maanantaina, tammikuuta 09, 2017

Markus Sormaalan "trollaus" läpiruodittuna

Oma kokemukseni on, että älykkyys tai keskustelukyky eivät juuri auta miestä epätasa-arvoisilla parisuhdemarkkinoilla. Miehen rooli on lähestyä asiallisesti ja kohteliaasti kymmeniä naisia ja tulla torjutuksi ennen kuin mitään älyllistä keskustelua koskaan pääsee edes alkamaan.
Totta. Älyllisesti, sisäisesti ja taloudellisesti laadukas mies joutuu tekemään valtavasti töitä alkuun pääsemiseksi, jos ulkonäkö ei ole luokkaa adonis.
Parisuhdemarkkinoiden kohtaamattomuus riippuu siis kaikissa vaiheissa naisten nirsoilusta.
Totta.
Tämä nirsoilu johtuu siitä, mihin yhteiskunta nuoret naiset kasvattaa. Jo pienille tytöille luetaan prinsessasatuja, joissa naisen rooli on odottaa täydellistä prinssiä, johon rakastua ensi silmäyksellä.
Ei pidä paikkaansa. Naisten nirsous johtuu pohjimmiltaan biologiasta. Naaraat ovat nirsoja myös eläimissä, jossa kulttuuri ei vaikuta. Mies suuremmat halut johtavat naisten kysynnän ylitarjontaan, mikä tuottaa naisten nirsouden. Kulttuuri ainoastaan heijastelee pinnan alla vaikuttavia valtasuhteita.

Hyvinvointivaltio lisää naisten nirsoutta, koska se siirtää miesten resursseja naisille ilman, että naisten tarvitsee ryhtyä seksuaalisiin suhteisiin resursseja hankkivien miesten kanssa. Hyvinvointivaltio verottaa suuren osan röntgenlääkärin tuloista naisille ilman, että lääkäri saa veroilleen minkäänlaista seksuaalista vastinetta.
Miehet suhtautuvat parisuhteen muodostamiseen vähemmän idealistisesti ja enemmän realistisesti. Vähän kuin käytetyn auton hankkimiseen: Otetaan se mikä on tarjolla. Kunhan toimii kohtuullisesti, kalliimpaankaan ole varaa.
Totta. Rajallinen naisten tarjonta pakottaa miehet realismiin samalla tavalla kuin pitkäaikaistyötön joutuu tyytymään realismiin: joko otat sen matalapalkkaisen työpaikan minkä saat suurella vaivalla hankittua, tai et saa mitään.
Parisuhdemarkkinoiden kohtaamattomuus johtuu siis nimenomaan naisten nirsoilusta. Tämä johtuu siitä roolista, johon naiset odotuksineen on kasvatettu. Siksi niistä on niin vaikeaa päästää irti.
Väärin. Naisilla on on reaalista valinnan varaa miehistä, ihan niin kuin lääkärillä työpaikoista. Kun on paljon valinnanvaraa, ihmisestä tulee nirso missä tahansa asiassa. 

68 kommenttia:

Pantalone kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pantalone kirjoitti...

Joskus, vuosia sitten näin tv:stä dr.Phil ohjelman, jonka teemana oli "ylinirsot naiset deittimaailmassa". Siinä sai sanasen sanottavakseen myös "match.com"-deittisaitin joku pomo. Hän sanoi yleisenä ongelmana olevan, että naisten vaatimustaso on noussut niin kovaksi, ettei ole olemassa miehiä, jotka ne kykenevät täyttämään. Suomi24-treffien perustaja taas kutsui omaa palveluaan "romantiikan hautausmaaksi". Hänenkin mukaansa ongelmana olivat naisten täysin epärealistiset vaatimukset. Jonkun japanilaisen deittipalvelun pitäjän ongelmana taas oli se, että naiset kelpuutivat vain yli 180cm pitkät sulhaskandidaatit, joita japanissa juurikaan ei ole.
Hengailin jokunen vuosi sitten, huonolla menestyksellä deittipalstoilla ja sain varsin selvän kuvan siitä mitä miten harhaisia kuvitelmia naisilla on omasta viehätysvoimastaan ja siitä mitä sillä voi vaatia. T.Cruise ja J.Depp raakattaisiin deittimarkkinoilla välittömästi mappi ö:hön liian lyhyinä. Hollywoodin supertähdetkään eivät ole riittävän tasokkaita näille yh-äideille ja jos niillä on joku paperi yliopistosta, niin ne menettävät lopullisesti suhteellisuudentajunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin,viitaten tuohon "Pantalonen" kommenttiin, onko nyt jostain muustakin
kyse kuin Henryn mainitsemasta biologiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Sanna Ukkola: Ulla Appelsinista, Madonnasta ja keskustelukulttuurista
Kun ennen vaiettiin itse, nyt yritetään saada muut väkisin vaikenemaan.


Yhden viime vuoden voimakkaimmista puheista (siirryt toiseen palveluun) piti Madonna, joka sai vuoden nainen -palkinnon New Yorkissa. Yleensä itsevarma laulaja kertoi kyyneliä nieleskellen, millaista on olla nainen seksistisessä musiikkibisneksessä. Hän kertoi ennakkoluuloista, joita hän on kokenut pitkän uransa aikana:

"Saat olla kaunis, söpö ja seksikäs – mutta älä vaikuta liian fiksulta. Älä kerro mielipiteitäsi. Älä kerro niitä varsinkaan, jos ne ovat konsensuksen vastaisia", Madonna sanoi.

"Ole sellainen kuin miehet haluavat sinun olevan – mutta vielä tärkeämpää on olla sellainen, että naiset eivät pidä sinua uhkana."

Madonna kuvaili, kuinka kriitikot tuomitsivat hänet Erotica-albumin ja Sex-kirjan jälkeen. Häntä kutsuttiin huoraksi ja noidaksi – yksi otsikko rinnasti hänet saatanaan.

Ja sitten tuli internet ja elämä muuttui vielä entistäkin vaikeammaksi.

Madonna on ollut provokaattori koko ikänsä. Hän on murtanut tabuja ja popularisoinut naisen seksuaalisuuden tavalla, jota kukaan muu ei ole onnistunut tekemään. Hän on tehnyt politiikkaa musiikilla ja ottanut kantaa herkkiin ja vaikeisiinkin aiheisiin. Viime vuosina hän on profiloitunut ihmisoikeuksien ja suvaitsevaisuuden kiivaana puolestapuhujana.

Samalla hän on saanut niskaansa puritaanien, sovinistien, feministien, fundamentalistien ja rasistien vihat.

Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin kirjoitti äskettäin (siirryt toiseen palveluun) "oikeaoppisesta älymystöstä", joka haluaa määritellä, millä tavalla Suomessa saa puhua. Appelsinin mukaan tämän älymystön edustajille on tyypillistä kaikenlainen ehdottomuus: he tietävät, mitä saa ajatella, miten pitää syödä ja miten elämäänsä elää. Jos joku on heidän kanssaan eri mieltä, he hyökkäävät hänen kimppuunsa. Tietyt mielipiteet ja sitä kautta henkilöt ovat heille vapaata riistaa.

Ulla Appelsin tietää aiheesta jonkin verran, sillä hän on itse tällainen henkilö – oikeaoppisen älymystön vapaata riistaa. Seuraan huvittuneena sosiaalista mediaa usein Appelsinin kolumnin ilmestyttyä. Kommenttiosastoilla kansa kiittää, mutta Twitterin mielipidekerma kauhistelee Appelsinin konsensuksen vastaisia näkemyksiä. Punavihreissä piireissä Appelsinista on tullut lähes kirosana.

Äskettäin "oikeaoppisen älymystön" henkinen pää-äänenkannattaja Image teki Appelsinista jutun, jossa hänet jo kuvituksessa rinnastettiin Donald Trumpiin. Kuvituksessa käytettiin niin ikään "ironisesti" appelsiinia, jonka ympärille oli solmittu Suomen leijona. Kaunista.

Minuakin haastateltiin kyseiseen juttuun, koska olen Appelsinin entinen alainen. Toimittaja otti yhteyttä ja ehdotti puhelua tai tapaamista, jossa voisin halutessani puhua nimettömänä Appelsinista. Arvasin, millaista juttua Image oli Appelsinista tekemässä ja kieltäydyin anonyymistä haastattelusta. Lähetin sen sijaan seitsemän virkkeen luonnehdinnan Appelsinista ja hänen positiivisista puolistaan. Tapaamista alun perin ehdottanut toimittaja siteerasi vastauksestani puoli virkettä – ehkäpä tila loppui kesken.

Usein erityisesti naisasiamiehet ja -naiset ovat Appelsinin kimpussa, mikä on tietysti hieman hassua. Appelsin on voimakas mielipidevaikuttaja ja Suomen suurimman iltapäivälehden päätoimittajana vaikutusvaltainen lasikattojen rikkoja. Luulisi, että naiset olisivat tyytyväisiä sisarensa menestyksestä. Mutta ei – Appelsin on nainen, jolla on vääriä mielipiteitä, joten hän on vapaata riistaa.

Tunnistan itsekin Appelsinin mainitseman ilmiön oikeaoppisesta keskustelukulttuurista – ja niin tunnistaa moni kollega.

Anonyymi kirjoitti...

Nirsoilu parisuhdemarkkinoilla kannattaa? Lukijat kertovat: ”Pitkä parisuhde vaatii paljon”

Nirsoudessa on sekä hyvät että huonot puolensa, kun tarkoituksena on löytää itselle puoliso.
Lääketieteen tohtori Markus Sormaala herätti viikonloppuna keskustelua Helsingin Sanomiin kirjoittamallaan mielipidekirjoituksella. Hän väitti, että prinsessasadut ja populaarikulttuuri kasvattavat naisista nirsoja puolison etsinnässä. Miehen parinvalintaa hän vertasi käytetyn auton ostamiseen: otetaan se, mikä on tarjolla.

Myöhemmin hän kertoi lehdelle kirjoittaneensa tekstin kieli poskessa ja kärjistäen, vaikka seisookin yhä sanojensa takana.

Teimme pikaisen kyselun lukijoillemme, ja 56 prosenttia heistä allekirjoitti väitteen siitä, että naiset kasvatetaan nirsoiksi puolison valinnassa.

Kyselimme aiheesta myös tarkemmin.

Kyselyn vaatimattomasta (n=31) vastaajajoukosta yli puolet piti itseään nirsona, mitä tulee puolison valintaan. Vastaajat pitivät naisia nirsompina kuin miehiä, mutta puolet heistä oli sitä mieltä, että kyllä mieskin osaa olla nirso suhdemarkkinoilla. Vastaajista kaksi kolmannesta oli naisia.

ONKO NIRSOUS HYVÄ VAI HUONO JUTTU?
– Nirsous voi parhaimmillaan estää huonon suhteen syntymisen, nimimerkki Zorbas kertoi kyselyssä.

Myös nimimerkki Mummo, 70, totesi kyselyssä, että kahden huonon aviomiehen kokemuksella olisi pitänyt olla nirsompi.

Toisaalta vastauksista kävi ilmi, että nirsous on kaksiteräinen miekka, sillä se voi joko mahdollistaa upean parisuhteen tai vaihtoehtoisesti estää rakkauden löytämisen.

Mutta onko nirsous vain naisten juttu? Zorbas on sitä mieltä, että pelkästään naisia on ihan turha syyttää nirsoilusta.

– Miehet yleensä haluavat huomattavasti itseään nuoremman ja kauniin naisen omasta iästään, ulkonäöstään ja sosiaalisesta asemastaan riippumatta. Vanhempi tai omanikäinen nainen ei tule kyseeseen. Sen sijaan kaikenlaiset naiset kelpaisivat miehille seksikumppaneiksi, joita miehet aktiivisesti etsivät oman kumppaninsa selän takana. On ollut erittäin loukkaavaa huomata, että mies pitää minua ”pelkkänä perseenä”. Prinsessasatujen vastineena miehillä on jo pienestä pitäen, nykyisin tietokonepelien ynnä muiden vaikutuksesta, yksipuolinen seksuaalisuus korostunut, panomies on ainoa oikea mies, hän kirjoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

"On ollut erittäin loukkaavaa huomata, että mies pitää minua ”pelkkänä perseenä”"

Miehelle puolestaan on loukkaavaa se, että hän joutuu etsimään suihinottaksi jonkun muun.

Anonyymi kirjoitti...

2017-01-09 Kiina puuttuu "maskuliinisuuden puutteeseen" poikien keskuudessa

China Tackles 'Masculinity Crisis,' Tries to Stop 'Effeminate' Boys - NBC News

Feministinen puolue puoluerekisteriin | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Feministisen puolueen puheenjohtaja MTV Uutisten haastattelussa: Anonyymi työnhaku yksi tavoitteistamme

Nykyisen hallituksen politiikka on tehnyt erityisen huonoa tasa-arvolle, väittää Helsingin yliopiston akatemiatutkija. Tutkija Johanna Kantolan mukaan Suomeen onkin syntynyt tasa-arvonotkahdus.

– Nyt erityisesti, jos ajattelemme meidän tämän hetkistä hallitusta, keskustaa, kokoomusta ja perussuomalaisia, niin se on ollut erityisen huono tasa-arvolle ja tasa-arvopolitiikalle, sanoo akatemiatutkija Johanna Kantola Helsingin yliopistosta.

Kantolan mukaan "tasa-arvonotkahdus" näkyy jo tutkimuksissa, joita tehdään Euroopan unionin tasolla.

"Tasa-arvon periaatteesta on tingitty"

Kantola antaa esimerkeiksi ministerit ja päivähoidon. Sipilän 14 ministerin hallituksessa on viisi naisministeriä.

– Tasa-arvon periaatteesta on tingitty. Se ei olekaan arvo sinänsä eikä yhtäkkiä niin tärkeää. Tulee muita arvoja – muut asiat ovat tärkeämpiä. Ja tämä näkyy koko yhteiskunnassamme. Jos ajattelemme vaikka talouspolitiikan ja tasa-arvon suhdetta, tasa-arvo on muuttunut alisteiseksi. Ja näinhän ei pitäisi olla.

Päivähoidon osalta hän nostaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisen.

– Se on todella raju muutos tällaisessa perinteisessä suomalaisessa naisystävällisessä hyvinvointivaltiossa. Kun kerron siitä kollegoille kansainvälisissä konferensseissa, he ovat hyvin järkyttyneitä.

Kantolan mukaan hallituksen säästötoimenpiteissä näkyy sukupuolittuneisuus.

Tutkija: Feministinen puolue vastaa rasismin nousuun

Feministinen puolue sai kerättyä yli 5000 kannatuskorttia ja sitä kautta on puoluerekisterin uusin tulokas. Mihin tarpeeseen tämä, tutkijan mukaan profiililtaan vihervasemmistoon sijoittuva, uusi puolue vastaa?

– Se vastaa tähän poliittiseen aikaan, jossa on hyvinkin kovat arvot, Kantola lataa.

Puolueiden feminismiä tutkinut Kantola sanoo, että tämä aika on huono paitsi tasa-arvolle myös ihmisoikeuksille.

– Rasistinen puhe on noussut hyväksyttävämmäksi ja feministipuolue on hyvin voimakkaasti antirasistinen puolue.

"Feminismi hyödyttää kaikkia"

Kantolan mukaan Ruotsissa vastaava puolue on tehnyt feministisestä politiikasta yleisempää yli puoluerajojen. Tutkija pitää Suomen sisarpuoluetta onnistuneena, jos se pystyy samaan kuin länsinaapuri.

