maanantaina, joulukuuta 31, 2007

Miehet rulettaa

Nuoret miehet ansaitsevat kaikissa Pohjoismaissa naisia enemmän.

Keskustelu.

21 kommenttia:

sdasfafasd kirjoitti...

Se on kumma juttu miten feministit luulevat että palkkaa maksetaan huvikseen, että työnantajat huvikseen maksaisivat toisille enemmän. Tästä tulee mieleen taas se luksusongelmien kehittely ja miten jotkut näkevät työelämän eri tavalla.

Hei ei mulla tässä parempaa tekemistä ole, joten voisin ihan huvikseni korottaa kaikkien miesten palkkoja heittää tikkataulua noin monta rosenttia. Vaikka vaihtamalla miehet naisiin, saisin samat työt teetettyä halvemmalla, mutta en röh röh tee sitä, koska minusta on röh röh kiva maksaa huvikseni enemmän mieskavereilleni.

Nämä palkkatasa-arvo jutut alkavat käydä jo niin puuduttaviksi että kohta loppuu huumori kesken. Etenkin kun "tutkimus" on noinkin köykäinen, siinähän vain kysyttin vuosiansioita, pitäisikö kenenkään yllättyä jos tulee eroja?.

Kun nuorilta kysyttiin, kuinka paljon he odottavat ansaitsevansa lähitulevaisuudessa palkkaero laveni lisää.

Häikäisevää tutkimusta. Jos minulta kysyttäisiin tuollaista, voisin ihan vittuillakseni antaa täysin epärealistisen luvun, että saavat siitäkin raaputella patriarkaattia irti.

Anonyymi kirjoitti...

Tärkeintähän noissa tutkimuksissa ei ole sisältö tai oikeellisuus, vaan se, että niillä saadaan otsikoita päivälehtiin. Tätä on jatkunut jo niin pitkään, että asioista tietävät eivät jaksa enää paljon murista vastaan. Lopputuloksena on se, että tieto palkkaepätasa-arvosta siirtyy kansan "yleiseen tietoon", josta sitä ei enää niin vain kitketäkään. Kansan yleisessä tiedossahan on monia muitakin asioita, jotka eivät tosiasiassa pidä paikkaansa.

Vuosikausia jatkuva feministinen rumputuli ei jätä yhtäkään järjen linnaketta ehjäksi. Vaan minkäpä sille mahtaa, kun sillä puolella tuntuu ainakin resurssit olevan kunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus vuoden sisällä(kö?) oli TechWomenissa (vai mikä TEKin liite olikaan) kyselty noita samoja, ja erot olivat (aloitus)kuukausipalkoissa ~400e/kk. Kun vielä lisätään alan luonne palkkaneuvottelussa (työntekijä pystyy vaikuttamaan joissain määrin omaan palkkaansa), niin tuo voisi olla yksi osasyy täyttämään tuota 80% (tms) palkkaeroa.

Ero oli minusta hieman yllättävä, sillä eihän sitä käytännössä vaan voi selittää mikään. Ei naiseen voi tuossa tapauksessa millään tavalla edes välillisesti vaikuttaa mikään "patriarkaatti", kun heille ei edes ole tarjolla mitään referenssisummaa mistä pitäisi pyytää vähemmän. Kyse on varmaan siitä, etteivät tytöt vaan uskalla pyytää enempää, mut onko sitten motivaattoripuhe "lisätkää palkkapyyntöihinne 400e lisää" mikään toimiva ratkaisu ongelmaan?

Anonyymi kirjoitti...

Jos pyytää paljon palkkaa, ottaa sen riskin, että työn saa joku vähemmän pyytävä.

Ehkä jotkut eivät vain halua ottaa riskejä.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää tilatko Helsingin Sanomia.

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kurjaa, jonkun ressukan vuosipalkka on vain 35000 euroa. Toivottavasti valtio tulee ja auttaa naista mäessä. :(

Anonyymi kirjoitti...

Duunari: Jep, toi on sitä naisten tasa-arvoa. Naisille tasa-arvo ei ole sitä, että oho, onpas paljon miehiä kodittomana ja alkoholisoituneita ja tekevätpäs he paljon itsareita, parannetaanpas heidän asemaansa, hommataan kodit ja koetetaan kohdella heitä ihmisinä, vaan sitä, että naisten täytyy saada KAIKKI, mutta kun sekään ei riitä, niin sitten pitää jatkaa kitinää ja vihaisuutta ja syyttää miehiä ettäs KEHTAAVATKIN pitää jotain leipäjonoa pystyssä kun senkin rahan voisi antaa NAISELLE!

