perjantaina, tammikuuta 05, 2018

Feminististä ei ole miesliikkeen johtoon

Vihreiden miesten johtoon on valittu feministi, joka kertoo olevansa huolissaan myös miesten ongelmista. Yhdenkään feministisen järjestön johdossa ei ole miesasiamiestä, joka olisi "hiukan huolissaan myös naisten ongelmista". Feministit eivät koskaan laittaisi järjestönsä johtoon miesasiamiestä. Hyvästä syystä: kaikki järkevät ihmiset haluavat oman järjestönsä johtoon tulenpalavasti omalle asialle omistautuneen ihmiseen.

Kaikilla vakavasti otettavilla järjestöillä on sellainen puheenjohtaja, joka ajaa puusilmäisesti järjestön omia etuja. Ainoastaan lehdenjakajilla oli feikki etujärjestö, jossa työnantajat toimivat työntekijöiden edustajina. Työntekijöiden etujärjestöt eivät todellakaan halua johtoonsa EK:n pamppua, joka "on huolissaan myös työntekijöiden asemasta."

Osa feministeistä edistää vain naisasiaa, osa edistää osittain myös miesasiaa. Kaikkia feministejä yhdistää kuitenkin yksi asia: Feministit eivät koskaan edistä miesten tasa-arvoa yhtä voimakkaasti kuin naisten tasa-arvoa.

FEMINISMI ON KOKONAISVALTAINEN MAAILMANKUVA


Feminismiin liittyy joukko uskonnon kaltaisia uskomuksia naisten ja miesten välisistä valtasuhteista ja patriarkaatista. Feministit pitävät perustavanlaatuisena faktana naisten miehiä huonompaa asemaa yhteiskunnassa. Mikään ei muuta tuota feministisen uskonnon peruspilaria, vaikka todisteet osoittavat päinvastaista. Jos naisten asema olisi alistettu, suurin osa vangeista ja syrjäytyneistä olisi naisia. Pitkään elävät ja korkeakoulutetut olisivat miehiä ja naiset maksaisivat suuren osan miesten kulutuksesta.

Miesliike ei todellakaan kaipaa johtoonsa henkilöitä, joiden maailmankuva perustuu feministiseen uskontoon.

Miesasia ei etene, jos miesliikkeen johto on täynnä munattomia cuck-ukkoja, jotka säpsähtävät jokaisesta feministin mulkaisusta kuin pikkupojat Justiina äitiä.

Feministimiehet eivät tunnusta tai ymmärrä naisten seksuaalista valtaa tai lisääntymiskyvyn tuomaa vanhemmuusvaltaa.

Naisten vallasta puhuminen tuo feministiselle cuck-miehelle pissit housuun ja naaman valkeaksi. Feministimies ei koskaan uskalla vaatia naisten hallitsemien vallan muotojen tasa-arvoistamista, vaikka hän suu vaahdossa vaatiikin naisia lisää johtotehtäviin. Vaaralliset työt joutavat pysymään miehillä.

YHTEENVETO


Feminististä ei saa millään taottua miesasian pyyteetöntä asianajajaa, vaikka sitä hakkaisi sählymailalla päähän. Feministille naisten tuohtumus on ylin laki, jonka puitteissa hän voi edistää vain niiden marginaalisten miesten ongelmien ratkaisemista, jotka eivät saa naisia tolaltaan.

Kenenkään vakavasti otettavan miesasiahenkilön ei pidä hyväksyä feministiä miesliikkeen johtoon.

81 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö nelikymppisiä miehiä kiinnosta seksi? Asiantuntija vastaa

Pitkän liiton kariutumisesta kertonut Jarmo on huomannut, ettei nelikymppisiä miehiä kiinnosta seksi. Onko näin?

Iltalehti teetti kesällä 2017 tutkimuksen suomalaisten miesten seksielämästä.

Pitkän avioliittonsa päättymisestä kertonut Jarmo on huomannut tuttavapiirissään, ettei nelikymppisiä perheenisiä kiinnosta seksi.

- Kaveripiirissäni on paljon nelikymppisiä miehiä. He sanovat, ettei mitkään pimppahommat kiinnosta. Heidän mimminsä eivät ole muuttuneet lasten jälkeen paksuliisoiksi. Tämä trendi kammottaa minua.

Pitääkö Jarmon tuntuma paikkansa?

Tilastojen valossa runsaat 10 prosenttia suomalaismiehistä kokee seksuaalisen halun puutetta. Osuus on noussut 90-luvun alusta muutamia prosentteja.

- Ikääntyessä halu yleensä vähenee, kertoo tutkimusprofessori Osmo Kontula Väestöliitosta.

10-20 prosenttia kokee haluttomuutta

Parisuhteessa elävistä nelikymppisista miehistä 15 prosenttia elää tilanteessa, jossa kumppani haluaa miestä enemmän seksiä. 85 prosenttia nelikymppisistä miehistä elää siis suhteissa, joissa molemmat haluavat seksiä yhtä paljon tai mies haluaa seksiä enemmän kuin hänen kumppaninsa.

Kaikenikäisistä naimisissa olevista miehistä 10-20 prosenttia kokee halun puutetta melko usein.

- Se tarkoittaa tietenkin montaa ihmistä. Tuttavapiirissä voi olla paljon tällaisia miehiä, Osmo Kontula sanoo.

Yli 30 vuoden parisuhteessa eläneistä miehistä halun puutetta kokee melko usein runsaat 20 prosenttia miehistä. Haluttomuus on miehillä yleisintä tässä ryhmässä.

Haluttomia naisia neljä kertaa enemmän

Halun puute on neljä kertaa yleisempää naisilla kuin miehillä. Naimisissa olevista naisista joka toinen kokee halun puutetta melko usein. Naisten seksihalut ovat laskeneet vuosien kuluessa huomattavasti enemmän kuin miesten. Joka toinen mies elää jonkinlaisessa seksin puutteessa, eli hän haluaisi seksiä enemmän kuin sitä saa.

Anonyymi kirjoitti...

Avioliitossa petetään enemmän kuin avoliitossa - naiset pettävät huonon seksin takia

Suomalaiset vaativat uskollisuutta kovemmin kuin monien muiden maiden kansalaiset.

Uskollisuus on lisääntynyt suomalaisten parisuhteissa jo pitkään. Vaadimme uskollisuutta myös entistä kovemmin. 1970-luvulla kolmasosa kolmekymppisistä ja sitä nuoremmista hyväksyi tilapäisen syrjähypyn avioliitossa. Nykyään syrjähypyt hyväksyy vain 5-15 prosenttia eri-ikäisistä miehistä ja naisista. Suomalaiset vaativat uskollisuutta tiukimmin eurooppalaisista.

Erikseen asuvat pettävät eniten

Vaikka uskottomuus vähenee, silti moni ei pysty uskollisuuteen. Joskus on pettänyt 39 prosenttia miehistä ja 30 prosenttia naisista. Viimeisen vuoden aikana on pettänyt kuitenkin vain 6,5 prosenttia naimisissa olevista ja 6,1 prosenttia avoliitossa olevista miehistä. Naimisissa olevista naisista on pettänyt viimeisen vuoden aikana 3,7 prosenttia ja avoliitossa olevista 4 prosenttia.

Jos pari asuu erillään, pettäminen on paljon yleisempää. Tällöin 36 prosenttia miehistä ja 28 prosenttia naisista on pettänyt viimeisen vuoden aikana.

Avioliitossa petetään enemmän kuin avoliitossa

Vaikka avioliitto on monen mielestä paras suhdemuoto, naimisissa olevat pettävät enemmän kuin avoliitossa olevat. 22 prosenttia aviomiehistä ja 13 prosenttia -vaimoista on pettänyt nykyisen suhteensa aikana. Avoliitossa on pettänyt nykyisen suhteen aikana 13 prosenttia miehistä ja 8 prosenttia naisista. Ero voi johtua siitä, että avioliitot ovat kestäneet pidempään kuin avoliitot, jolloin useampi on ehtinyt pettää.

Uskottomista miehistä 41 prosenttia on ollut uskoton myös nykyisessä suhteessaan. Naisilla vastaava osuus on 26 prosenttia. Miehillä on siis naisia suurempi taipumus jatkaa uskottomuutta suhteissaan.

40-vuotiaat miehet pettävät eniten

Varatuista eniten uskottomia on nelikymppisissä miehissä ja alle 30-vuotiaissa naisissa. Puolet pettää toisen varatun kanssa. 70 prosenttia ei ole kertonut pettäneensä. Jos pettäminen on tullut oman kumppanin tietoon, joka neljäs on hyväksynyt sen.

Yleisimmät syyt pettämiseen ovat liian houkutteleva tilaisuus, ongelmat parisuhteessa, vieraaseen rakastuminen ja seksin puute omassa suhteessa. Jos oma suhde on hyvin onnellinen, 10 prosenttia miehistä ja 5 prosenttia naisista on pettänyt. Jos oma suhde on onneton, 40 prosenttia miehistä ja naisista on pettänyt.

Naisella on suurin houkutus pettää, jos hän ei ole tyytyväinen seksin laatuun nykyisessä suhteessaan. Miehellä on suurin houkutus pettää, jos hän ei saa seksiä riittävästi. Naisilla korostuu siis laatu, miehillä määrä.

Uudet vaatteet ja rutiinit

Yleisiä pettämisen merkkejä ovat yhtäkkinen panostus omaan ulkonäköön ja pukeutumiseen, puhelimen peittely, uudet ilta- ja työmenot sekä uudet rutiinit. Samoin haluttomuus seksiin, poissaolevuus, uudenlainen unohtelu, suunnitelmien tekeminen yksin ja kiukkuisuus voivat kertoa uskottomuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kekkonen, Niinistö ja Koivisto ovat suomalaisten eniten arvostamat presidentit, sanoo tutkimus
Noin puolet suomalaisista nostaa Kekkosen kolmen eniten arvostamansa presidentin joukkoon. Naiset arvostavat Halosta ja Koivistoa enemmän kuin miehet.


Urho Kekkonen, Sauli Niinistö ja Mauno Koivisto ovat suomalaisten mielissä kaikkien aikojen arvostetuimmat tasavallan presidentit, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön (siirryt toiseen palveluun)tekemä kansalaistutkimus.

Lähes puolet, eli noin 49 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista asettaa Kekkosen kolmen eniten arvostamansa presidentin joukkoon. Kauas ei jää istuva presidentti Niinistö, jonka lähes joka toinen, eli noin 45 prosenttia valitsee kolmen kärkeen. Kolmanneksi arvostetuin on Mauno Koivisto, jonka noin joka kolmas (35%) valitsee kärkikolmikkoon.

Presidentti Tarja Halonen on listan neljäntenä 30 prosentin vastausosuudella, C. G. E. Mannerheim viidentenä 23 prosentin osuudella ja Martti Ahtisaari kuudentena 21 prosentin osuudella.

Itsenäisyyden ajan neljä ensimmäistä tasavallan presidenttiä sijoittuvat listan loppupäähän, mikä ei välttämättä kuitenkaan tarkoita, ettei heitä arvostettaisi. Tutkimus esittää, että varsinkin nuorempi väestö ei saata täysin tuntea heidän saavutuksiaan. Neljä viimeisintä presidenttiä taas ovat kaikki kuuden arvostetuimman joukossa.

Naiset arvostavat Halosta ja Koivistoa enemmän kuin miehet

Kekkosen ja Niinistön arvostus jyrää niin miesten kuin naistenkin keskuudessa, mutta ryhmien välisissä tuloksissa on myös eroja. Naiset antavat äänensä keskimäärää useammin etenkin Tarja Haloselle ja Mauno Koivistolle.

Miehistä vain noin joka viides sijoittaa Halosen kolmen arvostetuimman joukkoon, naisista noin kaksi viidestä. Miesten vastauksissa mainitaan useammin Ryti, Mannerheim ja Paasikivi kuin naisten.

Nuorimman ikäluokan keskuudessa Halosen ja Ahtisaaren arvostus on hieman korkeampaa. Tulos kertoo tutkimuksen mukaan siitä, että etenkin alle 35-vuotiaat naiset arvostavat Halosta. Varttuneemman väestön eli yli 60-vuotiaiden joukossa Kekkonen ja Niinistö ovat ylivertaisia.

Hallituspuolueiden kannattajista valtaosa arvostaa Kekkosta (60 %) ja Niinistöä (68 %), kun oppositiopuolueiden kannattajien keskuudessa Halonen (45 %) on keskimääräistä arvostetumpi.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimus kysyi kansalaisilta ”Suomella on ollut kautta aikojen 12 presidenttiä. Keitä kolmea seuraavista arvostat eniten?” Haastatteluja tehtiin yhteensä 1016. Vastanneet edustavat Suomen 18-75-vuotta täyttänyttä väestöä. Tulosten virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Viime syksyn elämäkerrat osoittivat, että Suomessa miehiä arvostetaan enemmän kuin naisia – sukupuolivinouma on huolestuttava ja epäreilu - Kulttuuri - Helsingin Sanomat

Elämäkerrat toimivat samoin kuin vaateketjujen ulkomainokset: ne määrittelevät sen, minkälainen on oikeanlainen ihminen. Siksi niiltä on vaadittava tasa-arvoa, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Arla Kanerva.
...
ALKANUT kevät onneksi oikaisee vinoumaa: elämäkertoja ilmestyy huomattavasti syksyä vähemmän ja huomattavasti useampi niistä kertoo naisista. Esimerkiksi Merete Mazzarella kirjoittaa tutkija, kirjailija Alma Söderhjelmistä, Tuula Nieminen malli Virpi Miettisestä, Thore D. Hansen Joseph Goebbelsin pikakirjoittajasta Brunhilde Pomselista. Omaelämäkertoja ilmestyy muun muassa Maria Veitolalta, Satu Hassilta ja Patti Smithilta.

Muunsukupuolisuutta käsitellään ainakin kahdessa elämäkerrassa: Maggie Nelsonin Argonauteissa ja Laura Jane Gracen Trannyssa.

Tasa-arvoa sen sijaan syö se, että elämäkerrat kertovat lähes ainoastaan valkoihoisista, länsimaisista ihmisistä. Irakilaisen Nadia Muradin selviytymistarina Viimeinen tyttö – Olin Isisin vankina tekee kaavaan pienen poikkeaman.

Anonyymi kirjoitti...

Ajan henki oli härskimpi 1990-luvulla kuin nyt #metoo-kampanjan aika­kautena – kun virka­miehet lähettivät tasa-arvo­tutkijalle ”kikkelikortin”, kansa raivostui feministeille
Ajan henki muuttuu huomaamatta. 1990-luvulla älyköt eivät urheilleet eikä puhuttu uskonnosta. 2000-luku on pirullisella tavalla vakava, kirjoittaa Anna-Stina Nykänen


KUN vuosi vaihtuu ja raketit räiskyvät, ei heti huomaa elämässä mitään muutosta. Uusi vuosi ei tuo hetkessä mukanaan uusia aikoja. Ja kuitenkin ajan henki muuttuu yllättävän nopeasti.

Kaikki tietävät, että 1970-luku oli poliittisesti kuohuva ja 1920-luku iloinen. Mutta miten kauan aikaa pitää kulua, että huomaa ajan hengen kääntyneen? Missä vaiheessa ihminen tajuaa, että nyt eletään ihan eri aikakautta?

Juuri nyt koko 2000-luku tuntuu vielä olevan yhtä pötköä, jolla ei ole selvää leimaa. Mutta jos ajattelee 1990-lukua, huomaa, että se eroaa tästä ajasta hurjasti. Silloin moni asia oli ihan eri tavalla kuin nyt.

Muutoksen voi nähdä jo ihan omissa töissäkin.

Tulin Helsingin Sanomiin vuonna 1989. Olen ehtinyt kirjoittaa juttuja, joita ei enää ehkä julkaistaisi. Toisaalta ennen ei käsitelty lainkaan tiettyjä aiheita, vaikka nyt ne ovat mediassa ihan tavallisia.

Aiemmin oltiin paljon härskimpiä. Suorastaan rivoja ja rujoja! Sitä eivät nuoret voi tietää – ja aikalaiset ovat sen autuaasti unohtaneet.

Virkistetäänpä muistia.

MITÄ MEILLÄ OLI ennen #metoo-kampanjaa? Suuren feministisen kuohunnan aiheutti vuonna 1990 niin sanottu kikkelikortti. Kyse oli piirretystä postikortista, jossa alaston nainen hyppää rintaliivit laskuvarjonaan, haarat levällään, ja alla odottavat valtaisat seisovat penikset.

Tällainen kortti oli lähetetty Marianne Laxénille, joka oli silloin Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan erikoistutkija. Kortin allekirjoittajina olivat Tupolevin veljekset eli valtakunnansovittelija Jorma Reini ja joukko työmarkkinajärjestöjen johtajia, kaikki miehiä.

Ei siis ollut kyse mistään viihdebisneksestä, vaan ihan valtakunnan huipusta, vakavasti otettavista vallankäyttäjistä ja virkamiehistä.

Laxén julkaisi kortin silloisen tasa-arvovaltuutetun Paavo Nikulan kehotuksesta. Siitä syntyi laajin tasa-arvokeskustelu sitten 1970-luvun puolivälin. Se oli tosiaan sen ajan #metoo – paitsi että reaktiot olivat erilaiset.

Feministien adressissa vaadittiin kortin lähettäjiä eroamaan tehtävistään. Niin ei käynyt. Päinvastoin. Kansa raivostui feministeille. Ja hihitteli kortille.

Kortin lähettäjät saivat osakseen suuresti sympatiaa. Sukupuolista häirintää vastustaneet naiset sen sijaan leimattiin huumorintajuttomiksi ja pikkumaisiksi. Heitä syytettiin myös herravihasta – pojathan ovat poikia, joka asemassa.

Reinistä tehtiin uhri. Laxénista tuli pahis, jota uhkailtiin ja jonka lapset siirrettiin kotoa turvallisempaan paikkaan. Poliisi joutui turvaamaan myös adressiaktivistin perhettä. Lopulta Laxén muutti pitkäksi aikaa pois Suomesta.

Tupolev-taistelun hyvä puoli oli se, että asenteet tulivat näkyviksi. Mutta reaktiot eivät kyllä rohkaisseet kertomaan avoimesti häirinnästä.

MYÖS MEDIA oli siihen aikaan erilainen kuin nyt.

Tein reaktioita koskevasta tutkimuksesta silloin jutun Hesariin. Nyt juttu näyttää hämmentävältä.

Härski kortti julkaistiin lehdessä vielä todellistakin isommassa koossa. Eikä siinä kaikki. Reinin kuva oli aseteltu kortin päälle niin, että nainen putoaa Reinin päähän. Se oli selvä haistatus.

Nykyisin tällainen roisi kuva ei voisi yllättäen hypätä laatulehteä selaavan lukijan silmille. Ehkä se olisi nähtävissä lehden nettisivuilla, mutta sen klikkaamista edeltäisi trigger warning, varoitus häiritsevästä materiaalista.

Toki tällaisia meemejä levitetään netissä nytkin, mutta ei niitä itse kehtaisi jakaa. Aika oli silloin ihan toinen.

Anonyymi kirjoitti...

Thaimaalaismiehet valkaisevat nyt peniksiään - haluavat antaa itsestään vauraan kuvan

Anonyymi kirjoitti...

"Isompi on parempi"

Ylen aamu-tv
Naisten kokemuksia armeijasta


Uudet alokkaat aloittavat tänään asepalveluksensa. Joukossa on jälleen myös 400 vapaaehtoista naista. Armeijakokemuksistaan kertovat Moona Kaitonen ja ammattisotilas, kapteeni Hanna Lehtinen, jotka nähdään myös Ylen uudessa Naissotilaat-ohjelmassa.

Anonyymi kirjoitti...

Naiset Suomessakin samaan armeijatupaan miesten kanssa? "Kokeilemisen arvoista"

Suomessakin voitaisiin kokeilla Ruotsin ja Norjan puolustusvoimien käytäntöä, että naiset ja miehet nukkuvat samassa tuvassa, sanoo everstiluutnantti Riku Mikkonen. Se voisi jopa vähentää syrjintää ja häirintää.

Norjassa ja Ruotsissa varusmiespalvelusta suorittavat naiset nukkuvat samassa tuvassa miesten kanssa. Varusmiesliiton pääsihteeri Riikka Karppinen sanoo, että mallin tarkoitus on ollut ehkäistä syrjintää ja häirintää.

Karppinen kertoo, että Varusmiesliitossa suhtauduttaisiin positiivisesti siihen, että vastaavaa kokeiltaisiin Suomessakin.

– Se estäisi ainakin sellaisia informaatiokatkoksia, että miehet seisovat aamulla ulkona muodossa ja joku huomaa, että muistettiinko nyt kertoa naisille, Karppinen sanoo.

– Norjasta ja Ruotsista on kuulunut positiivista palautetta, vaikka on siinäkin mallissa omat ongelmansa, Karppinen sanoo.

Myös everstiluutnantti Riku Mikkonen pääesikunnan koulutusosastolta suhtautuu ehdotukseen mielenkiinnolla.

– Kokeilemisen arvoista, hän toteaa.

"Olen tehnyt rikosilmoituksen palvelusaikanani"
Ehdotus on pinnalla, sillä kyselytutkimusten mukaan jopa joka neljäs nainen sanoo tulleensa palvelusaikanaan seksuaalisesti häirityksi. Karppinen kertoo, että hän ei itse ole kokenut häirintää, mutta Varusmiesliittoon on oltu yhteydessä tapauksista.

Karppinen kertoo kuitenkin kokeneensa kiusaamista palvelusaikanaan.

– Olen kokenut kiusaamista ja syrjintää palveluksessa. Olen tehnyt myös rikosilmoituksen uhkaavasta sähköpostista palvelusaikani, Karppinen paljastaa.

– Sähköpostissa olevista tiedoista kävi ilmi, että henkilö suorittaa myös palvelusta. Koskaan ei kuitenkaan saatu selville, kuka lähettäjä oli.

Mutta miksi naiset ylipäätään haluavat suorittaa armeijan, vaikka pakko ei olekaan? Karppinen kertoo, että syitä on useita.

– On naisia, jotka haluavat poliisin uralle ja ajattelevat, että armeija voi auttaa. Nykyinen turvallisuustilannekin voi vaikuttaa, hän pohtii.

– Minulla isänmaallisuus vaikutti. Lisäksi se oli tasa-arvo kysymys: ajattelin, että miksipä en voisi sitä naisena suorittaa, kun miehille on velvollisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Mielipidekirjoitus nosti epäkohdan esiin: Monen vammaisen naisen intiimialueet pesee päivittäin mies – ”Ei siinä ole mitään järkeä”, sanoo hoitajien liiton puheenjohtaja - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Tällainen narttuvero olisi kyllä raikas tuulahdus ummehtuneeseen ja takapajuiseen feminismiin:

Kokoomusnuoret haluaa uudistaa ase­velvollisuuden: Puolustus­voimille lupa valita armeijaan tulijat, muille maanpuolustus­vero

Anonyymi kirjoitti...

Flirttailu ei ole seksuaalista häirintää eivätkä siihen syyllisty vain miehet – näin vältät hankalat tilanteet

Seksuaalinen häirintä on lähentelyn lisäksi esimerkiksi vihjailua tai asiattomia huomautuksia vaikkapa pukeutumisesta.

Maaseudun Tulevaisuus julkaisi ennen vuodenvaihdetta kyselyn seksuaalisesta häirinnästä ja sukupuolisesta syrjinnästä.

Vastauksissa ja keskustelussa aiheesta yleensä nousivat esiin erilaiset käsitykset seksuaalisesta häirinnästä: osa vastaajista kertoi saaneensa "seksuaalisella häirinnällä" parisuhteen tai toivoi joutuvansa seksuaalisen häirinnän kohteeksi.

Yksi vastaajista kertoi seuraavaa:

"Minä naisena olen (lähestynyt toisia tavalla, jota voisi pitää seksuaalisena häirintänä), ja olen saanut seurustelusuhteet niistä kerroista. Meillä maalla ei naisille opeteta olemaan pelkkiä objekteja joita pelkästään lähestytään. Naiset lähestyvät myös miehiä, mutta tätä ei pidetä häirintänä."

Oliko tässä tapauksessa kyseessä seksuaalinen häirintä? Näin vastaa Johanna Storck Naisten linjalta.

"Tapauksessa toinen on pitänyt lähestymisestä ja se on johtanut seurustelusuhteeseen: kyseessä ei siis ole seksuaalinen häirintä vaan flirtti. Se on todella mukava asia, on se sitten kumman tahansa aloitteesta, jos molemmat osapuolet kokevat sen miellyttäväksi", Storck kuvailee.

"Flirttailulla ja seksuaalisella häirinnällä on selkeä ero. Flirttailun tunnistaa siitä, että molemmat osapuolet kokevat flirttailun mukavaksi. Seksuaalinen häirintä on toisen osapuolen mielestä häiritsevää."

Onko tosiaan niin, ettei nainen voi syyllistyä seksuaaliseen häirintään?

"Ei. On tärkeää muistaa, että kuka tahansa voi sukupuolesta riippumatta joutua häirinnän kohteeksi tai syyllistyä häirintään", Storck painottaa.

"Kuitenkin tytöt ja naiset kokevat seksuaalista häirintää huomattavasti enemmän kuin pojat ja miehet ja naisiin kohdistuva seksuaalinen häirintä on meillä Suomessa Euroopankin tilastoissa kärkiluvuissa. On tärkeää pohtia, miksi tytöt ja naiset kokevat Suomessa niin usein häirintää ja väkivaltaa. Kyse on rakenteellisesta ja asenteellisesta ongelmasta yhteiskunnassamme."

Entä jos tarkoituksena on ollut flirttailla tai laskea leikkiä, ja toinen ilmoittaakin kokevansa sen häiritseväksi? Miten silloin on toimittava?

Anteeksipyyntö ja kohteliaisuus auttavat, Storck painottaa.

"Jos kohde kokee toisen lähestymisen tai teot seksuaalisesti häiritseväksi, kyse on seksuaalisesta häirinnästä. Tekijän aikomus tai tarkoitus ei ratkaise sitä, mikä on seksuaalista häirintää ja mikä ei."

"Pääsääntö on se, että flirttailla saa, mutta jos toinen osapuoli ilmoittaa, ettei tykkää sellaisista jutuista tai teoista, ne pitää lopettaa ja pyytää anteeksi. Kaikki siitä eteenpäin on häirintää."

Onko lähentely ainoa seksuaalisen häirinnän muoto? Entä vaikkapa toisen pukeutumisen kommentointi?

Seksuaalista häirintää voivat Storckin mukaan olla fyysisen koskettelun ja lähentelyn lisäksi: Seksuaalisesti vihjailevat eleet ja ilmeet, ehdotukset seksuaalisesta kanssakäymisestä, härskit puheet ja kaksimieliset vitsit, vartaloa, pukeutumista tai yksityiselämää koskevat asiattomat huomautukset tai kysymykset, seksuaalisesti värittyneet kirjeet, viestit, puhelinsoitot ja sähköpostit.

Kysymyksessä ei siis välttämättä ole tilanne, jossa häiritsijä haluaa harrastaa seksiä uhrin kanssa, vaan "Seksuaalista häirintää tai muunlaista kiusaamista voi ilmetä missä tahansa yhteisöissä, työ- ja vapaa-ajalla, sukupuolesta riippumatta", Storck kertoo.

Mikään ei oikeuta häirintään eikä se ole koskaan uhrin vika.

Anonyymi kirjoitti...

Kohumanifestin kirjoittanut entinen työntekijä haastaa nyt Googlen – "syrjii valkoisia miehiä"

Kohun viime vuonna tasa-arvopyrkimyksiä kritisoivalla kirjoituksellaan aiheuttanut Googlen entinen työntekijä aikoo haastaa hakukonejätin oikeuteen syrjinnän perusteella.

Reuters kertoo, että James Damore on perustamassa joukkokannetta toisen entisen Googlen työntekijän, David Gudeman, kanssa. He haastavat yhtiön riittämättömästä työsuojasta. He syyttävät yhtiötä valkoihoisten, Trumpia presidentiksi äänestäneiden ja konservatiivisiin arvoihin uskovien miesten epätasapuolisesta kohtelemisesta. Kaksikon mielestä Google nykyisin suosii erilaisilla ohjelmilla naisia ja vähemmistöjä, mistä heidän kaltaisensa kärsivät - eikä töihin saada parhaita kykyjä.

Tarkoitus on, että joukkokanteeseen voi liittyä vielä muitakin kantajia, jotka kokevat jakavansa saman kohtalon.

Damore on palkannut republikaanipuolueen edustajan asianajajakseen.

Anonyymi kirjoitti...

https://uk.news.yahoo.com/french-star-deneuve-defends-mens-chat-women-142452056.html

Ranskalaiset naiset näyttelijättärien johdolla kampanjoivat #metoo - ilmiötä vastaan ja puolustavat oikeutta vietellä.

Anonyymi kirjoitti...

Heli Vaarasen kolumni: Suomalaisissa parisuhteissa vallitsee epätasa-arvo rahan suhteen
Suomalaisperheissä miehillä on usein talousvastaavan rooli, vaikka käytettävä raha olisikin yhteistä. Siinä on este tasa-arvolle, kirjoittaa Heli Vaaranen.


Olen kohdannut työssäni suomalaisten parisuhteiden keskuudessa hämmästyttävän paljon valikoitua tasa-arvoa. Suomalaisissa kodeissa tasa-arvoisia tehtäviä poimitaan tasa-arvoisesta arjesta kuin rusinoita pullasta. Lopputulos on odotettu.

Eniten ihmettelen tätä: miehet maksavat kotitalouden laskut. Joskus yhteiseltä tililtä ja joskus omalta, mutta useimmiten ne ovat miehiä, jotka ottavat kontolleen laskujen maksamisen vaativan ajan ja harmin.

Rahasta riiteleminen on yleistä. Ymmärrän sen hyvin, jos vain yksi kahdesta tietää, paljonko rahaa on ja mihin rahat riittävät.

Voi kun hämmästelisin väärää asiaa, mutta en hämmästele. Tilastokeskuksen tuoreimmassa tasa-arvobarometrissa kysyttiin vastuunjakoa kodin taloudesta ja puolisoiden välisistä erimielisyyksistä rahankäytössä. Barometrin mukaan vastuu taloudesta jää useammin miehille kuin naisille.

Erimielisyyksiä rahasta kertoo kohdanneensa 30 prosenttia naisista ja 26 prosenttia miehistä.

Kansainväliset tutkimukset ja selvitykset vain toistavat totuttua kaavaa. Iso-Britanniassa yksi kolmesta naisesta unohtuu ostelemaan meikkejä rahalla, jota tarvittaisiin laskujen maksuun. Yhdysvalloissa 90 prosenttia miehistä maksaa laskut ajallaan, mutta naisista vain 74 prosenttia.

Kai sentään Pohjoismaissa on tasa-arvoisempaa? No ei! Pohjoismaissa miehet päätyvät otsa kurtussa laskuja maksamaan, olkoonkin että menot tasataan kahden työssäkäyvän välillä tasaisemmin.

Olen käsittänyt keskusteluissani miesten kanssa, että mies jakaisi taloudellisen vastuun mielellään naisen kanssa. Huolet olisivat kevyempiä kantaa kahden ihmisen harteilla, eikä yhden. Ennen kaikkea miehet haluaisivat jakaa sen taloudellisen ymmärryksen, missä raha-asioissa ollaan, ja mihin ollaan menossa. Se olisi parisuhteelle hyödyksi.

Tutkimukset kertovat, että pareilla, jotka eivät riitele rahasta, on yhteinen ajatus säästämisestä ja yhteinen ajatus unelmista. Ne toteutetaan vasta, kun unelmiin on oikeasti varaa. Suomessa melko suuri osa talouksista on vailla yhteisiä säästöjä ja moni ilmoittaa, ettei moinen ole tullut edes puheeksi.

OECD:n viimeisimmässä 30 maan vertailussa tutkittiin talouden perustaitoja kansalaisten keskuudessa.

Kyselytutkimus selvitti 18–79 -vuotiaiden aikuisten taloustietoa, taloudellista käyttäytymistä, taloudellista päätöksentekoa ja asenteita rahankäytön kannalta. Suomi pärjäsi hyvin taloustiedossa ja asenteissa, mutta hävisi Ranskalle taloudellisessa käyttäytymisessä.

Esimerkki: Vaikka täällä tiedetään, että pikavippejä ei kannata ottaa, niitä silti otetaan. Tässä näkyy taloustiedon ja taloudellisen toiminnan ero.

Taloudellinen asenne puolestaan näkyy vaikkapa siinä, ettei nainen tee taloudellisia pitkän aikavälin suunnitelmia tai hanki alan tietoa.

”Naiset ovat altavastaajia sekä perheen että yhteiskunnan talousasioissa – ja vieläpä ylpeitä siitä”, kirjoittavat sijoitusekspertit Emilia Kullas ja Ninni Myllyoja.

Aitan avaimet, eli päätösvalta varallisuuden käytöstä, oli maatalousyhteiskunnassa emännän yksinoikeus ja arvomerkki. Kaupunkilaistunut yhteiskunta on nostanut naisen taloudellisen vajaavaltaisuuden ja sen ihannoinnin uudeksi todellisuudeksi.

Ollaan kuin oravanpyörässä, jossa puurot ja vellit ovat menneet sekaisin. Kyseessä on taloudellisen käyttäytymisen taantuma, jonka suunta on käännettävä.

Se teistä kahdesta, joka inhoaa laskuja: sinun kannattaisi silti istua tietokoneen ääressä, avata sähköisiä ja paperilaskuja ja katsoa tarkkaan mitä kulutus on missäkin kuussa ollut. Näin voit nähdä mitä ne realistiset unelmat voisivat olla, ja miksi toisista unelmista täytyy luopua.

Taloudellinen tasa-arvo on edellytys sille, että puhut samaa kieltä ja toivot samoja asioita kuin kumppanisi.

Ota aitan avaimet haltuun. Avaa laskut ja maksa, nainen.

Anonyymi kirjoitti...

"Me ei olla mikään kuluerä"

Kunta-ala haluaa yleiset palkankorotukset ja korvaukset leikatuista lomarahoista – vaikka "kinkku- tai vappurahaa".

"Me ei olla mikään kuluerä. Kaikki kunta-alalla tehty työ perustuu lakiin, ja jos siitä halutaan säästää, pitää vähentää palveluita."

Näin sanoi hoitajaliitto Superin puheenjohtaja Silja Paavola, ja häntä säestivät Tehyn Millariikka Rytkönen, opettajien Olli Luukkainen, JHL:n Päivi Niemi-Laine ja Jytyn Maija Pihlajamäki. Kaikki viisi edustavat kuntapuolen pääsopijoita työmarkkinaneuvotteluissa, joita käydään parhaillaan. Kunta-ala on 421 000 työntekijällään suurin sopimusala, ja sen sopimus päättyy tammikuun lopussa.

Yhteisenä viestinä medialle oli keskiviikkona, että kunta-alan palkat ovat jääneet yleisestä palkkakehityksestä jälkeen, eikä aukkoa paikata pikaliimalla.

Vaatimuksen perusteluna oli, että ala tekee arvokasta työtä, sillä vientiteollisuus ei takoisi rahaa ilman toimivaa päivähoitoa, koulutusta ja hoivapalveluita. Kuntapuolen palvelu on lisäksi maailman mittakaavassa edullista ja tehokasta, mutta sillä ei ole mahdollisuutta yksityisen puolen käyttämiin lisiin ja liukumiin, koska rahalähteenä ovat verot.

"Haluamme palkkaa yleiskorotuksen muodossa määrän, joka vastaa vähintään työmarkkinoiden yleistä linjaa", Luukkainen sanoi.

Yleisenä palkankorotuslinjana on tällä kierroksella yhteensä 3,2 prosenttia vuosina 2018–2019. Kuntapuolella on tosin vielä auki, halutaanko sopimuksesta tehdä yksi- vai kaksivuotinen. Pakkaa sekoittaa sosiaali- ja terveysuudistus, joka tulee voimaan vuoden 2019 alusta ja joka vie osan työntekijöistä yksityisen työnantajan palvelukseen. Siellä palkat ovat pienemmät ja edut heikommat, mikä voi heijastua työn eetokseen ja palvelun laatuun, Paavola varoitti.

Palkankorotuksen muoto voi vaihdella liittojen välillä, sillä pienempipalkkaiset hoitajat halunnevat enemmän eurokorotuksia kuin taas Jukon edustamat kuntien koulutetut hyötyvät parempipalkkaisina prosenttikorotuksista. Kokonaisvaikutuksen tulee kuitenkin olla kaikilla sama.

Kuntatyönantaja haluaa prosenttikorotuksia ja nykyistä enemmän paikallista sopimista, työntekijät eivät.

Kuntapuoli haluaa korvausta kilpailukykysopimuksen viemistä lomarahoista, "solidaarisuusverosta". Leikkaus osui eniten pienipalkkaisiin naisiin ja sillä tuettiin yksityisen sektorin vientiä.

"Toista kertaa emme maksa", Päivi Niemi-Laine sanoi.

Lomarahakorvauksen muoto ja maksaja ovat auki. Valtio vei rahat, joten loogisesti se voisi ne palauttaakin. Vaikutus oli järjestöjen laskelmien mukaan yli prosentti ostovoimasta. Se ynnättynä 3,2 prosenttiin tekee yli neljä prosenttia.

Myös kertakorvaus kävisi, arvioi Pihlajamäki, jonka mukaan julkisen puolen palkat ovat "törkeän paljon" yksityistä jäljessä.

"Jonkinlainen kinkku- tai vappuraha."

Tehyn Rytkönen huomautti, että vaikka samasta työstä maksetaan sama palkka, samanarvoisesta ei. Naisen euro on vajaa. Rytkönen vertasi samoilla opintopisteillä suoritettuja keittäjän ja putkimiehen tai lastentarhanopettajan ja diplomi-insinöörin palkkoja.

Liitot sanovat hyväksyvänsä lopullisen sopimuksen kokonaisuutena ja katsovansa rahan ohella tekstikysymyksiä. Ne haluavat parantaa luottamushenkilöiden asemaa ja ovat esittäneet myös erityistä palkkaohjelmaa. Vuonna 2004 sellainen oli, ja neljän prosentin lisällä oli tarkoitus kuroa umpeen palkkaeroa yksityiseen sektoriin. Se olisi onnistunutkin, ellei yksityinen olisi korottanut vielä enemmän.

Samoin kävi vuonna 2007, joten julkinen sektori ei yksin "ryssinyt" palkkoja, Luukkainen huomautti.

Paljon puhuttava aktiivimalli ei kuitenkaan kuulu neuvottelupöytään, liittojen edustajat sanoivat.

Anonyymi kirjoitti...

Nainen scifisankarina sai internetin tolaltaan – Miten pussi päässä me onnistumme pojat kasvattamaan? - Elämä - Helsingin Sanomat

Paljon fiksumpia kommentteja, kuten:

"Jos vahva naishahmo scifissä on kauhistuneen paniikin arvoinen ennen kuin Whittakerin suoritusta on edes nähty, se kertoo, että se on sittenkin hyvin monelle aivan uusi asia. Että vahva nainen on monelle aivan uusi asia."

Hienosti olet ymmärtänyt väärin, ehkä jopa feministisen tahallasi? Vahvoja naishahmoja on ollut scifissä niin kauan kuin on ollut scifiä, se ei ole yllätys eikä myöskään järkytys 99%:lle scifin kuluttajista. Mutta ymmärrän hyvin tuon tyrmistyksen mikä seuraa moista päätöstä korvata klassikko-sarjan päähenkilö toista sukupuolta olevalla, toimisi varmasti myös toisin päin! Jos vaikka Halo Jonesista tehtäisiin elokuva ja siinä näyttelisikin pääosaa mies niin pitäisin päätöstä kyllä niin erikoisena että jäisi varmasti elokuva katsomatta, vaikka olisi muuten ihan maailman paras ikinä, niin se vain on että on asioita jotka ovat fanien mielestä liian pyhiä ja joita ei siis pitäisi sorkkia, tai ainakaan ihmetellä että sorkkimisesta nousee älämölö!
...
Ongelmana ei ole vahva naishahmo scifissä, vaan se, että olemassaolevaa scifiä aletaan muuttelemaan poliittisen aktivismin nimissä. Onhan scifissä ollut ennenkin vahvoja naishahmoja, kuten Alienin Ripley tai Terminatorin Sarah Connor, ilman että tämä olisi ollut mikään ongelma. Alkuperäisiä onnistuneita tarinoita ei pitäisi mennä kevytmielisesti muuttelemaan, koska melkein poikkeuksetta muutokset pilaavat tarinan ja toimivan dynamiikan.
...
Ei ongelma liene siinä että sci-fissä on vahva nainen. Tällaisiahan on ollut jo pitkään Wonder Womanista Ellen Ripleyhin ja Dana Scullyyn. Näin muutaman mainitakseni.

Ongelma piilee siinä, että vakiintunut mieshahmo muutetaan naiseksi uuden asiakassegmentin saavuttamiseksi. Vastaavasti itse jättäisin katsomatta, jos uudessa Alienissa Ripley Scott olisikin kloonausyrityksen yhteydessä muuttunut mieheksi koska se vetoaa paremmin haluttuun kohderyhmään. Ripley on nainen, Doctor Who mies, ja iso osa faneista näkevät heidät sellaisina, ei sukupuolettomina olentoina.
...
Jos kirjoittajan hypoteesi vahvan naisen pelosta pitää paikkansa, niin miten selittyy esimerkiksi Wonder Womanin, Jessica Jonesin suosio, myös miesten keskuudessa?

