torstaina, lokakuuta 18, 2018

Taloustieteilijän koominen parisuhdeteoria vaimon pitämisestä uskollisena

Sosiaalisen vaihdon teoria sopii mainiosti ihmissuhteiden tarkasteluun. Valitettavasti puhtaan taloustieteen edustajien esittelemät mallit parisuhteista ovat yleensä enemmän koomisia kuin osuvia, kuten Mats Ekmanin väitöskirja osoittaa.

Jotkut taloustieteilijät vertaavat avioliittoa yritykseen, jossa yritetään maksimoida "tuotto" (työnjaolla, yhteisasumisella tms.). Ihan kiva teoria, mutta oletettu tavoite avioliiton "tuoton maksimoinnista" on yksinkertaisesti väärä, vaikkakin talousteorian lähtökohtien mukainen. Kun teorian lähtökohta on väärä, koko teoriassa ei lopulta ole mitään järkeä.

En ole lukenut, enkä jaksa lukea itse Ekmanin väitöskirjaa, joten perustan analyysini Hesarin juttuun aiheesta.

Huomioita Mats Ekmanin väitöskirjasta

Miehet pitävät vaimot uskollisina ansaitsemalla heitä paremmin
Ensinnäkin, Hesarin jutussa ei sanota selkeästi, että kyse ei ole tietoisesta motiivista. Tuskin kukaan mies miettii tietoisesti, että "jos ansaitsen paremmin", vaimo pysyy todennäköisemmin uskollisena. Tuskin kukaan uskottomuutta harkitseva nainenkaan miettii tietoisesti, että "enpä taida nyt pettää, kun oma mieheni ansaitsee paljon rahaa".
uskotonta vaimoa uhkaa kulutusmahdollisuuksien väheneminen

Jos biologiaa mietitään, niin miehet hankkivat resursseja pohjimmiltaan saadakseen naisia - enemmän ja tasokkaampia. Partnerin uskollisena pitämiseksi käytössä on mustasukkaisuus ja siitä seuraavat rankaisumallit.

Uskotonta vaimoa saattaa uhata ero, jos hän jää uskottomuudesta kiinni, mutta useinhan vaimo on jo tuolloin saanut puolet miehen omaisuudesta itselleen, joten kulutusmahdollisuuksien rajoittamiseen tuskin on mahdollisuuksia.  Uskottomuudesta kärähtänelle vaimolle tulee monenlaisia seuraamuksia, mutta kuinka usein kulutusmahdollisuuksien vähenemistä?

Vaimon uskottomuus johtuu pääasiassa 4 seuraavasta seikasta, eikä miehen tulotasolla ole asiaan mitään merkitystä.
  1. Tilaisuus olla uskoton.
  2. Avioliiton huono henkinen tilanne.
  3. Vaimon luonne, ekstrovertti, impulsiivinen tms. 
  4. Vaimon libido.
Yhtä hyvin voisi myös väittää, että aviomiehen paljon pienempi omaisuus vähentää vaimon todennäköisyyttä uskottomuuteen, koska erossahan vaimo joutuisi jakamaan rahansa miehen kanssa.

Voidaan miettiä myös yleistä stereotyyppiä, jossa high maintenanse vaimo on hankkinut itselleen koko ajan työtä tekevän rikkaan tollon puolisokseen, jolta vaimo ei saa kuin rahallista tyydytystä. Silloin on olemassa oivalliset puitteet pettämiselle.
Väitöskirjan mukaan mies yrittää estää naisen uskottomuuden niin, että hän ansaitsee vaimoaan enemmän tai vähintään puolet kotitalouden tuloista. Näin vaimon elintaso uhkaa pudota, jos hän on uskoton.
Anteeksi vaan, mutta noin ilmaistuna lause vaikuttaa enemmän komiikalta kuin tieteeltä.

Jos mies haluaa mahdollisimman uskollisen vaimon, kannattaa ottaa introvertti "ei minkään näköinen" hissukka, joka ei edes pidä seksistä. Jos mies haluaa riskeerata vaimon uskottomuuden suhteen, kannattaa ottaa häilyväinen, hyvännäköinen, tatuoitu, ekstrovertti nymfo, joka pyörii yöaikaan miesvaltaisissa piireissä.

Ja jos mies mielii pitää vaimon mahdollisimman varmasti uskollisena, kannattaa muuttaa Iraniin ja omaksua siellä käytetyt keinot vaimon uskollisuuden takaamiseksi. Ne ovat joka tapauksessa noin 1000 kertaa tehokkaammat kuin ahkera työnteko.

Todellisuus on luultavasti päinvastainen tutkimuksen tuloksen kanssa


Veikkaan, että suurimmassa vaimon uskottomuuden vaarassa ovat ahkerasti "aina" töitä tekevät miehet, joita rahan ansaitseminen kiinnostaa liikaakin. Eli runsas rahan ansaitseminen ei suinkaan ehkäise uskottomuutta, vaan pikemminkin aiheuttaa sitä.

81 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi vanhempi mies haluaa nuorta naista? - "Voi olla tarve koskettaa sileää ihoa, puhutaan eroottisesta kosketuksesta ja tyydytyksestä"

Psykologi ja parisuhdeterapeutti Tony Dunderfelt oli vieraana IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman kevään viimeisessä jaksossa.

Ohjelman lopussa puhuttiin muun muassa Dannyn ja Erika Vikmanin suhteesta, jossa ikäeroa on peräti 51 vuotta.

Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyi leikkimielisesti yleisellä tasolla, mitkä voivat olla tarpeet suhteessa, jossa ikäeroa on noin paljon.

- Kun yleistetään, tarpeiden maailmassa ei ole pelkkää etuaivolohkoa vaan syvempää. Esimerkiksi varttuneella miehellä voi olla tarve koskettaa sileää ihoa nuoressa naisessa. Nuorella naisella voi olla tarve saada tällaisen ”menestyneen” tai hyvin elämässä sijoittuneen ihmisen tietynlaisen turvan, jolloin puhutaan tarpeiden tasolla turvasta ja eroottisesta kosketuksesta ja tyydytyksestä. Mutta nyt puhuttiin siis yleisellä tasolla.

Missä menee rajaksi, ettei joku käytä hyväksi?

- Vaikea kysymys, kun molemmat ovat laillisesti aikuisia. Eri kulttuurit määrittelevät näitä rajoja. Esimerkiksi Ranskassa intohimoisuutta pidetään arvona, Suomessa taas liikaa intohimoa voidaan vähän paheksua. Kulttuuri määrittelee.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi tutkii kunnianloukkausepäilyä: Suomalaisesta elokuva-alan vaikuttajasta liikkunut ahdisteluväitteitä
Helsingin poliisi on saanut rikosepäilyyn liittyvät kuulustelut päätökseen.


HELSINGIN poliisi tutkii epäiltyä kunnianloukkausta, joka liittyy suomalaisesta elokuva-alan vaikuttajasta esitettyihin ahdisteluväitteisiin.

Taustalla on henkilön itsensä tekemä tutkintapyyntö. Se koskee eri tahoilta kuultuja huhuja siitä, että elokuva-alan johtotehtävissä työskentelevä mies olisi syyllistynyt seksuaalirikoksiin ja häirintään.

Poliisi on yrittänyt selvittää väitteiden alkuperää. Suomen Kuvalehden tietojen mukaan jutussa on useita epäiltyjä.

Epäilyt liittyvät elokuva-alalla työskentelevien henkilöiden eri yhteyksissä käymiin keskusteluihin. Mieheen kohdistuvia väitteitä ei ole käsitelty tiedotusvälineissä.

Tutkinnanjohtaja Harri Saaristola ei halua avata tutkinnan sisältöä.

Hän kuitenkin kertoo, että kuulustelut on saatu loppuun 17. lokakuuta eikä uusille kuulemisille ole tämänhetkisen tiedon valossa tarvetta.

”Seuraavaksi keskustelemme tapauksesta syyttäjän kanssa ja sen jälkeen nähdään, miten edetään.”KESKUSTELU naisten kohtelusta kulttuurialalla käynnistyi Suomessa syksyllä 2017 sen jälkeen, kun #metoo-liikehdintä oli saanut alkunsa Yhdysvalloissa.

Elokuva-alalla on julkisesti käsitelty ohjaajien Aku Louhimiehen ja Lauri Törhösen toimintatapoja. Kulisseissa keskustelua naisten kokemuksista on kuitenkin käyty laajemmin.

Suomen Kuvalehti kertoi joulukuussa 2017 tapauksesta, jossa juristi oli lähestynyt elokuva-alan työntekijää tämän puhuttua ahdisteluväitteistä helsinkiläisessä baarissa.

Helsingin yliopiston viestintäoikeuden professorin Päivi Korpisaaren mukaan kunnianloukkauksen rikosnimike täyttyy keskusteluissa käytännössä helposti.

”Riittää, että esittää toisesta ihmisestä valheellisen väitteen tai vihjauksen, joka on omiaan aiheuttamaan vahinkoa, kärsimystä tai halveksintaa. Väitteen ei tarvitse tulla suuren yleisön tietoon.”

Jo kahden kesken lausuttu solvaus, valheellinen syytös tai vihjaus on kunnianloukkaus.

Kahden ihmisen välillä tapahtuneita kunnianloukkauksia on vaikea todistaa, ellei niistä ole esimerkiksi kirjoitettua näyttöä. Sen sijaan julkisessa tilassa lausutulla kunnianloukkauksella on usein todistajia.

Baari-illan aikana lipsautettu perätön väite voi siis periaatteessa johtaa kunnianloukkaussyytteeseen. Rikosoikeudellisesti väitteen todenperäisyyden osoittaminen ei aina ole helppoa.

Käytännössä vain pieni osa kunnianloukkausta koskevista tutkintapyynnöistä etenee syyttäjän käsittelyyn.

Syytteen hylkäämistä puoltavana seikkana voidaan lain mukaan pitää asian yhteiskunnallista merkitystä, jos ilmaisu ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

Kunnianloukkauksesta voidaan tuomita sakkoja tai törkeän tekomuodon osalta jopa kaksi vuotta vankeutta.

“Käytännössä sananvapausrikoksista tuomitaan hyvin harvoin vankeusrangaistuksia”, Korpisaari kertoo.

Anonyymi kirjoitti...

Taksikuski Ari oli seksin puutteesta kärsivien naisten rattopoika: ”Naiset olivat varsin viehättäviä”

Kylmissä liitoissa elävät naiset halusivat Arilta seksiä ja matkaseuraa.

Kolmekymppinen Ari ajoi viikonloppuisin taksia sivutyönään. Salskea ja melkein 190-senttinen taksikuski kiinnitti asiakkaiden huomion. Kerran kyytiin osui viisikymppinen rouva, joka kysyi, voisiko maksaa Arille seurasta. Ari ajatteli, että voisihan sitä kokeilla.

– En sekaantunut asiakkaisiin mitenkään työaikana, mutta siinä pääsi luomaan kontakteja, Ari kertoo.

Ari lähti rouvan kanssa viikonlopuksi Pariisiin ja sai matkasta rahallisen korvauksen. Sen jälkeen asiakkaita tuli muutama lisää. Elämänvaihe kesti vajaat viisi vuotta. Nyt rattopoikavuosista on jo yli kymmenen vuotta ja Ari on 50-vuotias.

– Varsinkin nuorena olin komea ja salskea. Edelleen minua luullaan nuoremmaksi, mitä mittari näyttää. Minulle ei ole tullut isävatsaa ja olen saanut tansseissa aina hanakasti seuraa.

”Viehättäviä ja seksikkäitä naisia”
Arin tapailemat naiset olivat viisikymppisiä, Aria 15 vuotta vanhempia. He kertoivat elävänsä kylmissä suhteissa, joissa seksi ja läheisyys olivat hiipuneet. Naisilla oli liki aikuiset lapset.

– En pidä sitä pahana, jos seurasta tai palvelusta saa korvauksen, jos homma hoidetaan asiallisesti ja turvallisesti. Naiset olivat varsin viehättäviä ja seksikkäitä. He tiesivät, mitä haluavat ja miten haluavat. En hävennyt olla heidän seurassaan elokuvissa tai matkoilla.

Yksi Arin asiakkaista oli sinkku.

Naisten ongelmana seksin puute
Ari teki naisten kanssa neljä ulkomaanmatkaa ja parikymmentä kotimaanreissua tai laivaristeilyä. Eniten hän tapasi rouvaa, jonka kanssa matkusti Pariisiin.

– Hän hankki itselleen vuokra-asunnon, jossa saatoimme tavata. Hänellä oli avioliitossaan ongelmana seksin puute. Suurimmaksi osaksi kaikki naiset hakivat läheisyyttä ja seksiä, eivät niinkään jännitystä. Mitään ekstremejuttuja ei harrastettu.

Ari tapasi asiakkaan yleensä kerran viikossa ja tienasi tapaamisista noin 800 euroa kuukaudessa. Hän lyhensi rahalla asuntolainaa, jota maksoi poikamiehenä yksinään.

Asiakkaiden tapailu hiipui, kun pitkäaikaisena asiakkaana ollut rouva erosi miehestään, muutti toiselle paikkakunnalle ja löysi sieltä uuden miehen. Silloin Ari päätti lopettaa asiakkaiden tapailun muutenkin.

– Pienellä paikkakunnalla asiakkaiden tapailu ei ollut pidemmällä tähtäimellä kovin helppoa.

”Totta kai naiset saavat enemmän vastauksia”
Ari on edelleen poikamies. Hän ei koe olevansa parisuhdeihminen.

– Ehkä olen liian vaihtelunhaluinen. Olen ollut myös naimisissa työni kanssa, eikä työltä ole jäänyt paljon etsimisaikaa. Varmaan aika harva nainen katselisi miestä, joka käy kotona vai syömässä ja nukkumassa.

Aria ei harmita, että hän on jäänyt lapsettomaksi poikamieheksi. Häneltä ei heru kovasti myötätuntoa miehille, jotka valittavat parisuhteen solmimisen olevan vaikeaa.

– Totta kai naiset saavat enemmän vastauksia deitti-ilmoituksiinsa. En ymmärrä, miksi miehet kitisevät siitä. Ei se ihmetytä tai häiritse ainakaan minua.

Anonyymi kirjoitti...

Syyttäjä: 34-vuotias nainen laati yksityiskohtaisen suunnitelman perheensä surmaamiseksi Ilomantsissa | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

”Olin yksi vuosia kestäneen MV-lehden maalittamisen kohteista” – Hanna, 30, haluaa kolme lakimuutosta, joilla vainon ja uhkailun kohteiksi joutuneita voisi auttaa

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton pääsihteeri Hanna Huumonen oli yksi asianomistajista MV-lehden oikeustapauksessa. Hän kokee saaneensa nyt erävoiton.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi MV-lehteä julkaisseen Ilja Janitskinin vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen 16 eri rikoksesta.

Yksi oikeustapauksen asianomistajista oli Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton eli SAKKI ry:n pääsihteeri Hanna Huumonen. Huumonen sai törkeää palautetta sen jälkeen, kun hän alkoi kampanjoimaan MV-lehteä vastaan.

– Minä olin yksi kymmenistä asianomistajista ja MV-lehden vuosia kestäneen maalittamisen kohteista, Huumonen kertoo joitakin tunteja tuomion antamisen jälkeen julkaisemassaan tiedotteessa.

Huumosen tiedotteen otsikko kuuluu näin: ”Oikeudenmukaisuuden erävoitto – mutta vielä on paljon tehtävää”. Huumosen mukaan on selvää, ettei nykyinen rikoslaki riitä suojelemaan kansalaisia systemaattiselta verkkovihalta ja vainolta.

– Liian monta ihmistä on tietoisen uhkailun avulla vaiennettu, Huumonen kertoo.

Huumosen mukaan kansalaisia ja erityisesti virkansa puolesta vainon ja uhkailun kohteiksi joutuneita henkilöitä voitaisiin auttaa ainakin kolmella lakimuutoksella. Ne ovat:

1. Toimittajien uhkailu saatetaan yleisen syyttäjän piiriin.

– Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho on tuonut julkisuudessa esille, että virkahenkilöiden ja toimittajien uhkailu olisi lisättävä joko rangaistuksen koventamisperusteeksi tai saattaa toimittajien uhkailu yleisen syytteen piiriin, jolloin kyse ei olisi enää pelkästä asianomistajarikoksesta, Huumonen sanoo.

2. Sukupuoli lisättään viharikosten koventamisperiaatteeksi.

– Se, että laissa lukisi myös sukupuoli, ei tietenkään tarkoita, että siinä lukee nainen. Sukupuoli koventamisperusteena koskee myös miehiä. Jos esimerkiksi verkkovihan kohteeksi joutuu henkilö sen takia että on mies, se olisi niin ikään koventamisperuste, Huumonen toteaa.

3. Järjestäytynyt rasismi pitää kieltää.

– Ensimmäisiä askelia tätä tavoitetta kohti on jo otettu kansallissosialistisen Pohjoisen Vastarintaliikkeen (PVL) toiminnan kieltämiseksi. Kyseinen tapaus muodostunee ennakkotapaukseksi, joka tulee määrittämään Suomen oikeusjärjestelmän toimintaa tulevaisuudessa, Huumonen sanoo.

Janitskinin tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Anonyymi kirjoitti...

Poikien ja tyttöjen lukutaidossa on selvä ero, mutta öyhösovinistit ja feministit vaikeuttavat ongelmasta keskustelua, kirjailija Juha Itkonen sanoo
Lukutaidon kehittäminen vaatii keskittymistä tekstin äärelle. Mutta miten sitä voi vaatia lapsilta, kun siihen ei pysty aina kirjailija Juha Itkonenkaan?


Vuosi sitten Juha Itkosta pyydettiin kansallisen lukutaitofoorumin puheenjohtajaksi. Foorumin juhlalliselta kalskahtavana tehtävänä oli ”laatia suuntaviivat lasten ja nuorten lukutaidon ja lukemisharrastuksen kehittämiselle”.

Oli syysloma, ja samana aamuna Itkonen oli juuri tokaissut varhaisteinille esikoispojalleen, että toivoisi tämän edes välillä lukevan kirjoja. Kirjailijan lapsellakin kun aika tahtoo kulua useimmiten älylaitteiden parissa.

Tietysti Itkosen oli vastattava valtionhallinnon ja ministeri opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen kutsuun. Onhan hän tunnettu ja tunnustettu kirjailija, jolle kirjojen lukemisen edistäminen on luonteva tehtävä.

Jo lukutaitofoorumin ensimmäisessä kokouksessa tapahtui kuitenkin jotakin yllättävää: kirjailijan oma käsitys lukutaidosta muuttui.

Olenko lapseni vartija?
Omaa poikaansa lukemaan usuttaessaan Juha Itkonen, 43, oli jo aiemmin miettinyt, onko tässä mitään järkeä. Onko välttämätöntä ja tarpeellista hokea lapselle kerta toisensa jälkeen, että lue kirjoja? Ja vieläpä väittää, että se on hauskaa?

”Lapsi voi perustellusti vastata, että mulle tuottaa enemmän iloa Youtube tai Netflix. Se on ihan validi argumentti”, Itkonen sanoo.

”On hyvin perinteisesti ajattelevia, että lukekaa kirjoja ja sillä siisti, mutta ei se tavoita.”

Lukufoorumissa Itkoselle paljastui nykylukutaidon moninaisuus, ja lopulta se olikin vapauttava, jopa toivoa herättävä käsite.

Monilukutaito tarkoittaa tekstien tulkitsemisen, tuottamisen ja arvottamisen taitoja eri välineillä. Teksti ymmärretään laaja-alaisesti, yksinkertaisesti sanottuna tekstin, kuvan ja äänen yhdistelminä.

Lukutaidon kannalta ei siis ole väliä, lukeeko kirjaa vai esimerkiksi blogia puhelimen näytöltä. Puhelimen kanssa ongelmana voi kuitenkin olla jatkuva ”skrollaus” eli näytön vierittely, pomppiva ja levoton lukeminen, kun tekstin ymmärtäminen vaatisi keskittymistä ja rauhoittumista.

Nykypäivänä keskittyminen on ylipäätänsä vaikeaa kaikille, myös aikuisille, kun ihmisen ajasta ja huomiosta taistelee varsinainen viestien ja viihdykkeiden vuo. Sen vietäväksi ajautuu välillä tahtomattaan myös kirjailija Itkonen.

”Se on rasittavaa, koska sitä pitää tietoisesti yrittää hallita ja kontrolloida itseään. Välillä toivoo, ettei sellaista tasoa olisi tässä esteenä.”

Joskus Itkonen käyttää työskennellessään Freedom-nimistä tietokoneohjelmaa, joka katkaisee koneelta nettiyhteyden ennalta määritellyksi ajaksi. Se auttaa hiukan, mutta sittenkin pitää vielä päättää olla menemättä puhelimelle.

Kaksitoista vuotta sitten Itkonen kirjoitti kolmatta romaaniaan eräässä huvilassa Vuosaaren perukoilla. Nettiyhteyttä ei ollut, ja se oli aikaa ennen älypuhelimia – kirjoittamiseen pystyi keskittymään päiväkausiksi häiriöttä.

Se tuntuu nyt kaukaiselta maailmalta. Paitsi että aikuisen täytyy kontrolloida omaa netin ja puhelimen käyttöään, hänen pitäisi rajoittaa lastensa roikkumista älylaitteilla.

Itkosen mielestä vanhemmuus ei kuitenkaan voi olla lapsen puhelimenkäytön lakkaamatonta vartiointia.

”Se on mahdoton tilanne, että tulee sieltä ulkopuolelta omasta positiosta kerta toisensa jälkeen toimitsemaan, että laita se puhelin pois. Ei kenenkään arjen ja perhe-elämän pitäisi olla sellaista.”

Anonyymi kirjoitti...

Sanna Ukkola: Maahanmuuttaja ei ole sinun pehmolelusi
Rasisti ei halua maahanmuuttajasta suomalaista, mutta ei sitä halua hardcore-suvaitsevainenkaan. Toinen luokittelee maahanmuuttajan uhaksi ja kuluksi, toinen taas pelkäksi sorretuksi uhriksi.


Twitterissä hyvesignaloiva porukka kutsuu heitä “rodullistetuiksi”, “tummiksi tytöiksi”, rasismin uhreiksi ja toiseutetuiksi – ja ratsastaa villisti heidän uhristatuksellaan. Mutta miksi emme kutsuisi heitä suomalaisiksi?

Vihervasemmiston henkinen mainoslehtinen Nyt-liite kirjoitti herttaisen jutun (siirryt toiseen palveluun) Ylen dokumenttisarjasta, joka esitteli nuoria suomalaisia muotimaailman menestyjiä kameran edessä ja sen takana:

“Päähenkilöt ovat omia persooniaan, eivät vain jonkin ryhmän edustajia. Heitä ei katsota ihonvärin, seksuaalisuuden tai iän kautta”, Nyt-liite ilakoi.

Samaan aikaan lehti itse nosti näyttävästi otsikkoonsa näyttelijöiden ihonvärin: “Eikä yksikään heistä ole valkoinen.”

Mitä ihmettä? Miksi ihonväriä pitää korostaa, jos sitä yritetään samaan aikaan häivyttää? Eikö tässä aidosti nähdä mitään ristiriitaa?

Jäin miettimään, kuinka kaukana onkaan Suomi, jossa ihmisiä ei karsinoitaisi ihonvärin perusteella. Ei edes positiivisessa kontekstissa – nimittäin eräänlaista rasismia sekin on: ylistämällä alistamista, jalustalle nostamista pelkän etnisyyden takia.

Rasismi on oksettavaa ihmisvihaa, modernin yhteiskunnan yksi suurimmista vitsauksista. Ihmisten pitäminen alempiarvoisena pelkästään etnisen taustan tai ihonvärin perusteella on vastenmielistä ja väärin. Tähän on viime vuosina onneksi suhtauduttu julkisessa keskustelussa vakavasti ja siitä on kirjoitettu kiitettävän paljon.

Mutta en pidä myöskään siitä, että omaan suvaitsevaisuuteensa rakastuneet uhriuttavat maahanmuuttajia pelkästään pigmentin takia. Minkä takia hyväntahtoiset rasisminvastustajat puhuvat maahanmuuttajista “rodullistettuina”? Tai “tummina tyttöinä”? Ainakin omaan korvaani nämä termit kuulostavat vaivaannuttavilta, jopa hivenen rasistisilta. Rotujahan ei pitäisi olla enää olemassakaan – ja mitä väliä ihmisen pigmentillä ylipäänsä on vielä 2020-luvun globaalissa Suomessa? Miksi sitä pitää erityisesti korostaa?

