perjantaina, joulukuuta 14, 2007

Löytyykö lukijoista uhreja avuksi?

Uhreista olisi nyt pulaa, yksi vasta löydetty. Seuraava lainaus ei ole peräisin huumorisivustolta. Työministeriön ohjausryhmän selvityksen mukaan ihmiskaupan uhreja pitäisi tunnistaa enemmän.
Ohjausryhmän raportissa korostetaan muun muassa kansalaisjärjestöjen ja työmarkkinajärjestöjen toiminnan tärkeyttä uhrien etsinnässä.

Uhrien etsinnän pitäisi olla ensisijaisesti poliisin työtä.
The re-emergence of the myth of 'white slavery' in contemporary discourses of trafficking in women'by Jo Doezema
The mythical nature of paradigm of the 'white slave' has been demonstrated by historians. Similarly, recent research indicates that today's stereotypical 'trafficking victim'bears as little resemblance to women migrating for work in the sex industry as did her historical counterpart, the 'white slave'. Yet policies to eradicate trafficking continue to be based on the notion of the 'innocent', unwilling victim, and often combine efforts designed to protect 'innocent' women with those designed to punish 'bad' women: i.e. prostitutes. Narratives of 'white slavery' and 'trafficking in women' function as cultural myths, constructing particular conceptions of the issue of migration for the sex industry. The myths around 'white slavery' were grounded in the perceived need to regulate female sexuality under the guise of protecting women.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Työministeriön ohjausryhmän selvityksen mukaan ihmiskaupan uhreja pitäisi tunnistaa enemmän."

Tätähän tämä on: kun ongelmia ei ole, niitä luodaan. Sen jälkeen niitä pitääkin tutkia, selvitellä torjua, valvoa, seurata ja vastustaa, mikä takaa loputtomasti töitä, veronmaksajien rahoilla tietysti, erilaisille normaaliin työhön kelpaamattomille epeleille ja heidän kuppikunnilleen. Tarkoituksena ei tietenkään koskaan oikeasti ole ongelmien, varsinkaan niiden, jotka on itse luotu, ratkaiseminen, vaan epeleiden työllisyyden turvaaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Ja asiaan liittyen
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/nakokulma/id76694.html

Anonyymi kirjoitti...

Jaa että onko seksinostokiellon arkkitehdilta, feministi Eva Biaudetilta ne julkisuuteen rummutetut naisuhrit hukassa? Tämäpä kiusallista. Maailmassa on oltava virhe. Täytyyhän niitä naisuhreja Suomessa olla ja paljon? Täytyyhän? Ehkä patriarkaatti on syönyt ne elävältä orgioissaan?

"Suomessa vähistäkin uhriepäilyistä huomattava osa on ollut työssä hyväksikäytetyksi joutuneita miehiä."

No mutta tämäpä vasta feministeille kiusallista! Poliisi on varmaankin mokannut. Miksi poliisi ei toimi ja hoida työtään? Eihän tästä nyt tule mitään. On ilmeisesti perustettava Naisliitto Unionin ja naistutkimuksen / naisoikeuden johtama erikoispoliisi; saadaan homma kondikseen ja jo alkaa uhreja löytyä.

Asiaan myös liittyen:
http://www.yle.fi/aohjelmat/atalk/arkisto/id77384.html

Anonyymi kirjoitti...

Sitä mä vaan ihmettelen, että mitä asiaa työministeriöllä on ihmiskaupasta kommentoida yhtään mitään. Eikö näitä asioita tulisi mielummin käsitellä sisäministeriössä, ulkoministeriössä tai 'maahanmuuttoministeriössä'

Anonyymi kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/default/tulosta.shtml/uutiset?/arkistot/kotimaa/2007/12/591953
Suomalaisnainen etsii lapsensa isää Uudessa-Seelannissa
15.12.2007 19:34

Suomalaisnainen esiintyy Uuden-Seelannin mediassa etsimässä englantilaista tai irlantilaista miestä, joka saattoi hänet raskaaksi elokuussa. ABC News kertoo naisen nimeksi Piia Mäkilä.

Mäkilä tapasi miehen Dunedinissa Di Lusso -baarissa ja harrasti seksiä, jonka aikana kondomi petti. Hän ei kuitenkaan tullut kysyneeksi miehen nimeä. Nyt hän on palannut Uuteen-Seelantiin etsimään kyseistä miestä, jonka muistaa opiskelevan Dunedinissa ehkä taideaineita.
...

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa katseltua tuo A-Talkin ohjelma:

http://areena.yle.fi/toista?id=966319

Lenita teki itsestään ja samalla feminismistä mainiosti pellen, ei voinut kuin nauraa. Toivottavasti saamme vielä pitkään nauttia Lenitan julkisista esiintymisistä - Lenita on parasta mainosta antifeminismile.
Ohjelmassa esiintyneen fiksuntuntuisen poliisimiehen tuska asian suhteen oli puolestaan käsinkosketeltavaa.
T. Brax oli oma ärsyttävä besserwisser-itsensä, ja haluaa ankarasti saada erityisesti seksin ostajille tuomioita.

Btw, pikkujouluaika olisi tuottanut muhkean saaliin. Itsekin olin kahteen otteeseen baanalla, ja voi itku sitä kirkkoveneenkuva otsassa naisille drinkkejä tarjoilleiden miesten määrää! Ravintolahan on sitä paitsi yleinen paikka, jossa sekä ostaminen että myyminen on kaikenkattavasti kiellettyä jo nyt. Potentiaalisia naisuhreja lurexeissaan meni eestaas niin että heikkopäisempää olisi varmaan hirvittänyt.

Ohjelmassa naamioituneena esiintyneltä seksityöläiseltä (joka tosin ilmiselvästi ja ymmärrettävästi jännitti tilannetta) jäin odottamaan kysymystä siitä, että koska hänen tarjoamansa palvelu ja sen ostaminenkin (ainakin toistaiseksi) on laillista, niin missä hänellä on oikeus markkinoida sitä?

Oikeusministeri T Braxin feministinen logiikkahan kulkee siis seuraavasti:

Mikäli itsenäinen suomalainen seksipalveluntarjoaja markkinoi palveluaan missä tahansa lehdessä tai nettipalstalla, jossa lehti tai nettipalsta ottaa ilmoituksen julkaisemisesta jonkinlaisen korvauksen, niin tällöin lehti tai palvelimen vastuutaho on parittaja, itsenäinen seksityöntekijä muuttuikin parituksen uhriksi ja häneltä seksiä ostava henkilö rikolliseksi.

Saaneeko Googlekin pohjoismaisilta feministeiltä syytteen parituksesta, jos ei ala suodattamaan päiväkahvi-sanoja hakukoneesta pois?

Oikeusministerimme kiihkeästi lobbaama parituksen feministinen määritelmä on kieltämättä aika kummallinen; toki sen avulla päästään käsiksi mahdollisimman moneen seksin ostajaan. Miten se puolestaan vaikuttaa seksityöläisten turvallisuuteen ja muuhun hyvinvointiin lienee feministeille merkityksetön nyanssi.

Kunhan oikeusministerimme pääsee kunnolla vauhtiin, niin eiköhän niitä nais"uhreja" ala löytyä - ja kansainvälistä tukea antaa varmasti nykyisen asemansa turvin Eva Biaudet.