maanantaina, joulukuuta 19, 2016

Feministisen puolueen ohjelma tarkastelussa

Feministinen puolue on julkaissut ohjelmansa.Taikaseinätalous


Feministinen puolue on kakunjakajien puolue. Ohjelmassa ei kerrota mitenkään, mistä rahat tulevat. Sen sijaan uusia menoja on tiedossa huomattavia määriä:
 1. Kestävän kehityksen periaatteiden kunnianhimoinen toimeenpano.
 2. Investoinnit koulutukseen ja hoivaan.
 3. Jatkuvan kasvun tavoitteista luovutaan.
 4. Maailmanlaajuinen työn uudelleen järjestäminen, jossa "etelän maat" eivät ole yksin vastuussa halpatyöstä.
 5. Yleinen työajan lyhentäminen.
 6. Lisää vuorotteluvapaita.
 7. Naisvaltaisten alojen palkkoja nostetaan.
 8. Kaikille pääsy kulttuurin ja taiteen pariin.
 9. Taloudellinen vastuu ilmastonmuutoksesta.
 10. Terveydenhuollon palkkoja on nostettava.
 11. Ilmainen ehkäisy.
 12. Rajat auki ja pakolaisille vapaa pääsy Suomeen.

Turvallisuusuhat


Turvallisuuspolitiikassa feministit eivät pidä Venäjää minkäänlaisena uhkana. Sen sijaan perinteisestä patriarkaalisesta puolustuspolitiikasta pitää päästä eroon ja tavoitteena on aseeton maailma. Suurimmat turvallisuusuhat ovat rasismi, sekä homo- ja transfobia.
 1. Perinteinen näkemys turvallisuuspolitiikasta on patriarkaalinen.
 2. Yhtä keskeinen uhka kuin aseelliset konflikti ovat esimerkiksi ilmastonmuutoksen tuomat uhat sekä pula ruoasta, vedestä ja uhka sosiaalisen rakenteen murtumisesta.
 3. Rasismi ja homo- ja transfobia on nähtävä turvallisuusuhkina, kun niistä seuraa sortoa ja äärimmäisessä muodossaan väkivaltaa.  
 4. Pitkällä tähtäimellä tavoitteena tulee olla aseeton maailma.
 5.  Maanpuolustuksessa on siirryttävä malliin, joka sallii jokaiselle sukupuoleen katsomatta mahdollisuuden valita palvelusmuotonsa tai kieltäytyä siitä rangaistuksetta vakaumuksensa mukaisesti.
 6. Feministinen puolue pyrkii vähitellen muuttamaan keskustelua turvallisuuspolitiikasta. Puolueelle tärkeitä asioita ovat kestävä rauha, ruumiillinen koskemattomuus, toimintavapaus ja
  kaikkien eri sukupuolien vapaus toimia itsenäisinä yksilöinä kaikissa elämänvaiheissa. 

Käsitys miehistä


Suurin yhteiskunnan uhka ovat miehet, niin sodan kuin rauhankin aikana.
 1. Miehet tekevät väkivaltaa miehille, naisille sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille kaikissa yhteiskuntaluokissa.
 2. Miesten naisiin kohdistama väkivalta on suuri yhteiskunnallinen uhka niin sodassa kuin rauhan aikana.

33 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Feministinen talouden ymmärrys on jatkossa Sdp:n politiikan lähtökohta

Puolueen paikallisosastot pystyvät vaikuttamaan valtakunnan politiikkaan tekemällä aloitteita puoluekokoukselle.

Suurin oppositiopuolue Sdp aikoo ottaa "feministisen talouden ymmärryksen kaiken politiikkansa lähtökohdaksi". Sdp:n puoluehallitus yhtyy DemFem-verkoston aloitteeseen ja esittää sen hyväksymistä puoluekokouksessa Lahdessa helmikuun alussa.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on eri yhteyksissä painottanut olevansa äijäfeministi. Rinteen haastanut kansanedustaja Timo Harakka puolestaan kantaa rintapielessään Demarinaisten pinssiä.

DemFem-verkosto on sosiaalidemokraattisten feministisesti ajattelevien ihmisten yhteenliittymä, jonka mukaan "kaikilla yhteiskunnallisilla ratkaisuilla on myös sukupuolivaikutuksia".

Puoluekokousaloite kuuluu seuraavasti: "Sdp ottaa feministisen talouden ymmärryksen kaiken politiikkansa lähtökohdaksi huomioiden siten tasa-arvon vahvistamisen jokaisen päätöksensä kohdalla."

Aloitteen perusteluissa määritellään, mitä siinä tarkoitetaan feministisellä talouden ymmärryksellä.

– Feministinen talouden ymmärrys tarkoittaa yleisesti sitä, että hahmotetaan päätösten seuraus sukupuoli- ja valtanäkökulmasta. Tällöin ymmärretään, miten päätökset vaikuttavat paitsi sukupuolten väliseen tasa-arvoon, samalla myös kaikkiin vallan ja eriarvoisuuden rakenteisiin. Feministisen ajattelun lähtökohtana on kaikkien ihmisten tasa-arvo, DemFem-verkosto määrittelee.

Demarifeministien mielestä esimerkiksi työmarkkinapolitiikassa ja hyvinvointipalveluiden järjestämisessä tehdään paljon päätöksiä, jotka vaikuttavat sukupuolten väliseen tasa-arvoon.