Ystäväpiiriini kuuluu pakolaisina Eurooppaan tulleita ihmisiä sekä Suomessa että Britanniassa. Heissä on tietty ero: Britanniaan lapsena turvapaikanhakijoina muuttaneet ystäväni ovat integroituneet uuteen kotimaahansa täysin. Suomeen tulleilla kavereillani taas on edelleen vahva maahanmuuttajaidentiteetti.

He puhuvat itsestään mamuina, uussuomalaisina – vitsailevat omalla taustallaan ja omilla juurillaan, vaikka olisivat asuneet Suomessa yli puolet elämästään. Brittiystäväni taas eivät juuri edes puhu taustastaan: he ovat brittejä ja sillä selvä, heillä on brittiläinen identiteetti.

Jäin miettimään, mistä tämä johtuu. Myös Britanniassa on rasismia, itse asiassa todella paljon – ja taatusti sitä on Suomessa.

Mutta Suomessa maahanmuuttajat ovat edelleen ennen kaikkea “mamuja”: mediassa heitä näkee lähes pelkästään haastatteluissa, jotka koskevat heidän taustaansa ja etnisyyttään.

Muslimeita haastatellaan ramadanista tai terrori-iskuista – tai kenties huivipakosta ja naisten asemasta. Lontoo taas on sulatusuuni, jossa suurin osa vastaantulevista tulee jostain muualta.

En ole Britanniassa kohdannut samanlaista ylistämällä alistamista kuin Suomessa. Meillä on tietty porukka, jonka mielestä kaikki maahanmuuttajat ovat lähinnä vaarallinen kuluerä ja heistä pitää päästä eroon. Samaan aikaan meillä on toinen porukka, jonka mielestä maahanmuuttajat ovat hoivattavia uhreja – vain siksi, että he ovat maahanmuuttajia. He ovat oman identiteetin pönkitysvälineitä, urbaanin liberaalin koristeita, joilla poseerata ja ratsastaa.

Tämä porukka puhuu suvaitsevaisuudesta. Mutta myös suvaitsevaisuus on vallankäyttöä, sillä se tarkoittaa sitä, että suvaitsija on suvaittavaa korkeammassa asemassa. Hän päättää, hyväksyykö hän toisen tavan elää vai ei.

Anonyymi kirjoitti...

Ay-johtaja tulistui lakko-operaatiosta: ”Suomen Yrittäjät syyllistää naisia”

Ensi viikolla lakkoilevan Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine syyttää Suomen Yrittäjiä naisten syyllistämisestä.
Lännen Media kertoi tänään, että Suomen Yrittäjät organisoi vastatoimia JHL:n lakon aikana 22.-23.10.2018. SY:n jäsenyritykset järjestävät ruokahuoltoa eri kunnissa.

”Suomen Yrittäjät syyllistävät toiminnallaan naisia ja haluavat näköjään keskiaikaisella tavalla vaientaa heidät”, Niemi-Laine kommentoi tiedotteessa.

Niemi-Laine on sitä mieltä, että irtisanomissuojan madaltaminen heikentää naisten asemaa.

”Surullista kun naiset uskaltavat puolustaa oikeuksiaan työelämässä, syyllistetään heidät lasten [ja] vanhusten heitteillejätöstä. Näin ei tapahdu. Yleinen mielipide sallii miesten lakkoilun. Irtisanomisen huonontaminen heikentää naisten asemaa”, Niemi-Laine tviittasi eilen.

Niemi-Laine pohtii, miten Suomen Yrittäjien ruokajakelussa huolehditaan katkeamattomasta kylmäketjusta, erikoisruokavalioista ja hygieniasta.

”Onko jakelijoilla hygieniapassit? Entä miten toteutuu laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä? Onko turvallista lähettää päiväkoteihin ja kouluihin tuntematonta väkeä?” JHL:n tiedotteessa kysellään.

Anonyymi kirjoitti...

Puhemiehet: Maija Vilkkumaan mukaan ”meidän maahanmuuttopolitiikkaa johtaa umpirasistinen ihminen” - Stubbin hiilijalanjälki Euroopan taivaalla

Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki heitti taannoin, että maailman rikkain prosentti ihmisistä pitäisi surmata. Niin maailmasta tulisi parempi paikka.

Lähes yhtä syvälliseen analyysiin yltää laulaja ja lauluntekijä Maija Vilkkumaa. Vilkkumaa töräytti keskiviikkona Ylen Pyöreä pöytä -radio-ohjelmassa, että Suomen maahanmuuttopolitiikkaa johtaa ”umpirasistinen ihminen”.

Keskustelu aaltoili akselilla rasismi, naisten alistettu asema, ulkoministeri Timo Soini (sin), Soinin aborttikannanotot ja Kius Kustannus Oy:n sulkeminen pois Helsingin kirjamessuilta, kun suvaitsevana ihmisenä suvaitsevissa piireissä tunnettu Vilkkumaa avasi sanaisan arkkunsa.

– Mut voisko tässä olla joku tällanen, että mä muistan, kun puhuttiin, kun perussuomalaiset otettiin hallitukseen, ja sitte, että vähän...osaks joo - okei, heillä oli niinku kovahko suosio vaaleissa -, mut sit siin oli myös just semmonen, et meidän pitää nyt sitten antaa heidän tehdä omat virheensä ja sillä seurauksella, että meidän maahanmuuttopolitiikkaa johtaa umpirasistinen ihminen, joka on niinku mun mielestä tehnyt vahinkoa sekä Suomelle että sit myöskin tietenkin näille pakolaisille, joita hän ei ole päästänyt...ja et ei se nyt aina ole hyvä tapa sekään, että päästetään ne leikkeihin mukaan, Vilkkumaa lausui.

Puhemiehet epäilevät, että Maijalta jäi Kallion lukiossa yhteiskuntaopin tunnit väliin. Persut ei niinku oo enää hallituksessa eikä Soini johda sillee Suomen maahanmuuttopolitiikka eikä oo niinku tällanen umpirasistinen ihminen.

Anonyymi kirjoitti...

Jyrki Lehtolan kolumni: Naisten maailma

Naiset ovat nyt yksinkertaisesti saaneet liikaa valtaa ja ääntä, ja olisi korkea aika palauttaa ne tasa-arvon nimissä myös miehille, kirjoittaa Jyrki Lehtola kolumnissaan.
IKÄVÄKSI on taas mennyt. Tavalliselle (ja normaalille!) suomalaismiehelle ei löydy enää maailmassa sijaa!

Mitään ei enää uskalla sanoa, heti ovat naiset kimpussa. Kun avaa television tai lehden, (ruma!) nainen siellä taas syyttää viatonta miestä. Miehiltä on viety valta ja ääni, feministit mylvivät kaikkialla, ja siksi sosiaalisessa mediassa on muuttunut ymmärrettäväksi käytökseksi se, että nimimerkki ”Yksin, miksi?” uhkaa väkivallalla, jos sitä televisiossa ärsyttänyt nainen sattuisi kävelemään vastaan nimimerkin kotikulmilla eli sohvan, vessan ja keittiön tienoilla.

YKSI mies teki juuri toisesta miehestä rakkauselokuvan, Valmentajan. Elokuvassa Sarasvuon Jarin näköinen mies on Valmentaja, ja naiset ovat mukana taustoina, puolialastomina, juhlimassa miestä, siivoamassa miehelle, aplodeeraamassa miehen karismalle, sellaiselle jota on vain miehellä, joka on omin käsin kiivennyt katuojasta tähtiin.

Toinenkin mies on tehnyt elokuvia, mutta hullu yleläisnainen Sara Rigatelli vei mieheltä senkin. Nimimerkki ”Eronnut, miksi?” mielikuvituskavereineen ei ole Louhimiehen elokuvia nähnyt, mutta ne ovat parhaita elokuvia, joita ne eivät ole nähneet, ja naiset voisivat nyt vain olla hiljaa ja keskittyä lesboiluunsa.

Louhimiehen Akulla on valokuvissa aina sama ilme; nöyrän ja aran, kaljuksi ajellun oravan ilme, ja se ilme tuijottaa meitä kaikkialla todistaen omasta vilpittömyydestään eikä se ilme anna haastatteluja, vaan esiintyy vain omissa Facebook-monologinäytelmissään, jotka ovat muuttuneet viattomuuden, kärsimyksen ja totuuden suurimmaksi muodoksi.

Onneksi on toisia miehiä puolustavia (normaaleja!) miehiä, Perus-Immonen ja Perus-Jokutoinen, jotka ovat ajautuneet Ylen hallintoneuvostoon, vaikka Yle onkin kommunistien linnake. Hallintoneuvostossa ne vaativat, että Sara Rigatelli pitää erottaa Ylestä, koska se on ulkomailla ja sillä on ulkomainen nimikin, ja sen syytä oli Mika Myllylänkin kohtalo.

MUUALLA Suomessa, siellä missä valta lepää, miehet ovat yrittäneet neuvotella liian kauan keskenään paremmasta Suomesta ja paikallisista sopimuksista ja irtisanomislaista ja kaikkien toiveet ovat jo väsähtäneet niin, että jäljellä on vain miesten tarve tarttua hukkuessa omaan arvovaltaansa, ja siihen kaikki taas pysähtyy, miesten minäkuvaan.

Palvelutalossa vanhus odottaa turhaan ruokaansa, mutta pääasia, ettei mies joudu myöntymään, vaan arvovaltariidan tuloksena saadaan aikaan tilanne, jossa mies säilyttää kasvonsa työntämällä ne hiekkaan, vaalit on pian, luvataan vanhukselle sämpylä, siitä se tykkää, jos on vielä elossa.

Naiset ovat nyt yksinkertaisesti saaneet liikaa valtaa ja ääntä, ja olisi korkea aika palauttaa ne tasa-arvon nimissä myös miehille.

Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.
Jyrki Lehtola

Anonyymi kirjoitti...

Deittailubisnes kukoistaa ulkomailla, nyt suomalaisiakin valmennetaan paremmiksi rakastajiksi: "Ei näitä opetettu koulussa"
Jere Pohjankoski oppi deittivalmennuksessa kuuntelemaan ja ymmärtämään naisia paremmin. Suomalaiset ovat asiantuntijoiden mukaan avoimempia puhumaan parisuhteista ja myös kehittämään itseään.


Kolme vuotta sitten Jere Pohjankoski erosi pitkästä suhteesta. Eron jälkeen iski pettymys, mutta myös tunne siitä, että parisuhteissa ja naisissa on nyt jotakin sellaista, jota Pohjankoski ei täysin ymmärrä.

– Olen mukava mies, ihan hyvä puhumaan. Ajattelin, että tässä täytyy olla jotakin, mitä minä en tajua.

Näin jälkikäteen 35-vuotias mies arvioi, että ongelma on ollut siinä, että naiset ajattelevat hänen mukaansa eri tavalla.

– Käsitykset esimerkiksi samoista sanoista saattavat olla erilaisia. Esimerkkinä vaikka sana auto; nainen saattaa ajatella turvallista kulkuvälinettä ja minä miehenä ajattelen hevosvoimia. Tällaista en ollut aiemmin osannut ajatella.

Viime kesänä Pohjankoski osallistui viikonlopun kestävälle 'deittiretriitille'. Muualla maailmassa järjestetään deittailukursseja, joilla opetetaan lähestymään toista sukupuolta ja välttämään deittailun sudenkuopat. Esimerkiksi Yhdysvalloissa palveluita on ryhdytty tarjoamaan myös verkossa (siirryt toiseen palveluun). Kun muualla kursseja on järjestetty jo kymmenisen vuotta, Suomeen ilmiö on rantautunut myöhemmin.

Osin ilmiö liittyy siihen, että suomalaiset haluavat parisuhteiltaan enemmän, sanoo psykologi ja tietokirjailija Tony Dunderfelt, joka järjestää yhdessä Väestöliiton kanssa Mieskursseja, joilla miehiä opastetaan ymmärtämään naisystäviään paremmin.

Suomessa koulutus keskittyy Dunderfeltin mukaan lähinnä miesten itsetuntoon ja itsensä kehittämiseen.

– Joku on joskus sanonut, että naiset käyvät meikkikursseilla. Tämä on kuin miesten meikkauskurssi: miten he ottavat yhteyden naiseen ja millä tavalla tekevät niin sanotusti vaikutuksen, sanoo Dunderfelt.

– Suomalaisia ei tyypillisesti yhdistetä herrasmies- tai ladylike -käytökseen. Ei näitä koulussa opetettu ja sitten ollaan vähän sen armoilla, millainen suhde isällä ja äidillä oli. Ollaan ammennettu niitä käyttäytymismalleja epätietoisesti ja tehdään, mitä vanhemmatkin ovat tehneet, sanoo Kirkkonummella jo toista retriittiä pitävä deittailuasiantuntija Mikko Kemppe.

Anonyymi kirjoitti...

”Eikö naisilla ole oikeutta puolustaa työelämän oikeudenmukaisuutta?” – Demarinaiset vaatii muutosta sukupuolisokeaan työllisyyspolitiikkaan

JHL:n ilmoitus irtisanomislakia vastustavasta lakosta nosti hälyn, joka osoittaa Demarinaisten mukaan naisvaltaisten alojen yhteiskunnallisen merkityksen. Arvostus ei Demarinaisten mukaan kuitenkaan näy rahassa

– Kaikesta päätellen voidaan todeta, että yhteiskunta ei toimi ilman naisten tekemää työtä, mutta tämä riippuvuus ei heijastu naisten palkkoihin tai työehtoihin, toteaa Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

JHL:n ilmoittama kahden päivän lakko vaikuttaa muun muassa useiden koulujen ja hoitolaitosten ravitsemuspalveluihin.

Myös suhtautuminen työtaisteluihin on Demarinaisten mukaan sukupuolittunutta: kun naisvaltaiset alat menevät lakkoon, pidetään sitä yhteiskunnallisesti mahdottomana. Miesvaltaisten alojen lakot eivät herätä vastaavia intohimoja.


SÄHKÖPOSTI
JHL:n ilmoitus irtisanomislakia vastustavasta lakosta nosti hälyn, joka osoittaa Demarinaisten mukaan naisvaltaisten alojen yhteiskunnallisen merkityksen. Arvostus ei Demarinaisten mukaan kuitenkaan näy rahassa

– Kaikesta päätellen voidaan todeta, että yhteiskunta ei toimi ilman naisten tekemää työtä, mutta tämä riippuvuus ei heijastu naisten palkkoihin tai työehtoihin, toteaa Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

JHL:n ilmoittama kahden päivän lakko vaikuttaa muun muassa useiden koulujen ja hoitolaitosten ravitsemuspalveluihin.

Myös suhtautuminen työtaisteluihin on Demarinaisten mukaan sukupuolittunutta: kun naisvaltaiset alat menevät lakkoon, pidetään sitä yhteiskunnallisesti mahdottomana. Miesvaltaisten alojen lakot eivät herätä vastaavia intohimoja.

– Eikö naisilla ole oikeutta nousta puolustamaan työelämän oikeudenmukaisuutta? Kummastelee Tuppurainen.

Työllisyyspolitiikka on ollut Demarinaisten mukaan koko hallituskauden eriarvoistavaa ja sukupuolisokeaa.

– Tämän kehityksen on loputtava. Naisvaltaisten alojen arvostuksen täytyy näkyä myös työehdoissa ja palkkauksessa, järjestö toteaa tiedotteessaan.

– Kehut rahaksi, myös naisvaltaisilla aloilla, sanoo Tuppurainen.

Yrittäjyyttä voidaan tukea järjestön mukaan myös heikentämättä työntekijöiden työsuhdeturvaa. Kannattavampaa on esimerkiksi tukea pienyritysten ensimmäisen työntekijän palkkaamista, SDP:n mallin mukaisesti, järjestö toteaa.

– Tämä soppa on Sipilän hallituksen keittämä, ja sillä on vastuu tilanteen ratkaisemisesta, Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen sanoo.

Hallituksen valmistelema lakiesitys helpottaisi irtisanomista alle 10 hengen yrityksissä.

Anonyymi kirjoitti...

Historioitsija vertaa sosiaalisen median hysteriaa 1600-luvun noitavainoihin – ”Huhut leviävät nyt samalla tavalla kuin silloin”, sanoo Mirkka Lappalainen
Pohjoisen noidat -tietokirjassa Lappalainen kertoo 1600-luvun vainoista Suomessakin. Ruotsissa teloitettiin satoja noidiksi syytettyinä, Suomessakin arviolta 150. Hämmästyttävää oli se, että syytetyt kertoivat oikeudessa itse olevansa noitia.


SOSIAALISESSA mediassa vellovat ihmisvainot ja hysteria ovat nykyajan versio menneitten vuosisatojen noitavainoista.

Yhteistä on vaikkapa se, että reaalimaailman faktat korvataan omilla uskomuksilla.

Näin sanoo historioitsija ja tietokirjailija Mirkka Lappalainen, joka on juuri julkaissut tietokirjan Pohjoisen noidat (Otava). Kirja kertoo noitavainoista 1600-luvun Suomessa ja Ruotsissa.

”Olemme palanneet huhuyhteiskuntaan. 1600-luvulla tietoa ei ollut. Nyt sitä on niin paljon, ettei tiedetä, mikä on totta. Huhut leviävät samalla tavalla kuin silloin”, Lappalainen sanoo.

”Uskotaan siihen, mitä muutkin uskoo. Fiksuillakin ihmisillä on huomattava valmius mennä mukaan.”

Anonyymi kirjoitti...

Luksusmerkin hävytön huivi naurattaa - kiusallinen moka suunnittelussa

Luksusmerkki Fendin turkissomisteinen huivi muistuttaa erehdyttävästi... huomaat kyllä mitä.
Brittilehti The Guardianin muotisivuilla esitellään luksusmerkki Fendin syysmalliston turkissomisteinen huivi, joka näyttää aivan naisen naisen sukupuolielimiltä.

Karvasomisteinen, persikkaisen pinkki huivi näyttää lehden kuvauksen mukaan vulvalta, josta huivin kantajan pää on juuri synnytyksen hetkellä pilkistämässä. Hintaa ylellisellä Touch of Fur -huivilla on hulppeat 790 euroa.

Huivin herättämä mielikuva tuskin on ollut tarkoituksellinen, mutta yhdennäköisyys on niin selkeä, että on suorastaan ihme, ettei sitä ole huomattu aiemmin.

Näkyvyyden myötä huivi on kuitenkin nopeasti kadonnut merkin omasta verkkokaupasta, ja esimerkiksi Farfetch on merkinnyt tuotteen ”loppuunmyydyksi”.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen maavoimia ylistetään Ruotsissa - ”Koko Pohjolan vartijat”

Suomen maavoimia luonnehditaan Ruotsin puolustusvoimien tutkimuslaitoksen raportin otsikossa ”Pohjolan vartijoiksi”.

Syksyn kuluessa Ruotsissa on käytetty asiantuntijoiden puheenvuoroja, missä Suomen maavoimia arvostetaan ja ehdotetaan kehitysmalliksi omille joukoille. Taustalla on se tosiasia, että Ruotsin maavoimat ovat romahtaneet laukaustakaan ampumatta samaan aikaan, kun kylmän sodan toinen erä on jo alkanut. Verkkouutiset.fi kiinnitti ruotsalaislähteisiin perustuen asiaan huomiota 13.10. julkaisemassaan artikkelissa.

Ruotsin maavoimien valmius ja voima leikattiin kylmän sodan jälkeen vain kansainvälisiin kriisinhallintaoperaatioihin riittäväksi ja sopivaksi. Maanpuolustus jätettiin vapaaehtoisten kodinturvajoukkojen varaan, ja niiden suorituskyky laski, kun varusmiehiä koulutettiin vain vapaaehtoisista. Aluepuolustusta ei enää ole. Suomessa puolustusvoimien vahvuutta on leikattu myös alle puoleen kylmän sodan aikaisesta vahvuudesta, mutta asevelvollisuus ja perusvalmius on säilytetty.

Itämeren tilanteen kiristymisen vuoksi Ruotsi päätti 2017 palauttaa valikoivan asevelvollisuuden vuoden 2018 alusta. Sukupuolineutraaleihin kutsuntoihin kutsuttiin maaliskuussa 13 000 miestä ja naista, joista 4 000 valittiin palveluun. Sama määrä on tarkoitus ottaa palvelukseen 2019. Ikäluokkien koko on 100 000 nuorta, joten palvelukseen kutsutaan vain 4 prosenttia ikäluokasta. Tilanne ei muutu tällä tahdilla niin nopeasti, mitä kansainvälinen tilanne kylmenee. Ruotsin pelkona on, että Venäjä pyrkisi miehittämään Gotlannin saaren turvatakseen omat meri- ja lentoyhteytensä Kaliningradiin. Toinen uudelleen noussut pelko on läpikulkuhyökkäys Keski-Norjaan, mistä NATO varoitteli aina vuoteen 1989 saakka.

Syyskuussa julkaistun Ruotsin puolustusvoimien tutkimuslaitos FOI:n raportin mukaan Suomen maavoimat pystyy vastaamaan uhkiin paremmin kuin useimmat muut Euroopan armeijat. Raportin mukaan Suomi on säilyttänyt asevelvollisuuden ja suuren reservin sekä parantanut valmiuttaan ja lyhentänyt joukkojen liikekannallepanon vaatimaa aikaa. Suomen maavoimia kuvaillaan raportin otsikossa ”Pohjolan vartijoiksi”.

Raportissa kirjoittavien tohtoreiden Michael Jonssonin ja Johan Engvallin mukaan Suomi otti opiksi Krimistä. Valmiuden parantamisesta tuli Ukrainan sodan alettua vuonna 2014 tärkeä prioriteetti.

Suomessa on sittemmin luotu uusia valmiusyksiköitä ja tehty lainsäädäntömuutoksia, jotka laajensivat asevelvollisten mahdollisuuksia osallistua mahdollisten nopeasti syntyvien uhkien torjuntaan. Puolustusvoimat sai viime vuonna 50 miljoonan euron lisämäärärahan valmiuden parantamiseen tähtääviin toimiin. Lisämäärärahoja on käytetty muun muassa Maavoimien valmiusyksiköiden koulutuksen tehostamiseen ja materiaalien käyttövalmiuden parantamiseen.

Raportissa kiinnitetään huomiota myös rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien roolitukseen kriisitilanteessa. Mahdollisen kriisin sattuessa rajavartiolaitos voidaan liittää osittain tai kokonaan Puolustusvoimiin.

Ruotsalaisarvion mukaan rajavartioston henkilöstö olisi tehokas lisä puolustusvoimiin kriisin ja konfliktin aikana, koska rajavartiolaitoksella on oikeus toimia demilitarisoidulla ja strategisesti tärkeällä Ahvenanmaalla, jonne Venäjän asevoimilla arvellaan olevan vastaavia intressejä kuin Ruotsin Gotlannin saarelle.

Suomi suurin
Kansainvälisen strategian tutkimusinstituutin IISS:n elokuussa Lontoossa julkaisema The Military Balance kertoo numeroina, mitä Pohjolassa on tapahtunut.

Suomi on säilyttänyt 216 000 sotilaan liikekannallepanovahvuuden, joista maavoimien joukkoja on 170 000 sotilasta. Näillä on 160 taistelupanssarivaunua ja 809 kevyesti panssaroitua taistelu- ja miehistönkuljetusajoneuvoa. Kenttätykkejä on 681. Osin maataistelujen tukemiseen soveltuvia hävittäjälentokoneita on 62.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka maksaa ehkäisyn ja panemisen huvin? Missi Saara haluaa asian keskusteluun

Savolaislähtöinen Miss Helsinki -finalisti Saara Kemiläinen, 24, nostaa blogissaan esille pointin, jota varmasti moni muukin nainen miettii. Nimittäin ehkäisyn kalleuden ja sen, kuka maksamisesta on vastuussa.

Kuopiossa syntynyt ja Lapinlahdella lukion käynyt Kemiläinen laskeskelee käyttäneensä elämänsä aikana ehkäisyyn yli 3 000 euroa. Hän on kertonut nykyisin asuvansa nainen kanssa, eikä hänellä siksi ole ollut tarvetta viime vuosina e-pillereille seksielämän, vaan muun terveyden vuoksi.

– Mutta nuorempana kyllä. Kun aletaan puhua vuosista ja joidenkin tapauksissa vuosikymmenistä, päästään aika huikeisiin summiin. Kun katson historiaani, kumppanini ovat maksaneet ehkäisystä (ja samalla panemisen huvista) arviolta muutaman kympin, Kemiläinen kirjoittaa.

– Valitettavasti oman empiirisen tutkimukseni perusteella, minkä teetätin ystävieni keskuudessa, ehkäisyn taakka kaatuu usein naisten vastuulle. Maksetaanhan muutkin yhteiset kulut puoliksi, kuten vaikka se vesilasku tai vuokra, miksei siis niinkin tärkeää asiaa kuin ehkäisy. En saanut tyhjentävää vastausta, Kemiläinen jatkaa.

Hän korostaa, että ei halua syyttää parisuhteen toista osapuolta siitä, että ehkäisy jää useimmiten naisen kustantamaksi.

– En koskaan itsekään pyytänyt kumppaniani maksamaan puolia ehkäisystä, tyydyin sijaani ja laskin opiskeluaikana senttejä apteekin kassalla. Minähän ne pillerit söin, joten minun ne kai tulee maksaa.

Kemiläinen toivookin avointa keskustelua asiasta parien kesken.

– Toivon, että tästäkin asiasta voitaisiin puhua parisuhteessa avoimesti ja suoraan. Jos seksistä ja ehkäisystä ei voida puhua teoriatasolla, miten sitä voidaan tehdä käytännössä? Keskustelkaa, laskekaa, sopikaa ja pankaa! Toinen maksaa pillerit ja toinen kuukausittain nettimaksut – löytäkää oma tapanne toimia.

Kemiläinen toivoo, että jokaisessa Suomen kunnassa otettaisiin käyttöön maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille.

Anonyymi kirjoitti...

Autotehdas etsii sankarittaria

Valmet Automotive tiedottaa tehostavansa naisille kohdistettua rekrytointiviestintää verkossa ja tapahtumissa.

Naisten osuus työhakemuksista on noin 15 prosenttia. Naisten osuus autotehtaan henkilöstöstä on kuitenkin kansainvälisestikin korkea, 30 prosenttia.

Valmet Automotive osallistuu esimerkiksi Turun Osaava Nainen -messuille 26.–28.10.

Naisia on työllistynyt Valmet Automotiven rekrytoinneissa vuosina 2017 ja 2018 noin 700 eli runsaat 20 prosenttia kaikista rekrytoiduista.

Naisilla on tiedotteen mukaan usein vahvuuksinaan autonrakentajalta vaadittuja ominaisuuksia, kuten tarkkuutta, pitkäjänteisyyttä ja kykyä työskennellä osana ryhmää.

- Haluamme murtaa myytin autotehtaasta miesten maailmana. Siksi tuomme aktiivisesti esille mahdollisuuksia, joita Valmet Automotive naisille työnantajana tarjoaa, kertoo Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo.

Satunnaisia huomioita kirjoitti...

Kuka maksaa ehkäisyn ja panemisen huvin? Missi Saara haluaa asian keskusteluun

– En koskaan itsekään pyytänyt kumppaniani maksamaan puolia ehkäisystä, tyydyin sijaani ja laskin opiskeluaikana senttejä apteekin kassalla. Minähän ne pillerit söin, joten minun ne kai tulee maksaa.

Kemiläinen toivookin avointa keskustelua asiasta parien kesken.


Jos naiset haluaa miehen osallistuvan ehkäisyn, niin eiköhän tämä implikoisi että naisen pitäisi haluta nussia kanssa (sitä jolta tätä kustannuksiin osallistumista halua).

Mitenköhän tässä tapauksessa on?

Muuten voi tulla eteen kysymys että ketä oikein nussit kun haluat ehkäisypillereitä.

Satunnaisia huomioita kirjoitti...

kuten Mats Ekmanin väitöskirja osoittaa.

Okei, siis tämä Mats Ekman; Essays on Social Economics


Anonyymi kirjoitti...

The New York Times: Vuosi #MeToon jälkeen yli 200 amerikkalais­miestä on joutunut eroamaan tehtävästään – vajaa puolet heistä on korvattu naisilla

NOIN vuoden kuluessa yli kaksisataa miestä on joutunut eroamaan tehtävistä, kun heitä on julkisesti syytetty seksuaalisesta häirinnästä Yhdysvalloissa, kertoo sanomalehti The New York Times mittavassa selvityksessään.

Noin vuosi sitten alkoi maailmanlaajuinen #MeToo-liike. Se sai alkunsa The New York Timesin jutusta, jossa kerrottiin syytöksistä elokuvamoguli Harvey Weinsteiä kohtaan. Sen jälkeen lukuisia muitakin miehiä on Weinsteinin lisäksi pudonnut valta-asemistaan.

VUOSI #MeToon alkamisen jälkeen laatimassaan selvityksessä The New York Times listaa 201 yhdysvaltalaismiestä, jotka ovat joutuneet jättäneet tehtäviään. Joukossa on esimerkiksi näyttelijöitä, toimittajia, poliitikkoja, ammattiyhdistysjohtajia, tutkijoita, kulttuurialojen vaikuttajia ja liike-elämän johtajia.

Joukossa on Weinsteinin lisäksi esimerkiksi senaattori Al Franken, joka on eronnut sen jälkeen kun hänen lehden mukaan väitettiin kourineen tai lähestyneen epäsopivalla tavalla ainakin kuutta naista. Hän on pyytänyt anteeksi mutta myös kiistänyt osan väitteistä.

Eroamaan joutui myös Amazon-yhtiön mediaosaston johtaja Roy Price, kun elokuvatuottaja väitti hänen lähestyneen itseään epäsopivalla tavalla. Sekä eri medioissa työskennellyt politiikan toimittaja Mark Halperin, jota työtoverit syyttivät seksuaalisesta häirinnästä.

LEHDEN mukaan jo vuosi #MeToota on muuttanut yhteiskuntaa.

Selvityksessä mukana olevista miehistä vajaa puolet on korvattu naisilla, The New York Times kertoo. Osa korvauksista on tilapäisiä, osa vakinaisia.

”Tällaista ei ole koskaan ennen nähty”, sanoi sukupuolentutkimukseen erikoistunut oikeustieteen professori Joan Williams Kalifornian yliopistosta.

”Naisia on aina pidetty riskeinä, koska he voivat esimerkiksi saada lapsen. Mutta nyt miehet nähdään riskialttiimpina rekrytointeina.”

Vuoden aikana ennen #MeToota The New York Times löysi vain alle 30 näkyvissä asemissa ollutta miestä, jotka olivat eronneet seksuaalista häirintää tai ahdistelua koskevien syytösten takia.

TEHTÄVISTÄÄN eronneista miehistä on Weinsteinin lisäksi muutama myös epäiltyinä rikoksista.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt avautuu Tehy kohuehdotuksesta: ”Kovin moni pienyritys ei enää palkkaisi lisääntymisikäisiä naisia suoraan vakituiseen työsuhteeseen”

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan työmarkkinakeskusjärjestöt aikovat esittää Suomen hallitukselle irtisanomiskynnyksen alentamisen sijaan työntekijöiden palkkaamista määräaikaisiksi nykyistä väljemmin pienissä yrityksissä.

Alle 10 henkilöä työllistävä yritys voisi palkata enintään vuoden määräajaksi työntekijän ilman laissa edellytettyä perusteltua syytä. Työntekijällä olisi oikeus irtisanoutua tällaisesta määräaikaisesta työsuhteesta kesken määräajan.

Tehy ei voi hyväksyä esitystä sellaisenaan, koska se sisältää tasa-arvon kannalta erittäin isoja ongelmia. Näennäisesti puolueeton säännös johtaisi naisten aseman heikentymiseen ja välilliseen syrjintään.

”Sosiaali- ja terveysalalla käytetään jo nyt paljon määräaikaisia työsuhteita emmekä halua lisätä niiden käyttöä esitetyllä tavalla. Erityinen uhka nyt esillä olevassa esityksessä olisi raskaussyrjinnän yleistyminen”, toteaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen pienessä piirissä syntyneestä ratkaisuesityksestä irtisanomislakikiistaan.

”Säännös tarjoaa yritykselle keinon välttää ns. raskausriskejä. On selvää, että kovin moni pienyritys ei enää palkkaisi lisääntymisikäisiä naisia suoraan vakituiseen työsuhteeseen, kun he voisivat käyttää tätä määräaikaisuusväylää laillisesti. Esitys heikentäisi näin erityisesti lisääntymisiässä olevien naisten asemaa.”

Rytkösen mukaan tässä ei ole nyt kuultu naisvaltaisia aloja.

Esitys olisikin Tehyn mukaan luultavasti myös perustuslain kannalta ongelmallinen, koska soveltamisala saattaisi muodostua liian laajaksi.

”Lisäksi perustuslaillinen yhdenvertaisuusongelma on edelleen olemassa. Työnantajan koko on yhä mielivaltaisesti vaikuttava tekijä keskeiseen työsuhteen ehtoon. Eikä tällekään esitykselle ole toistaiseksi olemassa työllistämistä tukevaa vaikutusarviointia”

Tehy tapaa tänään pääministerin Kesärannassa klo 13.00 ajankohtaiseen työmarkkinatilanteeseen liittyen.

Anonyymi kirjoitti...

Touko Aallon puheenjohtajakautta leimasivat henkilökohtaiset kohut ja laskeva gallup-kannatus – puoluevaltuuskunta valitsee seuraajan
Kansanedustaja Touko Aalto ilmoitti keskiviikkona luopuvansa vihreiden puheenjohtajuudesta.


Kansanedustaja Touko Aalto ilmoitti keskiviikkona luopuvansa vihreiden puheenjohtajuudesta.

Puolueen sääntöjen mukaan puoluevaltuuskunta valitsee vihreille uuden puheenjohtajan. Se tapahtuu 3. marraskuuta Helsingissä.

Uusi puheenjohtaja hoitaa tehtävää ensi kesäkuussa järjestettävään puoluekokoukseen saakka.

Aalto on ollut uupumuksen takia sairauslomalla 13. syyskuuta lähtien. Sairauslomaa oli aiemmin jatkettu 16. marraskuuta saakka, ja se jatkuu tänään saadun tiedon mukaan vuoden loppuun.

Aalto kertoi keskiviikkona julkaisemassaan viestissä sairastuneensa masennukseen vuosi sitten. Hän kiitti tuesta ja kannustuksesta mutta katsoi, ettei voi jatkaa enää puheenjohtajana.

Sairausloman aikana vihreiden puheenjohtajan tehtäviä on hoitanut varapuheenjohtaja, köyhyystutkija Maria Ohisalo. Hän ei ole kansanedustaja, mutta on pärjännyt televisiokeskusteluissa hyvin ja onnistunut haastamaan ponnekkaasti jopa pääministeri Juha Sipilää (kesk.).

Jyväskyläläinen Aalto valittiin vihreiden puheenjohtajaksi kesällä 2017, kun siihen saakka puheenjohtaja toimineen Ville Niinistön oli puolueen sääntöjen mukaan jätettävä paikkansa.

Aallon puheenjohtajakautta leimasivat puheenjohtajaan liitetyt kohut ja puolueen laskeva gallup-kannatus. Aalto ehti puheenjohtajakautensa aikana erota puolisostaan ja lyödä hynttyyt yhteen seksipositiivisuuden sanansaattajana tunnetuksi tulleen puoluetoimiston työntekijän Iris Flinkkilän kanssa.

Tuoreimmat kohut syntyivät loppukesällä siitä, kun Aalto juhli paidatta tukholmalaisella homoklubilla ja näytti valokuvassa läiskivän toista miestä takapuoleen. Otsikoihin nousi samoihin aikoihin myös se, kun Aalto tuki laittomasti maassa olleen karkotusta lentokoneessa protestoinutta eduskuntaryhmän työntekijää.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi ominaisuus on merkittävä syy hyvälle flaksille, ja sitä ei useinkaan muisteta
Jos minulta olisi kaksikymppisenä kysytty, mikä tuo miehelle menestystä naismaailmassa, olisin jättänyt yhden tärkeän ominaisuuden mainitsematta, kirjoittaa Kyösti Niemelä kolumnissaan.


JOS minulta olisi 20-vuotiaana kysytty, mitkä ominaisuudet tuovat miehelle menestystä naismaailmassa, olisin jättänyt yhden tärkeän ominaisuuden mainitsematta. Olisin varmaan maininnut lihakset, tyylikkäät vaatteet, supliikin, itsevarmuuden, elintason ja syvän bassoäänen, mutta unohtanut kiinnostuksen.

En tarkoita tällä nyt sitä, että hyvä viettelijä tunnetusti osoittaa olevansa kiinnostunut toisen ihmisen asioista. (Flaksia ylipäänsä parantaa, jos ei vihaa ihmisiä.)

Tarkoitan enemmänkin puhdasta matematiikkaa. Mitä ­useammasta henkilöstä on romanttisesti tai seksuaalisesti kiinnostunut, sitä todennäköisemmin joku kiinnostuu takaisin.

TÄMÄ unohtuu helposti, kun aletaan pohtia hyvää flaksia. Yleensä keskitytään siihen, minkälaisen vaikutelman ihmiset antavat itsestään ja miten he toimivat kiinnostuttuaan jostakusta. Silti flaksiin vaikuttaa olennaisesti myös se, kuinka monesta ja kuinka monenlaisesta henkilöstä onnistuu kiinnostumaan.

Tiedolla ei tosin tee kovin paljon. Vaikka olisin jo kaksikymppisenä ymmärtänyt tehokkaan kiinnostumisen tuomat edut, siitä tuskin olisi ollut hyötyä romanttiselle elämälleni. Omaa kiinnostusta on erittäin vaikea ohjata. Siksi ihmisiä ei voi oikein kritisoida siitä, keistä he kiinnostuvat ja keistä eivät.

JOTKUT kiinnostuvat helpommin ja nopeammin kuin toiset. He kohtaavat potentiaalisia kumppaneita kaikkialla. Sellainen tekee tietysti sinkkuelämästä sujuvampaa, kun ei tarvitse panostaa etsimiseen, vaan kiinnostavia tyyppejä tulee vastaan joka nurkalla.

Kiinnostusalttiudesta käytetään joskus ikävää kieltä. ”Taitaa olla rima matalalla.” ”Jaa, että kuka tahansa kelpaa.” ”Paljonko sinulla noita puhelinnumeroita oikein on?”

Mutta ehkä ominaisuutta pitäisikin ajatella lahjana. Jotkut ovat saaneet kyvyn kiinnostua helposti muista ihan niin kuin toiset ovat saaneet esimerkiksi kyvyn huomata nopeasti muiden virheitä. Molemmista on hyötyä elämässä, mutta vain ensimmäisestä flaksissa.

Anonyymi kirjoitti...

IL:n perinteiset leijonat ja lampaat sen kertovat - Ville Niinistö olisi paras vihreiden puheenjohtajaksi: ”Räksyttävä besserwisser - ylivoimainen vaihtoehto”

Iltalehti jakoi likilegendaariset leijonat ja lampaat vihreiden potentiaalisille puheenjohtajaehdokkaille - Niinistön jälkeen toiselle tilalle nousivat Emma Kari ja Maria Ohisalo.
Vihreät joutuu valitsemaan itselleen uuden puheenjohtajan pika-aikataululla, kun puoluetta puolitoista vuotta johtanut, mutta syksyn sairauslomalla uupumuksen vuoksi ollut Touko Aalto ilmoitti keskiviikkona väistyvänsä puheenjohtajan paikalta.

Tiedotteessaan Aalto kertoi sairastuneensa vuosi sitten masennukseen.

Koska ensi kevään eduskuntavaalit lähestyvät, vihreillä ei ole aikaa eikä halua järjestää ylimääräistä puoluekokousta, vaan puolueen sääntöjen mukaan puoluekokousten välissä vihreiden ylintä päätösvaltaa käyttävällä puoluevaltuuskunnalla on tällaisessa tapauksessa mahdollisuus valita uusi puheenjohtaja.

Uusi puheenjohtaja valitaan puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä 3. marraskuuta.

Valtuuskunnassa on 43 äänivaltaista jäsentä, ja kuka tahansa heistä voi ehdottaa omaa suosikkiaan puheenjohtajaksi vielä kokouspaikalla.

Paino kevään eduskuntavaaleissa
Iltalehden politiikan toimittajat Mika Koskinen, Tommi Parkkonen ja Olli Waris listasivat potentiaaliset vihreiden puheenjohtajaehdokkaat ja antoivat heille Iltalehden perinteiset, suorastaan jo likilegendaariset leijonat ja lampaat.

Paras arvosana oli kolme leijonaa, huonoin kolme lammasta.

Voittajaksi eli raadin mielestä parhaaksi vihreiden uudeksi - tai tässä tapauksessa uusvanhaksi - puheenjohtajaksi nousi Aallolle kesäkuussa 2017 puolueen puheenjohtajakausien enimmäismääräsäännön perusteella tilaa tehnyt Ville Niinistö, joka keräsi peräti kahdeksan leijonaa.

Viimeisen puheenjohtajakautensa päätteeksi vihreät huimaan kannatusnousuun johtaneen Niinistön paluu puolueen johtoon olisi vihreiden sääntöjen mukaista, sillä enimmäiskausisääntö koskee vain peräkkäisiä puheenjohtajakausia.

Toiseksi raati nosti Aallon sairausloman aikana vihreiden tilapäisenä puheenjohtajana toimineen Helsingin kaupunginvaltuutetun Maria Ohisalon sekä tämän rinnalle Aallon vastaehdokkaana puheenjohtajaksi olleen Emma Karin - molemmille neljä leijonaa.

Monissa arvioissa keskityttiin vihreiden uuden puheenjohtajan pärjäämiseen kevään eduskuntavaaleissa, mutta se onkin yksi tärkeistä syistä puolueen puheenjohtajavaihdokselle.

pahakuutti kirjoitti...Miehet saa tutkitusti liitossaan enemmän seksiä, kun tienaavat naista enemmän. Myös avioero on epätodennäköisrmpi briffaultin lain takia.

Briffault:
Jokainen nisäkkäiden välinen parisuhde on ehdollinen naaraan saamasta hyödystä. Kun tuo hyödyn saaminen loppuu, hyytyy liittoa ylläpitävä voimakin.

Eli siis toteuttaessaan maskuliinista rooliodotusta elatuksen ja turvan takaamisesta naiselle, mies takaa naiselle vapauden keskittyä kotiin ja perheeseen; feminiinisyyteensä.

Tunneasiat ja argumentit kannattaa pitää tästä pitää erillään, koska ovat yksilöllisiä. Tietysti nainen voi saada mieheltä myös emotionaalista tukea sekä rakkautta ja toivottavasti saakin.

Joskus naisella voi olla myös itselle haitallisia psykologisia tarpeita, kuten läheisriippuvaisuus ym draaman kaipuu, joiden täyttämiseksi hankkii itselleen ulkoisesti haitallisen miehen. Se on kuitenkin samanlaista naisen omien tarpeiden tyydyttämistä, eikä siten kumoa Briffaultin väitettä.

Onko se siis niin kaukaa hauettu tuo teoria, että tienaamalla enemmän myös pitäisi vaimon maisemissa? Naisethan pitävät miestänsä oman statuksensa jatkeena. Tätä tosin tekevät miehetkin, mutta nyt keskitytään naissukupuolen sisäiseen statushierarkiamittelöön.

Naiset esim pynttäytyvät kaupungille mennessä juuri voittaakseen muut naiset. Miksi puolison tulotaso ei siis vaikuttaisi tuossa samassa kilvassa?

Pyyhkeitä. Et viitsinyt lukea väitöskirjaa, mutta kritisoit sitä Hesarin jutun mukaan. Vähän rotia nyt tuohon tekemiseen. Eihän täällä juuri kukaan hesarin juttuihin enää muissakaan asioissa luota. Eipä sinänsä, että olisin sitä kirjaa itsekään vielä lukenut. Kiitos vinnkistä.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=tPHgf73Cylc&list=WL&index=80
-Hyvä antifeministin kanava youtubessa.

Anonyymi kirjoitti...

PS:llä huippukannatus nuorissa miehissä, puolet naisista vihervasemmiston takana – Halla-aho: Nuorisogallupissa merkillepantavaa politiikan ja identiteettien sukupuolittuminen

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi kysyi 15-19-vuotiailta toisen asteen opiskelijoilta, mitä puoluetta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt ja heillä olisi äänioikeus. Tulokset kertovat voimakkaasti sukupuolittuneista identiteeteistä. Noin puolet nuorista miehistä äänestäisi perussuomalaisia tai kokoomusta, sen sijaan vihreät ja vasemmistoliitto saa noin 50 prosenttia nuorten naisäänestäjien suosiosta.


Allianssin mukaan nuorten äänestyshalukkuuteen eniten vaikuttavat tekijät olivat gallupin mukaan halu vaikuttaa itselle tärkeään yhteiskunnalliseen kysymykseen, äänestämisen kokeminen kansalaisvelvollisuutena sekä omille arvoille sopivan puolueen löytäminen. 38,5 % vastaajista kertoi äänestävänsä heikentääkseen epämieluisan puolueen tai ehdokkaan menestystä.

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kiinnittää huomiota puoluekannatuksen sukupuolittuneisuuteen.

– Nuorisogallupissa on merkillepantavaa ja vähän huolestuttavaakin politiikan ja identiteettien sukupuolittuminen. Nuorissa miehissä PS 19,3%, vihr+vas yhteensä 17%. Naisissa PS 4,7%, vihr+vas yhteensä 48,3%, Halla-aho kirjoittaa Twitterissä.

Puoluekannatusmittaus toteutettiin verkkokyselynä, jota jaettiin sosiaalisessa mediassa, Allianssin verkkosivuilla sekä levitettiin sidosryhmissä. Kyselyyn vastasi 27.8.-30.9.2018 aikavälillä 2077 15-19-vuotiasta toisen asteen (lukion tai ammatillisen oppilaitoksen) opiskelijaa.

SUOMEN UUTISET

Anonyymi kirjoitti...


http://matiasturkkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263345-paras-mies-voittakoon-vihreiden-puheenjohtajuuden

Anonyymi kirjoitti...

18-vuotias nainen joukkoraiskattiin diskoillan päätteeksi, Freiburg nousi äärioikeiston mielenosoitusta vastaan - ”Minun traumani ei ole teidän propagandaanne”

Nuoren naisen joukkoraiskaus pari viikkoa sitten Saksan Freiburgissa kuumentaa tunteita.

Kahdeksan miehen epäillään joukkoraiskanneen 18-vuotiaan naisen diskoillan päätteeksi Freiburgissa. Seitsemän raiskausepäillyistä on syyrialaisia ja yksi saksalainen. Bild-lehden mukaan tekijöitä on saattanut olla jopa 15.

Epäilty raiskaus sattui 13. - 14. lokakuuta välisen yön aikana. Nainen oli ollut juhlimassa Freiburgin keskustassa olevassa diskossa, jossa hän oli juonut tuntemattomalta mieheltä saamansa drinkin.

Nainen oli poistunut klubilta miehen seurassa puolenyön maissa. Ulkona mies oli vienyt naisen pusikkoon ja raiskannut hänet. Tämän jälkeen mies oli hakenut diskossa olevat kaverinsa jatkamaan väkivaltaa. Nainen ei kertomansa mukaan kyennyt puolustautumaan millään tavoin.

Poliisi on nyt pidättänyt teosta epäiltyinä kahdeksan miestä. Raiskauksesta epäillyt ovat 19-29-vuotiaita ja poliisille entuudestaan tuttuja.

Pääepäilty on 22-vuotias syyrialaismies. Kaikki asuvat joko Freiburgissa tai lähellä olevissa vastaanottokeskuksissa ja ovat turvapaikanhakijoita. Raiskausta tutkii 13 poliisin ryhmä.

AfD yrittää hyötyä raiskauksista
Raiskaus on kuumentanut poliittista ilmapiiriä Freiburgissa, jossa pari vuotta sitten afganistanilainen turvapaikanhakija raiskasi 19-vuotiaan opiskelijanaisen ja jätti tämän makaamaan tajuttomana jokeen. Nainen hukkui. Tekijä tuomittiin elinkautisen vankeustuomion.

Maahanmuuttovastainen Alternative für Deutschland (AfD) järjesti maanantaina 18-vuotiaan naisen raiskauksen takia mielenosoituksen, johon osallistui 400 ihmistä.

Kaikkia AfD:n toiminta ei kuitenkaan miellyttänyt, ja Freiburgissa järjestettiin kaksi AfD:n vastaista mielenosoitusta.

Vastamielenosoituksiin osallistuneet vastustivat raiskausten käyttöä poliittisiin tarkoitusperiin.

– Minun traumani ei ole teidän propagandaanne, mielensoittajien kylteissä sanottiin.

Freiburgin kaupungin naisten edustaja Simone Thomas muistutti naisiin kohdistuvan väkivallan olevan maailmanlaajuinen ongelma eikä vain Freiburgin.

– Naisiin kohdistuvassa väkivallassa ei ole kyse pakolais- vaan miesongelmasta. Tekijöiden joukossa on toki myös pakolaisia, jotka tulevat patriarkaalisista yhteiskunnista ja joilla on erilainen naiskuva.

– Näiden miesten pitää oppia, että naiset ovat tasavertaisessa yhteiskunnassa yhtä arvokkaita kuin miehet ja että he ansaitsevat kunnioitusta miesten tavoin.

Baden-Württembergin osavaltioparlamentissa istuvan AfD:n Stefan Räpplen mukaan kyse on Saksan, vapauden ja naisten suojelemisesta.

– Tarvitsemme turvallisuutta. Merkelin pitää erota, Räpple sanoi mielenosoittajille.

Yhteensä Baden-Württembergin osavaltiossa sijaitsevan Freiburgin kaduilla marssi maanantaina runsaat pari tuhatta mielenosoittajaa, jotka poliisi sai kuin saikin pidettyä erillään toisistaan.

Lähteet: Berliner Morgenpost, Badische Zeitung, Der Spiegel, Bild

Anonyymi kirjoitti...

Olen nyt kyllä aika merkittävästi eri mieltä Henkan kanssa."Uskotonta vaimoa saattaa uhata ero, jos hän jää uskottomuudesta kiinni, mutta useinhan vaimo on jo tuolloin saanut puolet miehen omaisuudesta itselleen, joten kulutusmahdollisuuksien rajoittamiseen tuskin on mahdollisuuksia."

Ensinnäkin, monella on avioehto.

Toiseksi, massia pitää olla todella paljon, jotta puolet omaisuuden "vapaasta pääomasta" vastaisi hyvätuloisella edes parin vuoden tuloja. Suurimmalla osalla perheistä, hyvätuloisistakin, varat ovat asunnossa. Omaisuus ei siis ole käytettävissä jos sitä ei ensin realisoi ja muuta koirankoppiin.

Kolmanneksi, tällaiset psykologiset syyt ovat evolvoituneet paljon ennen avioehdon keksimistä."Vaimon uskottomuus johtuu pääasiassa 4 seuraavasta seikasta, eikä miehen tulotasolla ole asiaan mitään merkitystä.

Tilaisuus olla uskoton.
Avioliiton huono henkinen tilanne.
Vaimon luonne, ekstrovertti, impulsiivinen tms.
Vaimon libido."


Miehen tulotaso vaikuttaa kyllä avioliiton henkiseen tilanteeseen. Hyvätulosita miestä on varmasti helpompi arvostaa kuin muten samanlaista, mutta huonotuoloista. Lisäksi hyvät tulot johtavat parempaan materiaalisen elintasoon, mikä taas tarkoittaa että on yksi riidan aihe vähemmän. Ymmärtääkseni merkittävä riidan aihe avioliitoistta on taloushuolet ja rahankäyttö (ja lasten kasvatus).


- Syltty
PS Laita loppu linkkispämmille, tämä keskustelupalsta on pilalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ville Niinistö suosikkiväitteestä Ylellä: ”Emma Karia vähätellään – epäsopivaa”

Vihreiden ex-puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö kritisoi tänään Ylen Ykkösaamussa väitteitä, joiden mukaan kansanedustaja Emma Kari olisi ollut hänen suosikkinsa vihreiden puheenjohtajaksi vuonna 2017.
Niinistö ilmoitti tänään, ettei lähde tavoittelemaan vihreiden pätkäpuheenjohtajuutta.

Kari on nyt yksi mahdollinen ehdokas vihreiden pätkäpuheenjohtajaksi. Toinen esillä ollut suuri nimi on ex-puheenjohtaja, kansanedustaja Pekka Haavisto. Ainoa kisaan ilmoittautunut on kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, joka julkisuudessa kritisoi Niinistöä entisen avustajansa Emma Karin suosimisesta vuoden 2017 puoluekokouksen alla.

Niinistö sanoi Ykkösaamussa, että häntä häiritsee tämä sitkeä väite. Niinistö korosti, ettei ilmaissut tukeaan kellekään ehdokkaalle vuonna 2017, koska se ei olisi ollut istuvalle puheenjohtajalle sopivaa.

”Emma Kari ollut meidän yksi parhaimpia strategisia aivoja jo vuosia. Se että häntä vähätellään tällaisella, että hän olisi jonkun suosikki, niin siinä on minusta jotain patriarkaalista ja epäsopivaa”, Niinistö sanoo.

Niinistö otti esille sen, että Kari ja Haavisto harkitsevat lähtöä ehdolle. Niinistö totesi lyhyesti Haaviston olevan konkari. Karia Niinistö kehui toteamalla, että vaikka tämä on ensimmäisen kauden kansanedustaja, Kari on ollut jo vuosien ajan ollut mukana tekemässä vihreiden strategiaa ja linjaa.

Molemmat ehdokkaat olisivat Niinistön mielestä hyviä valintoja puheenjohtajaksi.

Vihreät valitsee tulevana lauantaina ”pätkäpuheenjohtajan”, joka luotsaa puolueen eduskunta- ja eurovaaleihin. Kesällä 2019 puolue valitsee joka tapauksessa puheenjohtajan.

Syynä poikkeukselliseen tilanteeseen on vihreitä tähän syksyyn asti luotsanneen Touko Aallon sairastuminen masennukseen ja uupumukseen. Aalto ilmoitti hiljattain luopuvansa puheenjohtajuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Näkökulma: Pahasti tyrinyt Ville Niinistö teki tietä sopivammalle

”Tarvitaan luotettava vihreä kasvo. Henkilö, jonka koko Suomi tuntee.”
Näin sanoi Vihreässä Langassa vihreiden pätkäpuheenjohtajakisan suosikki, varapuheenjohtaja Maria Ohisalo vetäytyessään kisasta maanantaina.

Kahden vuorokauden aikana olemme kuulleet, kuinka Satu Hassi, Oras Tynkkynen ja tuoreimpana tapauksena Ville Niinistö ovat sanoneet, että ei kiitos.

Muiden perusteluidensa lisäksi Niinistö varmasti tajusi, että oli tyrinyt syyskuussa pahasti kehottaessaan julkisesti puheenjohtaja Touko Aaltoa ryhdistäytymään.

Tiedossa on, että puolueen sisäpiiri on hakenut nimeä ankarasti Aallon viimeviikkoisesta vetäytymisilmoituksesta lähtien. Vaihtoehtona on ollut kokenut kehäkettu ja tuoreempi kasvo, jonka voisi huutaa ensi kesäkuun puoluekokouksessa täydelle kahden vuoden kaudelle puheenjohtajaksi.

Virallisen päätöksen pätkäpuheenjohtajasta tekee vihreiden puoluevaltuuskunta muutaman päivän päästä lauantaina. Valtuuskunnan varapuheenjohtaja Miikka Keränen ojensi minua tänä aamuna Twitterissä, että tämä päätöksentekoelin on puoluekokouksessa demokraattisesti valittu, eikä siis sisäpiiri.

Siinä hän on oikeassa, että vihreiden puoluevaltuuskunta osaa yllättää, eli se ei välttämättä ole sisäpiirin talutusnuorassa. Sen tuo valtuuskunta teki vuoden 2011 hallitusneuvotteluissa, jolloin se torppasi kertaalleen vihreiden puoluejohdolle käyneen ratkaisun.

Olisi hyvin hämmentävää, jos vihreät ei päätyisi tässä tilanteessa kansanedustaja Pekka Haavistoon tai kansanedustaja Emma Kariin. He eivät tosin ole antaneet nimeään vielä käyttöön. Ehdolle on lähtenyt vasta kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.

Vuoden 2012 presidentinvaaleissa itsensä ympärille ilmiön rakentanut Haavisto ajattelee todennäköisesti, mikä palvelee parhaiten hänen poliittista tulevaisuuttaan.

Jos Haavisto veisi puolueen vahvaan menestykseen ensi kevään eduskuntavaaleissa, hän olisi itse oikeutettu ministeri, jopa ulkoministeri. Tästä seuraisi komea lähtölaukaus presidentinvaalikampanjalle 2024, kun hänen presidenttiytensä tiellä ollut kokoomustaustainen Sauli Niinistö joutuu luopumaan kausien tullessa täyteen.

Pakettiin sopisi mojovasti se, että Haavisto tekisi Emma Karista ministerin. Tämä tasoittaisi Karin tietä pysyväksi puheenjohtajaksi kesäkuun 2019 puoluekokouksessa.

Jos Emma Kari saisi nyt taivaan lahjana pätkäpuheenjohtajapaikan, olisi Maria Ohisalon hyvin vaikea haastaa häntä kesäkuussa. Siltä tontilta hän vasta nousisikin ministeriksi, jos puolueelle tulee vaalimenestystä.

Niin tai näin, Karilla on pullat hyvin uunissa vihreiden puheenjohtajakuvioissa. Pätkäpuheenjohtajuus oli Ohisalolle huikea mahdollisuus, jonka hän jätti käyttämättä.

Kirjoittaja on Uuden Suomen päätoimittaja.

Anonyymi kirjoitti...

Satu Hassi lataa vihreiden pj-kisasta: ”Onko niin, että oikeasti uskottavina pidetään vain miehiä”

Kansanedustaja Satu Hassi ymmärtää vihreiden ex-puheenjohtajan Ville Niinistön ratkaisua. Samalla häntä sapettaa, että julkisuudessa keskustelu uudesta puheenjohtajasta on keskittynyt miesten ympärille.
Vihreiden kansanedustaja Satu Hassi ei tiennyt ennakkoon ex-puheenjohtaja Ville Niinistön päätöksestä jäädä pois tulevista eduskuntavaaleista. Niinistö ei myöskään ole käytettävissä vihreiden pätkäpuheenjohtajaksi. Sen sijaan hän saattaa lähteä eurovaaliehdokkaaksi.

– Olen varma siitä, että jos hänet valitaan, hänestä tulee erinomainen meppi. Olen tiennyt, että hän on siitä kiinnostunut. Hänen tuoreesta ilmoituksestaan minulla ei ollut mitään ennakkotietoa.

Olitteko yllättynyt hänen ratkaisustaan?

– Sanoisin, että se hyvin ymmärrettävä ratkaisu.

Hassi katsoo, että Niinistöllä on entisenä ministerinä ja puheenjohtajana hyvät verkostot ja hän tuntee EU:n työskentelytavat. Viime aikoina monet konkaripoliitikot ovat ilmoittaneet, etteivät he ole ehdolla tulevissa eduskuntavaaleissa. Niinistö liittyi tänään joukon jatkoksi.

Koetaanko teistä kotimaan politiikka jotenkin erityisen raskaaksi nykyisin?

– Siinä on rasittavia puolia, mutta jos haluaa kevyempää elämää niin silloin Euroopan parlamentti ei välttämättä ole se ratkaisu –– ainakaan jos siellä haluaa jotain vaikuttaa. Jos haluaa vaan sen aseman ja nostaa palkkaa, niin se on sitten eri juttu. Mikään lekottelupaikka se ei ole.

Hassin mukaan vihreissä ei ole olemassa minkäänlaista junttaa, jonka johdolla puolueelle valitaan uutta puheenjohtajaa Touko Aallon väistyttyä tehtävästä. Häntä sapettaa, että julkisuudessa esiin on nostettu miehiä. Kokemuksensa vuoksi esillä ovat olleet erityisesti Niinistö ja edelleen radiohiljaisuutta pitävä Pekka Haavisto. Hassi muistuttaa kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon ilmoittautuneen kisaan jo viikonloppuna.

– Tuli vaan mieleen, että meillähän on yksi sellainen puheenjohtajavaali, jossa ainoa ehdokas oli Osmo Soininvaara. Ei silloin kukaan valittanut, että ehdokkaat piilottelevat, Hassi lataa.

Hänen mukaansa Alanko-Kahiluoto kuuluu juuri niihin vihreiden kärkinimiin, joiden perään julkisuudessa on huudeltu. Alanko-Kahiluoto on ollut neljä vuotta vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja istuu parhaillaan sote-valiokunnassa. Ministeri, presidenttiehdokas tai puheenjohtaja hän ei ole ollut.

– Eikö kärkinimeksi kelpaa eduskuntaryhmän puheenjohtajana ollut ihminen, joka on puolueen paras asiantuntija kuumimmassa sisäpolitiikan kysymyksessä eli sotessa. Minusta tässä on julkisuudessa nyt hirveästi sitä, että vain mies on uskottava.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.msn.com/en-in/entertainment/tv/metoo-effect-kamaal-r-khan-aka-krk-follows-wifes-order-fires-all-women-employees/ar-BBP6aS5?li=AAggbRN&fbclid=IwAR1vWLrthFvH9_x3LZzQchmP5BhxF8BNsD-Wa6wjeCbvQrPtT7dbewpKTBc

Metoo intiassa: Kaikille naistyöntekijöille potkut omistajan vaimon vaatimuksesta. Yritettiin sanoa, että tämä on seuraus, naiset. Mutta eihän ne kuunnelleet. Noh onneksi Suomessa on kaikki naiset julkisella duunissa. Säästäkää eläkettänne varten ihmiset, palvelut ei tule olemaan kummosia..

Anonyymi kirjoitti...

Emma Karikaan ei halua vihreiden puheenjohtajaksi – "Vihreät tarvitsevat tunnetumman kasvon"
Ensi kevään "ilmastovaaleihin" tarvitaan Emma Karin mukaan puheenjohtaja, joka on vahva ympäristöasioissa.


Vihreiden Emma Kari tiedottaa torstaiaamulla, ettei ole käytettävänä vihreiden puheenjohtajaksi. Päätös ei ollut helppo.

– Puolitoista vuotta sitten hain puheenjohtajaksi, koska uskoin pystyväni tarjoamaan puolueelle arvojohtajuutta uusilla kasvoilla ja vahvalla kasvustrategialla. Nyt vaaleihin on enää alle puoli vuotta. Vihreät tarvitsevat johtoon tunnetumman kasvon, Kari kirjoittaa.

Hänen mukaansa viime viikot ovat hitsanneet vihreät tiiviiksi joukkueeksi, jossa kaikki ajattelemme ensisijaisesti yhteistä etua.

– Kukaan ei voi tässä tilanteessa ajatella asiaa itsekkäästi. Tässä ei ole kyse ensisijaisesti minusta henkilönä vaan siitä, mikä on vihreiden etu vaikeassa tilanteessa.

Ensi kevään vaalit ovat Karin mukaan ilmastovaalit.

– Siksi seuraavan puheenjohtajan on tärkeää olla vahva ympäristöasioissa. Löysän ilmastopuheen ja tyhjien lupausten sijaan tarvitaan tekoja.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Pojat tyttöjä kiinnostuneempia rahasta ja taloudesta

Talousasiat kiinnostavat nuoria, mutta talousosaamisessa riittää petrattavaa, selviää Nuorten talousosaaminen -tutkimuksesta.

Pojat ovat tyttöjä kiinnostuneempia raha-asioista, koska 64 prosenttia pojista ja 55 prosenttia tytöistä sanoo talousasioiden kiinnostavan heitä. Tytöt sen sijaan ovat hieman poikia halukkaampia parantamaan omaa talousosaamistaan.

Innokkaimpia talousosaamisensa kehittämiseen ovat lukiolaiset.

Lähes kaksi nuorta kolmesta hoitaa raha-asiansa itse, erityisesti pojat ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat. Noin puolet nuorista omistaa säästöjä tai sijoituksia.

Koulun pitäisi opettaa enemmän taloustaitoja, toteaa 90 prosenttia vastaajista. Vain viidennes kokee saavansa koulusta riittävät talousosaamisen valmiudet.

– Haluaisin haastaa koulut ja opettajat pohtimaan, miten taloutta voitaisiin opettaa nuorille enemmän ja uusilla tavoilla, Taloudellinen tiedotustoimisto TATin johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen sanoo.

Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin web-kyselynä syys–lokakuussa. Tutkimukseen vastasi 648 nuorta yläkouluista, lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista. Tutkimuksen toteutti TATin toimeksiannosta T-Media Oy.

Anonyymi kirjoitti...

Tarjolla naistyövoimaa 16% alennuksella! Miksi mies tienaa yhä omakotitalon verran enemmän kuin nainen?

Suomi on tasa-arvon mallimaa, jossa naiset tienaavat edelleen vähemmän kuin miehet. Sen osoittavat jälleen tänään julkaistut verotiedot.

1. marraskuuta julkaistiin jälleen kaikkien suomalaisten verotiedot viime vuodelta. Päivään kiteytyy monella tapaa naisten ja miesten välinen palkkaepätasa-arvo. Erittäin hyvätuloisista vain murto-osa on naisia. Ensimmäinen nainen parhaiten ansaitsevien listalla oli viime verotietojen mukaan vasta sijalla 30: hissiyhtiö Koneen henkilöstöjohtaja Kerttu Tuomas.

Kymmenessä vuodessa mies saa keskimäärin reilut 70 000 euroa enemmän palkkaa kuin nainen. Sillä saa jo järvenrantamökin Leppävirralta. Koko työuran aikana eroa kertyy jo keskihintaisen omakotitalon verran.

Vaikka Suomi on monella tapaa tasa-arvoinen maa, palkkaerot ovat yllättävän pysyviä. Kokosimme yhteen kaikki kootut selitykset ja kysyimme, mitä hommalle pitäisi tehdä.

1. KYLLÄ, NAISEN EURO ON YHÄ NOIN 80 SENTTIÄ
Naisen euro on uusimman tiedon mukaan 84 senttiä. Meistä jokainen on kuullut lauseen lukemattomia kertoja, totaalikyllästymiseen asti. Pakkoko tästä samasta asiasta on aina jankuttaa, ja pitääkö luku edes paikkansa? Samassa tehtävässä ja samalla työnimikkeellä palkkaero on nimittäin vain kolme prosenttia.

– Ihmisiä ärsyttää tuo luku, kyllä, ja eihän se koske samasta tehtävästä maksettua palkkaa. Silti se on hyvä luku, sillä se tiivistää hyvin palkkojen eriarvoisuuden. Siihen sisältyy kaikki, minkä takia meillä naiset tienaavat vähemmän, sanoo palkkatasa-arvoa tutkiva Suomen Akatemian tutkijatohtori Paula Koskinen-Sandberg.

Sillä kaikella Koskinen Sandberg viittaa moneen faktaan: Naiset ovat enemmän pois työelämästä, koska hoivavastuu – siis lapsien, kotitöiden ja esimerkiksi iäkkäiden vanhempien hoitaminen – lankeaa edelleen enemmän naisten harteille. Naisille kertyy vähemmän työtunteja: ei laiskuuden ja mukavuudenhalun takia, vaan siksi, että edellä mainituista syistä naiset tekevät enemmän osa-aikatöitä ja vähemmän ylitöitä.

84 sentissä näkyy myös se, että meillä naiset menevät töihin naisten aloille ja etenevät miehiä harvemmin urallaan johtotehtäviin.

–Tuo luku on sitä paitsi pysynyt melkein samana 1980-luvulta asti, Koskinen-Sandberg sanoo.

2. NAISTEN TYÖT – EI IHAN OIKEITA TÖITÄ?
Mikä sitten selittää naisten euron mysteeriä? Naisten huonommilla palkoilla on lähes koko ihmiskunnan työhistorian pituinen pönäkkä perinne.

– Kun palkkakuilu on iänikuisen vanha, on tavallaan ymmärrettävää, ettei se hetkessä korjaannu, sanoo naishistoriaan erikoistunut Suomen ja Pohjoismaiden historian professori Anu Lahtinen Helsingin yliopistosta.

Jo ennen 1700-luvun teollistumisen aikaa naiset ovat olleet työelämässä yrittäjinä, mutta alat ovat olleet niitä kotoa tuttuja: ompelua, pyykkäämistä, lastenhoitoa. Uravalinnat ovat johtuneet siitä, ettei naisia ole päästetty kouluttautumaan ammatteihin. Se on ollut miesten erioikeus.

– Kun Suomessa ryhdyttiin sotien jälkeen rakentamaan hyvinvointivaltiota ja naisille annettiin oikeus palkkatyöhön, naisten piti työelämässä ruveta tekemään niitä hommia, jotka jäivät töihinmenon takia kotona tekemättä, Lahtinen kertoo.

Suomessa naiset olivat mukana työelämässä laajalla rintamalla sotien aikana, kun miehet olivat siellä toisella rintamalla. Se ei silti juurikaan edistänyt naisten asemaa työelämässä.

Anonyymi kirjoitti...

PRON KYSELY: PALKKOJEN AVOIMUUTTA PITÄISI LISÄTÄ – NAISISTA ENEMMISTÖ KOKI PALKKANSA EPÄOIKEUDENMUKAISENA

Pron kyselyssä 77 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että palkkojen avoimuutta tulee lisätä.
Palkka-avoimuutta vastaan oli 11 prosenttia vastaajista. 12 prosenttia ei osannut sanoa. Ammattiliitto Pro järjesti palkka-avoimuuskyselyn kesällä SuomiAreenan yhteydessä.

Ammattiliitto Pron kyselyn mukaan palkkojen avoimuutta pitäisi lisätä. Naisista enemmistö koki palkkansa epäoikeudenmukaisena ja oli miehiä useammin palkka-avoimuuden kannalla. Palkka-avoimuus voi kuitenkin lisätä palkkaoikeudenmukaisuutta ja palkkatyytyväisyyttä.

37 prosenttia piti omaa palkkaansa epäoikeudenmukaisena
Vastaajista 87 prosenttia tiesi mihin oma palkka perustuu, 9 prosenttia ei osannut sanoa ja 4 prosenttia ei tiennyt. Miehet tiesivät oman palkkauksensa perusteet naisia useammin.

Hyvin toimiva palkkausjärjestelmä voi nostaa keskiarvopalkkaa jopa kymmenen prosenttia, selviää Pron työmarkkinatutkimuksesta.

Hieman yli puolet eli 52 prosenttia vastaajista piti omaa palkkaansa oikeudenmukaisena ja 37 prosenttia epäoikeudenmukaisena. 11 prosenttia ei osannut vastata.

Naisista enemmistö koki palkkansa epäoikeudenmukaisena. Miehistä suurin osa taas koki palkkauksensa olevan oikeudenmukainen.

Prolla #samakiitos-kampanja
Ammattiliitto Pro kysyi SuomiAreenalla 16.–20. heinäkuuta 475 porilaiselta mielipidettä palkkojen avoimuudesta. Vastaajista naisia oli 60 prosenttia, miehiä 39 prosenttia ja muunsukupuolisia prosentti.

Työsuhteessa oli 77 prosenttia vastaajista, eläkeläisiä oli 11 prosenttia, opiskelijoita oli 7 prosenttia ja työttömiä oli 5 prosenttia.

Ammattiliitto Pron #samakiitos-kampanjassa nostetaan esille se, että palkka-avoimuus ja palkoista puhuminen pienentävät palkkasyrjintää. Sama palkka eli #samakiitos kuuluu sukupuolesta riippumatta kaikille samasta ja samanarvoisesta työstä.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät ovat kieltäytyneet yksi toisensa jälkeen puheenjohtajuudesta, nyt odotellaan Pekka Haaviston ilmoitusta - ”Haavisto on Afrikan sarvessa rauhanlähetyshommissa”

Haavisto aikoo osallistua vihreiden puoluevaltuuskunnan kokoukseen lauantaina.

Vihreät valitsevat lauantaina itselleen puheenjohtajan puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä, mutta kisaan on ilmoittautunut tähän mennessä vasta Outi Alanko-Kahiluoto.

Emma Kari ilmoitti torstaina, että hän ei ole käytettävissä tehtävään, ja perusteli asiaa sillä, että vihreät tarvitsevat eduskuntavaalien alla ”johtoon tunnetumman kasvon”.

Maria Ohisalo kieltäytyi kunniasta jo aiemmin todeten, että ”tarvitaan luotettava kasvo ja henkilö, jonka koko Suomi tuntee”.

Karin ja Ohisalon määritelmän täyttää jäljellä olevista nimistä vain yksi vihreä, Pekka Haavisto, joka panttaa yhä ilmoitustaan.

Haavisto ei ole vastannut Iltalehden yhteydenottopyyntöihin tällä viikolla.

Haaviston eduskunta-avustaja Jeri Aalto kertoo, että Haavisto on ”Afrikan sarvessa tekemässä rauhanvälityshommia”.