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Russ: Oli muuten erittäin hyvin sanottu! Lainasin postauksesi ja pistin talteen, toivottavasti et pahastu.

- Vortac

Ilkka kirjoitti...

Miten mullle ei tule juuri nyt mieleeni ketään feministiä joka tästä olisi ärähtänyt.

Tää oli ainakin mulle tiedossa,sukupuolten välisiä eroja, riskinotto (Russia mukaillen) enemmän miehillä verissä. Mikä feministijärjestö on ottamut tämän uutisen tapetille?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tekemistä feminismillä on tässä???

Vähintäänkin yhtä paljon sylettää tuo feministi-kortti, kuin vaikkapa sovinisti-korttikin!

Samat naamat huutavat taas sylki poskella, kuinka NAINEN TAAS YRITTÄÄ ALISTAA MIESTÄ..
Mitä mielikuvituksellisimmin keinoin vielä...
SYYTTÄMÄLLÄ miestä leipäjonoilusta tms. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mielikuvitus on POSITIIVINEN asia. Älkää ny jumankauta akat viekö sitäkin meiltä!

Feminismillähän ei ole mitään todellista tekemistä missään, mutta silti se tekee paljon vahingoittaakseen miehiä ja miestä sukupuolena. Joten sillä on tekosensa ja sormensa monessa sopassa.

Feministit ovat nimenomaan se taho, joka tällaisista asioista aina älähtää, vaikka oikeasti älähtämiseen ei ole syytä. Feministit ovat ainoa niin älyltään alhainen rotu, että vain he voivat sortua sellaisiin typeryyksiin kuin keuhkoamiseen asiasta, joka on jo niin tasa-arvoinen kuin suinkin mahdollista.

Muuten, etkö itse muka käyttänyt mielikuvitusta puhuessasi syljestä poskella - vai kuinka voit perustella moisen väitöksen? Missä näet sylkeä, ja kenen poskella? Kuinka yleensä pystyt näkemään niiden ihmisten posket, jotka tänne kirjoittavat? (jos ei saa käyttää mielikuvitusta, ollaan sitten konkreettisia)

Ja jos et nähnyt kommenttini leipäjonosta olevan kärjistys, jonka toivoin tuovan pointin paremmin esille, niin sinun olisi syytä hivenen opetella huomaamaan tällaisia tehokeinoja kirjoituksessa. Kun miesten kokemista vääryyksistä kirjoitetaan, tai naisten ja feministien kouhkaamisen typeryydestä, on pakko käyttää kärjistäviä ja mielikuvituksellisia tapoja kirjoittaa monestakin syystä.

Yksi syy on se, että tällä tavalla pointti jää paremmin mieleen.

Toinen syy - sellaista on mielenkiintoisempaa lukea.

Kolmas syy - se on inhimillisempää.

Neljäs syy - feministinen diskurssi on niin aivopeseytynyt ja iskostunut ihmisten kuuppiin, että vain vahvasti ravistelemalla voidaan saada ihmiset edes vähäsen hereille siitä mitä on tekeillä. Eikä tämä onnistu sohimatta muurahaispesää.

Mielikuvitusta on turha parjata - se on mainio apuväline, kunhan pysytään totuudessa itse pointin kannalta. En koskaan väittänyt naisten syyttävän miehiä leipäjonoilusta, (eli koko pointti näemmä meni sulta vielä lisäksi kauniisti 100 m korkeudelta ohikin) vaan tarkoitukseni oli lähinnä tuoda kärjistys mukaan tuohon Duunarin esittämään mainoon toteamukseen, että 35 000 euroa tienatessaankin nainen kitisee ja valittaa kuin ruostunut hetekka. (vai onko se heteka?)

Tarkoitukseni oli mielikuvitusta ja kärjistystä käyttäen näyttää, miten suhteellisuudentaju on täysin kadonnut näiltä femakoilta, jotka palkasta huutelevat ilman mitään käsitystä asioiden oikeasta tolasta, jotta olisi helpompi nähdä tämä asia myös hivenen toisesta näkökulmasta kuin siitä ainaisesta feministisestä diskurssista.

Toivottavasti tämä vastasi kysymyksiisi.

- Vortac

sdasfafasd kirjoitti...

En pahastu ollenkaan.

Victim of false rape claim must pay £12,500 for bed and board in jail

Mr Blackwell was jailed on the word of a woman who claims he seized her at knifepoint outside a village club early on New Year's Day 1999, marched her down an alleyway and indecently assaulted her.

Erittäin kylmäävää.

Anonyymi kirjoitti...

Russ: Todella jäätävää!

Kyllähän minäkin olen tiennyt jo pitkään, että tässä maailmassa on oikeastaan kaikki aivan päin hemmettiä, mutta en olis uskonu että asiat on jo noin pitkälle edistyny pahuuden saralla.

Jos todella miehiä on ruvettu jo laittamaan vankilaan supersakot mausteena pelkästään siksi että joku urea-aivoinen lutka sanoo pari vaivaista sanaa, niin voisikohan jo feminismi myöntää, että naisella on sitä helvetin valtaa ja mies on se saatanan uhri?

- Vortac

Ilkka kirjoitti...

No jäipä kaverille vielä 240 000 £ nettoa, tekee kuukautta (istui yhteensä 3 vuotta 4 kuukautta eli 40 kuukautta) kohden 6000 £ eli noin 10 000 €.

Tolla liksalla voisin itsekin istuskella jonkin tovin mutta toki tuossa oli muitakin haittapuolia.

Anonyymi kirjoitti...

No, 3 vuotta ja neljä kuukautta on melko tovi istua suurestakin summasta. Ja lisäksi tuo 'voisin minäkin' on hivenen ontuva siksi, että mieheltä ei kylläkään kysytty että voisiko hän - jos sutkin vaan lätkästäs tostavaan yhtäkkiä istumaan niin ehkä muuttaisitkin mielesi..

Ja onhan tuo yli 12 tonnia sentään hiton iso summa repiä siitä hyvästä että sut on väkisin pakotettu vankilaan syyttömänä, sen jälkeen kun syyttömyys on tunnustettu..

- Vortac

Ilkka kirjoitti...

"tuossa oli muitakin haittapuolia" sisälsi nimenomaan mm. juuri tämän haittakohdan "mieheltä ei kylläkään kysytty että voisiko hän".

VAroittamatta lusimaan ei kiva juttu. Sen sijaan tuomion pituus ei olisi minulle henkilökohtainen ongelma. Jos leikitään että sama tapahtuisi Suomessa niin tuossa ajassahan jo saattaa hyvinkin keretä lukaista jonkun mielenkiintoisen yliopistotutkinnon, ainakin suuren osan siihen sisältyvistä opintoviikoista. Siihen päälle sitten kiva pesämuna niin todennäköisesti en katkeroituisi laisin.

Olen itse ollut aikoinani pariinkin otteeseen 1-1,5 vuoden ajanjakson pois yhteiskunnallisista riennoista joten omalta kohdaltani voin melko varmasti sanoa että sinänsä pidempikään yhteiskunnasta eristäminen ei minuu jälkiä jätä, satun kuulumaan siihen ihmisryhmään joka sietää sitä erittäin hyvin ja hakee automaattisesti muuta puuhailtavaa.

Tämä vain tällaisena subjektiivisena näkemyksenäni siitä miten reagoisin jos omalle kohdalle osuisi mutten olekaan mikään "normi-ihminen" oikein millään mittarilla :)

Ikävää toki tuolle britille, perhekin kärsi, kärsimystänsä en vähättele laisinkaan, varmaankin 90-95% ihmisistä tuollainen olisi elämän suurin kriisi. Mulla on vaan jo ollut tuota pahempiakin (toki subjektiivinen kokemus tämäkin) takana niin ei jaksa kauhistua mielessänsä jos kuvittelisi että omalle kohdalle osuisi :)

Anonyymi kirjoitti...

Ilkka: Hmm.. anteeksi jos hivenen epäilen, mun on suorastaan pakko kysyä - oletko koskaan ollut esim. yötä putkassa? Tai monta tuntia selvinpäin päiväsaikaan?

Mäkin pidin itseäni varsin hyvin itsekseni viihtyvänä (no, tästä toki on käsittämättömän monta vuotta, olin lähes teini silloin) ja en osannut ajatellakaan, että joku yksi yö putkassa tuntuis yhtään missään.

