien oppimistuloksia ja koulumenestystä entisestään. Suomen kaltaisella pienellä maalla ei ole varaa haaskata poikien osaamista ja potentiaalia tällä tavoin. Koulutusjärjestelmän on edistettävä sukupuolten välistä tasa-arvoa, ja taattava kaikille koululaisille riittävä taitotaso, jotta he voivat pärjätä työmarkkinoiden jatkuvasti kovenevassa kilpailussa.

Uudelleenarvioinnin sijasta Opetushallitus puskee härkäpäisesti epäonnistunutta koulutuskokeiluaan eteenpäin. Vastuu koulutuksen katastrofaalisesta tasa-arvotilanteesta sysätään täysin kotien ja etenkin alaikäisten pikkupoikien niskaan . Kuten koulutuksen kokeneet ammattilaiset ovat käytännössä saattaneet havaita, niin vaatimustason laskeminen entisestään ei ainakaan paranna tuloksia, eikä liioin lisää opiskelumotivaatiota. Koulutuksen perustehtävä on sen monilukuisilta ”kehittäjiltä” unohtunut mitä ilmeisimmin kokonaan. Se ei ole itsensä toteuttaminen, viihtyminen tai hauskanpito, vaan elämässä tarvittavien, suorastaan välttämättömien, perustaitojen oppiminen. Mitä hyötyä on vuosia kestävästä ja valtavia rahasummia maksavasta koulutusputkesta, jos sen päättävät nuoret (miehet) eivät osaa edes lukea tai kirjoittaa kunnolla? Mitkä ovat tällaisten nuorten mahdollisuudet pärjätä globaalitalouden työelämässä tai informaatioyhteiskunnan elämässä ylipäätään?

Muutosvastarinta on vaikea ymmärtää, sillä poikien koulumenestystä ja koulutuksen tasa-arvoisuutta voitaisiin edistää varsin helposti, jos niin vain haluttaisiin. Tuoreen tutkimustiedon mukaan esimerkiksi säännöllisillä, ulkoilua ja liikuntaa sisältävillä välitunneilla, voitaisiin parantaa poikien koulumenestystä. Käytännössä viime vuosina koulujen välitunteja on vain harvennuttu, ja niitä vietetään pitkälti sisätiloissa istuskellen ja elektronisia laitteita näppäillen. Poikien kannustus ja kehuminen auttaisi myös, sillä tutkitusti poikia kehutaan selvästi vähemmän kuin tyttöjä jo varhaiskasvatuksessa, mikä näkyy myöhemmin motivaatiossa ja tuloksissa. Konkreettisia keinoja siis on tarjolla, mutta jostain syystä opetusalan viranomaisen asenne poikaystävällisemmän ja tasa-arvoisemman koulun luomista kohtaan on erittäin nihkeä.

Opetusalan viranomaisten viikon kruunaa uutinen, jonka mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö aikoo käyttää verovaroja jakaakseen ensi keväänä jokaiselle peruskoulun yhdeksäsluokkalaiselle ”Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä” - pamfletin, joka on puhtaasti feminististä poliittista propagandaa. Poikien koulumenestyksen parantamiseen ei siis löydy resursseja, eikä edes tahtoa, mutta tällaiseen yhden ideologian pakkosyöttämiseen lapsille niitä löytyy. Opetushallitus on perustellut tämän propagandateoksen jakamista mm. sillä, että se lisäisi monimuotoista keskustelua tasa-arvosta, mutta miten keskustelua edistää ylhäältäpäin annetun ”yhden ja oikean” mielipiteen tyrkyttäminen pakolla. Missä on kriittisyys, miesnäkökulman huomioiminen ja eriävät mielipiteet? Ei koulutuksen käyttöön myönnetyin verovaroin jaeta muutakaan poliittista tai ideologista materiaalia koululaisille.

Jos tälle linjalle lähdetään, on opetus- ja kulttuuriministeriön tasa-arvon ja tasapuolisuuden nimissä tuettava ja levitettävä Miesten tasa-arvo ry:n tulevaa pamflettia koulutuksen tasa-arvo-ongelmista vastaavassa laajuudessa. Se on välttämätöntä monimuotoisen tasa-arvokeskustelun herättämiseksi, poikia syrjivän koululaitoksen tasa-arvo-ongelmien korjaamiseksi ja Suomen kansantalouden tulevaisuuden turvaamiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi mädätyksen tiellä: Jokaiselle peruskoulun yhdeksäsluokkalaiselle feminismikirja | MV!!??

Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä | MV!!??

Rikostutkinnassa olevan Vihreiden Saido Mohamedin 19-sivuinen kuulustelupöytäkirja | MV!!??

El Ninja kirjoitti...

Yhdeksäsluokkalaisilla on muutenkin tarpeeksi kirjoja koulurepussa. Feministeiltä kuitenkin selvästi puuttuvat ainakin seuraavat teokset:

Meidän kaikkien tulisi käyttää verorahoja vastuullisesti
Tasa-arvo ei asu jalkojen välissä
Biologian perusteet
Logiikan perusteet
Tilastotieteen perusteet
Argumentoinnin perusteet

Kun katsoo mihin jamaan koulutuslaitos on ajettu ja miten välinpitämätön asenne oppimistulosten heikkenemiseen on, niin ei pitäisi olla varaa kirjoitella ideologioihin perustuvia pamfletteja. Tai eihän asenne aivan välinpitämätön ole. Eilenkin joku Tuija tutkija selitti Ylen uutisissa, että kansainvälisessä tutkimuksessa havaittu oppimistulosten heikentyminen on ristiriidassa hänen oman aineistonsa kanssa. Sen aineiston mukaan tyttöjen ja poikien tulokset ovat heikentyneet lähes saman verran, joten asiat ovat ihan OK. Ja Tuijan mukaan kansainvälinen tutkimus on luultavasti kuitenkin väärässä, joten asiathan ovat itseasiassa aivan loistavasti!

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs lähdit vieraan miehen matkaan – EU:ssa joka neljäs hyväksyy raiskauksen tietyissä olosuhteissa
Brittiprofessori ihmettelee, että osuus ei ole vieläkin suurempi: ”Asenteet ja naisten syyllistäminen ovat syvällä.”


EUROOPASSA moni pitää yhä raiskausta naisen omana syynä.

EU:n tuoreen Eurobarometri-kyselyn mukaan peräti 27 prosenttia EU-maiden kansalaisista hyväksyy raiskauksen tietyissä olosuhteissa.

Tällaisia ”oikeuttavia olosuhteita” ovat muun muassa naisen flirttailu, paljastava tai seksikäs pukeutuminen, humalatila tai liikkuminen yksin yöaikaan.

Raiskaukseen voi oikeuttaa vastaajien mukaan jopa se, että naisella on useita seksikumppaneita, tai se, että raiskaaja katuu tekoaan.

EU-KYSELY julkistettiin marraskuun lopussa. Selvityksestä on kirjoittanut aiemmin muun muassa Washington Post -lehti.

Erot eri EU-maiden asenteiden välillä ovat suuria. Erityisesti Romaniassa ja Unkarissa raiskaukselle löydetään muita hanakammin hyväksyttäviä syitä. Syyttävä sormi osoittaa raiskattua naista monissa muissakin Keski- ja Itä-Euroopan maissa.

Ehdottomimmin väkisinmakaaminen tuomitaan Ruotsissa ja Espanjassa. Kannoilla tulevat Suomi, Tanska ja Hollanti.

Jos vastaaja hyväksyy naiseen tai mieheen kohdistuvan perheväkivallan, hyväksyy hän tutkimuksen mukaan muita useammin myös raiskauksen tietyissä olosuhteissa.

SEKSUAALISTA väkivaltaa 40 vuoden ajan tutkinut professori Liz Kelly London Metropolitan Universitystä ei ole yllättynyt tuloksista.

”Pikemminkin olen yllättynyt siitä, että raiskauksen hyväksyvien osuus ei ole vieläkin suurempi. Asenteet ja naisten syyllistäminen ovat hyvin syvällä”, hän kertoo.

Professori Kelly johtaa yliopiston CWASU-yksikköä, joka tutkii naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa. Kansainvälisesti tunnustettu yksikkö on ainoa laatuaan Euroopassa.

Kellyn mielestä Länsi- ja Pohjois-Euroopan maillakaan ei ole aina aihetta itsetyytyväisyyteen. Seksuaalisen väkivallan tuomitsevien asenteiden yleistyminen ei ole poistanut seksuaalista väkivaltaa ja häirintää.

”Sitä paitsi monessa maassa raiskaus avioliitossa on ollut rikos vasta lyhyen aikaa.”

Suomessa raiskaus avioliitossa kriminalisoitiin 1994. Ruotsissa samaan päädyttiin jo 1962.

yanmaneee kirjoitti...

off-white
curry shoes
yeezy boost 350
yeezy boost 350
yeezy
air max 95
kobe sneakers
nike kyrie 5
christian louboutin outlet
moncler jackets

meathen kirjoitti...

replica radley bags replica chanel bags ebay replica bags hermes