keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Sukupuolittunut lähisuhdeväkivalta

Hyvät ministerit:
Kannanottollamme haluamme tuoda esille sen, että Suomeen tarvitaan erikoistuva ja asiantuntemusta kerryttävä koordinaatio-, koulutus- ja kehittämisyksikkö. Koordinaatioyksikön toimintaa suunniteltaessa olisi – hallitusohjelman mukaisesti – kiinnitettävä huomiota siihen, että lähisuhdeväkivalta on eri kulttuurit läpäisevä, erityisesti naisiin kohdistuva ilmiö. Tämä lukuisissa kansainvälisissä ja kansallisissa tutkimuksissa esille tuotu seikka olisi otettava huomioon niin vastuuyksikön nimeämisessä, tavoitteiden asettelussa kuin tarvittavan asiantuntijuuden raamittamisessa.

Uudessa hallitusohjelmassa todetaan, että sosiaali- ja terveyspalveluissa tullaan ottamaan huomioon sukupuolinäkökulma. Lähisuhdeväkivallan suhteen tämä tarkoittaa sitä, että suunniteltaessa palveluja väkivallan eri osapuolille väkivallan sukupuolittuneisuus on huomioitava. Lähisuhdeväkivallan ymmärtäminen sukupuolittuneeksi ilmiöksi sisältää ymmärryksen siitä, että kaikki parisuhteet eivät ole heteroseksuaalisia, ja että lähisuhdeväkivalta on myös seksuaalista väkivaltaa. Lähisuhdeväkivallan tunnustaminen erityisesti naisiin kohdistuvaksi ei vähättele muiden ryhmien uhrikokemuksia.

Lokakuun alussa pidetyssä Euroopan Neuvoston konferenssissa Hanasaaressa todettiin lukuisia kertoja, että lähisuhdeväkivallassa on kyse naisiin kohdistuvasta ihmisoikeusloukkauksesta.

Vetoamme, että Suomeen perustetaan viipymättä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseen keskittyvä yksikkö, jonka toiminnan ohjaamiseksi on laadittava kansallinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen toimintaohjelma.
Stand up comedy video.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suurin osa väkivallan uhreista Suomessa on miehiä, joten miehiin kohdistuva väkivalta on suurempi ongelma kuin naisiin kohdistuva väkivalta (tämä on kärjistys, itse pidän kaikkea väkivaltaa yhtä suurena ongelmana). Sitä vastaan ei kuitenkaan olla ryhtymässä minkäänlaisiin toimiin.

Sensijaan rahat halutaan femakoiden uusien suojatyöpaikkojen rakentamiseen, jossa he voivat taas paisutella ongelmaa ja omaa tarpeellisuuttaan. Perusteena heidän itsensä sukupuolittama perheväkivalta. Näin he rahastavat toisten ihmisten kärsimyksillää, taas kerran. Todella vastenmielistä.

sdasfafasd kirjoitti...

Mikään ei ole niin hirveä kohtalo naisille kuin yhdenvertaisuus, siksi meillä on feminismi.

Naiset olisivat kyllä muutenkin epätasa-arvoisessa asemassa, feminismi on vaan eräänlaista isi anna lisää viikkorahaa "iltalypsyä".

Panu kirjoitti...

Nelikulmaiset robotit asettuvat nelikulmaiseen muodostelmaan, katsoa killittävät pienillä nelikulmaisilla sähkösilmillään, avaavat pienet nelikulmaiset suunsa ja alkavat ladella sähköisesti säristen pieniä nelikulmaisia iskulauseitaan. Mikään ei todellakaan muutu.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon kannanoton sisältö on jo itsessään ihmisoikeusloukkaus. Minnehän siitä voi valittaa, kun Amnesty on mitä ilmeisimmin pois laskuista?

Anonyymi kirjoitti...

Seuraavaksi 100% sukupuolittunut väkivallan muoto, tekijänä nainen/äiti, kohde puolustuskyvytön syntymätön lapsi, jolta nainen/äiti riistää mahdollisuuden ns. normaaliin elämään jo sikiövaiheessa.

Yle TV2 Silminnäkijä 20.12. klo 22.35. Silminnäkijä Yle Areenalla, josta ohjelman voi katsoa jossain vaiheessa.

SYNTYMÄHUMALASSA

Onko raskaana olevan äidin oikeus juoda tärkeämpi kuin lapsen oikeus syntyä terveenä? Tuhannet sikiöt ovat vuosittain vaarassa vaurioitua päihteiden takia.

(...)

Tilastojen mukaan kuusi prosenttia raskaana olevista äideistä on päihdeongelmaisia. Ilmeisesti luvut kertovat vain jäävuoren huipusta.

- Alkoholi menee suoraan istukan läpi sikiöön, jonka maksa ei pysty hajottamaan alkoholia. Meillä on syntynyt paljon vauvoja humalassa. Pienokaisilla on krapula heti elämän ensi vaiheissa, kertoo ylilääkäri Erja Halmesmäki HYKS:n naistenklinikalta.

(...)

Halmesmäki lataa suoraa tekstiä ohjelmassa:

- Meillä raskaana oleva äiti saa juoda niin paljon kuin haluaa. Se on suurempi oikeus kuin se, että vastasyntyneellä olisi oikeus syntyä terveenä, sanoo Halmenmäki.

---

Ohjelmasta kerrotaan harvinaisen rehellisesti ja kiertelemättä, alkaen otsikosta (Etelä-Suomen Sanomat, radio & televisio, Sari Torvinen), otteita alla:

Äidin oikeus juoda lapsensa aivot pihalle

Tuula taas vähät välitti lapsesta, jota kantoi sisällään. Se oli vain olio, joka esti häntä juomasta. (...) Tuulan lapsen terveyttä emme tiedä. Hän saunoi lapsen maailmaan kuusi viikkoa etuajassa päästäkseen taas juomaan. "Äiti ei ikinä enää tee niin" - lupauksen hän särki [huom. lapsen hän särki jo paljon aiemmin, mitä merkitystä tuolla lupauksella enää syntymän jälkeen on?] jo lapsen ollessa vuorokauden ikäinen.

Sari Torvinen toivoo lopuksi Halmesmäen suorien sanojen olevan "ehdottomasti seuraavan keskusteluohjelman paikka."

Anonyymi kirjoitti...

Tosta mancia-videosta - Joe Rogan on parempi, eikä hän varasta toisten materiaalia, kuten mancia (joka on ilmeisesti vieläpä feikkinimi)

- Vortac