sunnuntaina, helmikuuta 03, 2008

Pravda lisää höyryä

Hyvien jätkien maassa on pahoja miehiä: Tukholma. Jokainen ulkomailla asunut tai asuva tunnistaa tämän tunneketjun: uusi kotimaa ihastuttaa, ja Suomi alkaa vaikuttaa mölliltä.

Tulee ikäviä uutisia, jotka ovat usein tuttuja, kuten: Suomessa miehet hakkaavat naisia kodeissa lähes kaksi kertaa enemmän kuin miehet muualla Euroopassa väkilukuun suhteutettuna. Sen seurauksena 30–40 naista kuolee vuosittain Suomessa.

Eduskunnan seksuaalinen häirintä on toki eri asia kuin väkivalta, mutta jotenkin sen mielessään yhdistää samaan tunkkaisen macho-Suomen örinään, eikä se siksi yllätä, mutta masentaa kyllä.


Kuherruskuukauteni Ruotsin kanssa on ohi – olen asunut täällä kaksi ja puoli vuotta – mutta aika monta asiaa voin yhä sanoa ruotsalaisten eduksi.

Ruotsissa saa valittaa, huomauttaa, esittää parannusehdotuksia, kiittää ja arvostella tasa-arvon nimissä ilman, että tulee leimatuksi änkyrä-feministiksi, puskasta ampujaksi tai miestenvihaajaksi.

Seksististä tölvintää ja miesten antamia "hyvä jätkä" -tunnustuksia naisille ei kuule. Naiset saavat olla naisia, ja he saavat vaatia tasa-arvoista kohtelua.

Tässä tuoreimpia puheenvuoroja Ruotsista: Seksistiset mainokset pois. Nais- ja miessydänpotilaiden kohtelu tasaveroiseksi. Sosiaaliset onnettomuustutkintalautakunnat selvittämään tapaukset, joissa nainen kuolee läheisen ihmisen väkivallan seurauksena. (Näitä tapauksia on Ruotsissa vuosittain 17.)

Minulla on ehdotus suomalaiskeskusteluun. Se kuulostaa vähäiseltä, mutta ajan myötä sillä voi olla vaikutusta: lakataan puhumasta perheväkivallasta.

Sillä mitä se on? Perheenjäsenet; lapset, äidit, isät, painimassa yhdessä lattialla? Pienet, pehmeät käsivarret tökkimässä isän rintakehää?

Puhutaan sen sijaan miehistä, jotka hakkaavat lapsiaan ja kumppaneitaan.

Ja tietysti niistä naisista myös, jotka syyllistyvät samaan. Pari vuotta sitten poliisin tietoon tulleista suomalaiskotien mukiloitsijoista 85 prosenttia oli kyllä miehiä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"poliisin tietoon tulleista"

I rest my case.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomessa miehet hakkaavat naisia kodeissa lähes kaksi kertaa enemmän kuin miehet muualla Euroopassa väkilukuun suhteutettuna. Sen seurauksena 30–40 naista kuolee vuosittain Suomessa."

Suomalaisissa, vain naisille tehdyissä, väkivaltakyselyissä, väkivallaksi lasketaan jopa hellyydenosoituksista pidättäytyminen. Niin saadaan, tarkoituksellisesti, suomalaisesta miehestä maaimankaikkeuden suurin roisto. Se ei kuitenkaan ole kenenkään hakkaamista, toisin kuin tässä valehdellaan. Kun taas tuore tutkimus osoitti, että 17% varusmiehistä oli joutunut parisuhteessa kumppaninsa lyömäksi, Pravda vaikeni tuloksista täysin.

Näille väitetyille kuolonuhriluvuille ei, tietenkään, löydy mitään lähdettä.

"Eduskunnan seksuaalinen häirintä"

Mitä, missä ja milloin? Toistaiseksi vain naiskansanedustajia vastaan näyttää löytyvän todellisia perusteita häirintäpuheille.

"tasa-arvon nimissä ilman, että tulee leimatuksi änkyrä-feministiksi, puskasta ampujaksi tai miestenvihaajaksi."