– Jos päiväkoti on liian täynnä tai kaukana, perheet pohtivat muita vaihtoehtoja. Osa-aikatyöt jäävät usein luontevasti naisille, koska heidän työsuhteensa on useammin epätyypillinen ja palkkansa alempi. Sosiaali- ja työmarkkinapolitiikka vahvistavat samaa sukupuolivaikutuksiltaan merkittävää tulosta, aloitetta perustellaan.

Vastauksessaan puoluehallitus yhtyy tarpeeseen ottaa feministinen talouden ymmärrys Sdp:n kaiken politiikan lähtökohdaksi.

– Naisten työmarkkinaosallistuminen on, palkka epätasa-arvon ohella, vahvimpia talouden sukupuolittuneisuutta ylläpitäviä jakoja. Naisten edellytyksiä osallistua täysipainotteisesti opiskeluun ja työelämään on edelleen vahvistettava yhteiskunnan tukirakenteiden ja palveluiden, koulutuksen sekä lainsäädännön kautta. On myös kiinnitettävä huomioita vallitseviin tapoihin ja asenteisiin, jotka edelleen ovat yhteiskunnassamme luomassa eriäviä mahdollisuuksia sukupuolten välille, Sdp:n puoluehallitus kirjoittaa perusteluissaan, joissa se päätyy esittämään puoluekokoukselle aloitteen hyväksymistä.

Sdp:n puoluehallitus haluaa, että Suomen työmarkkinoiden toiminnasta laaditaan perusteellinen sukupuolivaikutusten arviointi.

Sdp haluaa myös kyseenalaistaa perinteiset sukupuoliroolit. Tähän liittyen ja työllisyysasteen nostamiseksi puolue aikoo edistää perhevapaiden tasaisempaa käyttöä miesten ja naisten välillä.

– Työn ja perhe-elämän parempi yhteensovittaminen ja perinteisten sukupuoliroolien kyseenalaistaminen ovat edelleen askelia kohti tasa-arvoisempaa taloutta ja talouspolitiikkaa. Sdp on esittänyt kodinhoidontuen uudistamista niin, että se jaettaisiin entistä tasaisemmin vanhempien kesken. Tämä menettely ottaisi paremmin huomioon myös naisten työmarkkinaosallistumisen ja esimerkiksi myös urakehityksen ja eläkekertymän, puoluehallitus arvioi.

Ekku kirjoitti...

Kyllä nämä feministit vielä tarvitsevat sitä miestä yhteen asiaan:

Jonkun aasin kun on tehtävä sitä rahaa, että tämä maailmanparannus saataisiin maksettua.

Anonyymi kirjoitti...

Pelottava tulevaisuus, kun todennäköinen pääministeripuolue lupaa ajaa selvästi parempiosaisien sukupuolen asiaa feministiharhojen vallassa. Periaatteeni on, että en äänestä rasisteja, kommunisteja enkä feministejä. Käy hankalaksi ja taitaa änestäminen jäädäkin tästä lähin väliin kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Herää kysymys, miksi maanpuolustusta kannattaisi noissa oloissa (femakkopuolueen malli)kannattaisi hoitaa edes vapaaehtoisesti? Turvallisuushuolet ratkeaisivat pistämällä kaikki (suomalaiset) miehet vankilaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vanessa Kurri avautui Kurrien perheen joulunvietosta tv:ssä – Jarin panos ei ole aivan valtava: ”Hän saapuu paikalle”

"Minähän teen, haen, juoksen ja ostan ja puunaan. On siinä aika paljon tekemistä. Äiti auttaa ruoanlaitossa kyllä, Kurri kuvailee Hintikalle ja yleisölle perheensä jouluvalmisteluja.

– Mutta mitä Jari tekee joulun eteen? Hintikka kysyy kovaan ääneen.

– No, hän saapuu paikalle, Kurri vastaa saaden kaikki repeämään nauruun.

– Hän tarjoutuu aina apuun, mutta sanon sitten, että parempi kun et tee mitään, Kurri jatkaa yleisön nauraessa.

Kurri kertoo jaksossa myös miehensä huvittavasta tavasta paketoida lahjoja kääreisiin. Ryttyiset paketit tunnistaa Kurrin mukaan oikopäätä.

– Ne on yleensä teipattu kasaan erkkateipillä, Kurri nauraa"

Kukahan tämän joulujärjestelyn sitten maksaa? Nauraisiko yleisö yhtä antaumuksella, jos tv:n viihdeohjelmassa mies leimaisi vaimonsa täysin kädettömäksi sähläriksi? Rohkenen epäillä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei saisi puhua "meistä ja heistä", mutta kummasti saa leimata kaikki miehet väkivaltaisiksi ja väittää naisten olevan syrjittyjä palkkauksessa.

Puolueen aatteellinen pohja perustuu äärilinjan feminismiin ja puhtaaseen idiotismiin.

Anonyymi kirjoitti...

Sex will be just for special occasions in the future as robots will satisfy everyday needs

Girls plotter of Columbine shooting style assault at Denver school pleads guilty | World | News | Daily Express

Nainen surmasi kolme lastaan, äitinsä, veljensä ja kaksi koiraa - kutsui rakastajansa kylään harrastamaan seksiä

Lastentarhanopettaja löi kaksivuotiasta avokämmenellä - kaupunki järjesti pikapotkut

Isä surmattiin 80 puukoniskulla - tyttären murhasyytteet hylättiin

Syrian jihadi suicide bomber girls forced into terror by sick father | World | News | Daily Express

Jättimäiset rotat söivät elävältä kolmen kuukauden ikäisen vauvan - äiti ryyppäämässä

El Ninja kirjoitti...