Kantola sanoo, että kaikki kannattavat tasa-arvoa, mutta itse feminismi-sana on edelleen monelle kirosana. Mitä feminismi Kantolan mukaan tarkoittaa?

– Feminismi haluaa tietysti purkaa käsityksiämme sukupuolesta ja sen merkityksestä yhteiskunnassa. Se haluaa purkaa sitä, että sukupuoli määrittää sitä, että mitkä ovat mahdollisuutemme työelämässä ja perheissä – ja mitkä meidän roolit ovat. Siinä mielessä usein sanotaan, että feminismi hyödyttää kaikkia.

"Arkipäivän rasismi on iso ongelma"

Uusi puolue tavoittelee syrjimättömyyttä ja yhdenvertaisuutta päätöksenteon keskiöön. Puolueen varapuheenjohtajan mukaan tavoitteena on antaa äänialusta heille, joilla sitä ei tällä hetkellä täysin ole.

– Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, maahanmuuttajataustaiset ihmiset, ihmiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea erilaisista syistä, luettelee Katriina Rosavaara.

Varapuheenjohtajan mukaan syrjintä näkyy yhteiskunnassa "hyvin moninaisesti".

– Arkipäivän rasismi on iso ongelma Suomessa. Samoin meillä on isoja ongelmia sukupuolivähemmistöjen suhteen. Esimerkiksi translakia ei ole vieläkään saatu säädettyä, Rosavaara kertoo.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalainen suvakkitoimittaja käytti muslimikiihkoilijan asua
Sekä suomalainen suvakkitoimittaja Me Naiset –lehdessä että eräs muslimien nettijulkaisu toisaalla päätyvät tosiasiallisesti todistamaan, että niqab on uskonnollisen kiihkoilijan asu. Silti toimittaja Essi Myllyoja kirjoittaa häpeävänsä tuota ”ennakkoluuloa” itsessään.


Suvakki muslimikaavussa
Sanoma-korporaation ja Me naiset –lehden suvakkitoimittaja Essi Myllyoja, aiemmin Yleisradion toimittaja, pukeutui päiväksi joidenkin musliminaisten käyttämään niqabiin, ei siis pelkästään huiviin.

Myllyoja halusi kyseenalaistaa omia ennakkoluulojaan.

Suomalaisen toimittajan mukaan suomalaisten tehtävänä on tietenkin kyseenalaistaa omia länsimaisia liberaaleja näkemyksiään, joita lännessä on houreita nähneen paimentolaisen uskonnon seuraajista. Houreista suvakki ei tietenkään kirjoita. Ongelma on länsimaisessa ennakkoluuloisuudessa.

Toimittaja Myllyoja väittää, että musliminaiselle huntuun kääriytyminen ei ole ongelma, mutta monelle ei-muslimille se on. Jutun otsikko on:

”Näetkö tässä alistetun naisen vai rohkean naisen?”

Myllyoja ei lainkaan pohdi sitä, että muodostuisiko musliminaiselle ongelmia, jos Saudi-Arabiassa hän päättäisi, ettei käytä huntua. Hän tietää kyllä kertoa, että tämä asu kuuluu Saudi-Arabiaan naisille. Hän ei pohdi noita sanoja kirjoittaessaan sen suuremmin niitä lukuisia tapauksia, joita maailma kertoo musliminaisten kohtaamista ongelmista, kun he eivät tahtoisi noudattaa vaadittua käytäntöä.

Sellaiset detaljit eivät ole tärkeitä toimittajalle, sillä hän kasvattaa suomalaisia vapautumaan ennakkoluuloistaan.

Sen verran Myllyoja olisi voinut auttaa musliminaisia pohdiskeluun, erityisesti muslimifeministiä, että hän olisi keskustellut siitäkin, miksi siis Suomessa muslimityttöjen verhoutuminen sallitaan koulujen liikuntatunneilla, kun verhoutuminen häiritsee liikunnan suorittamista. Eikö näillä tytöillä ole vapautta pukeutua tilanteen vaatimusten mukaisesti? Miksi tyttöjen oikkuja suvaitaan? Mutta niin Myllyoja ei pohtinut.

Hän on varma ennakkoluuloistaan vapautuneena suvaitsevaisena ihmisenä jopa siinä määrin, että musliminaisille ei ole ongelmana tämä hikinen ja hankala pukeutuminen, jonka käyttövaikeuksia hän itse kuvailee kokemuksensa perusteella. Se olisi siitä huolimatta naisten oma valinta. Järjen käyttöä Myllyoja ei pohtinut lainkaan.

Myllyoja päätti pukeutua hartaan musliminaisen tavoin, koska hänellä on ennakkoluuloja, kun hän huomaa ajattelevansa ”voi raukkaa”, kun maitohyllylle osuu päästä varpaisiin hunnutettu nainen.

Suvakkitoimittaja päättää hävetä itseänsä, kun hetkeksi mietti pukeutumisensa niqabiin herättävän ehkä epäluuloa uskonnollisesta kiihkoilijasta.

Kumma, että hän ei muistanut koko päivän kokemuksensa jälkeen kirjoittaa olleensa ennakkoluulossaan OIKEASSA.

”Seuraavaksi hävettää. Tekisi mieli läpsäistä itseään näin typeristä ajatuksista,” Myllyoja kirjoitti itse, kun ajatus uskonnollisesta kiihkoilijasta tuli mieliin.

Myllyoja muistaa, että Ranskassa ja Hollannissa hän saisi sakot tästä asustaan. Suurmoskeijahankkeen puuhanainen Pia Jardi tarinoi toimittajalle, että hän ei tiedä yhtään naista, joka olisi Suomessa pakotettu niqabiin tai burkaan, vaan päinvastoin hän on kuullut miehistä, jotka eivät tahtoisi vaimon käyttävän niqabia.

Anonyymi kirjoitti...

Girl, 15, charged with murder after seven-year-old found ‘with her throat slit’

Anonyymi kirjoitti...

Deittisivusto: Hän on Suomi-miesten unelmanainen – 36-vuotias tummaverikkö, voimistelija ja kissanomistaja Mikkelistä - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

...
Lumikki on eronnut ja hänellä on kaksi lasta sekä kissa.
...

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi: Lastensuojeluyksiköstä karannut tyttö puukotti ohjaajaa hengenvaarallisesti Tampereella - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Video: Vitunvirkkaajat Meriläinen, Särmä ja Vehkoo järjestivät feministi-iltaman Tavastialla | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Olen etsinyt deitti-ilmoituksilla miestä jo 20 vuotta – miksi niin moni katoaa ensitreffien jälkeen?
Olisin halunnut tutustua heihin paremmin, mutta monille miehille yksi tapaaminen riitti.


HALUAN kantaa korteni kekoon kokemuksellani parinetsinnän vaikeudesta. Vuosi 2017 on minulle eräänlainen juhlavuosi, sillä olen nyt etsinyt itselleni miestä jo 20 vuoden ajan. Aloitin pienillä ilmoituksilla Alueuutisissa vuonna 1997, sen jälkeen olen etsinyt miestä ilmaisten ja maksullisten nettipalveluiden kautta.

Ja kyllä, olen akateemisesti koulutettu, itselleni hyvän elämän rakentanut nainen, joka ei ihastu ihan kehen tahansa. En myöskään etsi kuuta taivaalta.

Tapaamani miehet ovat olleet normaaleja ja tavallisia miehiä, pelkän peruskoulun käyneistä tohtorin tutkinnon suorittaneisiin. Ulkonäkö on ollut minulle sivuseikka. Osa miehistä on ollut homersimpsoneita, osa taunopaloja.

Jos lyhyen kirjoittelun jälkeen jotain yhteistä on löytynyt, olen halunnut tutustua mieheen oikeassa elämässä. Arvelen treffanneeni noin sata miestä. Tästä saldona on yksi viisi vuotta kestänyt avoliitto ja muutama lyhyempi seurustelusuhde. Yhä olen yksin, vaikka haluan jakaa elämäni mukavan ja rakastavan ihmisen kanssa. Uskon olevani kiva ja parisuhteeseen panostava nainen.

Parinetsinnässä idea lienee se, että kaksi ihmistä tuntee vetoa toisiinsa – niin henkistä kuin seksuaalistakin, jolloin niin sanotusti ”kolahtaa”. Silloin halutaan viettää aikaa ihastuksen kanssa, jakaa elämä ja omat ajatukset. Toiselle halutaan tehdä hyvää ja osataan myös näyttää se.

Oikeassa elämässä meillä kaikilla on omat omituisuutemme ja tapamme. Siksi keskustelu- ja neuvottelutaito ja tosiasioiden hyväksyminen ovat olennaisia suhteen onnistumisessa.

Jos ja kun kaikki tämän tietävät, miksi sitten on niin äärimmäisen vaikeaa löytää sitä omaa kaveria?

Kiireisessä ja tehokkaassa maailmassa kertatapaaminen tuntuu usein riittävän mielipiteen muodostamiseen toisesta ihmisestä.

Miltei jokainen tapaamani mies on ollut mukava. Olen monesti ehdottanut toista tapaamista, jotta alkujännitys olisi laantunut ja omat ajatukset ja tunteet olisivat ehtineet muodostaa mielipiteen ihmisestä. Tämä ei kuitenkaan ole ollut tapaamieni miesten mieleen: jos ei ole heti kolahtanut, ei ole kannattanut tuhlata aikaa toisiin treffeihin.

Miksi miehet (ja naisetkin) uskovat ensitreffien kertovan kaiken? Valitsevatko miehet ”jatkoon pääsevän” naisen pelkän seksuaalisen vetovoiman perusteella? Tunnemmeko me itsemme tarpeeksi hyvin, jotta tiedämme, mitä olemme hakemassa? Ovatko seuralaisen ajatukset parisuhteesta yhtenevät?

Samalle aallonpituudelle pääsykään ei aina takaa pitempää tutustumista. Keski-ikäiset miehet lähtevät eronsa jälkeen nopeasti liikenteeseen. Monet eivät käsittele suruaan tarpeeksi, ja he huomaavat tämän vasta mukavan naisen kohdatessaan.

Myös hiljainen katoaminen on yleistä. Monilla miehellä ei ole rohkeutta sanoa, että ”oli kiva tutustua, mutta hyvää jatkoa sinulle”. Tunteita loukataan ghostaamalla enemmän kuin sanomalla rehdisti, miten asia on.

Miehet: olkaa valmiita uuteen suhteeseen. Olkaa kiinnostuneita naisesta ja hänen ajatuksistaan. Olkaa avarakatseisia ja joustavia. Se ei vaadi kvanttifysiikkaa vaan ihmissuhdetaitoja.

Nainen, 47 vuotta

Anonyymi kirjoitti...

Yritysten naiskiintiölaki nurin Ruotsissa

Ruotsin hallitus ei saa läpi lakiesitystään sukupuolikiintiöistä yksityisten yritysten hallituksiin.

Lakiesityksen mukaan maan 330 suurimmassa osakeyhtiössä olisi ollut pakko nostaa yhtiön hallitukseen vähintään 40 prosentin naisedustus.

Laki olisi tullut voimaan vuonna 2019. Lain rikkominen olisi maksanut - yrityksen koon mukaan porrastettuna - 280 000 kruunusta (26 250 euroon) viiteen miljoonaan kruunuun (525 000 euroon) yhteisösakkona.

Punavihreän hallituksen esitys sai vastaansa oikeistopuolueiden allianssin ja Ruotsidemokraatit.

- Harmittava ja onneton päätös, elinkeinoministeri Mikael Damberg (sd) harmitteli.

Piienoista parantumista sukupuolten välisessä tasa-arvossa on tapahtunut, mutta silti naisten osakeyhtiöiden hallituksissa saama keskimääräinen 32 prosentin edustus on monien milestä liian pieni. Suhdeluvun paraneminen tapahtuu varsinn hitaasti.

Lähde: Svenska Dagbladet

Anonyymi kirjoitti...

Huonossa parisuhteessa on turha roikkua – olen suomalainen nainen 2010-luvulla ja voin tehdä mitä haluan
Jos seura ei ole kiinnostavaa – tai vaikka olisikin – mutta siinä ei ole sitä kuuluisaa kemiaa, on melko kohtuutonta olettaa, että kukaan ryhtyisi suhteeseen kenenkään kanssa, oli sitten mies tai nainen, kirjoittaa Milka Asikainen


KESKUSTELU parisuhdemarkkinoista ja odotuksista käy erittäin kuumana, totesi Markus Sormaalalle (HS 8.1.) vastannut Ville Hämäläinen (HS 10.1.). Sormaalan mielipidekirjoitus oli toki erittäin kärjistetty, mutta se on saanut varmasti monen muunkin kuin itseni näkemään punaista.

On ikävää, että Sormaala yleistää naiset nirsoileviksi tai ylipäätään käyttää kyseistä sanaa tässä yhteydessä. En lapsena pitänyt vanhempieni tekemästä makaronilaatikosta, koska siinä oli vihanneksia. Nypin vihannekset pois tai kieltäydyin syömästä koko laatikkoa. Tätä voi mielestäni kutsua nirsoiluksi – kieltäytymistä jostakin, joka vaan tuntuu epämiellyttävältä, mutta jonka tekeminen ei oikeasti haittaisi elämää millään lailla.

Huono parisuhde sen sijaan voi haitata elämää suuresti. Jos suhde syö energiaa enemmän kuin antaa, ei hyvällä tahdollakaan kukaan voi väittää, että sitä kannattaisi jatkaa. Jos seura ei ole kiinnostavaa – tai vaikka olisikin – mutta siinä ei ole sitä kuuluisaa kemiaa, on melko kohtuutonta olettaa, että kukaan ryhtyisi suhteeseen kenenkään kanssa, oli sitten mies tai nainen.

Parisuhde on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen asia: jos molemmat osapuolet ovat sitä mieltä, että se toimii, silloin se toimii, muussa tapauksessa ei.

Ainakin itse otan kaiken irti siitä, että olen suomalainen nainen 2010-luvulla – voin tehdä aivan niin kuin itse haluan. Se jos mikä on melko huikeaa.

Milka Asikainen

Business Development Manager

taiteen maisteri, Helsinki

Nettomaksaja kirjoitti...

Oman valta-aseman ja kompromissihaluttomuuden korostaminen harvemmin toimii missään sellaisessa neuvottelutilanteessa, jossa toisella osapuolella ei ole tarvetta alistua yksipuoliseen saneluun.

Parisuhdekeskusteluissa kiimaa voisi myös reilusti kutsua kiimaksi eikä kemiaksi.

Anonyymi kirjoitti...


Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”
Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtajan Heli Vaarasen mukaan on yhä tavallisempaa, että mies kokee itsensä väheksytyksi parisuhteessa


HS:n mielipidepalstalla on tammikuussa 2017 keskusteltu paljon parisuhteen rooleista.

HS julkaisee uudelleen tammikuussa 2016 julkaistun artikkelin tasa-arvoisesta parisuhteesta:Naisesta kuoriutuu parisuhteessa kaiken päättävä kenraali, ja miehestä tulee hänen uskollinen apurinsa.

”Naiset puhuvat miehistään kuin nämä olisivat vähän vähemmän älykkäitä ihmisiä tai vallattomia lapsia, joita ei saada kuriin”, sanoo Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen.

