lauantaina, maaliskuuta 15, 2008

Näin piristyt

Sosiologin seksiteoriat herättivät kiivaan väittelyn.
Sosiologi Henry Laasasen kiivaasti kiistelty teos Naisten seksuaalinen valta on virkistävää luettavaa, vaikka kuinka olisi herran kanssa eri mieltä
HS keskustelu aiheesta ja arvio kokonaisuudessaan.

Hyväkäytöksinen suomalainen mies

Nopeille!

50 kommenttia:

Mikko Moilanen kirjoitti...

Odotan innolla, että saan kirjan käsiini. On hienoa, että täällä suomessakin vihdoin joku rohkeni kirjoittaa ja toinen julkaista naisen seksuaalista valtaa ja parisuhdemarkkinoita käsittelevää kirjaa.

Video kirjan julkistamistilaisuudesta (tai mikä olikin) oli vertaistaan vailla. Erittäin pillastunut ja agressiivinen nainen hölis nettityyliin puuta heinää ja yritti tehdä Henrystä naurettavan pellen. Voi että, mistä kaikesta olen jäänyt paitsi. Mutta jos jostakin voisin antaa kaikki säästöni, niin antaisin siitä, että olisin ollut julkistamistilaisuudessa.

Yritin hieman analysoida, että miksi naiset olivat niin tuohtuneita kirjasta. Olen nähnyt vastaavaa käytöstä miehissä, joille olen kertonut "face to face" MATista. Vaikuttaa siltä, että joillekin tuottaa sanoinkuvaamatonta tuskaa tajuta se tosiasia, että he eivät todellakaan kuulu parisuhdemarkkinoilla lähellekään kärkikastia.

Anonyymi kirjoitti...

"Yritin hieman analysoida, että miksi naiset olivat niin tuohtuneita kirjasta."

Voin hieman auttaa. Omillaan pärjäävä / uraa ahkerasti luova nainen voi tuohtua, kun naiset yleisesti (siis myös hän) tyypitellään ylemmäksi avioituviksi loiseläjiksi. Hän saattaa kokea, että nyt minua kohdellaan tämän olettamuksen mukaisesti enkä saa minulle kuuluvaa arvostusta tjsp.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Mielenkiintoinen näkemys. Siitä juolahti mieleeni, että MATissa voi olla ahdistavaa myös se, että teorian ymmärrettyyään individit tiedostavat, että heidän ihq parisuhde ei olekaan mitään muuta kuin että kaksi "luuseria" ovat löytäneet toisensa.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin minä revin hiuksia päästäni edellä mainitusta syystä, vaikka tiedän ettei se ole kovin järkevää. Kyllähän rehellisellä työllä elävää romaniakin ärsyttää, jos romanit yleisesti leimataan varkaiksi.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Lisään äskeiseen vielä sen, että niinhän sen kuului mennäkin ja että "haaveet särkyy" - kummallakaan ei ole mitään jakoa "parempaan". Eli mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut, eikä tule koskaan tapahtumaankaan. Tämä on tietysti ahdistavaa siksi, koska pelin henkeen kuuluu ylöspäin naiminen. Jos sitten oma suoritus on ollut parhaimmillaankin luokkaa "mediocre", niin ehkä siinä on vaikea nähdä ns. "metsää puilta" eli vallitsevan tilanteen utiliteetit kokevat inflaation.

Näiden "mediocre"-suoriutujien tulisi MATin haukkumisen sijaan iloita vallitsevasta tilanteesta, sillä heillä on noin parhaat edellytykset kestävään parisuhteeseen. Heidän siis tulisi haukkua peliä ja sen henkeä, huomata pelin järjettömyys ja olla tyytyväisiä siitä, että kerrankin mediocre-saavutus on noin optimaalisin. Näin varsinkin silloin, jos individit todella etsivät onnellista parisuhdetta eivätkä vain yrittäneet saada mahdollisimman korkeita pisteitä parisuhdepelissä. Ja aika monihan sellaista etsii, siinä piileekin juuri se "vaara". Korkeamman MA:n omaava ei välttämättä lopeta etsintää vaan peli jatkuu. Lisäksi kuvaan voi vielä astua ns. "pelimies", joka saa nartun tuntemaan arvonsa korkeammaksi kuin se oikeasti on ja sitä kautta hyppäämään vieraaseen sänkyyn ja muihin seikkailuihin suhteellisen stabiilista ja optimaalisesta parisuhteesta.

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllähän rehellisellä työllä elävää romaniakin ärsyttää, jos romanit yleisesti leimataan varkaiksi."

Minäkin revin hiuksiani kun väkivallatonta ja keskipalkkaista elämää viettävänä minut säännöllisin väliajoin leimataan mediassa parisuhdeväkivaltaa harjoittavaksi örveltäjäksi ja pörssiyhtiöiden hallituksissa istuvaksi hyvä-veli-verkoston jäseneksi.

Toivotan hiuksiaan repivät naiset tervetulleeksi valkoisen suomalaisen heteroseksuaalisen miehen maailmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nainen puri taksikuskia Turussa

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy myöntää; Hieno postaus mikko moilanen.

-diipadaapa

Mikko Moilanen kirjoitti...

"Vuonna 1959 syntynyttä naista epäillään pahoinpitelystä, lievästä petoksesta sekä virkamiehen haitanteosta."