Saattaisin jopa antaa ääneni Feministisen puolueen ehdokkaalle. En siksi, että uskoisin asioiden siitä muuttuvan mitenkään paremmaksi, vaan siksi, että nykyinen kokoomus-keskustavetoinen markkinaidiotismi ansaitsee vastaavalla tavalla todellisuudesta irrallaan olevan vastavoiman. Vihervasemmisto ei siihen riitä, koska he sentään yrittävät toimia todellisuuden ehdoilla, vaikkeivat siitä kovin paljoa ymmärräkään.

Epäilen tästä myös tulevan arvokasta oppimateriaalia sille akateemiselle norsunluutornissa elävälle porukalle, johon pääosa äänekkäimmistä suomalaisista feministeistä kuuluu. Puolueohjelma on sen verran epärealistinen, että hallitusvastuussa tämä puolue pyörisi takkiensa kanssa kuin proverbiaalinen puolukka vaginassa.

Suomalainen feministi on äänessä enimmäkseen siksi, että hän ei tajua kuinka vähän hänen puheensa ovat oikeasti sovellettavissa käytäntöön. Tarpeellinen palaute puuttuu. Nyt kun he luultavasti ensi kerran joutuvat soveltamaan "teorioitaan" käytännössä, niin luvassa on paljon kivuliaita oppitunteja. Toivoa sopii, että lopulta myös opitaan jotain arvokasta.

Ääni Feministiselle puolueelle on ääni kaaokselle, ja se riittää minulle.

Anonyymi kirjoitti...

Seksiroboteille on tulossa myös tekoäly

...
- Pystymme pian luomaan robottikumppanin, joka on kaikkea sitä mitä puolisolta halutaan. Kärsivällinen, hellä, rakastava, luottavainen. Ja se ei valita, sanoi Levy konferenssissa BBC:n mukaan.
...

Sex robots: Experts debate the rise of the love droids - BBC News

Anonyymi kirjoitti...

Antti Kurhinen uudesta vaginahierojan urastaan: Naiset ovat kiitelleet! | Seiska

Antti Kurhinen tarjoaa maksullisia seksipalveluja netissä – valtava valikoima! | Seiska

Seiskan vaginatesti – miten hyvin vaginahieroja Antti Kurhinen tuntee naisen anatomian? | Seiska

Henna Kalinainen sanoi jääneensä ilman orgasmeja – näin ex-mies Antti Kurhinen vastaa! | Seiska

Antti Kurhisen vaginaura herättää hämmennystä - kuuluuko happy ending hintaan? | Seiska

Anonyymi kirjoitti...

Feminisistinen liike poliittisen liikkeen tasolla on täysin kannatettava, mutta...

Ikävä kyllä liike asettuu ideologisena voimana ajamaan yksinomaan naisten etua suomalaisessa vallan ja vaikuttamisen koneistossa.

Feministien mukaan yhteiskuntaan saadaan tasa-arvoisuus, kunhan he pääsevät valtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Täti oksensi lahjojen päälle, mummo haukkui paketit – karmeimmat suomalaiset sukujoulut - Perhe - Ilta-Sanomat

”Eka joulu anopin kanssa jäi viimeiseksi. Minut oli kasvatettu niin erilaisin periaattein. Esim. jos saat lahjan, kunnioita lahjan antajaa. Anoppini hyökkäsi lahjakasan kimppuun. Availi pakettinsa, joka ikisen haukkui, mitä minä tällä teen. Kun toiset alkoivat hillitysti avaamaan paketteja, hän huiteli omiaan. Ja haukkui niitäkin. Minusta joulutunnelma oli järkyttävä. Kun menimme kotiin, itkin koko yön. Pyysin miestäni: Älä koskaan pakota minua moiseen.”
...
Edelleen hän saapuu meille, joka aatto. Kerran olin pahassa flunssassa ja rahavaramme hyvin niukat. Rohkaistuin ja soitin, etten jaksa kipeänä laittaa joulua, alkoikin hän huutaa puhelimeen minulle, että arvasin tämän, että et halua mitään järjestää minulle, haukkuen minut täysin. No, haettiin hänet jälleen meille ja sitten joulupöydästä hänen piti mennä katsomaan Kauniit ja rohkeat sen sijaan, kun me pelasimme porukalla.”
...
”Kerran hyvä ystävätär pyysi meidät jouluksi kylään yli 400 km päähän. Mentiin vielä hänen autollaan ja tarkoitus oli tulla samalla kyydillä joulun jälkeen takaisin. Ilta eteni, miehet kävi saunassa ja pukuhuoneessa juttelin heidän kanssaan. Tästä ystävätär riemastui, että yritin iskeä hänen lihavaa miestään. Riitahan siitä tuli ja kunnon sellainen. Meidät tuli appi hakemaan sieltä keskellä yötä pois. Appea muistelen lämmöllä, se oli tosimiehen työ ajaa tuo matka jouluaattona. Ystävättären kanssa en ole ollut missään tekemisissä tuon jälkeen, tapahtumasta jo vuosia.”
...
”Ongelma on äitini, joka on todellinen narsisti. Panikoin jo viikon sitä, mitä pistän päälle ja pari kuukautta, mitä ostan lahjaksi. En saanut ostettua kaikkea toivelistasta, koska olen opiskelija ja saan pelkkää opintotukea. Mieheni, joka ei pidä hirveästi mun perheestäni, on sponsoroinut kaikki lahjat. Kuitenkin, kun mennään sinne, häntä ja minua loukataan kaikilla mahdollisilla tavoilla ja jos erehtyy sanomaan vastaan, tulee teksti: ’Siis etkö sä nyt vitsiä ymmärtänyt ja älä ota ittees.’

