maanantaina, syyskuuta 29, 2003

Blogien lukijat ja tilaajat

Ilkka Kokkarinen pohtii blogissaan, miksi Merten on Top-listalla korkeammalla, vaikka hänen blogillaan on kaksi kertaa enemmän lukijoita? Tässä joitakin selitysyrityksiä:

1. Mertenin blogi ei ole hakukonerobottien indeksoinnissa mukana, jotenka Googlettajia käy hänen sivullaan harvemmin. Tuosta muodostuu arveluni mukaan n. 20-60 kävijän päivittäinen ero.
2. Ilkan kirjoitukset vetävät Pinserin listasta tietämättömiä lukijoita puoleensa, koska Ilkan kirjoitukset käsittelevät joitakin harvemmin käsiteltyjä erikoisaiheita, kuten tietotekniikan opetusta.
3. Ilkka on henkilönä tunnetumpi kuin Merten, jotenka Ilkan blogissa käy enemmän Pinserin listasta innostumattomia tuttavia.
4. "Kauniit ja rohkeat"-ilmiö. Harva tunnustaa katsovansa Kauniita ja rohkeita, mutta kaikki tietävät juonen. Monet Ilkan blogin lukijat eivät tilaa sitä periaatteellisista syistä.

Blogin päivittämisellä on vaikutusta blogin lukijamääriin, mutta kuitenkin vähemmän vaikutusta kuin luulisi. Päivittämisellä ei ole juurikaan vaikutusta sijoitukseen Top-listalla. Kuten Ikuisen kahvitauon tai Sinulle jota en tunnen pistekertymäkaaviosta näkyy, noilla blogeilla riittää aktiivisesti käyviä tilaajia tunnista tuntiin päivittämättömyydestä huolimatta. Itse käyn lukemassa tilaamiani blogeja lähinnä vain silloin, kun niitä on päivitetty. Miksi päivittämättömilläkin blogeilla riittää tilaajakävijöitä miltei yhtä runsaasti kuin päivitetyilläkin?

Blogger tuntuu tekevän omituisia temppuja. Tänään oman blogini osoitteesta löytyi hetken aikaa Queer Joe´s knitting blog! Huomasinkin yllättäen kuuluvani Queerknittingin webringiin, josta löytyykin paljon mukavaa shoppailtavaa. Kysyn vaanillakin oli jonkin hetken ajan sijaisblogi.

Ei kommentteja: