tiistaina, tammikuuta 08, 2008

Tasa-arvo perheessä

Tasa-arvo koettelee parisuhdetta:
Ruotsissa tehty uusi yliopistotason tutkimus arkielämän tasa-arvosta todistaa, että rakkaussuhteet, joissa sukupuoliroolit poikkeavat perinteisistä, joutuvat erityisen kovien paineiden alle. Totuttujen mallien kyseenalaistaminen ja tasa-arvoon pyrkiminen koetaan usein uhkaavana, jopa virheellisenä. Erouhka on esimerkiksi suurempi perheissä, joissa naisen osuus perheen tuloista on suuri. Sama koskee perheitä, joissa mies jää työttömäksi. Kun naisesta tulee pääasiallinen elättäjä, perinteet keikahtavat päälaelleen.
Isät uskovat, että äiti hoitaa lasta paremmin.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Erouhka on esimerkiksi suurempi perheissä, joissa naisen osuus perheen tuloista on suuri. Sama koskee perheitä, joissa mies jää työttömäksi."

No, totta kai. Eivät naiset katsele mitään työtöntä koti-isää sohvallaan. Mieheltä vaaditaan leivän pöytään tuomista. Ihan oikein onkin.

Ja tietenkin isät uskovat, että äiti hoitaa lasta paremmin. Niinhän meille on aina opetettu. Viranomaistenkin mielestä lapset ovat ensisijaisesti äidin "omaisuutta", eikä naisten oma asenne ole juuri sen kummempi. Isä kelpaa korkeintaan jonkinlaiseksi apuäidiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jussi N:n mainio kirjoitus "veljet, kitisten kohti parempaa tulevaisuutta!":

http://pksektori.blogspot.com/2007/12/veljet-kitisten-kohti-parempaa-huomista.html

sdasfafasd kirjoitti...

Now that women have to pay alimony, should it go

Olisi mielenkiintoista nähdä mitä elatusmaksuille tapahtuu, jos/kun naiset joutuvat maksamaan niitä. Feminismi tarttuu "on epäreilua orjuuttaa toista" tarmolla aiheeseen?.

Arawn kirjoitti...

Russ: Suomessa naiset kyllä joutuvat maksamaan elatusmaksuja.

sdasfafasd kirjoitti...

Arawn
Epäilemättä joutuvat, sitä hain takaa että jos päätökset jostain selittämättömästä syystä, alkavat kääntyä sellaisiksi, että lapset alkavat päätymään pääasiassa miehille. Ja naiset elatusmaksuja maksamaan, niin minä en ollenkaan yllättyisi jos "mihinkä elatusmaksuja oikein tarvitaan" keskustelu alkaisi viriämään.

Henry Laasanen kirjoitti...

"minä en ollenkaan yllättyisi jos "mihinkä elatusmaksuja oikein tarvitaan" keskustelu"

Keskustelu varojen jakamisessa avioeron yhteydessähän on jo alkanut, kun naiset alkavat olla miehiä varakkaampia.

Anonyymi kirjoitti...

Rinnat paljaana UIMAHALLIIN!
Feministit saivat tahtonsa läpi Ruotsissa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200801087063463_ul.shtml

Näin naapurissa. Koska täällä? Tännehän kopioidaan aina kaikki viiveellä femujen paratiisista.

Anonyymi kirjoitti...

Kauan ei enää tarvitse kenenkään kärvistellä puutteessa:

Seksiä robotin kanssa vuonna 2050?

"Tekoälyekspertti väittää, että ihmiskunta on valmis seksiin robotin kanssa vuonna 2050. Asiasta kertoi uutispalvelu Ananova.

David Levy kertoo, että silloin robotit ovat lähestulkoon ihmisen kaltaisia. Kirjassaan Sex With Robots: The Evolotion of Human-Robot realtionships Levy kirjoittaa että silloin loistava seksi on kaikkien saatavilla 24 tuntia 7 päivänä viikossa.

Hänen mukaansa ihmiset, jotka eniten hyötyvät tällaisista seksiroboteista ovat niitä, joilla eristäytyneisyyden tai ulkoisten ominaisuuksien vuoksi on vaikeuksia hankkia oikeita ihmisromansseja.

- He ovat yksinäisiä ja onnettomia. Mielestäni yhteiskunta on paljon parempi paikka, kun heillä on vaihtoehto, joka tyydyttää heitäilman, että kenellekään toiselle ihmiselle tehdään mitään pahaa, Levy sanoo.

Levy sanoo myös, että mikäli hänen kuvailemansa robotti olisi olemassa, hän varmasti haluaisi kokeilla sitä seksiin eikä hän pitäisi sitä onnettomana asiana. Hän sanoo, että tekisi sen mielenkiinnosta.

Hän on onnellisesti naimisissa eikä tarvitse uutta seksikumppania."

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=120481

Jos tämä toteutuu, ei Nobel-palkinnon saajia tarvitse tuolloin paljon veikkailla. Ei ainakaan rauhanpalkinnon. Hienoa.

Kami kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

"Levy sanoo myös, että mikäli hänen kuvailemansa robotti olisi olemassa, hän varmasti haluaisi kokeilla sitä seksiin eikä hän pitäisi sitä onnettomana asiana. Hän sanoo, että tekisi sen mielenkiinnosta.

Hän on onnellisesti naimisissa eikä tarvitse uutta seksikumppania."

Tässä on kyllä vähän selittelyn makua.

Anonyymi kirjoitti...

niin, eihän mikään robotti sitä häpeää poista, ettei kelpaa kenellekään ihmiselle seksikumppaniksi. käden väsymiseen jopa jännetuppitulehdukseen tai lateraaliepikondylitikseen (eli tenniskyynärpäähän) asti se sentään saattaisi auttaa.

Anonyymi kirjoitti...

"eihän mikään robotti sitä häpeää poista, ettei kelpaa kenellekään ihmiselle seksikumppaniksi."

Entä jos ihmissuhteet eivät kiinnosta?

Anonyymi kirjoitti...

Seksirobotti on hyvä juttu, etenkin siinä mielessä miten se ehkä tulee muuttamaan yhteiskuntaa. Mutta väitänpä silti, että yksikään robotti ei kykene tarjoamaan sellaista seksikokemusta, jonka eräs existäni aikoinaan kykeni. (en tiedä kykeneekö enää, todennäköisesti kyllä, mutta koska en tiedä, käytän mennyttä aikamuotoa)

Ellei robotteihin rakenneta niin hienosyisiä toimintoja, että se pystyy tukemaan ihmisen sielua, aivan kuten biologinenkin ihmiskeho. Silloin siihen voi inkarnoitua joku seksipommi, ja hehkua seksiä .. tosin silloin robotti ei taas ole komenneltavissa, jne.. heh. Vaikeaksi siis sikäli menee; kuinka saada hekumallinen seksuaalinen energia säteilemään robotista käskystä? Voi olla, etteivät tuota maapallon tiedemiehet koskaan ratkaise. Tosin tämä planeetta ei kyllä millään ilveelläkään kestä tällaista kerskatuhoamista vuoteen 2050, haha.. naurettava ajatuskin. Tiedemiehet (ja muutkin tohelot) puhuvat aivan kuin maapallo olisi rajaton resurssi, jota voi imeä kuiviin ja tuhota loputtomiin, kun totuus on se, että maapallon eko- ja energiasysteemi (=elämä) nitisee jo liitoksistaan, ja on vain ajan kysymys milloin kaikki romahtaa.

- Vortac

Cincyrella kirjoitti...

Itse uskon siihen, että jokainen perhe luo omat raaminsa tasa-arvolle. Sen takia tämä nykyinen valtion tai "kansa syvien rivien" tunkeutuminen ihmisten yksityiselämään on aika loukkaavaan. Tästä löytyy mielestäni hyvä artikkeli miesten ja naisten tasa-arvosta perheessä. Itse pidän siitä, että myös on perheen pää ja loppuen lopuksi sanoo aina sen viimeisen sanan. Mutta minun asiani ei ole moralisoida, vaikka muissa perheissä toimittaisiin toisin. Vastenmielisintä onkin, kun joku muu tulee sanomaan kuinka asiat tulisi tehdä. Perhe on pyhä ja sen sisäiset toimintatavat hyvin yksityisiä asioita.