– Netti ja puhelimet eivät toimi siellä, Aalto sanoo eikä kommentoi tarkemmin, mistä rauhanvälitystehtävästä on kysymys.

Hassilta sapekas Facebook-kirjoitus
Aalto ei ota kantaa siihen, onko Haavisto käytettävissä, mutta kertoo yhden olennaisen tiedon: Haavisto on saapumassa lauantaina vihreiden puoluevaltuuskunnan kokoukseen.

Puheenjohtajakisaan voi ilmoittautua vielä kokouspaikallakin, mutta vihreiden sisällä odotetaan, että kandidaatit ilmaisevat kiinnostuksensa jo ennen kokousta.

Puheenjohtajavalinta on nostanut jo jännitteitä pintaan vihreiden sisällä.

Vihreiden puheenjohtajana 1997-2001 toiminut Satu Hassi kirjoitti Facebookissa keskiviikkona, että ”uskottavuuden tärkein kriteeri näyttää olevan, että on setä”.

– Tai ainakin mies. Mieluiten sellainen, joka on ennenkin ollut puolueen puheenjohtajana, Hassi kirjoitti ja puolusti Alanko-Kahiluodon ja Karin meriittejä.

Alanko-Kahiluoto sanoi Helsingin Sanomille, että hän ei pidä hyvänä, jos puheenjohtajavalinnan alla ei ehditä käydä avointa julkista keskustelua.

Alanko-Kahiluoto ei tosin ole itsekään HS:n mukaan parhaillaan kotimaassa, vaan ”pitkään suunnitellulla perhelomalla Japanin Kiotossa”.

Anonyymi kirjoitti...

Näkökulma: Vihreiden nuorehkot naiset hakevat Pekasta isähahmoa – kabinettisuhmurointi voi kostautua ja upottaa vihreät poliittiseen suohon

Presidentti Urho Kekkosen lempilausahdus oli "niin on, jos siltä näyttää".

Alun perin kyse on italialaisen Luigi Pirandellon (1867–1936) näytelmästä.

Kekkonen jopa maalasi vuonna 1975 kuvanveistäjä Kimmo Pyykön ateljeessa taulun Niin on, jos siltä näyttää. Yleisradion Elävästä arkistosta löytyy UKK taiteilijana -video maalaushetkestä.

Haastattelija (nainen) imartelee valtansa huipulla ollutta Kekkosta (miestä). Samana vuonna pidettiin Helsingissä ETYK-konferenssi.

–Kyllähän se ensikertalaiselle oli vaikea homma tämä, Kekkonen sanoo isällisesti.

–Ainoa seikka, jossa minä tunsin itseni epäpäteväksi, niin se on nämä punaiset paikat. Kimmo laittoi ne, UKK osoittaa maalaamansa naishahmon nännejä.

Ajan kultaamalla 1970-luvulla politiikassa rehotti räikeä sovinismi.

Muuan Pekka Haavisto, sivistysperheen vesa, kirjoitti Munkkivuoren yhteiskoulusta ylioppilaaksi vuonna 1976.

Muutamaa vuotta myöhemmin Haavisto päätoimitti Komposti-lehteä, veti kumisaappaat jalkaansa ja paineli Koijärvelle vastustamaan lintukeitaan kuivaamista.

Vihreä nuoriso- ja ympäristöliike järjestäytyi puolueeksi 1980-luvulla. Se julisti vastustavansa poliittista suhmurointia ja ajavansa voimakkaasti sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Kolme vuosikymmentä myöhemmin näyttää vahvasti siltä – ja politiikassa niin on, jos siltä näyttää – että vihreät on uppoamassa pahemman kerran suhmuroinnin suohon.

Vihreiden puoluevaltuuskunta on valitsemassa lauantaina puoluejohtajaksi 60-vuotiaan Haaviston. Kaksi vuorokautta ennen 43-jäsenisen "keskuskomitean" istuntoa Haavisto vihdoin suvaitsi ilmaista mielenkiintoa tehtävää kohtaan. Hän teki sen ollessaan Eritreassa.

Samaan aikaan vihreiden edellisen puheenjohtajakisan kakkonen ja kolmonen, 35-vuotias Emma Kari ja 33-vuotias Maria Ohisalo, ovat epämääräisin perusteluin kieltäytyneet puheenjohtajuudesta. He ovat haikailleet itseään tunnetumpaa puheenjohtajaa vihreiden vaalikasvoiksi.

Kari ja Ohisalo ovat vihreissä ja laajemminkin tunnettuja kasvoja. He edustavat vihreiden kannattajakunnan ydintä: koulutettuja ja nuorehkoja kaupunkilaisnaisia.

Jokin kuviossa ei täsmää.

Aamulehden ja Iltalehden vihreiden vaikuttajille tekemän laajan kyselyn sanalliset vastaukset paljastavat, mitä vihreiden kabineteissa junaillaan.

–Tarvitaan pätkäjohtaja, jolla on kokemusta. Varsinaiseksi puheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa toivon Maria Ohisaloa, vihreä vaikuttaja kirjoittaa.

Haavisto on ollut kekkosmaisen hiljaa, kun häntä on juntattu vihreiden suljetuilla keskustelupalstoilla puolueen kuvitelluksi pelastajaksi. Kari ja Ohisalo, nuorehkot naiset, hakevat Pekasta isähahmoa, joka armollaan voisi suoda heille valtaa eduskuntavaalien jälkeen.

Herää kysymys, onko Ohisalo tehnyt Haaviston kanssa sanattoman sulle–mulle-diilin vai onko niin, että vihreiden naisten rohkeus ei riittänyt kisaan.

Lehmänkaupoista – jos puoluevaltuuskunta siis lauantaina ne epävirallisesti siunaa – jää äänestäjille tympeä sivumaku, minkä ainakin osa vihreistä tiedostaa.

–Välikausijohtajalla on uskottavuusongelma, eräs vihreä kiteyttää.

AL:n ja IL:n kyselyssä 56 prosenttia vihreistä oli sitä mieltä, että nyt valittavan puoluejohtajan pitäisi jatkaa ruorissa ensi kesäkuussa Porissa pidettävän puoluekokouksen jälkeenkin.

Monet vastaajat arvioivat, että äänestäjät eivät pidä vihreiden uutta puheenjohtajaa uskottavana, ellei tämä pyri jatkamaan pidempään.

–Ratkaisu tehdään jäsenäänestyksellä, mutta äänestäjien kuluttajansuojan kannalta on uskottavampaa, jos sama henkilö johtaa puoluetta vaaleissa, hallitusneuvotteluissa ja mahdollisesti hallituksessa, vihreä vaikuttaja korostaa.

Anonyymi kirjoitti...

Naiset saavat miehiä huonompaa eläkettä, vaikka työurien pituudessa ei ole suurta eroa - "Tasa-arvon näkökulmasta olisi tärkeää kaventaa sukupuolten palkkaeroja"

Vaikka naiset ja miehet tekevät melkein yhtä pitkät työurat, jää naisten vanhuuseläke silti miehistä jälkeen, kertoo Eläketurvakeskus.

”Laskelmat paljastavat, että sukupuolten työurien pituudet poikkeavat toisistaan yllättävän vähän. Työurat eivät kuitenkaan kerrytä molemmille sukupuolille yhtä hyvää työeläketurvaa. Naisten eläke on selvästi pienempi kuin miesten eläke”, sanoo ETK:n tutkimusosaston päällikkö Susan Kuivalainen.

Vuonna 2011 miesten keskimääräinen eläketulo per kuukausi oli Eläketurvakeskuksen mukaan 2 189 euroa, kun naisilla vastaava eläke oli 1 690 euroa.

Keskimäärin vuonna 2011 vanhuuseläkkeelle siirtyneistä suomalaisista puolet oli työskennellyt vähintään 37,6 vuotta. Miesten työuran mediaani oli 38,5 vuotta ja naisten 36,6 vuotta.

Kuivalaisen mukaan suomalaisten naisten työurat ovat pidemmät kuin useimmissa muissa Euroopan maissa.

"Suomalaisnaisten työurat erottautuvat edukseen eurooppalaisessa vertailussa", Kuivalainen sanoo.

Naisten vanhuuseläke oli kuitenkin vuonna 2011 keskimäärin 27 prosenttia pienempi kuin miesten eläke.

”Vaikka Suomi on moneen muuhun maahan verrattuna pitkällä tasa-arvokysymyksissä, naiset ja miehet ovat Suomessa eri asemassa työmarkkinoilla. Naisten palkat ovat keskimäärin 80 prosenttia miesten palkoista. Lisäksi naisten työmarkkinoilla osa-aikatyöt ja määräaikaiset työsuhteet ovat yleisempiä kuin miesten työmarkkinoilla”, sanoo ekonomisti Satu Nivalainen.

Työuria pidentämällä sukupuolten välisiä eläke-eroja ei ETK:n tutkijoiden mukaan kuitenkaan korjata.

”Pitkä työura parantaa lähinnä miesten eläketuloja. Tasa-arvon näkökulmasta olisi tärkeää kaventaa sukupuolten palkkaeroja”, Nivalainen sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmis-Barbiet elävät ”sokerideittailun” avulla – tältä heidän verotietonsa näyttävät: Voivat joutua pahoihin vaikeuksiin

Sokerideittailua harrastavat Amanda Ahola ja Joni Hesselgren tienasivat vuonna 2017 sangen vaatimattomasti.
Julkisuudessa lukuisista kauneusoperaatioistaan ja muutoinkin varsin erikoisesta elämäntilanteestaan kertoneet Amanda Ahola ja Joni Hesselgren tienasivat vuonna 2017 vaatimattomasti.

Aholan ansiotulot olivat 3585 euroa, kun taas Hesselgren tienasi vain 340 euroa. Pääomatuloja kummallakaan ei ollut lainkaan.

Yllä olevalla videolla Joni kertoo ”sokerideittailusta”!

Ahola ja Hesselgren ovat molemmat kertoneet avoimesti julkisuudessa siitä, miten he käyttävät hyväkseen ”sugar daddyn” ja ”sugar maman” anteliaita avustuksia.

Hyväskyläläinen Ahola on kertonut haastatteluissa suhteestaan amerikkalaisen sugar daddyn kanssa. Ahola paljasti muun muassa IS:n haastattelussa, että mies maksoi hänelle monen tuhannen euron arvoisen rintaleikkauksen.

Vastalahjaksi mies saa olla mukana Amandan elämässä. He juttelevat Amandan mukaan videopuhelujen välityksellä.

Hesselgrenin nimi nousi puolestaan esiin mediassa maaliskuussa, jolloin hän kertoi radio Rockin haastattelussa harrastavansa ”sokerideittailua”.

Hesselgren kertoi radiossa, että hänellä on tällä hetkellä ”sugar mama”, joka maksaa hänelle rahaa kuukausittain. Vastapainoksi Hesselgren käy treffeillä ja tarjoaa seuraansa miehille sekä sugar mamalle. Hän on tehnyt yhteistyötä sugar mamansa kanssa neljä vuotta.

Hesselgren ilmaisi ajatuksiaan aiheesta viime keväänä MTV3-kanavalla Tuomas Enbusken haastattelussa.

– Prostituutio ja sugar dating ovat kaksi eri asiaa. Ei siinä ole kyse seksistä. Sugar datingissa kyse on enemmän parisuhteessa, jossa on hyötyä, hän sanoi tv-lähetyksessä.

– Jos joku lähettäisi sulle kirjekuoren, jossa on kaksi tonnia ja että käydään kahvilla, niin miksi ei? Hän analysoi myös.

IS kysyi Veronmaksajain keskusliiton verojuristi Tuomo Lindholmin mielipidettä sokerideittailusta viime keväänä.

Ansiotuloista pitää lain mukaan maksaa tuloveroa. Lahjoitus puolestaan tarkoittaa sitä, että lahjan antavalla henkilöllä on vilpitön lahjoitustahto.

Lindholm pohti haastattelussa sitä, voiko sokerideittailua rinnastaa lahjoitustahtoon, jos vastalahjana on kuitenkin jonkinlainen palvelus.

– Olen itsekin huomannut lööpit näistä sugar daddy -jutuista ja ihmetellyt niitä. Seurustelu palkkiota vastaan tulee ilmoittaa aina verottajalle, jota nuori ei välttämättä tule ajatelleeksi, hän sanoi.

Rahaa tai rahanarvoisia tuotteita tai palveluita vastaanottavien henkilöiden pitäisi tehdä saamistaan suoritteista ilmoitus verottajalle. Lahjaveron veroton raja on 4999,99 euroa kolmessa vuodessa.

Lindholm muistutti, että korkein hallinto-oikeus on linjannut vuonna 1984 prostituution olevan tuloverotuksen alaista toimintaa.

– Prostituution toiminnasta saatava tulo on veronalaista. Onko tämä toiminta sitten rinnastettava siihen, vai johonkin muuhun? Jos vastikkeena on seura tai läsnäolo, niin sekin voi olla palvelua, hän sanoi.

Anonyymi kirjoitti...

Naisilla ei ole tarpeeksi rohkeutta yrittää, sanoo rikkaimpien nuorten naisten joukkoon noussut Noora Fagerström, 32 – kertoo kolme vinkkiä menestykseen
Tuhannen suurituloisimman joukkoon ylsi yhteensä vain noin parikymmentä 18-39-vuotiasta naista. Noora Fagerström on yksi heistä.


Mehu- ja smoothiebaari Jungle Juice Barin toimitusjohtaja Noora Fagerström, 32, on yksi menestyneimmistä nuorista naisista valtakunnallisesti tuhannen rikkaimman suomalaisen joukossa. Hänen pääomatulonsa olivat yhteensä reilu 1,8 miljoonaa euroa ja yhteensä hän tienasi yli 1,9 miljoonaa euroa.

Fagerström kertoo yllättyneensä siitä, että tuhannen joukossa oli niin vähän nuoria naisia.

– Rohkeus lähteä yrittämään on huonompi naisilla. Yksi syy voi olla lasten hankkiminen. Mietin itsekin, kuka lapsia hoitaa. Asioilla on kuitenkin aina jotenkin tapana järjestyä.

Fagerström ei pelkää puhua menestyksestään, vaikka pärjääminen tuhannen eniten tienaavan listalla tulikin hänelle yllätyksenä.

– Köyhyys ja rikkaus ovat arkoja puheenaiheita. Meilläkin meni alkuaikoina huonosti. Ihmiset pelkäävät reaktioita, mitä siitä tulee, kun kertoo omasta taloudellisesta tilanteestaan.

Fagerström perusti Jungle Juice Barin vuonna 2010 yhdessä miehensä kanssa. Hän urheili paljon, mutta koki, ettei mistään löytynyt terveellistä ja täyttävää ruokaa kohtuullisella hinnalla. Ihmisten kiinnostus terveellisiin elämäntapoihin on ollut avain menestykseen.

– Jokaisella ihmisellä on oikeus syödä hyvin tulotasosta huolimatta.

Fagerströmin mukaan yrityksen alku ei ollut kuitenkaan helppo. Kilpailutilanne oli vuosia sitten herkkä. Hän kertoo epäonnistuneensa useita kertoja.

– Virheiden ei saa antaa lannistaa. Johtamistaitoni olivat vielä 24-vuotiaana heikolla tasolla. Kuvittelin, että tiedän monista asioista paljon. Huomasin, etten kuitenkaan ollut tyytyväinen.

Silloin Fagerström ymmärsi, että epäonnistumisten taustalla oli se, ettei hän kuunnellut muita tarpeeksi. Samalla Fagerström yritti selviytyä kaikesta itse.

Fagerströmin kolme parasta vinkkiä menestykseen
1. Kuuntele muita

Fagerströmin tärkein neuvo taloudelliseen menestymiseen onkin muiden kuuntelu. Hän on itse oppinut tämän kantapään kautta.

– Yrittäjät ovat niin lukossa itsensä kanssa, että eivät edes halua kuunnella muita.

Kun uskaltaa kuunnella muita, työntekijät uskaltavat tuoda näkemyksiään paremmin esille.

– Kun on tyytyväiset työntekijät, se heijastuu asiakaspalveluun ja koko yrityksen kulttuuriin.

2. Kouluta ja kehitä itseäsi

Fagerströmin mukaan on tärkeää ymmärtää se, ettei kaikesta tiedä kaikkea. Asioista voi aina oppia lisää. Hän kertoo esimerkiksi käyvänsä paljon koulutuksissa, seminaareissa ja tapahtumissa verkostoitumassa.

– Olen tutustunut vuosien aikana moniin ravintola-alan yrittäjiin ja päättäjiin. Soitan yleensä jollekin, miten olette hoitaneet tämän, kun en itse tiedä vastausta. Jos joutuu yksin päättämään kaikesta, on vaikeaa menestyä.

3. Tee suunnitelma – jos se ei toimi, muista varasuunnitelma

Fagerström kertoo, että hän pohtii aina suunnitelmia ja varasuunnitelmia, jos asiat eivät menekään niin kuin hän on ajatellut.

– Kun olet yhtäkkiä suunnitellut näin ja myynti meneekin toisella tavalla, siinä pitää olla varasuunnitelma mietittynä.

Fagerströmin mukaan ihmiset stressaavat helposti pienistäkin asioista, kun suunnitelmat eivät mene aina niin kuin ensin ajattelee.

– Epäonnistumiset opettavat, hän muistuttaa.

Satunnaisia huomioita kirjoitti...

Anonyymi: Tarjolla naistyövoimaa 16% alennuksella! Miksi mies tienaa yhä omakotitalon verran enemmän kuin nainen?

Harhaanjohtavaa mainontaa!

Kun luetaan hiukan pitempään, niin ilmenee että alennus onkin 3% prosenttia:

Samassa tehtävässä ja samalla työnimikkeellä palkkaero on nimittäin vain kolme prosenttia.

Työvoimaa haetaan aina tiettyyn tehtävään.

Anonyymi kirjoitti...

Yle pisti parastaan – toimittaja Samuli Voutilalle: ”Oletko sinä nyt se nuorisopoika, joka selittelee Trumpia, eikä ymmärrä, että hän on paha mies?”

A-studion torstai-illan lähetyksessä oli tarkoitus keskustella siitä, miten ”me vastaan ne” -kehitys saadaan pysäytettyä. Juontaja Annika Damström rakensi kuitenkin ohjelmasta vastakkainasettelun malliesimerkin, jossa Trumpia ja perussuomalaisia haukuttiin neljä yhtä vastaan asetelmasta.


A-Talkin aihe oli sinänsä ajankohtainen: Yhdysvalloissa kansa jakaantuu, Euroopassa vanhan vallan rakenteet tutisevat. Keskustelua vetäneen toimittaja Annika Damströmin ratkaisumalli kahtiajakautumisen estämiseen oli se, että hän ja kolme vieraista muodostivat ”me”-ryhmän, syyttäen vuoron perään Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia ja perussuomalaisia lähes kaikista maailman ongelmista. Syrjittyä ”Ne”-ryhmää pääsi tällä kertaa edustamaan PS-nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila, 29, jonka sentään annettiin useimmiten jopa vastata syytöksiin.

Toimittaja Damströmin linja ei jäänyt kenellekään epäselväksi: Trump on vastuussa kirjepommeista, koska niiden lähettäjä on esiintynyt hänen kannattajanaan. Trump on vastuussa Yhdysvaltain kahtiajakautumisesta, koska demokraatit eivät pidä hänestä. Trump on paha. Ja Suomen jakautuminen on perussuomalaisten syytä. Useimmat syytöksensä Damström puki tietenkin näennäisesti kysymyksen muotoon.

– Oletko sinä Samuli nyt se nuorisopoika, joka selittelee Trumpia, eikä ymmärrä, että hän on paha mies? kysyi toimittaja.

Nuorisopoika-termin Damström poimi Kumpula-Natrin aiemmasta kommentista.

PS-nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila selitti, että hänen mielestään on kunnioitettavaa, että Trump pyrkii täyttämään vaalilupauksensa. Voutila toi esille Yhdysvalloissa tapahtuneen, todellisen muutoksen ja näköalattomuuden: kaikki eivät enää elä ”amerikkalaista unelmaa”.

Parhaiten toimittaja Damströmiä säesti meppi Miapetra Kumpula-Natri (sd.). Toiseksi parhaiten ”Me”-puolen keskustelijoista selvisi akatemiatutkija Oula Silvennoinen, joka korosti, että kaikki on äärioikeistoa: ruotsidemokraatit on äärioikeistopuolue ja Vaihtoehto Saksalle on äärioikeistopuolue.

Sen verran historiantutkija Silvennoinen oli valmis antamaan perussuomalaisille armoa, että ei pitänyt vuoden 1918 tapahtumia perussuomalaisten syynä.

– Se ei ollut persujen vika, että 100 vuotta sitten tapettiin toisiamme, mutta tämän hetken keskusteluilmapiiri on, Oula Silvennoinen sanoi.

Silvennoinen maalaili värikkäästi sitä palautetta, jonka hän arveli itseään odottavan, kun hän avaa sosiaalisen median. Toisaalta Oula Silvennoinen ei itsekään ole tunnettu moitteettomasta somekäytöksestään.

Anonyymi kirjoitti...

Onko vihreiden masinoiman Puolimatkan vainon todellinen syy vihreiden omassa pedofiilimyönteisessä historiassa?
Jyväskylän yliopiston professori Tapio Puolimatka on joutunut vihreiden poliittisen ajojahdin kohteeksi ja taustalla saattaa olla Puolimatkan tuore kirja: Seksuaalivallankumouksen uskonnolliset juuret


Puolimatkan kirjoitus ”Kampanja pedofilian laillistamiseksi” (Oikea Media 27.7. 2018) on synnyttänyt valtakunnanlaajuisen kohun. Siihen ovat ottaneet kielteistä kantaa muun muassa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Jyväskylän yliopiston rehtori, professoriliitto, Suomalainen Tiedeakatemia, Sexpo, Seta, väestöliiton Miila Halonen ja Raisa Cacciatore professorit Petri Luomanen ja Panu Raatikainen. Kohua on uutisoitu kaikissa suomalaisissa valtamedioissa.

Terävänä poliittisena toimijana ja kriitikkona tunnettu Ilari Kotimäki analysoi Keskisuomalaisessa (20.8.2018) Tapio Puolimatkaa vastaan suunnatun kohukampanjan käynnistäjänä olleen vihreä puolueorganisaatio:

”Vihreiden puoluetoimisto oli päässyt sellaiseen vauhtiin, missä ajatus ei enää pysynyt mukana. Vihreiden Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Irina Tuokko hyökkäsi Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professori Tapio Puolimatkan päälle tavalla, mitä ei ennen Keskisuomalaisessa ole nähty. Tuokko ei syyttänyt sentään professori Puolimatkaa miesten hipelöinnistä ja takapuolelle taputtelussa, vaan väitti Puolimatkaa suoraan homoja demonisoivien lausuntojen johdosta homofobistiksi.

VIHREÄ TUOKKO unohti hyökkäyksessään mainita, että eduskuntavaalit lähestyvät ja että hän itse, juuri nyt Aallon eduskunta-avustajana toimivana, lähtee niihin juuri tässä roolissa.

... Luin kirjoituksen kahteen kertaan. En löytänyt edes suurennuslasin avulla Tuokon väittämiä. Luettuani Puolimatkan kyseisen blogin olen vakuuttunut, ettei vihreä joukkovoima ole edes lukenut ko. kirjoitusta tai ei ainakaan ole sitä ymmärtänyt. Tällaista on ollut vihreiden toiminta laajemminkin.”

Petteri Hiienkoski kiinnitti oman media-analyysinsa pohjalta huomiota siihen, että muutama päivä ennen kuin Jyväskylän yliopiston rehtori yliopiston nimissä sanoutui irti Puolimatkan kirjoituksesta, turkulainen vihreän poliitikko oli käynnistänyt sähköpostikampanjan, jonka tarkoituksena oli painostaa yliopiston rehtoria:

”Vihreiden opiskelijapoliitikko suositteli "vahvasti" kaikkia ryhmän jäseniä kirjoittamaan Jyväskylän yliopiston rehtorille ja "vaatimaan Jyväskylän yliopistoa tutkimaan asia ja alkamaan tarpeellisiin toimiin…" Tämä Turussa opiskeleva puolueaktiivi julkaisi kehotuskommentissaan myös rehtorin sähköpostiosoitteen yhteydenottojen helpottamiseksi.

” JYY:n hallituksen puheenjohtaja ja edustajiston puheenjohtaja, joka puolestaan on vihreiden kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, lähettivät yliopiston rehtorille 1.8.2018 vainoharhaiselta vaikuttavan kannanoton. Puolimatkan kirjoituksesta on näet vaikea löytää todellista perustetta siitä tehdylle tulkinnalle.”