Tasa-arvolla ja feminismillä ei ole mitään tekemistä keskenään. Jos esittää epätasa-arvoa lisääviä ja miehiä syrjiviä muutoksia, niin aivan varmasti ja oikeutetusti tulee leimatuksi änkyräfeministiksi ja miestenvihaajaksi. Puskasta raukkamaisesti ampuvia kutsutaan puskista ampujiksi, ihan perustellusta syystä.

"Naiset saavat olla naisia, ja he saavat vaatia tasa-arvoista kohtelua."

Ruotsissako? Miksi miehet eivät saa olla miehiä ja miksi he eivät saa vaatia tasa-arvoista kohtelua? Eivät Ruotsissa, eivätkä täällä.

"Seksistiset mainokset pois."

Naisten alusvaatemainokset pois, miesten ei. Oikeasti seksistiset mainoskampanjat (Liikenneturva) saavat jatkua ennallaan.

"Nais- ja miessydänpotilaiden kohtelu tasaveroiseksi."

Mies- ja naissyöpäpotilaiden välinen epätasa-arvo kasvaa jatkuvasti entisestään.

"Sosiaaliset onnettomuustutkintalautakunnat selvittämään tapaukset, joissa nainen kuolee läheisen ihmisen väkivallan seurauksena."

Kovemmat rangaistukset perheväkivallasta miehille kuin naisille.

"Puhutaan sen sijaan miehistä, jotka hakkaavat lapsiaan ja kumppaneitaan."

Eihän mistään muusta ole viimeisten vuosien aikana puhuttukaan.

"Pari vuotta sitten poliisin tietoon tulleista suomalaiskotien mukiloitsijoista 85 prosenttia oli kyllä miehiä."

Parisen vuotta sitten? Ja 50% vakavimmasta perheväkivallasta naisten tekemää. Peheväkivallan vuoksi hoidetaan sairaaloissa enemmän miehiä kuin naisia.

Mutta joo, unohdetaan täysin se, että kaikki ei välttämättä tule viranomaisten tietoon. Sovitaan samalla, että raiskauksia tapahtuu Suomessa vuosittain vain sen verran, kuin siitä tulee tuomioitakin.

Anonyymi kirjoitti...

Hah hah! Pravdan toimittajilla alkaa lähteä mopo niin pahasti käsistä, että yhä useammilla tippuu suomut silmiltä. Harvoin _noin_ selkeästi miesvihamielistä kirjoitusta Suomen lehissä näkee.

Cane kirjoitti...

Aika pahaa keulintaa. Pitää tosin huomauttaa, että kyljessä oli aika asiallinen juttu siitä, miten keminmaalla ihmiset suhtautuvat tähän "skandaaliin": aika järkeviä mielipiteitä sieltä tuli, niin miehiltä kuin naisiltakin. (Okei, leimattiin se sitten otsikoinnissa nimenomaan että "maakunnassa" ollaan tätä mieltä, että otetaan kerrankin helsingin ulkopuolinen mielipide edes käsittelyyn mukamas.)

Anonyymi kirjoitti...

Googleen kun laittoi artikkelin kirjoittajan eli "Katarina Baer", niin tällainenkin löytyi:
http://www.tasa-arvo.com/u8henkkatarina.html

Anonyymi kirjoitti...

Perheväkivalta

Wikipedian mukaan parisuhdeväkivallan uhreina on kuoltu viime vuosina seuraavasti:

2002 Miehet 4 (21%)
Naiset 15 (79%)

2003 Miehet 5 (28%)
Naiset 13 (72%)

Eli Katarina Baer lisää omasta päästään naisuhrien lukuihin vaatimattomat n.50%. Ja tämä valehtelu menee Pravdassa läpi niin, että soi.

Anonyymi kirjoitti...

"Eli Katarina Baer lisää omasta päästään naisuhrien lukuihin vaatimattomat n.50%."

Itse asiassa, tarkemmin ajateltuna, hän yli kaksinkertaistaa ne. Melkoista journalistista taitoa. Siinä ei paljon totuus jaloissa paina, kun propagandavalheita keksitään.