Viimeksi puhuttiin mun painosta (160/62), että olen jo näkyvästi läski, asialle pitää tehdä jotain ennen kuin on myöhäistä (samalla sormi tökkien vatsaani ja nauraen).”
...
”Anoppi, lapseni mummo, on joka joulu vahvasti humalassa. Minä, miniä, olen appivanhempieni mielestä mielisairas, kun vaadin lapselleni raitista joulua ja selviä aikuisia jouluna. Mieheni ei nouse vanhempiaan vastaan lasisen lapsuutensa varjosta. Puhalsin pelin poikki; tervetuloa meidän kotiimme vain selvin päin. Olen isovanhemmista mielisairas julmuri.”
...
”Mummoni tuli viettämään joulua minun, veljeni ja äitini luokse. Sain mummolta lahjaksi Viron tuliaisia, puoli litraa kirkasta. Eipä mennyt kauaakaan, kun suvun matriarkka ja viimeisen päälle diiva narautti putelin auki. Hän veti suurimman osan, äiti kutakuinkin loput. Itse taisin ottaa yhden drinksun. Loppuviimein mummo oli niin päissään, että jostain syystä kotiin lähtiessään hän haukkui minut maasta kattoon, ja hänelle piti soittaa taksi 200 metrin matkaa varten.”
...
”Kauhein joulu ikinä oli uuden anoppini kanssa. Viinan perään kovin ja huusi mitä hirveimpiä asioita humalapäissään. Emme ole nähneet sen joulun jälkeen emmekä toivottavasti törmää pitkään aikaan.”

Anonyymi kirjoitti...

Sekasauna nousi jälleen tapetille HS:ssa - 16-vuotias tyttö: ”Miehet ällöttävät”

Anonyymi kirjoitti...

Obese fraudster who posed as pretty women on Plenty of Fish to con single men is jailed | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Tiian ja Jounin erikoinen ammatti: "Pieksemme ja kiusaamme ihmisiä rahasta" - Lifestyle - MTV.fi

Tiia Forsström – Wikipedia

Tii a A a r nipuun Ei ole miestä eikä naista, joka on queer-teoreettinen tutkielma keskiajan ristiinpukeutuvista
pyhimyksistä


Sukupuolentutkimus - Tietoa oppiaineesta - Helsingin yliopisto

Anonyymi kirjoitti...

Mielipide
Minulle ei löytynyt älykästä miestä, eikä heitä riitä muillekaan haluaville
Se, että siittiöt eivät kohtaa yksinäisen naisen munasolua, ei ole lääketieteellinen vaan sosiaalinen ongelma. Kela-korvausten epääminen näistä hoidoista ei ole kapuloiden rattaisiin työntämistä vaan rationaalista resurssien jakamista.


TULEVA yksinhuoltaja ihmetteli Kela-korvausten puuttumista itsellisten naisten kalliista hedelmöityshoidoista (HS.fi/mielipide 24.12.).

Olen kohta 35-vuotias korkeasti koulutettu nainen. Minulla on tohtorin tutkinto, mutta se ei takaa minulle töitä. En kuitenkaan katso yhteiskunnan olevan rahallisesti vastuussa siitä, ettei minulla ole ollut parisuhdetta tai mahdollisuutta muodostaa perhettä, joka pohjaa perinteiselle kahden vanhemman mallille.

Mielestäni ei ole oikein tai kohtuullista, että yhteiskunta rahoittaisi sitä sosiaalista ongelmaa, jonka yhä useampi korkeasti koulutettu nainen kohtaa: samassa intellektuellissa asemassa olevia miehiä ei riitä kaikille. Voisi jopa sanoa, että monet korkeasti koulutetut naiset ovat kranttuja – ja syystäkin. Itsekin kuulun tähän joukkoon. Tulevan yksinhuoltajan tavoin minäkin pidän vastuuttomana hankkia parisuhdetta vain lapsen saamisen näkökulmasta. Olen kokenut asiasta syvää surua ja katkeruutta. Elämä on kuitenkin epäreilua, eikä yhteiskunnalta voi odottaa ratkaisua kaikkiin sosiaalisiin ongelmiin.

En näe myöskään minkäänlaista yhteiskunnan etua siinä, että lapsi hankitaan yksin. Ainakaan Tuleva yksinhuoltaja ei osoittanut sellaista, sillä itsellisten naisten saamien lasten menestys ei ole sellainen. Itsellisiä naisia ei myöskään voi asettaa rahallisesti etuoikeutettuun asemaan.

Perheen saaminen on minullekin prioriteetti, joka tällä hetkellä menee kaiken edelle. Tähän halusin panostaa myös rahallisesti. Syksyllä hakeuduin hedelmöityshoitoihin. Samalla valitsin sen, että raha on pois monesta muusta asiasta: lomailusta, tarpeellisista ostoksista ja harrastuksista. Otin myös lainaa.

Koska resurssit ovat rajalliset, haluan, että yhteiskunta sijoittaa rahansa todellisten lääketieteellisten ongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Sillä se, että siittiöt eivät kohtaa yksinäisen naisen munasolua, ei ole lääketieteellinen vaan sosiaalinen ongelma. Kela-korvausten epääminen näistä hoidoista ei ole kapuloiden rattaisiin työntämistä vaan rationaalista resurssien jakamista.

Äidiksi omalla rahalla

Anonyymi kirjoitti...

2016-12-29 Nainen HS:ssa: Perustan perheen yksin, koska älykkäitä miehiä ei ole

Poikien pelastamiseen on yksinkertainen ratkaisu: lukeminen - Mielipide - Helsingin Sanomat

Miksi hyvin koulutetun, fiksun ja hyvännäköisen naisen on vaikea löytää kumppania? - Mielipide - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Day Care Owner Charged After Alleged Baby Hanging | Fort Smith/Fayetteville News | 5newsonline KFSM 5NEWS

MINNEAPOLIS — A 42-year-old Minneapolis woman is facing several charges after allegedly hanging a child at her daycare and hitting a bicyclist and a pedestrian while fleeing authorities last Friday, CBS Minnesota reports.

Nataliia Karia has been charged with attempted murder, third-degree assault and two counts of criminal vehicular operation in connection with the incident, which happened last Friday.
...
Karia fled the residence in her minivan and headed eastbound on West 28th Street. The complaint states she rear-ended a vehicle stopped at a red light, hit a pedestrian who had gotten out of his car to check drivers in the crash and dragged him for more than 10 blocks. She ran a red light and hit a bicyclist.
...

Sheriff’s Office Releases Details About Suspected Murder Of Decatur Baby | Fort Smith/Fayetteville News | 5newsonline KFSM 5NEWS

Anonyymi kirjoitti...

Eliminating feminist teacher bias erases boys' falling grades, study finds | News | Lifesitenews

The War Against Boys - The Atlantic

Anonyymi kirjoitti...

Aasialaiset naiset esineellistävät mustia miehiä ja haluavat saada eläimellistä seksiä mustasta peniksestä:

Japanese Ratchet Racist Blackface Rendition of Louis Armstrong - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Uusi vuosi on alkamassa feministisissä merkeissä:

Kotkalaisnaista epäillään kahdesta tapon yrityksestä

Perintöriita lähti käsistä Savossa - kaksi siskoa pieksi kolmannen

Outo välikohtaus Järvenpäässä - joku heitti ulkotulesta kuumat steariinit teinipoikien päälle

Noin kuusikymmentävuotias nainen oli jostain syystä heittänyt ulkotulesta kuumat steariinit poikien päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Sickening moment woman appears to DANCE over corpse on street after hit-and-run

THIS is the bizarre moment a woman driver appeared to dance violently over a mutilated corpse after killing someone with her car.

Anonyymi kirjoitti...

Onko kumppanin älykkyydellä merkitystä? Lukijat avoimina: "Menestys ei tarkoita, että osaisi kohdella naisia"

Kerroimme torstaina naisen mielipidekirjoituksesta, jossa hän väitti, ettei älykkäitä miehiä ole tarpeeksi. Näin lukijamme reagoivat kirjoituksen väittämiin.

Anonyymi kirjoitti...

Varusmiesliitto: Palvelusaikoja siirrettävä – Nyt kotiutuneet odottavat opintojen alkua jopa vuoden

Asevelvollisten edunvalvontajärjestö Varusmiesliitto haluaa siirtää ase- ja siviilipalveluksen astumista kahdella kuukaudella nykyisestä eteenpäin. Liiton mukaan nykyiset palvelusajat vaikeuttavat varusmiesten ja siviilipaveluksen suorittajien opiskelu- ja työpaikkojen saantia, mikä voi pahimmillaan johtaa useisiin välivuosiin.

Tällä hetkellä palvelukseen astutaan tammikuun tai heinäkuun alussa. Varusmiesliiton ehdotuksen mukaan paremmat palveluksen aloittamisajat olisivat maaliskuussa ja syyskuussa, jolloin ase- tai siviilipalveluksesta olisi nykyistä helpompi siirtyä suoraan opiskelemaan tai esimerkiksi kesätöihin.

– Liiton mielestä on sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta epäedullista, että nykyiset palvelusajankohdat aiheuttavat turhaa joutenoloa ja vaikeuksia kiinnittyä opiskelu- ja työelämää sekä ennen palvelusta että sen jälkeen, sanoo Varusmiesliiton puheenjohtaja Juuso Kurttila.

Jopa vuosi odottamista kotiutumisen jälkeen
Suuri osa palvelustaan suorittavista kotiutuu nykyään kesällä ennen juhannusta tai talvella ennen joulua.

Varusmiesliiton mukaan ongelmallista on, että kesällä kotiutuvat varusmiehen siirtyvät siviiliin juuri korkeakoulujen pääsykokeiden loputtua ja kesätöiden jo alettua. Jos pääsykokeet ovat jääneet väliin, voi välivuosi olla edessä, sillä moniin oppilaitoksiin voi hakea seuraavan kerran vasta vuoden päästä.

Vaikea tilanne on myös sellaisia varusmiehellä, jotka aloittavat palveluksensa tammikuussa ja ovat palveluksessa yhdeksän tai kaksitoista kuukautta. Tällöin varusmies ei ehdi kotiutua ennen opiskelujen aloittamista ja joutuu odottamaan jopa 11 kuukautta ennen opiskelujen alkua, ja kesätöiden alkuun on vielä puoli vuotta.

Kurttila on joutunut tähän tilanteeseen itsekin.

– Aloitin palvelukseni tammikuussa 2016 ja kotiuduin juuri 15.12. Minulla ei ole opiskelupaikkaa, minkä takia syntyy noin neljän kuukauden tyhjiö, ennen kuin voin aloittaa pääsykokeisiin valmistautumisen. Elämäni etenemisen kannalta nämä neljä kuukautta ovat hukkaan heitettyä aikaa, jonka aikana toimeentulo on haaste.