Hiienkoski jatkaa:

”Seuraavan vuorokauden puolella 2.8.2018 kello 3:00 Keskisuomalainen julkaisi mielipidekirjoituksen, joka vaikutti olevan yhteydessä JYY:n kannanottoon. Sen oli kirjoittanut toinen vihreiden kaupunginvaltuutettu ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja. Hän oli myös SETA-aktivisti ja erityispedagogiikan opiskelija. Hänen mielipiteellään arvioitiin ilmeisesti olevan erityinen merkitys tavoitteen kannalta.

Satunnaisia huomioita kirjoitti...

Kommentit näytti kaikki olevan negatiiivisia. Tuohan oli odotettavaakin.


Paula Tiessalo: Ammattina seksi – Pitäisikö maailman vanhin ammatti sallia täysin? (Yle Blogit)

Anonyymi kirjoitti...

Tänään vietetään naisten palkkapäivää – "Palkkaero kapenee etanan vauhdilla, jos ollenkaan"

Tänään vietetään naisten palkkapäivää. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n aloittaman kampanjapäivän tarkoitus on kiinnittää huomiota naisten ja miesten väliseen palkkaeroon.

Päivämäärä valitaan vuosittain sen mukaan, milloin naisten palkanmaksun voidaan tilastojen perusteella katsoa päättyvän.

Viime vuonna vastaava päivä oli 31. lokakuuta, eli naisten palkat ovat saavuttaneet miesten palkkoja 0,5 prosenttiyksikköä, STTK kertoo tiedotteessaan.

STTK:n johtajan Katarina Murron mukaan yksittäisen vuoden perusteella ei kuitenkaan voida sanoa, miten palkkaero kehittyy jatkossa.

–  Naisten ja miesten välinen palkkaero on tällä hetkellä 16,1 prosenttia. Ero kapenee etanan vauhdilla, jos ollenkaan. Realistisin keino palkkatasa-arvon toteutumiseksi on perhevapaauudistuksen toteuttaminen, joka valitettavasti tälläkään vaalikaudella ei ole edennyt, Murto sanoo.

Naisten palkkapäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011.

Anonyymi kirjoitti...

AMMATTILIITTO PALKITSI VALION TASA-ARVOSTA ”NAISTEN PALKKAPÄIVÄNÄ”

Naisten palkat saavuttivat viime vuodesta miesten palkkoja 0,5 prosenttiyksikköä.
Tänään 2. marraskuuta vietetään ”naisten palkkapäivää”. Viime vuonna vastaava päivä oli 31. lokakuuta, eli naisten palkat ovat saavuttaneet miesten palkkoja 0,5 prosenttiyksikköä.

Päivämäärä lasketaan vuosittain Tilastokeskuksen ansiotasoindeksin tiedoista vertaamalla naisten ja miesten keskiansioita. Naisten palkka on tänä vuonna 83,9 prosenttia miesten palkoista, mikä merkitsee sitä, että naiset työskentelevät loppuvuoden laskennallisesti palkatta.

STTK:n johtaja Katarina Murto korostaa, että yksittäisen vuoden perusteella ei voida sanoa, miten palkkaero kehittyy jatkossa.

– Naisten ja miesten välinen palkkaero on tällä hetkellä 16,1 prosenttia. Ero kapenee etanan vauhdilla, jos ollenkaan. Realistisin keino palkkatasa-arvon toteutumiseksi on perhevapaauudistuksen toteuttaminen, joka valitettavasti tälläkään vaalikaudella ei ole edennyt.

STTK pitää hieman yllättävänä palkkaeron hienoista kaventumista, sillä yleensä korkeasuhdanteessa miesten palkat nousevat naisten palkkoja nopeammin.

– Se puolestaan johtuu siitä, että miehet työskentelevät naisia useammin yksityisellä sektorilla, missä palkkaliukumia tulee enemmän. Koko ajan kohoava naisten koulutustaso toisaalta tasaa palkkaeroja, Murto toteaa.

Kansalaiskysely puoltaa erillistä palkkaerää naisille
STTK:n loppukesällä teettämän kansalaiskyselyn perusteella 47 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että palkkaeron kaventamiseksi naisille tulisi maksaa palkankorotusten yhteydessä erillinen erä. 36 prosenttia vastustaa ja 16 prosenttia ei osannut sanoa mielipidettään. Erillisen erän kannalla ovat erityisesti ikäryhmittäin 51–65-vuotiaat (59 % vastaajista) ja toimihenkilönaiset (64 % vastaajista).

STTK:n mielestä perhevapaauudistuksen rinnalla palkka-avoimuuden lisääminen veisi palkkoja tasa-arvoisempaan suuntaan.

– Myös samapalkkaohjelmaa on jatkettava seuraavassa hallituksessa, Murto esittää.

”Rahalla tämä ratkeaa”
Palkkatasa-arvon ongelmat näkyvät varsinkin sosiaali- ja terveysalalla, joka on hyvin naisvaltainen. Esimerkiksi Tehyn jäsenistä 92 prosenttia on naisia.

– Niin kauan kun naisvaltaisen sosiaali- ja terveysalan palkkatasoa ei nosteta, palkkatasa-arvo ei etene. Asia on hyvin yksinkertainen ja ratkeaa rahalla. Kysymys onkin enemmän siitä, tahdotaanko oikeasti miesten ja naisten perusteetonta palkkaeroa kuroa umpeen, arvelee Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Rytkösen mukaan naisten palkkapäivän tilastoluku ei ota huomioon julkisen sektorin lomarahaleikkausta. Julkisen sektorin naiset ovat siis palkkakehityksen peränpitäjiä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun hoitohenkilöstöllä on jo nyt haasteellista tulla toimeen palkallaan. Matala palkkataso työntää alalta pois pätevää henkilökuntaa.

– Jos Suomessa halutaan säilyttää korkeatasoinen terveydenhuolto ja hoidon laatu, ei ole varaa menettää yhtään ammattilaista. Meillä on oltava varaa maksaa koulutetulla naisvaltaisella sote-alalla parempaa palkkaa. Asia tulee olemaan jatkossa vastassa sekä poliittisilla päättäjillä että neuvottelupöydissä. Korulauseet eivät riitä, toteaa Rytkönen.

Pron tasa-arvopalkinto Valiolle
Ammattiliitto Pro myönsi tasa-arvopalkinnon tänä vuonna Valio Oy:lle luottamusmiesten tiedonsaantioikeuksien toteutumisesta. Luottamusmiesten tiedonsaantioikeus ja palkkauksen läpinäkyvyys ovat keskeisiä keinoja, joilla työpaikan palkkatasa-arvoa voidaan parantaa.

Pron tasa-arvopalkinto myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa. STTK:n Naisten palkkapäivän lisäksi perjantai on myös Ammattiliitto Pron Puhutaan palkasta -teemapäivä.

Anonyymi kirjoitti...

Man receives sex act while blacked out, gets accused of sexual assault

An Amherst College student blacked out, accompanied a fellow student back to her dorm room after drinking in February 2012. While he was blacked out, she performed oral sex on him.

Nearly two years later, she would accuse him of sexual assault. And under Amherst's guilty-until-proven-innocent (and even then, as we'll see, still guilty) hearing standards, the accused student was expelled.

Anonyymi kirjoitti...

Onko raskaana olevan naisen henki arvokkaampi kuin lihavan miehen? Miljoonat ihmiset vastasivat, ja tulokset panevat ajattelemaan
Huippuyliopisto MIT:n tutkimus hahmottaa noin 40 miljoonan päätöksen perusteella, kenen ihmiset soisivat mieluiten jäävän henkiin liikenneonnettomuuksissa.


OLET ratkaisutilanteessa, jossa panoksena on elämä ja kuolema.

Sinun pitää valita. Säästyykö vauva vai vanhus? Kuoleeko lääkäri vai asunnoton? Entä rikollinen vai koira?

Suurin osa meistä ei ikinä joudu tekemään sivullisten henkeä koskevia valintoja, mutta kysymykset eivät silti ole yhdentekeviä. Kaukana siitä.

Olemme kovaa vauhtia etenemässä tulevaisuuteen, jossa tekoäly tekee ihmishenkien kannalta kohtalokkaita päätöksiä.

Näin on ainakin lähitulevaisuuden liikenteessä. Näin voi myös olla sodankäynnissä, jos autonomiset asejärjestelmät alkavat tehdä itsenäisiä päätöksiä sadasosasekunneissa.

Entä jos liikkuva kohde lähestyy eikä kone tunnista sitä, niin tulitetaanko kohdetta varmuuden vuoksi? Entä jos se olikin kainalosauvoilla nilkuttava siviili?

AJATUKSENJUOKSUT tuntuvat rujoilta, mutta niitä on syytä käydä läpi mieluummin etukäteen.

Liikenteessä itseohjautuvat autot täytyy opettaa toimimaan jollakin logiikalla, ja on tilanteita, joissa yhden ihmisen säästyminen saattaa merkitä toisen kuolemaa.

Vaikeita eettisiä valintatilanteita elämässä on ollut aina, jo kauan ennen kuin tekoälystä edes haaveiltiin. Kenet pelastetaan, jos kaikkia ei voida pelastaa? Esimerkiksi lääketieteessä tavataan puhua priorisoinnista.

Nyt valintoihin on vain tulossa uusia vaikeuskertoimia.

”Koskaan ennen ihmiskunnan historiassa emme ole antaneet koneen päättää itsenäisesti, sekunnin murto-osissa ja vailla reaaliaikaista valvontaa, kuka saa elää ja kuka kuolee”, kirjoittavat amerikkalaisen MIT-huippuyliopiston tutkijat tuoreessa artikkelissaan Nature-lehdessä.

Eettisten pelisääntöjen täytyy olla ihmisten laatimia. Tätä tulevaisuutta silmällä pitäen MIT on tehnyt maailmanlaajuisen tutkimuksen, jossa on kartoitettu ihmisten valintoja tietyissä tilanteissa.

Tutkimus perustuu Moraalikoneeseen, englanniksi The Moral Machine.

Moraalikone on verkkokysely, johon on vastannut miljoonia ihmisiä yli 230 maasta tai alueelta, myös Suomesta. MIT:n tutkijoilla on vastausten pohjalta käytössään 40 miljoonan päätöksen tietomassa, jota analysoidaan mainitussa Nature-lehden artikkelissa.

Satunnaisia huomioita kirjoitti...

Jatkoa tuohon Paula Tiessalo: Ammattina seksi – Pitäisikö maailman vanhin ammatti sallia täysin? (Yle Blogit)

Tai suomalaisia ostamassa suojaamatonta seksiä itärajan takaa salaa puolisoiltaan, altistaen nämä siten seksitaudeille. Sellaista toimintaa en hyväksy edelleenkään.

mutta

Miesseuralainen Tomi Ros kertoi, että hänen naisasiakkaillaan oli paljon erilaisia syitä ostaa seksiä. Usein syynä oli tyytymättömyys parisuhdeseksin laatuun tai määrään tai halu kokeilla seksuaalisesti jotain uutta.

Onko tuossa jutussa myöskin tiettyä kaksinaismoraalia?

Naisen on ok ostaa seksiä salassa puolisoltaa mutta miehen ei.

Vai luenko väärästä kohtaa rivien välistä.

Nyt kommentteja on enemmin laidasta laitaan.

Satunnaisia huomioita kirjoitti...

Onko tuossa jutussa myöskin tiettyä kaksinaismoraalia?

Piti olla:

Onko tuossa jutussa myöskin tietty kaksoisstandardi.

Naisen on ok ostaa seksiä salassa puolisoltaa mutta miehen ei.

pahakuutti kirjoitti...

Näin gynosentrisessä, post metoo yhteiskunnassa tulee toimia:

Asetelma: Tytöt eivät tykänneet eräästä koulunsa pojasta Pennsylvaniassa. Varsinaista syytä ei ollut, eivät vaan tykänneet persoonasta. Syyttivät sitten häntä seksuaalisesta ahdistelusta.

-> Poika oikeusjärjestelmän, nuorisovankilan ja mediahäpäisyn mankeliin, josta lopulta vapautettiin. Tytöille ei tästä "tietenkään" mitään seuraamuksia.

Seuraus: Yhteisö suutahti syyttömän pojan puolesta ja perhe haastaa nyt KAIKKI oikeuteen! Tyttöjen perheet, koulun, koulupiirin ja batmanin. No okei, ei sentään batmania.

Ongelmana tässä nyt vaan tietysti se, että tämä vaatii omaiset, joilla on riittävän vahvat suhteet yhteisöönsä, jotta he saavat oikeutta. Jos kyseessä olisi ollut joku köyhä ja alemman luokan perhe, ei heillä olisi ollut varaa hakea oikeutta. Poika olisi myös voitu myös helpommin tuomita aiheetta.

Toivottavasti menevät oikeusasteet päätyyn saakka, jotta tapauksesta tulee uusi ennakkopäätös ja pelote. Syyttäjä pitäisi virkarikkeen uhalla pakottaa nostamaan syyte joka kerta, kun näin vakava syytös voidaan todistaa varmasti valheelliseksi ja perättömän syytöksen tehneet toimivat selvästi pelkästään pahantahtoisuuttaan.

Valheellisen syytöksen tehneen tuomion ei tarvitse olla pitkä, mutta merkintä seksuaalirikosrekisteriin pitäisi heille aina tulla. Sen leiman kanssa saavat sitten elää loppuelämänsä, kuten syyttömänä tuomitut seksuaalirikollisetkin joutuvat. Muuttaessaan he ilmoittavat aina naapureilleen olevansa seksuaalirikollisia. Varsinkin naisten kohdalla tuollainen häpeä ennaltaehkäisisi tehokkaasti rikollisuutta.

https://nypost.com/2018/10/08/school-under-fire-for-turning-blind-eye-to-female-students-false-sex-assault-allegations/

Anonyymi kirjoitti...

Pekka Haavisto puheenjohtajaksi lähes yksimielisesti, äänin 40–1
Vihreiden puoluevaltuuskunta valitsi lähes yksimielisesti Touko Aallon tilalle pätkäpuheenjohtajan, joka luotsaa puolueen eduskuntavaaleihin. Toinen ehdokas Outi Alanko-Kahiluoto sai yhden äänen.


ekka Haavisto on odotetusti vihreiden uusi puheenjohtaja ensi kesäkuuhun asti, kunnes puoluekokous valitsee pitkäaikaisemman puheenjohtajan.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan päätös syntyi äänin 40–1 suljettujen ovien takana Helsingissä ylimääräisessä kokouksessa, joka alkoi kello 11.

Valtuuskuntaan kuuluu 43 jäsentä, muun muassa kunnallispoliitikkoja eri puolelta Suomea. Jäsenistä 27 on piirijärjestöistä, loput muista järjestöistä, jotka edustavat esimerkiksi naisia ja nuoria.

Puoluevaltuuskunnan jäsenten lisäksi kokouksessa oli paikalla muun muassa puoluehallituksen jäseniä, joilla oli puheoikeus, mutta ei äänestysoikeutta.

STT teki ennakkoon kyselyn, jonka mukaan 17 edustajaa äänestäisi varmasti ja 9 todennäköisesti Haavistoa.

Haavisto ilmoittautui puheenjohtajakisaan torstaina, Alanko-Kahiluoto sunnuntaina. Haavisto ehti palata puoluevaltuuskunnan kokoukseen matkaltaan Afrikasta. Alanko-Kahiluoto ei päässyt mukaan, koska on Japanissa.

Touko Aalto väistyi puheenjohtajan paikalta puolitoista viikkoa sitten masennuksen ja uupumuksen takia. Kaikkiaan kahdeksan vihreää kieltäytyi ehdokkuudesta ennen Haaviston ilmoittautumista, muun muassa Aaltoa edeltänyt puheenjohtaja Ville Niinistö.

VIHREIDEN NAISTEN EDUSTAJA KALLISTUI HAAVISTON KANNALLE
Kajaanilainen Silja Keränen on puoluevaltuuskunnassa vihreiden naisten edustajana. Silti hän itse kallistui miesehdokkaan eli Pekka Haaviston kannalle.

– Olen miettinyt todella paljon valintaa. Mikä meille on tässä tilanteessa hyvä? Ajattelen, että nyt valitaan lyhyeksi pätkäksi puheenjohtaja ja sitten kesällä pitempiaikainen. Nyt tosi pieni porukka päättää tosi ison porukan puolesta, Keränen sanoi ennen kokouksen alkua.

Keräsen mukaan tänään päättyy muutaman kuukauden epävarmuuden jakso. Tästä eteenpäin tiedetään, miten jatketaan ja kuka johtaa.

Keräsen mielestä vihreiden tärkein poliittinen teema on ehdottomasti ilmastonmuutoksen hillitseminen. Koulutus, köyhyyden torjunta sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiat ovat myös tärkeitä esillä pidettäviä asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden tuore pät­kä­pu­heen­joh­ta­ja Pekka Haavisto: "Kuinka usein me vihreät olemme olleet sukkaa kutovia miehiä?"

Haavisto vie vihreät kevään vaaleihin yhdessä sovituilla vaaliteemoilla, joita ovat ilmastonmuutoksen torjunta, koulutus ja eriarvoisuuden kitkeminen.
Kansanedustaja Pekka Haavisto oli vihreiden puheenjohtaja 1993–1995 ja nyt on taas Pekka Haaviston aika tarttua vihreiden johtoon.

Haavisto muisteli puheessaan puoluevaltuuskunnalle, miten ennen vihreiden puoluekokouksesta näytettiin aina television uutiskuvissa kokousväestä sukkaa kutova mies.

– Sitten tuli 2000-luku ja lumilautailijapojat alkoivat tehdä itse pipoja. Sukkaa kutovista miehistä tuli trendikkäitä. Kuinka usein me vihreät olemme olleet sukkaa kutovia miehiä, uusien ajatusten esille tuojia politiikassa?

Haaviston mukaan vihreiden uusia ajatuksia on ollut aikanaan soiden ja metsien suojelu ja nykyvuosina vaikka perustulon puolustaminen. Nyt ilmastonmuutoksen torjumisen aikana vihreät puhuu hiilinielujen kehittämisestä.

Suomi on EU:n puheenjohtajamaa ensi vuoden heinäkuusta vuoden loppuun. Haaviston mukaan silloin Suomi voi koko Euroopan tasolla pitää esillä ympäristö- ja ilmastokysymyksiä.

Haavisto arvosteli kaivoslakia
– Joskus sanotaan, että tarvitaanko enää vihreitä, kun muutkin puolueet ovat alkaneet omaksua vihreitä arvoja?

Haaviston vastaus puoluevaltuuskunnalle oli, että tarvitaan. Hänen mielestään vihreiden politiikalle on yhä tarvetta, kun ilmastopolitiikka jää talouden jalkoihin, naisten työllistymistä ja tasa-arvoa edistävä perhevapaauudistus on yhä tekemättä ja kun puhutaan pakolaisten auttamisesta, mutta samanaikaisesti leikataan kehitysyhteistyömäärärahoista.

Haaviston mukaan vihreillä on myös työsarkaa yhteiskunnassa pätkätyöläisten etujen ajamisessa, naisten palkkatasa-arvon edistämisessä ja siinä, että naisilla on oikeus päättää omasta kehostaan.

– Vihreitä tarvitaan siellä, missä kaivoslaki antaa oikeuden ympäristön tuhoamiseen ja koulutuksesta ja tutkimuksesta leikataan.

Haavisto mainitsi puheessaan myös syyskuussa kuolleen vihreän liikkeen ensimmäisen puheenjohtajan ja vammaisten oikeuksien edelläkävijän Kalle Könkkölän. Haaviston mukaan vihreät jatkaa Könkkölän perinnettä esteettömän maailman rakentamisessa.

El Ninja kirjoitti...

Kummasti hävisi Vihreiltä kaikki naisehdokkaat paikalta kun tilanne on puolueen kannalta normaalia haastavampi. Seuraavissa vaaleissakin pitäisi olla askelmerkit selvillä ja vaadittaisiin lisäksi kykyä tehdä toimiva pelisuunnitelma.

No ei hätää, Haavisto hoitaa. Seuraava suuri naisjohtaja voi sitten jatkaa puhtaaksi puunatulta pöydältä. Onhan paljon mukavampi johtaa, kun akuutit ongelmat on pois tieltä ja mahdollisten mokausten seuraukset eivät enää ole niin selvästi havaittavissa.

Näin se tasa-arvo etenee suomen maassa.

Anonyymi kirjoitti...

Jussi Kärjen kommentti: Rauhanrakentajan harvinainen paluu vihreiden puoluejohtajaksi, pätkäpesti vaikeuttaa ensi kevään hallitusneuvotteluja

Vihreille kolahti tänään lauantai-illan lottopotti, sillä Pekka Haavisto pystyy parhaiten kokoamaan puolueen rivit ensi kevään vaaleihin. Ei ihan seitsemän oikein, mutta parasta mitä oli tarjolla, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.

Taputukset olivat reippaat kuin Pohjois-Koreassa ja hyvin harjoitellut, kun Pekka Haaviston valinta Vihreiden puheenjohtajaksi varmistui murskalukemin 40-1.

Puoluevaltuuskunnan jäsenistä ja muista vihreistä paistoi helpotus synkkämielisen viikon päätteeksi.

Rauhanrakentaja Haaviston taitoja tarvitaan, sillä vihreistä löytyy edelleen eri leirejä puolentoista vuoden takaisen puheenjohtajakisan jäljiltä.

Yksi jos toinenkin vihreä on joutunut katsomaan peiliin, saiko väistynyt puheenjohtaja Touko Aalto kaiken mahdollisen tuen.

Aallon uupumus ja masennus jatkui niin kauan, että se ei kerro hyvää työyhteisöstä.

Ensi kesänä naisen vuoro
Haavisto nosti välittömästi esiin sukupuolten välisen tasa-arvon, sillä nuoret ja naiset jäivät surkuhupaisia piirteitä saaneessa puheenjohtajakisassa keski-ikäisten miesten jalkoihin.

Tämä voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: Vihreiden ensi kesän puoluekokouksessa on naisten esiinmarssin aika. Maria Ohisalon, Emma Karin ja kumppanien kannattaa ryhtyä heti hakemaan parempia asemia.

Kakkoseksi jäi vain yhden äänen saanut Outi Alanko-Kahiluoto, joka vaikutti olevan hieman poissaoleva koko puheenjohtajakisassa.

Ja niin hän oikeastaan olikin: Alanko-Kahiluoto osallistui valintakokoukseen etäyhteyden välityksellä lomamatkaltaan Japanista.

Vihreät saavat kuitenkin kiittää Alanko-Kahiluotoa siitä, että puheenjohtajapestistä syntyi "kisa" ja edes jonkinlainen keskustelu.

Haaviston valitseminen kabinettihengessä suljettujen ovien takana olisi muuten ollut kuin paluu 1970-luvulle Kekkosen aikoihin.

Alanko-Kahiluoto sai samalla nimeään hetkittäin esille ja se on tarpeen, sillä vihreät käyvät huhtikuun eduskuntavaaleissa kovan sisäisen taiston Helsingissä kansanedustajapaikoista.

Vaalitenttien rivi avaa ovet Li Anderssonille
Haaviston vahvuus ja heikkous on hänen umpirauhallisuutensa.

Kuiva, liki valtiomiesmäinen asialinja on vedonnut kahdesti presidentinvaaleissa äänestäjiin, mutta eduskuntavaalien yhdeksän puheenjohtajan hurjissa vaalitenteissä pitäisi saada välillä suunvuoro.

Ensi kevään vaalitenttien rivistössä istuu harmaita herroja kuin samasta muotista: Haavisto, Rinne, Sipilä, Orpo..... Tämä asetelma avaa nyt kaikki mahdollisuudet Vasemmistoliiton sanavalmiille puheenjohtajalle Li Anderssonille loistaa ja erottautua joukosta.

Kokemusta esiintymisestä Haavistolla on ja yhtä tapausta muistellaan edelleenkin.

Kansanedustajaksi Haavisto nousi vuonna 1987, kun hän nuorukaisena onnistui konkareiden keskellä erinomaisesti tv-tentissä ja sen siivittämänä sai vaalipäivänä äänivyöryn.

Hätkähdyttävää on, että tuo tapahtui ennen Berliinin muurin murtumista.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on hyvän elämän salaisuus? Miljoonayleisön YouTubessa kerännyt Jordan B. Peterson saapuu Suomeen ja kertoo sen meille
Puhu totta, neuvoo saarnamies. Kanadalaisprofessorista ja hänen kahdestatoista elämänohjeestaan on tullut megaluokan ilmiö, joka täyttää stadionit, hallit ja salit ympäri maailmaa.


"Tämän hetken vaikutusvaltaisin länsimainen ajattelija".

Näin The New York Times on kutsunut huomenna Suomessa esiintyvää Jordan B. Petersonia.

Kulttuuritalossa Helsingissä on nähty lukuisia suuren luokan tähtiä, mutta sunnuntai-iltana siellä kuullaan ensimmäistä kertaa maailmankuulun kanadalaisprofessorin näkemyksiä elämästä.

Helsingin tilaisuus myytiin nopeasti loppuun. Peruslippujen lisäksi tarjolla oli vähintään 165 euroa maksavia VIP-paketteja, joihin kuului yhteisvalokuva luennoitsijan kanssa.

Maailmalla miestä kuvataan sanoilla suuri ajattelija, sanavapauden, tieteen ja yksilönvapauden puolustaja, nero, karismaattinen, intellektuelli ja guru.

Itseään Peterson kutsuu preeriasaarnaajaksi.

Toronton yliopiston psykologian professori luennoi uskonnosta, moraalista, kärsimyksestä, vapaudesta, vastuusta ja sivistyksestä.

Ja ottaa yleisönsä.

Sanoma leviää uutuuskirjan ja kulttimaineeseen nousseiden YouTube-videoiden kautta.

Puhu täsmällisesti ja muita elämänohjeita
Jordan B. Petersonilta halutaan kuulla ihmisyyden perimmäisistä kysymyksistä ja hyvän elämän salaisuudesta. Niitä hän valottaa tänä vuonna julkaistussa kirjassaan 12 elämänohjetta, käsikirja kaaosta vastaan.

Kirjasta on monelle tullut hengellisen oppaan kaltainen raamattu, joka kertoo, mikä on mennyt pieleen ja mitä meidän tulisi tehdä.

Ohjeet ovat esimerkiksi seuraavanlaisia:

Seiso suorana hartiat takana.
Hanki ystäviksesi ihmisiä, jotka tahtovat parastasi.
Tavoittele sitä, mikä on merkityksellistä.
Puhu täsmällisesti.
Järjestä omat asiasi kuntoon ennen kuin kritisoit maailmaa.
12 elämänohjetta on maailmanlaajuinen bestseller, jota on myyty pelkästään englanninkielisenä yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Jordan B. Peterson on 56-vuotias, Kanadassa syntynyt psykologi. Hän työskentelee psykologian professorina Torontossa, ja toimi sitä ennen Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Petersonin mielestä hyvän elämän salaisuus on järjestystä tuovissa ohjeissa. Tarvitsemme niitä, koska muuten olemme vaarassa ajautua kaaokseen.

Ohjeiden ei ole Petersonin mukaan tarkoitus rajoittaa meitä, vaan auttaa saavuttamaan päämäärämme. Ne auttavat pysymään oikealla polulla ja tekevät elämästämme täydemmän ja vapaamman.

Kirjailija muistuttaa, että kipu ja kärsimys kuuluvat elämään, mutta kun kaikki vaikuttaa jo menetetyltä, kaaoksesta voi alkaa syntyä jotain uutta.

Nettivideoilla miljoonayleisö
Jordan B. Petersonista on tullut kultti-ilmiö. Yksi syy sille on Internet, missä Peterson julkaisi elämänohjeitaan ja ajatuksiaan jo ennen kirjaa.

Hänen oman nettisivustonsa (siirryt toiseen palveluun) mukaan katsottavissa on yli 300 luentovideota ja julkista puhetilaisuutta.

Videopalvelu YouTubesta videoita (siirryt toiseen palveluun) on katsottu yli 35 miljoonaa kertaa.

Luennoissaan Peterson etsii vastausta hyvän elämän salaisuuteen evoluutiopsykologiasta, filosofiasta, biologiasta ja myös antiikista tai Raamatusta.

Puhuessaan hän palaa psykiatri Jungiin, psykoanalyysin kehittäjä Freudiin ja filosofi Nietzscheen. Peterson siteeraa teksteissään kirjailijoita kuten Dostojevskia, Tolstoita ja Orwellia.

Nuoret miehet uskollisia kannattajia
Jordan B. Peterson puhuttelee nuoria miehiä: "Siivotkaa huoneenne ja laittakaa talonne järjestykseen ennen kuin kritisoitte maailmaa".

Hänen videonsa sanotaan kiinnostavan erityisesti miesten ylivaltaa ihailevia nuoria miehiä, joiden ajattelu on lähellä yhdysvaltalaista alt-right-liikettä. Alternative right viittaa yhdysvaltalaiseen äärioikeistolaiseen liikkeeseen, joka on järjestäytynyt Internetissä.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden lähes yksimielinen äänestystulos ei yllättänyt tutkija Jenni Karimäkeä – Hän uskoo, että Haaviston valinta mahdollistaa puolueen keskittymisen asiakysymyksiin
Vihreiden uuden puheenjohtajan lähes yksimielinen valinta ei yllättänyt tutkijaa. Kun puheenjohtajaa ei tarvitse ruveta tekemään tunnetuksi, puolue voi ruveta tuomaan esiin poliittista agendaansa. Se on viime aikoina jäänyt muun julkisuuden jalkoihin.


Vihreiden puheenjohtajaksi valittu Pekka Haavisto on yksi tunnetuimmista vihreistä poliitikoista Suomessa. Politiikan tutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta uskoo, että Haavistolla on kaikki edellytykset lähteä vetämään vihreiden vaalikampanjaa.

–Nyt ei tarvitse miettiä sitä, että puheenjohtajaa pitäisi ruveta tekemään tunnetuksi. Kaikki Suomessa tietävät, kuka on Pekka Haavisto.

–Puolue voi käydä suoraan kiinni asiakysymyksiin ja ryhtyä tuomaan esille poliittista agendaa. Viime aikoina moni on harmitellut, että julkisuus on keskittynyt muihin asioihin kuin vihreiden linjaan. Varmasti muutkin politiikan aiheet ylittävät jo uutiskynnyksen.

Karimäki ei yllättynyt, kun puoluevaltuuskunta valitsi ylimääräisessä kokouksessaan Haaviston puheenjohtajaksi lähes yksimielisesti, äänin 40–1.

–Ajattelin, että varmasti äänestys kuitenkin pidetään. Vihreät ovat tunnettuja siitä, että pääasiassa kaikista nimityksistä äänestetään.

Spekuloitavaa ei jäänyt
Karimäen mielestä äänestystulos oli niin yksiselitteinen, ettei jää spekuloitavaa, muodostuiko puolueeseen jakolinjoja.

Julkisuudessa on ihmetelty, miksi vihreiden johtoon haluttiin nyt keski-ikäinen mies, vaikka enemmistö sen kannattajista on nuoria naisia. Karimäki sanoo, että vihreät itse tuskin jatkavat naiskysymykseen pohtimista.

–He haluavat nähdä, että kyse on erityisestä tilanteesta, lyhyestä ajasta, jonka Pekka Haavisto hoitaa. He ovat itsekin puhuneet pätkäpuheenjohtajasta. Ensi kesänä varmasti nähdään sellainen puheenjohtajavaali, joka vastaa enemmän vihreiden kannattajakunnan demografiaa. Uskon, että näemme nuoria nais- ja miesehdokkaita laajan kirjon.

Karimäki arvioi, että tuskin kukaan lähtee kuitenkaan nopeasti keskustelemaan ensi kesän tilanteesta, vaan puolue keskittyy vaaleihin seuraavan puolen vuoden ajan.

Moni vihreä vaikuttaja on todennut, että Maria Ohisalo hoiti Touko Aallon sijaisuutta hyvin ja saattoi toivoa hänen asettuvan ehdolle. Karimäki ei lähde arvioimaan hänen mahdollisuuksiaan ensi kesän puheenjohtajavaaleissa, eikä myöskään Haaviston vastaehdokkaan Outi Alanko-Kahiluodon.

–Alanko-Kahiluoto profiloitui siinä, että ilmoitti ensimmäisenä olevansa käytettävissä. Hän oli kuluneen viikon julkisuudessa enemmän kuin normaalisti. Jää nähtäväksi, asettuuko hän ehdolle ensi kesänä. En osaa sanoa, onko julkisuudesta ollut hänelle siinä mielessä hyötyä.

Linja tuskin muuttuu mitenkään
Karimäki pitää epätodennäköisenä, että vihreiden linja tulee mitenkään muuttumaan Haaviston puheenjohtaja-aikana.

–Kesällä on hyväksytty uusi periaateohjelma. Vaalityötä on puolueessa jo tehty eduskunta- ja eurovaaleja silmällä pitäen. Haavisto taisi jo kerrata ilmastonmuutos- ja koulutusteemoja tiedotustilaisuudessaan.

Haavisto tulee Karimäen mukaan olemaan varmasti paljon esillä kotimaan politiikassa, ja uusi puheenjohtaja kokee velvollisuudekseen asettua ehdolle eduskuntavaaleissa.

Vihreiden tavoitteena on, että puolue pääsisi kevätkaudelle neljän suurimman puolueen joukossa ja pääsisi osallistumaan isoimpien puolueiden rinnalla vaalitentteihin. Niistä Haavistolla on hyvin kokemusta.

–Hän on istunut niin puolueen puheenjohtajana kuin ministerinä keskusteluissa ja ollut kahdesti presidenttiehdokkaana, Karimäki muistuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkijan havainto vihreistä: ”Ristiriita omakuvan ja toiminnan välillä ilmeinen”

Helsingin yliopiston yliopistonlehtori Johanna Vuorelma arvioi, että vihreiden puheenjohtajaksi lauantaina valittu Pekka Haavisto tuo puolueelle turvallisuutta, mutta ei välttämättä ääniä.

”Tuttu puheenjohtaja tuo puolueelle varmasti turvallisuutta, mutta ei välttämättä ääniä. Ristiriita tasa-arvoa kannattavan omakuvan ja toiminnan välillä ilmeinen. Uskottavuus kiinnittyi konkarimieheen”, hän kirjoittaa Twitterissä.

Vihreiden puoluevaltuuskunta valitsi Haaviston puolueen johtoon 40 äänellä, vastaehdokas Outi Alanko-Kahiluoto sai vain yhden äänen. Vuorelma arvioi muun muassa Etelä-Suomen Sanomien julkaisemassa STT:n haastattelussa, että tämä näyttää ulospäin ”aika erikoiselta”.

”Kokenut nainen ei saanut puolueen sisällä lainkaan kannatusta, ja hänen ehdokkuutensa ikään kuin ylenkatsottiin. Haluttiin nimenomaan vanha, miespuolinen konkari, joka sitten edustaa uskottavuutta”, Vuorelma sanoo.

Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Jenni Karimäki arvioi STT:lle, että puoluevaltuuskunta halusi palauttaa uskoa vihreisiin ja äänestäjien luottamusta puolueeseen.

Pekka Haavisto on yksi vihreiden perustajajäsenistä ja hän nousi eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1987. Haavisto oli vihreiden ensimmäinen ministeri, hän oli Paavo Lipposen hallituksen ympäristöministeri vuonna 1995. Haavisto toimi vihreiden puheenjohtajana aiemmin 1993-1995.

Vihreät joutui valitsemaan uuden puheenjohtajan pikaisella aikataululla, sillä Touko Aalto luopui puheenjohtajuudesta sairastumisensa vuoksi vain puolitoista viikkoa sitten.

Vihreiden kannatus on ollut laskussa yhtäjaksoisesti lähes vuoden. Parhaimmillaan vihreille mitattiin kuntavaaleista alkaneen nousun jälkeen 17,8 prosenttia Ylen puoluekannatusmittauksessa ja nyt laskua on tullut noin viisi prosenttiyksikköä 12,9 prosenttiin tällä viikolla julkaistussa Alma-gallupissa.

Anonyymi kirjoitti...

Miehet eivät ole vallannälkäisiä tyranneja, julistaa Jordan B. Peterson – mutta Tinder tekee heille hallaa

Uusoikeiston palvoma saarnamies, miesliikkeen lempijulkkis. Kanadalaisella psykologian professorilla Jordan B. Petersonilla on monta lempinimeä.

New York Timesin artikkelin otsikossa Petersonia kutsutaan "patriarkaatin vartijaksi". Pitääkö väite paikkansa?

–  Toki. Paitsi, etten usko patriarkaattiin. Minusta se koko käsitteellinen skeema on tuomittava. Toivottavasti olen, ainakin jossain määrin, tradition vartija, Peterson sanoo.

Toisin kuin "radikaalifeministit" haluavat kuvitella, länsimainen maailma ei Petersonin mukaan koostu vain yhdestä yksiulotteisesta hierarkkisesta rakennelmasta, jota dominoivat valtaapitävät miehet.

Toisekseen, jos joku haluaa palkata esimerkiksi putkimiehen, valinta tehdään puhtaasti yksilön kykyjen perusteella. Siksi Peterson ei usko esimerkiksi yritysten naiskiintiöihin.

–  Mies, nainen, musta, valkoinen. Mitä sillä on väliä? Vain kyvykkyydellä on merkitystä.

Mitä Peterson sitten tarkoittaa vartioitsemallaan traditiolla?

–  Miten olisi lännen suuri älyllinen ja moraalinen traditio? Olemme kaikki sen vartijoita tai vihollisia.

Yhtä tällaista vihollista vastaan Peterson puolustautui 2016, kun hän vastusti Kanadan uutta lainsäädäntöä ja kieltäytyi käyttämästä sukupuolineutraaleja persoonapronomineja työpaikallaan Toronton yliopistolla.

–  Poliittinen skandaali repesi ympärilläni tästä pakotetun puheen asiasta.

Peterson koki, että laki rajoitti hänen sananvapauttaan. Hän teki aiheesta ja liian pitkälle menneestä poliittisesta korrektiudesta luentosarjan Youtubeen. Videot keräsivät runsaasti katsojia, ja nykyään hänen Youtube-tiliään seuraa yli 1,5 miljoonaa ihmistä.

Tammikuussa Peterson kokosi oppinsa yksiin kansiin, kun hänen teoksensa 12 elämänohjetta: Käsikirja kaaosta vastaan julkaistiin. Teos on ollut kansainvälinen myyntimenestys, jonka tiimoilta Peterson on käynyt luennoimassa ympäri maailmaa. Sunnuntaina hän luennoi loppuunmyydyssä Kulttuuritalossa Helsingissä.

Me too -on tarpeellinen, mutta ongelmallinen
On sanomatta selvää, että Petersonin viesti resonoi erityisesti miehissä. Hän itse sanoo, että Yhdysvalloissa noin 65 prosenttia hänen yleisöstään on miehiä, Euroopassa hieman enemmän. Osan selittää se, että miehet katsovat naisia enemmän Youtube-videoita.

–  On myös jotain muutakin. Olen miehille rohkaiseva hahmo, koska en usko, että miehet ovat vallannälkäisiä, patriarkaalisia tyranneja. Tai he ovat, joskus, mutta yleensä he eivät ole.

Mitä Peterson ajattelee me too -liikkeestä, joka on ympäri maailman valottanut seksuaalisen ahdistelun ja häirinnän määrää?

Peterson tuumaa hetken. Hän sanoo olevan hyvä, että asiasta puhutaan.

–  Onko miehiä, jotka manipuloivat naisia kepulikonstein saadakseen seksuaalisia palveluksia? Kyllä. Se ei ole hyvä asia. Olisiko hyvä, jos tätä tapahtuisi vähemmän? Epäilemättä.

Mutta me too -liikkeessä on Petersonin mukaan myös ongelmallisia puolia.

–  On naurettava ja naiivi väite, että meidän pitäisi uskoa syyttäviä osapuolia. Se rikkoo viattomuuden olettamusta. Täytyy myös olla naiivi, ettei ymmärrä olevan ihmisiä, jotka käyttäisivät tuota mahdollisuutta välittömästi hyödykseen.

Samoin ollaan Petersonin mielestä hakoteillä, jos liikkeen varjolla liioitellaan miesten ja naisten välillä tapahtuvaa "seksuaalisen sopimattomuuden" määrää.

Ja jos syytetään vain miehiä, sekään ei ole hyvä.

"Loputon irtoseksin markkina"
Teoksessaan Peterson pureutuu siihen, miten löytää elämälleen tarkoitus. Avain on yksinkertaisissa asioissa, kuten siinä, että seisoo suorassa ja petaa joka päivä sänkynsä.

Kun kantaa vastuunsa, löytää elämälleen merkityksen tässä säälimättömän vaikeassa maailmassa, teesi kuuluu.

Anonyymi kirjoitti...

Kiistelty mediapersoona Jordan B. Peterson Ylelle: "Jos vääntelet totuutta, se iskee sinua jonain päivänä takaisin" – Katso kohutun luennoitsijan haastattelu
Menestyvä puhuja ja kirjailija myös torjuu väitteet yhteyksistä äärioikeistoon radikaalin vasemmiston harhoina.


Tuima katse, hyvin istuva puku ja aseistariisuvat puheenlahjat.

Kanadalainen Jordan B. Peterson on Toronton yliopiston psykologian professori, joka luennoi moraalista, kärsimyksestä, vapaudesta ja sivistyksestä. Ja hän on maailmantähti.

– Saamani suosio hämmästyttää minua jatkuvasti. Se tuntuu epätodelliselta. Toimittajien kohtaaminen on välillä aika julmaa. Olen aina varuillani.

Suuret katsomot täyttyvät kuulemaan Petersonin näkemyksiä, joita hän on koonnut kirjaansa 12 elämänohjetta, käsikirja kaaosta vastaan.

Yle tapasi Petersonin sunnuntaina Helsingissä ennen hänen loppuunmyytyä puhetilaisuuttaan.

Voit käynnistää haastatteluvideon tämän jutun pääkuvasta.

Petersonin kirjaa on myyty miljoonia kappaleita, ja siitä tullut monelle hengellisen oppaan kaltainen raamattu.

YouTubessa Peterson oli ilmiö jo ennen kirjaa tai kiertuetta. Ohjeet elämän tarkoituksesta ja järjestyksestä vetoavat muun muassa nuoriin miehiin.

– Kannustan nuoria miehiä vähentämään muiden kärsimyksiä ja torjumaan pahantahtoisuutta.

Ja kun jonkin sanotaan puhuttelevan nuoria miehiä, pian puhutaan myös syrjäytymisestä.

– On tärkeää pysyä vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

ÅU: Åbo Akademissa kuohuu metoo-kriittisen paneelikeskustelun vuoksi – tutkija uhkaa siirtää tutkimuksensa toiseen yliopistoon

Åbo Akademin tiloissa järjestettäväksi suunniteltu paneelikeskustelu on saanut opiskelijat ja henkilökuntaa takajaloilleen. Kyse on metoo-kriittisten keskustelijoiden kutsumisesta paneelikeskusteluun. Asiasta kertoo sanomalehti Åbo Underrättelser.

Lehden mukaan muutaman ihmisen muodostama Intresseföreningen för jämställdhet vid Åbo Akademi on järjestämässä Åbo Akademin tiloissa paneelikeskustelun, johon on kutsuttu esimerkiksi ruotsalainen Alexander Bard. Bard on lehden mukaan kyseenalaistanut seksuaalisten hyökkäysten kohteeksi joutuneiden naisten kertomuksia.

Lisäksi tilaisuudessa aiotaan esittää The Red Pill -niminen elokuva, jonka rahoittajilla on tilaisuutta vastaan kerätyn vetoomuksen allekirjoittaneiden mukaan vahvat yhteydet yhdysvaltalaiseen äärioikeistoon. Elokuvassa muun muassa sanotaan, että naisten pitäisi lopettaa sorrettuna olemisen teeskentely.

ÅU:n mukaan yksi tutkija on uhannut vetää tutkimuksensa ja sen rahoituksen pois Åbo Akademista toiseen yliopistoon, jollei akademin johto kiellä paneelikeskustelun järjestämistä akademin tiloissa.

Paneelin vetäjäksi on pyydetty Svenska Ylen toimittajaa Bettina Sågbomia, joten myös Svenska Yle on saanut saman vetoomuksen.

Anonyymi kirjoitti...

Äidit suosivat tyttäriä ja isät suosivat poikia

Vanhemman oma sukupuoli näyttäisi vaikuttavan sukupuolen suosimiseen.

Uusi suomalais-amerikkalainen evoluutiobiologian tutkimus paljastaa, että naiset suosivat ja todennäköisesti panostavat enemmän tyttäriinsä ja miehet taas poikiinsa.

Tutkimuksessa selvitettiin verkkokyselyn avulla vanhempien resurssien vaikutusta jälkeläisten sukupuolen suosimiseen.

Tutkijat testasivat erityisesti Trivers–Willard-hypoteesia, jonka mukaan paremmissa olosuhteissa vanhemmat panostavat enemmän poikiin, kun taas huonommissa olosuhteissa he panostavat enemmän tyttöihin.

– Tutkimuksemme ei kuitenkaan osoittanut, että vanhempien asema, varallisuus, koulutustausta tai lapsuusajan ympäristö vaikuttaisi tietyn sukupuolen suosimiseen. Havaitsimme, että taustamuuttujien sijaan vanhemman oma sukupuoli näyttäisi vaikuttavan sukupuolen suosimiseen siten, että äidit suosivat enemmän tyttäriä ja isät puolestaan poikia.

– Naiset kaikista sosioekonomisista ryhmistä ilmaisivat suorasti ja epäsuorasti suosivansa tyttäriä: he lahjoittivat enemmän rahaa tyttöjä tukeville hyväntekeväisyysjärjestöille ja adoptoivat mieluummin tyttöjä. Miehet puolestaan suosivat johdonmukaisesti poikia, vaikkakin vähäisemmissä määrin, kertoo tutkijatohtori Robert Lynch Turun yliopiston biologian laitokselta.

Tutkijat testasivat Trivers–Willard-hypoteesia verkkokyselyllä, jossa mitattiin suoria ja epäsuoria psykologisia ja käytöksellä ilmaistuja mieltymyksiä lapsen sukupuolesta.

Osallistujien vastauksia vertailtiin heidän sosiaaliseen ja taloudelliseen asemaansa sekä pohjustavaan tehtävään, jonka tarkoituksena oli saada osallistujat tuntemaan itsensä rikkaaksi tai köyhäksi.

Tutkijoiden havainnot auttavat hahmottamaan jälkeläisten sukupuolen suosimiseen liittyviä tutkimustuloksia, jotka ovat usein ristiriitaisia keskenään.

Vanhempien asema ja olosuhteet, kilpailevat geneettiset intressit sukupuolten välillä, perheiden taloudellinen tilanne ja kulttuuriset käytänteet vaikuttavat monimutkaisesti evoluution sanelemiin ratkaisuihin vanhemmuudessa.

– Usein yksi tekijä, kuten naisten ja miesten erilaiset geneettinen intressit, voi peittää jonkin toisen tekijän vaikutuksen. Siksi voi olla vaikeaa jäsentää eri tekijöiden vaikutuksia ja tehdä tarkkoja ennustuksia ”optimaalisista” vanhemmuuden strategioista evoluution näkökulmasta. Toivommekin, että tutkimuksemme tuo uutta tietoa näistä strategioista ja auttaa meitä ymmärtämään paremmin, miten evoluutio vaikuttaa ihmisiin, Lynch toteaa.

Turun yliopiston tutkijatohtori Robert Lynchin lisäksi tutkimukseen osallistui tutkijoita yhdysvaltalaisista Rutgers University ja Arizona State University -yliopistoista.
Tutkimusartikkeli julkaistiin Scientific Reports -tiedejulkaisussa.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen uutinen aiheesta:

#metoo-kriittinen paneelikeskustelu kuohuttaa Turussa – Åbo Akademi kielsi tapahtuman järjestämisen tiloissaan | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

”Kaikilla oli ottajia” – Oliko kumppanin löytäminen tosiaan ennen helpompaa?

Kyllä ennen oli kaikki paremmin, kumppanin löytäminenkin. Vai oliko?
Oliko kumppanin löytäminen helpompaa ennen, kun ei tarvinnut tehdä itsestään mainosta Tinderin kaltaisiin deittisovelluksiin?

Ja toisaalta, eikö parin löytämisen pitäisi olla helpompaa kuin koskaan, kun netissä voi selata valikoimaa omaa kylää kauempaakin.

Aihe on kimurantti. Samalla kun sinkkuus on yhä hyväksyttävämpää, pullistelee tv parinhakuohjelmia. Otsikoissa näkyy tämän tästä juttuja syntyvyyden laskusta ja toisinaan uutisoidaan siitä, kuinka kuinka monilla, etenkin pienillä paikkakunnilla yksinasuvia nuoria miehiä on huomattavasti enemmän kuin nuoria naisia.