Miehet eivät Vaarasen mukaan puhu naisista vastaavalla tavalla juuri koskaan.

”Se koettaisiin todella omituiseksikin. Puhua nyt vähättelevästi ihmisestä, jonka kanssa elää ja jota rakastaa. Naisten suhteen puhetapaan törmää joka paikassa: ratikoissa, kahviloissa, internetin keskustelupalstoilla… Missä vain naiset puhuvat miehistään, erityisesti koulutetut naiset.”

Vaaranen kirjoitti havainnostaan Helsingin Sanomien mielipidepalstalle keskiviikkona. Häntä innoitti tekstiin Rosa Meriläisen Helsingin Sanomien verkkokolumni, jossa Meriläinen kirjoitti naisystävien ylivertaisuudesta.

Vaarasen mukaan tämän päivän lapsiperheissä kohtaa iltaisin kaksi työn uuvuttamaa aikuista. Väsymyksestä on tullut perustila. Ja väsyneenä ihminen on kriittinen. Niinpä nainen alkaa päsmäröidä. Dynamiikka korostuu Vaarasen mukaan erityisesti kodinhoidossa, lasten kasvattamisessa, raha-asioissa ja seksissä. Samoissa asioissa, joista parisuhteissa myös riidellään eniten.

Vaaranen on nähnyt työssään tuhansia suomalaisia pariskuntia. Miesten asemaa hän tutki jo vuonna 2004 tehdessään väitöskirjaa nuorten miesten kaahailukulttuurista. Se, että miehet kokevat itsensä parisuhteessa väheksytyiksi, on Vaarasen mukaan yleistynyt muutaman viime vuoden aikana.

Mies turhautuu, sillä hän ei päätä juuri mistään. Miehen tehtävänä on ottaa vastaan käskyjä – eikä hän siitä huolimatta useinkaan saa asiasta kiitosta, Vaaranen sanoo. Nainen puolestaan on kiukkuinen, koska kokee kantavansa liikaa vastuuta.

”Seurusteluajan tasa-arvoisesta parisuhteesta on ajauduttu hyvin kauas.”

”Pariterapiaan miehet tulevat kuin syytettyinä. Syytettyinä siitä, etteivät ole pystyneet täyttämään naisen kaikkia vaatimuksia.”

Sillä niitähän riittää. Erityisesti silloin, kun perheeseen tulee lapsia.

”Silloin naisen kriteerit muuttuvat. Hän alkaa haluta täydellisyyttä, esimerkiksi täydellisen siistiä kotia. Neuvottelutaidot häviävät, kun naisen kaikki huomio ja energia keskittyy lapsen eloonjäämiseen. Miksi näin käy, sitä ei tiedetä”, Vaaranen sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Asiantuntija: Ensimmäiset seksirobotit tulevat markkinoille tänä vuonna – syytä varautua myös avioliittoihin

Keinoälyn asiantuntija uskoo myös ihmisten ja robottien avioliittoihin.

Seksin harrastaminen robotin kanssa on mahdollista varsin pian, väittää keinoälyn asiantuntija David Levy. Hänen mukaansa ilmiö on "jo kulman takana".

Lontoossa pidetyssä alan konferenssissa arvioitiin, että ensimmäiset metallista, kumista ja muovista valmistetut rakastajat ovat ostettavissa muutaman kuukauden kuluttua.

– Seksirobottien ensiversiot tulevat markkinoille jossain vaiheessa tätä vuotta, Levy kertoi kansainvälisessä Love and Sex with Robots -yliopistokongressissa.

Ainakin Kaliforniassa toimiva Abyss Creations -niminen yritys aikoo tuoda seksirobottinsa saataville tänä vuonna. Sen on määrä muistuttaa elävää ihmistä. Yritys lupaa, että luomus osaa muun muassa puhua ja liikkua ihmismäisesti.

Levy uskoo, että robottien ja ihmisen kanssakäyminen ei jää vain seksiin. Hänen mukaansa on syytä varautua ihmisen ja robotin avioliittoihin niinkin pian kuin 2050-luvulla. Esimerkiksi kirkoilla saattaa tosin olla asiasta erilainen näkemys.

Fantastista vai kuvottavaa?
Tunnettu tietojenkäsittelyn tutkija Lynne Hall Britannian Sunderlandin yliopistosta sanoo, että robotit saattavat luoda ihmiselle "fantastisen seksikokemuksen".

– Robottiseksissä on paljon etuja. Se on esimerkiksi turvallista, et saa koskaan tautitartuntaa. Pystyt myös hallitsemaan itse sitä, mitä tapahtuu.

Hallin mukaan ajatus seksiroboteista on ajanut monet jollain tavoin moraaliseen paniikkiin.

– He sanovat, että robottiseksi on kuvottavaa. Toisaalta he varoittavat, että kohta kukaan ei enää halua seksiä ihmisen kanssa.

Hall tyrmää oletuksen, jonka mukaan robotit korvaisivat tai uhkaisivat ihmisten välistä seksuaalisuutta.

– Ihmiset katsovat edelleenkin pornoa, he haluavat edelleen seksiä toisen ihmisen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Internet muokkaa parinvalintaamme - nämä ovat nettideittailun suosituimmat piirteet

Internet on muuttanut parinvalintaamme, selviää australialaisen Queenslandin teknillisen yliopiston tutkimuksesta. Tutkijat analysoivat nettideittailua 41 000 käyttäjän keskuudessa. Tutkittavien joukko koostui 18-80-vuotiaista miehistä ja naisista.

Yleisesti ihmiset suosivat iältään, viehättävyydeltään sekä kulttuuriltaan itseään vastaavia kumppaneita. Internet on kuitenkin muovannut vaatimuksia ja parinvalintastrategioitamme, uutisoi DailyMail.

”Internet-deittailu on laajentanut vaihtoehtojen määrää ja ihmiset suosivat yhä enemmän myös itseään matalammalle tai korkeammalle sijoittuvia esimerkiksi koulutustason osalta”, tutkija Stephen Whyte kertoo.

Tutkimuksessa selvisi, että etenkin naiset laskevat vaatimustasoaan iän myötä. Vanhemmat naiset suosivat useammin myös itseään vähemmän kouluttautuneita kumppaneita. Vastaava ilmiö havaittiin nuorten miesten keskuudessa.

Tutkijat havaitsivat myös, että tietynlaisten sanojen käyttäminen ilmoituksissa jopa kaksinkertaisti todennäköisyyden yhteydenottoihin. Miehet etsivät vuonna 2016 useimmiten "kunnianhimoiseksi” itseään luonnehtivia naisia. Vielä vuonna 2014 ”suloisuus” (sweet) oli suosituin ominaisuus.

Naiset puolestaan suosivat älykkääksi, seuralliseksi tai spontaaniksi itseään kuvailevia miehiä. Tärkeimmäksi nousi kuitenkin fyysisestä kunnosta huolehtiminen.

Tutkijoiden mukaan nettideittailu on mahdollistanut tehokkaamman pariutumisen. Sen vaikutuksista on kuitenkin edelleen vähän tutkimustietoa.

”Tarvitsemme lisää tutkimusta niistä tekijöistä, jotka ohjaavat parinvalintaamme internetin deittipalveluissa”, Whyte kertoo.

Anonyymi kirjoitti...

MALLI OHJEISTAA MIEHIÄ: VÄLTÄ NÄITÄ, JOS HALUAT PUKILLE!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä sinkku löytää seksiseuraa? Lukijat kertovat

Sekä seksi- että juttuseuraa löytyy helposti. Tätä mieltä on 75 prosenttia Me Naisten kyselyyn vastanneesta.
– Ei tarvitsisi olla itsekseen yhtään, jos ei haluaisi. Minulla on hyvinkin ihania herrasmiehiä, joiden kanssa treffaillaan ja lemmitään.
Näin Maria Hintikka Live -ohjelmasta ja radiosta tuttu Jenny Lehtinen, 38, kertoi Radio Aallossa, kun häneltä kysyttiin, miten helppoa tai vaikeaa hänellä on ollut löytää mieluista seuraa nyt, kun hän on ollut jo tovin sinkku ja asuu kolmen lapsensa kanssa.

Viime vuosina on puhuttu paljon sinkkujen yksinäisyydestä ja siitä, että monilla sinkuilla olisi vaikeaa löytää mieluista seuraa. Jennyllä ei tätä ongelmaa ole ollut. Kysyimme samaa myös teiltä lukijoilta. Kyselyyn vastanneista monella on samanlaisia kokemuksia kuin Jennyllä. Noin 75 vastaajista kertoi, ettei heillä ole ollut minkäänlaisia ongelmia löytää seksi- eikä juttuseuraa.

– Seuran saaminen sinkkuna on ollut todella vaivatonta. Parhaiten sitä on löytynyt baarista ja netistä, eräs 35-vuotias vastaaja kertoo.

– On ollut helppoa saada seuraa moneen, erilaiseen tarkoitukseen. Tinder, baarit ja miespuoleiset kaverit – sekä kavereiden miespuoleiset kaverit ovat kaikki ”höynäytetty”, Henna, 33, sanoo.

Kyselyn perusteella ylivoimaisesti suosituimmat – ja toimivimmat – paikat etsiä seuraa ovat Tinder ja baarit. Mutta monet ovat löytäneet seuraa myös työpaikalta tai yhteisten tuttujen kautta.

– Seksiseuraa löytyy erittäin helposti Tinderistä, työpaikalta, baarista ja netistä – jos vain siis itse haluaa, Nelli, 26, sanoo.

– Seuran saamisessa ei ole ollut mitään ongelmia. Sekä seksi- että jutteluseuraa olen saanut lähes sormia napsauttamalla niin vanhoista kuin uusistakin tuttavuuksista, 20-vuotias opiskelija kertoo.

KELPO SEKSISEURAA LÖYTYY HELPOMMIN KUIN MIELUISAA JUTTUSEURAA?

Vaikka suurin osa vastanneista kertoi, että ovat löytäneet mieluisaa seksi- ja juttuseuraa, jotkut harmittelivat sitä, että hyvän juttuseuran löytyminen on ollut vaikeampaa kuin pelkän seksiseuran löytyminen. 15 prosenttia kyselyyn vastanneista piti kivan seksiseuran löytymistä vaivattomana, mutta hyvän juttuseuran löytymistä vaikeana.

– Useammallekin miehelle tuntuisi kelpaavan seksisuhde – on ollut tarjolla vaikka miten paljon miehiä ihan laidasta laitaan. Yksi pidempiaikainen seksikaveri on ollut, ihana, kohtelias mies, joka ei harmikseni halua muuta kuin seksiä. Seksisuhteessa on vaarana aina, että ihastuu seksikumppaniin tosissaan, eräs nainen miettii.

RIMA NOUSEE, JOS ETSII SITÄ OIKEAA

Osa vastaajista, noin 15 prosenttia kertoi, että mukavan seuran löytäminen – olipa se mihin tarkoitukseen tahansa – ei ole ollut mutkatonta sinkkuna. Erityisen hankalaa se vaikuttaa olevan heille, joita ei kiinnosta Tinder tai muut deittisovellukset.

– Minun on ollut hankalaa löytää mieluisaa seksiseuraa, mutta myös juttuseuraa. En jaksa netissä pelaamista. Enkä myöskään juurikaan käy missään, joten seuran löytäminen on lähes mahdotonta. Kerran löytyi yksi kiinnostava Tinderistä, mutta deittisovellukset eivät vain toimi kohdallani, MissXL, 37, harmittelee.

Myös oma elämäntilanne ja odotukset vaikuttavat.

– En haluaisi olla tällä hetkellä sinkku, eikä sopivaa juttu- tai seksiseuraa tunnu millään löytyvän. Olen huomannut, että kynnys haluta ja löytää seuraa kasvaa koko ajan. Kuka tahansa ei todellakaan kelpaa. Netissä olen törmännyt liikaan pinnallisuuteen. Livenä en viitsi edes lähestyä ketään, koska kaikki ovat kuitenkin varattuja, Jane, 35, kertoo.

Joillekin taas tuntuu hankalalta lähestyä tuntemattomia ja olla lähestyttävänä.

– Vaivaannun lähestymisyrityksistä, enkä itsekään lähesty koskaan ketään. Uudet ihmiset eivät kiinnosta. Myöskään lemmiskely vieraiden ihmisten kanssa ei huvita. Kaikki tutut taas ovat varattuja, joten vaihtoehdot ovat vähissä. Ainoa, jonka päästän lähelleni, on ex-mieheni. Mutta hankalaa on, kun tiedän, että sekään ei ole hyvä juttu, Muru, 38, sanoo.

K H kirjoitti...

Kommentti kuvastaa naisten asennetta (X) tässä parisuhdejutussa:

Miehet etsivät kohdetta himojensa tyydyttämiseen. Minä en halua olla sellainen kohde.

Varmaankin siis paritellaan vain kun tämä on tarpeen naisen haluaman lapsen siittämiseksi.

Tällöin voidaan välttämättömyyden pakosta antautua himojen kohteeksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Vaimolla on pitkä lista vaatimuksia, millainen minun pitäisi olla"

Miehet tunnistavat naisten vähättelevän asenteen.

Väestöliiton asiantuntija Heli Vaarasen mukaan naisten puhetapa paljastaa ikäviä asenteita. Helsingin Sanomat julkaisi uudelleen vuoden takaisen haastattelun, jossa Heli Vaaranen kuvaili naisten muuttuvan parisuhteissa "kaiken päättäviksi kenraaleiksi", jolloin miehen rooliski jää olla naisten "apureita".

Iltalehden lukijat ottivat kantaa kirjoitukseen. Kyselyyn vastanneet miehet tunnistivat ilmiön, myös naiset kertoivat ajatuksiaan siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Ero voi olla miehelle helpotus: Siitä on neljä vuotta, enkä ole katunut hetkeäkään

Ero voi herättää katumuksen tunteita, mutta ei välttämättä. Joskus on helpottavaa aloittaa uusi elämä.

Kerroimme aiemmin Huffington Postin jutusta, joissa miehet kertoivat tunteistaan eron jälkeen. Sen innoittammana myös runsas määrä suomalaismiehiä innostui kertomaan omista kokemuksistaan vastaavassa tilanteessa.

Amerikkalaismiesten kommenteissa korostuivat katumuksen ja surun tunteet. Myös niitä nousi esiin suomalaismiesten tarinoissa, mutta vähintään yhtä suuri joukko kertoi, että ero oli oikea päätös:

Helpotus, suuri helpotus, vaikka kiusaamiseni jatkuikin eron jälkeen. Enää minua ei alisteta ja voin kokonaisvaltaisesti erittäin hyvin. En ole katunut eropäätöstä¤ kertaakaan. Aikaa on mennyt yli kaksi vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Miehen työpaineet uhkaavat avioliittoa – naisen vaikeudet pienempi riski
Palkansaajat pitävät työajan joustoja ja osa-aikatyötä tärkeinä keinoina vähentää työn ja perheen välisiä ristiriitoja, kertoo väitöstutkimus.


Tamperelaisen perhekahvilan lattialla on käynnissä yhtä aikaa useita leikkejä. Samalla osa lapsista on vanhempiensa kanssa aamupäivän aterialla viereisessä ruokailutilassa.

Heli Niemi on tullut perhekahvilaan hieman yli kaksivuotiaan Rasmus-poikansa kanssa. Tällä hetkellä Niemi hoitaa Rasmusta kotona, mutta teki välillä töitä puoli vuotta apurahalla. Rasmus oli silloin päiväkodissa.

