keskiviikkona, joulukuuta 12, 2007

Sortoa

Pravda:
Kiusasin lähiympäristöäni triviaalikysymyksellä: Tieto-Finlandia on nyt jaettu kaksikymmentä kertaa  montako kertaa voittaja on ollut nainen? Yhden kerran, jos tarkoitetaan soolosuoritusta.

Lukija: Jaahas, eli tässäkin tapauksessa toimitus on sitä mieltä, että palkinto pitäisi jakaa sukupuolen perusteella. Tietokirjan sisällöllisillä ansioilla ei pitäisi olla väliä. Vähintään 50% palkinnoista (mielellään toki enemmän) olisi pitänyt jakaa naisille. Ihan vaan sukupuolen perusteella. Kuinka yllätyksetöntä. Että te jaksatte.
Kiusaanpa minäkin blogin lukijoita triviaalikysymyksellä: Kuinka monta naispuolista shakin maailmanmestaria tai Suomen mestaria on ollut?

Naiset, mitä vikaa?
Kertokaapas mitä vikaa on epävarmassa,, huonoitsetuntoisessa ja epätoivoisessa miehessä? Koko ajan täällä höyrytään,että miehen täytyy olla itsevarma, hyväitsetuntoinen jne. jotta nainen kiinnostuisi. Jos nainen näkee kiinnostavan oloisen miehen ja tästä paistaa pienikin pilkahdus epätoivoa, niin naisen kiinnostus loppuu kuin seinään. Miksi helvetissä näin on?

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Tieto-Finlandian voittajaluettelon miesvaltaisuudesta valittaminen osui "yllättävästi" yksiin sen kerran kanssa kun palkinnon jakoi Pravdan haastajan, eli Aamulehden, vastaava päätoimittaja.

Palkinnonsaajan valitsija on tietääkseni vaihtunut joka vuosi, joten on todella vaikea uskoa minkään pahan patriarkaalisen salaliiton olemaasaoloon. Ainakin syrjinnästä pitäisi olla muutakin näyttöä, kuin pelkät numerot. Voihan nimittäin olla, että ihan oikeasti palkinnonjakajat ovat sattuneet pitämään useammin miesten kirjoittamista tietokirjoista. Tuskin se nyt ainakaan mahdotonta on.

Sitä paitsi, Pravda ei ole pahemmin valittanut, vaikka eräitä muita kirjallisuuspalkintoja on maassamme viime vuosina jaettu pääasiassa vain naiskirjalijoille.

Anonyymi kirjoitti...

offtopic: Naisjohtaja sai lapsen 14-vuotiaan kanssa

Ruotsalaisen naisjohtajan ja 12-vuotiaan uruguaylaispojan suhde sai alkunsa pojan kotimaassa vuosituhannen alussa. (...) johtaja sai puolisonsa suostumaan siihen, että poika muuttaisi heidän luokseen perheen palatessa Ruotsiin. (...) naiselle myönnettiin pojan sijaishuoltajuus, mistä hänelle myös maksettiin korvausta. (...) Nyt Svean hovioikeus on tuominnut naisen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Syyttäjä vaati paljon pidempää tuomiota perustellen vaatimustaan sillä, että naisen teko olisi ollut törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja raiskaus. Oikeus kuitenkin katsoi pojan suostuneen suhteeseen vapaaehtoisesti.

---

12-vuotias. Vapaaehtoisesti?

sdasfafasd kirjoitti...

Naisilta onnistuu moni asia, joita miehillä pidetään vakavina perversseinä sairauksina, kuin tuosta vain. On se voinut ollakin vapaaehtoinen, mutta puhutaanko vapaaehtoisuudesta koskaan miespedofiilien yhteydessä, todennäköisyys on että niistäkin joku on ollut vapaaehtoinen.

Sitä ihmettelen miten kyseinen mahtinainen, on saanut puolisonsa suostumaan tuohon ja nyt kyseinen poika puhuu että tahtoo mahtinaisen kanssa naimisiin.

Tällaista seksit.. lomaromanssia on varmasti paljon enemmän, ja se tulee pysymään tutkan alla koska onhan kyseessä naisasia. Tosin eihän naispedofiilien pidä koskaan lähteä maasta, kunhan vaan saavat käytännön seksuaalikasvatuksen päiväkoteihin, sitähän ne jo norjassa ehdotti.

Anonyymi kirjoitti...

Miten niin epävarmuus, huonoitsetuntoisuus ja epätoivoisuus olisivat huonoja ominaisuuksia vain miesten kohdalla? Ihan samalla tavalla noi huonontavat naisenkin elämää. Ainoa ero tosin on että miehille on riittänyt pitkään aikaan pelkkä ulkonäkö, ja monet eivät vissiin voi kuvitella että naisille se ei riitäkään..

Anonyymi kirjoitti...

"12-vuotias. Vapaaehtoisesti?"

Niinpä. Voi vain kuvitella, mikä kohu naapurimaassamme, ja täälläkin, olisi syntynyt, jos kyseessä olisi ollut miesjohtaja, joka olisi seksuaalisesti hyväksikäyttänyt 12-vuotiasta tyttöä ja vieläpä tuonut tämän ulkomailta Ruotsiin, jatkaakseen hyväksikäyttöä siellä. Tuskin olisi paljon pantu painoarvoa tytön "vapaaehtoisuudelle".

