tiistaina, helmikuuta 22, 2011

Pauli Sumasen uusi kirja

Pauli Sumaselta ilmestyy tänään kirja “Vaiettua tietoa tasa-arvosta”. Kirja sisältää kolme uutta tutkimusta, jotka kumoavat virallisina totuuksina pidettyjä olettamia:
 1. Ensimmäinen tutkimus osoittaa, että kokoaikatyötä tekevien miesten työviikko on 40,9 tuntia eli 177,7 tuntia/kk ja kokoaikatyötä tekevien naisten työviikko on 34,2 tuntia eli 147,7 tuntia/kk. T
 2. Toinen tutkimus osoittaa, että kun miehen ja naisen palkkavertailu tehdään ILO:n, YK:n, EU:n ja ex. tasa-arvovaltuutettu Petäjäniemen määrittelemällä tavalla, niin brutto- / nettopalkkana miehen palkkaeuro on 98 / 93 senttiä ilman eläke-etuuden huomioimista ja miehen palkkaeuro on 92 / 87 senttiä eläke-etuus huomioiden.
 3. Kolmas tutkimus laskee kokoaikatyötä tekevän miehen ja naisen saaman palkan ja eläkkeen koko eliniän aikana yksityisellä sektorilla. Miehelle maksetaan yksityisellä sektorilla kokoaikaisesta työstä elinikäisenä palkkana ja eläkkeenä 90 senttiä samanarvoisesta työpanoksesta, mistä nainen saa euron.
Kokoaikatyötä tekevien työtunnit

Tutkimus käsittelee kokoaikatyötä tekevien miesten ja naisten tehtyjä työtunteja. Tähänastiset työaikatutkimukset on tehty haastattelujen pohjalta, mutta haastattelututkimukset ovat melko epäluotettavia ihmisten ajankäytön tutkimisessa.

Ajankäyttötutkimusaineiston mukaan kokoaikatyötä tekevien palkansaajamiesten todella tekemä vuosityöaika on 2133 tuntia ja naisten 1782 tuntia vuodessa (ilman tuntiperustaisesti maksettuja ylityötunteja). Miehet tekevät siis kansanomaisesti ilmaistuna "sorvin ääressä" 19,7 % enemmän työtunteja vuodessa kuin naiset.

Jos jaamme havainnollisuuden vuoksi vuoden työtunnit 46 viikkoa kohden, saamme palkansaajamiehen keskimääräiseksi viikkotyöajaksi 46,4 tuntia ja naisen 38,7 tuntia.

Kokoaikatyötä tekevän miehen työviikko on 7,7 tuntia pidempi kuin naisen.

Pauli Sumanen on ensimmäinen tutkija, joka on tehnyt Suomessa palkkaerotutkimuksen ILO:n periaatteen: "Sama palkka samanarvoisesta työstä" - mukaisesti. Yhtä normaaliin aikaan (7-18) tehtyä miehen ja naisen normaaliolosuhteista työtuntia pidetään tässä tutkimuksessa samanarvoisena työsuoritteena.

"Sama palkka samanarvoisesta työstä" - periaatteen mukaisesti laskettuna mies saa palkkaa alle 98 senttiä, kun nainen ansaitsee yhden euron (ilman eläke-etuuden huomioimista).

ILO:n yleissopimuksessa nro 100 sanotaan: "Sanonta "palkka" tarkoittaa varsinaista pohja- tai vähimmäispalkkaa sekä kaikkia muita palkkaetuja, jotka työnantaja suoraaai välillisesti suorittaa työntekijälle työsuhteen perusteella joko rahana tai luontoisetuina." Työeläke on työsuhteeseen sidottu välillisesti maksettava etuus, jonka rahoittamiseen työntekijä kaiken lisäksi myös itse osallistuu, joten se on otettava huomioon oikein tehdyssä palkkavertailussa.

Sama palkka samanarvoisesta työstä - periaatteen mukaan laskettuna, työsuhteeseen välillisesti sidottu työeläke-etuus huomioiden, kokoaikatyötä tekevä mies saa palkkaa alle 92 senttiä naisen yhtä euroa kohden.

Mistä tehtyjen työtuntien ero johtuu?