Mutta kun se eristys ei ole vain 'riennoista' eristämistä mukavissa olosuhteissa, vaan se on _TOTAALINEN_ eristys _KAIKESTA_ ..

On vähän hankala kuvailla - mutta kun jouduin putkaan yhdeksi ainoaksi yöksi, minuun iski kamala paniikki. Olin suljettuna pieneen koppiin, pois ei päässyt, kukaan ei vastannut mihinkään huhuiluihin tai huuteluihin, poispääsystä ei ollut tietoa, haju oli kamala, petivaatteita ei ollut - ei ollut myöskään mitään posiitivsta tai rentouttavaa, johon keskittyä. Ei ollut televisiota, ei tietokonetta, ei kännykkää, ei paperia ja kynää, ei kirjaa jota lukea, ei nähnyt ikkunasta ulos, kuka tahansa murhaaja-narkkari-rötöstelijä saattoi milloin hyvänsä tulla vierustoveriksi..

En ollut osannut kuvitella, että yksi ainoa yö voisi kulua niin hitaasti ja olla niin paniikin ja kauhun täyttämä. (tähän osasyynä kauheat 'vibat', tiedän tosin että tämä kommentti menee harakoille - ehkä jos puhuisin 'tunnelmasta', joka oli suorastaan repivä, niin asia voisi ymmärtyä helpommin)

Joten tiedätkö kokemuksella mistä puhut, vai onko tämä vain päätelmä verrattuna siviilielämässä vietettyihin aikoihin 'rientojen ulkopuolella'?

Meinaan, kotonani kokonaan ilman ihmisseuraa kestäisin varmasti about loputtomiin - mutta putkassa en kestänyt ainakaan tuolloin kyllä kovinkaan helposti edes sitä yhtäkään yötä.

Tietenkin vankila ja putka ovat eri asioita, mutta mistä sen tietää millainen tunnelma vankilassa on - ehkä se on jopa pahempi?

En tiedä tapahtuuko suomalaisissa vankiloissa miesraiskauksia, mutta mietin vain että miksi suomi olisi poikkeus.

Niin että kyllä se voisi sen verran raastaa ihmistä syvältä joutua syyttömänä moiseen lusimukseen, maine olisi raiskarin maine lopun elämää (aina olisi heitä, jotka joka tapauksessa pitäisivät sua syyllisenä), pebulaattori olisi hellänä varmasti pitkän aikaa ja tuo 'kauhun tunnelma' olisi varmasti estänyt kaiken nautinnon niistä opiskeluista sun muista.

Mieluummin eläisin vaikka kuinka köyhänä kuolemaani asti kuin viettäisin viikkoakaan moisessa laitoksessa etenkään syyttömänä, olipa korvaus mikä hyvänsä. Mutta ehkä olemme erilaisia ihmisiä ..

Ehkä itsekin nykyään kestäisin tuollaistakin paremmin, mutta en oikeastaan halua ottaa siitä selvää, kun kerrankin elämäni loistaa. :)

- Vortac

Ilkka kirjoitti...

Olen ollut ihan riittoisasti vapauteni täysin riistetyssä tilassa ihan viranomaisten taholta siitä tuon tiedänkin :)

Lisäksi, vapaaehtoispohjalta toki, erittäin pitkässä laitoskuntoutuksessa.

Putkassa olossa tosiaan haittapuolena virikkeiden puute, itse vankilatuomiota istuessa tilanne HUOMATTAVASTI parempi.

Ja juu, tälläkin hetkellä olen töissä & ihan tätä selvinpäin kirjoittelen :)

Meillä on erityyppisiä elämäntaipaleita. Vaikka olenkin IT-alalla nykyisin töissä on mennyt elämäntaipaleeni kaikkea muuta kuin stereotypia perusnörtin elämästä.

Kannattaa ottaa myöskin huomioon se että täytän juurikohta 36 vuotta joten elämääni on kerinnyt jo mahtua kaikennäköistä ihan sen pituudenkin perusteella.

Anonyymi kirjoitti...

sfyy bsmog sex girl rchgzl b ge f kcc

Anonyymi kirjoitti...

Very quickly this website will be famous among all blogging viewers, due to it's good articles or reviews

Feel free to visit my web blog :: what is Sleep apnea

Anonyymi kirjoitti...

Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine.

Please let me know where you got your theme. Cheers

my homepage - cellulite treatment cream