Virkamiehen haitanteosta? Tuollaista epäilystä en ole nähnyt koskaan aiemmin. Jos mies olisi tehnyt saman, niin kyseessä olisi kai ollut virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

Onko tässä nyt sovinismia, naisen ei katsota voivan vastustaa virkamiestä väkivaltaisesti (rimpula ei vaa pysty)? Entä kuinka moni feministi vaatii naisille samasta teosta saman tuomion kuin miehille? Ainiin, mutta sehän olisi sama kuin ajaisi tasa-arvoa, mikä ei ole suomalaisten feministien tavoite.

Politrukki kirjoitti...

Linkkivinkki: Miksi keski-ikäinen mies on ihan pihalla?

”Viina, ylipaino, kohonnut verenpaine, kaahaaminen ja nuorten naisten ahdistelu. Keski-ikäisestä miehestä keskustelemassa Tapani Kiminkinen, Aarno Laitinen ja Matti Rimpelä.”

Tekisi mieli sanoa, että harvoin kuulee yhtä naisvihamielisiä ja itseään täynnä olevia kommentoijia, mutta se olisi täyttä puppua. Loka-Lahtinen valittaa miehen elämän polttavimmista ongelmista myös palstallaan:

”Kyllä miehen elämä on vaikeaa. Jos yrittää iskeä naista, syytetään ahdistelijaksi. Jos ei yritä tai torjuu naisen, leimataan homoksi.”

Joku hermostuu pikku nimittelystä, vaikka naisia raiskataan, murhataan ja murharaiskataan joka päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Yllättävää, että tuo Pravdan kija-arvio on ihan asiallinen ja jopa positiivinen. Hyvä näin.

Sitä vastoin Mikko-Pekka Heikkisen on kolumni on kyllä ihan sitä itseään: miesten kollektiivista syyllistämistä ja feminististä hapatusta. Lehdellä, joka on toistuvasti joutunut turvautumaan valheisiin (mm. miesten väkivaltaisuutta kuvaava luvut) ja on julkisesti lynkannyt lauman miespoliitikkoja nimettömien ja yksilöimättömien syytösten perusteella, ei ole varaa saarnata mistään moraalista kenellekään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

"Omillaan pärjäävä / uraa ahkerasti luova nainen voi tuohtua, kun naiset yleisesti (siis myös hän) tyypitellään ylemmäksi avioituviksi loiseläjiksi."

Eikai se ihmisestä loiseläjää tee, jos hän tavoittelee itselleen mahdollisimman hyvää saalista? Eikös se ole aika ymmärrettävää, että niin toimitaan? Yhtä lailla sitä kai pitäisi miehenä loukkaantua ajatuksesta, jonka mukaan miehet haluavat seksiä mahdollisimman monien naisten kanssa. Mutta miksi siitä loukkaantuisi, kun se on totta? Ei se minusta tee miehistä yhtään sen huonompia ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

"”Kyllä miehen elämä on vaikeaa. Jos yrittää iskeä naista, syytetään ahdistelijaksi. Jos ei yritä tai torjuu naisen, leimataan homoksi.”"

Tottahan tuo on.

"vaikka naisia raiskataan, murhataan ja murharaiskataan joka päivä."

Suomessako? Joka päivä? Kaikkia näitä? Missä ovat todisteesi?

Mikko Moilanen kirjoitti...

"Ainakin minä revin hiuksia päästäni edellä mainitusta syystä, vaikka tiedän ettei se ole kovin järkevää. Kyllähän rehellisellä työllä elävää romaniakin ärsyttää, jos romanit yleisesti leimataan varkaiksi."

Hmm, tiedätkö, että mitä miehet tekee saadessaan arvoltaan vastaavat pelimerkit kuin nainen? Mies nai nuoremman tai kauniimman naisen. Tai sitten mies vain nussii paljon naisia.

Kannattaa muistaa, että MAT ainoastaan kuvaa pariutumispeliä. Se ei ota moraalista kantaa asioihin eikä syytä ketään mistään. Ei edes silloin, kun stabiilissa parisuhteessa oleva mies hairahtuu pelinaiseen (vamppiin, "huoraan"), joka saa miehen tuntemaan itsensä nuoreksi oriiksi ja yks'kaks jättämään vaimonsa ja lapsensa. Tai kun johtavassa ja näkyvässä asemassa oleva poliitikko toimii opportunistisesti ja yrittää hankkia asemansa ja statuksensa avulla seksikokemuksia eli toimii samoin kuin kaikki YT-miehet.

MAT ei syytä naisia eikä miehiä opportunismista. Naisen saamista pidetään saavutuksena. Jos nainen antaa helposti ja vaikka kenelle, niin kyseisen naisen saannissa ei ole saavutusta. Yhä harvempi YT-mies tavoittelee kyseistä naista, josta seuraa ko. naisen arvon aleneminen parisuhdemarkkinoilla. Tästä syystä naisen ei kannata antaa AT-miehille ja YT-miehillekin vain "vaikeasti saatava" -pelin jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Todisteita kaivataan siitä että miehet kohdistavat naispuolisiin kumppaneisihansa runsaasti väkivaltaa?

Siis olisi hyvä, jos palstan lukijat ystävällisesti laittaisivat joka päivä lehdista luettavia uutisia aviopuolisoiden, ex-puolisoiden tai poikaystävien tekemistä väkivallanteoista, jos ette itse löydä. Ja nyt korostan: tuollainen väkivaltaisuus ei ole MIEHISSÄ GENEETTISESTI OLEVA OMINAISUUS vaan seuraa siitä, että NAINEN NÄHDÄÄN OMISTETTAVANA, TAVARANA JA SEKSUAALISENA TARJONTANA eikä ihmisenä.