Viesti myös korkeakouluille
Jos palvelusaikoja siirrettäisiin kahdella kuukaudella Varusmiesliiton esityksen mukaisesti, palveluksen suorittaneet kotiutuisivat suurilta osin elokuun lopussa ennen oppilaitosten lukuvuosien alkua tai helmikuun lopussa ennen mahdollisiin pääsykokeisiin valmistautumista. Liiton mukaan uudistus mahdollistaisi paremmin myös kesätöiden tekemisen.

Varusmiesliitto toivoo, että myös korkeakouluissa otettaisiin ase- ja siviilipalvelusta suorittavat huomioon siirtämällä nykyistä enemmän pääsykokeita kesäkuulta toukokuulle.

– Kesäkuussa järjestettävien pääsykokeiden kohdalle osuvat usein varusmiesten loppusotaharjoitukset ja pääsykokeet, sanoo Kurttila.

Tuhannet nuoret aloittavat ase- ja siviilipalveluksena maanantaina 2. tammikuuta.

Anonyymi kirjoitti...

Metsurikurssin käynyt Markku paljastaa Hesarissa: "Olen kaatanut yli sata akateemista naista"

Lahtelainen Markku Mutanen kertoo Helsingin Sanomien mielipidepalstalla kaataneensa yli sata akateemista naista.

Kirjoituksen taustalla on mielipidepalstalla käyty keskustelu siitä, löytyykö Suomessa akateemisesti koulutetuille naisille riittävän hyviä miehiä.

Mutasen mukaan tämän ei pitäisi olla mikään ongelma.

– Omakohtaisen kokemukseni mukaan nykynaisille kelpaa ­todellisuudessa ”tyhmempikin” mies, sillä jopa minulla, 1970-luvulla muutaman kuukauden metsurikurssin käyneellä miehellä, on elämän aikana ehtinyt olla suhteita yli sadan akateemisesti sivistyneen ja vähemmän sivistyneen naisen kanssa, Mutanen kirjoittaa.

Hän haluaa saada akateemiset naiset pohtimaan, mitä älykkyys on ja mitä sillä tarkoitetaan.

– Onko esimerkiksi kolmen tähden Michelin-ravintolan keittiömestari ”tyhmä kuin saapas”, jos hän on käynyt kansa- tai peruskoulun jälkeen vain kolmivuotisen Perhon ­kokkikoulun ja edennyt urallaan?

– Eikö korkeasti koulutetulle ja akateemisesti sivistyneelle naiselle kelpaa sellainen mies, joka odottaa naista kotiin höyryävien kattiloiden kanssa?, Mutanen kysyy.

Mutanen on kertonut jo aiemmin lukuisissa haastatteluissa avoimesti taustastaan.

Hänellä on ollut vuosien aikana liki kymmenen avoliittoa, useita avioliittoja ja kihlauksia sekä suhteita yli 100 naisen kanssa.

Mutasella diagnosoitiin adhd vuonna 2002. Diagnoosin saamisen jälkeen hän on kiertänyt ympäri Suomea kertomassa ihmisille sairaudestaan. Hän on kirjoittanut asiasta myös kirjan.

Kouluja Mutanen on käynyt mainitsemansa metsurikurssin verran. Vaikka alhainen koulutus ei ole vaikuttanut naissuhteisiin, on siitä seurannut ongelmia työnteossa. Mutanen kertoi sanomalehti Keskisuomalaisen kolumnissaan, että ainakin yksi seurakunta on kieltänyt häntä luennoimasta juuri koulutuksen puutteen takia.

Anonyymi kirjoitti...

Mielipide
Miksi olemme tehneet kumppanin valinnasta niin hankalaa? Me naiset voisimme laskeutua pilvilinnoistamme
Nostetaan pinnalle yksinkertaiset asiat, kuten läheisyys, yhdessäolo ja seksuaalisuus, kirjoittaa nimimerkki Sinkkumama.


ILAHDUIN nimimerkin Mies, 35 vuotta kirjoituksesta ”Pankaa Tinderit kiinni ja lähtekää ulos” (HS Mielipide 31.12.). Haluan tuoda toisenlaisen näkökulman keskusteluun kumppanin etsimisestä ja löytämisestä. Olen samaa mieltä siitä, että me naiset – ja miehet – voisimme laskeutua pilvilinnoistamme tämän maan kamaralle. Eletään hetkessä ja kohdataan toisemme todellisessa maailmassa enemmän kuin virtuaalitodellisuudessa tai Tinderissä.

Entisaikaan, kun lähikylissä oli vain vähän naimaiässä olevia miehiä ja naisia, valittiin muutamasta sopivin. Ylimääräiseksi jäänyt lähti kosintamatkalle viereiseen kylään.

Miksi olemme tehneet kumppanin valinnasta niin hankalaa? Suuri tarjonta ei todellakaan helpota valintaa. Virheellinen luulo on, että jostain voi tulla entistäkin parempi vastaan. Josko joku olisi vielä täydellisempi kuin toinen? Vaan ei ole!

Olen itse yhden lapsen yksinhuoltajaäiti alusta alkaen. Ehdin olla naimisissa runsaat 15 vuotta ennen avioeroa. Syy eroon oli se, ettei mieheni halunnutkaan lasta ja minä halusin.