1. Rakenteellinen ero miesten ja naisten työpaikoissa. Kuntasektorilla on noin 80 % on naisia. Kunnilla on lyhyemmät työajat, pidemmät lomat, sairasajan täysi palkka pidemmältä ajalta, alempi täyden eläkkeen eläkeikä ja suuremmat sairaspoissaolot. Lisäksi sosiaali- ja terveydenhoitoalalla alle puolen tunnin ruokatunti lasketaan työajaksi.

2. Miehiä on enemmän yksityisellä sektorilla provisio- ja täysurakkapalkkaisessa työssä, joissa ei tunneta ylityöaika - käsitettä ja työpäivä venyy, kun sitä ei mitata.

3. Kokonaistyöaikaa tekevät pääasiassa miehet. Esimiehinä toimivat työntekijät ovat etenkin yksityisellä sektorilla Työaikalain 39 pykälän mukaisessa kokonaistyöajassa, missä lisä-, yli- ja sunnuntaityöstä ei makseta erillistä korvausta, vaan korvaus sisältyy palkkaan. Kokonaistyöaikaa tekeviä on Suomessa varmaan toista sataa tuhatta, valtaosa miehiä. Tarkkaa tilastolukua ei liene kellään. Kokonaistyöaikaa ja -palkkausta ei tunneta Tilastokeskuksen tilastoissa.

4. Naiset vaihtavat 30 % ylitöistään vapaaksi, miehet 16 %.

5. Erot sairauspoissaoloissa. Tilastoinnin erilaisuuden vuoksi todellista oman tai läheisen aiheuttamaa sairaspoissaoloa ei tiedetä. Sosiaali- ja terveysministeriön luvut vuoden 2011 budjetissa ovat: Miehet 9 sairaspäivää, naiset 11 päivää.

6. Miehet tekevät palkatonta ylityötä noin 28 minuuttia viikossa, naiset noin 16 minuuttia.

7. Miehet vaihtavat useammin työpaikkaa kuin naiset ja siksi heillä on lyhyemmät kesälomat eikä ollenkaan talvilomaa ensimmäisenä työvuotena uudessa työssä.

8. Miehet tekevät useammin matkatyötä kuin naiset. Tavanomaista on, että matkan aiheuttamista normaalin työpäivän ylittävistä tunneista ei makseta palkkaa.

Naisten eläkepommi väännettynä rautalangasta

Laskennan oletustiedot: Miesten keskiansiot 3000 euroa, naisten 2400 euroa/kk (Naisten ansiot 80 %). Työnantajan eläkemaksu 18 %, työntekijän 4,7 %. Keskimääräinen työssäoloaika nykyisin Suomessa 37 vuotta. Miehet keskimäärin eläkkeellä 12 vuotta, naiset 18 vuotta. Eläke noin 55 % palkasta.

Laskelma:
 • Miehen eläkesuoritus on 237 600 euroa
 • Työnantaja on maksanut 239 760 euroa, joka riittää
 • Työnantajan osuudesta jää 2 160 euroa (hallintokuluihin ja rahastoon)
 • Naisen eläkesuoritus on 285 120 euroa
 • Työnantaja on maksanut 191 808 euroa, joka ei riitä
 • Nainen itse on maksanut 50 083 euroa, ei riitä vieläkään, vajausta 43 229 euroa
 • Miehen palkasta on peritty 62 604 euroa, jolla naisen aiheuttama eläkepommi peitetään!
 • Miehen maksamasta jää vielä ylitse 19 375 euroa (hallintokuluihin ja rahastoon)
Jos miehillä olisi oma TEL-yhtiönsä ja naisilla omansa, niin miesten itse maksama TEL-maksu voitaisiin poistaa ja naisten itse maksama TEL-maksu olisi noin 9 %.

Työeläkejärjestelmä on ulkomaailmalta sulkeutunut ja sen tiedot ovat salaisia. Työeläkejärjestelmästä ei anneta tämän tapaisia tietoja sukupuolikohtaisina julkisuuteen.