Suuri osa naisista asuu ja elää onnellisena miehen kanssa - minä itsekin, sellaisen miehen kanssa joka ymmärtää asuvansa ihmisen, eikä sukupuolielimien ja laskukoneen yhdistelmän kanssa.

Kas tässä teille yksi uutinen (vaikka kai kuitenkin väitätte, että nainen on tämänkin hyökkäyksen itseään ja lapsiaan kohtaan provosoinut), kuvan naisesta näätte lehdestä. HÄNKÄÄN EI SULJE POIS MAHDOLLISUUTTA SUHTEESTA MIEHEN KANSSA - ELI EI YLEISTÄ VÄKIVALLAN TEKOJA KAIKKIIN MIEHIIN!!!!!!!!!:

Tämän päivän Iltalehdestä:

UUSI ELÄMÄ Yvonne, 35, haaveilee työstä sosiaalialalla ja iloitsee seuratessaan lastensa kasvua. - Tahtoisin auttaa muita ihmisiä, elämänilonsa leikkauksista ja kivuista huolimatta säilyttänyt suomalaisäiti sanoo. (DAVID SICA / STELLA PICTURES)Lue myös
Tausta: Huumeista uhkailuun ja murhayritykseen
Kesäaamu kahden ja puolen vuoden takaa ei pyyhkiydy yksinhuoltajaäiti Yvonne Wirnesin, 35, mielestä kuin unissa.

- Näen usein unia, joissa kasvoni ovat entisellään. Herääminen on kauhea pettymys, suomalaisnainen kertoo kerrostalokotinsa keittiössä Tukholman esikaupunkialueella.

Entinen avomies saapui kotiovelle kesken lasten aamupalan ja pukemisen vaatimaan Yvonnea (!)takaisin elokuun 26. päivänä vuonna 2005. Raivostuksissaan suomalaismies heitti Yvonnen ja tuolloin 1,5-vuotiaan Samuel-pojan päälle bensiiniä ja sytytti tulen.

Äiti, Samuel ja omassa huoneessaan piilotellut isoveli Jesse, 10, selvisivät ihmeen kaupalla hengissä.

Sairaalasta päästyään Yvonne piti pitkään lakanaa peilin edessä, vältteli kauppareissuja ja vanhoja valokuva-albumeja, mutta ei enää.

- Olen kahden vilkkaan pojan äiti. Heidän ansiostaan olen selvinnyt, hän sanoo.



KESÄLOMA Viimeinen kuva Yvonnesta, Samuelista ja Jessestä ennen tulipaloa. Se on otettu sukulaisvierailulla Suomessa kesällä 2005. - He ovat saaneet kärsiä tarpeeksi. Mitä siitä tulisi, jos äiti vaipuisi alakuloon! En halua olla katkera, vaan yritän tehdä hauskoja asioita. Lähdemme pian Jessen kanssa New Yorkiin ja kesällä käymme lasten kanssa eläinpuistoissa.

Rakastumiseen Yvonne ei usko - ainakaan vielä.

- Miehiä en ajattele ollenkaan! Kaikki energiani menee lapsiin. En pysty edes uskomaan, että kukaan voisi välittää minusta, kun olen tämän näköinen. En osaisi itse suhtautua siihen, että joku pitäisi minusta tällaisena, hän miettii ja keventää naurulla: - Pitäisi varmaan löytää sokea mies!

Anonyymi kirjoitti...

Naiset ovat kyllä törkeitä: tämäkin nainen aiheuttaa kamalasti kärsimystä kun ei ymmärtänyt antaa, ja suorastaan pakotti suomalaismiehen puukottamaan kahta miestä. Naisten vika:

Mies tuohtui raiskaustuomiosta - syöksyi puukottamaan
15.3.2008 11:11
Järkyttävä välikohtaus sattui Joensuun keskustan kävelykadulla eilen vilkkaimman lounasruuhkan aikaan. Ilomantsilainen nuorimies ehti hakata uhria puukolla useita kertoja.

Erikoista tapauksessa on sekin, että puukon kanssa riehunut 24-vuotias ilomantsilaismies oli vain hetkeä aiemmin samana aamuna saanut kuulla, että hänet on tuomittu raiskauksesta ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Pian tuomiosta kuultuaan mies jo säntäsi keskustan kävelykatua puukko kädessä afrikkalaistaustaisen miehen perässä.

Takaa-ajettu pakeni henkensä edestä, mutta torin kohdalla puukottaja sai uhrin kiinni ja hakkasi tätä puukolla useita kertoja eri puolille ylävartaloa.

"Tuohtui saamastaan tuomiosta"

Poliisi on erikoisen tapauksen yksityiskohdista vielä vaitonainen.

Tutkinnan tässä vaiheessa poliisi ei halua kertoa edes sitä, tunsivatko uhri ja puukottaja toisensa entuudestaan vai valitsiko ilomantsilaismies uhrinsa aivan sattumalta.

- On mahdollista, että hän tuohtui saamastaan tuomiosta ja säntäsi siksi puukon kanssa miehen perään, Joensuun poliisista todetaan.

Puukotuksen uhri, 33-vuotias afrikkalaistaustainen mies, sai rytäkässä pahoja vammoja, ja hänet kiidätettiin leikattavaksi Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Lauantaiaamuna hänen tilansa kuitenkin oli jo vakaa.

Jäi kiinni muutamassa minuutissa

Silmittömästi riehunut puukottaja puolestaan jäi poliisin haaviin jo muutaman minuutin kuluttua välikohtauksesta. Häntä epäillään nyt tapon yrityksestä.

Lisäksi saman ilomantsilaismiehen epäillään puukottaneen myös erästä toista nuorta miestä jo viime viikonloppuna Polvijärvellä.

Vankeustuomio, jonka mies sai aiemmin perjantaina, tuli nuoren tytön pakottamisesta sukupuoliyhteyteen. Mies tuomittiin vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Anonyymi kirjoitti...

UutisetSääUrheiluViihdeNaisetTV-opasTalousAutotKeskustelutVideotKuvagalleriatLukijan kuvaArkistoYhteystiedotMatkailuRuokalaAsuminenLähetä uutisvihjePalaute

Osta ja myyKeltainen Pörssi
Huuto.net
Oikotie.fi
Hintaseuranta
Musiikkilataamo
HakemistoArkisto
Asuminen
Autot
Digilehti
Digi-TV
Euroviisut
Formula 1
Herkut
Hiihtolajit
Hintaseuranta
Horoskooppi
Huutokauppa
Hyvä olo
Ilmoitusmyynti
IS Veikkaaja
Jalkapallo
Jääkiekko
Kauneus
Keltainen Pörssi
Keskustelut
Koti
Kuvagalleriat
Kännykät
Leffa-arvostelut
Leffatrailerit
Lemmikit
Levyarvostelut
Lukijan kuvat
Lööpit ja kannet
Matkailu
Mediatiedot
Missit
Mobiiliviihde
Muoti
Nettikysely
Pelit
Pelikone
Peliuutiset
Ravit
Ristikot
RSS
Ruokala
Sarjakuvat
Sudoku
Suhteet
Sää
Tulospalvelu
TV-keskustelu
Urheilukeskustelu
Urheilu-uutiset
Uutiset
Uutisvihje
Verotiedot
Videot
Viihdekeskustelu
Viihdeuutiset
Yhteystiedot


Poliisi pyytää yleisöhavaintoja Enon henkirikoksen tiimoilta
14.03.2008 18:30


Joensuun poliisi kaipaa yleisöhavaintoja, jotka liittyvät Enossa tapahtuneeseen henkirikokseen. 70-vuotias nainen löydettiin maanantaina pahoinpitelyvammoihin menehtyneenä.

Poliisi pyytää havaintoja kuusikymppisestä miehestä, joka liikkui Enon keskustan alueella viime lauantaina iltapäivällä ja illalla. Mies oli pukeutunut karvahattuun, tummiin housuihin ja puolipitkään ruskeaan tai beigeen takkiin.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan numeroon 0500 205608 tai hätäkeskukseen 112.

Joensuun käräjäoikeus vangitsi torstaina 1946 syntyneen uimaharjulaisen miehen epäiltynä naisen taposta.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:
"Yhtä lailla sitä kai pitäisi miehenä loukkaantua ajatuksesta, jonka mukaan miehet haluavat seksiä mahdollisimman monien naisten kanssa. Mutta miksi siitä loukkaantuisi, kun se on totta? Ei se minusta tee miehistä yhtään sen huonompia ihmisiä."

Haluavatko miehet todella seksiä mahdollisimman monien naisten kanssa? Täytyy sanoa että itselläni ei ole koskaan erityisemmin ollut tällaista fantasiaa. Kyllä riittäisi yksi nainen ja paljon seksiä. Mutta fantasiamaailmanssa tuollainen ehkä olisi realistista ajattelua ja voisi jopa toimia ilman täydellistä elämän omistamista tavoitteelle.

Anonyymi kirjoitti...

BBC news tänään: kuinka nämä lapset käyvät kauppaa seksuaalisuudellaan, vastaatko Henry?



Ex-pop star jailed for child sex

Peter MacBeth was bass player with The Foundations
Sixties pop star Peter MacBeth, a member of The Foundations who had a hit with Build Me Up Buttercup, has been jailed for child sex offences.
MacBeth sexually assaulted a young girl on four occasions over the course of six years and downloaded child porn from the internet, a court heard.

The 71-year-old from Trefriw near Llanrwst in the Conwy valley may die in prison because he has terminal cancer.

He was jailed for six years at Mold Crown Court by Judge John Rogers QC.

MacBeth was the founding member and bass player with the Foundations until 1970 and had a worldwide hit with Build Me Up Buttercup in 1968.

He later forged a career in publishing literature for European golfing competitions.

In his later life he worked as a bus driver but developed a tumour of the larynx in 2001.

It is fair to say that he has very little to look forward to in his life

Maria Massellis-Brookes, defending

In 2006 he received a tracheotomy which meant he lost his voice and he has been told he has between three and five years to live.

His defence team originally argued that his illness meant he could not have a fair trial.

MacBeth also claimed the sex allegations were lies and the downloaded images were for academic research.

But when it was ruled that he could stand trial MacBeth changed his pleas to guilty.

Simon Mills, prosecuting, told the court how there had been four instances of sexual assault on the girl, when she was seven and eight and later when she was 12 and 13, ending in 2005.

The court heard how he would give her alcohol, he also drank heavily and the last offence occurred in a wood while on a walk.

The girl said she would sniff petrol to escape from what he had done, the court was told.

After his arrest in June 2006, MacBeth told officers they would find images on his computer.

He was writing about a young boy being sexually abused, and said he did not feel he could write with conviction without seeing what it was all about, the court heard.

Anonyymi kirjoitti...

"Haluavatko miehet todella seksiä mahdollisimman monien naisten kanssa?"