– Siinä oli joustavat työajat, eikä siinä sillä tavalla ollut ehkä niin hektistä arkea kuin kahdeksasta neljään työssä. Toki meilläkin mies kuitenkin käy töissä. Varmaan hänen kauttaan enemmän tulevat ne haasteet, että miten sovittaa työ ja perhe-elämä, Niemi sanoo.

Neljäsosa kokee työn ja perheen ristiriitoja

Tampereen yliopistossa perjantaina tarkastettavan väitöskirjan (siirryt toiseen palveluun) mukaan työn ja perheen väliset ristiriidat lisäävät merkittävästi sekä pitkiä sairauspoissaoloja että avioeroriskiä.

Miia Ojasen tutkimuksessa noin neljäosa palkansaajista koki laiminlyövänsä perhettä työn vuoksi. Työ ja perhe ovat törmäyskurssilla yhtä lailla niin miehillä kuin naisillakin.

Tutkimuksen aineistona olivat Tilastokeskuksen työolotutkimukset vuosilta 1990, 1997, 2003 ja 2008 sekä niihin liitetyt rekisteriseurantatiedot sairauspoissaoloista ja avioliitoista.

– Voidaan ajatella, että työssä on joitakin esimerkiksi aikaan ja kuormitukseen liittyviä tekijöitä, jotka sitten heijastuvat kodin alueelle, Ojanen sanoo.

Miesten kokemat ristiriidat uhka avioliitolle

Avioeroriskin osalta ero sukupuolten välillä on kuitenkin selvä. Ojasen mukaan avioeroriski kasvaa selvästi enemmän silloin, kun mies kokee laiminlyövänsä perhettä työn takia, kuin silloin, kun nainen kokee vastaavaa.

Ojanen tulkitsee oman tutkimuksensa ja myös aiemman tutkimuksen perusteella, että naiset reagoivat vahvemmin puolisonsa ristiriitakokemuksiin kuin miehet. Toisin sanoen nainen ottaa miestä raskaammin sellaisen tilanteen, jossa puoliso kokee laiminlyövänsä kotiasioita työn vuoksi.

Ojanen tulkitsee myös, että vaikka avioeron taustalla olisi miehen kokema työn ja perheen välinen ristiriita, mies ei välttämättä itse ole avioeron alullepanija, vaan se voi olla nainen. Ojanen ei kuitenkaan tutkimuksessaan pystynyt suoraan osoittamaan, kumpi eron alullepanija oli.

– Vastaavasti tilanteessa, jossa nainen kokee laiminlyövänsä kotia työn vuoksi, jostain syystä miehet eivät näytä reagoivan yhtä voimakkaasti, Ojanen sanoo.

Ojasen tutkimus ei anna vastausta siihen, mistä miesten vaimeampi reagointi johtuu. Ojanen pohtii, että miehillä ja naisilla voi olla erilaiset odotukset puolison roolista ja tehtävistä kotona.

Avioeroriskin kasvuun on myös muita syitä.

– Voi olla, että mies tekee avioeropäätöksen uran perusteella. Perhe, koti tai parisuhde koetaan häiriötekijäksi työlle ja sitä ei haluta jatkaa, mutta selityksiä on monia, Ojanen sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Asiantuntija: Ensimmäiset seksirobotit tulevat markkinoille tänä vuonna – syytä varautua myös avioliittoihin - Lifestyle - MTV.fi

...
Tunnettu tietojenkäsittelyn tutkija Lynne Hall Britannian Sunderlandin yliopistosta sanoo, että robotit saattavat luoda ihmiselle "fantastisen seksikokemuksen".

– Robottiseksissä on paljon etuja. Se on esimerkiksi turvallista, et saa koskaan tautitartuntaa. Pystyt myös hallitsemaan itse sitä, mitä tapahtuu.

Hallin mukaan ajatus seksiroboteista on ajanut monet jollain tavoin moraaliseen paniikkiin.

– He sanovat, että robottiseksi on kuvottavaa. Toisaalta he varoittavat, että kohta kukaan ei enää halua seksiä ihmisen kanssa
...
Entinen shakkimestari Levy sanoo, että avioituminen robotin kanssa olisi ja on looginen seuraava askel.

– Tulevat robotit ovat kärsivällisiä, kilttejä, suojelevia ja rakastavia. Ne eivät ole koskaan mustasukkaisia, ylpeileviä, ylimielisiä tai moukkamaisia – jollet sitten itse halua niiden sellaisia olevan.
...

Pikkutyttöinä yli 30 vuotta sitten kadonneet naiset löydettiin – äitiä syytetään kaappauksesta - Ulkomaat - Uutiset - MTV.fi

Anonyymi kirjoitti...

Miehen työpaineet uhkaavat avioliittoa – naisen vaikeudet pienempi riski | Yle Uutiset | yle.fi

...
Avioeroriskin osalta ero sukupuolten välillä on kuitenkin selvä. Ojasen mukaan avioeroriski kasvaa selvästi enemmän silloin, kun mies kokee laiminlyövänsä perhettä työn takia, kuin silloin, kun nainen kokee vastaavaa.

Ojanen tulkitsee oman tutkimuksensa ja myös aiemman tutkimuksen perusteella, että naiset reagoivat vahvemmin puolisonsa ristiriitakokemuksiin kuin miehet. Toisin sanoen nainen ottaa miestä raskaammin sellaisen tilanteen, jossa puoliso kokee laiminlyövänsä kotiasioita työn vuoksi.

Ojanen tulkitsee myös, että vaikka avioeron taustalla olisi miehen kokema työn ja perheen välinen ristiriita, mies ei välttämättä itse ole avioeron alullepanija, vaan se voi olla nainen. Ojanen ei kuitenkaan tutkimuksessaan pystynyt suoraan osoittamaan, kumpi eron alullepanija oli.

– Vastaavasti tilanteessa, jossa nainen kokee laiminlyövänsä kotia työn vuoksi, jostain syystä miehet eivät näytä reagoivan yhtä voimakkaasti, Ojanen sanoo.
...

Anonyymi kirjoitti...

Naisten siivousvimmasta voivat kärsiä paitsi miehet myös ystävättäret - Mielipide - Helsingin Sanomat

Mies, jos haluat nöyrän kumppanin, ota koira - Pääkirjoitus - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

17-vuotias tyttö raiskasi miehen veitsellä uhaten

Nainen kuristi lapsensa - soitti itse poliisille

Anonyymi kirjoitti...

Teinijoukko uhkaillut ja pahoinpidellyt toistuvasti nuoria Espoossa – suurin osa osallisista tyttöjä - Kaupunki - Helsingin Sanomat

15-vuotiaan julma joukkopahoinpitely kuohuttaa Sipoossa – kuntalaiset puuhaavat mielenosoitusta lauantaiksi - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Saako nainen antaa ekoilla treffeillä – nyt siihen tuli selvyys, tulet yllättymään naisten vastauksista!

Kaiken tietävässä Mutsit vs. Faijat (sensuroimaton) -Facebook-ryhmässä on käsitelty laajasti ikiaikaista kysymystä aiheesta, menettääkö mies mielenkiintonsa naiseen, jos tämä antaa eka treffeillä.

Aiheen käsittelyyn on osallistunut kymmenittäin keskustelijoita ja kommenttejakin on toista sataa. Enemmän kuin siihen menettääkö mies mielenkiintonsa näytetään keskittyvän siihen, voiko nainen ylipäänsä moraalisesti heittää housunsa ekoilla treffeillä olematta lumppu.

Ja nyt tulee kovaa kauraa! Keskusteluun osallistuu todella suuri joukko naisia. Ja yhtä kaikki: lähestulkoon 85 prosenttia (nopea arvio) heistä on sitä mieltä, että pimppiä saa antaa, jos natsaa. Tässä (naisten suusta) kommentteja:

-Mä annoin ja kohta 12 vuotta ollaan oltu yhdessä. Eikä viel oo menny mielenkiinto.

-No ei mee mielenkiinto, päinvastoin. Ja varsinkin jos seksi on hyvää, ni sehän koukuttaa siihen ihmiseen enemmän.

-Siis mikä on tää ajatusmaailma et pidetään ihmisiä helppoina/vaikeina. Ei kai me mitään saaliseläimiä olla? Jos tykkää seksistä ja haluaa harrastaa sitä ihmisen kanssa, en ymmärrä miten siihen liittyy joku vaikeusaste ku jossai pelissä.

-Voi perkele jos tällasiaki pitää muka miettii. Jos synkkaa ni sit nussii jos nussii mut muute ei, pitääks siitä tehä nii hirveen filosofista.

-Mä ainaki koeajan ihmisen ensin, kelaa ny ku olisikin pieni pippeli tai ei sängyssä synkkais…

-Mä ainaki panen. Iha sama oonko jonku mielest lumppu vai en mut seksi o kivaa.

Tässähän ihan muuttaa mielipiteensä nykynaisista. Tosin kyllähän pari soraääntäkin joukkoon mahtuu:

-Mikäli mies ehdottelee jo ekoilla treffeillä toisia ei tule. Lumppuihin ei kannata aikaansa tuhlata.

Anonyymi kirjoitti...

Todella miesvihamielistä touhua!:

SDP:n puheenjohtajaksi pyrkivä Tuppurainen käräjillä! | MV!!??

SDP:n puheenjohtajaksi pyrkivä Tytti Tuppurainen saattaa nousta jopa seuraavien vaalien pääministeripuolueen johtoon. Oikeudenkäyntipaperit osoittavat, että oman perheensä käräjöinnissä Tuppurainen on ainakin hurja nainen. Lasten isän yhteyttä lapsiin loukataan rajusti.
...
Tuppurainen on vastustanut jopa oikeudessa teini-ikäisten lastensa kuulemista isän tapaamisesta!
...
Oikeudenkäyntiasiakirjoista ilmenevät tiedot ovat ristiriidassa sen kanssa, että kansanedustaja Tytti Tuppurainen on toiminnassaan profiloitunut erityisesti lapsen oikeuksien puolestapuhujana. Tuppuraisen ex-miehen mukaan Tuppurainen pyrkii vieraannuttamaan lapset isästään.

Tuppurainen on vaatinut, että oikeudenkäyntipaperit pitäisi saada salaiseksi 60 vuodeksi!
...
Tuppurainen estää lasten ja isän tapaamisoikeutta
...
Tuppurainen on useita kertoja yksipuolisesti rikkonut oikeuden päätöksiä tapaamisoikeuksista. Lastensuojelu ja käräjäoikeus ovat kerta toisensa jälkeen katsoneet Tuppuraisen vieneen perusteetta lastensa tapaamisoikeuden isäänsä.
...
Tuppurainen ei salli isän tietää lasten terveydestä ja koulusta
Oulun käräjäoikeuden valmisteluistunnossa 31.8.2015 (H 15/4431) lasten isä muistutti, että ammattinsa puolesta lasten isä on vanhemmista asiantuntija terveysasioissa, eikä kansanedustaja Tuppuraisella ole työnsä puolesta aikaa lastensa terveydelle tai koulunkäynnille.
...
Oulun käräjäoikeus päätti 3.8.2016 jopa tiedonsaantioikeudessa siihen, että lapsen äidin Tuppuraisen onnistuttua estää isältä tiedonsaanti jo usean vuoden ajan, niin nyt lapset kykenevät osaltaan jo itse huolehtimaan ja kertomaan terveyteen ja kouluun liittyvistä asioista. Niin käräjäoikeus ei anna lasten isälle tiedonsaantioikeutta omien lastensa kouluun ja terveyteen liittyen!
...
Sittemmin lasten halusta huolimatta käräjäoikeus päätti – vastoin lapsen ja heidän isänsä yhteistä tahtoa, että muutosta ei tehdä tapaamisoikeuksien lisäämiseksi!
...
Eduskunnassa Tytti Tuppurainen ei tukenut edes lakialoitetta 27/2012 tapaamisoikeuden toteutumisen parantamisesta ja vieraannuttamiskiellosta.

Lakialoitteessa oli kyse vieraannuttamiskiellosta:
...
Tuppurainen uhriutuu yksinhuoltajuudestaan. Tosiasiassa hän ei salli lastensa olla isän kanssa niin paljon, kuin isä ja lapset tahtoisivat.

Dean hutton kirjoitti...

Älkää googlatko dean huttonia, älkääkä varsinkaan etsikö kuvia sanoilla "golden dean hutton". Cannot unsee :(

Anonyymi kirjoitti...

Piia, 35: Lähdin risteilylle varta vasten menettämään neitsyyteni

Anonyymi kirjoitti...

Vihanhallinnan kouluttaja: "Älkää hyvät naiset tehkö näin, ellette halua miehenne jäävän pojaksi"

Vihanhallintaa kouluttava yhteisöpedagogi Jari Koponen kehottaa miehiä lopettamaan naisten syyllistämisen.

Kun Helsingin Sanomat herätti uudestaan alun perin tammikuussa 2016 julkaistun, Väestöliiton Heli Vaarasen kannanoton miesten epätasa-arvoisesta roolista parisuhteista, se osui ja upposi - jälleen kerran. Toisia koko jupakka ärsyttää, mutta aiheen ympärillä virinneiden keskustelujen ja juttujen määrä kertoo kuitenkin siitä, että ilmiö tunnetaan.

Pähkinänkuoressa Vaarasen avaama näkökulma oli se, että yhä useampi mies kärsii parisuhteessa naisten taholta tulevasta komentelusta, vähättelystä ja jonkinlaisesta ylivallasta.

Nyt riittää, työnohjaaja ja yhteisöpedagogi Jari Koponen ajatteli aiheesta ja kertoo oman näkemyksensä siitä, miksi niin voi käydä.

- Nyt miehet herätys, hän kirjoitti myös Facebookissa.

- Onko se muka naisten syytä, jos miehellä ei ole tilaa parisuhteessa, hän kysyy ja toteaa vielä: Naisten ei tarvitse laskea rimaa, ei sääliä miestä vaan lisätä painetta, jos siltä tuntuu!

"Pirttihirmun" ongelma
Hän kouluttaa työssään muun muassa vihanhallintaa ja järjestää kursseja vanhemmuuden vahvistamiseksi. Koposella on selkeä kanta ja teoria: mies alistuu parisuhteessa "kultaiseksi noutajaksi", jos on jäänyt pojaksi. Tämä jatkuu niin kauan, kun nainen toimii kuin äiti, antaa miehen olla poika, hän sanoo.

- Ei aikuisten väliseen suhteeseen kuulu se, että toinen on altavastaaja. Ei aikuisen tarvitse suostua sellaiseen, Koponen toteaa.

Koposen mukaan naiset, jotka antavat niin kutsuttuja mahdottomia vaatimuksia, kärsivät myös itse.

- Se kertoo turvattomuudesta. Vain turvattomuudesta kärsivä nainen ottaa "pirttihirmun roolin". On turvallisempaa pyrkiä mahdottomuuksiin kuin myöntää oma haavoittuvuutensa ja turvattomuutensa, johon mies ei vastaa, hän väittää.

Nainen on oppinut, ettei mieheen voi luottaa
Jari Koponen muistuttaa, että vaikka siitä ei enää juurikaan puhuta, suomalaisiin vaikuttaa yhä sota. Toisen maailmansodan aikana suomalaisnaiset oppivat pärjäämään itse, ja he tekivät kaiken, kun miehet joutuivat rintamalle.