Kumppanin löytämisen vaikeudesta on väännetty ankarasti peistä vauva.fi -keskustelupalstalla. Olennainen kysymys on se, oliko ennen tämäkin asia paremmin?

”Sota-aikana oli ottajia”
Vauva.fi:ssä keskustelu parin löytämisestä alkaa otsikolla: ”Miksi entisinä aikoina ihmisten oli helpompi löytää kumppani?”

Avauspuheenvuorossa ei verrata nykytilannetta vain aikaan ennen nettiä, vaan hypätään reippaasti taaksepäin. Näin keskustelu alkaa:

”Kun lukee esim. sota-ajasta, tuntuu siltä, että kaikilla oli ottajia. Naisilla ja miehillä, etenkin nuoremmissa ikäluokissa. Mentiin nuorina naimisiin, usein liitot kestivät toisen kuolemaan asti. Ihan tavallisen näköiset ihmiset kelpasivat, vaatimuslistat eivät olleet niin pitkiä kuin nykyään, ainakaan kaikilla. Varjopuolena se, että kumppani oli pakkokin olla, ja väkivaltaa yms. siedettiin myös.”

Seurauksena sikisi kunnon keskustelu, jossa esiin nousee nykyajan nirsoilu, pornon ja Instagramin yli-ihmiset, mutta myös entisen ajan ihanuus, toisaalta myös ahdasmielisyys. Aloitetaan niistä, joiden mielestä ennen kaikki oli paremmin, etenkin koska nettiä ei ollut:

– Ehkä nykyisin ihmisillä on enemmän ongelmia, eikä tiedetä mitä halutaan. Ennen elettiin elämää. Netin kautta tutustumisessa on jo lähtökohtaisesti iso aita välissä.

– Ei ollut internettiä, siinä se selitys. Nykyään kaikki netissä ja kaikenmaailman deittisovelluksissa etsii kumppania ja siinä on koko maailma tarjolla, koko ajan ruudulle tulee vaan toinen toistaan kauniimpia ja parempia kumppaneita. Lopputulos on kohta se, että kaikki on yksin, kukaan ei kelpaa kenellekään.

– Ihmiset ei ollut niin pinnallisia kuin nykyään. Kaiken näköiset saivat suhteen ja suhteissa oltiin koska ”niin vaan kuului tehdä”. Tässä nykymaailmassa kun vain kauneudella on väliä, ei rumilla ole minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä suhteeseen.

”Ennen yliluonnollisen näköisiä ihmisiä näki vain missikiertueilla”
Muistutellaanpa kommenteissa myös siitä, että ennen ei menty naimisiin ”rupsahtaneina”.

– Ennen vanhaan pariuduttiin nuorena kun ihmiset olivat vielä nuoruuden kauniita. Ei oltu ylipainoisia vaan kaikilla ruumiillisen työn ja yksinkertaisen ruuan ja elämän muokkaama vartalo. Ei nähty yliluonnollisen näköisiä ihmisiä kuin missikiertueilla. Tavallisen näköinen ihminen kelpasi hyvin. Nykyään monet rupsahtavat ennen kuin löytävän puolison.

Keskustelussa tuotiin esiin myös entisaikojen varjopuolet. Kumppani löytyi, koska joku oli pakko olla. Tai sitten maksettiin vanhan piian tai -pojan veroa. Näin entisaikojen vähemmän ruusuisia puolia kommentoitiin:

– Noissa elämän mittaisissa liitoissa oli paljon pettämistä ja syrjähyppyjä.

– Esim. sotien ja jälleenrakennuksen aikana ihminen hahmotettiin käytännöllisyyden ja välineellisyyden kautta, kansakunnan etu oli korkein päämäärä. Sosiaalinen paine mennä naimisiin ja hankkia paljon jälkeläisiä oli suuri. Naimattomia halveksuttiin, etenkin naisia.

– Eikä ennen vanhaan erottu vaikka olisi ollut miten kauhea puoliso tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ”suvaitsevaiset” kommentaattorit ovat niin hajalla Suomessa vierailevasta professori Jordan Petersonista?

Toronton yliopiston psykologian professorin Jordan B. Petersonin teesit ovat länsimaiden ”suvaitsevaisille” yksinkertaisesti liikaa. Elämäntaito-opastaan Helsingissä sunnuntaina esitellyt Petersson herätti arvatunlaisia reaktioita myös suomalaisessa kulttuurikentässä.


Erittäin kärkkäästä ja läpipolitisoituneesta keskustelutyylistään tunnettu vasemmistoprofessori Panu Raatikainen ehti jo etukäteen lytätä Peterssonin käytännössä kaikilta osin.

Raatikainen katsoo arviossaan, että:

– Petersonin teesit pohjaavat ”pseudotieteelliseen huuhaahan”.
– Niin sanottu uusmarxismi on salaliittoteoria.
– Vasemmisto ei ole soluttautunut mediaan, kirkkoon ja koulutuslaitoksiin.
– Poliittinen korrektius on laajana ilmiönä myytti.

Jordan Petersonin keskeinen teesi on pitkälti päinvastainen – uusmarxilaisuudella on voimakas vaikutus länsimaiden yliopistoissa.

Raatikainen kuvailee uusmarxismin kertomusta, joka hänen itsensä mielestä siis ei pidä paikkaansa: ”Kun kommunistista vallankumousta ei lännessä tullutkaan, länsimainen vasemmisto, erityisesti Frankfurtin koulukunta, laati uuden strategian. Tavoitteeksi asetettiin tuhota länsimaat ”sisältä päin” hävittämällä niiden perinteinen kulttuuri ja kristinusko ja näin murtaa länsimaiden moraalinen perusta. Vasemmisto soluttautui mediaan, kirkkoon ja koulutuslaitoksiin. Keskeisessä asemassa oli Marxin ja Freudin oppien sekoittaminen. Muun muassa feminismi, seksuaalinen vallankumous sekä seksuaali- ja etnisten vähemmistöjen puolustaminen ovat kaikki osa kulttuurimarxismin suunnitelmaa.”

Varmemmaksi vakuudeksi Raatikainen lyttää myös Peterssonin lukijakunnan.

– Epäilenpä, ettei kovinkaan monella hänen ihailijallaan riitä kärsivällisyys lukea paksua kirjaa, joka etenee hitaasti ja rönsyilee. Viiden minuutin pätkä videota sopii heille paremmin, Raatikainen arvioi Ylen aihetta käsittelevässä jutussa.

Ylen haastattelema filosofi Frank Martela oli arviossaan täysin päinvastaisella kannalla. Hän arvioi, että ihmiset hakeutuvat Peterssonin videoiden äärelle, koska he etsivät älyllisesti haastavampaa sisältöä.

Petersonin esiintymisten älyllisyyttä voi kukin arvioida itse katsomalla suomeksi tekstitetyn haastattelun, jossa Channel 4 -kanavan haastattelija Cathy Newman yrittää ottaa professorista mittaa. Tulos on häkellyttävä näytelmä törmäyksestä, jossa ideologisesti värittynyt, yliyksinkertaistava toimittaja kohtaa tiedemiehen, joka ei alistu poliittisen korrektiuden vaateisiin. Englanninkielistä versiota on katseltu Youtubessa yli 12 miljoonaa kertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pääkirjoitus: Aborttioikeus ei ole radikaalifeminismiä

Päivi Räsänen haluaa maalata abortin kannattajista poliittisia aktivisteja. Se on väärin oikeutta hiljaa kannattaville suomalaisille naisille.

"Radikaalifeministit ovat tehneet tahtomattaan karhunpalveluksen naisille", kirjoittaa kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) maanantaina julkaistussa aborttia vastustavassa pamfletissaan.

90-sivuisessa kirjasessa Räsänen paitsi vastustaa aborttia, myös maalaa kuvaa suomalaisista feministeistä, jotka ovat vieraantuneet abortin naisille tuottamasta syyllisyydestä. Tällaiset radikaalit ovat jotenkin etääntyneet abortin todellisesta luonteesta, eivätkä tunnista asian vakavuutta.

Naisasialiike ei voi Räsäsen mielestä puolustaa naisia puolustamatta ensin lapsia - myös syntymättömiä. Siksi abortista täytyy hänen mielestään keskustella Suomessa "enemmän kuin koskaan".

Räsäsen naiskuvasta on kuitenkin hyvin vaikeaa tunnistaa tavallista suomalaista aborttioikeuden kannattajaa. Henkilökohtaisessa elämässään suomalainen nainen ei nimittäin yleensä mieti aborttia kiihkeänä poliittisena vapausasiana - oli sitten feministi tai ei. Useimmiten hän pohtii - ja kannattaa - aborttioikeutta tilanteissa, jotka ovat lähtökohtaisesti hyvin henkilökohtaisia ja usein myös vaikeita.

Suomessa tuskin on yhtään naista, joka ei olisi pohtinut jollain tavoin suhdettaan aborttiin. Jos tulen teininä vahingossa raskaaksi, mitä vanhempani sanovat? Jos minut raiskataan ja tulen raskaaksi, mitä teen? Jos odottamani lapsi on vakavasti sairas eikä selviä syntymän jälkeen hengissä, mitä teen? Usein lähipiirissä on ihminen, joka on tällaisen vaikean tilanteen todella myös kohdannut, vaikka itse olisi siltä välttynyt.

Se, että Suomi antaa naisille mahdollisuuden pohtia omia kantojaan rauhassa, poliittiselta tai uskonnolliselta painostukselta suojassa ja eri ratkaisuvaihtoehdot heille tarjoten, on perustavanlaatuinen yhteiskunnallinen arvo. Kun Räsänen vaatii keskustelua, taustalla on halu politisoida mielipide, joka on monille henkilökohtainen.

Räsäsellä – aivan kuten myös ulkoministeri Timo Soinilla (sin) – saa tietenkin olla uskontoon pohjautuva oma mielipide abortista. Lisäksi jos aborttilainsäädäntöön haluaa muutosta, sitä on poliitikolla täysi oikeus esittää.

On kuitenkin vahingollista esittää suomalainen aborttioikeuden kannattaminen lähtökohtaisesti politisoidussa valossa. Tavallisten suomalaisten hiljainen suvaitsevaisuus ei ole kiihkeää feminismiradikalismia, eikä sitä sellaiseksi keskustelussa myöskään pidä hyväksyä.

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuolenvaihdoksia suorittavat kirurgit ilmaisevat epäilyksensä nyt trans-sukupuolisuudesta
Yhä useammat katuvat sukupuolenvaihdostaan ja haluavat takaisin syntymäsukupuoleen


Serbialainen professori Miroslav Djordjevic tuli tunnetuksi yli kaksi vuosikymmentä sitten saamalla mainetta yhtenä maailman ensimmäisenä sukupuolielinten "jälleenrakennuskirurgina". Tehtyään vuosia miesten ja naisten kehoille leikkauksia​​, hän on alkanut huomata jotakin: toimenpide nimeltä sukupuolenvaihdosleikkaus ei teekään potilaita onnelliseksi.

Sateenkaarilippujen heiluttamisen ja pride-marssien ulkopuolella nämä transsukupuoliset henkilöt kärsivät todellista tuskaa. Djordjevicin kaltaisten lääkärien mukaan he kamppailevat, mutta heidän taistelunsa on jotakin, mitä media tai LGBT-aktivistit eivät halua myöntää.

Perhetutkimusneuvoston (Family Research Council, FRC) puheenjohtaja Tony Perkins kertoo Life Site Newsin artikkelissaan, että erityisesti viimeisen viiden vuoden aikana Djordjevic on hämmästynyt siitä, kuinka monta ihmistä on lähestynyt häntä peruuttaakseen toimenpiteen. Leikkaus, jonka he luulivat tuovan heille tyytyväisyyden, jota he kaipaavat, syöksikin heidät syvempään epätoivoon.

Kanadalaisen National Postin mukaan professori Djordjevic sanoo, että yhä useammat heistä ovat onnettomia.

Viisi vuotta sitten professori sai potilaan Belgradin klinikalleen. Kyseessä oli ensimmäinen transsukupuolinen henkilö, joka otti yhteyttä pyytäen häntä suorittamaan niin kutsutun "käänteisen" eli peruuttavan leikkauksen. Potilas tahtoi palata takaisin syntymäsukupuoleensa. Hänellä oli ollut jo toisella klinikalla miesten sukupuolielinten poistoleikkaus - ja hän oli sen jälkeen muuttanut mieltään.

Seuraavan kuuden kuukauden aikana lisää ihmisiä kääntyi hänen puoleensa. Kuusi henkilöä halusivat niin ikään peruuttaa toimenpiteensä. He tulivat kaikkialta länsimaista, myös Iso-Britanniasta, kokien voimakasta katumuksen tunnetta, Djordjevic kertoo.

Djordjevic huomauttaa, että "miespuolisten sukupuolielinten palauttaminen" on monimutkaista ja tuskallista, jossa tarvitaan useita toimenpiteitä - mutta myös kallista ja se maksaa tuhansia dollareita.

Djordjevicin mukaan suurin osa oli miehiä, jotka olivat käyneet läpi leikkauksen naisiksi. He kertoivat hänelle "masennuksesta, joka teki toimintakyvyttömäksi" ja rankoista itsemurha-ajatuksista.

"Voi olla todellinen murhenäytelmä kuunnella näitä tarinoita", hän sanoo. "Mutta siltikään, vaikka he ovat pääosassa, he eivät tule kuulluiksi", lääkäri huomauttaa ja jatkaa, että kun lääkärit ja asianajajat alkoivat vaatia lisää tutkimusta sukupuolenvaihdosleikkauksen vaikutuksista, ne sivuutettiin.

Lääketieteellinen yhteisö ja yliopistot, jotka tavallisesti tutkisivat näitä asioita, pelkäsivät yliopistoon kohdistuvaa kritiikkiä ja transsukupuolisten aktivistien painostusryhmiä. Englannissa Bath Spa -yliopisto hylkäsi pyynnön tutkia Djordjevicin kohtaamaa katumusta sukupuolenvaihdosleikkauksen läpikäyneillä ja toimenpiteen peruuttamista.

Sukupuolenvaihdoksen peruuttamista "puheenaiheena" pidettiin "mahdollisesti poliittisesti vääränä".

Anonyymi kirjoitti...

Miesten tasa-arvoseminaari oli liikaa Åbo Akademille – järjestäjille näytettiin tylysti ovea: ”Jossain kulkee raja”

Rehtori teki päätöksen saatuaan vetoomuksen yliopiston henkilökunnalta.
TURUSSA sijaitseva yliopisto Åbo Akademi päätti maanantaina kieltää järjestämässä tiloissaan seminaaria nimeltä Jämställdhet ur mansperspektiv – en provocerande självklarhet eli vapaasti suomennettuna Tasa-arvo miesnäkökulmasta – provosoiva itsestäänselvyys.

Asiasta teki päätöksen Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa yhdessä johtoryhmänsä kanssa.

– Tämä ei ollut helppo päätös, ja siinä oli monia näkökulmia. Kannatamme monenlaisia keskusteluja ja debatteja, mutta tässä oli elementtejä, jotka koettiin halventaviksi. Totesimme, että tämä ei sovi meidän tiloihimme, Hupa kommentoi Ilta-Sanomille.

Kyseessä on rekisteröimättömän, Intresseföreningen för jämställdhet och samhälle vid Åbo Akademi -nimisen yhdistyksen järjestämä tilaisuus, johon on kutsuttu kohuttu muusikko, tv-persoona ja poliittinen toimija Alexander Bard.

Bard joutui kohun keskelle kotimaassaan Ruotsissa, kun arvosteli kovin sanoin metoo-liikettä. Bard muun muassa twiittasi, miten ”historia on täynnä naisia, jotka ovat syyttäneet miehiä perättömästi raiskauksista”. Hän on myös huoritellut ruotsalaisia naispoliitikkoja.

Seminaarissa on tarkoitus esittää dokumentti The Red Pill, joka kertoo miesten oikeuksia ajavasta liikkeestä. Dokumentissa keskustellaan mm. miesten itsemurhista, syrjäytymisestä ja terveysongelmista mutta sitä on syytetty myös naisvihasta ja siitä, että rahoittajilla on yhteyksiä äärioikeistoon.

– Kun järjestäjät ottivat yhteyttä ja esittivät ohjelman otsikon ja päälinjat, ne vaikuttivat olevan ok. Kun saimme tarkemman ohjelman, siitä heräsivät erilaiset tuntemukset, Hupa kertoo.

PÄÄTÖKSEEN vaikutti Åbo Akademin työntekijöiden voimakas reaktio. Rehtorille toimitettiin vetoomus, jossa vaadittiin seminaarin kieltämistä yliopiston tiloista. Asiasta ensin uutisoineen Åbo Underrättelserin mukaan yksi tutkija uhkasi vetää tutkimuksensa ja sen rahoituksen pois Åbo Akademista, mikäli seminaari järjestetään.

Vetoomuksen alullepanija, Åbo Akademin projektitutkija Blanka Henriksson lähetti sen kollegoilleen lauantaiaamuna.

– Saimme 35 nimeä. Monet eivät lue sähköpostiaan viikonloppuisin, joten olisimme muuten saaneet vielä parikymmentä lisää, hän kertoo.

Pääsyy vetoomukseen oli hänen mukaan tilaisuuden luonne, joka ei ole keskusteleva.

– Tilaisuuteen kutsutut henkilöt ovat sanoneet julkisesti rasistisia ja seksistisiä kommentteja, eivätkä he ole mielestämme oikeita henkilöitä puhumaan ylipistossamme.

– En puhu nyt kaikista järjestäjistä, mutta osa heistä on osallistunut aiemmin eri seminaareihin vain metelöidäkseen ja provosoidakseen.

Henrikssonin mukaan myös seminaarissa näytettävä dokumentti vaikutti asiaan, sillä siinä muun muassa vähätellään naisten alisteista asemaa.

– On hienoa saada tilaisuuksia, joissa tuodaan esiin miesten näkökulmia. Mielestäni niissä ei kuitenkaan kannata tuoda esiin ajatuksia, että naiset eivät olisi millään lailla sorrettuja tai valehtelisivat kertoessaan häirinnästä.

Sekä Henriksson että Hupa ymmärtävät, miksi jotkut saattavat syyttää yliopistoa sananvapauden rajoittamisesta.

– Totta kai sananvapaus on tärkeää, mutta kaikkea ei tarvitse sallia joka paikassa. Tämä on ihmisten työpaikka. Eihän lääketieteelliseen tiedekuntaankaan kutsuta rokotteiden vastustajia, Henriksson sanoo.

– Jossain kulkee se raja, milloin jokin on loukkaavaa ja milloin positiivisessa mielessä provokatorista. Tässä katsottiin, että tilaisuus meni sinne toiselle puolelle, Hupa sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Åbo Akademi kielsi miesten tasa-arvoseminaarin tiloistaan – päävieraaksi pyydetty ysäritähti raivostui: ”Skandaali”

Ruotsalainen vaikuttaja Alexander Bard pitää yliopiston toimintaa sananvapauden vastaisena.
Turussa sijaitseva yliopisto Åbo Akademi päätti maanantaina kieltää järjestämästä tiloissaan seminaaria nimeltä Jämställdhet ur mansperspektiv – en provocerande självklarhet eli suomeksi Tasa-arvo miesnäkökulmasta – provosoiva itsestäänselvyys.

Rehtori Mikko Hupan mukaan päätökseen vaikuttivat ohjelma ja vieraat, jotka osa yliopiston henkilökunnasta koki loukkaavina.

Rehtori ja johtoryhmä vastaanottivat asiasta vetoomuksen, jonka oli allekirjoittanut 35 ihmistä.

Vetoomuksen aloittaneen projektitutkija Blanka Henrikssonin mukaan muun muassa ruotsalaisen Alexander Bardin osallistuminen seminaariin oli kyseenalaista.

– Tilaisuuteen kutsutut henkilöt ovat sanoneet julkisesti rasistisia ja seksistisiä kommentteja, eivätkä he ole mielestämme oikeita henkilöitä puhumaan ylipistossamme.

Bard, 57, on Ruotsissa supertähden mainetta nauttiva muusikko, tv-esiintyjä kirjailija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Suomessa hänet muistetaan muun muassa 90-luvulla suosiota niittäneestä Army of Lovers -yhtyeestä. Viime vuosina hän on tuomaroinut osallistujia Idol ja Talent -ohjelmissa.

Bard nousi otsikoihin viime vuoden lopussa, kun hän kritisoi julkisesti metoo-kampanjan saamia sävyjä.

Bard muun muassa twiittasi, miten ”historia on täynnä naisia, jotka ovat syyttäneet miehiä perättömästi raiskauksista”. Hän on myös huoritellut ruotsalaisia naispoliitikkoja.

TV4:aa vaadittiin antamaan Bardille potkut, mutta hän sai jatkaa tuomarina.

Bard shokissa
Ilta-Sanomat tavoitti puhelimitse Bardin, joka oli kuullut seminaarin hyllyttämisestä.

– Olen aivan shokissa päätöksestä. Pidän samasta aiheesta luentoja Ruotsin yliopistoissa jatkuvasti ja olen vieraillut useissa eurooppalaisissakin yliopistoissa. Minua ei ole koskaan aiemmin kielletty tulemasta mihinkään, hän kauhistelee.

Bard ihmettelee päätöstä siksikin, että Yle Svenskan on tarkoitus taltioida kyseinen seminaari.

– Tämä on tärkeä aihe, ja siksi kansallinen tv-yhtiö on mukana. Olen pöyristynyt siitä, että seminaari kielletään vain siksi, että jotkut sen sisällöstä tietämättömät ihmiset ovat kirjoittaneet johdolle kirjeen.

– Kirje oli täynnä valheita ja selkään puukotusta. Minusta on levitetty asioita, jotka eivät todellakaan pidä paikkaansa. Siksi on tärkeää, että tapaus tuodaan avoimesti esille.

Bardin mukaan tilaisuuteen on kutsuttu keskustelemaan myös useita feministisiä ryhmiä. Pääteema on se, miten naiset ja miehet voivat olla tasa-arvoisia, vaikka ovat erilaisia.

Hän rinnastaa yliopiston päätöksen keskusteluun, joka Ruotsissa on meneillään.

– En ole kriittinen metoo-liikettä kohtaan. Olen kriittinen sitä kohtaan, millaiseksi se on muuttunut. Ei ole huono asia, että naiset kertovat häirinnästä. Se on huono asia, että syyttömiä miehiä vedetään lokaan. Oikeusvaltioperiaate täytyy säilyttää.

– Metoon alkuperäinen pointti oli se, että naisilla olisi turvallisempaa töissä ja julkisilla paikoilla ja miehet ymmärtäisivät, että häirintä ei ole ok. Miksi ihmeessä olisin sellaista vastaan? hän kysyy.

”Olen feministi”
Bard määrittelee itsensä feministiksi. Hän kertoo äitinsä olleen feministi ja tyttöystävänsä olevan feministi. Sen sijaan Suomessakin päätään nostava ”kolmannen aallon feminismi” kauhistuttaa häntä.

– Kaikki poikkeavat mielipiteet yritetään tukahduttaa ja sensuroida. Ihmiset valehtelevat toisistaan. Jos miehet tekisivät vihakampanjan naisia kohtaan, se olisi yhtä vaarallista kuin se, mitä monet feministit nyt tekevät.

Bard pitää Åbo Akademin toimintaa selvänä merkkinä siitä, että myös Suomessa on miesvihaa. Siksi hän pitää tasa-arvokeskustelua miesten näkökulmasta erittäin tärkeänä.

yosabrams0918 kirjoitti...

Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nonetheless I'm experiencing difficulty with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting identical rss problem? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx casino bonus

yanmaneee kirjoitti...

nike epic react flyknit
balenciaga triple s
curry 5
golden goose sale
vapormax
louboutin outlet
golden goose sneakers
lebron 16 shoes
bape clothing
air max 95

Sohbet kirjoitti...

httpsSohbet video chat

Mobil Sohbet camera chat://www.gevezeyeri.com/

casinositeone.JDS kirjoitti...


Thanks for posting this valuable information, really like the way you used to describe.

casinosite777.top kirjoitti...


Hope I'll get such posts in future too.

casinositeguidecom.JDS kirjoitti...


I must say that this is a great post.

safetotositepro.JDS kirjoitti...

Really I am impressed from this post.

totosafesite kirjoitti...

Thank you a lot for giving everyone remarkably memorable possibility to read from this web site

bacarasite kirjoitti...

I am very enjoyed for this blog. Its an informative topic.