Useimmat epäilemättä haluavat, ainakin jossain vaiheessa. Voivat he silti vakiintua sen yhden naisen kumppaniksikin, sillä sehän on tietysti realistisempi vaihtoehto. Siinä moni luopuu unelmistaan ja tyytyy parhaaseen mahdolliseen saatavilla olevaan vaihtoehtoon.

"Todisteita kaivataan siitä että miehet kohdistavat naispuolisiin kumppaneisihansa runsaasti väkivaltaa? "

Ei vaan siitä, että naisia murahattaisiin, raiskattaisiin ja "murharaiskattaisiin" joka päivä Suomessa. Mutta sellaisia todisteita ei tietenkään ole, koska sellaista ei tapahdu joka päivä Suomessa.

Politrukki kirjoitti...

Kirjoitin: ” - - vaikka naisia raiskataan, murhataan ja murharaiskataan joka päivä.”

jorma kirjoitti: ”Suomessako? Joka päivä? Kaikkia näitä? Missä ovat todisteesi?

Kyllä, kaikkia näitä tapahtuu mm. Suomessa. Väitettä ei tarvitse erityisesti todistaa, koska jokainen voi todeta asian ihan omin silmin.

Naistutkimus on tutkinut murhattuja ja murharaiskattuja naisia uhritutkimuksien avulla, sillä uhreilla voi olla naiserityistä tietoa uhrina olosta. Koska aihe on tabu, naistutkijoiden on ollut lähes mahdotonta läpäistä vaikenemisen kulttuuria ja aiheesta on vain vähän tutkimustuloksia.

Anonyymi kirjoitti...

"Väitettä ei tarvitse erityisesti todistaa, koska jokainen voi todeta asian ihan omin silmin."

Oho! Ei kai sentään.
Olen ilmeisesti elännyt aika säkissä koko elämäni. En nimittäin ole nähnyt koskaan yhtään ainoata raiskausta vajaan neljänkymmenen ikävuoteni aikana. En myöskään tunne tai tiedä ketään raiskaajaa nimeltä.

Anonyymi kirjoitti...

"Väitettä ei tarvitse erityisesti todistaa, koska jokainen voi todeta asian ihan omin silmin."

Eli todisteita ei ole.

"naiserityistä tietoa uhrina olosta. Koska aihe on tabu, naistutkijoiden on ollut lähes mahdotonta läpäistä vaikenemisen kulttuuria ja aiheesta on vain vähän tutkimustuloksia."

Enemmän kuin tarpeeksi. Mitä on "naiserityinen tieto". Toivottavasti vain vitsailet näillä viesteilläsi.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän blogin puolella näköjään ei ole kommenteissa päätä eikä häntää.

Tämä kommentti koskee joka tapauksessa Helsingin sanomien arvostelua tänään 15.3.2008.

Sijoitin alla olevan kommenttini jo Henryn toiseen blogiin, mutta kun kyseinen kirjoitus onkin näköjään kopioitu tänne, niin pastean kommenttini myös tänne.

Arvostelussa kiinnitti huomiota kohta: "on lyhyessä ajassa herättänyt teorioillaan poikkeuksellisen kiivaan debatin netissä ja medioissa."

- Ja näin siis lausutaan vaikka esim. Henryn ihmissuhteet-blogin arkisto ulottuu vuoteen 2003, ja debattia on Henryn ohella käynyt moni muukin, eikä Henry edes taida olla kyseisen debatin aloittaja. Että "lyhyessä ajassa" - tämä on kyllä niin tyypillinen hahmotus paperimedialle kuin voi olla.

Kysymyshän on pikemmin vain siitä että netissä jo vuosia kaikkien tuntema debatti on nyt painetun kirjan avulla murtautunut paperimedian, radion ja television puolelle. Ja "lyhyessä ajassa" varmaan vain sen takia, että kaikille netin käyttäjille se on jo ollut tuttu ennestään.

Tämä kyllä hirveästi korostaa paperimedian antiikkisuutta ja hitautta.

Se mitä toivon on, että nyt henryn vanavedessä tähän "vanhanaikaiseen" julkisuuteen pääsisivät muutkin netissä debattiin osallistuneet, joilla olisi omia tuoreita korostuksiaan esille tuotavina. Siis niin kuin näitä takavuosien "erektuslaia" blogeja, jos asianomaiset vain itse haluavat. Se olisi todella kiinnostavaa vaikka voi olla että kaikki eivät ehkä halua, mikä on valitettavaa.

Mutta tämä nykyinen Ihmissuhteiden kommenttiosasto kaikkine joutavuuksien pasteamisineen ei kyllä enää edusta mitään debattia.

Politrukki kirjoitti...

kipupiste kirjoitti: ”Olen ilmeisesti elännyt aika säkissä koko elämäni.

Olet siis tyypillinen sovinistisika.

En myöskään tunne tai tiedä ketään raiskaajaa nimeltä.

Herrasmies esittelee itsensä uhrille ennen kuin ryhtyy raiskauspuuhiin.

Anonyymi kirjoitti...

Näin Japanissa:

Iloisille fallokraateille

Tekniikan ihmeitä ATM:ille

Terapiaa naisille

Adoptoi klitoris

Anonyymi kirjoitti...

Ministeri Thors epäilee: Suomessa kunniamurhia viranomaisten huomaamatta

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors osoittaa taas tasonsa rinnastamalla kunniamurhat lestadiolaisyhteisöjen sääntöjen rikkomisen seuraamuksiin. Sehän on ihan sama asia tapetaanko ihminen vai nuhdellaanko häntä.