- Rintamalta kotiin palanneet miehet eivät usein olleet myös enää entisiään, naisen rooli oli olla usein myös isä, hän kuvailee.

Naiset oppivat selviytymään ilman aikuista miestä, hän toteaa ja uskoo tämän vaikuttaneen myös seuraaviin sukupolviin.

Siihen, millaisia malleja naiset ovat saaneet.

- Moni nainen oppii jo lapsena, että "miehiin ei voi luottaa". He uskovat, että jos miehelle antaa vallan, he käyttävät sitä väärin; Koponen sanoo.

Vaikka esimerkiksi nykyiset kolmekymppiset miehet ottavat vanhemmuuden roolin paljon aiempia sukupolvia vahvemmin, Koposen mukaan kehitys on hidasta.

"Kultainennoutaja"
Mutta mitä parisuhteissa voi sitten tehdä, ettei vääristynyttä tilannetta synny?

- Miesten on otettava vastuu siitä, että he kasvavat aikuisiksi. Ei voi hakeutua suojaan "naisen helmoihin", parisuhteessa aikuisen miehen on pystyttävä luomaan turvallisuutta. Mies tarvitsee jotakin, mitä suojella ja se rooli on tärkeä, Jari Koponen sanoo.

- Naisen on taas lakattava olemasta kuin äiti, hän sanoo.

- Kaikki auttaminen mieheksi kasvamiseksi on miehen säälimistä ja halveksuntaa. Jos kannattelet miestä kuvittelemalla viitoittavasi hänelle tietä ja kantamalla häntä, jatkat äitinä olemista, Koponen sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Feministitutkija kertoo, miksi naiset eivät saa palkankorotusta: ”Pyytävät, mutta eivät saa”

100-vuotisjuhlat kääntävät kansainvälisen median katseet Suomeen. Viimeksi arabiankielinen mediajätti Al-Jazeera uutisoi Suomesta, tasa-arvon mallimaasta ja naisten paratiisista.

Congrats, you have an all male -blogistaan tunnetuksi tullut feministitutkija Saara Särmä myöntää, että Suomessa tasa-arvoasiat ovat mallikkaammin kuin monessa muussa maassa. Omahyväisyyteen ei silti Särmän mielestä ole aihetta.

– Kulttuurissamme on perustavaa laatua oleva kahtiajako mieheyteen ja naiseuteen. Kaikkea, mikä mielletään maskuliiniseksi, pidetään ylempiarvoisena. Naisistumiseen linkittyvien asioiden arvo puolestaan väistämättä alenee, Särmä lataa.

Kansainvälisen politiikan tutkijan mukaan tämä näkyy esimerkiksi naisvaltaisten alojen palkkauksessa ja huolestuneina äänenpainoina joidenkin alojen ”naisistumisesta”. Särmä kysyy, miksi se on niin huolestuttavaa.

Särmän mielestä suomalainen tasa-arvokäsitys on muutenkin omituisesti vinossa.

– Meillä tuudittaudutaan helposti siihen, että riittää, kun nainen kerran on ollut puolustusministerinä ja presidenttinä. Ikään kuin tasa-arvo olisi sillä saavutettu, ja sen jälkeen siihen ei enää tarvitsisi kiinnittää huomiota.

Tasa-arvoon liittyy paljon tabuja ja uskomuksia. Särmä kommentoi niistä yleisimpiä:

1. Naisten on vaikea päästä pomoiksi.
– Onhan sitä tutkittukin. Jos työpaikkailmoituksessa on kymmenen kriteeriä, saattaa mies hakea paikkaa, vaikka täyttäisi niistä vain muutaman. Nainen, jolta puuttuu yksi kriteereistä, ei hae.

– Asiaa ei korjata sillä, että naiset hakevat paikkoja entistä reippaammin ja rohkeammin. Naiset saavat ympäristöltään koko ajan sellaista palautetta, että vaikka millainen olisit, ikinä et riitä. Kun kulttuuri luo koko ajan riittämättömyyden tunnetta, on paljon vaikeampi uskoa itseensä ja pokkana vaan mennä ja hakea. Ympäristön tuella on tosi suuri merkitys.

2. Naiset eivät osaa kannustaa toisiaan.
– Jos nainen on miehisellä alalla, hän pääsee vähän erityisasemaan. Silloin seuraavat työpaikalle tulevat naiset kilpailevat siitä yhdestä paikasta eivätkä kaikista paikoista. Patriarkaatille on eduksi, että naiset kilpailevat keskenään eivätkä haasta koko systeemiä. Sillä se hyvin pysyy pystyssä, ja valta keskittyy miehille.

– Jos naisia on esimiestehtävissä, on todennäköisempää, että he palkkaavat myös naisia. Ruotsissa tehtiin organisaatiososiologian tutkimus, jossa kävi ilmi, että miehillä oli taipumus palkata itsensä kaltaisia henkilöitä.

3. Naiset ovat liian arkoja pyytämään palkankorotusta.
– Briteissä tehtiin tutkimus, jonka mukaan naiset pyytävät, mutta eivät saa. Jenkeissä, Harvardin yliopistossa, tutkittiin sitä tapaa, millä pyydetään. Miehet perustelivat palkankorotuksen tarvetta omalla erinomaisuudellaan, mutta naisten piti paketoida se yhteiseksi hyväksi. Se on tosi kiinnostavaa.

– Naiset ovat tyypillisemmin pätkätöissä. Siinä voi olla vähän vaikea pyydellä palkankorotusta.

4. Naiset syyllistyvät itse siihen, etteivät nosta pyrstöään.
– Hillary Clinton on hyvä esimerkki naisesta, jota sanottiin patologisesti kunnianhimoiseksi. Eihän kukaan, joka pyrkii USA:n presidentiksi, voi olla kunnianhimoton, mutta hänen kohdallaan sitä pidettiin sairaana. Samat määreet, jotka miesten kohdalla ovat hienoja, ovatkin naisten kohdalla jotain aivan kauheaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kutsun­tai­käisten poikien syömis­häi­ri­öoi­reet luultua yleisempiä
Tutkimus: Joka neljännellä ylipai­noi­sella tai lihavalla havaittiin syömis­häi­ri­öoi­reita


Suoma­lais­tut­kijat ovat havainneet syömis­häi­ri­öoi­reilua joka seit­se­män­nellä kutsun­tai­käi­sellä oulu­lais­po­jalla, ilmenee Duodecim-lehdessä julkaistusta tutkimuksesta.
Tutkimuksen aineisto koostui Oulun alueella runsaalle 900 kutsun­na­na­lai­selle pojalle tehdyistä kyselyistä ja terveys­tar­kas­tuk­sista.

Heistä yhdelläkään ei ollut diagnosoitu varsinaista syömis­häi­riötä. Aineisto kerättiin syksyllä 2013.

SYÖMISHÄIRIÖN oireilusta puhutaan, kun syömis­käyt­täy­ty­mi­sessä tai painoon liittyvässä toiminnassa esiintyy syömis­häi­ri­öiden kaltaisia piirteitä.
Oireiluun liittyy usein psyykkisiä sairauksia, kuten masennusta.
Syömis­häi­ri­öoi­reita esiintyi 14 prosentilla tutkituista.

Heistä 44 prosenttia oli ylipainoisia tai lihavia. Joka neljännellä ylipai­noi­sella tai lihavalla oli syömis­häi­ri­öoi­reita, joista tavallisin oli pakonomainen halu laihtua.

Aiempien suomalaisten tutkimusten mukaan syömis­häi­ri­öoi­reita on esiintynyt noin seitsemällä prosentilla pojista. Tutkijat arvioivat, että tulosten ero johtuu tutki­mus­me­ne­tel­mistä.

SYÖMISHÄIRIÖT ilmenevät usein eri tavoin eri sukupuolilla.

Syömis­häi­ri­öitä sairastavilla miehillä korostuu pakonomainen liikkuminen. Naisilla korostuu ener­gi­an­saannin rajoittaminen, kuten oksentaminen tai tiukka syömisen rajoittaminen.

Tutkijoiden mukaan syömis­häi­ri­öiden arviointiin käytetyt kyse­ly­lo­mak­keet on alun perin kehitetty naisten oirekuvan pohjalta.

Syömis­häi­riötä sairastavat miehet saavat kyselyistä yleensä vähemmän pisteitä kuin naiset, vaikka oireet olisivat yhtä vakavia.

Tutkijoiden mukaan syömis­häi­ri­öoi­reilua pitäisi arvioida osana terveys­tar­kas­tuksia. Erityisesti ylipainoisia hoidettaessa syömis­häi­ri­öoi­reilun mahdollisuus olisi hyvä muistaa.

TUTKIMUS on osa viime vuonna päättynyttä Mopo-hanketta, joka lisää tietoa kutsun­tai­käisten elämän­tyy­listä ja hyvin­voin­nista.

Miehet määrätään kutsuntoihin sinä vuonna, kun he täyttävät 18 vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Keskustan perhejärjestön entinen pääsihteeri tuomittiin törkeästä kavalluksesta

Keskustataustaisen perhejärjestön pääsihteerinä toiminyt nainen kavalsi yhdistykseltä lähes 250000 euroa.

Anonyymi kirjoitti...

Puolustusministeri Niinistö: Reservikarkurit nakertavat järjestelmämme uskottavuutta

Niinistö sanoi maanpuolustuskurssin avajaisten puheessaan, että reservikarkurit nakertavat Suomen järjestelmän uskottavuutta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) on huolissaan sotilaskoulutuksen saaneiden reserviläisten hakeutumisesta täydennyspalvelun kautta siviilipalvelusvelvollisiksi.

Hän pitää asiaa periaatteellisesti tärkeänä. Asiasta on ollut kiivasta keskustelua viime viikkoina.
Niinistö sanoi maanpuolustuskurssin avajaisten puheessa, että "reservikarkurit" nakertavat Suomen järjestelmän uskottavuutta. Hän totesi, että siviilipalvelus on tarkoitettu asepalveluksen lailliseksi vaihtoehdoksi niille asevelvollisille, jotka vakaumuksensa takia eivät ole valmiita suorittamaan asepalvelusta.

- Minun on kuitenkin vaikea nähdä, että sadat reserviläiset olisivat varusmiespalveluksen suorittamisen jälkeen kokeneet sellaisen eettisen herätyksen, että aseellinen palvelus yhtäkkiä olisi vastoin heidän vakaumustaan. Vaikuttaakin siltä, ettei kaikilla reservistä siviilipalvelukseen siirtyneillä ole puhtaita jauhoja pussissaan. Nämä henkilöt eivät ansaitse arvostustamme, Niinistö sanoi.

Hakemukset moninkertaistuneet

Niinistön mukaan kyseessä ei vielä ole kokoluokaltaan suuri ongelma. Hänen mielestään ei ole kuitenkaan järjestelmän kannalta hyväksyttävä ratkaisu, että näin helpolla voidaan irtisanoutua maanpuolustusvelvollisuudesta.

- Täytyy miettiä, onko tälle lainsäädännöllisesti jotain tehtävissä, Niinistö sanoi toimittajille tilaisuuden jälkeen.

Reserviläisten hakemukset siviilipalvelukseen ovat moninkertaistuneet. Aiemmin tässä kuussa siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen kertoi, että perinteisesti hakijoita on ollut 100-200, mutta toissa vuonna saapui lähes tuhat hakemusta ja viime vuonna yli 700.

- Kaikkein merkille pantavin tekijä oli Puolustusvoimien lähettämä reserviläiskirje, joka sai aikaan toukokuussa 2015 tilanteen, että alkoi tulla hakemuksia täydennyspalvelukseen eli pois reservistä siviilipalveluksen puolelle, Reijonen sanoi.

Reijonen arvioi, ettei luku enää putoa aiemmalle tasolle vaan asettuu noin 500 hakijan paikkeille.

Anonyymi kirjoitti...

Feminismiä vastaan, poliittista korrektiutta vastaan: Tällainen on netistä nouseva uusi oikeisto, jonka Donald Trump vie Valkoiseen taloon
Donald Trumpin vaalivoitto nosti valokeilaan internetissä jo vuosien ajan kuplineen oikeistolaisen, ärhäkän ja hämmentävän liikehdinnän, jota nyt kutsutaan löyhästi alt-rightiksi.


DONALD TRUMPIN VAALIVOITTO NOSTI VALOKEILAAN INTERNETISSÄ JO VUOSIEN AJAN KUPLINEEN OIKEISTOLAISEN, ÄRHÄKÄN JA HÄMMENTÄVÄN LIIKEHDINNÄN, JOTA NYT KUTSUTAAN LÖYHÄSTI ALT-RIGHTIKSI. MUTTA MIKÄ TUO LIIKE ON JA MITEN SE INTERNETISSÄ NÄKYY?

Internetissä on vihaisia ihmisiä, usein nuoria.

Saatat olla törmännyt heihin: Joku vastustaa ”poliittista korrektiutta” ja kielenkäytön rajoittamista, toinen feminististä videopelien analyysiä, kolmas maahanmuuttoa, neljäs kaksijakoisen sukupuoliajattelun muutosta, viides ajaa ”miesten oikeuksia” ja joku kenties on mukana kaikissa.

Tämä vastustaminen tapahtuu sosiaalisessa mediassa, meemeinä, hakkerointina – tai joskus suoranaisena häirintänä.

Nyt asia on muuttumassa: Verkosta on nousemassa aivan uusi poliittinen liike.

Tämä on yritys piirtää kuva tuosta liikkeestä.

YHDYSVALTAIN PRESIDENTINVAALIT voittanut Donald Trump nousi monien eri ryhmien sankariksi. Tehdastyöntekijät, kaupunkien ulkopuoliset asukkaat ja monet muut äänestivät Trumpia, esimerkiksi taloudellisen muutoksen toivossa.

Yksi ryhmä otti kuitenkin erityisellä innolla vastuun Trumpin rajun retoriikan, joka rikkoi kaikkia poliittisen korrektiuden rajoja. Tuo ryhmä löytyy internetistä.

Trumpista tuli verkon vihaisten symboli.

Vuosien ajan nämä asiat ovat kuplineet verkossa vailla ulospäin näkyvää muotoa, yksittäisinä purskahduksina. Ilman symboleja, ilman nimeä.

Yhdysvalloissa tästä liikkeestä on viime aikoina alettu puhua ”alt-rightina” eli vaihtoehtoisena oikeistona. Nimi oikeastaan kertoo ainoan asian, joka liikettä varmasti yhdistää: vaihtoehtoinen eli paljon perinteistä oikeistoa rajumpi linja.

Erityisen raju tämä linja on Yhdysvaltain rotupolitiikassa: alt-rightia on kuvattu ”valkoisen kulttuurin” puolustusliikkeeksi tai pelkästään rasistiseksi.

Monien hämmästykseksi Trump käytti vaalikampanjassaan usein tämän ”vaihtoehtoisen oikeiston” hyökkäävää retoriikkaa ja välitti Twitterissä eteenpäin sen viestejä, joita tulkittiin muun muassa rasistisiksi ja juutalaisvastaisiksi.

Olisi kuitenkin virhe typistää alt-rightin nimen saanut liikehdintä tähän: Kyse on laajemmasta internetiin syntyneestä yhteiskunnallisesta alakulttuurista, joka nyt saattaa olla löytämässä oman äänensä.

Anonyymi kirjoitti...

...

MIESTEN VAPAUTUSRINTAMA

Alt-right on vahvasti nuorten miesten liike. Niinpä osaksi sitä on loksahtanut meninismi, viime vuosina yleistynyt ”miesten vapautusliike.”

Meninismi-termi yleistyi aluksi feminismiä parodioivissa somepostauksissa ja muissa nettiteksteissä, mutta sittemmin siitä on tullut yleisnimitys uudenlaiselle miesliikkeelle. Se haluaa erottautua tasa-arvokeskustelusta ja usein nimenomaan korostaa sukupuolieroa: että miesten kuuluu olla perinteisellä tavalla maskuliinisia, ja että tällainen ”miehekkyys” pitäisi palauttaa taas arvoonsa.

Meninismin alle on kehittynyt erilaisia radikaalimpia aatteita ja niitä kuvaavia termejä, kuten MGTOW eli Men Going Their Own Way (Miehet, jotka kulkevat omaa tietään).

Yhdysvalloissa yksi radikaalin meninismin tunnetuimmista hahmoista on taiteilijanimeä Roosh V käyttävä Daryush Valizadeh. Hänellä on oma perinteistä heteroseksuaalista miehisyyttä ja patriarkaalisuutta korostava aate, jota kutsuu ”neomaskuliinisuudeksi.” Eräässä paljon huomiota saaneessa kirjoituksessaan hän esitti, että raiskaus tulisi laillistaa. Valizadeh on myös niin sanotun pokauskulttuurin sanansaattaja ja kirjoittanut aiheesta lukuisia kirjoja.

Valizadeh sai alkuvuodesta julkisuutta Suomessakin, kun hänen kannattajilleen suunnitellun maailmanlaajuisen tapaamispäivän oli määrä levitä myös Helsinkiin. Nettikohinan yltyessä Helsingin poliisikin tiedotti lopulta ”pro-raiskaustapahtuman” perumisesta.

Valizadeh oli Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjan aikaan luonnollisesti myös näkyvä Donald Trumpin kannattaja.

Suomessa radikaalia meninismiä edustavat muun muassa kirjailija Timo Hännikäinen sekä sosiologi Henry Laasanen, joka on jakanut Valizadehin tekstejä silloin tällöin blogissaan.

Anonyymi kirjoitti...

...

MUTTA MITÄ TÄSTÄ KAIKESTA PITÄISI AJATELLA?

Onko alt-rightissa kyseessä vain hajanainen kokoelma internet-ilmiöitä vai nouseva poliittinen liike? Lyödäänkö nyt alt-right-varjon alle kaikenlaisia ilmiöitä niin, että niiden todellinen merkitys katoaa?

Samaa kysyi sunnuntaina esimerkiksi The New York Times: ”Onko alt-right vain nimi oikeistolaiselle nettiprovosoinnille? Vai onko se poliittinen liike, jota leimaavat muukalaisviha ja poliittisen korrektiuden tuomitseminen?”

Euroopasta katsoen ilmiö ei ainakaan ole yhtä vieras tai uusi kuin Yhdysvalloissa. Populistisiksi kutsuttuja Euroopan puolueita yhdistävät usein samat asiat, jotka Yhdysvalloissa nyt liitetään alt-right-nimeen. ”Poliittisen korrektiuden”, maahanmuuton ja esimerkiksi uuden aallon feminismin vastustaminen limittyvät usein kokonaisuudeksi, joka poikkeaa Euroopan perinteisistä keskusta-oikeistolaisista konservatiivipuolueista. Eräs tapa hahmottaa asiaa onkin se, että ”alt-right” tai ”uusi oikeisto” on vain uusi nimi sille, mitä Euroopassa on kutsuttu populismiksi.

Liikettä ei myöskään kannata tulkita liian suureksi: On epäselvää, kuinka suuri sen kannatus esimerkiksi internetissä on. Chanien maailmassa pienikin joukko voi saada aikaan massiivisen kampanjan, jota tukevat yksittäiset trollaajat eri puolilta maailmaa.

Toisaalta aatteet sujahtivat luontevaksi osaksi Donald Trumpin presidenttikampanjaa, mikä nosti niitä väkevästi marginaalista kohti valtavirtaa. Internetin alt-right-palstat ovatkin olleet Trumpin voiton innokkaimpia juhlijoita.

Aika näyttää, onko ”alt-right” oma yhtenäinen liikkeensä vai vain kokoelma yksittäisiä, suurelta osin kulttuurisia kysymyksiä.

Silti netistä noussut liike näyttää yhden suunnan, joka nyt länsimaiden politiikassa myllertää.

Anonyymi kirjoitti...

Reserviläisliitto jakaa ministeri Niinistön huolen - maanpuolustus ei perustu vapaaehtoisuuteen

Reserviläisliitto jakaa puolustusministeri (ps.) Jussi Niinistön tänään ilmaiseman huolen reservistä kieltäytymisen lisääntymisestä.

- Ilmiö heikentää yleiseen asevelvollisuuteen ja suureen reserviin pohjautuvan puolustusjärjestelmämme toimivuutta sekä uskottavuutta synnyttämällä kuvaa, jonka mukaan puolustus perustuisi vapaaehtoisuuteen, Reserviläisliitto linjaa.

Liperiläisen Ilpo Pohjolan johtama Reserviläisliitto muistuttaa, että kaikkia kansalaisia koskeva velvollisuus puolustaa maata on kirjattu perustuslakiin. Lisäksi asevelvollisuuslaissa säädetään, että jokainen miespuolinen Suomen kansalainen on asevelvollinen sen vuoden alusta, jona hän täyttää 18 vuotta, sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 60 vuotta. Miehistöön kuuluvien osalta asevelvollisuus päättyy, kun henkilö täyttää 50 vuotta.

Reserviläisliitto pitää puolustusjärjestelmämme kannalta kestämättömänä tilannetta, jossa puolen vuoden asepalveluksen suorittanut, miehistöön kuuluva henkilö kuittaa asevelvollisuuslaissa säädetyt kertausharjoitusvelvoitteensa viiden päivän täydennyspalveluksella. Asiantila sopii erityisen huonosti yhteen sen kanssa, että reserviin kuuluvien kertausharjoitusvelvoitteet kaksinkertaistettiin asevelvollisuuslain muutoksella viime kesänä.

Reserviläisliitto kertoo kunnioittavansa jokaisen henkilökohtaista vakaumusta mutta muistuttaa samalla, että työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2015 tekemässä Siviilipalveluksen muuttuneet merkitykset maanpuolustusvelvollisuuden kokonaisuudessa -raportissa vähemmistö ilmoitti hakeutuneensa siviilipalvelukseen vakaumuksensa pohjalta. Raportin mukaan keskeiset siviilipalvelukseen hakeutumisen syyt olivat käytännöllisiä.

Anonyymi kirjoitti...

PE teacher, 31, banned for life from classroom for sleeping with boy, 15 | UK | News | Daily Express

Gladiaattorit-tähdestä tuli yksi suomalaisen rikoshistorian julmimmista murhaajista - istuu elinkautista

Äiti kuvasi julman teon suorana nettiin - pidätettiin myöhemmin | IL-TV Uutiset | Iltalehti.fi

Welsh paedophile jailed: Mother planned for man to rape her daughter | UK | News | Daily Express

Saddleworth Moor murder: Hindley’s tears for dog in photo | UK | News | Daily Express

Anonyymi kirjoitti...

It's NOT just mothers who get post-natal depression | Daily Mail Online

Working in a stressful job for 15 years increases risk of FIVE different types of cancer - Mirror Online

Girl, 17, faces life imprisonment for rape after 'forcing man to have sex at knifepoint' - Mirror Online

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmeen naishysteriaa tämä oikein on, että tällaisen takia jotain kriisiapua?:

Tuhannet lapset jäivät ilman tablettia tai tietokonetta Helsingin korruptiovyyhdin vuoksi | Yle Uutiset | yle.fi

Helsingin opetustoimen johtaja Liisa Pohjolaisen mukaan Helsingin Opetusvirastossa ollaan järkyttyneitä korruptiovyyhdistä. Työntekijöille on tarjottu myös kriisiapua.

Anonyymi kirjoitti...

Nainen, ei ole sinun vikasi, jos et löydä kumppania – 5 todistetta

Nykyään naisia syyllistetään usein nirsoilusta parisuhdemarkkinoilla. Suomalaisnaisten kokemukset kuitenkin osoittavat, että kumppanin löytäminen ei ole ainoastaan heidän omasta toiminnastaan kiinni.

Helsingin Sanomissa julkaistiin mielipidekirjoitus, jossa lääketieteen tohtori Markus Sormaala väittää kulttuurimme opettavan tytöt nirsoiksi kumppania valittaessa ja toteaa miesten roolin olevan torjutuksi tuleminen. Kirjoitus aiheutti sinkkunaisten keskuudessa kuohuntaa.

Kysyimme suomalaisnaisilta, miksi he eivät ole löytäneet kumppania. Naisten kokemukset osoittavat, että kumppanin löytämisen vaikeus ei läheskään aina ole yksin naisen vika.

1. Vaatimukset naisen ulkonäöstä ovat kohtuuttomat

”Monet miehet ilmoittavat seuranhakupalveluissa, kuten Tinderissä, etsivänsä ’urheilullista’ naista. Mutta minä ja moni sporttinen sinkkusiskoni olemme joutuneet huomaamaan, että tämä kuvaus ei suinkaan tarkoita paljon liikuntaa harrastavaa vaan fitness-vartalolla varustettua glamour-mallia.

Esimerkiksi erään liikunnanohjaajakaverini deitti ihmetteli intiimin hetken koittaessa, miten voi olla mahdollista, että ystäväni on liikunnanohjaaja, kun hänellä ei näy sixpackiä. Ja naisten odotuksetko muka epärealistisia?”

2. Halua sitoutumiseen tai sen kokeilemiseen ei ole

”Olen huomannut, että enää harva mies todella haluaa sitoutua. Usein intensiivistä tapailua jatkuu pari viikkoa, jonka jälkeen mies ilmoittaa, että hänen elämäntilanteensa on hiljattain muuttunut ja aika ei juuri nyt ole paras mahdollinen suhteelle. Uusi elämäntilanne, jonka kanssa mies kertoo parhaillaan painivansa, on useimmiten samaa sarjaa mökkikauden alkamisen kanssa.

Oikea syy tapailun lopettamiseen on varmasti pelkkä kiinnostuksen puute ja haluttomuus sitoutua. Sitä ei kuitenkaan toki lausuta ääneen, vaikka nainen sitä erikseen kysyisi. Vika on miehessä itsessään, ja oikeastaan hän ehti jo ihastua naiseen. Hän on vain todella sekaisin omien tunteidensa kanssa ja tarvitsee aikaa ajatella.

Ja olisipa ongelma ainoastaan tuo! Ei nimittäin ole. Todennäköisesti sitoutumishaluton mies ei täysin jätä naista, vaan kertoo, että yhteistä tulevaisuutta voidaan katsoa uudelleen sitten, kun elämäntilanne muuttuu.

Voin kokemuksesta sanoa: yhteistä tulevaisuutta ei ikinä katsota uudelleen. Valitettavasti tällainen takaoven auki jättäminen tekee kuitenkin seuraavaan potentiaaliseen kumppaniin siirtymisestä naiselle vaikeampaa, sillä haavetta yhteisestä tulevaisuudesta voi olla vaikea kitkeä yksin pois.”

3. Baarituttavuudet eivät johda mihinkään vakavaan

”Olen baarissa jutellut järkeviä ja typeriä miehille, mennyt heidän kanssaan sänkyyn ja ollut menemättä. Mikään baarissa aloitettu tuttavuus ei ole kuitenkaan johtanut edes treffeihin, vaikka olen antanut lukuisille erilaisille miehille puhelinnumeroni pyydettäessä.”

4. Miehet vain katoavat

”Minulle on useamman kerran käynyt niin, että miehen tapailu päättyy ykskaks siihen, että miehestä ei enää kuulu pihaustakaan.

Hän ei vastaa viesteihini tai puheluihini. Tiedän kuitenkin, että mies on hengissä, sillä näen, että hän on lukenut WhatsApp-viestini. Parhaassa tapauksessa tapailusta tiennyt tuttavani on törmännyt mieheen kaupungilla ja näin todistanut uskomukseni miehen elossa olemisesta todeksi.

Pahinta on, että katoamistemppua ei voi mitenkään aavistaa ennalta. Luultavasti mies on viimeisimpien treffien päätteeksi ilmoittanut, että hänelle sopisi näkeminen seuraavalla viikolla.

En tunne yhtään naista, joka olisi harrastanut tällaista toimintaa.”

5. Hyvä tuuri ei ole osunut kohdalle

”En usko, että kumppanin löytäminen on erityisesti kiinni naisista tai miehistä. Tarvitaan aina myös hitunen tuuria, että löytää toisen sinkkuna olevan ihmisen, jonka kanssa syntyy nopeasti tai hitaasti aito yhteys, joka johtaa parisuhteeseen.”

Anonyymi kirjoitti...

Noin niinkuin heittona, ootkos ikinä ajatellut, että tämä blogi ja muut sun kirjoituksesi jos mitkä on tehokkaita ikisinkkuuden aiheuttajia näin naisten kohdalla? Meille kun yleensä se romantiikka ja rakkaus on suht' tärkeitä pointteja parisuhteessa ja ainakin mulle tulee joka kerta sun juttujas luettuasi olo, että ollaampas mieluummin ilman miestä, kuin miehen kanssa joka ajattelee markkina-arvoja tai on mun kanssa vain, koska ei parempaa saa.

Että onnittelut, tällä jauhannallasi todennäköisesti lähinnä vaan heikennät niiden omasta mielestäsi hankalassa asemassa olevien miesten naisensaantia!

Anonyymi kirjoitti...

Lopetetaan sinkkujen neuvominen
Vaikka kuuntelemisen voimaan on vaikea luottaa, kieltään kannattaa purra niinä hetkinä, kun tuntuu siltä, että tietää paremmin jonkun puolesta, kirjoittaa Elina Tanskanen.


KIIHKEÄSTI vellova parisuhde- ja kump­panin­etsimis­keskustelu saa oloni tuntumaan siltä kuin olisin teleportannut itseni vuosituhannen vaihteeseen. Aikakauteen, jolloin sinkkuudesta tuli jossain määrin sosiaalisesti hyväksyttävää: tulihan telkkaristakin Ally McBeal ja Sinkkuelämää, joissa viehättävät, kiinnostavissa töissä olevat päähenkilöt seikkailivat deittiviidakossa.

Tuolloin etsin itsekin kiihkeästi totuutta rakkaudesta, täysin henkilökohtaisista syistä johtuen. Niin nololta kuin se tuntuukin nyt, kahlasin läpi todennäköisesti jokaisen noihin aikoihin julkaistun kumppaninmetsästysoppaan, mukaan lukien pahamaineisen Säännöt-kirjan, jossa neuvotaan muun muassa olemaan aloittamatta keskustelua kiinnostavan ihmisen kanssa.

Oppaat antoivat keskenään ristiriitaisia, mutta sangen yksityiskohtaisia ohjeita siitä, kuinka pukeutua, flirttailla, vastata viesteihin ja käyttäytyä deiteillä. Mikään kirja ei kuitenkaan ohjannut minua esimerkiksi suhtautumaan itseeni myötätuntoisesti tai kyseenalaistanut normatiivista parisuhdeajattelua.