Syynä on käsittääkseni se, että kaksi mainitsemaani käsikirjoitettiin ja tuotettiin alusta alkaen naispäähenkilölle. Monissa elokuvissa ja sarjoissa, kuten Star Warsissa ja Doctor Whossa (ilmeisesti, en ole koskaan katsonut), on kyse jonkinlaisesta gender takeoverista (vrt. corporate takeover), jossa jo olemassaolevan yleisön suosikkisarja/-elokuva korvataan jollain aivan toisella. Alkuperäinen Star Wars-trilogia oli Campbellilainen arkkityypillinen sankaritarina kun taas uusi on.. jonkinlainen postmoderni dekonstruktio? Rey on alusta asti täydellinen millenniaali snowflake, joka ei tarvitse minkäänlaista kuria ja harjoittelua vaan on saman tien galaksin paras pilotti, mekaanikko ja valomiekkailija. Yleisö kokee saavansa jotain muuta kuin mitä on tilannut. Tapahtumia voisi verrata pikemminkin siihen, että Sinkkuelämää-sarjan henkilökaarti olisi vaihdettu sinkkumiehiin. Olisiko sarjan entinen fanikunta jäänyt katsomaan?
...
Niin, on se jännää kun edelleen, jopa korkeakoulutettujen naistenkin suusta, saattaa kuulla kuinka "naiset ovat parempia kommunikoimaan". Vastaavaa potaskaa kuin vitsailu tyyliin "reikä ratissa". Koskakohan?

Anonyymi kirjoitti...

Nainen löi kehitysvammaisen naisen päätä raitiovaunupysäkin seinään – vain yksi ihminen auttoi puolustuskyvytöntä uhria - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Tuula Haatainen: Ei asevelvollisuutta naisille – perusteena synnyttäminen ja fyysisyys

MTV:n eilisen vaalitentissä SDP:n Tuula Haatainen sanoo, ettei ole olemassa erikseen sisä- ja ulkopolitiikkaa. On olemassa vain arvojohtamista.

Haataisen mukaan äänestäjät ovat alkaneet aktivoitua ja kiinnostua hänen teemoistaan.

– Vaalipäivä on se, olen ollut monissa eduskuntavaaleissa mukana ja tiedän, että vaalipäivä ratkaisee.

Haatainen korosti, että naisten kriisivalmiudessa ja maanpuolustuskyvyssä on vielä parantamisen varaa.

– On monenlaisia tehtäviä, joissa naisten osaamista pystytään vahvistamaan ja hyödyntämään.

– Minä en näe, että tähän varsinaiseen asevelvollisuuteen pitäisi naisten kohdalla mennä.

Anonyymi kirjoitti...

Tivi: Vain harvoissa it-yrityksissä sukupuolet tasan

Suhteellisesti eniten naisia työllistävät operaattorit ja suuret konsulttiyritykset.
Vain harvoissa it-alan yrityksissä sukupuolten jakauma on edes lähestulkoon tasapainossa, kertoo Tivi.

Tivin kyselyyn vastanneiden yritysten työvoimasta keskimäärin 28 prosenttia on naisia, mutta toimialojen ja työpaikkojen keskinäinen vaihtelu on suurta.

Suhteellisesti eniten naisia työllistävät operaattorit sekä suuret konsulttiyritykset, vähiten ohjelmistokehitykseen keskittyvät pienemmät yritykset.

Eniten vastanneista yrityksistä naisia työllistää Telia, jonka henkilöstöstä 66 prosenttia on naisia.

Tivi kertoo, että avointen vastauksen mukaan moni firmoista ponnistelee naisten it-alalle saamisen eteen. Ne tukevat esimerkiksi erilaisia naisverkostoja ja -tapahtumia ja järjestävät mentorointia.

Muun kuin Suomen kansalaisen osuus työntekijöistä on vastanneissa yrityksissä keskimäärin 9,3 prosenttia.

Kansainvälisesti monimuotoisimpia ovat Tivin mukaan pelialan yritykset ja jotkin ohjelmistoalan yritykset, jotka ovat onnistuneet houkuttelemaan Suomeen ulkomaista työvoimaa. Supercellin Suomen henkilöstöstä jopa 40 prosenttia on ulkomaalaisia.

Kyselyyn vastanneista 55 prosenttia ilmoitti työllistävänsä kyselyhetkellä joko liikunta-, näkö- tai kuulokyvyltään rajoittuneita henkilöitä.

Työtekijöiden ikähajonta oli vastausten mukaan suurta eri yrityksissä.

Tivin kyselyyn vastasi 33 it-yritystä, jotka työllistävät lähes 27 000 henkilöä Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tulitko isäksi vasten tahtoasi? Vastaa HS:n kyselyyn - Elämä - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

”Naiseus ei ole este käydä armeijaa” – SDP:n presidenttiehdokas Haatainen selventää kantaansa

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen täsmentää kantaansa naisten pakollisesta asevelvollisuudesta, koska hänen vastauksensa on herättänyt joissakin hämmennystä. Eilisessä MTV:n presidenttitentissä häneltä kysyttiin, pitäisikö naisille säätää myös pakollinen armeijapalvelus.

Haatainen totesi tuolloin, ettei kannata naisten pakollista asevelvollisuutta.

– Siinä tilanteessa olin epätarkka sanoissani. Naiseus ei ole este käydä armeijaa. On hienoa, että naisilla on mahdollisuus käydä armeija halutessaan, tätä pitää tukea. Tämä on ollut koko ajan mielipiteeni, hän painottaa.

Hänen mielestään kuitenkin muuttuneessa maailmassa olisi välttämätöntä ja tarpeen selvittää, voisiko kaikkia koskeva kansalaispalvelus olla yksi vaihtoehto asepalveluksen rinnalla.

– Pakollinen asevelvollisuus on iso kokonaisuus ja siihen liittyy monia eri näkökulmia ja tekijöitä. Sukupuolineutraali, sekä naisia että miehiä koskeva kansalaispalvelus voisi olla yksi mahdollisuus, Haatainen pohtii.

Ylipäänsä Haatainen pyrkisi nostamaan tietoisuuden tasoa maanpuolustuksesta. Hän muistuttaa, että jo nyt on olemassa erilaisia tehtäviä, joissa tarvitaan niin naisten kuin miesten panosta.

Anonyymi kirjoitti...

”En usko, että on yhtäkään naista…” – Vantaan tulevalta kaupunginjohtajalta Ritva Viljaselta karu arvio

Ritva Viljanen aloittaa työnsä Vantaan kaupunginjohtajana maaliskuun alussa. Hän ottaa Demokraatin viikkolehdessä kantaa muun muassa kaikkialla maailmassa ykköspuheenaiheeksi nousseen #Metoo-kampanjan. Kampanja on tuonut päivänvaloon seksuaalisen häirinnän, joka rehottaa kouluista työpaikoille.

Useimmiten häirinnän kohteena ovat naiset. Viljasella on karu kuva tilanteesta.

– En usko, että on yhtäkään naista, joka ei olisi kokenut epäasiallista kohtelua ja seksuaalista häirintää jossain vaiheessa elämäänsä, Viljanen arvioi.

Hänen mielestään oli jo aikakin, että jäävuoren huippu on nyt tullut näkyviin.

– Toki on niin, että kun etenet urallasi, asema alkaa suojella sinua. Tämäkin on valitettavaa, että vasta silloin.

Viljanen liittyy kevättalvella niiden harvalukuisten naisten joukkoon, jotka ovat ylenneet kaupunkien ykkösjohtajiksi. Naisia ei tosin näy ruuhkaksi saakka muuallakaan ylimmässä johdossa.

Johtotehtävissä Viljanen sanoo pysyneensä sitkeästi omana itsenään. Hän toivoo, että naiset eivät muutu ”koviksi jätkiksi”, joka merkitsee miehisten arvojen omaksumista.

– Meidän on tuotava oma tapamme hoitaa asioita. Naisjohtajien myötä päätöksenteko on tullut avoimemmaksi ja siistiytynyt. He ovat lopettaneet saunaseurat, joita jotkut vanhat dinosaurukset yrittävät vielä pitää yllä. Päätökset tehdään kokouksissa, Viljanen pohtii.

Hän ei voi olla ihmettelemättä, että naiset joutuvat yhä uudestaan vakuuttamaan osaamistaan – siitä huolimatta, että monella on jopa kolme tutkintoa. Viljanen on ollut haluttu puhuja naisjohtajuudesta. Samat asiat ovat vuosikymmeniä agendalla.

– Aina vain naisen euro on vähemmän kuin miehen. Muutosta ei tätä vauhtia tule minun elinaikanani, hän puuskahtaa.

Anonyymi kirjoitti...

UUSI SUKUPOLVI TYRMÄSI FRIENDS-SARJAN – TRANSFOBINEN, HOMOFOBINEN, SEKSISTINEN…

Nykyaikana epäsopiva sarja?

Independent kertoo, etteivät niin sanotut milleniaalit ainakaan varauksetta perusta Friends-sarjasta. Sarja onkin leimattu armotta transfobiseksi, homofobiseksi ja seksistiseksi.

Ainakin brittiläinen nuori sukupolvi katsoi, että jotkin juonenkäänteet saivat heidät tuntemaan olonsa ”epämukavaksi.” Esimerkkejäkin oli esittää.

Epäsopivina pidettiin muun muassa Chandlerin paranoidisuutta siitä, että häntä luultaisiin homomieheksi. Myös hänen vitsinsä ristiinpukeutuvasta isästään tuomittiin.

Rossia puolestaan syytettiin seksismistä, koska hän ei pitänyt siitä, että hänen tyttärensä lastenhoitaja oli mies.

Monican ylipainoisuuden käsitteleminen katsottiin epäsopivaksi, koska hänen ei koskaan annettu unohtaa ylipainoisuuttaan vitsailemalla siitä.

Rachelin arvioitiin syyllistyneen seksuaaliseen häirintään, koska hän palkkasi assistentin pelkästään sen takia, että halusi deittailla tätä.

Jostain syystä Monican suhde 20 vuotta vanhempaan mieheen nähtiin huonossa valossa. Tiettävästi asiaan vaikutti Harvey Weinstein -skandaali ja MeToo-kampanja.

Sarjaa näytettiin aikoinaan 10 vuoden ajan vuoteen 2004 saakka. Netflixissäkin sarja on ollut katsottavissa.

Lähde: Independent

Anonyymi kirjoitti...

Sopisiko Islannin tasa-arvoinen palkkamalli meillekin? Työntekijät ja työnantajat eri linjoilla
Akavan ja Paltan edustajat keskustelivat Islannin uudesta palkkalaista Ylen aamu-tv:ssä perjantaina.


Islanti niittää mainetta palkkatasa-arvon mallimaana. Maassa hyväksyttiin laki, joka velvoittaa työnantajat maksamaan naisille ja miehille samaa palkkaa. Yritysten pitää todistaa, että lakia noudatetaan.

Suomen työttömyysturvan aktiivimallia on kutsuttu tuontituotteeksi ja osittaiseksi kopioksi Tanskasta, joten olisiko Islannin samapalkkimalli seuraava tuontituote Suomeen? Kyllä ja ei – näkemys riippuu vastaajasta.

Palvelualan työnantajia edustava Palta ei ole innostunut. Sen mukaan Islannin malli ei ole mikään uusi kikka, joka ratkaisisi sukupuolten väliset palkkaerot.

– Islannin malli lähtee siitä, että heillä on olemassa olevat palkkausjärjestelmät, ja he katsovat niitä vain vähän uusilla silmillä, sanoi Paltan työmarkkinapäällikkö Minna Etu-Seppälä Ylen aamu-tv:ssä perjantaina.

Hänen mukaansa Suomen järjestelmä toimii, eikä mitään tarvitse muuttaa.

– Idea samasta ja samanarvoisesta palkanmaksamisesta toteutuu meillä jo tasa-arvolain mukaan ja palkkakartoitusmalleilla, jotka ovat olleet vuodesta 2005 käytössä, Etu-Seppälä sanoi.

Korkeakoulutettuja työntekijöitä edustava Akava on eri linjoilla. Yksi syy on se, että kasvava joukko työntekijöitä ja asiantuntijoita ei ole minkäänlaisen sitovan sopimuksen piirissä, perustelee Akavan työelämäasioiden päällikkö Lotta Savinko.

– Ainoa turva on se, mikä siellä yrityksissä on palkkajärjestelmä, palkkapolitiikka, ja miten ne palkat määräytyvät.

Akavassa Islannin mallin tuomista Suomeen on hänen mukaansa harkittu.

– Akavassa on katsottu, että meidän tulisi Suomessa ryhtyä selvittämään, ja sen pohjalta tarkastelemaan, tulisiko meidän lähteä vahventamaan nykyistä lainsäädäntöä ja rakentamaan vähän vastaavanlaista mallia kuin Islannissa, jossa nimenomaan pyritään siihen että samanarvoisista tehtävistä maksetaan samaa palkkaa, Savinko sanoi.

"Sopisi selittämättömien palkkaerojen selätykseen"

Tilastokeskuksen mukaan naisen euro oli viime vuonna Suomessa 84 senttiä, kun vertaillaan kaikkien palkansaajien keskiansioita. Osa erosta selittyy sillä, että naiset ovat suuntautuneet vähemmän palkkaa maksaville aloille.

Miesten ja naisten palkkojen vertailua voi Paltan Minna Etu-Seppälän mukaan hankaloittaa esimerkiksi se, että ammattinimikkeet voivat olla korkeasti koulutetuilla väljemmät.

– Mutta jos meillä on hyvin tarkka palkkausjärjestelmä, tehtävät on pisteytetty ja luokiteltu tiettyihin vaativuusluokkiin, niin sieltä kyllä nähdään, että nämä erot käytännössä supistuu ihan minimiin, Etu-Seppälä sanoi.

Akavan Savingon mukaan tilannetta voisi kuitenkin parantaa.

– Palkkakartoitukset eivät nykymaailmassa kuitenkaan toimi ehkä ihan niin hyvin ja ihanteellisesti kuin Minna tässä kuvasi. Niihin tarvitaan edelleen skarppausta, Lotta Savinko sanoi.

– Erityisesti tämä selittämätön palkkaero on se iso asia. Eli se, kun samanarvoisesta työstä maksetaan eri palkka. Ettei meille synny työelämä, jossa segregaatio toivon mukaan vähenee, mutta tietyllä tavalla tämä toisenlainen palkkaero kasvaa. Ja siihen tämä Islannin malli olisi sopiva.

Etu-Seppälän mukaan tulisi keskittyä enemmän toiseen epäkohtaan, kun puhutaan palkkaeroista työpaikoilla.

– Iso juttu näissä palkkaeroissa on keskiansioiden väliset erot naisten ja miesten välillä, mistä puhutaan nyt Suomen osalta 16–17 prosentista. Siinä se keskeinen juttu on, miten naiset ja miehet valikoituvat eri aloille, eri työtehtäviin. Usein se riippuu tästä koulutustaustasta ja koulutusvalinnoista, Etu-Seppälä sanoi.

Anonyymi kirjoitti...

Jutta Urpilaisen punakynnet ja Laura Huhtasaaren hymy – väärät naiset vaietkoon?

NÄKÖKULMA | Tiistaista lähtien somessa on kohistu melko tarkkaan vain yhdestä asiasta – näet siitä, saako Yle puuttua Laura Huhtasaaren hymyilyyn vaiko ei. Ylen toimittaja Kirsi Heikel tiukkasi presidenttiehdokastentissä Huhtasaarelta maanisuussyytösten ohella selitystä sille, miksi hän hymyilee puhuessaan politiikkaa.


Tai täsmennetäänpä hieman: tästä asiasta on kohistu isänmaallisten ihmisten someseinillä ja -sivuilla. Paremman väen kommentaattorit ovat olleet asiasta vaiti kuin uponnut ukkovarvas.

Miksi näin? Yleensähän maamme fiksuimmisto älähtää pienimmistäkin risahduksista, jotka tuntuvat jollain tavalla kaventavan naisten tai sellaiseksi oletettujen elintilaa tai oikeuksia.

Urpilainen, punakyntinen

Jokunen vuosi taaksepäin Suomessa koettiin raivoisa hullunmylly, kun rakas valtiollinen Yleisradioyhtiömme erheentyi kuvaamaan valtionvarainministeri Jutta Urpilaisen punaisia kynsiä.

”Urpilaisen paloautonpunaisista kynsistä nousi kuuma puheenaihe”, kuvaili Ilta-Sanomat.

”Arkipäivän seksismiä”, riesutti Helsingin Sanomat.

HS:n toimittajan Annamari Sipilän paatoksellinen kolumni löytyy edelleen netistä. Kameran objektiivin suorittaman intrusiivisen sukupuoliloukkauksen sanomalainen kuvaus on hyytävää luettavaa:

”Urpilainen kertoi, että uudistukset kirpaisevat jokaista suomalaista.. Tunnelma oli vakava ja synkkä. Mitä tekee televisiokamera? Zoomaa valtiovarainministerin tulenpunaisiin kynsiin. Eikä vain kerran. Vaan kahdesti. Piiiit-käääään.”

Kolumnin lopussa paatostellaan: ”Arkipäivän seksismiä on se, että televisiokamera tarkentaa ministerin manikyyriin.”

Seksismin härskin määrän voi halutessaan tarkistaa Ilta-Sanomien kynsivideolta (K-18 ehkä).

Kolumnisti on noiden päivien jälkeen ollut vaihtelevalla innolla huolissaan perinteisiä sukupuolirooleja vahvistavista mainoksista, sukupuolineutraalien vessojen tarjoamisesta naistenhuoneiden kustannuksella, naisten seksuaalisen vapauden tasosta, brittipääministerien paljaisiin sääriin keskittymisestä, feminismin ytimen marginaaliinajautumisesta sekä siitä, ettei hän ole jaksanut aina närkästyä asianmukaisesti, kun feminismiä vastaan on rikottu.

Todetaan nyt reiluuden nimissä sekin, ettei Sipilä mielestäni ole oman mediansa pahimmasta päästä, vaan esittää toisinaan ihan osuviakin huomioita. Mutta suomalaisen mediakentän vakaa yksituumaisuus asiassa jaksaa hämmästyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Tällaisia ovat vanhempien naisten seksimatkat Gambiassa – nuoret ”rantapojat” tarjoavat seuraa häkellyttävän aktiivisesti

Raha ei vaihda omistajaa mutta seksistä saatetaan maksaa ylläpitona tai lahjoina rantapojalle.
VIIME vuosina pinnalle on noussut käsite naisten seksiturismista. Sillä tarkoitetaan turismia, jossa yleensä länsimainen nainen reissaa eksoottiseen maan turistikohteeseen ja viettää siellä aikaa paikallisen miehen kanssa.

Seksi kuuluu kuvioon, mutta siitä ei makseta rahana. Vastineeksi nainen saattaa maksaa miehen ylläpidon tai tarjota tälle ravintolakäynnit ja huvitukset ja kenties majoituksen luonaan lomansa ajan.

On tavallista, että itsensä näin elättävät ”rantapojat” tarjoavat seuraansa jopa häkellyttävän aktiivisesti –mahdollisesta vuosikymmenien ikäerosta välittämättä. Osa turistinaisista saattaa antaa lomapartnerilleen lahjoja, jotka nämä saattavat myydä jälkeenpäin rahaa saadakseen.

– On selvä ilmiö, että esimerkiksi varakas viisikymppinen eronnut bisnesnainen matkustaa esimerkiksi Karibialle, tapaa siellä paikallisen miehen ja haluaa tämän kanssa rajatun, kontrollissa olevan seksisuhteen. Kotimaassaan ollessaan nainen saattaa lähettää rahaa tälle miehelle. Tämä on pragmaattista elintasoturismia, jossa on selvät säännöt, kertoo seksiteollisuutta, organisoitua prostituutiota ja ihmiskauppaa tutkinut Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen yliopistonlehtori ja dosentti Elina Penttinen.

Jännittävää seikkailua

Turismiin ylipäätään liittyy seikkailunhalu ja uuteen kulttuuriin tutustuminen. Toisinaan matkailukokemukseen kuuluu jännittävä romanssi, johon sisältyy myös seksi, mutta se ei välttämättä naisilla ole ainoa syy matkustamiselle.

– Naiset ovat kautta aikain olleet valmiita seikkailuun ja toteuttavat seksuaalisuuttaan siinä missä miehetkin, Penttinen muistuttaa.

Naisten seksiturismi sijoittuu usein turistikeskuksiin. Harmiton seksisuhde yhteen partneriin on usein matkan sivutuote eikä välttämättä lainkaan suunnitelmallista. Penttisen mukaan irtiottoa kaipaava nainen saattaa rakastua ensisijaisesti lomapaikkaan, sen elämäntyyliin ja sitten vasta mieheen:

– Mies on jotain, mitä se paikka tarjoaa.

Gambia kohteena

Gambia suomalaisten keskuudessa saanut vankan maineen naisten seksiturismikohteena, vaikka paikkoja on muitakin.

