torstaina, marraskuuta 22, 2007

Huumoria

Tehy.

Taistelu.

Baari.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sellaista se on hyvinvointivaltiossa. Kaikista pidetään huolta, joilla on tarpeeksi poliittista muskelia ajamaan omaa etuaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eiväthän nuo Tehyn palkankorotuksen nostamat verot yksittäisen ihmisen taskussa tunnu, kun ne jakaantuvat niin monen ihmisen maksettavaksi. Nyt pitää vain odottaa, milloin kaikki muutkin ammattiryhmät lähtevät samanlaiseen taisteluun. Kansa ottaa vallan omiin käsiinsä ja tyhjänpäiväiset poliitikot jäävät vikisemään.

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt pitää vain odottaa, milloin kaikki muutkin ammattiryhmät lähtevät samanlaiseen taisteluun."

Milläs muut kiristävät, kun ei voi ihmishenkien menetyksillä uhkailla? Entäpä työelämän ulkopuolella olevat, sairaat, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät? Inflaatio laukkaa, maksut nousevat, palvelut huononevat, vero kohoavat, mutta rahaa ei saa tippaakaan lisää, koska tehyläiselle ei riitäkään enää 2 500 kuussa, kun pitää päästä talvella Thaimaahan ja kesällä Rivieralle.

Anonyymi kirjoitti...

"Milläs muut kiristävät, kun ei voi ihmishenkien menetyksillä uhkailla?"
No nyt, miesvaltaiset alat, voisivat ottaa mallia Siskoista!
Poliisit lakkoon, siinä menee sormi suuhun julkisella hallinnolla pian, kun kaduilla on täysi anarkia! Kolmivuorotyö, ollaan vastuussa koko yhteiskunnan turvallisuudesta, sekä työ on hengenvaarallista.
Palomiehet/naiset lakkoon myös, kyllä heillekin sitten palkat alkaa nousta kun tulee ensimmäinen palo kuolonuhreineen ja mittavine kiinteistö vahinkoineen!
Tämä on hyvinvointi valtio! Ei tarvitse tyytyä vähempään, kuin mitä voi kiristää itselleen. Poliisin ammatin huomioon ottaen, vaadimme 300% korotuksia palkkaan. Barrikadeillle VELJET!

Anonyymi kirjoitti...

Eiväthän nuo Tehyn palkankorotuksen nostamat verot yksittäisen ihmisen taskussa tunnu, kun ne jakaantuvat niin monen ihmisen maksettavaksi.

Verot ovat Suomessa suunnilleen kolmanneksi suurimmat maailmassa, joskus tulee se olki joka rikkoo kamelin selän.

Anonyymi kirjoitti...

"Poliisin ammatin huomioon ottaen, vaadimme 300% korotuksia palkkaan. Barrikadeillle VELJET!"

Niin, ja sitten sovittelulautakuntaan varmaankin littyy itseoikeutetusti tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen?

Ja "naistutkimus" palkitsee "työtaistelun" erityismaininnalla?

Eikö? Miksi ei?

Anonyymi kirjoitti...

Tehy teki karhun-palveluksen suomalaisille

"Nytpä se saman tien nähtiin. Kunnat ilmoittivat veroprosentin noususta ja palvelumaksujen korottamisesta. Tehyllä ei taida olla minkäänlaista aavistusta siitä, millaisen karhunpalveluksen se ahneudellaan teki Suomen kansalle ja valtiolle. Palkankorotusvaatimukset olivat järjettömän suuria ja ne runnottiin terrorilla ja kiristyksellä läpi.

Puhuttiin siitä, kuinka hoitajien työtaakka on kestämätön. Mieleen ei tullut vaatia alalle lisää työntekijöitä. Eikö tämä olisi vähentänyt jokaisen työtaakkaa? Sen sijaan keksittiin vaatia korotuksia, jotka vievät viimeisetkin mahdollisuudet palkata lisää työntekijöitä. Hoitajien työtaakka ja stressi vain kasvaa, kun työntekijöiden määrä vähenee entisestään. Ehkä ollaan jo lähellä rahanahneutta...

Tehyläisten omaa linjaa mukaillen virkoja voidaan todellakin vähentää ja unohtaa potilasturvallisuus ja muut pikkuseikat. Ei riitä kahden käden sormet laskemaan niitä kertoja, kun tehyläiset ylpeästi julistivat sivuuttavansa kutsun "pakkotyöhön", jolla hallitus yritti varmistaa potilaiden hyvinvoinnin.