JULKAISUTILAISUUS

Miesten tasa-arvo ry järjestää Pauli Sumasen kirjan “Vaiettua tietoa tasa-arvosta” julkistamistilaisuuden Helsingin rautatieaseman ravintola Elielin kabinetissa tiistaina 22.2.2011 klo 18-20.

25 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Nämä Sumasen teesit on otettava vakavasti. Nyt tasa-arvoviranomaiset, tilastokeskus ja muut yrittävät vaieta hänet kuoliaaksi ja vältellä avointa keskustelua ja kriittisyyttä. Siihen ei pidä alistua. Miesten tasa-arvo ry:n ja muiden miesjärjestöjen on pidettävä huoli siitä, että kissa pysyy pöydällä.

Henry Laasanen kirjoitti...

Sumanen on keskiviikkona 23.2. YleX:n etusivu-vieraana kello 12.05.

Olisi mukava kuulla palkkatutkijoiden kommentit Sumasen teeseistä ja nostaa ne sitä kautta keskusteluun.

Jorma kirjoitti...

Kaatumalla tai putoamalla kuoli yli 1100 suomalaista

Tämä kannattaa muistaa, kun ensi kerran taas vaahdotaan naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja vaaditaan sen torjuntaan loputtomasti resursseja.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt taytyy odottaa feministin kommenttia, jossa kerrotaan Sumasen uskomattoman katkerasta naisvihasta!

Jorma kirjoitti...

Lunta tuli jo tupaan viime keväänä:

Sumas-causti HS-raadin kynsissä

Näitä kommentteja kun lukee, niin itkee ja nauraa yhtä aikaa.

Homo kirjoitti...

Hyvin ovat ilmeisestikin menneet feministisen professori
Elina
Lahelman ja Anne, "Tulta munille!", Moilasen miesvihamieliset opit perille. Miksei muuten syytetä esimerkiksi pakottamisesta seksuaaliseen tekoon tai lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - siksikö, että kyseessä on nainen?:

IL: Naisrehtori hyllylle oppilaiden nöyryyttämisestä Etelä-Savossa

...
Naisrehtorin luokalla olevan oppilaan lähisukulainen kertoo Iltalehdessä, että opettaja oli muun muassa pakottanut koulupojan suutelemaan toista poikaa rangaistukseksi myöhästymisestä ja metelöinnistä. Lähisukulaisen mukaan opettajan kerrotaan myös haukkuneen oppilaitaan tyhmäksi ja teipanneen oppilaita tuoliin.
...

Homo kirjoitti...

Tutkimus: Kuidut pidentävät elämää

Jorma kirjoitti...

Keskinen kirjoitti uuden rakkausrunon sairastuneelle Hamamatille

Kuka vielä väittää, että suomalainen mies ei osaisi olla herkkä, runollinen ja romanttinen? Kyllä tässä jäävät kaiken maailman latinorakastajat kirkkaasti kakkoseksi.

Jorma kirjoitti...

Katja Grekula toi tasa-arvoa sotilasleiriin Afrikassa

Näin se maailma pelastuu. Hyvä tietää, ettei verorahojamme haaskata vanhustenhoitoon tai muuhun tyhjänpäiväiseen.

"Eurooppalaisilla oli vahvoja ennakkokäsityksiä tasa-arvokoulutuksen hyödyllisyydestä, mutta somalit suhtautuivat uuteen aihepiiriin avoimesti."

Ehkä eurooppalaisnaisten, etenkin feministien, kannattaisi muuttaa Somaliaan, kun siellä on noinkin edistyksellinen ilmapiiri.

Homo kirjoitti...

Isä leipoi pojalleen Angry Birds -synttärikakun - katso hauska video!

Homo kirjoitti...

Pilaversio Pravdasta taitaa osua joiltain osille aika lähelle totuutta.

Nihilisti kirjoitti...

"Pauli Sumanen on ensimmäinen tutkija, joka on tehnyt Suomessa palkkaerotutkimuksen ILO:n periaatteen: "Sama palkka samanarvoisesta työstä" - mukaisesti. Yhtä normaaliin aikaan (7-18) tehtyä miehen ja naisen normaaliolosuhteista työtuntia pidetään tässä tutkimuksessa samanarvoisena työsuoritteena."