– Tietyt alueet maailmassa antavat tällaiselle mahdollisuuden, muun muassa Gambia ja Karibian maat. Tätä tapahtuu myös Euroopassa ja esimerkiksi Turkissa, mutta se on luonteeltaan hieman erilaista, Penttinen kuvailee.

Reissatessa on jännittävää antautua seikkailuun ja villeihin juttuihin. Joskus mukaan tulevat myös oikeat tunteet, vaikka nainen tietäisi, että kyseisellä rantapojalla on monta muutakin turistinaista nauratettavanaan.

– Onhan se jännittävää kokea rakastumisen huumaa, vaikka tietääkin reunaehdot.

Matkoillaan seksiä harrastavat naiset ja miehet erottaa länsimaisessa kulttuurissa elävä romanttisen rakkauden narratiivi.

– Tapaat eksoottisen miehen, rakastut ja muutat ehkä miehen kotimaahan ja elätte onnellisina elämänne loppuun saakka. Nainen voi ajatella, että suhde muuttaa miestä niin, että tämä ei enää koskaan lähde kenenkään muun naisen perään, Penttinen kertaa romanttisista komedioista tuttua kaavaa.

Turistisesongin mentyä saattaakin käydä niin, että seudulta ei löydy työtä, mies käyttää reilusti alkoholia ja on ehkä jopa väkivaltainen.

– Silti nainen saattaa uskoa romanttisen rakkauden unelmaan, joka ei välttämättä sido miestä. Miehellä ei ole tarvetta rakentaa naisen toivomaa pitkäkestoista suhdetta. Se on aika surullistakin, Penttinen toteaa.

Anonyymi kirjoitti...

Blayze, 26, valitsi rekkakuskin työn urakseen – liikennevaloissa miehet rullaavat ikkunoitaan auki hänet nähdessään

Vaalea australialaisnainen innostui työstä heti kokeiltuaan sitä.
Nuori australialaiskaunotar rikkoo monia stereotypioita työskentelemällä päivätyökseen rekkakuskina. Paikalliset lehdet kertovat, että 26-vuotias Blayze Williams rakastui työhön saman tien kokeiltuaan sitä ensimmäisen kerran.

Williams ajaa työkseen 18-pyöräistä rekka-autoa, jonka kuljettaminen vaatii suomalaisittain ilmaistuna raskaan yhdistelmän ajokorttia (CE). StoryTrender-sivuston haastattelussa Williams kertoi, että kun hän menee yökerhoihin ja tutustuu uusiin ihmisiin, kukaan ei usko hänen ”ison E:n” korttiaan oikeaksi, vaikka näkisivät sen suoraan silmiensä edessä.

Adelaidessa asuva Williams sanoikin:

– Minulle sanotaan aina, että en ole kovin tyypillinen rekkakuski. Tietyt ihmiset eivät koskaan usko minua.

– Se vain tuntuu ihan mielettömän hienolta ajaa massiivista rekkaa, hän kehaisi.

Nuori nainen työskenteli alun perin rekkojen siivoajana, kun hänen pomonsa ilmoitti, että myös apulaisten pitäisi hankkia rekkojen ajamiseen vaadittava lisenssi, jotta he voisivat tarvittaessa siirtää rekkoja.

– Tajusin, että niiden ajaminen on todella mahtavaa.

Australialaislehden jutussa kerrotaan, että vain kolme sadasta paikallisesta rekkakuskista on naisia.

– Olen aina tuntenut itseni hiukan erilaiseksi. Pukeudun kuin Barbie, mutta tunnen itseni yhdeksi pojista, Williams pohti.

Suomessa kuljetus- ja varastointiala on yhtä lailla miesvoittoinen. Ylen syksyllä 2016 julkaistun jutun mukaan 77,5 prosenttia kuljetus- ja varastointialan työntekijöistä on miehiä.

Yksi työn parhaista puolista on Williamsin mielestä vapaus. Moottoritiet odottavat avoimina, eikä kukaan pakota häntä istumaan toimiston tuolissa koko päivää. Hän kuitenkin myöntää, että naisena pärjääminen alalla ei ole aina helppoa.

– Sinulla täytyy olla kova nahka. Monet kundeista voivat olla todella tökeröitä, joten tämä ei ole oikea paikka sellaisille, jotka loukkaantuvat helposti, hän kiertelee.

Hän kertoi työstään myös vuonna 2014 Adelaide Now -lehdessä tultuaan juuri alalle 22-vuotiaana nuorena kuskina.

– Ainoa juttu josta en tässä pidä ovat paikat, joihin on vaikeaa päästä rekan kanssa.

Hän kertoi myös, että häntä katsotaan rekan ratissa sukupuolensa takia kuin kummajaista.

– Liikennevaloissa ihmiset rullaavat alas ikkunansa ja huutelevat minulle, hän sanoi.

– Se nolottaa minua.

Anonyymi kirjoitti...

Miespuoliset seksirobotit tulossa – varustettu toimivalla peniksellä

Suurin osa nykyisistä seksiroboteista on luotu naiselliseen muotoon, mutta asiaan on tulossa pian muutos. Realbotix-yhtiö suunnittelee tuovansa myyntiin miehiä esittävät seksirobotit.

Realbotixin toimitusjohtaja Matt McMullen paljastaa yhtiön kehittelevän parhaillaan tekoälyllä varustettua miespuolista seksirobottia. Robotin haarovälistä löytyisi tietenkin penis, jonka on luvattu olevan vibraattoria parempi.

McMullen lupaa Daily Star -lehdelle seksirobottien mieskunnon kestävän niin kauan kuin käyttäjä vain haluaa. Robotit on tarkoitus varustaa erikokoisilla peniksillä. Toimitusjohtajan mukaan vain taivas olisi elimen koon rajana.

Tekoälytutkija David Levy uskoo miehen muotoon tehtyjen seksirobottien voivan olla suositumpia kuin dildot ja vibraattorit. Hänen mukaansa on todennäköistä, ettei kiinnostus robottiseksiä kohtaan rajoitu heteromiehiin.

Realbotixin urosrobotti on tarkoitus esitellä kuluttajille vielä vuoden 2018 aikana. Yhtiö on aikaisemmin luonut naispuolisen Harmony-robotin. Sitä on kuvailtu ensimmäisenä todellisella tekoälyllä varustettuna seksirobottina.

Anonyymi kirjoitti...

Uusiokielen kukkasia?

"Pääkaupunkiseudulle muuttaa koko ajan kantasuomalaisia, jotka puhuvat jotain muuta kieltä kuin suomea. Muutos näkyy meidän asiakaskunnassamme ja työntekijöissämme"

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa lupaavalta:

Tämän vuoden kerralla ahmittavat tv-sarjat: murhia, murhia ja hieman helpotusta Game of Thronesin vieroitusoireisiin | Yle Uutiset | yle.fi

Kakkoskausi jatkaa Margaret Atwoodin romaanin tarinaa äärikonservatiivisesta Gileadista Offredin (Elisabeth Moss) silmin. mukaan tulevalla kaudella nähdään myös ydinjätteestä saastunut paikka, jonne kurittomat naiset viedään työskentelemään, kunnes kuolevat.

Eläkeläismies katosi jäljettömiin Britanniassa vuosia sitten – nyt tytär marssi poliisiasemalle kertomaan isän kohtalon - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

A Brittilehdistö on seurannut tiivisti karmeaa henkirikostapausta. 63-vuotiaan naisen uskotaan surmanneen isänsä ja haudanneen puutarhaan yli vuosikymmen sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Baariin lähtenyt nainen lukitsi 4- ja 5-vuotiaat lapsensa yksin kotiin kaverin koirien kanssa Helsingissä, sammui palatessaan kotiovelle – oikeus tuomitsi heitteillepanosta - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

”En surrut vaimoa yhtä paljon kuin koiraa”

Anonyymi kirjoitti...

Kuvat: Nainen piti kahdeksaa koiraansa järkyttävissä oloissa sotkun keskellä – etsivät ruokaa roskapusseista - Rikos - Uutiset - MTV.fi

Anonyymi kirjoitti...

Vuonna 2011 voimaan tullut avoliittolaki tuo käräjille erikoisia riitoja - Rikos - Uutiset - MTV.fi

Oletko uskoton tajuamattasi? Tästä mikropettämisessä on kyse - Lifestyle - MTV.fi

Anonyymi kirjoitti...

South Korean woman chopped off husband's penis - for playing GOLF | World | News | Express.co.uk

Alaston tytär yritti tappaa iäkkään äitinsä kylmässä saunassa – Oikeus: "Silmitöntä väkivaltaa" - Rikos - Uutiset - MTV.fi

Anonyymi kirjoitti...

Karita matkusti Gambiaan lomalle ja rakastui: 72-vuotiaan Mairen tarina surullista luettavaa – "Antaa niin väärän kuvan" - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi

Maire, 72, married for the third time in Gambia | News | Expressen

Anonyymi kirjoitti...

Silvio Berlusconi #metoo-kampanjasta: Naiset ovat iloisia, jos miehet yrittävät vietellä

Italiaan politiikkaan paluuta tekevä ex-pääministeri kertoi näkemyksiään televisiossa.
Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi otti kantaa naisten seksuaalista häirintää vastustavaan #metoo-kampanjaan. Asiasta uutisoi The Telegraph.

– On luonnollista, että naiset ovat iloisia, jos miehet yrittävät vietellä heidät.

– Minulla ei ole paljoakaan kokemusta siitä, koska olen aina ollut naisten iskuyritysten kohteena. Tärkeintä on se, että kosiskelu on eleganttia, Berlusconi kertoi Porta a Porta -ohjelman haastattelussa.

Berlusconi kommentoi haastattelussa ranskalaisnäyttelijätär Catherine Deneuven esittämää kritiikkiä, jonka mukaan #metoo-kampanja on mennyt liian pitkälle.

Deneuve ja 99 muuta tunnettua ranskalaista naista julkaisivat tällä viikolla Le Monde -lehdessä avoimen vetoomuksen, jossa he puolustivat miesten oikeutta varastaa suudelma tai koskettaa naisen polvea. Naisten mukaan seksuaalista häirintää vastustava kampanja on puritanistinen ja miesvihan kyllästämä.

– Catherine Deneuve sanoi siunatut sanat, Berlusconi kiitteli.

Berlusconin vaaliliitto tavoittelee voittoa maaliskuun parlamenttivaaleissa. Hänen johtamansa Forza Italia -puolueen kannatus on mielipidetutkimusten mukaan nousussa.

Anonyymi kirjoitti...

Ympärileikattujen naisten määrää Suomessa ei tiedetä - avausleikkaus on helppo toimenpide

Parasta seksiä ikinä? Näillä vinkeillä anaaliseksi onnistuu

Anonyymi kirjoitti...

”Nainen voi saada raiskauksesta orgasmin” - Radiotähti joutui eroamaan kommenttiensa vuoksi Belgiassa

Tunnettu radioääni Benjamin Marechal joutui jättämään työnsä yleisön raivon jälkeen.

Suosittu belgialainen radiojuontaja Benjamin Marechal ei enää jatka päivittäistä liveshow'taan ranskankielisellä RTBF-radiokanavalla. Radiokanava sai negatiivisen palautevyöryn sen jälkeen, kun Marechal oli pohtinut radioaalloilla sitä, voiko nainen saada raiskauksen aikana orgasmin, uutistoimisto AFP kertoo.

Ranskalainen ex-pornotähti Brigitte Lahaie väitti aiemmin viime viikolla, että jotkut naiset voisivat nauttia raiskauksesta. Tämän jälkeen Marechal pyysi perjantaina kuuntelijoita soittamaan radioon ja keskustelemaan aiheesta.

- Kyllä raiskauksesta voi saada orgasmin, kerron teille, sillä Brigitte Lahaie sanoi näin eilen... Mitä vastaatte hänelle, Marechal kysyi kuulijoilta.

Belgialaiset vastasivat kysymykseen raivolla, ja vihaisen palautteen antamiseen osallistui myös paikallisia päättäjiä. RTBF joutui pyytämään ohjelmaa anteeksi. Myös Belgian mediaa vahtiva järjestö sai 12 valitusta tapauksesta.

Ei pahoitellut sanojaan

Maanantaiaamuna Marechal kertoi kuulijoilleen lähetyksessä, että hän väistyy tehtävästään kymmenen vuoden jälkeen. Hän kertoi siirtyvänsä muihin tehtäviin radioasemalla.

Hän sanoi olevansa "onnellisempi kuin koskaan" ja kertoi pyytäneensä viimeisen puolen vuoden aikana jo kaksi kertaa, että voisi jättää ohjelmansa. Kiistellyllä ja räväkällä radio-ohjelmalla on ollut tuhansia kuulijoita.

Marechal ei lausunnossaan pahoitellut raiskauskommenttejaan.

Anonyymi kirjoitti...

Arvio: Tämän takia Pekka Haavisto -ilmiö ei toistu – ”Nyt tärkeintä on estää ’väärän’ ehdokkaan valinta”

Pekka Haavisto -ilmiö ei toistu nyt käytävissä presidentinvaaleissa, koska tällä kertaa Haavistoon mieltyneiden äänestäjien tärkein motiivi on estää ”väärien” ehdokkaiden valinta. Näin arvioi Yhteiskuntapolitiikka-lehden entinen päätoimittaja Matti Virtanen lehden blogissaan.
Hän katsoo, että vuoden 2012 vaalien Haavisto-ilmiön takana oli osaltaan vihervasemmiston vastareaktio vuoden 2011 perussuomalaiseen jytkyyn.

– Nyt kaikki on toisin. Nyt maalla on kuusi vuotta presidenttinä jo istunut Sauli Niinistö, jonka toimintaan valtaosa suomalaisista näyttää gallupien valossa olevan kovasti tyytyväisiä. Perussuomalaiset hajottivat itsensä viime kesänä kahtia ja molemmat fraktiot ovat pudonneet kannatukseltaan politiikan mutasarjaan. Samaan aikaan vihreiden gallup-kannatus on noussut uudelle tasolle ja syksyn notkahduksen jälkeenkin pyörii 15 %:n ympärillä. Vastaiskun tarvetta ei enää ole, Virtanen kirjoittaa.

Hänen mukaansa vihervasemmistolle on nyt tärkeintä on estää ”väärän” ehdokkaan valinta.

– Vääriä ehdokkaita ovat ennen kaikkea Laura Huhtasaari ja Paavo Väyrynen. Jos jommankumman kannatus yltyy vielä ennen vaaleja tulevissa gallupeissa selkeästi nousemaan, jotkut Haaviston nyky-kannattajista (noin 11 %) saattavat siirtyä varmuuden vuoksi äänestämään Sauli Niinistöä. Silti Haaviston kakkospaikka vaalien tuloksessa näyttää nyt enemmän kuin todennäköiseltä, ja jo se on tässä ehdokasjoukossa aika hyvin, Virtanen katsoo.

Anonyymi kirjoitti...

Viisikymppinen Marja vapautui avioeron jälkeen harrastamaan seksibileitä ja parinvaihtoa: ”Tämän ikäinen nainen on tosi kuumaa kamaa” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Juho on parisuhteessa sekä Aleksin että Sofian kanssa – näin kolmikon suhdekuvio toimii - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

”I want to f**k you tonight” – 45-vuotias suomalaisnainen avasi Tinderin Kreikassa ja se oli menoa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Aviopari Jouni ja Tiia myy seksipalveluita pussailusta pieksemiseen – ”Emme tee tätä pelkästään rahasta” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Latinalainen Amerikka päätyy ukkovaltaan vaalien supervuonna – naisjohtajat kompastuivat korruptioon ja vasemmiston epäsuosioon - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa kaikki eivät voi sanoa MeToo - maahanmuuttajan raiskatessa tukea ei saa
Kun seksuaalisen väkivallan asiayhteys on "poliittisesti väärä" eikä se sovi yhteen virallisen valtaapitävien kerrontaan maahanmuutosta ja maahanmuuttajista, #MeToo-liike Ruotsissa ei sitä hyväksy


Mielenkiinto ja osallistuminen #MeToo-kampanjaan on ollut vahvaa Ruotsissa.

Se mistä #MeToo-liike muistuttaa meitä Ruotsissa on se, miten seksuaalisen häirinnän kysymyksestä on tullut hyvin poliittinen.

Monet ruotsalaiset ovat innokkaita paljastamaan julkisuuden henkilöitä, jotka ovat ​​seksuaalisesti pahoinpidelleet tai ahdistelleet naisia. Samaan aikaan Ruotsi on edelleen maa, jossa valtaapitävät kieltävät ja salaavat mitä ilkeimmillä tavoilla äskettäin saapuneiden ja laittomien maahanmuuttajien tekemän seksuaalisen väkivallan ja raiskaukset.

Näin kirjoittaa Nima Gholam Ali Pour Gatestone -instituutin artikkelissaan.

Nima Gholam Ali Pour on ruotsalaisen Malmön kaupungin koululautakunnan jäsen ja on mukana useissa ruotsalaisissa Lähi-itään liittyvissä aivoriihissä. Hän on myös konservatiivisen Situation Malmö-verkkosivuston toimittaja. Hän on kirjoittanut kirjat "Siksi monikulttuurisuus on sortoa" ja "Allah ei määrää Ruotsissa".

Yksi selkeimmistä valtaapitävien säälimättömimmistä tavoista kieltää ja salata laittomasti maassa olevien seksuaalinen väkivalta on esimerkki äskettäisestä tapauksesta, jossa raiskaajaa ei tuomittu ja hänen uhrinsa joutuikin syytetyksi.

11. lokakuuta vuonna 2017 Arif Moradi, Ruotsissa oleskeleva afganistanilainen laiton maahanmuuttaja todettiin syylliseksi 14-vuotiaan tytön seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Moradi oli nimetty marraskuussa vuonna 2016 Ruotsin kirkon rippileirin nuorten johtajaksi. Tällä leirillä Moradi alkoi lähestyä seksuaalisesti 14-vuotiasta tyttöä, kunnes 12. ja 13. marraskuuta välisenä yönä vakavin hyväksikäyttö eli raiskaus tapahtui muiden rippileirillä olevien lasten nukkuessa.

Uhri onnistui pakenemaan kylpyhuoneeseen, jossa hän lähetti useita tekstiviestejä leirillä oleville ystävilleen. Kaksi tyttöä herättivät heti seurakunnanopettaja Eva-Lotta Martinssonin ja kertoivat hänelle, mitä oli tapahtunut. Seurakunnanopettaja kuitenkin päätti olla ilmoittamatta tapauksesta poliisille, koska ei pitänyt raiskausta "erityisen vakavana". Kun tytön äiti sai tietää, hän kertoi siitä poliisille.

Anonyymi kirjoitti...

Naiset katsovat yhä enemmän nettipornoa

Yhä suurempi osa internet-pornon kuluttajista on naisia.

Itse asiassa, naiset katselivat viime vuonna pornoa verkossa enemmän kuin koskaan aiemmin, kirjoittaa The Sun.

Trendi näkyi myös internetin suurimmalla aikuisviihdesivustolla, Pornhubissa, jossa naisille suunnattu porno kasvatti suosiotaan vuonna 2017.

Termillä "naisten porno" haettiin Pornhubissa 1400 prosenttia enemmän videoita, kuin vuonna 2016.

Myös kilpaileva sivusto, xHamster, ilmoitti, että naisten osuus kävijämäärissä kasvoi viime vuonna 2,4 prosenttia.

– Vuosi 2017 näyttää olleen vuosi, jolloin naiset ilmaisivat halunsa entistä avoimemmin, kommentoi Pornhubin Sexual Wellness Center-johtaja Laurie Betitoilmiötä:

– Naiset ovat voimaantuneita. Tämä on merkki siitä, mitä tuleman pitää.
Kolmannen sivun toteuttaman kyselyn mukaan valtaosa naisista, 60 prosenttia, katsoo pornoa keskimäärin kaksi kertaa kuussa.

18 prosenttia naisista katsoo pornoa päivittäin.

Anonyymi kirjoitti...

30 vuotta maksajana riitti – ”Puoliso pistää rahansa tuulemaan ja on käsi ojossa pyytämässä minulta lisää” - Oma raha - Ilta-Sanomat

Yksi kirjoittaja kertoo, että hänen puolisonsa nettotulot ovat noin puolet hänen tuloistaan ja kirjoittaja maksaa perheen kuluja tuplaten niin paljon kuin puoliso. 30 yhteisen vuoden jälkeen tällä ei ole mitään käsitystä perheen taloudesta.

– Maksan hänen palkastaan sen, mitä pystyn ja jätän hänelle noin 300 euroa kuukaudessa. Muut laskut maksan palkastani. Omat käyttövarani ovat joinakin kuukausina lähelle nolla euroa.

Kirjoittaja on yrittänyt keskustella sähkölaskuista, matkoista, raskaasta kaasujalasta ja oleellisista kauppaostoksista.