Ja lopussa on helmi:

"Keskusteltaessa kunniaväkivallasta on Astrid Thorsin mielestä hyvä muistaa, että Suomella on itselläänkin pitkät ja synkät fyysisen väkivallan perinteet.

- Joka viides nainen on kokenut fyysistä väkivaltaa parisuhteessaan. On surullista, jos maahanmuuttajat oppivat huonoille tavoille Suomessa."

Tosiasia on, ettei Thorsilla ole eväitä toimia tehtävässään.

Anonyymi kirjoitti...

hei hei hei?

Luitteko te noita listalle laitettuja uutisia naisiin kohdistuvasta väkivallasta ollenkaan?
Kolme tämänpäivän uutisista, ja joka päivä lisää?

Oletteko ihan oikeasti työntäneet päänne noin syvälle ********* ettette vaan voi nähdä mitään?

Anonyymi kirjoitti...

"Luitteko te noita listalle laitettuja uutisia naisiin kohdistuvasta väkivallasta ollenkaan?
Kolme tämänpäivän uutisista, ja joka päivä lisää?"


Niin, ja mikä olikaan uutisille tyypillistä? Uutisoinnin arvoiset asiat ovat jotain erityistä, poikkeuksellista tai muuten normaalien tapahtumien massasta erottuvaa. Yleensä uutisoitujen aiheiden perusteella ei kannata kehittää itselleen pelkotiloja, sillä kyseessä ovat yleensä harvinaiset tapahtumat. Muutoinhan ne lakkaisivat olemasta uutisia.

Tilastoista voimme päätellä, että samaan aikaan paljon useampi mies on joutunut kotonaan telotuksi naisen/miehen taholta, ollut muun satunnaisen katuväkivallan kohteena, tai joutunut onnettomuuteen. Edellä olevan valossa sopii siis miettiä, miksi niistä tapauksista vain pieni osa ylittää uutiskynnyksen.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyvä ihminen. En itse ajattelisi että nakkikioskitappeluni (jollaisessa muun muassa olen ollut) olisi lehtiuutisen arvoinen.

Nuo kolme ovat uutisia vakavista väkivallan teoista, jotka pohjautuvat siihen ajatukseen, että nainen on olento jonka tulee olla omistettuna ja antaa tarvittaessa. Siksi tämä palsta ja sen pohjalla oleva Laasasen "tutkimus" on todella hälyttävää keskustelua.

Anonyymi kirjoitti...

"En itse ajattelisi että nakkikioskitappeluni (jollaisessa muun muassa olen ollut) olisi lehtiuutisen arvoinen."

Miksi et? Onko sinusta oikein, jos ihmisten kimppuun hyökätään keskellä katua? Eikö siitä olisi syytä olla huolissaan?

"jotka pohjautuvat siihen ajatukseen, että nainen on olento jonka tulee olla omistettuna ja antaa tarvittaessa."

Miten niin? Mistäs sinä sen muka tiedät? Eikö tuollainen naikkikioski tappelu pohjaudu ajatukseen, että mies on olento, jota saa halutessaan lyödä turpiin vaikka keskellä katua, eikä siinä ole mitään uutisoimisen arvoista?

"Siksi tämä palsta ja sen pohjalla oleva Laasasen "tutkimus" on todella hälyttävää keskustelua."

Päinvastoin, raikkaita tuulahduksia ummehtuneeseen ilmapiiriin.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Miksi ei ole tehty sellaista tutkimusta, jossa selvitetään myönnettyjen patenttien hakijoiden sukupuolijakauma? Se voisi kertoa jotain naisten ja miesten välisestä keskimääräisestä älykkyysjakaumasta.

Anonyymi kirjoitti...

Aikoinaan feminismissäkin oli jotain pointtia. Jos miettii Susan B. Anthonyä, niin käsittääkseni hän VAATI samaa rangaistusta itselleen kuin miehillekin (tuomaristo olis päästäny sen vähällä, en muista mikä rikos oli), siis vankituomiota jne., tasa-arvon nimissä.

Kauaspa on feminismi pudonnut alkuperäisestä puusta.

- Vortac

Mikko Moilanen kirjoitti...

"Tästä syystä naisen ei kannata antaa AT-miehille ja YT-miehillekin vain "vaikeasti saatava" -pelin jälkeen."

Näin siis avoimilla markkinoilla. Kokonaan toinen asia on "musta pörssi" eli seuranhakupalvelut. Niissä transaktiot tapahtuvat yleisöltä piilossa ja "tavaran" hinnan alenemisesta ei ole pelkoa. Teoriassa mustassa pörssissä käydyllä kaupalla on kuitenkin vaikutusta kysyntään ja siten markkinahintoihin avoimilla markkinoilla, joten naisten tulisi boikotoida deittipalveluita. Sitä he eivät voi kuitenkaan tehdä, koska se on naisille henkilökohtaisella tasolla turvallinen keino saada seksiä. Tästä päästäänkin sitten suoramarkkinointiin eli prostituutioon, mutta siitä ei sen enempää.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt voisit olla vähän selkeämpi:

Näissä uutisissahan juuri on kyse tuollaisesta hyökkäämisestä mitä kuvailet. Onko se siis vai ei uutisoinnin arvoista?

Ja onko sinusta tärkeämpi uutisoida sitä että joku känninen saa nakkikioskilla ketsuppia hihaan ja ranskalaisia naamaan, kuin että oma aviomies ja lasten isä tunkeutuu lastensa kotiin ja yrittää polttaa eli murhata omat lapsensa ja näiden äidin?