Olen sittemmin lapseni kasvaessa käynyt treffeillä ja etsinyt rentoa ja mukavaa kumppania. En etsi elättäjää, en kintussa roikkuvaa aikuista, en passattavaa. Etsin symppistä ja oman itsensä kanssa sinut olevaa miestä, jota ei myöskään järkytä se tosiasia, ettei hän ole se yksi ja ainoa tärkeä asia elämässäni – hän joutuu jakamaan huomioni lapseni, työni ja ystävieni kanssa.

Suunnataan uuteen vuoteen kukin avoimin ja ennakkoluulottomin mielin. Nostetaan pinnalle yksinkertaiset asiat, kuten läheisyys, yhdessäolo ja seksuaalisuus. Jätetään vähemmälle huomiolle se kaikki, mikä on pelkkää pintaa. Annetaan jokaisen elää omaa, kunkin itselleen parhaaksi valitsemaansa elämää. Oli se sitten kahden aikuisen tai yhden aikuisen muodostama lapseton talous tai lapsiperhe yhdellä tai kahdella vanhemmalla – sukupuolista riippumatta.

Epätäydellisyys ja ennakkoluulottomuus olkoot vuoden 2017 tavoitteita! Uskalletaan kysyä toista rohkeasti kahville, kun kohtaamme oikeassa elämässä. Eipä sitten tule haudassa kaduttua, kun ei tullut kysyttyä.

Sinkkumama

Anonyymi kirjoitti...

Kolumni: Sukupuolten välillä on eroja – ainakin aivoissa | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

How a lack of sex REALLY affects your life: No nookie takes two years from you

Miljardiomaisuus hupeni: Kauneusleikkauksistaan tunnettu seurapiirijulkkis, 76, menetti kaiken – ei rahaa enää edes ruokaan

Seurapiirijulkkis Jocelyn Wildensteinin, 76, elämä on ollut melkoista myllerrystä viime viikot. Joulukuun alussa poliisit pidättivät Wildensteinin tämän viilleltyä miesystäväänsä saksilla ja ”kissamaisen terävillä” kynsillään.

Orgasm update: THIS type of man pleasures women most

The study found that woman are more likely to orgasm if their partners are rich.

Man's films wife cheating but his reaction is NOT what you may expect

‘Mistress killer’ helps wives get revenge on their cheating husbands in public display

‘MISTRESS KILLER’ Zhang Yufen makes a living beating up the lovers of men who have cheated on their wives - and it all began when she looked to get her own revenge on her dishonest husband.

Woman fires taser at cheating boyfriend's groin


Anonyymi kirjoitti...

Tavoittelin tosirakkautta deittisivustolta – ja tapasin täyskympin!
Mielestäni on hienoa, ettei naisen tai miehen tarvitse nykyään tyytyä kotikylän pentteihin tai pirjoihin, vaan verkkoja voi laskea isommillekin vesille, kirjoittaa nimimerkki Onnellinen nainen.


NIMIMERKKI Sinkkumama (HS Mielipide 2.1.) ja nimimerkki Mies, 35 vuotta (HS Mielipide 31.12.) toivat esille näkemyksiään nykyajan parinvalinnasta. Heidän mielestään kumppanilta ja parisuhteelta vaaditaan nykyään liikoja. Minulle jäi myös olo, etteivät he ole nettideittailun puolestapuhujia. Minä uskallan vihdoin olla.

Mielestäni on hienoa, ettei naisen tai miehen tarvitse nykyään tyytyä kotikylän pentteihin tai pirjoihin, vaan verkkoja voi laskea isommillekin vesille. Elin 27-vuotiaaksi sinkkuna, ja tuossa ajassa minua ehdittiin jo monta kertaa kutsua nirsoksi. Sinkkuna oleminen ei kuitenkaan aina ole ollut oma valinta. On sitä tullut saatua pakit jos toisetkin: parisuhteen muodostaminen vaatii molemmilta osapuolilta täydellisen sitoutumisen ja lähes täydellisen sielujen sympatian.

Olen samaa mieltä siitä, että aina voisi löytyä joku vielä parempi. Olen samaa mieltä myös siitä, että täydellistä ihmistä ei ole. Olen kuitenkin aina ollut niin romanttinen höpsö, että halusin kumppanin, joka on minulle täydellisen sopiva. Sellaisen löysin lopulta Tinderistä.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni suomalainen elää parisuhteessa deittisivustolla tapaamansa ihmisen kanssa. Veikkaan ja tiedän, että heitä on monta. Myönnän, että joillekin nämä palvelut voivat nostaa rimaa liikaa, ja meininki voi olla pinnallista peliä. Väitän kuitenkin, että kumppania saa ja voi etsiä eri kriteerein. Nämä tinderit, suomikaksneloset ja eliittikumppanit ovat mainio tapa löytää itselle sopiva kumppani.

Enää en häpeä sitä, että löysin minulle sopivan miehen tästä pinnallisesta pelipaikasta nimeltä Tinder. Niin paljon en romanttisena höpsönäkään jaksa uskoa kohtaloon, että olisin ilman Tinderiä tutustunut 200 kilometrin päässä asuvaan sielunkumppaniini. Meistä tuli ”match”, minä avasin keskustelun – samalla tavalla kuin olisin tehnyt esimerkiksi yökerhossa tai ruokakaupassa. Suosin kuitenkin lähikauppaa.