– Hän vain pistää rahansa tuulemaan ja on käsi ojossa pyytämässä katetta tililleen, koska minulla isompipalkkaisena ”varmasti on rahaa”.
...
Toinen muistelee, että kun hänellä oli talousvaikeuksia, ei tullut kysymykseenkään, että vaimo olisi huolehtinut hänen menoistaan.

– Kun vaimolla menee taloudellisesti huonosti, on selvää, että maksan hänen kulunsa.

Nimimerkki ”hyväksikäytetty” toteaa olevansa kävelevä lompakko, jonka on osallistuttava ostosreissuihin, sillä puoliso käyttää rahansa heti, kun ne kopsahtavat tilille.

Nimimerkki ”hyväksikäytetty” maksaa puolisonsa ja lastensa menot, liian kalliin asunnon laskut ja paljon suunnittelemattomia, turhia menoja. Lupauksistaan huolimatta puoliso ei ole muuttanut tapojaan.

– Raha ei kuulemma ole tärkeää, hyväksikäytetty lisää.

Nimimerkki ”maksajalla” on tilipäivänä iso kasa maksettavaa, mutta rouva muistuttaa, että ”olis noita laskuja”.

– Tilille jää noin 150 euroa, joka kuluu työmatkoihin, hän kuvaa.

Vaimo hoitaa maksajan mukaan ruokaostokset ja vastaavat, mutta pystyy tekemään typeriäkin hankintoja ”kun sai halvalla”. Kirjoittaja ei voi hankkia mitään ja pohtii, alistaako hän itseään suostumalla tähän.

Nimimerkki ”Tapio” puolestaan kertoo suurempituloisena maksavansa pääosan menoista.

– Saman periaatteen mukaisesti menevät myös kotityöt: koska minulla on suuremmat tulot, teen enemmän kotitöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Joka toinen mies elää seksin puutteessa - suurimmalla osalla pareista halut eivät kohtaa

Miesten yleisin seksiongelma on seksin puute.

Joka toinen suomalainen mies elää jonkinlaisessa seksin puutteessa, naisista viidesosa. Tämä käy ilmi Väestöliiton FINSEX-tutkimuksesta. Tutkimuksessa miehiltä kysyttiin, kuinka usein he haluaisivat olla yhdynnässä. Tutkijat vertailivat vastauksia toteutuneisiin yhdyntämääriin.

Se, etteivät parin seksihalut kohtaa, on yleisempää kuin se, että halut käyvät hyvin yksiin. Mies on seksiä enemmän haluava osapuoli vähän yli joka toisessa parisuhteessa. Nainen haluaa miestä enemmän seksiä 15 prosentissa suhteista. Noin 30 prosentissa parisuhteista halut kohtaavat, eli molemmat haluavat seksiä yhtä usein.

Miesten ja naisten seksihaluissa näkyvät samat erot joka ikäluokassa. Ainoastaan tuoreissa suhteissa olevat parikymppiset naiset kertovat muita useammin, että halut käyvät hyvin yksiin.

Seksiä kaksi kertaa viikossa

Kaksi kolmasosaa tutkimukseen vastanneista miehistä haluaisi olla yhdynnässä ainakin kaksi kertaa viikossa. Naisten seksihaluissa on enemmän eroja. Jos nainen on suhteen enemmän haluava osapuoli, hän haluaisi olla yhdynnässä noin kaksi kertaa viikossa. Jos nainen on suhteen vähemmän haluava osapuoli, hän haluaisi olla yhdynnässä noin kerran viikossa. Mies on suhteen enemmän haluava osapuoli usein siksi, että naisen seksihalut ovat tavallista vähäisemmät.

Moni haluaisi enemmän seksiä

Suurimmalla osalla miehistä ja naisista on tilanne, etteivät toiveet seksin määrästä toteudu. Neljä viidesosaa miehistä ja kaksi kolmasosaa naisista toivoo tutkimuksen mukaan, että yhdyntöjä olisi enemmän kuin niitä on.

Vain joka neljäs nainen ja vajaa viidesosa miehistä on yhdynnässä niin usein kuin itse toivoo. 10 prosenttia naisista ja 2 prosenttia miehistä on ollut yhdynnässä useammin kuin olisi itse toivonut. He ovat siis ryhtyneet seksiin kumppanin mieliksi, vaikka se ei ole alun perin haluttanut.

Tyytyväisimpiä seksielämäänsä ovat ne miehet ja naiset, jotka harrastavat eniten seksiä, noin kaksi yhdyntää viikossa.

Yli puolet naisista haluaisi haluta enemmän

Moni ihminen kokee itsekin, että halun puute on ongelma. Halun puutetta koki vuonna 2015 erittäin usein 16 prosenttia ja melko usein 42 prosenttia naisista. Miehillä vastaavat osuudet ovat 3 ja 15 prosenttia. Halun puute on naisilla siis lähes kolme kertaa yleisempää kuin miehillä. Haluttomuus on lisääntynyt suomalaisissa parisuhteissa jo 25 vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Kansanmusiikkia kansan suusta kansan makuun – Kalevauva.fi nousi monen suosikiksi
Sen piti olla vain kesän 2016 projekti. Vauva.fi-foorumin keskustelupalstojen kommenteista kootut laulut löysivät kuitenkin laajan yleisön.


Kitaraa soittava Aapo Niininen ja banjoa näppäilevä Kimmo Numminen kapuavat esiintymislavalle yleisön läpi. Ennenkuin keikka ehtii alkaa seuraa seremonia. Kalevauva.fi palkitaan vuoden kansanmusiikkilevystä. Oikeastaan levy on vain nettisivuilla kuultavissa eli varsinainen cd on vasta tuloillaan.

Albumin kannessa on Elias Lönnrotin kuva. Aapo ja Kimmo sanovat olevansa myös kansanrunouden keräilijöitä. Lönnrot kulki kontti selässä maita ja mantuja, nykylönnrotit lukevat nettikeskustelujen kommentteja.

Vauva.fi-foorumin sivuilta aukeaa satoja keskusteluja. Niiden nimi on myös Kalevauva.fi:n biisien nimenä, kuten tämän jutun väliotsikotkin.

"Pitääkö synnytyksessä todellakin olla alapää paljaana?"

Kalevauva.fi aloitti vuonna 2016 Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla. Yleisö riemastui ja keikat piti vaihtaa isommille areenoille heti kättelyssä.

Aiemmin rumpalina enemmän häärinyt Aapo Niininen kertoo Kalevauva.fi:n alkutaipaleesta.

– Puolitoistavuotta sitten sitä ei oikeastaan ollut olemassakaan. Olihan se meillä ollut ajatuksissa kyllä, mutta se syntyi samalla kun tehtiin ne keikat ja huomattiin että oho, jengihän diggaa. Kyllähän tämä on, jännältähän se tuntuu ja koko ajan tehdään uusia juttuja, mitkä itseään miellyttää hyvin paljon, niin ei voi olla kuin tyytyväinen.

Kimmo Numminen on valmistunut musiikinopettajaksi Jyväskylästä pari vuotta sitten.

– Kyllä Kalevauva on aika päätyönantaja nyt, mutta muitakin hommia tehdään. Esimerkiksi koulukonsertteja, missä Aapo soittaa rumpuja, päätoiminen rumpali kun hän on, mutta heti kun vaihdoit kitaraan ja lauluun, niin sitten alkoi tulla isompaa menestystä, Kimmo Numminen vinoilee kaverilleen.

"Mieheni kertoi telakoituneensa saunaillassa"

Aapo Niininen ei ole moksiskaan kaverin kuittailusta, sillä molemmat tekevät biisejä ja laulavat. Idea on Aapon mukaan tehdä nykypäivän kansanmusiikkia.

– Sanat tulevat Vauva.fi-foorumilta suorina lainauksina, joten se netti-ilmaisu pysyy siinä koskemattomana. Sitten sävelletään niihin sopivat biisit. Tämä on kansanmusiikkia ja meidät on aika paljon brändätty siihen, mutta kyllähän vähän popinkin suuntaan jo menee. Mutta lähti kuitenkin akustisesta duosta, mikä voi soittaa missä vaan Kaustisen kansanmusafestareilla. Siitä varmaan tuleekin aika paljon se kansanmusiikkimielleyhtymä.

Kimmo Numminen sanoo, että kansan syvien rivien äänet siellä kuuluvat.

– On hyvä ehkä pitää genret avoimena. Uudet julkaisut ovat olleet poppirokin suuntaan ehkä enemmän ja katsotaan mitä seuraavaksi keksitään, mutta sama metodi aiotaan säilyttää, että Vauva.fi-sivusta kaivetaan sanat suorina lainauksina.

Anonyymi kirjoitti...

Miespuoliset seksirobotit ovat vuoden 2018 uutuus - bioninen mies jaksaa, jaksaa...

Asiakas saa robottiinsa haluamansa ulkoiset ominaisuudet, muun muassa peniksen koon voi valita vapaasti.

- Vain taivas on rajana, sanoo McMullen.

Siinä missä naispuoliset seksirobotit ovat pääasiassa paikallaan, miesrobottien lantio "tanssii".
...
- Jos naiset ovat kiinnostuneita saamaan tyydytystä dildoilla, kuvittele mitä sama nainen tuntee, kun joku laittaa kädet hänen ympärilleen ja juttelee seksikkäästi.

Saksassa avattiin ensimmäinen bordelli, jossa on vain nukkeja ”työntekijöinä”

Anonyymi kirjoitti...

Mahadura & Özberkan
Pornoriippuvuus


Mahadura & Özberkan ottivat tällä viikolla tehtäväkseen katsoa pornoa joka päivä. Keskivertosuomalainen katsoo nettipornoa kerrallaan 9 minuuttia ja 25 sekuntia. Eihän se kuulosta edes pahalta? Mitä pahaa pornon katsomisessa on? Eikö jokainen ole joskus katsonut pornoa?

Mahadura & Özberkan syventyvät tässä jaksossa pornoriippuvuuteen, eli keskustellaan siitä mihin kaikkeen riippuvuus voi johtaa ja mitä sille voidaan tehdä?

Studiossa vieraana pornoriippuvainen stand up -koomikko Toni Jyvälä sekä artisti Roni Lempiäinen, joka on puolestaan päässyt irti riippuvaisuudestaan.

Anonyymi kirjoitti...

Juli Apponen yritti korjata sukupuolensa miehestä naiseksi, ja leikkauspöydällä epäonnistuttiin kahdeksan kertaa – Nyt hän purkaa traumojaan yleisön edessä - Kulttuuri - Helsingin Sanomat

Vuonna 2012 Juli Apponen meni sukupuolenkorjausleikkaukseen. Leikkaus epäonnistui. Alkoi kuuden vuoden traumaattinen kausi, jonka aikana entisen tanssijan kroppa tuhoutui. Näyttämöteoksessaan Apponen kertoo yleisölle kokemuksistaan ja kivustaan kaiken.
...
Vatsasta on menty läpi kaksi kertaa. Tikkejä kehossa on ollut ainakin 250, ellei jopa 300. Hengenvaarallisia, isoja suolitukoksia Apposella on ollut 27 kertaa. Sellaisia, joiden aikana hän on oksentanut vatsansa tyhjäksi. Lukuisia pienempiä riittää myös.

Kuuden vuoden aikana hän on maannut leikkauspöydällä yhdeksän kertaa.
...
Kaikki tämä vain siksi, että Apponen halusi korjata kehonsa. Hän halusi naisen sukupuolielimet. Se vaan ei kerralla mennyt niin kuin piti.

VUONNA 2011 Apponen sai lähetteen sukupuolenkorjausleikkaukseen. Jo useamman vuoden hän oli käynyt psykiatrien ja psykologien pakeilla. Hän pukeutui ja elehti psykologien mukaan naisellisesti, vaikka ei sukupuoli-identiteetiltään ollut erityisen naisellinen.

Tärkeintä Apposelle oli se, että biologinen sukupuoli muuttuu. Että hän saa naisen sukupuolielimet.

”Ei naiselta näyttäminen ollut minulle niin tärkeää. Se fyysinen todellisuus oli tärkein. Ja sitten se oli just se, joka meni päin helvettiä. Oikein täysillä”, Apponen sanoo ja naurahtaa.
...
Muutaman päivän jälkeen sattui jotain, jonka todennäköisyysprosentti on Apposen mukaan noin puoli prosenttia.

Vaginaa ylläpitämään asetettu tuki iskeytyi vaginan ja peräsuolen seinämän läpi.

Se oli vasta alkua epäonniselle tapahtumasarjalle.
...
Mutta se oli hänestä naurettavaa ja nöyryyttävää, miten media ja poliitikot puhuivat julkisuudessa hänen kehostaan, siitä, mitä sai ja mitä ei saanut tehdä.
...
”En koskaan sanoisi kenellekään, että älä tee leikkausta.”

Eikä Apponen ole katunut leikkaustaan. Ei, vaikka kaikki tapahtunut on ollut vaikeaa, kivuliasta ja traumatisoivaa.
...
Toinen leikkaus kesti kuusi tuntia. Ensimmäisen leikkauksen jälkeen tapahtuneita tuhoja korjattiin. Apposelle asetettiin avanne kymmeneksi kuukaudeksi.
...
Samana kesänä Apponen koki ensimmäisen vakavan suolitukoksen. Sisäelimet eivät liikkuneet vapaasti, eikä suolessa liikkunut mikään, vaikka suolisto yritti liikuttaa eteenpäin. Apponen oksensi vatsansa tyhjäksi. Tällainen tila voi lopulta johtaa repeytymään ja kuolemaan.

Viiden vuoden aikana Apponen laskee kokeneensa 27 isoa suolitukosta.

”Jos en olisi alkanut laskea niitä, en uskoisi tuohon määrään. Hetkellisesti siinä tuhoutui koko elämä. Ja se kipu on niin suuri, että ei sitä voi käsittää.”
...
Ennen leikkauksia Apponen oli tanssija ja nykysirkustaiteilija. Nyt kaikki näin fyysinen on jäänyt pois elämästä. Samalla kipu on kuitenkin ollut materiaalia, josta ammentaa teoksiin.
...
Vuosien varrella teos on elänyt sitä mukaa kun Apposelle on tehty leikkauksia.

”Siihen on tullut vähän lisää joka kerta. Kerran oli niin, että esityspäivän jälkeen menin sairaalaan leikkaukseen. Lopussa sanoin, että huomenna menen taas leikkaukseen. Se todellisuus oli niin lähellä siinä.”

SISUKALUJA on kursittu, virtsaputkea venytetty, sukupuolielimiä korjailtu vähän kerrallaan. Apponen oli yhdeksännessä leikkauksessa viime joulukuussa. Operaatiossa virtsaputki korjattiin viidennen kerran. Nyt näyttää siltä, että se onnistui.

”Tässä esityksessä on ensimmäisen kerran jonkinlainen loppu. Nautin nyt siitä, ettei tarvitse ajatella tuota osastoa”, Apponen sanoo ja nyökkää alapäähän.

Mutta voiko tästä rakentaa onnellisen lopun? Ei Apposen mukaan täysin. Vanhat kivut vaivaavat yhä. Parhaillaan Apponen toipuu burn outista. Sukupuoli-identiteettiä hänellä ei ole. Niistä irtautuminen tapahtui jo ensimmäisen leikkauksen jälkeen.

”En ainakaan ole mies missään tapauksessa. Tällä hetkellä tunnen olevani jotain naisen ja miehen väliltä, tai en mitään”, Apponen kertoo.

Anonyymi kirjoitti...

Miesliike tivaa presidenttiehdokkailta kolmea asiaa

Kansalaisjärjestö Miesten tasa-arvo ry on kirjoittanut presidenttiehdokkaille avoimen kirjeen, jossa pyydetään vastausta kolmeen kysymykseen.

Ensimmäinen koskee asevelvollisuutta, joka on miehille pakollinen, mutta vapaaehtoinen naisille.

– Suomen perustuslaki kieltää asettamasta ketään eriarvoiseen asemaan sukupuolen perusteella ilman hyväksyttävää perustetta. Katsotteko, että nykyinen, vain miehiä koskeva asevelvollisuus on perustuslain mukainen sekä tasa-arvoinen?

Toinen kysymys liittyy väkivaltaan ja sen torjumiseen.

– Vuosina 2009–2010 toteutettu Tuhansien iskujen maa – tutkimus osoitti, että suomalaiset miehet kokevat parisuhteissaan yhtä paljon väkivaltaa kuin naisetkin. Lisäksi miehiin kohdistuu väkivaltaa naisia enemmän kotien ulkopuolella niin, että kaikkiaan jopa joka toinen suomalainen mies on väkivallan uhri. Suomi on allekirjoittanut ns. Istanbulin sopimuksen, jonka tarkoituksena on ehkäistä ja poistaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa sekä perheväkivaltaa. Onko tällaisessa tilanteessa mielestänne perusteltua taistella vain naisten, ei kaikkien ihmisten kokemaa, väkivaltaa vastaan?

Kolmas järjestön huolenaihe liittyy terveydenhuoltoon:

– Miesten eliniänodote vuonna 2016 oli noin 78 vuotta ja naisten noin 84 vuotta. Vuonna 2006 vuotuisten terveyden- ja vanhustenhuollon kokonaismenoista jokaisen miehen osuus oli noin 2300 ja jokaisen naisen noin 3000 euroa. Näettekö vinoutumaa siinä, että naisille järjestetään rintasyöpäseulonnat, mutta miehille ei järjestetä minkäänlaista seulontaa rintasyövän kanssa yhtä yleisen eturauhassyövän aikaiseksi löytämiseksi?

Anonyymi kirjoitti...


Kommentti: Kakkoskierrosta ei tule – mutta rynniikö Väyrynen jo Haavistonkin ohi?


Helsingin Sanomien tuore gallup kertoo selkeästi, että Sauli Niinistö valitaan jo ensimmäisellä kierroksella jatkoon. Jännitysnäytelmä saadaan siitä, nouseeko Paavo Väyrynen kakkoseksi Pekka Haaviston ohi. Kepulle ja Matti Vanhasen kannatukseen asemansa sitoneelle Juha Sipilälle tilanne on todella kiusallinen, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
Alman lehtien gallup ehti tuoda presidentinvaaleihin muutaman tunnin jännityselementin, kun se torstai-iltana kertoi, että Niinistön kannatus on tippunut 58 prosenttiin. Tutkimuksen teki Tietoykkönen.

Helsingin Sanomien gallupin tulos palauttaa tilanteen vanhoihin uomiin. Sen mukaan Niinistö saa 68 prosentin kannatuksen. Helsingin Sanomien gallupin teki Kantar TNS.

Tutkimuslaitoksissa on eroja.

Saa nähdä kumman luvut pitävät? Kantar TNS on kuitenkin on kuitenkin näissä kyselyissä huomattavasti kokeneempi tekijä. Ja tärkein: gallupeja ei pidä verrata toisiinsa, vaan kunkin tekijän edellisiin tuotoksiin.

Niinistön kannatus laskee molempien tutkimusten mukaan, mutta tuota vauhtia se ei viikossa enää valu alle 50 prosentin.

Eli yhdellä kierroksella mennään. HS:n luvuilla Niinistön valinta on selvä.

Jännitysnäytelmä on syntymässä siitä, kuka on kakkonen.

Paavo Väyrysen kannatus nousee ja Vihreiden Pekka Haaviston laskee. Väyrystä kannattaa 8 prosenttia, Haavistoa 11 prosenttia.

Väyrynen saattaa aivan hyvin nousta kakkoseksi. Haavistosta on veto pois, se on näkynyt tenteissäkin.

Sipilä sitoi asemansa Vanhasen kannatukseen

Mutta tulos olisi enemmän kiusallista kepulle ja puheenjohtaja-pääministeri Juha Sipilälle (kesk) kuin konsanaan Haavistolle, sillä Sipilä ehti (hölmöyksissään?) sitoa oman asemansa keskustan ehdokkaan Matti Vanhasen kannatukseen.

Ja se ei hyvältä näytä.

Vanhasen kannatus on jämähtänyt kuin tatti kolmeen prosenttiin eikä näytä nousevan, vaikka rahaa ehdokkaaseen pumpataan 550 000 euroa. Väyryselle Vanhanen häviää näköjään joka tapauksessa. Se on selvää jo nyt, vaikka kepun maakuntasatraapit kiertäisivät ovelta ovelle omiaan patistamassa. Vanhasen trendi on laskeva, vaikka keskustassa jo muuta odotettiin.

Se, että Sipilä kytki oman asemansa Vanhasen kannatukseen, on ehkä tämän vuoden typerin poliittinen lausunto. Mutta siinähän selitelköön asemaansa kevään puoluevaltuustossa.

Yksi asia kannattaa panna myös merkille.

Alman kyselyssä Perussuomalaisten Laura Huhtasaaren ja Paavo Väyrysen yhteiskannatus on 13 prosenttia, HS:n gallupissa 12 prosenttia. Olisiko se joukko siinä, sillä molempien kannattajat tulevat samasta sakista.

Eli kysymys kuuluu, onko 12-13 prosenttia maksimäärä, jonka EU-vastainen populistiehdokas tai kaksi, vaalitenteissä mitä sattuu puhuva ehdokaspari, voi tässä maassa saavuttaa?

Joka tapauksessa Huhtasaaren kannatus on jämähtänyt, kun kansanradioporukka on siirtynyt Väyrysen taakse.

Muihin ehdokkaisiin ei kannata painomustetta tai nettirivejä uhrata, mutta todettakoon, että Sdp:n Tuula Haataisen kannatus oli laskenut prosenttiyksiköllä, minkä ei luullut olevan edes mahdollista. Ylipäätään koko loppusakin kannatus on virhemarginaalin suuruusluokkaa - eli surkean vähän.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Isyysvapaalle jäävälle palkataan harvoin sijaista

Perhevapaalle jäävälle isälle palkataan harvoin sijainen töihin, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksesta. Isien työt hoidetaan yleisimmin jakamalla tehtävät muille.

Erityisesti ylemmät toimihenkilöt hoitavat usein itse työtehtävänsä joko ennen vapaata, vapaan jälkeen tai jopa sen aikana.

Erikoistutkija Johanna Närvin mukaan työpaikoilla suhtaudutaan isien lyhyisiin perhevapaisiin hyvinkin myönteisesti. Moni isä kuitenkin kokee, että pidemmälle vapaalle jääminen olisi hankalaa.

Hallitus valmistelee parhaillaan perhevapaauudistusta. Närvin suositus on, että keskeistä olisi pidentää isyysvapaata.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija kannustaa pidentämään isyysvapaata – "Silloin isienkin työtehtävien tuurauksia ryhdyttäisiin järjes­te­le­mään palkkaamalla sijaisia"

Isyys­va­paan pi­den­tä­mi­nen oli­si te­ho­kas kei­no oh­ja­ta asen­tei­ta ja työ­pai­kan käy­tän­tö­jä sii­hen, et­tä hoi­to­vas­tuu lap­sis­ta ja­kau­tui­si ny­kyis­tä ta­sai­sem­min äi­deil­le ja isil­le, sa­noo eri­kois­tut­ki­ja Jo­han­na När­vi Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­ses­ta.
Isien ly­hyi­siin per­he­va­pai­siin suh­tau­du­taan töis­sä jo hy­vin­kin myön­tei­ses­ti, mut­ta usein ole­tus on, et­tä isä pi­tää vain nämä hä­nel­le kiin­ti­öi­dyt va­paat ja pää­vas­tuu lap­sen hoi­dos­ta on äi­dil­lä.

THL:n ky­se­ly­tut­ki­muk­ses­ta sel­vi­si myös, et­tä har­val­le ote­taan isyys­va­paan ajak­si si­jais­ta.

– Isät te­ke­vät täs­tä kai­kes­ta sen joh­to­pää­tök­sen, et­tä pi­dem­pi pois­sa­o­lo töis­tä oli­si han­ka­laa, När­vi ker­too.

USEIM­MI­TEN isyys­va­paal­la ole­van työ­teh­tä­vät ja­e­taan muil­le.
Eri­tyi­ses­ti ylem­mät toi­mi­hen­ki­löt hoi­ta­vat it­se työ­teh­tä­vän­sä en­nen va­paa­ta tai sen jäl­keen – pie­ni osa jopa sen ai­ka­na.

1 vuo­den ja 7 kuu­kau­den ikäis­tä Aa­roa ko­to­na hoi­ta­val­la Joo­nas Pörs­til­lä­kin isyys­va­paa­jär­jes­te­lyt vaa­ti­vat sump­li­mis­ta. Työ­pai­kan si­säl­tä löy­tyi tuu­raa­ja, jol­le otet­tiin si­jai­nen ul­ko­puo­lel­ta.

– En­nen va­paal­le jää­mis­tä oli ruuh­kan tun­tua, kun yri­tin miet­tiä kaik­kia asi­oi­ta etu­kä­teen. Mut­ta us­kon, et­tä pys­tyn nyt kes­kit­ty­mään vain lap­siin, pääl­lik­kö­teh­tä­vis­sä pie­nes­sä asi­an­tun­ti­ja­yh­tei­sös­sä työs­ken­te­le­vä Pörs­ti ker­too.

PÖRS­TI ON nyt vuo­si­lo­mal­la ja jat­kaa sen jäl­keen isyys­va­paal­la maa­lis­kuun puo­li­vä­liin saak­ka.

Toi­vee­na oli ja­kaa ko­din ja töi­den vas­tui­ta äi­din kans­sa ja ly­kä­tä Aa­ron me­noa päi­vä­ko­tiin myö­hem­mäs.

An­si­o­si­don­nai­nen isyys­va­paa on ra­hal­li­ses­ti­kin pa­rem­pi vaih­to­eh­to kuin se, et­tä äi­ti oli­si jat­ka­nut ko­ti­hoi­don tu­el­la.

– Oli täs­sä it­sek­käät­kin syyt. Aa­ro jo pu­huu ja on haus­kas­sa ke­hi­tys­vai­hees­sa. Lä­hen­tää suh­det­ta lap­seen, kun on näin tii­viis­ti yh­des­sä.

Pörs­ti oli jo ai­em­min ko­to­na hoi­ta­mas­sa per­heen esi­kois­ta. Pian ne­li­vuo­ti­as Ola­vi on nyt nel­jä­nä päi­vää vii­kos­sa päi­vä­ko­dis­sa.

KY­SE­LYYN vas­ta­si run­saat 900 noin kol­me­vuo­ti­aan lap­sen isää. Tu­lok­set vah­vis­ti­vat När­vin mu­kaan kä­si­tyk­siä sii­tä, mi­ten eri isät va­pai­ta käyt­tä­vät.

Jos työ­paik­ka on ko­vin epä­var­ma, ei isä eh­kä toh­di pi­tää isyys­va­paa­ta lain­kaan. Yrit­tä­jät ja työn­te­ki­jä­a­se­mas­sa ole­vat jää­vät yleen­sä va­paal­le vain ly­hy­ek­si ai­kaa.
Pi­dem­pään va­paa­seen ei tar­tu­ta muun mu­as­sa sik­si, et­tä äi­ti hoi­taa las­ta ko­ti­hoi­don tu­el­la, jol­loin isä ei voi jää­dä isyys­va­paal­le. Raha-asi­at­kin vai­kut­ta­vat mo­nen rat­kai­sui­hin.

Pi­dem­pään isyys­va­paal­la ovat use­am­min yli 35-vuo­ti­aat, kor­ke­as­ti kou­lu­te­tut, pal­kan­saa­jat ja eri­tyi­ses­ti ylem­mät toi­mi­hen­ki­löt sekä isät, joi­den puo­li­so on hy­väs­sä so­si­oe­ko­no­mi­ses­sa ase­mas­sa.

Tär­kein syy on, et­tä isä ha­lu­aa viet­tää enem­män ai­kaa lap­sen kans­sa.

HAL­LI­TUS val­mis­te­lee par­hail­laan per­he­va­paa­uu­dis­tus­ta.

Rat­kot­ta­va­na on muun mu­as­sa se, mi­ten isät saa­daan käyt­tä­mään ny­kyis­tä suu­rem­pi osa per­he­va­pais­ta ja toi­saal­ta äi­dit työ­e­lä­mään no­pe­am­min.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Isyysvapaalle voi toki jäädä – mutta harvalle palkataan sijainen
Aaron isä nauttii pojan hienosta ikävaiheesta.


Isyysvapaan pidentäminen olisi tehokas keino ohjata asenteita ja työpaikan käytäntöjä siihen, että hoitovastuu lapsista jakautuisi nykyistä tasaisemmin äideille ja isille, sanoo erikoistutkija Johanna Närvi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

Isien lyhyisiin perhevapaisiin suhtaudutaan töissä jo hyvinkin myönteisesti, mutta usein oletus on, että isä pitää vain nämä hänelle kiintiöidyt vapaat ja päävastuu lapsen hoidosta on äidillä.

THL:n kyselytutkimuksesta selvisi myös, että harvalle otetaan isyysvapaan ajaksi sijaista.

– Isät tekevät tästä kaikesta sen johtopäätöksen, että pidempi poissaolo töistä olisi hankalaa, Närvi kertoo.

Useimmiten isyysvapaalla olevan työtehtävät jaetaan muille. Erityisesti ylemmät toimihenkilöt hoitavat itse työtehtävänsä ennen vapaata tai sen jälkeen – pieni osa jopa sen aikana.

1 vuoden ja 7 kuukauden ikäistä Aaroa kotona hoitavalla Joonas Pörstilläkin isyysvapaajärjestelyt vaativat sumplimista. Työpaikan sisältä löytyi tuuraaja, jolle otettiin sijainen ulkopuolelta.

– Ennen vapaalle jäämistä oli ruuhkan tuntua, kun yritin miettiä kaikkia asioita etukäteen. Mutta uskon, että pystyn nyt keskittymään vain lapsiin, päällikkötehtävissä pienessä asiantuntijayhteisössä työskentelevä Pörsti kertoo.

Pörsti on nyt vuosilomalla ja jatkaa sen jälkeen isyysvapaalla maaliskuun puoliväliin saakka. Toiveena oli jakaa kodin ja töiden vastuita äidin kanssa ja lykätä Aaron menoa päiväkotiin myöhemmäs. Ansiosidonnainen isyysvapaa on rahallisestikin parempi vaihtoehto kuin se, että äiti olisi jatkanut kotihoidon tuella.

– Oli tässä itsekkäätkin syyt. Aaro jo puhuu ja on hauskassa kehitysvaiheessa. Lähentää suhdetta lapseen, kun on näin tiiviisti yhdessä.

Pörsti oli jo aiemmin kotona hoitamassa perheen esikoista. Pian nelivuotias Olavi on nyt neljänä päivää viikossa päiväkodissa.

Hyväosaiset hoitavat pidempään

Kyselyyn vastasi runsaat 900 noin kolmevuotiaan lapsen isää. Tulokset vahvistivat Närvin mukaan käsityksiä siitä, miten eri isät vapaita käyttävät.

Jos työpaikka on kovin epävarma, ei isä ehkä tohdi pitää isyysvapaata lainkaan. Yrittäjät ja työntekijäasemassa olevat jäävät yleensä vapaalle vain lyhyeksi aikaa.

Pidempään vapaaseen ei tartuta muun muassa siksi, että äiti hoitaa lasta kotihoidon tuella, jolloin isä ei voi jäädä isyysvapaalle. Raha-asiatkin vaikuttavat monen ratkaisuihin.

Pidempään isyysvapaalla ovat useammin yli 35-vuotiaat, korkeasti koulutetut, palkansaajat ja erityisesti ylemmät toimihenkilöt sekä isät, joiden puoliso on hyvässä sosioekonomisessa asemassa. Tärkein syy on, että isä haluaa viettää enemmän aikaa lapsen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Uusi käänne Helsingin piispan rahakiistassa: Heikki Hiilamo moittii Johanna Korhosta ajojahdista | Yle Uutiset | yle.fi

Professori Heikki Hiilamo blogissaan: Teemu Laajasalon tapauksessa on kyseessä ajojahti

Piispan rahankäytön tikunnokkaan nostanut Johanna Korhonen: ”Ääripiirit näkevät minussa noita-akkaa ja paholaista”

Anonyymi kirjoitti...

Alastomien uhrien nöyryytyksestä syytetty nainen niskoitteli oikeudessa - ei olisi suostunut tulemaan saliin

Toinen syytetyistä, nuorehko nainen, kieltäytyi ensin tulemasta oikeussaliin. Hän vetosi kulttuurisiin syihin ja siihen, että oli pukeutunut tilanteeseen sopimattomasti. Nainen vaati, että yleisössä olleet saman kulttuurin edustajat lähtevät pois salista.
...
Uhrit oli syytteen mukaan pakotettu riisuutumaan alasti, ja heitä oli pakotettu olemaan kyykyssä ja tekemään seksuaalisia tekoja. Kun uhrit pääsivät pois asunnosta, mies oli alasti ja niin huonossa kunnossa, että konttasi.

Mies ja nainen vangittiin asuntoon ja pakotettiin julmiin seksuaalisiin tekoihin - uhri itkee valtoimenaan oikeussalissa

Tekijät olivat syyttäjän mukaan uhkailleet naista ja miestä, jotta nämä olisivat suostuneet heidän kanssaan ryhmäseksiin. Tekijät olivat pakottaneet kummankin uhrin riisuutumaan alasti ja väkivallan uhalla käskeneet heitä tekemään kyykkyynmenoliikettä.

Vapaudenriiston aikana miespuolisen uhrin peräaukkoon oli kajottu.

Miessyytetty oli syyttäjän näkemyksen mukaan lyönyt vapaudenriiston aikana miesuhria 50-80 kertaa nyrkillä kasvoihin. Uhrin selkään oli tumpattu savuke, ja häntä oli vielä lyöty lampunjalalla takaraivoon sekä kuristettu.

Lisäksi naispuolinen uhri oli pakotettu kopeloimaan yhden asunnossa olleen henkilön peräaukkoa.
...
Raskaammin pahoinpidelty miesuhri vaatii 8 500 euron korvauksia. Hän kertoo kärsineensä mielenterveysongelmista tekojen jälkeen.

MIes oli oikeudessa hauraan oloisena. Hän itki syytteenluvusta alkaen jatkuvasti toista tuntia eikä kyennyt olemaan hiljaa.

Oikeuden puheenjohtaja Eero Nikkarinen kehotti miestä itkemään hiljempaa.

Anonyymi kirjoitti...

Syyte vapaudenriistosta: Häpäisty uhri pakeni asunnosta alasti kontaten - ”Tuollaista en ole joutunut kokemaan edes linnassa”

Miessyytetty oli illan edetessä kadottanut yhden lääkepurkkinsa, mikä syyttäjän ja uhrin mukaan johti raivokohtaukseen. Syytetty uskoi, että vieraat olivat piilottaneet purkin peräaukkoonsa ja vaati heitä riisuutumaan ja kyykkäämään.

Mies löi nuorta uhria kymmeniä kertoja ja pakotti häntä muun muassa istumaan vessanpöntöllä. Syytteen mukaan vieraita ei päästetty poistumaan asunnolta kuin valvotusti, ja miestä uhattiin myös tappamisella.

Uhka oli myös seksuaalissävytteistä. Naissyytetty vaati nuorta naista harrastamaan seksiä kanssaan, miesuhri kertoi oikeudessa. Naisen sukupuolielimeen uhattiin myös työntää vasara.

- Tuollaista en ole joutunut kokemaan edes linnassa, mies kertoi itkunsa keskeltä.

Mies yritti puolustaa tulevaa ex-tyttöystäväänsä.

- Aina kun puolustin häntä, sain turpaani. Nainen halusi touhuta hänen kanssaan seksuaalisesti jotain. Hän pitää tytöistä.
...
Poistuminen tapahtui väitetysti vasta 30 tunnin jälkeen. Valvontakamerakuvista näkyy, kuinka päihteiden ja väkivallan jäljiltä huonokuntoiset ihmiset kaatuilevat portaikossa. Miesuhri konttasi käytävässä alasti housut kintuissa.
...
Uhrit pakenivat, ja myös syytetyt jättivät asuntolan. Rajusti päihtynyt naissyytetty ajautui lopulta samaan autoon rikoskumppaninsa kanssa ja menetti tajuntansa. Kolmen päivän sairaalahoidossa paljastui, että hänen sukupuolielintään oli viillelty.
...
Oikeudenkäynti oli sekava, suurimmaksi osaksi osapuolten rauhattomuuden ja väliseinän takia. Yhdessä kohdassa syyttäjä ja puolustusasianajaja, syytetty ja yleisön edustaja sekä asianomistaja ja hänen avustajansa puhuivat samaan aikaan päällekkäin.

Kun juristit vaativat esteetöntä näkymää asianomistajan todistusta varten, viiltelystä syytetty mies istutettiin viillellyn naisen viereen. He jatkoivat keskustelua keskenään. Oikeuden puheenjohtaja Eero Nikkarinen joutui lopulta käskemään asianajajiakin pitämään päämiehensä kurissa.

Mies ja nainen vangittiin asuntoon, poliisi mokasi tutkinnassa - oikeus kiukkuisena: ”Työt annetaan jollekin asuntolanohjaajalle”

Syytetty mies vaatii oikeudessa, että lokakuisista tapahtumista järjestetään lisätutkinta. Syyttäjä väittää, että kaksi uhria olivat ilman vapauttaan yhteensä 30 tuntia. Vastaajat puolestaan väittävät, että tapaus kesti ainoastaan muutamia tunteja - jos sitä ylipäätään voi tulkita vapaudenriistoksi.

Syyttäjä esittää, että miessyytetty oli hakannut miespuolista uhria 50-80 kertaa nyrkeillä. Hänen peräaukkoonsa oli kajottu ja häneltä oli vaadittu ryhmäseksiä. Henkilöt olivat olleet raskaasti päihtyneitä.

Tilanteesta on suhteellisen vähän pitävää todistusaineistoa, ja keskeiseksi kysymykseksi on nousemassa valvontakameran kuva.
...
Käräjätuomari Eero Nikkarinen piti esitutkintaa heikkona. Poliisi ei ollut ottanut täyttä vastuuta kamerakuvan läpi käymisestä, ja lopulta se vanhentui ja katosi.

- Nyt täytyy sanoa, että poliisi saa pyyhkeitä. Ei ole asianmukaista, että työt ulkoistetaan jollekin asuntolanohjaajalle, Nikkarinen sanoi.

Oikeus päättää lisätutkinnasta erikseen ja käsittelee asian nykyisillä tiedoilla.

- On pakko sanoa, että poliisi oikaisee tällaisissa tapauksissa nykyään. Se on erittäin huono asia.

Anonyymi kirjoitti...

Tuomas Enbuske IL-blogissaan: Trumpin valinta oli kamalaa, mutta Suomen presidentinvaalit vielä kamalampaa

Demareiden Tuula Haatainen väittää olevansa feministi, ja hän on hokenut turvasanaansa ”feminististä ulkopolitiikkaa”. Kun Talouselämä kysyi Haataiselta, olisiko hän valmis tuomitsemaani Saudi-Arabian ja muiden islamilaisten maiden todella törkeitä naisiin kohdistuvia ihmisoikeusloukkauksia, Haatainen mutisi jotain, että keskustelua tarvitaan. Ja että on hyvä, että naiset saavat nyt siellä viimein ajaa autoa.

Wau, mitä jaloutta paikallisilta miehiltä! Kaikki yhdessä! Läpyttäkäämme riemuissamme käsiä yhteen, sillä vaikka naiset saattavat tulla kivitetyiksi ja pakkonaitetuiksi, on heillä kuitenkin teoreettinen mahdollisuus kokea autolla ajamisen ihanuus!

Ehkä siksi Haatainen ei halunnut tuomita sharia-lakia suoraan naisia syrjiväksi. Ja mikäs siinä. Tuo laki muun muassa pitää naisen sanaa oikeudessa puoleksi niin arvokkaana kuin miehen sanaa. Ja naisia kivitetään muun muassa avioliiton ulkopuolisista suhteista. Äh. Liian monimutkaista. Helpompaa on puhua Suomen pörssiyhtiöiden kiintiöistä kuin hengiltä kivitettävistä naisista.

Lisäksi Haatainen kannattaa Suomen suurinta, laillista tasa-arvoloukkausta, miehiä syrjivää asevelvollisuutta. Syy on muun muassa se, että naiset synnyttävät. Täytyy olla kyllä todella paatunut sosialisti, jos ei ymmärrä, että lapset synnytetään itselle ja omalle perheelle, kun taas asevelvollisuus on vain miesten maksama lisävero valtiolle. Eikä päihdeäitejä edes saa Suomessa laittaa pakkohoitoon. Saako asepalveluksenkin siis jatkossa suorittaa alusta loppuun humalassa? Siis muutkin kuin upseerit.

Mutta eivätpä muutkaan haastajaehdokkaat ole tässä parempia. Vasemmiston Merja Kyllönen haluaa vain miehet armeijaan. Ja Vihreiden Pekka Haavisto kannattaa jonkinlaisia yhteisiä kutsuntoja kaikille, mutta niistäkin miesten pitäisi jatkaa silti sinne armeijaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sopeutumiseläkettä nostavista ex-kansanedustajista on tehty tutkintapyyntö poliisille

Iltalehden tietojen mukaan tutkintapyyntö koskee muun muassa paljon esillä olleita Tuija Nurmea, Suvi Lindéniä ja Tanja Karpelaa.

Naiskaksikko heitti ruokaa päälle, repi hiuksista ja mursi 15-vuotiaan tytön käden pikaruokalassa Lontoossa

Anonyymi kirjoitti...