En minä eikä kukaan muukaan ole missään vaiheessa vähätellyt miehiin kohdistuvaa väkivaltaa (josta suurin osa on miesten tuottamaa - ja siksi miehet ovat perustaneet miesten väkivaltaprojektin, erinomaisen sellaisen).
Kysynkin siis: ovatko nämä kaksi tapausta sinun mielestäsi samanarvoisia?

Sen jälkeen voit kertoa meille mikä sinun mielestäsi oikein on ihminen ja miten määrittelet ihmisarvon?

Mikko Moilanen kirjoitti...

Lol, täällä ei haluta keskustella markkina-arvoteoriasta. Meni hukkaan karkea johdanto markkinatutkimukseen, jossa määriteltiin olemassaolevat markkinasektorit yksityiskauppaa lukuunottamatta (parisuhde, avioliitto).

Voi teitä kurjia, ihmiset! Mihin oltaisiinkaan päästy, kun olisi tullut aika tarkastella "keltaisia sivuja" eli käytetyn tavaran markkinoita (yksinhuoltajat). ;)

Taidan ruveta tutkimaan tietojenkäsittelyä ja ohjelmointia. Ja odottamaan sitä päivää, että joku tietämättään kunnioittaa minua suuresti nälväistessään minun olevan "laskukone" :))

Tuolla joku sanoi, että on mieluiten sellaisen ja tälläisen miehen vaimo. Minä voin kertoa, että vaimoa en tarvitse, mutta sellainen eukko voisi olla hyvä, joka rakastaisi minua mm. sisäisen laskukoneeni johdosta :D

Hyvää päivänjatkoa ja ottakaa olutta maltillisesti.

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi ei ole tehty sellaista tutkimusta, jossa selvitetään myönnettyjen patenttien hakijoiden sukupuolijakauma? Se voisi kertoa jotain naisten ja miesten välisestä keskimääräisestä älykkyysjakaumasta."

Tai siitä, että miehet ovat suuntautuneempia teknillisille jne. aloille?

Mikko Moilanen kirjoitti...

"Tai siitä, että miehet ovat suuntautuneempia teknillisille jne. aloille?"

Niin, sitä ei tiedä, mistä kaikesta se voi kertoa. Seuraavaksi voitaisiinkin sitten tutkia, että miksi miehet ovat suuntautuneempia teknillisille aloille. Voitaisiin esim. tutkia, että onko miesten aivoissa jotain konkreettisesti erilaista, mikä tekee heistä naisia parempia ratkaisemaan loogisia ja abstrakteja ongelmia (ns. putkiaivosyndrooma).

Kulttuuritekijät voi olla myös yksi syy siinä, että miksi naiset eivät suuntaudu teknisille aloille. Se voi olla myös tekosyy. Totuus voi olla vaikka se, että naiset huomaavat jo peruskoulussa tai viimeistään lukiossa, että heidän ei ehkä kannata suuntautua teknisille aloille (syy: heikko menestys matemaattisluonnontieteellisissä aineissa).

Anonyymi kirjoitti...

"Kysynkin siis: ovatko nämä kaksi tapausta sinun mielestäsi samanarvoisia?"

Anonyymin ei ehkä tarvitsisi kysellä niin paljon, jos hän yksinkertaisesti ottaisi ns. järjen käteen ja pyrkisi oikeasti ymmärtämään mitä hänelle yritetään kertoa.

Ei täällä kukaan ajattele, että nakkikioskilla tappeleminen olisi yhtä vakava asia kuin naisen ja lasten polttaminen. Miksi sitä tarvitsee edes kysyä?

Uutiset eivät juurikaan arvota mitään tapahtumia vaan kertovat pikemminkin tapahtumien merkittävyydestä, harvinaisuudesta ja toisinaan jopa niiden yhdistelmästä.

Koko maailmankuvan perustaminen uutisointiin ei ole järkevää. Näin varsinkin silloin kun mukaan ei selvästikään osata ottaa myös kriittisyyttä ja syy-yhteyksien ymmärrystä.

Anonyymin tulisi olla huolissaan bensan väärinkäytöstä vasta siinä vaiheessa kun samanlaisia uutisia ilmestyisi ensin kuukausittain, sitten viikoittain ja lopulta melkein joka päivä. Kaiken aikaa olisi huomattavissa myös uutisjuttujen pienentyminen ja siirtyminen lehden sisäsivuja kohden. Lopulta naisten ja lasten polttaminen muuttuisi normaaliksi osaksi arkea, ja lakkaisi olemasta uutinen.

Anonyymin on varmasti vaikea löytää edes muutamaa vastaavaa uutista, joten kaiken todennäköisyyden mukaan polttomurhat tulevat jatkossakin ylittämään uutiskynnyksen. Moiset uutiset eivät silti tarkoita sitä, että ne olisivat tämän maan suurin ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

"Kysynkin siis: ovatko nämä kaksi tapausta sinun mielestäsi samanarvoisia?"

Pahoinpitely on pahoinpitely, uhrin tai tekijän sukupuolesta riippumatta.

"Sen jälkeen voit kertoa meille mikä sinun mielestäsi oikein on ihminen ja miten määrittelet ihmisarvon?"

Ihminen (Homo Sapiens). Jokaisella on sama ihmisarvo, jota takaamaan hänelle on annettu ihmisoikeudet.

Mikko Moilanen kirjoitti...