Omaa parasta saa tavoitella, ja siihen oikeaan, itselle sopivaan kumppaniin saa uskoa. Jos haluaa elää sinkkuna eikä halua kelpuuttaa ketään, sen pitäisi olla kaikille täysin hyväksyttävää. Minun kumppanini ei ole täydellinen, mutta hän on minulle sopiva. Hänen kanssaan on hyvä olla. Kai se kohtalo voi puuttua peliin missä ja milloin vain – lähikaupassa tai deittisivustolla.

Onnellinen nainen

Anonyymi kirjoitti...

Laulaja Sanni: ”Myös naisilla pitäisi olla lupa tykätä seksistä ja harrastaa sitä niin paljon kuin haluavat”

Sannin mielestä on kauheaa, ettei naisella saisi olla itsenäistä seksuaalisuutta, jota hän toteuttaa niin kuin itse haluaa. "Pelkään olevani osa sitä kauneusihanteen jatkumoa, joka pohjautuu miehen miellyttämiseen ja seksikkyyteen", hän sanoo.

Kaikki haluavat tästä supertähdestä palasen. Siksi Sannin, 23, on ollut pakko oppia pitämään huolta itsestään ja olemaan rohkeasti oma itsensä. Välillä se on vaikeaa, sillä hänellä on taipumusta syyllistyä helposti ja asettaa muiden tarpeet omiensa edelle.

Sanni pohtii Annan Totta vai tarua -juttusarjassa, pitävätkö naiseutta koskevat kliseet paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Tällainen olisi Tytti Tuppuraisen johtama SDP — ”Olen vakuuttunut, että sosialidemokratia on vastaus aikamme haasteisiin”

Tuppuraisen mukaan myös naisten ja miesten tasa-arvon tavoite on kääntynyt avoimeksi sovinismiksi.

— Naisten paikaksi osoitetaan taas miesten palveleminen. Joissakin suhteissa tilanne on jopa menneitä vuosikymmeniä huonompi: entisen ylistämällä alistamisen sijaan on tullut avoin naisviha.

Hänen mukaansa SDP:n on oltava feministinen puolue ja tasa-arvon puolue.

El Ninja kirjoitti...

"Tuppuraisen mukaan myös naisten ja miesten tasa-arvon tavoite on kääntynyt avoimeksi sovinismiksi.

— Naisten paikaksi osoitetaan taas miesten palveleminen. Joissakin suhteissa tilanne on jopa menneitä vuosikymmeniä huonompi: entisen ylistämällä alistamisen sijaan on tullut avoin naisviha."

Tuppurainen tuo näkyväksi tasa-arvokeskustelun pahimman ongelmakohdan: Nainen esittää (taas) sukupuolten välisestä tasa-arvosta täysin absurdin väitteen, eikä kellekään tule edes mieleen kyseenalaistaa sitä.

En ole huomannut kenenkään osoittelevan naisen paikkaa viimeaikoina, ja väitän seuraavani näitä asioita median puolella aika tarkkaan. Toki standardi vastaväite tähän on, ettei näitä asioita kukaan muun sukupuolinen voikaan huomata. Silti kaipaisin Tuppuraiselta vähän tarkempaa selvitystä tästä asiasta.

Suomessa on toki paljonkin naisvihaa, mutta sen edustajat ovat enimmäkseen omista hämäristä syistään raivoavia feministejä. Viha on kyllä täysin hyväksyttävä tunne mutta pitkään jatkuvana sillä on taipumus estää kaikki järkevä keskustelu. Tämä kannattaisi Tuppuraisenkin muistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Suomalaistytöt kadottavat kiinnostuksensa tieteeseen ja teknologiaan 14-vuotiaina
Microsoftin teettämän tutkimuksen mukaan suomalaistytöt ovat muita vähemmän kiinnostuneita työskentelemään teknologia- ja tiedealoilla.


Suomen tytöt ovat mukana Microsoftin teettämässä STEM–tutkimuksessa (Science, technology, engineering and mathematics), joka julkaistaan helmikuussa. Tutkimukseen on osallistunut 9 500 tyttöä yhdeksästä Euroopan maasta. Suomesta mukana oli tuhat 11–18-vuotiasta tyttöä ja nuorta naista.

Suomalaistytöistä 62 prosenttia ilmoitti, että teknologian ja tieteen merkitys on heidän elämässään tärkeä, mutta vain 37 prosenttia ilmoitti voivansa kuvitella uraa teknologian ja tieteen parissa.

– Naisia on jo paljon teknisillä aloilla töissä, mutta jostakin syystä nuoret eivät koe näitä aloja omikseen. Ei tämä ole liian hankalaa, eikä liian teknistä. Nyt olisi tärkeää saada jo alalla olevat hienot ihmiset esiin, jotta he saisivat motivoitua nuoria tyttöjä, sanoo tutkimushankkeista vastaava Microsoftin yhteiskuntasuhdetyön avustaja Satu Huotari.

Teknologian ja tieteen pariin tyttöjä kannustava roolimalli löytyy kyselyn mukaan 41 prosentilla suomalaisvastaajista. Tärkeitä roolimalleja voisivat olla opettajat, sisarukset tai vaikka luokkakaverit.

Microsoftin Satu Huotarin mukaan juuri roolimallien puute Suomessa nousi esiin tutkimuksen isoimpana asiana.

– Vanhemmat ja sisarukset nähdään tärkeinä vaikuttajina. Mutta kuitenkaan ei haluta, että pakotetaan opiskelemaan näitä aloja. Se ilo pitää löytyä itse aiheesta. Sen pitää olla riittävän käytännönläheistä eli pitää päästä tekemään asioita omin käsin.