Laki ja suhtautuminen ei todellakaan ole kaikissa tapauksissa sama, vaan sukupuoli selvästi vaikuttaa rangaistuksiin ja asenteisiin.

Anonyymi kirjoitti...

"Laki ja suhtautuminen ei todellakaan ole kaikissa tapauksissa sama, vaan sukupuoli selvästi vaikuttaa rangaistuksiin ja asenteisiin."

Juuri tätähän ne naistutkijat julistavat:)

Anonyymi kirjoitti...

"Juuri tätähän ne naistutkijat julistavat:)"

Mikähän naistutkija on todennut miesten saavan kovempia rangaistuksia seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja asenteen olevan kielteisempi seksuaalista hyväksikäyttöä kohtaan, jos tekijä on mies- ja uhri naispuolinen?

Anonyymi kirjoitti...

"Mikähän naistutkija on todennut miesten saavan kovempia rangaistuksia seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja asenteen olevan kielteisempi seksuaalista hyväksikäyttöä kohtaan, jos tekijä on mies- ja uhri naispuolinen?"

Luulin, että tarkoitit sukupuolisuuden vaikutusta asenteisiin yleensä. En tiennyt, että sukupuoli vaikuttaa ainoastaan miesten saamiin rankaisuihin.

Anonyymi kirjoitti...

"Luulin, että tarkoitit sukupuolisuuden vaikutusta asenteisiin yleensä."

Luulo ei ole tiedon väärti.

"En tiennyt, että sukupuoli vaikuttaa ainoastaan miesten saamiin rankaisuihin."

No, kyllähän sukupuoli vaikuttaa molempiin: miesten rangaistuksia se koventaa ja naisten löysentää.

Mutta tätähän naistutkimuksessa ei ole huomattu, tai pikemminkin: ei ole haluttu huomata, koska se ei sovi uhrifeminismin maailmankuvaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on just tätä. Oletteko nähneet South Parkin "Miss Teacher Bangs a Boy" jakson?

Anonyymi kirjoitti...

Oikeus kuitenkin katsoi pojan suostuneen suhteeseen vapaaehtoisesti.

Miten oikeus voi katsoa että poika suostui seksiin, kun laissa määritelty age of consent on 16 (15?) vuotta? Eli määritelmän mukaan tuon iän alittava ei voi suostua seksisuhteeseen aikuisen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä YTM:n tunnistaa jo kasvoista:

http://kuvat.iltalehti.fi/uutiset/thannulaTM_uu.jpg

(vankilaan tuomittu olympiapainija, Iltalehden kuva)

anu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
anu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
anu kirjoitti...

Vielä yksi yritys kommentoida...

Minua ei ainakaan tuo kuvan ytm-köriläs miellyttänyt (eikös YTM:ien pitäsi siis olla anisten mieleen?)

Tässäpä lisää kuvamateriaalia, YTM:iä kerrakseen:

http://glamourmag.typepad.com/fashionbeauty__insider/images/bty070508-2.jpg

http://glamourmag.typepad.com/fashionbeauty__insider/images/bty070508-2.jpg

http://glamourmag.typepad.com/fashionbeauty__insider/images/bty070508-1.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Orange seeds: "Minua ei ainakaan tuo kuvan ytm-köriläs miellyttänyt (eikös YTM:ien pitäsi siis olla anisten mieleen?)

Tässäpä lisää kuvamateriaalia, YTM:iä kerrakseen:"

Olit tuohon Orange seeds linkannut mm. Brad Pittin kuvan. Mitä Orange seeds sanoo tästä ja tämän naisen käytöksestä?

Ex-tyttöystävä mollasi Pittin miehuutta

Brad Pittin entinen tyttöystävä Juliette Lewis lipsautti keikalla, ettei Pittin miehuus ollut kovin kummoinen.

Onkohan Pittillä YTM fiilis? Mitä luulet?

Anonyymi kirjoitti...

hannulahan on selvä tom of finland -gay. en tosin tiedä oikeaa suuntaustaan, mutta mitään muita assosiaatioita ei noista germaaniviiksistä saa.

Ilmari kirjoitti...

YTM? Oliko toi ruman painijaäijän linkitys läppä, äijähän on noin niinkuin miehiseltäkin näkökannalta aikamoinen FAS-lapsi tai vähintään lapiolla lapsena pahoinpidelty, sori vaan... :D

Pitt ja Beckham nyt tietysti ovat objektiivisesti hyvännäköisiä miehiä.

anu kirjoitti...

Jape, en tiedä onko Pittillä YTM olo, mutta luulenpa ettei sillä ole paskankaan väliä. Jos siis YTM:myyden määritteeksi riittää palkkä markkina-arvo. Vaikka kuka sanoisi että Pittillä on pieni, riittäisi sillä silti varmasti naisia jonoksi asti. Rikkaus, kuuluisuus ja hyvä ulkoväkö tehnee sen.

Vähän tuota minä tuolla kommnetillani tarkoitin kuin Ilmarikin. Että ovat melko yleisesti hyvännäköisinä pidettyjä miehiä, ja varmasti naisten keskuudessa erittäin suosittuja.