perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Terveys

Naisten menot puolta suuremmat kuin miesten.
Tutkimuksen mukaan terveysmenot jakautuvat miesten ja naisten välillä epätasaisesti. Naisten hoitomenot ovat miehiä suuremmat kaikissa ikäryhmissä paitsi 12-vuotiailla ja sitä nuoremmilla. Kaikkiaan naisten hoitoon käytetään noin 46 prosenttia enemmän rahaa kuin miesten hoitoon.
SUSPICIOUS fathers are fuelling a surge in the number of DNA paternity tests secretly being performed on children in Australia.
Thousands of men who suspect their partners of infidelity are ordering checks on their sons and daughters to establish whether they are biologically related.

They send swabs taken from their child's mouth, old toothbrushes, used cotton buds, fingernails and hair samples to laboratories for testing.

Between 15 and 20 per cent come back with a negative result, meaning those involved find out they are not related, according to laboratories.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kamalaa. Naisten menot ovat 46 % suuremmat mutta markka vain 80 penniä.

Vaadin kaikille naisille 83 % palkankorotusta!

Anonyymi kirjoitti...

"Between 15 and 20 per cent come back with a negative result, meaning those involved find out they are not related, according to laboratories.2

Kannattaa muistaa, että tämä ei sitten tarkoita sitä että 15-20% kaikista lapsista olisi jonkun muun kuin luullun isän. Tuollaisessa otannassa otos on tietenkin vinoutunut siihen suuntaan että on syytä epäillä isyyttä.

Kuinka paljon otos sitten on vinoutunut? Onko kenelläkään valistuneita arvauksia?

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka paljon otos sitten on vinoutunut? Onko kenelläkään valistuneita arvauksia?


Tänne on koottu tutkimuksia, vähän epäselvästi. Julmettua vaihtelua tuloksissa. Ilmeisesti ylemmissä sosiaaliluokissa muu kuin luultu isä on harvinaisuus.

Tosin tällä palstalla joku tiesi keväällä, että luku olisi "tuoreehkon brittitutkimuksen mukaan melkein kymmenen prosenttia".

Anonyymi kirjoitti...

Tässä viittaus Suomen tilanteeseen Sanomalehti Keskisuomalaisen esittämänä 28.11.2006 http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=639

""Joka neljäs testattu, ei ole lapsen isä. Suomessa selvitettiin viime vuonna yli 1 400 miehen isyyttä virallisesella DNA-testillä. Testejä teetetään myös yksityisillä, ..."

Joskus aikanaan muistan kuulleeni "asiantuntija-arviona" jonkun lääkärin esittäneen, että noin 15% suomalaisista oli jonkun muun kuin kuvitellun biologisen isänsä biologisia lapsia. Pahoittelen, että en löydä tähän nyt mitään viitettä.

Turo