Jos siis hoitoalan ammattilaiset itse ovat tätä mieltä, mennään sitten loppuun asti heidän haluamallaan linjalla ja säästetään heidän naurettavat korotuksensa heidän omista joukoistaan. Kyllä työpaikoille vielä jää niitä, joiden työpäivää ja taakkaa voidaan pidentää, heitähän ei enää stressi voi painaa, kun saatiin mitä haluttiin. Potilasturvallisuudesta välittämättä, tehyläisten lompakkoa unohtamatta.

Nyt veronkorotukset ja palvelumaksujen nousut osuvat kipeimmin köyhimpiin, joihin valitettavasti kuuluvat myös maamme eläkeläiset, eli ne, jotka ovat kovalla työllään ja uhrauksillaan rakentaneet meille tämän vapaan ja oman yhteiskunnan. Olisin ollut ilomielin tehyläisten mukana barrikadeilla vaatimassa rahaa ja korottamassa myös omaa veroprosenttiani, jos sen tuoma hyöty olisi mennyt näiden erittäin suuresti arvostamieni ihmisten hyväksi. Nyt kaikki raha valuu ahneiden ja itsekkäiden ihmisten taskuun, niiden samojen, joiden törkeistä laiminlyönneistä vanhustenhoidossa saamme lukea lähes päivittäin.

Hoitajilla oli työ, josta he saivat täysin vertailukelpoista palkkaa, nyt heillä on työ, joka syö rahat niiltä, jotka tekivät heille maan, jossa työskennellä. Häpeällistä ahneutta ja törkeää kunnioituksen puutetta."

---

Mielipiteen kirjoittaja on omalla nimellään kirjoittava nainen. Hän kirjoitti jo aiemmin tehyn toimia kritisoivan mielipiteen lehteen ja sai naisten (nimettömästi tietysti) haukut ja petturin leiman.

Tehy - rahat tai henki!

Anonyymi kirjoitti...

äskeinen tehykommentti olikin kiivasta tunteen paloa..

"Kunnat ilmoittivat veroprosentin noususta ja palvelumaksujen korottamisesta. Tehyllä ei taida olla minkäänlaista aavistusta siitä, millaisen karhunpalveluksen se ahneudellaan teki Suomen kansalle ja valtiolle. (...)
Mieleen ei tullut vaatia alalle lisää työntekijöitä."

eikös lisätyövoimallekin pitäisi maksaa palkkaa? kunnat siis joutuisivat korottamaan veroja ja palvelumaksuja.

"säästetään heidän naurettavat korotuksensa heidän omista joukoistaan."

eli maksakaa itse ylitöillä omat korvauksenne? toisin sanoen ei anneta hoitajille periksi: heidän vaatimuksiaan ei yksinkertaisesti täytetä.

"Nyt veronkorotukset ja palvelumaksujen nousut osuvat kipeimmin köyhimpiin, joihin valitettavasti kuuluvat myös maamme eläkeläiset (...) Olisin ollut ilomielin tehyläisten mukana barrikadeilla vaatimassa rahaa ja korottamassa myös omaa veroprosenttiani, jos sen tuoma hyöty olisi mennyt näiden erittäin suuresti arvostamieni ihmisten hyväksi."

toisin sanoen ihana utopistis-humanistinen maailmankuva, jossa söpöille vanhuksille syydetään kiitollisuudesta rahaa (jota he eivät käytä) ja nuoria, työssäkäyviä ikäluokkia rangaistaan heidän "ahneudestaan" ja "itsekkyydestään". nämä nuoret ikäluokat sentään yrittävät kasvattaa uutta sukupolvea ja tarvitsevat siis kipeimmin rahaa perheittensä elättämiseen. vanhukset eivät tunnetusti juurikaan kuluta vaan rahaa säästellään hautaan vietäväksi (eikä se siis pääse kiertoon). työelämässä olevilta hoitajilta estetään (pienipalkkaisuudella) kuluttaminen, jolla taattaisiin myös heidän aviomiehilleen työpaikkoja teollisuudessa ja tuotannossa. nämä alathan kukoistavat vain niin kauan kuin kansalaisilla on ostovoimaa.