Näyttelijä Aziz Ansariin kohdistetut ahdistelusyytökset ovat saaneet sosiaalisen median kiistelemään: tarkoittaako nainen ”ei” vaikka suostuu suuseksiin? - Nyt.fi - Helsingin Sanomat

Toisen kansanosan mielestä miesten on erityisen herkillä tuntosarvilla kyettävä tunnistamaan, milloin nainen ei ole halukas seksuaaliseen kanssakäymiseen, vaikkei sitä kristallinkirkkaasti ilmaisisi. Heidän mielestään miesten on koko ajan huomioitava se, että vaikka nainen aluksi saattaisi viestiä olevansa hyvinkin suostuvainen intiimiin kanssakäymiseen, tilanne saattaa koska hyvänsä muuttua.
...
Ansarin asunnossa nainen ihaili hänen marmoripöytiään. He suutelivat, riisuuntuivat alasti ja Ansari antoi naiselle suuseksiä. Nainen koki tilanteen edenneen liian nopeasti – mutta siitä huolimatta otti Ansarilta suihin.

Nainen kertoi pitäneensä epämiellyttävänä sitä, miten rajusti Ansari tunki sormiaan hänen suuhunsa, kosketteli häntä haarovälistä ja kouri hänen rintaansa. Mutta silti hän hengaili Ansarin asunnolla alasti.

Hän sanoi välittäneensä sanallisia ja sanattomia vihjeitä, vihjatakseen Ansarille, että hän koki tilanteen epämukavaksi. Hän mumisi, ehdotti toisia treffejä, sanoi että liika vauhti teki hänen olonsa epämukavaksi, käyttäytyi pidättyvästi ja useasti siirsi kätensä pois Ansarin penikseltä.

Hän sanoi toivoneensa, että Ansari olisi esimerkiksi silitellyt häntä tai hieronut hänen hartioitaan.

Minkä jälkeen otti Ansarilta kuitenkin suihin uudelleen.

Katsoessaan peilistä hän näki ihailemansa, maailmankuulun näyttelijän olevan selvästi eri tunnetilassa kuin hän itse. Näyttelijä kysyi häneltä toistamiseen, missä hän haluaisi heidän naivan.

Silloin hän sai sanottua, ettei missään.

Vaatteet puettiin päälle, he suutelivat ja Ansari yritti vielä kerran päästä hänen housuihinsa. Hän sanoi näyttelijälle kaikkien miesten olevan samanlaisia, Ansari soitti tälle taksin ja nainen purskahti hississä itkuun.

OLIKO EDELLÄ kuvattu seksuaalista pakottamista, jossa Ansarin olisi pitänyt pystyä lukemaan naisen kehonkieltä ja kenties hieman epämääräisiä ilmaisuja ja lopettaa välittömästi fyysinen kontakti tai edes seksin pyytäminen, oli tämä alasti tai ei, otti tämä häneltä suihin tai ei?

Vai oliko kyse täysin normaalista tilanteesta, jossa alastomasta naisesta ja tämän antamasta suuseksistä kiihottunut mies tekee kaiken voitavansa sen eteen, että pääsee tämän kanssa sänkyyn asti?

Onko naisen omaa hölmöyttä, jos tämä ei älyä suoraan ja tiukasti sanoa ”ei”, vaan päinvastoin alastomuudellaan ja suuseksillä lähettää tälle täysin päinvastaisia signaaleja?

Anonyymi kirjoitti...

Maahanmuuttajat lahjoivat vaasalaisnaisen avioliittoon 10 000 eurolla: ”En olisi lähtenyt, jos olisin tiennyt, että tämä on tällaista paskaa”

Kosovolaisiin suivaantunut nainen kertoi tarinan kokonaisuudessaan esitutkinnassa, kun taas miehet kiistivät syyllisyytensä.

Käräjäoikeus totesi tuomiossaan, että nainen oli myötävaikuttanut rikoksen selvittämisessä. Tuomio oli alempi, mutta rikoksen luonteen vuoksi oikeus tuomitsi naisen silti neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hän määrättiin korvaamaan rikollisesti ansaitsemansa 3 000 euroa.

Anonyymi kirjoitti...

Päivän kuvat: Poliisi esti miespuolisilta pääsyn jyväskyläläiseen uimahalliin | MV!!??

Seuraa suorana: Uima-allah kielletty miehiltä! | MV!!??

Seuraa suorana: Kaikki miespuoliset heivattiin tänään pakkaseen Jyväskylän uimahallista! | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Naisvaltaisten alojen kurittamiselle tultava loppu, sanoo JHL:n puheen­johtaja Päivi Niemi-Laine ja vaatii hyvitystä – ”On Sipilän hallituksen asia miettiä se rahoitus”
Pienipalkkaiset julkisen alan työntekijät ovat maksaneet Suomen viennin ja talouden elpymisen lomarahaleikkauksillaan, katsoo JHL:n puheenjohtaja HS:n Lauantaivieras-haastattelussa. Nyt leikkauksille haetaan hyvitystä.


PÄIVI NIEMI-LAINE asettuu kuvattavaksi Sörnäisten rantatien toimistollaan leveästi hymyillen.

”Tällainen lempeä liittopomo”, hän nauraa – ja tarkoittaa selvästi päinvastaista.

Siis että nyt olisi paikallaan näyttää hivenen tuimemmalta, sillä käsillä on vakava ja vaikea paikka.

SUOMEN suurimpiin kuuluvaa ammattiliittoa, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:ää, johtava Niemi-Laine istuu par­aikaa neuvottelemassa työnantajapuolen kanssa julkisen sektorin palkkaratkaisuista.

Kyse on suuresta ja monen suomalaisen arkeen vaikuttavasta urakasta. Yksin kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee noin 421 000 ihmistä, joista JHL edustaa noin 150 000:ta. He odottavat palkankorotuksia nyt, kun Suomen talous taas kasvaa.

”Yhteistä säveltä meillä ei kunnallisen työnantajan eikä valtion työnantajan kanssa ole”, Niemi-Laine aloittaa.

NYKYINEN sopimuskausi julkisilla aloilla umpeutuu tammikuun lopussa. Työntekijöiden edustajat ovat jo ehtineet uhata työtaistelulla, ellei tuloksia saada.

Niemi-Laineelle neuvotteluissa on kyse eräänlaisesta tulikokeesta. Hänellä on takanaan pitkä ammattiliittoura, mutta kuntaratkaisua hän pusertaa nyt ensi kertaa liittopomona. Hän aloitti työssään 2016. Lakkohaluja riittää, Niemi-Laine sanoo, mutta äänensävy on maltillinen: sopimuksen syntyminen on toki ensisijaista.

Työntekijöiden edustajat vaativat niin sanotun yleisen linjan mukaisia palkankorotuksia, jotka vientialat määrittelivät syksyllä. Tämä tarkoittaisi palkkojen korotuksia keskimäärin vähintään noin 3,2 prosentilla kahden vuoden aikana.

Lisäksi työntekijät vaativat kilpailukykysopimukseen sisältyneiden lomarahaleikkausten korvaamista. Leikkaukset ja niiden vaikutukset julkisten alojen työntekijöihin sapettavat liittojohtajaa siinä määrin, että asiaan palataan haastattelun aikana monta kertaa.

SUOMEN viennin elpyminen ja talouskasvu on Niemi-Laineen mielestä revitty pienipalkkaisten ja naisvaltaisten julkisten alojen selkänahasta.

”Talous kasvaa nyt vauhdilla. Lomarahaleikkauksilla me olemme olleet kustantamassa sitä, että vientialat ja yksityinen sektori saavat lisää pää­omaa”, Niemi-Laine sanoo.

Nyt on aika puhua hyvityksestä ja oikeastaan koko kiky-sopimuksesta, hän katsoo. ”Onko jo tässä kohdin aika lopettaa tämä naisvaltaisten alojen kurittaminen ja Sipilänkin hallituksen aika miettiä, että kilpailukykysopimuksesta luovutaan?”

30 PROSENTIN leikkauksista julkisen sektorin lomarahoihin sovittiin 2016, kun kilpailukykysopimus solmittiin. Yksityiselle puolelle vastaavaa leikkausta ei tehty.

Nordean taannoin HS:lle laatiman arvion mukaan esimerkiksi 3 100 euroa kuussa tienaavan ja 15 vuotta alalla olleen julkisen sektorin työntekijän käteen jäävät vuositulot jäivät sopimuksen seurauksena 38 euroa edellisvuotisia pienemmiksi.

Luvussa on huomioitu palkan lisäksi esimerkiksi verojen sekä ja sosiaalivakuutusmaksujen muutokset. Kun inflaatio huomioidaan, kutistui ostovoima Nordean arvion mukaan parin sadan euron verran.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten omasta uimahallivuorosta syntyi äläkkä Jyväskylässä: maahanmuuttovastaiset uhkaavat kuvata vuorolle tulijoita nettiin
Jyväskylän kaupunki on pyytänyt poliisilta toimintaohjeita, mikäli tänään järjestettävän naisten uimavuoron ympärille syntyy selkkaus.


Jyväskylän kaupunki tiedotti alkuviikosta, että Vaajakosken kaupunginosassa uimahalli Wellamossa aletaan kokeiluluonteisesti järjestää kerran kuussa yksinomaan naisille tarkoitettuja uimahallivuoroja.

Järjestelystä syntyi tuoreeltaan kohu, kun perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu- ja Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen otti asiaan kovasanaisesti kantaa. Hän moitti vuoroa yksinomaan maahanmuuttajaväestölle suunnatuksi ja kritisoi muun muassa burkinin eli koko vartalon peittävän uima-asun sallimista uimahallissa, jossa "uimasortsitkin ovat olleet kielletyt".

Keskustelu vuoron ympärillä on virinnyt sittemmin myös sosiaalisen median maahanmuuttovastaisilla sivuilla, joilla on uhattu kuvata vuorolle tulijoita ja striimata kuva suoraan internetiin.

Poliisiin oltu yhteydessä

Jyväskylän kaupungin liikunta- ja kulttuuritoimen palvelujohtaja Ari Karimäki sanoo, että asiasta noussut kohu ja verkon kovasanainen keskustelu on rekisteröity myös kaupungilla. Ensimmäinen naisten uimahallivuoro järjestetään uimahallilla tänä iltana.

Karimäen mukaan uimahallin henkilöstöä on ohjeistettu asian tiimoilta, lisäksi kaupunki on ollut yhteydessä Sisä-Suomen poliisiin.

– Myös poliisi on valmiudessa, jos heitä tarvitaan. Toivotaan, että se osaltaan vaikuttaa niin, että kaikki sujuu normaalisti, hän toteaa.

Tasa-arvovaltuutettu hyväksyy

Karimäki sanoo, että kaupungilla yllätyttiin asiasta syntynyttä kohua. Hänen mukaansa naisten omat vuorot esimerkiksi uimahalleissa ja kuntosaleilla ovat eri puolilla maata tavallisia.

– Suomessa eri uimahalleissa naisille tarkoitettuja vuoroja on ollut varmaan 10–15 vuotta. [Jyväskylän] Kaupungille on tullut asiasta toiveita niin kantaväestön kuin maahanmuuttajien osalta pitkään, Karimäki kertoo.

Jyväskylässä vuoron aloittaminen tuotiin valtuutettujen päätettäväksi osana kaupungin hyvinvointisuunnitelmaa.

– Ja kun päättäjät näyttivät asialle vihreää valoa, tietysti haluamme asiaa kokeilla.

Esimerkiksi tasa-arvolaki hyväksyy naisille tai miehille jaettavat liikuntavuorot, sillä ne voi tasa-arvovaltuutetun mukaan perustella häveliäisyyssyillä.

Jyväskylän kaupungin mukaan burkinin ja märkäpuvun käyttö uimahallissa on sallittua, kun ne on tehty tarkoitukseen suunnatusta materiaalista.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri Orpo sinisten nimeämästä Sannin "kotkotuksesta": Huono ilmaisu erittäin tärkeästä asiasta

Perhevapaauudistuksen valmistelu takkuaa ja on yhä pahasti kesken. Tavoitteena oli, että ministerityöryhmä olisi saanut sovittua uudistuksen päälinjoista vuodenvaihteeseen mennessä.

Helsingin Sanomien mukaan sinisillä ei ole halua viedä uudistusta eteenpäin, vaan he ovat nimenneet sen "Sannin kotkotukseksi".

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi asiaa jo aiemmin Twitter-tilillään. Hän kirjoittaa twiitissään, että "Perhevapaauudistus ei ole Sannin "kotkotus", vaan tasa-arvo -uudistus perheille ja naisille. Noloa Siniset."

Myös tänään Orpo tyrmäsi sinisten lausahduksen.

– Se ei tietenkään ole sitä. Se oli huono ilmaisu erittäin tärkeästä asiasta. Meillä on hyvin laaja näkemys yhteiskunnassa ja työmarkkinajärjestöissä, että perheet ja naiset tarvitsevat uudistusta tasa-arvon ja työmarkkina-aseman parantamiseksi.

Lähitulevaisuudessa maaliin
Vaikka aikaraja on jo umpeutunut, Orpo on puolueen vahvasti ajaman hankkeen suhteen luottavaisin mielin.

– Taloudelliset raamit ja aika monimutkainen kokonaisuus saavat asian junnaamaan. Annan sellaiset terveiset sinne ministeriryhmään (Annika Saarikko (kesk.), Pirkko Mattila (sin.) ja Sanni Grahn-Laasonen (kok.), joka töitä tekee, että rohkeutta ja uudistumisen halua. Ministeri-Sannin kanssa on tänään tarkoitus vielä puhua ja käydä tilannetta läpi. Toivon, että ensi viikolla tai lähitulevaisuudessa pääsemme asiassa maaliin.

Uudistuksen tarkoitus on lisätä työelämän ja vanhemmuuden tasa-arvoa, työllisyyttä sekä varhaiskasvatukseen osallistumista. Sen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2019 alussa.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeisto ei luota enää Jumalaan vaan Luciferiin
Saul Alinskyn radikaaliopas elää uutta tulemistaan, sillä nuoret oikeistolaiset hyökkäävät sen opeilla edellisen sukupolven linnakkeita vastaan.


”ÄLKÄÄMME unohtako heittää ainakin olan yli tunnustusta kaikkien aikojen ensimmäiselle radikaalille: kaikista legendoista, mytologiasta ja histo­riasta (ja kuka sen tietää, missä mytologia loppuu ja historia alkaa, ja kumpi on kumpaa) löydämme radikaalin, joka kapinoi establishmentia vastaan niin tehokkaasti, että voitti itselleen oman kuningaskuntansa – Lucifer.”

Näin kirjoitti agitaattori ja aktivisti Saul Alinsky vuonna 1971 kirjassaan Rules for Radicals (Ohjeita radikaaleille). Nyt radikaaliopas elää uutta tulemistaan, sillä nuoret oikeistolaiset hyökkäävät sen opeilla edellisen sukupolven linnakkeita vastaan.

CHICAGON slummeissa Yhdysvalloissa Alinsky loi strategian, jolla alakynnessä olevat voivat haastaa vallanpitäjät. ”Machiavellin Ruhtinas oli kirjoitettu vallanpitäjiä varten. Ohjeita radikaaleille on kirjoitettu osattomille kertomaan, miten valta otetaan pois.”

Alinskyn aikaan vallanpitäjät olivat oikeistolaisia, jotka kannattivat kapitalismia ja konservatiivisia arvoja. Haastajat olivat vasemmistolaisia, jotka halusivat jakaa rikkaiden rahat kansalle ja kaataa autoritaariset arvot.

Yksi vasemmistolaisista oli Hillary Clinton, joka teki Alinskysta akateemisen lopputyönsä. Vuoden 2008 vaalien alla Clintonia syytettiinkin Luciferin oppilaaksi.

KIRJASSAAN Alinsky tiivisti oppinsa 13 ohjeeseen, joista tässä muutama:

1. Valtaa ei ole vain se, mitä sinulla on, vaan myös se, jota vihollisesi luulee sinulla olevan.

4. Pakota vihollisesi noudattamaan omia sääntöjään.

5. Naurettavaksi tekeminen on vahvin aseesi.

6. Hyvä taktiikka on sellainen, josta omasi nauttivat.

13. Valitse kohteesi, rajaa se, personalisoi se, polarisoi se.

Alinskyn yhteiskunnallisen judon tarkoituksena on saada vahvempi vihollinen pois tasapainosta, pelästymään ja perääntymään.

Clintonin sukupolvi käytti näitä temppuja taitavasti Yhdysvalloissa mutta muuallakin, myös Suomessa. Muistetaan vain, miten avuttomia rovastit ja rehtorit olivat televisio­studiossa Hannu Taanilan ja Terho Pursiaisen kaltaisia verbaalisia judomestareita vastaan.

Kun konservatiivit olivat saaneet tarpeeksi monta kertaa kuonoonsa, he perääntyivät ja jättivät julkisuuden ja kaiken muunkin nuorille.

Matkalla valtaan radikaalit tekivät ajatuksiinsa eräitä tarkennuksia, kuten ettei rikkaiden tarvinnutkaan jakaa rahojaan köyhille vaan lähinnä heille, yhteiskunnan uudelle eliitille.

Tiukemmin he pitivät kiinni tärkeimmistä arvokysymyksistään, kuten maallistumisesta, antirasismista, ekologisuudesta ja feminismistä. Niistä on tullut uusia perusarvoja, joita vastaan seuraava sukupolvi hyökkää, kuten ennen lyötiin kotia, kirkkoa ja isänmaata.

Ennen radikaalit olivat vasemmistolaisia, nyt oikeistolaisia, mutta Alinskyn ohjeet toimivat yhä. Hänen kirjaansa ovat joukoilleen suositelleet teekutsuliikkeen, ”alt-rightin” ja uusnatsien johtajat.

Anonyymi kirjoitti...

Presidentiltä raju ulostulo hallituksen turvapaikka- ja pakolaispolitiikasta: Suomi pilaa mainettaan

Presidentti Tarja Halonen otti lauantaina tiukasti kantaa hallituksen turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaan sanomalla muun muassa, että "kansainvälisiä sopimuksia ei ole tehty kirkonmenojen jälkeen, kun ei ole ollut muutakaan tekemistä".

Kirkon järjestämässä Sovinto100-tapahtumassa Halonen tyrmäsi kehitysyhteistyöleikkaukset ja palautukset "turvattomiin paikkoihin".

– Eurooppa ja Suomi on kantanut varsin pienen osan siitä kansainvälisestä vastuusta, mikä pakolaistilanteessa on. Suomi leikkasi ensin kehitysyhteistyötä reippaasti – samalla lailla kuin Trump. Pienen maan ollessa kyseessä, me pilasimme vain omaa mainettamme. Ja pilasimme joidenkin ihmisten tulevaisuutta, mutta ei pilattu YK:ta, niin kuin nyt tämä ison valtion tekemä toimenpide, Tarja Halonen kritisoi.

– Ja kun sanotaan, että autetaan ensin siellä, missä tarvitaan, niin se olisi pitänyt pitää se sana. Kaiken kaikkiaan Suomi ei ole menetellyt ihan säällisesti.

"Kansainvälisiä sopimuksia ei ole tehty kirkonmenojen jälkeen"
Paneelikeskustelussa puitiin aikaa, jolloin Eurooppaan tuli ennätysmäärä ihmisiä avun toivossa.

– Meillä vakuutettiin päivittäin, että Suomi tekee kaiken sen, mitä EU-mailta on edellytetty, ja me toimimme sopimusten mukaisesti ja että me olemme ihan hyvä EU-maa. Sen sijaan meidän olisi pitänyt katsoa, että me oltiin tiukennettu meidän turvapaikkalainsäädäntöä.

– Me emme noudattaneet, kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia ja muita sopimuksia niin hyvin kuin mielestäni olisi pitänyt, vaan sanoimme jopa varsin korkealta taholta, että "ei ne nyt tällaisia tilanteita varten ole tehty".

– Aivan niin kuin kansainväliset sopimukset olisi tehty sunnuntaipäivänä kirkonmenojen jälkeen, kun ei ole ollut muutakaan tekemistä. On muistettava se, että YK syntyi Euroopassa viime sodan jälkeen – kaikkien niiden kamalien kokemuksien jälkeen, mitä ihmisillä oli.

Presidentti: Tätä osaa historiastamme lapsemme ihmettelevät
Halosen mukaan osaa alaikäisistä turvapaikanhakijoista on käsitelty arveluttavalla tavalla.

– Lasten, alaikäisten lähettäminen takaisin – ilman että heillä on turvaverkko ympärillä – oli erityisen paha asia. Ja jos me samanaikaisesti katsomme, että joku paikka on turvaton meille suomalaisille ja moneen kerran varoitetaan, että "ei sinne pidä mennä", ja uutiset kertovat samaa, ja jos me sitten sanotaan, että "kyllä ne sinne voi mennä", että jos ne ei voi mennä tuohon, niin johonkin muualle. Eli tyyliin niin, että jos hän ei voi nyt mennä Turkuun, niin sitten hän voi yrittää Mikkelissä tai Sodankylässä ja vaihtaa ammattia.

