lauantaina, heinäkuuta 28, 2007

Outoa logiikkaa

Parisuhde tappaa naisen halukkuuden.

Myytävänä minä. Naistutkimuksen maisteri tutkii minuuden kauppiasta, länsimaista ihmistä.
Tiedustellessani mahdollisia syitä siihen, miksi miestutkimus on naistutkimuksen alainen ja kulkee nimellä "kriittinen miestutkimus", saan vannoutuneen naistutkijan yhtäkkiä varuilleen. Hän pyytää saada jutun luettavaksi, ennen kuin se menee painoon.

Tilanne tietyllä tapaa kuvaa akateemisen feminismin ympärillä liikkuvaa debattia: siinä kriittisten kysymysten esittäjät joutuvat toisinaan kävelemään varpaillaan ja jopa välttämään tiettyjä aiheita. Yleisönosastojen ja muiden foorumien perusteella tuntuu, ettei naistutkimusta noin vain voi kritisoidakaan.
Älä laita lomakuvia nettiin!
Kaikki eivät katso perheen lomakuvia samalla viattomuudella, Pelastakaa lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta varoittaa.

Sukulaisten ja tuttavien selattaviksi tarkoitetut kotialbumit ja perhe-elämän kommelluksista raportoivat blogit ovat helppokäyttöisiä ja hauskoja, kunhan käyttäjä tiedostaa internetin varjopuolen: Viattomat rantakuvat voivat päätyä "likaisiin käsiin" ja jopa lapsipornosivuille.

Ruotsin poliisi varoitti muutama viikko sitten laittamasta lomakuvia verkkoon, ja riski on yhtä todellinen Suomessa.

- Arkiviisautta on, ettei nettiin tule päästää lasten kuvia uimarannalta aatamin ja eevan asuissa, rikosylikomisario Lars Henriksson Keskusrikospoliisista tiivistää.

Rakastava vanhempi ei välttämättä tule ajatelleeksi, millainen paratiisi verkko on pedofiileille.

Kuva itsessään voi olla ihan laillinen, ei seksuaalisessa kontekstissa otettu, mutta paheksuttava asia on katsojan silmissä, Henriksson selittää.
Kaiken järjen mukaan pitäisi olla hyvä sia, että pedofiilit katsevat laillisia kuvia. Keneltä heidän seksuaalinen tyydytyksensä on pois laillisia lomakuvia katsellessa. Selittäkää tuo outo logiikka.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kai tuossa pedofiiliasiassa kyse on siitäkin, että lasten vanhempia voisi itseään järkyttää saada tietää lastensa kuvia olevan pedofiilisivustoilla. Kyse ei liene niinkään pedofiilien (sairaan) seksuaalisen tyydytyksen estämisestä vaan vanhempien tunteitten säästämisestä.

Joku voisi tietysti kysyä, että kuinka todennäköistä on lasten vanhempien tietoon menevän pedofiilisivulle päätynyt kuva. Voi olla, ettei kovinkaan todennäköistä, mutta kaikkihan on mahdollista. Tuntuisi varmasti inhottavalta tietää oman lapsen kuvan olevan semmoisessa paikassa..

Anonyymi kirjoitti...

Teoriassa olisi mahdollista, että jos tietystä lapsesta kuvia löytyy enemmänkin ja kyseessä tarpeeksi hullu pedofiili, voisi hän saada päähänsä ko. lapsen kidnapata tai muuten tosielämässä käyttää hyväksi. Varsinkin jos blogi (tai vastaava) on niin avoin, että siitä voi perheen asuinpaikan päätellä. Aika epätodennäköistähän sellainen tietenkin on.

sdasfafasd kirjoitti...

As lust usually triumphs over rejection sensitivity, most boys do find the courage to ask girls out. By the time the majority of boys are 25 or so they have been rejected by scores of girls. And as rejection gets easier to take the more you experience it, I suspect on average that dating practices cause men to be more willing to risk rejection than women. This undoubtedly gives men a huge advantage in the risk-rewarding business world.

For example, new businesses usually fail. Anyone overly fearful of public rejection, therefore, won’t start a new business. A 25-year-old man who has been rejected by, say, 50 women over his life is emotionally well prepared to face the risk of a business failure. A woman who has never had to ask a man out on a first date may be far more fearful of such a failure than the average man is and so, all else being equal, will be less willing to start a new business.

http://www.economist.com/blogs/freeexchange/2007/07/facebook_dating_and_sexual_inc.cfm

Anonyymi kirjoitti...

LOL. Henryhän voi sitten laittaa omista lapsistaan rantakuvia netin pullolleen ja kutsua pedofiilit pois laitonta materiaalia runkkaamasta =) Lasten vartuttua ja tilanteen tajuttuaan voit sitten hajota "for the greater good" -argumentteihisi.

Vittu näitä erektusblogeja. Juuri niitä lineaarisia, putkiaivoisia pellejä te olette.

(On näissä jotain hyvääkin, esim. antifeministijutut.)

Anonyymi kirjoitti...

No, ei mua ainakaan haittaisi jos joku nainen kiihottuneena runksuttelis katsellessaan minusta pienenä otettua alastonkuvaa. Ketä moinen voi oikeasti haitata? Eihän siinä satuteta ketään. Ei kai nyt silmien käyttö katsomistarkoituksissa voi ketään satuttaa, herranen aika!

Vai onko kohta tulossa laki siitäkin mihin ja miten ja milloin ihminen saa katsoa silmillään?

Kohta varmaan tissivaon vahingossa vilkaisu työpaikalla johtaa robottikameran antamaan hälytykseen ja potkuihin, ellei jopa vankilaan 10 vuodeksi. Mihin tää feministinen fasismi oikein on meitä johtamassa?

- Vortac

Henry Laasanen kirjoitti...

"No, ei mua ainakaan haittaisi jos joku nainen kiihottuneena runksuttelis katsellessaan minusta pienenä otettua alastonkuvaa. "

Ei minuakaan, olisin mieluummin iloinen, että se auttaisi jotakuta. Valokuvien katselu ei tuota harmia kenellekään. Ihmiset pitäisikin luultavasti sosiaalistaa luopumaan perusteettomista ennakkoluuloistaan valokuvien katselua kohtaan.

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/partner/helmikauppa/jaksot.shtml?546568

Klusmannin mukaan nainen haluaa luoda mieheen vahvan suhteen silloin, kun mies on naisen mielestä sopiva elämänkumppaniksi ja mahdollisten jälkeläisten isäksi. Näin toki tietysti onkin. Klusmann heittää kuitenkin lisää bensaa metsäpaloihin, sillä hänen mukaansa nainen luo tuon kiinteän suhteen seksillä. Nainen tietää, että mies haluaa ja arvostaa hyvää seksiä ja antaa sitä saadakseen miehen pauloihinsa. Kun suhde on varmalla pohjalla, naisen seksuaalinen halukkuus hiljalleen hiipuu. Miehen seksuaalinen halukkuus taas pysyy lähes jatkuvasti samalla tasolla, koska mies haluaa pitää huolen siitä, että muut miehet eivät yritä tulla samoille apajille.

Miksi nainen ei sitten pitäisi huolta siitä, että muut naiset eivät tulisi samoille apajille?

Mielenkiintoinen havainto Klusmannin tutkimuksessa on se, että naiset, joiden kumppanit ovat korkeasti koulutettuja, säilyttävät kiinnostuksen seksiin paremmin kuin muut naiset. Tämä johtuu Klusmannin mukaan siitä, että naiset pitävät menestyviä miehiä arvokkaana saaliina. Seksin avulla naiset varmistavat sen, että miehet eivät etsi itselleen uutta kumppania.

Tämähän siis nimenomaan tarkoittaa sitä, että nainen pyrkii estämään toisia naisia tulemasta samoille apajille.

Miksi sitten joku nainen antaa parisuhteessa miehelleen pillua paljon harvemmin kuin mies itse haluaisi?

No, kaikki naiset eivät pelkää toisten naisten kilpailua. Nainen voi kuvitella olevansa markkina-arvoltaan niin korkealla, että mies ei uskalla jättää häntä.

Anonyymi kirjoitti...

Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
I mean, what you say is important and everything. Nevertheless think about if you added some great images
or videos to give your posts more, "pop"! Your content is excellent but with images and videos, this website could definitely be
one of the best in its field. Awesome blog!


My web page ... www.mymed.fr

Anonyymi kirjoitti...

Nice blog here! Also your website loads up very fast! What web host are you using?
Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

Here is my blog :: ford ranger