Eikö kukaan ole kertonut Sumaselle, että ei näin saa tehdä? Sehän rikkoo koko .80c myytin? Ja uutiset&valtamedia olisi ollut väärässä kun toitottavat tätä myyttiä? Sitä paitsi ei tasa-arvoasiaoissa saa käyttää tilastoja (eikä biologiaa) jos ne ei imartele feministejä!!
Plus, miehet kuolee aikaisemmin, koska ne on vaan tyhmempiä, koska mehän ollaan pohjalla täysin samanlaisia.

Homo kirjoitti...

Narttujen suoltamia lapsia ei ole taidettu laskea...:

Nainen päästää 7 kiloa vähemmän kuin mies

Jorma kirjoitti...

Kunta-alan työntekijöiden uhkailu lisääntynyt


Onko tässä taas kyse "kokemisista" vai ihan todellisten uhkatilanteiden määrän lisääntymisestä? Niin tai näin, ei uhkatilanteiden määrän kasvukaan yllättäisi, sillä terveydenhuollossa ja vanhustenhuollossa on kipupisteensä, eikä koulutuskaan ole ollut entisensä sen jälkeen kun opettajien oikeudet ylläpitää kuria poistettiin.

Yle: Seksiä myydään Helsingin kaduilla – poliisi levittelee käsiään

Kyllä uusmoralisteja taas ketuttaa.

"Seksipalvelujen myyminen ja ostaminen julkisilla paikoilla on Suomen järjestyslaissa kielletty sakkojen uhalla."

Tässäpä ratkaisu kerjäläisongelmaan: kielletään se julkisilla paikolla sakon uhalla.

Vortac kirjoitti...

Sehän rikkoo koko .80c myytin?

".80c"?

Siis kahdeksan sentin kymmenesosaa?

Tarkoitat varmaan 80 sentin myyttiä.

0.80 euroa on 80 senttiä. Mutta 0.80 senttiä on 80 sentin sadasosaa, sitä tuskin tarkoitit, vai mitä?

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Mitä itse aiheeseen tulee, niin mainiota edistystä kylläkin, mutta olisi kyllä uskallettava samaan syssyyn mainita KAIKKI raha-asioihin vaikuttavat asiat.

Eli naisen neloispalkkaa ei tässä edes mainita. Jos kaikki otetaan huomioon, olettaisin että miehen euro ei ole edes 20 senttiä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Jatkaakseni vielä kommenttiani (harmillista, kun aina tulee lisää kommentoitavaa tai joku pointti mieleen vasta, kun olen jo lähettänyt edellisen) ..

Onkohan olemassa, tai suunnitelmissa tutkimuksia tuosta, että miten paljon miehen kokonais-euro on, siis tutkimuksia, joissa otetaan naisen neloispalkka (tai edes kaksoispalkka) huomioon?

Tällaista tutkimusta on toki vaikeampi tehdä, koska näitä asioita ei yleensä kirjata mihinkään.. mikä tietenkin hyödyttää naisia tavattomasti, sillä he voivat teeskennellä köyhää timanttisormus ja miehen kuukausipalkka taskussaan, ja siten ylläpitää uhriasemaansa ja tuota "80 sentin" myyttiä.

Kun nainen nai aina ylöspäin, ja saa sitten käyttöoikeuden (joka käytännössä vastaa omistusoikeutta) miehen autoon, huvilaan, huvijahtiin, tietokoneisiin, luottokorttiin ja käteisvaroihin tekemättä sekuntiakaan työtä (seksihän on iloa eikä työtä, vai mitä?), tätä on hyvin vaikea tutkimuksilla mitata, koska eihän se missään papereissa tai tilastoissa suoraan näy.

Kuitenkin, olisi tärkeätä saada tarkkaa ja paikkansapitävää tietoa tästäkin asiasta, sen sijaan että siitä vain vaietaan, eikä uskalleta puhua.

Vasta silloin saamme todellisempaa kuvaa miehen ja naisen "eurosta", ja yleensäkin näemme, miten huonossa asemassa miehet ovat naisiin nähden. Miehelle ei ole yleensä mahdollista saavuttaa kaksoispalkkaa, etenkään tekemättä muuta kuin kauniilta näyttäminen ja jalkojen silloin tällöin levittäminen omaksikin huviksi ja iloksi.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Asunnottomien yömajat pakkasilla tupaten täynnä

"Esimerkiksi Hietaniemen palvelukeskuksessa Helsingissä on yöpynyt jatkuvasti 20-30 ihmistä, joille ei ole riittänyt varsinaisia yöpaikkoja."

ja

"Koko Suomessa on yhteensä noin 8 000 asunnotonta henkilöä."

Kovin on sukupuolineutraalia. Aivan liian sukupuolineutraalia. Näin niitä tasa-arvo-ongelmia lakaistaan maton alle.

Vortac kirjoitti...

Jorma, totta - mutta lisäksi huomauttaisin, että "henkilö" ja "ihminen" eivät ole sama asia, vaikka tuossa suoritetaankin 'joinder' näiltä ihmisiltä kysymättä näiden asioiden välille.

Lakiyhteiskunta on aika mielenkiintoinen ja melko hirvittävä juttu.

"Henkilö" on se paperi, jossa ihmisen nimi on kirjoitettu ISOILLA KIRJAIMILLA, ja yleensä sukunimi ensin. "Ihminen" on se elävä olento, jonka nimi on kirjoitettu Isolla Etukirjaimella ja etunimi ensin.

Lain edessä nämä ovat kaksi totaalisen eri asiaa - vain henkilöön voi kohdistaa säädöksiä ja asetuksia, ihmistä sitoo vain ns. 'common law' (tälle ei ole hyvää suomennosta).

- Vortac

Pauli Sumanen, emeritustutkija kirjoitti...

http://ylex.yle.fi/ihmiset/vierasarkisto/tutkija-pauli-sumanen-ei-ole-mitaan-vaaraa-etta-naisen-euro-on-80-senttia


Jos olit sorvin ääressä, tuossa osoitteessa on haastattelu jonkin aikaa

Vortac kirjoitti...

Heh, tuosta linkistä voi tajuta sanan "väärää" sanaksi "vaaraa", koska linkeissä ei ole skandeja.

Linkit kannattaa täällä muutenkin laittaa varsinaisiksi linkeiksi html-kielen avustuksella. Eli

Tutkija Pauli Sumanen - Ei ole mitään väärää siinä, että naisen euro on 80 senttiä

Kas noin, näyttää mehevämmältä, vai mitä?

Homo joskus jaksoi jankuttaa asiasta minulle ja peräänkuuluttaa (no pun intended) tuota html-linkitystä, joten sitten aloin harjoittamaan moista ja jopa tykästyinkin siihen. Kuulemma esim. puhelimella tms. vimpaimella on helpompi vain valita linkit kuin kopioida niitä tekstinä selaimeen (tosin miksi niitä nyt pitäisi puhelimella käyttää muutenkaan - nykyajan elämänmeno on kyllä sairasta, kun ei ehditä edes istumaan koneen ääreen Henryn blogeja lukemaan, vaan sekin pitää tehdä kiireisesti lennossa).

Mutta sinänsähän sillä ei ole esim. itselleni juurikaan merkitystä, ajattelin vain näin huomiona kertoa. Se näyttänee myöskin "professionaalisemmalta", jos sellaisesta on kiinnostunut.

Niin ja tällä tavalla saa skanditkin mukaan vaivattomasti, kuten näkyy.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

No jospa aloittaisimme ihan siitä että isät jäisivtä hoitamaan lapsiaan kotiin kun lapset ovat pieniä tai sairaita..niin tulisi sitten esille myös se rahallinen panostus joka jää muuten näkymättömäksi. Voisimme samalla laskea kuinka paljon kyhteiskunta säästää kun naiset hoitavat kotitöitä ja kuinka paljon jää maksamatta veroja kun miehet eivät maksa kotona olevalle puolisolle palkkaa työstä, jota nämä puolisot tekevät tytössäkäyvän puolesta ja vielä parempaa otetaan mukaan myös se säästettu kustannus joka tulee siitä että yhteiksunnan ei tarvitse kasvattaa lapsia esim. laitoksessa ja vielä parempaa otetaan mukaan myös se AIKA jonka naiset käyttävtä ja tuhlaavat raskaana ollessaan yhteiskunnan hyväksi tuottamalla yhteiskunnalle ylipäätään uusia kansalaisia. Nämä laskelmasi ovat ihan huuhaata..eivätkä ota kokonaiskuvaa huomioon ollenkaan. Probagandista paskaa.

Vortac kirjoitti...

Täytyy sanoa, että kommentit tuossa linkissä ovat todella femakkaista ja valheellista naisten kotkotuspaskaa vailla totuuspohjaa. "Minä ainaki sain vähemmän palkkaa kerran kuin mies!!!11"-tyyliä, ja sillä sitte koetetaan kumota taas koko juttu.

Ja kaikenlaisia aivan hiton tuulesta temmattuja väitteitä, kuten että "miksi naisilla on vähemmän työtunteja? koska nainen ei saa vakipaikkaa niin helposti kuin mies :/" tai jotain tällasta.. hoooh!

Eipä alkanu aamu hyvin, kun tollasta soopaa joutu lukemaan. Kummallista, miten totuus ei kelpaa kenellekään, vaan etenkin naisten on tehtävä kaikenlaisia väännöksiä ja väärennöksiä, niin ettei koko totuutta niiden takaa enää näekään.

Tässä on muutama näistä kommenteista, jotta voitte huomata, miten irrallaan todellisuudesta ne lilluvat:

Näinhän se on että mies on töissä enemmän, mutta paljon aikaa menee lorvailuun. Nainen on tunnollinen ja käyttää työaikansa tehokkaammin kuin mies.

Asiahan on nimenomaan päinvastoin! Nainen viilaa kynsiään ilmastoidussa toimistossa juoruten kavereidensa kanssa viime viikonlopusta, kun mies nakuttelee samaan aikaan tunnollisesti liikenteen melussa ja saasteessa ja pakkasessa tiiliä katuun!

hetkonen...entisessä työssäni minut palkattiin ensin ja sain satasen vähemmän kk-palkkaa kuin jälkeenpäin samaa tehtävää tekemään palkattu mies...ja tein vähintään yhtä paljon tunteja, jos en enemmänkin...taitaas nyt jossain mättää, tuolla tutkijapäässä...pitäs tutkia muutakin kuin vaan "pelkkää pyörää"...

Huomatkaa taas tämä "no mutta MINÄ sitä ja MINÄ tätä ja kyllä silloin ainakin, _JOTEN_"-efekti. Naisten tyypillinen defenssimekanismi (ja todennäköisesti valheeseen perustuva), jossa otetaan yksilön yksittäinen kokemus, ja laajennetaan se koskemaan koko maailmaa.

"Outoa logiikkaa on myös se että kun nainen tekee töitä esim. 6 tuntia päivässä ja saa esim. 80 senttiä tunnissa ja mies tekee samaa työtä 8 tuntia ja saa 1 euron tunnissa........ miten tässä naisen palkka voi olla sama kuin miehen ? näinhän nainen saa kuuden tunnin työstä 4.8 euroa ja mies samassa ajassa tienaa 6 euroa !!!!!

Juu, kyllä se logiikka tosiaan outoa näyttää naisille olevan, kun sitä ei koskaan osata naisten toimesta käyttää.

Siis eihän se mene niin, että nainen tienaa 80 senttiä tunnissa (voi hyvää päivää, voiko kukaan olla noin älyrajoitteinen?) ja lisäksi tekee vähemmän tunteja - vaan niin, että MOLEMMAT SAAVAT SAMAN TUNTIPALKAN, mutta naiset vain tekevät -vähemmän- tunteja.

Jos sanotaan vaikka 10 euroa tunnissa. 6 tunnissa nainen tienaa 60 euroa, mies tienaa 8 tunnissa tietenkin 80 euroa. Naiset vain työskentelevät vähemmän ja helpompia hommia - se ei näemmä mene jakeluun oikein millään tasolla.

Naisvaltaiset alat ovat vain heikommin palkattuja kuin miesvaltaiset.

Onko todella näin? Miksi naiset valitsevat heikommin palkattuja aloja kuin miehet (siis jos näin on), eikö sitä tule kukaan kysyneeksi? Kukaan ei pakota naista menemään naisvaltaiselle alalle, HUOM.