– Tämä on se osa historiaa, jota tulevaisuudessa meidän lapset ja lastenlapset tulevat kysymään, "ukki tai mummi, etkö sinä todella tajunnut, mistä on kysymys?. Ja minä en suinkaan ole edellyttämässä, että Suomi ottaa kaikki pakolaiset vastaan, vaan Suomen olisi pitänyt toimia terhakkaammin ja totisemmin sen suhteeen, että oma maa ja Eurooppa olisi ottanut suuremman vastuun tapahtuneesta, sanoo Halonen.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä naiset eivät tee lapsia, koska haluavat pelastaa maapallon – “En synnytä yhtään kuluttajaa lisää”
Vapaaehtoinen lapsettomuus on herkkä asia. Tässä jutussa vain yksi nainen puhuu päätöksestään omalla nimellään. Lapsettomat tietävät, että heidän ratkaisunsa saa osan ihmisistä raivon partaalle.


Toppatakkiin pukeutunut nainen katselee joessa virtaavaa vettä. Joki on tulvinut syksyllä Turun moottoriteille saakka. Nainen, Milla, epäilee, että se on ilmastonmuutoksen seurausta.

Juuri ympäristön tila on se syy, jonka vuoksi Milla ei ole tehnyt yhtään lasta. Päätös syntyi jo alle 20-vuotiaana.

Milla on ollut kipeän tietoinen maapallon laajuisista ympäristöongelmista teini-ikäisestä saakka. Lehdet ja televisio kertoivat kasvihuoneilmiöstä ja maapallon asukasluvun huolestuttavasta kasvuvauhdista jo silloin.

– Päätin, että minusta ei lähde yhtään lasta, yhtään kuluttajaa, lisää maapallolle, Milla kertoo nuoruuden päätöksestä.

Nyt toimistotöitä tekevä nainen täyttää pian 50 vuotta.

"Suojelemalla luontoa suojelen ihmistä"

Lapseton nainen esiintyy jutussa muutetulla nimellä “Milla” eikä näytä kasvojaan. Hän haluaa suojautua tuttujen ja tuntemattomien vihamielisiltä reaktioilta.

– Monet kokevat päätökseni lapsivihamielisenä, vaikka se ei ole sitä.

Millan mielestä kysymys on oikeastaan ihmiskunnan pelastamisesta. Hän tietää, että maapallon väestö, pian 8 miljardia ihmistä, koettelee luonnon kantokykyä jo nyt.

Jos esimerkiksi ilmastonmuutos toteutuu ennakoidusti, ihmisen elämä nykymuodossaan voi pahimmassa tapauksessa käydä mahdottomaksi.

– Suojelemalla luontoa suojelet myös ihmistä.

"Lapsi on kuluttaja jo ennen syntymää"

Milla juo vihreää teetä espoolaisessa kauppakeskuksessa, pienen ajomatkan päässä joelta. Ostoksilla olevat kaupunkilaiset kulkevat kahvilan ohi muovipussiensa kanssa.

Lisää lapsia tarkoittaa naisen mielestä lisää kuluttajia. Tavaroiden, ruuan ja energian kuluttaminen taas aiheuttaa ilmastopäästöjä, vähentää luonnonvaroja ja vie tilaa metsiltä sekä eläimiltä.

– Kun lapsi on tulossa, hänelle haetaan kaupasta hirveä röykkiö tavaraa, hoitopöytää, kantokoppaa ja muuta, Milla kuvailee.

Siitä alkavat liialliset ilmastopäästöt ja luonnonvarojen kuluttaminen.

– Lapsesta tulee kuluttaja jo ennen syntymäänsä, hän harmittelee.

"Lapset ovat ihania ja suloisia"

Päätös lapsettomuudesta on pitänyt 30 vuotta. Milla kertoo, että päätöksessä pysyminen ei ole ollut joka hetki helppoa.

– Lapset ovat mielestäni ihania ja suloisia, hän puhuu teekuppinsa äärellä ääntään pehmentäen.

Elämän varrelle on mahtunut myös useita parisuhteita miesten kanssa. Rakkauden huumassa mieleen on tulvahtanut ajatus siitä, kuinkahan ihania lapsia sen hetkisen miehen kanssa mahtaisikaan saada.

– Onneksi ikä tekee sen, että sitä ei tarvitse miettiä enää, Milla sanoo helpottuneena.

Milla on sitä mieltä, että yksikään parisuhde ei ole kuitenkaan kaatunut hänen päästökseensä lapsettomuudesta. Suhteet ovat loppuneet muista syistä.

Nykyisessä parisuhteessa asiasta ei ole joutunut keskustelemaan.

Satunnaisia huomioita kirjoitti...

Miesten yleisin seksiongelma on seksin puute.

Vaikuttaa normaalilta

Iltalehti: Mikan, 47, vaimo on halunnut seksiä kerran 12 vuoden aikana: ”Eniten kaipaan läheisyyttä ja sitä, että joku vielä haluaa minua”
16.1.2018

Anonyymi kirjoitti...

Feministit valtasivat 30 vuotta sitten itselleen talon Roomassa – nyt kaupungin ensimmäinen naispormestari uhkaa häätää asukkaat
Rooman ensimmäinen naispormestari Virginia Raggi on uhannut käydä itse paavinkin kimppuun, jotta Rooman talous saataisiin tasapainoon.


LASKU saapui Rooman Naisten talolle marraskuussa.

Perittävä summa: 833 512 euroa 30 senttiä. Maksuaikaa: yksi kuukausi.

Tai muuten: häätö.

Ikuisessa kaupungissa kun ollaan, kuukausi ei ole aika eikä mikään. Naisten talo oli alun perin Hyvän paimenen palatsi, joka rakennettiin 1600-luvulla karmeliittanunnia varten.

Kivenheiton päässä virtaa Tiber. Paavi Franciscus majailee Vatikaanissa alle kilometrin päässä.

”Talo on aina ollut naisten asuttama. Aluksi talossa oli luostari, sitten naisvankila”, sanoo veteraanifeministi Rosanna Marcodoppido Naisten talon ravintolassa.

Naiset talon myös pelastivat, ja yksi pelastajista oli Marcodoppido.

Palatsi oli päässyt pahasti rappiolle, kun joukko italialaisia feministejä valtasi talon vuonna 1987.

Marcodoppido oli jo tuolloin toiminut pitkään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustaneissa järjestöissä.

”Se oli kaunista aikaa”, Marcodoppido sanoo. ”Valtaus oli meille politiikan koulu. Opettelimme toimimaan yhdessä.”

ROOMAN poliittisessa historiassa kesti noin 2 700 vuotta, että kaupunkia johtamaan saatiin nainen.

1500-luvulla perustettua pormestarinvirkaa oli ehtinyt hoitaa 64 miestä, ennen kuin siihen puolitoista vuotta sitten valittiin Virginia Raggi.

Populistista Viisi tähteä -puoluetta edustava Raggi, 37, lupasi kukistaa korruption, niin kuin loputtoman moni poliitikko Italiassa ennen häntä.

Raggi ei luvannut vähempää kuin itse paavin rahat. Vatikaanivaltio on Rooman kaupungille velkaa miljoonia, Raggi väittää, ja senkin olisi kaivettava kirstujaan.

Jopa 67 prosenttia äänestäjistä halusi Raggin pormestariksi.

NAISELTA, joka aikoo päihittää paavin, ei ole odotettavissa sääliä vasemmistolais­feministejä kohtaan. Vuokrarästien lisäksi Naisten talon kuukausivuokra melkein kaksinkertaistuisi 3 000 eurosta yli seitsemääntuhanteen.

Niinkö siinä käy, että juuri Rooman ensimmäinen naispormestari häätää Naisten talon?

Se ei olisi aivan tarkka kuvaus asiaintilasta. Käytännössä yli 800 000 euron lasku kuukauden maksuajalla tarkoittaisikin häätöä. Mutta kiista alkoi jo edellisen pormestarin Ignazio Marinon aikana vuonna 2013, ja velka oli kerääntynyt vuosikausien ajan.

Ensimmäisenä kymmenenä vuotena talosta ei maksettu vuokraa lainkaan, veteraanifeministi Rosanna Marcodoppido sanoo.

Valtaus oli tietenkin laiton, ja mielenosoittajilta kysyttiin soluttautujien pelossa salasanaa.

”Se oli hyvin intohimoista aikaa. Jotkut naiset halusivat tulla haudatuiksi tänne”, Marcodoppido sanoo.

”Kävimme kiihkeitä väittelyjä esimerkiksi siitä, saako taloon päästää miehiä ollenkaan vai hyväksymmekö jonkin verran miesten läsnäoloa”, Marcodoppido sanoo. ”Lopulta kaasumittarinlukijat olivat ainoat miehet, jotka saivat astua taloon.”

TALON sydän on kauniilla sisäpihalla sijaitseva ravintola, joka tarjoilee lounasta ja luomuviinejä. Se on myös suunnilleen ainoa tuottava osa taloa.

”Hyvällä säällä pidimme kokouksia täällä sisäpihalla, magnoliapuun alla”, Marcodoppido muistelee.

”Muulloin kokoonnuimme suurissa kylmissä saleissa, joita pienet tulisijat eivät lämmenneet. Mutta feministejä tuli taloon kaikkialta Italiasta.”

Anonyymi kirjoitti...

Helen kyllästyi kolmekymppisiin miehiin, jotka seurustelevat parikymppisten kanssa: "Älä tule juosten luokseni, kun olet väsynyt liian moniin hymiöihin"

Helen Huntress on havainnut, että tavatessaan 35-vuotiaan ystävänsä kahden kesken tämä haluaa valittaa nuoresta tyttöystävästään.

Helen Huntressilla on useita miespuolia ystäviä, joita hän rakastaa. Hän on tuntenut heidät vuosia, jakanut useita kokemuksia heidän kanssaan – ja aikoo nyt ottaa heidän valituksensa esiin.

Huntressin Mcsweeneys.netissä julkaisema teksti on otsikoitu ”Avoin kirje 35-vuotiaille mieskavereilleni, joka deittalevat 24-vuotiaita ja valittavat minulle siitä”. Open letters -osiossa ihmiset kirjoittavat kirjeitä asioille tai henkilöille, jotka eivät todennäköisesti vastaa.

Ikäero rassaa myös miehen hermoja
Huntress kertoo kirjeessä huomanneensa miestoverillaan uuden tyttöystävän. Tämä on 24-vuotias ja saattaa olla töissä kaupassa tai Instagram-mallina. Naisella on kuitenkin varmasti lävistyksiä kasvoissaan, ja mies kuvaa häntä usein sanoilla "kypsä ikäisekseen".

Silti Huntress on havainnut, että aina tavatessaan ystävänsä kahden kesken tämä vain valittaa nuoresta rakkaastaan.

– Miten hän ei ymmärrä asioita, ei tiedä, keitä teinimutanttininjakilpikonnat ovat, ei ymmärrä Wayne's World -leffaviittauksiasi, haluaa viettää liikaa aikaa yhdessä, asuu vanhempiensa kanssa. Hän haluaa tägätä sinut kaikkeen ja olet liian vanha tähän, sanot, Huntress kuvailee.

– Sitten palaat hänen luokseen viikonlopuksi, haette ranskalaisia, ja hän suuttuu jostain Facebook-kuvasta, tappelette, selvitätte asian puhumalla. Ja sitten sinä valitat hänestä minulle.

Naismaun syynä Instagram?
Huntressin mielestä Instagram on pilannut hänen ystävänsä: sen sijaan, että mies tyytyisi omanikäiseensä seuraan, hän pääsi nuorten, itseään "jo valmiiksi objektina pitävien" naisten läheisyyteen, eivätkä oman ikäluokan naiset enää tunnu miltään.

– Minä olin kerran se 24-vuotias tyttö, joka tapaili vanhempaa miestä. Ja silloin luulin olevani melko erityinen, koska tein niin. En tajunnut, että olin vain hauska palkinto, jonka voi viedä kavereidensa eteen, Huntress kuvaa.

– Pahin asia sellaisena tyttönä olemisessa on, että hän on yleensä epävarma. Ja se, mitä sinä pidät vain hauskana pelinä, voi oikeasti vaikuttaa hänen syvästi. Koska hän ei ole vielä selvittänyt, kuka oikeastaan on.

"Älä tule juosten luokseni uuden sukupuolitautisi kanssa"

Huntressin mukaan nainen saattaa vasta vuosien päästä tajuta, kuka on, mitä haluaa ja miksi vanhemman miesystävän kaverit naureskelivat hänelle.

– Joten tee, mitä haluat, kaveri, mutta älä tule juosten luokseni uuden sukupuolitautisi kanssa, kun olet väsynyt liian moniin hymiöihin ja ylettömään määrään "noitamaisia viboja", Huntress sanoo.

– Ja sillä välin, palaan pian – menen etsimään itselleni pitkätukkaisen 24-vuotiaan Ambrose-nimisen metallikundin, joka voi seurata minua ympäriinsä.

Lähteet: An open letter to my thirty-five-year-old guy friends who date twenty-four year-olds and complain to me about it, Mcsweeneys.net

Anonyymi kirjoitti...

Feminismi vapautti kapean ajattelun kahleista

Feministisestä ajattelusta on hyötyä toisten ihmisten lisäksi myös itselle esimerkiksi omassa parisuhteessa. Tosin itse tajusin tämän vasta huomattuani minun ja kumppanini voivan paremmin ja olevan onnellisempia yhdessä alettuamme tiedostaa yhteiskunnassamme vallitsevia yllättävän kapeakatseisia sukupuolinormeja.

Olemme keskustelujemme ja lukemisemme pohjalta huomanneet, mitä mahdollisuuksia olemme vahingossa evänneet itseltämme sukupuolemme perusteella. Huomaamattamme emme ole pitäneet joitakin asioita miehelle tai naiselle mahdollisina. Vaikkemme ole ketään muuta itsensä toteuttamisesta koskaan tuominneetkaan, emme tajunneet, kuinka lokeroimme itse itsemme opittujen kaavojen perusteella niin unelmien, itsensä toteuttamisen, työn, pukeutumisen kuin sosiaalisen käyttäytymisenkin suhteen.

Kaavoitettu käytöksemme on ulottunut myös parisuhteeseemme, ja vasta asteittain vapauduttuamme kankeista sukupuolitetuista käytösmalleista olemme tulleet rehellisemmiksi itsellemme ja toisillemme siitä, keitä todella olemme ja miten meillä on hyvä olla yhdessä.

Feminismi ei tarkoita ihmisten ja sukupuolten moninaisuuden hävittämistä vaan vapautumista. Sen sijaan, että yrittäisi pakottaa itseään epämukavaan toimintaan tai ulkonäköön, ihminen on vapaa valitsemaan, unelmoimaan ja toteuttamaan itseään sukupuolestaan (tai muista ulkoisista tekijöistä) riippumatta (stereotyyppisestikin). Feministisen ajattelun ydin on karkeasti sanottuna ihmisen kohtaaminen tasa-arvoisena henkilönä, ei ulkomuotonsa edustajana.

Vaikka sukupuolella usein on paljon merkitystä juuri parisuhteen ytimen, seksuaalisuuden kannalta, feministisesti ajattelevien parisuhteissa toinen tulee ehkä herkemmin huomioiduksi. Näin on ainakin meillä. Sukupuolemme eivät tietenkään katoa, mutta ne eivät enää kahlitse suhdettamme toisiimme.

Anonyymi kirjoitti...

Timo Hännikäisen kotitalon seinät käytiin sotkemassa
Vasemmisto narkomaanit on tänä vuonna kunnostautunut useaan kertaan sotkemalla ja tuhoomalla kansalaisten omaisuutta.


Kirjailija Timo Hännikäisen kotitalon seinä käytiin sotkemassa.

Hännikäinen kirjoittaa Facebookkiin seuraavasti:
”Lauantai-iltana jotkut olivat ilmeisesti haistelleet liimaa, sillä yön aikana kotitalon ulkoseinään oli ilmestynyt tämä.
Lieneekö vaaliaika vai taannoinen tv-esiintymiseni yhtäkkisen aktivoitumisen syynä.”

Anonyymi kirjoitti...

Havaijin taannoisen ohjusuhkan väistyminen sai yllättäviä aikaan: nettiliikenne pornosivulle lisääntyi rajusti | Yle Uutiset | yle.fi

sandra barfinder kirjoitti...

mieheni erottaa minut, kun olin kuusi kuukautta raskaana toisen lapsen kanssa. Olimme väittäneet ja riitelleet nonstopia siitä päivästä lähtien, kun ensimmäinen lapsi oli syntynyt, ei rakkautta eikä luottanut hänestä enää, joten hän erosi minut. Ja kaikki nämä whiles, olen yrittänyt kaikki eri keinot saada hänet takaisin, olen myös kokeillut joitakin erilaisia ​​oikeinkirjoituksen pyöräilijöitä täällä Yhdysvalloissa, mutta kukaan heistä ei voinut tuoda Richardia takaisin minulle. Se oli vain Dr. sharaja sid, joka takasi minulle kiireellisen 48 tunnin oikeinkirjoituksen, ja hän vakuuttaa minulle, että mieheni on jälleen kanssani. Kirjoitan kiittääkseni ja kiitollisuuteni teille lupaustenne säilyttämisestä ja lahjakkaiden ja suurten valtuuksienne käyttämisestä tuoda hänet takaisin kotiin. Olin innoissaan tietää, että olet erikoistunut Loversin yhdistämiseen. Kiitos Sir, että olen auttanut minua elämän pahimpina aikoina, että olin niin suuri oikeinkirjoitin, ja antamaan minulle rakkauden loitsu, joka on tuonut minulle niin paljon iloa avioliitossani. Mieheni on palannut ja lupaa koskaan jättää minua uudelleen. Jos epäilet hänen kykynsä, luota minuun. Sinun pitäisi ottaa mahdollisuus. Se maksaa pois tavoilla, joita et voisi koskaan edes kuvitella. Jos olet juuri nyt ja tarvitset voimakkaan ja kiireellisen rakkauden oikeinkirjoituksen palauttamaan ex ystävällisesti ota yhteyttä shepherdkazeem@gmail.com tai käydä katsomassa, miten se tapahtui https://youtu.be/1hd_EkU-jJo

Alice Foster kirjoitti...

Olen saanut takaisin entisen poikaystäväni kanssa DR OKOSUNin avulla, joka on paras loitsujarru verkossa, ja suosittelen DR OKOSUNia kaikille, jotka tarvitsevat apua! .. Haluan todistaa, kuinka sain takaisin poikaystävänsä sen jälkeen kun hän murtautui minä olemme olleet yhdessä kolme vuotta, äskettäin sain selville, että poikaystäväni oli yhteydessä toiseen tyttöystävään, kun kohtasin häntä, se johti riitoja ja lopulta hajosi kanssani, yritin kaikki voisin saada hänet takaisin mutta kaikki turhaan, kunnes näin viestin suhteellisuusfoorumissa, jossa kerrottiin oikeinkirjoituskoneesta, joka auttaa ihmisiä saamaan takaisin kadonneen rakkautensa rakkauden oikeinkirjoituksen kautta, aluksi epäilen sitä, mutta päätin kokeilla sitä, kun otin yhteyttä tähän loitsuan ja hän kertoi minulle, mitä tehdä, ja tein sen, Sitten hän teki rakkauden oikeinkirjoituksen minulle. 28 tuntia myöhemmin poikaystäväni kutsui minua minulle ja kertoi minulle, että hän menettää minut niin paljon, niin hämmästyttävä! Niinpä hän palasi samana päivänä, ja hänellä oli paljon rakkautta ja iloa, ja hän pyysi anteeksi hänen vikaansa ja hänen aiheuttamastaan ​​kivusta. Sitten siitä päivästä lähtien suhde oli nyt voimakkaampi kuin ennen, kaikki kiitosDR OKOSUNille. hän on niin voimakas, ja päätin jakaa tarinani internetissä, että DR OKOSUNreal ja voimakas oikeinkirjoitin, jota minä aina rukoilen elää pitkään auttamaan lapsiaan vaikeuksissa, jos olet täällä ja tarvitset Ex-taaksepäin tai miehesi muutti toiseen nainen, älä itke enää, ota yhteyttä tähän voimakkaaseen oikeinkirjoittajaan. Seuraavassa hänen yhteystietonsa: Lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen: okosunhomeofsolution@gmail.com tai soita tai soita 2348052523829

yanmaneee kirjoitti...

adidas yeezy
nike shoes
yeezy boost
kyrie 6
nike air max 97
golden goose
hermes online
red bottom shoes
retro jordans
fitflops sale clearance

Mr Abdullah Ibrahim kirjoitti...

We offer personal Business loans services around the world. We strive to provide high quality service and high customer satisfaction, while possible financial services. We pride ourselves on our commitment to our customers; We can give you personal loans, auto loans, business / investment loans, short term loans. You can contact us for an affordable loan now at 2% interest rate. Contact us now via E-mail: abdullahibrahimlender@gmail.com whatspp Number +918929490461

jasonbob kirjoitti...

yeezy supply
lebron 17
stephen curry shoes
stone island
air jordan
lebron 18
golden goose
curry 7
ggdb
jordan retro