Ennen kaikkea olisin suonut, että parikymppinen itseni olisi kuullut, että on mahdollista sekä olla haku päällä että rakastaa omaa elämää sellaisena kuin se on.

IHMISYYDESTÄ puhutaan harvoin yhtä mekanistisesti ja vähättelevästi kuin silloin, kun joukkoäly ratkaisee kumppania kaipaavan väestönosan ongelmia.

Keskustelun intensiteetti kuvastaa toki sitä, kuinka paljon kärsimystä kumppanittomuus voi tuottaa suhdetta toivovalle. Lisäksi se kielii siitä, että moni ajattelee, että tahattomasti sinkkuna olevassa on jotain vikaa ja hänen pitäisi vain tajuta tehdä jotain toisin – pahimmillaan neuvot ovat nätisti paketoituja syytöksiä. Toisekseen paniikin ja epätoivon lietsominen ovat yleisesti ottaen sangen tehottomia auttamiskeinoja.

Monesti tarve neuvoa kumpuaa omasta avuttomuuden tunteesta ja siitä toiveesta, että voisi ratkoa toisen ongelmat.

Vaikka kuuntelemisen voimaan on vaikea luottaa, kieltään kannattaa purra niinä hetkinä, kun tuntuu siltä, että tietää paremmin jonkun puolesta. Se, että saa rauhassa puhua ja tulee kuulluksi, auttaa kuitenkin selvittämään päätä, mikä taas helpottaa oman tilanteen hahmottamista ja sen miettimistä, mitä kenties voisi tehdä.

YHTÄ NEUVOA minäkään en malta olla antamatta. Jos ihmissuhteissa tulleita pettymyksiä, surua ja pelkoja ei lainkaan käsittele, katkeroituu hyvin suurella todennäköisyydellä. Ja jos katkeroituu, kaikki alkaa maistua kitkerältä. Siksi olisi hyvä, että on joku, jolle voi puhua.

Kirjoittaja on toimittaja, seksuaalineuvoja ja logoterapeutti

Anonyymi kirjoitti...

Video: Toimittaja haastattelee saatanan riivaamaa feministiä | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Heidi Suomi avautui sinkkujen ikävästä kohtelusta Huomenta Suomessa: "Naisesta tulee kertakäyttötavara"

Toimittaja Heidi Suomi ja laulaja Milana Misic puhuivat sinkkuudesta MTV3-kanavan Huomenta Suomessa keskiviikkoaamuna.

Sinkkuudestaan ja lapsettomuudestaan aiemminkin julkisuudessa puhunut Heidi Suomi, 42, kertoi Huomenta Suomessa kohtaavansa oletuksia siviilisäädystään.

- Oon ollut sen verran pitkään sinkku, että sen takia se varmaan aiheuttaa kysymyksiä. Tai enemmänkin sellaisia oletuksia, että sun täytyy olla tosi nirso, kun sulle ei kukaan kelpaa, Suomi sanoi.

- En kutsuisi sitä nirsoudeksi, vaan tiedän mitä haluan. Olen jo sen verran iäkäs, että ei minun ei tarvitse enää kokeilla, niin kuin parikymppisten, että minkälaisessa parisuhteessa viihdyn. Toinen oletus on, että jos et ole nirso, niin täytyy olla hemmetin hankala, jos et kellekään kelpaa.

Studiossa Jesse Kamraksen ja Joanna Kuvajan haastattelussa myös Milana Misic kertoi sinkkuudestaan. Laulajan pitkä, parikymmenvuotinen liitto päättyi kaksi ja puoli vuotta sitten. Nainen on siitä lähtien ollut sinkkuna.

- Olen ollut itse niin lukossa, että olen halunnut löytää sen minuuteni ensin. En ole antanut kenellekään mahdollisuutta. Loppupeleissä olen aika ujo isossa ryhmässä ja minua on vaikea lähestyä. En tajua, jos joku on kiinnostunut, laulaja kertoi.

Naiset kertoivat huomanneensa sen, että nykyisin sinkkumiehet odottavat enemmän aloitteita naisilta kuin aiemmin.

- Olen ollut sinkku viimeksi silloin, kun miehet tekivät aloitteita. Nyt olen sinkku ja vain odotan, että miehet tekisivät aloitteen ja kukaan ei tee aloitetta. Odotan, että joku lähestyy ja kukaan ei lähesty, Milana naurahti.

Helsingissä naisia on suhteessa enemmän kuin miehiä. Suomi on huomannut tämän vaikuttavan parisuhdemarkkinoilla negatiivisesti naisten kohteluun.

- Tarjontaa on niin paljon, että nainen tulee kertakäyttötavaraksi. Kauhea sanoa näin, mutta silloin myös naisten kohtelu huonontuu. Silloin naista ei arvosteta niin paljon, koska aina on tulossa uusi. Tämä on hirveätä sanoa, mutta ei ole pelkästään omakohtaista kokemusta, Suomi sanoi.

Heidi korosti, että kukaan ei ole valmis parisuhteeseen ennen kuin on onnellinen itsensä kanssa.

- Sanonta "sinä teet minut onnelliseksi" on aivan pöyristyttävä. Eihän kenenkään tehtävä ole tehdä toista onnelliseksi. Se on hirveä taakka ja vastuu, jos ainoa tehtävä on tehdä toinen onnelliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kisspeptiini-hormoni tekee heteromiehistä himokkaampia ja lisää kilpailuviettiä, osoittaa tutkimus - Tiede - Helsingin Sanomat

Tämän opin seksityöntekijöiden arjesta Suomessa kun katsoin uuden kotimaisen dokumentin - Nyt.fi - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

HS: Erkki, 45, ei ole koskaan seurustellut: ”Olen vereslihalla”

Helsingin Sanomat kertoi aikuisista ihmisistä, jotka eivät ole seurustelleet koskaan. Yksi tarinansa jakaneista oli 45-vuotias helsinkiläinen diplomi-insinööri Erkki.
Erkki pitää elämäänsä yksinäisenä. Naisia hän on tapaillut, mutta ei seurustellut koskaan. Varsinkin juhlapäivinä, kuten jouluna, juhannuksena tai uutenavuotena yksinäisyys korostuu.

Juhlapäiviä hän viettää vanhempien tai kavereiden kanssa. Joskus myös yksin.

Eniten Erkki toivoisi unikaveria.

– Se saa aikaan alitajuisen rentoutumisen ja laukaisee stressiä. Siitä tulee niin turvallinen olo, kun on pää toisen olkapäällä ja tuntee tämän ruumiinlämmön, Erkki kuvailee Helsingin Sanomille.

Sinkkuutensa syyksi Erkki arvelee lapsuuden ujoutta ja toisaalta myös naisista varoitellutta ja ylisuojelevaa äitiä. Sinkkuus on myös kierre. Erkin mukaan häntä ei ole vuosikymmeniin kutsuttu illanistujaisiin.

Lukuisat kerrat torjutuksi tullut mies on myös kasvattanut ympärilleen suojakuorta.

– Olen vereslihalla. Helppo niiden miesten on olla rohkeita, joilla on tukka päässä ja muutenkin vientiä, Erkki sanoo ja myöntää suoraan olevansa vähän katkera.

Nainen halusi vain rahaa

Ainaiseen sinkkuuteen turhautunut Erkki on ladannut 14 erilaista deittisovellusta. Hänen mukaansa erityisesti ulkomaalaiset naiset kiinnostuvat hänestä hyvän diplomi-insinöörin palkan vuoksi.

– Yhtä naista tapailin useamman kuukauden: kävimme kahvilla ja kävelyllä. Lopulta hän sai sanottua, että tarvitsee yritykselleen lainaa.

Erkki haluaisi parisuhteeseen, mutta hänellä on kuitenkin joitakin kriteerejä, joiden täytyy täyttyä.

– Pitää olla vielä lisääntymisiässä, en halua mummoja. Ei saa olla ylipainoinen, eikä kissa- tai koirahullu. Täysin terveen papereita en vaadi, mutta miksikään mielenterveyshoitajaksi en ryhdy. Enkä halua naisia, joilla on useita kymmeniä seksikumppaneita vuosittain.

Anonyymi kirjoitti...

Valetreffit alkaen alle eurolla – Tyttöystäväsovellus tuo helpotusta kiinalaissinkkujen juhlapyhien sukulointiin
Älypuhelimeen ladattavan vuokratreffisovelluksen kehittäjä odottaa yrityksensä kasvavan miljoonabisnekseksi seuraavien viiden vuoden kuluessa.


PERHE on pahin, saa moni naimaton kiinalainen todeta matkatessaan kotiin tänä viikonloppuna juhlittavan kiinalaisen uudenvuoden ajaksi vain kohdatakseen vanhempiensa esittämät perheenperustamispaineet. Kiinassa on eniten sinkkumiehiä suhteessa naisiin maailmassa, eikä pariutuminen ole ihan helppoa edes maassa, jonka väkiluku on lähes 1,6 miljardia.

Onneksi moderni teknologia tuo helpotusta tähänkin asiaan. Yksi ratkaisu ongelmaan on vuokrata treffikaveri, jota esitellä vanhemmille.

Vuodesta 2015 alkaen tyttö- tai poikaystävän vuokraaminen on käynyt näppärästi esimerkiksi Hire Me Plz (suomeksi ”vuokraa minut pliis”) -sovelluksen kautta. Pari sipaisua ja klikkausta vain, ja uudenvuoden juhlat on pelastettu. Sovelluksessa käyttäjä maksaa saamiensa palveluiden mukaan 1–1 900 juania eli noin 0,15–277 euroa riippuen siitä, haluaako hän treffikumppanin tunniksi illalliselle, chattikeskusteluun, kaveriksi mahjongpeliin vai kenties jopa antamaan jalkahieronnan. Seksiä ei sovelluksessa saa myydä, sillä prostituutio on Kiinassa kiellettyä.

REUTERSIN haastattelema vuokratreffisovelluksen kehittäjä Cao Tiantian sanoi perjantaina alkavan kiinalaisen uudenvuoden olevan erityisen vilkasta aikaa. Sichuanin provinssissa treffejä kauppaava 24-vuotias Luoluo on täyttänyt kalenteriaan tiiviisti, mutta harkitusti.

”Minulla on vielä vapaita aikoja kalenterissani”, Luoluo kertoi Reutersille. ”Mutta vain sellaisille henkilöille, jotka asuvat samassa provinssissa kuin minä. En halua hukata aikaani matkoihin.”

Aika on rahaa. Vuokratreffikumppani saattaa tienata päivässä 3 000–10 000 juania (noin 440–1 500 euroa). Uusivuosi on sesonkiaika ja hinnat sen mukaiset eli vähän korkeammat.

SOVELLUKSEN tarjoaja perii käyttäjiltä maksuja ja vie oman siivunsa tuloista. Hire Me Plzin lisäksi Kiinassa on Reutersin mukaan viisi muuta suurta treffien vuokraamissovellusta. Mobiiliaikana hätävaratreffit kulkevat sujuvasti kenen tahansa älypuhelimen omistajan taskussa.

”Bisneksemme on vielä nuorta, mutta yhä kasvava nuorten ihmisten joukko on jo hyväksynyt ajatuksen siitä, että he voivat tienata rahaa aikaansa myymällä”, sanoo Hire Me Plz -sovelluksen kehittäjä Cao Reutersille.

Hän odottaa liiketoimintamallinsa kasvavan miljardibisnekseksi seuraavien viiden vuoden aikana. Eikä ajatus ole täysin tuulesta temmattu. Hire Me Plzille on alle kahdessa vuodessa kertynyt jo yli 700 000 käyttäjää.

KAIKKI eivät suhtaudu treffien vuokrapalveluun yhtä optimistisin mielin. Sovelluksessa pelätään piilevän väärinkäytösten ja jopa vakavien henkeä ja terveyttä uhkaavien rikosten mahdollisuuksia, moraalista puhumattakaan.

”Kiinan lainsäädännöstä puuttuvat selvät säännöt treffien vuokraamisesta. Tämänkaltaisiin sopimuksiin (treffien myyntiin) liittyy riskejä, jotka voivat rikkoa jotain lakia”, siteerasi Kiinan valtiollinen uutispalvelu Pekingin asianajajien liiton edustajaa Li Hongzhaoa.

Lin mukaan erityisenä huolena on se harmaa alue, joka liittyy intiimissä kanssakäymisessä liittyvään rajojen määrittelemiseen. Läheisyys saattaa hänen mukaansa herkästi tällaisessa taloudellisessa yhteydessä muuttua seksuaalirikokseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten ei edelleenkään tarvitse mennä armeijaan – "Räikein tasa-arvo-ongelma maassamme"Kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) ja kirjailija-opettaja Arno Kotro ovat yhtä mieltä siitä, että nykyinen asevelvollisuus ei ole tasa-arvoinen, koska naisten ei ole pakko mennä armeijaan. Tähän asiasta MTV:n Huomenta Suomessa keskustelleiden yksimielisyys sitten loppuukin.

Vikman kutsuisi kaikki naisetkin armeijaan. Kotron mielestä armeijaa ei pitäisi enää paisuttaa entisestään.

– Suurella osalla reservistä ei ole nytkään riittävästi koulutusta eikä heille ole varustusta. Oikea ratkaisu olisi kutsua kaikki (miehet ja naiset) kutsuntoihin, ja ottaa joukosta riviin vapaaehtoisuuden perusteella 10 000. Tämä porukka pystyttäisiin varustamaan ja kouluttamaan.

Vikmanin mukaan armeijan kokoamisen ei pitäisi perustua missään nimessä vapaaehtoisuuteen.

– Arvioiden mukaan reservin koko putoaisi vapaaehtoisperiaatteella mahdollisesti yhteen kolmannekseen nykyisestä, eikä se riitä koko maan puolustamiseen. On harhaanjohtamista puhua vapaaehtoisuudesta nyt kun kansainvälinen turvallisuustilanne on kiristynyt, sanoi Vikman.

Arno Kotron mielestä nykyinen asevelvollisuus on räikein epäkohta Suomen tasa-arvossa, mutta silti hän ei lähettäisi naisia armeijaan pakolla.

– Opetan lukiossa, ja juuri kun nuoret omaksuvat sukupuolirooleja, tulee valtiovallalta tulee vahva viesti, että naiset ja miehet ovat niin erilaisia, että heille kuuluu eri laki ja erilaiset tehtävät. Se vetää maton alta kaikelta tasa-arvokasvatukselta.

Kotro sanoi myös, että suomalaiset perustavat käsityksenä sodankäynnistä liikaa Tuntemattomaan sotilaaseen.

– Ei nykysotia käydä niin, että 100 000 reserviläisen armeija koluaa metsiä vuositolkulla. Pienempi ja paremmin varusteltu armeija olisi parempi vastaus nykyajan uhkakuviin.

Vikman muistutti, että suurin osa kansasta kuitenkin tukee nykymuotoista armeijaa.

– MTS:n (maanpuolustustiedotuksen) tutkimuksen mukaan 80 prosenttia tukee nykyjärjestelmää. Itse veisin yleistä asevelvollisuutta kuitenkin tasa-arvoisempaan suuntaan. Sillä olisi hyvä aloittaa, että kutsuntakirje lähetetään koko ikäluokalle eli myös naisille, jolloin he saisivat tuoretta tietoa mahdollisuudesta suorittaa armeija, Vikman totesi.

Anonyymi kirjoitti...