Tuossa siis esimerkkejä siitä, miten vaikea ihmisille on kertoa totuutta, kun he ovat kertakaikkiaan päättäneet mieluummin uskoa valheeseen.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Anonyymit - valitkaa nimimerkit, tai joutukaa ignoroiduiksi. Sinänsä valitettavaa, että joutuu heittämään joskus lapsen pesuveden mukana, mutta yleensäkin anonyymien "hyvä kommentti" vs. "totaalisen lapsellinen, ala-arvoinen, shaming languagea ja vääristynyttä logiikkaa käyttävä valheellinen propaganda-, ja ad hominem-annos"-ratio on liian huono, jotta kannattaa ottaa riskiä edes vilkaista anonyymikommentteihin päin.

Valitkaa siis nimimerkit ja pysykää niissä, tai teille ei juuri huvita kommentoida, kun ei voi edes kohdistaa kommenttiaan keneenkään yksilöön.

Nythän täällä voi jokainen muodostaa mielipiteensä esim. Jormasta, Vortacista, Pauli Sumasesta, Henrystä, Homosta tai monesta muusta kirjoittajasta ja tuoda sen julki, osoittaa kommentteja juuri heille, todeta, että tämän henkilön kommentti oli asiallinen tai kenties virheellinen jossakin kohtaa, jne.

Dialogi mahdollistuu, ja asiat edistyvät ja kaikilla on mukavampaa.

Mutta kun anonyymi iskee vain jonkin pläjäyksen jonnekin, ja sitten kenties katoaa ikuisiksi ajoiksi, niin ettei kukaan lopulta tiedä, onko hän kommentoinut aiemmin, tai tuleeko hän enää koskaan kommentoimaan, motivaatio dialogin yrittämiseenkin katoaa tyystin.

Ei voida tietää, onko jokainen anonyymi sama henkilö, vaiko jokainen anonyymi kirjoitus kenties eri henkilön kirjoittama. Ei voida tietää, onko sama henkilö kirjoittanut monta hyvää tai huonoa kommenttia, ei voida kannustaa siis ketään, eikä myöskään huomauttaa kenenkään kirjoitusten mahdollisesta virheellisyydestä.

Nimimerkki on vähintä, jonka voi toisten hyväksi täällä tehdä - jos ei ole valmis edes sitä vähää tekemään, on parempi jättää kommentointi kokonaan heille, jotka ovat viitsineet sen verran kanssaihmisiään kunnioittaa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Lisäisin vielä, että anonyymiys ilman nimimerkkiä on yleensä osoitus siitä, että ei ole puhtaat jauhot pussissa. Vaatii selkärankaa, suoraselkäisyyttä -ja luottamusta siihen, että kirjoittamansa asia on totta- valita nimimerkki ja pysyä siinä.

Anonyyminä on aina helppo heittää jotain roskaa toisten silmille ilman kunniaa. Anonyymi kommentti on kuin graffitisotku jollain aiemmin kauniilla pinnalla. Anonyymejä kommentteja ei voi kunnioittaa, eikä arvostaa, koska ne muistuttavat lähinnä hit-and-run-tyyppistä iskua, jossa tekijöistä ei ole tietoa - enemmän kuin mitään aitoa yritystä kommunikoida jotain tärkeää totuutta.

Anonyymius on femakkojen ainoa toimintatapa näillä foorumeilla, koska he eivät itsekään aina usko valheisiinsa, ja koska heidän tarkoituksensa ei ole kommunikoida, vaan tuhota ja häiritä.

Anonyymmiudella on siis erittäin surkea, paha ja huono maine, joten on ymmärrettävää, että pahat, surkeat ja huonot ihmiset käyttävät anonyymiä kommentointia. Hyvät ja suoraselkäiset ihmiset valitsevat nimimerkin, ja pysyvät siinä (tai sitten kirjoittavat jopa ns. 'virallisella nimellään', mutta siinä on jo ripaus hulluutta tai tyhmyyttä tai äärimmäistä rohkeutta tällaisessa maailmassa).

- Vortac