(Eräs syy voi olla myös se, että naiset ei pääse teknisille aloille. Esim. TKK:lle järjestetään pääsykokeita, joissa kauneudella tai minihameen pituudella saatikka huulipunan värillä (puhumattakaan muista naisille tyypillisistä ominaisuuksista) ei ole mitään merkitystä. Merkitystä on vain ongelmanratkaisutaidoilla, joita mitataan kaikille tasapuoliseen tapaan matemaattisilla tehtävillä (äskeinen tietysti sillä oletuksella, että naisilla ja miehillä on yhtäläiset ja sukupuolesta riippumattomat edellytykset matemaattiseen ajatteluun).)

Mikko Moilanen kirjoitti...

(Toisaalta voitaisiin myös tutkia, että vaikuttaako MAT miesten suuntautumiseen teknisille aloille. Se olisikin jo aikamoisen naurun paikka, jos kaiken takana olisikin MAT xD)

Panu kirjoitti...

Huumeista uhkailuun ja murhayritykseen
Kesäaamu kahden ja puolen vuoden takaa ei pyyhkiydy yksinhuoltajaäiti Yvonne Wirnesin, 35, mielestä kuin unissa.


Siis huumeita ja "jännittäviä miehiä". Selvästi alamaailman väkeä, jonka keskuudessa rikokset ovat arkipäivää. Ja Ruotsissa. Ja tähän vetoamalla kaikki SUOMALAISET miehet leimataan!?

Panu kirjoitti...

Väitettä ei tarvitse erityisesti todistaa, koska jokainen voi todeta asian ihan omin silmin.

Olemme näköjään mielipuolen armoilla.

Naistutkimus on tutkinut murhattuja ja murharaiskattuja naisia uhritutkimuksien avulla, sillä uhreilla voi olla naiserityistä tietoa uhrina olosta.

Vielä pahempaa: olemme mielipuolitutkimuksen armoilla ja meille tyrkytetään mielipuolierityistä tietoa.

Meilläpäin mielipuolierityistä tietoa muuten kutsutaan hallusinaatioiksi.

Mikko Moilanen kirjoitti...

"naiserityistä"

Mitä tämä on? Mitä tarkoittaa naiserityinen?

Mikko Moilanen kirjoitti...

MÄ KEKKASIN SEN!

Mikko Moilanen kirjoitti...

Naiserityinen on nukke, joka läpäisee Turingin testin! Japanilaiset ovat tehneet kuoren, nyt suomalaiset kiireellä kehittämään ydin, Turingin testin läpäisevä keinoäly, ja niin on meillä Nokiaakin suurempi veturi tulevaisuudessa.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Sitten kun naiserityinen on kehitetty, niin naisilla ei ole enää mitän muuta virkaa kuin toimia synnyttäjinä. HAHAHAHAHAHAAA, kauhea teknonokia siellä taas väijymässä, pystyn jo kuvittelemaan, että miten naiset nimeävät viattomat naiserityiset $keksijän hirviöksi. Eli jos esim. keksijän nimi olisi Frankenstein, niin naiserityistä kutsuttaisiin Frankensteinin hirviöksi.

Noh, ehkä silloin tulee kuitenkin olemaan "luomukoulukunta", oikeammin luomufetishi.

Anonyymi kirjoitti...

"Näissä uutisissahan juuri on kyse tuollaisesta hyökkäämisestä mitä kuvailet. Onko se siis vai ei uutisoinnin arvoista?"

Se minkä takia täällä usein heitellään ilmaan naisten väkivallasta kertovia uutisia on, että naisten väkivaltaisuus on vähätelty asia. Kaikki tietävät, että Suomessa on vaimonhakkaajia, mutta (av(i)o)miehenhakkaajat jäävät vähemmälle huomiolle.

Henkilökohtaisesti en kyllä koe ruotsalaisten narkkareiden täysin mielettömiä väkivallantekoja mitenkään edustaviksi muun väestön tilanteesta. Sanoahan sitä ei saa, mutta pitämäänsä seuraa vähänkin harkitsemalla voi aika paljon vaikuttaa siihen, saako elämänsä aikana turpaan vai ei. Lapsia käy kyllä sääliksi.

Anonyymi kirjoitti...

"(Eräs syy voi olla myös se, että naiset ei pääse teknisille aloille. Esim. TKK:lle järjestetään pääsykokeita, joissa kauneudella tai minihameen pituudella saatikka huulipunan värillä (puhumattakaan muista naisille tyypillisistä ominaisuuksista) ei ole mitään merkitystä. Merkitystä on vain ongelmanratkaisutaidoilla, joita mitataan kaikille tasapuoliseen tapaan matemaattisilla tehtävillä (äskeinen tietysti sillä oletuksella, että naisilla ja miehillä on yhtäläiset ja sukupuolesta riippumattomat edellytykset matemaattiseen ajatteluun).)"

Hehhe, teknillisiä tieteitä pääsee nykyään opiskelemaan naurettavan helposti lukuun ottamatta muutamia poikkeusaloja. Lääkiksen haastavissa pääsykokeissa mitataan ongelmanratkaisu- ja paineensietokykyä varsin tehokkaasti. Valtaosa sisään päässeistä on naisia. Yhtä liittymätöntä kuin se, että teknillisten tieteiden opiskelijoista valtaosa on miehiä.

En tiedä onko tätä tutkittu Suomessa, mutta omat lukioaikojen kokemukseni tukevat sitä, että matemaattisesti retardeja ja huippulaskijoita löytyy yhtä lailla miehistä sekä naisista. Laskutaidoistaan huolimatta harvat naispuoliset lukiotoverini ovat suuntautuneet tekniikkaan.