Toosa esillä:

Tosi-tv-kaunotar saapui gaalaan ilman alushousuja: Läpikuultava asu paljasti aivan kaiken – yleisöltä paljon puhuvia katseita - Viihde - Ilta-Sanomat

Äiti antoi toistuvasti insuliinia terveelle pikkupojalle - käräjäoikeus ei uskonut naisen selityksiä

Taitoluistelutähti järkytti maailmaa brutaalilla väkivallanteolla - tältä köyhyydessä elävä Tonya Harding näyttää nyt

Tonya Harding, 46, oli juonimassa historiallista urheiluskandaalia – tältä elämän murjoma ex-luistelutähti näyttää nyt - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

Teinitytöt pahoinpitelivät pienryhmäkodin työntekijän ja sulkivat kanatarhaan – pakenivat paikalta autolla - Rikos - Uutiset - MTV.fi

Tyttöjengit kuvasivat pahoinpitelyitä: Nuoria tyttöjä lyötiin nyrkillä ja potkittiin | Helsingin Uutiset


Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Tytöt alkavat pitää itseään poikia tyhmempinä 6-vuotiaina
Tutkijat uskovat, että nuorena opitut mallit vaikuttavat myös aikuisiällä.


Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan tytöt alkavat kuusivuotiaina uskoa, että pojat ovat heitä älykkäämpiä. Tutkimuksesta kertoi muun muassa CNN verkkosivuillaan.

Tutkimuksessa havaittiin, että vielä viisivuotiaina tytöt uskoivat olevansa yhtä fiksuja kuin samanikäiset pojat. Kuusivuotiaina tytöt alkavat kuitenkin hahmottaa asetelman eri tavalla.

Eräässä testissä tutkijat kertoivat lapsille tarinan henkilöstä, joka oli "todella, todella fiksu".

- Olimme hyvin tarkkoja siitä, ettei tarinaan jäänyt mitään vihjeitä henkilön sukupuolesta, tutkija Lin Bian Illnoisin yliopistosta kertoi CNN:lle.

Kun lapset olivat kuulleet tarinan, heitä pyydettiin arvaamaan, kumpaa sukupuolta tarinan fiksu henkilö oli. Viisivuotiaat arvelivat päähenkilön olevan samaa sukupuolta kuin he itse.

Vuotta vanhemmilla lapsilla käsitys päähenkilön sukupuolesta oli muuttunut. Suuri osa pojista uskoi edelleen, että päähenkilö on samaa sukupuolta heidän kanssaan. Moni kuusivuotiaista tytöistä piti huippuälykästä päähenkilöä poikana.

Toisessa testissä lapsia pyydettiin tekemään tehtäviä, jotka oli tarkoitettu ainoastaan "todella, todella fiksuille" lapsille. Viisivuotiaina sekä tytöt että pojat innostuivat tekemään tehtäviä, mutta kuusi- ja seitsemänvuotiaina tytöt menettivät mielenkiintonsa niitä kohtaan.

Tutkimuksessa erilaisia testejä tehtiin yhteensä 400 lapselle.

Tutkijoiden mukaan tulokset osoittavat, että tytöt oppivat hyvin nuorena stereotyyppiset sukupuoliroolit. Niitä opitaan esimerkiksi mediasta, ikätovereilta, vanhemmilta ja opettajilta.

Tutkijat uskovat, että nuorena opitut mallit vaikuttavat myös aikuisiällä. Ne saattavat esimerkiksi rajoittaa naisten ammatinvalintaa.

- He (naiset) eivät luultavasti pidä itseään loistavina. Ja kun he ovat saavuttaneet aikuisuuden, on erittäin vaikeaa vakuuttaa heille toista. Meidän on tehtävä jotain jo varhain, Bian sanoo CNN:lle.

Tutkimus ilmestyi Science-lehden verkkosivuilla.

Lähteet:

CNN

Science

Anonyymi kirjoitti...

Miesten tasa-arvo palkitsi Kati Federleyn ja Henry Laasasen

Miesten tasa-arvo ry:n hallitus on päättänyt, että yhdistys palkitsee sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisessä erityisesti ansioituneen toimijan tai ansioituneet tahot vuosittain jaettavalla tasa-arvopalkinnolla. Vuoden 2016 tasa-arvopalkinnot Miesten tasa-arvo ry antaa miehiin kohdistuvaa parisuhdeväkivaltaa tutkineelle ja esiin nostaneelle Kati Federleylle sekä pitkän linjan tasa-arvotutkijalle ja -kirjoittajalle Henry Laasaselle. Virallinen palkintoseremonia järjestetään tasa-arvon päivänä 19.3.2017 Helsingissä (tarkemmat tiedot tapahtumasta julkistetaan myöhemmin). Molemmat palkitut tulevat pitämään palkintotilaisuudessa esityksen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kati Federley on tehnyt arvokasta pioneerityötä nostamalla esiin miehiin parisuhteissa kohdistuvaa väkivaltaa. Hänen ansiokas hoitotieteen alan pro gradu – tutkielmansa: ”Miesten kokemuksia naisten tekemästä parisuhdeväkivallasta”¹ ja sen saama² mediahuomio³ nosti selkeällä ja selväsanaisella tavalla esille vuoden 2016 aikana naisten miehiin kohdistaman väkivallan kirjoa tämän päivän Suomessa.

Tasa-arvon ja ihmisoikeuksien toteutumisen näkökulmasta on ensisijaisen tärkeää, että erilaiset tiedon tuottamisen katvealueeseen jääneet aihealueet tulevat valaistuksi ja tätä kautta uudenlaisen huomioinnin kohteeksi. Federleyn aihealueen esille nostojen voidaan nähdä myös suoraan palvelevan yksittäisiä ihmisiä, joiden kokemuksien julkitulolle on nyt aiempaa parempi yhteiskunnallinen hyväksyntä.

Henry Laasanen on pitkään ollut näkyvin yksittäinen toimija Suomessa miesnäkökulmaisen tasa-arvojäsennyksen tuottajana. Hänen jo 15 vuoden ajan tuottamansa yleistajuiset tekstit ovat tarjonneet monille mahdollisuuden kiinnostua tasa-arvokysymyksistä tavalla, joka on kyseenalaistanut vakiintuneen näkemyksen tasa-arvosta vain naisasiana.

Tuomalla esiin potentiaalisia miesten tasa-arvo-ongelmia on Laasanen haastanut myös suomalaista tasa-arvopolitiikkaa. Suomalaisen miesasialiikkeen kehittymiselle Laasasen merkitystä on vaikea yliarvioida. Vuoden 2016 aikana Laasasen näkyvimmät ulostulot ovat tapahtuneet hänen artikkeleihinsa kokoelmateoksessa ”Epäneutraali sukupuolikirja”liittyen. Osin tasa-arvoteemaan kytkeytyen, mutta myös omana aihealueenaan, Henry Laasanen on esittänyt sosiologista valta-analyysiä niin sanotuista ”heteroseksuaalisista pariutumismarkkinoista” kirjassaan ”Naisten seksuaalinen valta”. Kirjassa esiteltävillä ajatuksilla on ollut merkittävä vaikutus Suomessa aihealueesta käytävään keskusteluun.

Satunnaisia huomioita kirjoitti...

X: - Olimme hyvin tarkkoja siitä, ettei tarinaan jäänyt mitään vihjeitä henkilön sukupuolesta, tutkija Lin Bian Illnoisin yliopistosta kertoi CNN:lle.

Kun lapset olivat kuulleet tarinan, heitä pyydettiin arvaamaan, kumpaa sukupuolta tarinan fiksu henkilö oli. Viisivuotiaat arvelivat päähenkilön olevan samaa sukupuolta kuin he itse.

Vuotta vanhemmilla lapsilla käsitys päähenkilön sukupuolesta oli muuttunut. Suuri osa pojista uskoi edelleen, että päähenkilö on samaa sukupuolta heidän kanssaan. Moni kuusivuotiaista tytöistä piti huippuälykästä päähenkilöä poikana.


Wikipedia: Tutkimuksen mukaan keskimääräinen ÄO on miehillä ja naisilla sama, mutta miehet ovat yliedustettuja molemmissa ääripäissä, kun taas naisilla hajonta on vähäisempi: tutkimuksen mukaan sekä lahjakkaimmassa että heikkolahjaisimmassa 2 %:ssa on kaksi kertaa niin paljon miehiä kuin naisia.

Sopinee yhteen siis tuon kanssa.

Kerrotiinko tarinassa myöskin tyhmästä päähenkilöstä ja kystiinkö tämän sukupuolta? Ilman tätä tutkimus on epätäydellinen.

Gg kirjoitti...

Hei!
Ihan mielenkiinnosta kysyn, et onko sulla sit mitään ratkaisua tähän naisten nirsouteen? Tai että jos paljon puhut siitä että biologian takia naiset ovat (seksuaalisesti) tässä asemassa ja miehet jossain toisessa, niin onko sit jotain, mitä asialle vois konkreettisesti tehdä? Yhteiskunnallisesti?

pahakuutti kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
pahakuutti kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
pahakuutti kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
pahakuutti kirjoitti...

Oman kokemukseni pohjalta täytyy sanoa, että itselläni on täysin päinvastaisia kokemuksia, kuin tällä arvon tohtorilla on. Naiset ovat Suomessa parisuhteen aloittamisen kannalta pikemminkin liian leväperäisiä sorttiasemia kuin nirsoja. Perustelen hieman tätä kantaani omasta vinkkelistäni:

En ole erityisen komea mies, joskin objektiivisesti tarkastellen selvästi paremman näköinen kuin tämä tohtori. Pystyn kuitenkin baarissa juomaan olueni ihan rauhassa ilman, että siihen mitään sorsalaumaa ihailemaan tulisi, enkä koe olevani mitenkään alpha muiltakaan ominaisuuksiltani.

Silti kohdalleni on osunut peräti kahdeksan kertaa jonkun kaverini (sen hetkinen) tyttöystävä, joka haluaa pettää kumppaniaan kanssani. Näissä ehdotuksissa ei ole jäänyt mitään arvailun varalle. Nämä ovat olleet niin selviä ehdotuksia kuin naisilta ylipäänsä voi saada; Tyyliin käsi sisäreidelle tai kieli kurkkuun.

Tämä saattaa johtua siitä, että naisia kiihottaa mies, joka ei halua heitä, ja itselläni on ehdottoman kielteinen kanta kavereiden nykyisiin ja myös eksiin. Naisten suurin ongelma parisuhteen muodostamisen järkevyyden kannalta on sen sijaan hypergamia, eli jatkuva pyrkimys "ylöspäin" kumppaninhaussa.

Tämän lisäksi suurin osa naisista kyllästyy seksiin säännöllisen kumppaninsa kanssa. Tällöin samantasoinenkin toinen mies voi alkaa vaikuttamaan komeammalta kuin onkaan.

Naisilla on ylipäänsä erilainen moraalikäsitys kuin miehillä. Miehillä moraalikannat ovat ns. globaaleja ja siten ehdottomia. Naisilla taas kontekstuaalisia ja ehdollisia.

Jos siis naisen taipaleelle sattuu riittävän komea tai muuten vaan sen hetkisen käsityksensä mukaan haluttavampi/muka parempi mies ja parisuhteessa on ollut jotain riitaa( mitä vaan riitaa, itse riitahan ei ole olennainen asia tässä, vaan ainoastaan tekosyy, jolla nainen voi itselleen rationalisoida pettämisen), niin nainenhan pettää. Hyvä mies taas ei koskaan petä. Ei kavereitaan eikä naistaan.

Ymmärrän toki, että monet miehetkin ovat huonoja kumppaneja tässä suhteessa, mutta se ei ole relevanttia omasta vinkkelistäni. Enhän itse ole sellainen mies tai tapaile miehiä. Tästä vinkkelistä katsoen naiset näyttäytyvät siis huonoina ennusteina parisuhteeseen, siihen verrattuna siis mitä itsellä, ns hyvällä miehellä, on tarjota parisuhteeseen. En ostaisi sellaista autoakaan, jolla olisi tapana levitä tielle, enkä suostu suhteeseen naisten kanssa, joihin en voi luottaa.

Parisuhteessa voi nähdä yhtymäkohtia nimenomaan käytettyjen autojen kauppaan. Kukaan ei modernissa maailmassa enää usko, että käytetty auto olisi käyttämätön ja siten ehdottoman uskollinen. Tämä alentaa käytetyn auton arvoa ja siihen käytettävien resurssien määrää.

Kaytetyt autot ovat lisäksi yhä enenevässä määrin sitruunoita kirsikoiden sijaan. Niistä ei siis etukäteen tiedä minkä luonteisia ne tulevat olemaan. Kirsikoitakin varmaan on olemassa, mutta realistisesti sanottuna mistä minä sellaisen voisin erottaa autokaupassa tai baarissa? Renkaita potkimallako?

Tämä johtaa taloustieteen mukaan siihen, että kirsikoita ei edes kannata myydä käytetun kaupan liikkeessä, koska kukaan ei enää usko sellaisia olevan olemassakaan ja niistä saa kuitenkin vaan sitruunan tasoisen "hinnan". Kirsikat siis katoavat kaupasta(arvattavasti molempien sukupuolten osalta), koska niitä ei sieltä löydetä, eikä heitä arvosteta. Yhteiskunnan ja yksilön moraalille on vaarana käydä samalla tavalla, jos moraalikäsityksemme jatkaa tätä alaspäin suuntavaa kierrettään.

Oma ennusteeni sukupuolten väliselle kanssakäymiselle on siis varsin heikko. Tarvittaisiin jokin yhteiskunnan laajuinen moraalikäsityksiemme tarkastus, jollaista nyt ei toivottavasti ole kuitenkaan tulossa. Tarkoittaisihan se melkein välttämättä sivutuotteena samalla myös yksilönvapauksiemme rajoittamista.

Anonyymi kirjoitti...

On aika rasittavaa välillä lukea näistä naisten väärinymmärryksistä miesten ajatusmaailmaa kohtaan. Ylempänä aiempi kommentoija linkkasi iltiksen jutun, jossa joku itselle täysin tuntematon tusinajulkkis sanoi näin:

-"Milana Misic kertoi käyvänsä treffeillä Tinder-sovelluksen kautta".

Myötähäpeähymiö..

Tinder on tehty SEKSIN haun helpottamiseksi.

Se ei ole mikään deittipalvelu naisille, eikä sieltä ole tarkoituskaan löytää mitään elämänkumppania. Kun olin vielä idealistisestisessa nuoruudessani kiinnostunut elämänkumppanin löytämisestä, pyysin aina kaveria ensin katsomaan löytyykö tietty mimmi tinderistä. Jos löytyi, jätin hänet suosiolla väliin.

Tinder:ia on siis verrattava naisten näkökulmasta lähinnä Grinder:iin, eli homojen seksinhakupalveluun. Jostain syystä naiset haluavat kuitenkin asua pilvilinnoissaan tässäkin asiassa, eivätkä kykene hyväksymään totuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Googlasin kyseisen miekkosen, koska hän oli supertykännyt musta Tinderissä ja hänen profiilinsa vaikutti kyseenalaiselta ilmeisen hyvästä työpaikastaan huolimatta. Jos ilmoittaa profiilissaan pitävänsä lasten tekemisestä, niin ei pitäisi tulla yllätyksenä, mikäli se karsii potentiaalisia deittikumppaneita.

Clipping Solutions kirjoitti...


I m so glad to visit this blog

clipping path service

Photo Editing ServicesGhost Mannequin services