keskiviikkona, syyskuuta 17, 2003

Tunteettomien ammattiyhdistys

Miten ajattelisit naisena, jos joku mies etsisi käsiinsä salaisen puhelinumerosi ja seuraisi sinun perässäsi ulkomaille? Olisitko innostunut romanttisesta ihailijasta vaiko kauhuissasi perverssistä läähättäjästä? Luultavasti vastaus olisi: "Riippuu miehestä." Niinpä, seksuaalinen ahdistelu on eräs harvoista rikoksista, joissa rikoksen tapahtuminen ei aina riipu teosta itsestään, vaan teon suorittajan persoonasta. Jos perverssi läähättäjä paljastuukin pääministeriksi, niin kyseessä onkin kirjan arvoinen romanssi.

Kirja Jätä miehet rauhaan kuvaa miesten etulyöntiasemaa avioliitossa seuraavasti: "Se, että miehillä on toive saada etulyöntiasema on mahtava väline, sillä normaali nainen ei edes huomaa sitä eikä pysty sitä jäljittelemäänkään. Nainen luulee, että heidän suhteessaan vallitsee rauha ja ettei kummankaan mielessä liiku muuta kuin rakkaus, harmonia ja onnellisuus. Sitten tulevat psyykkiset terrori-iskut, sillä mies pelaa toisenlaista peliä. Mies tekee mitä absurdeimpia asioita ja nainen epäilee omaa järkeään; niin älykäs mies kuin hänen miehensä ei toimisi tuolla tavoin, joten ongelman on oltava naisen omassa havaintokyvyssä tai jossakin naisen tekemässä laiminlyönnissä. Jo tuo lähtökohtakin on väärä. Älykäskin mies tulee toimimaan aina samoin mikäli hän haluaa valta-aseman naiseen nähden ja senhän hän haluaa." Tuo kirjan esittämä malli sopii hyvin yksiin Birdyn kokemusten kanssa.

Kirja esittää teesin: "Miesten emotionaalinen umpimielisyys ja sulkeutuneisuus ei ole minkään kasvatusvirheen tai väärinkäsityksen tulosta vaan kollektiivinen etu jota kaikki miehet käyttävät yhdessä ja erittäin yksimielisesti hyväkseen"

"Miesten sulkeutuneisuus ei ole mikään vamma. Miehen vaikeneminen ja kylmyys murentaa naisen. Mitä pieninkin kiltteyden osoitus otetaan vastaan haltioituneena...Miehet ovat muodostaneet kartellin - tunteettomien henkilöitten ammattiyhdistyksen."

"On oikeastaan ihme, että jokin avioliitto yleensä toimii. Naiset valitsevat itselleen miehen välittämättä siitä, onko mies vaikealuonteinen, ei erityisen älykäs ja täynnä kuvitelmia joista nainen ei tiedä mitään. Naisia vaivaa suuruudenhullu käsitys, että he ja avioliitto pystyisivät saamaan miehen järkiinsä."

"Avioliiton lähtökohta on miehillä ja naisilla perustavanlaatuisesti erilainen. Nainen haluaa muodostaa parin ja saavuttaa miehensä kanssa jotakin uutta. Mies tahtoo pysyä omana itsenään ja vieläpä parantaa suhteen avulla omaa asemaansa."

Ei kommentteja: