keskiviikkona, huhtikuuta 23, 2008

Parinvalintarasismi

Viivi Avellán, voisitko ystävällisesti tukkia suusi?
Sen sijaan haluaisin ihan yleisesti pohtia, että millähän tasolla suomalaisten suvaitsevaisuus makaa - tai röhnöttää - kun toimittajaksikin itseään tituleeraava suomalainen nainen voi tuosta vaan julkisuudessa heittää ihailevansa arjalaista meininkiä ja sitten selittelee tällä tarkoittaneensa vain sitä, etteivät häneen mitkään mokkakikkelit uppoa.

Tuollaisten lauseitten jälkeen ei ainakaan Yhdysvalloissa tai Britanniassa olisi kyseisellä henkilöllä enää mitään asiaa julkisluontoisiin töihinsä. Sen verran tyylipuhtaasta rasismista kun on kyse.

- Toisaalta, olisi Viivi rasistiksi leimautunut vaikka olisi sanonut kiltisti vain tykkäävänsä perinteisistä kotimaisista miehistä enemmän, kuin maahanmuuttajista.
Millainen pääministerin naisystävän pitää olla?
Pääministerin ex-vaimo Merja Vanhanen antaa vinkkinsä pääministerin uudelle naisystävälle Sirkka Mertalalle.

Merjan mukaan pääministerin puolison on syytä olla topakka, täyspäinen ja itsenäinen ja pitää jalkansa maan pinnalla. Lisäksi kannattaa tajuta, että on asemassa, johon harva pääsee - siitä on siis myös lupa nauttia.

- Naisystävän on oltava pääministerin tasoinen, ei mikään ikuinen teinityttö. Mertala on upea ilmestys!
Millainen parinvalintarasismi on sallittua?

22 kommenttia:

Panu kirjoitti...

Millainen parinvalintarasismi on sallittua?

Ei kyse ole sallimisesta, vaan siitä, mihin kullakin on varaa.

Nuorella naisella on varaa vaikka mihin rasismiin ja valikoivuuteen.

Miehen on kiltisti otettava se tupakoiva yksinhuoltaja.

Tätä sanotaan markkina-arvoteoriaksi.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/maailmanihmisia/artikkeli/J%C3%A4ttiahteri+vilahti+tuomari+armahti/1135235757746

Anonyymi kirjoitti...

rahankäytöstä parisuhteissa: http://www.iltalehti.fi/suhteet/200802197264161_su.shtml

Anonyymi kirjoitti...

En minä Viiviä sanomisensa puolesta ristinnaulitsisi, mutta kyllähän hänelle on helvetin hauska nauraa. Sen verran komeasti se sammakko sieltä suusta loikata leiskautti. Ja sitten perään vielä useampi lajitoveri.

Vinkki: Jos yrittää julkisesti selittää ettei ole rasisti, ei ole hyvä idea määritellä ihannemiestään arjalaiseksi ja tarkentaa vielä, että näitä esiintyy vain Berliinistä pohjoisempana.

Ei se preferenssi, vaan se sanojen valinta...

Anonyymi kirjoitti...

Panu kirjoitteli: "'Millainen parinvalintarasismi on sallittua?'

Ei kyse ole sallimisesta, vaan siitä, mihin kullakin on varaa.

Nuorella naisella on varaa vaikka mihin rasismiin ja valikoivuuteen.

Miehen on kiltisti otettava se tupakoiva yksinhuoltaja.

Tätä sanotaan markkina-arvoteoriaksi."


No, se, mihin on varaa, on riippuvainen siitä, mikä kenellekin on sallittua. Nuorille naisille on useampi asia sallittua, JOTEN heillä on useampiin asioihin niinsanotusti varaa.

Tuossa olet kyllä oikeassa, että naiset saavat olla valikoivia, miehet eivät voi sellaisia olla - mutta tarkkaan ottaen tuota ei kutsuta markkina-arvoteoriaksi, vaan todellisuudeksi, jota markkina-arvoteoria kuvaa :)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Naurattaa vieläkin toi Viivi, on se vaan niin tyhmä. Mutta. Entäs jos se olisi sanonut, että tykkää vain tummista ja tulisista päiväntasaajan seudun oreista eikä mistään pohjoisen maitomunista - olisiko noussut rasismikorttia?

Anonyymi kirjoitti...

"Ei se preferenssi, vaan se sanojen valinta..."

Itse asiassa sanavalinnat ovat liian täydelliset ollakseen pelkän sattuman aikaansaannosta. Toisin sanoen, niiden takana täytyy olla älykäs suunnittelija.

On aivan selvää, että edessämme on palanen virtuoosimaista ja rohkeaa sarkasmia, jota Mestari ei katso tarpeelliseksi selitellä rahvaalle. Viivi luottaa siihen, että hänen tuotantonsa todelliset ymmärtäjät tunnistavat hänen sanojensa tarkoituksen tässäkin tapauksessa.

Kyseessä on jälleen eräs esimerkki siitä Ruokamon esille nostamasta hyvästä pointsista, miten Viivi "peittelee älyllisyyttään"!

Anonyymi kirjoitti...

Ehehehe. Uskomatonta, että tuollainen b*mb* on asettautunut ehdolle julkisiin tehtäviin! Ja jotkut ovat vielä äänestäneet sitä, koska se on ostanut silmälasit.

Tai kenties arjalaisen peruslookin takia, on se niin jännää olla tavallinen maitonaama.

Anonyymi kirjoitti...

"Entäs jos se olisi sanonut, että tykkää vain tummista ja tulisista päiväntasaajan seudun oreista eikä mistään pohjoisen maitomunista - olisiko noussut rasismikorttia?"

Tuskin sentään rasismikortti, mutta aika varmasti huora- ja lutkakortti.

Itse uskon että itseasiassa hyvin moni nainen ajattelee tuolla Viivin tavalla, mutta samalla muotoilisi sanoman huomattavasti fiksummin.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Mä luulen, että monella naisella on käsitys siitä, mikä toimisi ja mikä ei hänen omalla kohdallaan - ajatellen vieraiden kulttuurien henkistä etäisyyttä omasta kulttuurista.

Tietysti kaikki on aina kiinni yksilöistä. Jokainen kulttuuri myös tuottaa omaan kulttuuriin kriittisesti suhtautuvia yksilöitä, jotka ovat suuremmassa valmiudessa ymmärtää muukalaisia, ehkä.

Mutta monien mielestä joku hyvin erilainen kulttuuri tuskin tuottaa montaakaan sellaista yksilöä, joiden kanssa voisi realistisesti ottaen onnistua parisuhteessa.

Eri naisilla on eri käsityksiä tästä. Enkä saata uskoa, että Berliini - HEH! - on mikään yleinen etelän rajapyykki suomalaisille naisille.

Anonyymi kirjoitti...

"Entäs jos se olisi sanonut, että tykkää vain tummista ja tulisista päiväntasaajan seudun oreista eikä mistään pohjoisen maitomunista - olisiko noussut rasismikorttia?"

No, ei tietenkään. Silloin hän olisi ollut suvaitsevainen ja avarakatseinen nainen.

Valkoista heteromiestä saa toki aina pilkata, kritisoida, vähätellä ja nimitellä niin paljon kuin sielu sietää. Ei se ole seksimiä tai rasismia, se on yleisesti hyväksytty maan tapa. Lukekaa vaikka Pravdaa, jos ette usko.

Anonyymi kirjoitti...

Saahan hän laittaa etelän rajapyykiksi vaikka Hammerfestin.

Mutta sikäli kuin joku edes haluaa tietää poliitikko Avellánin henkilökohtaisista seksuaalisista makumieltymyksistä - ?!! - hän voisi journalistina ja kirjailijana keskittyä asiansa sivistyneeseen muotoiluun. Verbaalista lahjakkuuttahan luulisi noilla meriiteillä riittävän.

Anonyymi kirjoitti...

""Entäs jos se olisi sanonut, että tykkää vain tummista ja tulisista päiväntasaajan seudun oreista eikä mistään pohjoisen maitomunista - olisiko noussut rasismikorttia?"

No, ei tietenkään. Silloin hän olisi ollut suvaitsevainen ja avarakatseinen nainen."

Ei, Jormaseni. Vaan kuten Syltty jo totesikin, otettaisi huora- ja lutkakortti käyttöön.

Kielenkäytöstä tässä on kysymys, ei epäkiinnostavan "asian" sisällöstä.

Anonyymi kirjoitti...

"Vaan kuten Syltty jo totesikin, otettaisi huora- ja lutkakortti käyttöön."

Kuka ottaisi? Helsingin Sanomatko? Ei varmasti. Tuohon et usko itsekään.

"Kielenkäytöstä tässä on kysymys, ei epäkiinnostavan "asian" sisällöstä."

Ei ole kysymys vain kielenkäytöstä, vaikka se onnetonta olikin. On kyse yleisestä asenteesta, joka on, kuten totesin kaksinaismoralistinen.

On ilmeisesti ihan ok väittää maan suurimman päivälehden sivuilla suomalaismiesten syyllistyvän rutiininomaisesti perheväkivaltaan. Sitä ei jostain syystä pidetä rasismina eikä seksisminä. Mutta jos sanot saman vaikkapa turkkilaismiehistä, olet rasisti (ja ehkäpä seksistikin). Tämä on todellinen ongelma, sillä kaikkia ei tällöin kohdella samanarvoisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma, onko mokkakikkeli mielestäsi asiallinen ilmaisu? Tai hauskaa aikuisen ihmisen nokkeluutta?

Anonyymi kirjoitti...

Roskasakilla on roskasakin puheet.

Anonyymi kirjoitti...

"Jorma, onko mokkakikkeli mielestäsi asiallinen ilmaisu?"

Kirjoitin edellä: "Ei ole kysymys vain kielenkäytöstä, vaikka se onnetonta olikin."

Mikä tässä jäi epäselväksi?

Anonyymi kirjoitti...

"Tuskin sentään rasismikortti, mutta aika varmasti huora- ja lutkakortti."

Niin mutta kenen toimesta? Tuskin maan suurimpien tiedotusvälineiden kuten nyt on tapahtunut. Korkeintaan jossakin netin ATM-syövereissä sadateltaisiin VHM:ään kohdistuvaa jatkuvaa panettelua, eikä sielläkään käytettäisi sellaisia ilmauksia kuin huora ja lutka (joita muuten on käytetty nyt rasismikortin yhteydessä Avellanista).

Anonyymi kirjoitti...

no ajattelin lähinnä että samanhenkisten kuin mminä. toki ei virallisessa mediassa, mutta kyllä suomalainen mies muuallakin ajattelee kuin hesarin sivulla

- Syltty

Mikko Ellilä kirjoitti...

Me Naiset-lehden toimitussihteeri Virpi Salmi kirjoittaa Helsingin Sanomien nettisivuilla olevassa blogissaan:

Kun sanoo samassa lauseessa “arjalainen”, “Berliinin pohjoispuoli”, “mokkakikkeli” ja “etelän hetelmät” saa selitellä maailman loppuun asti kaikilla radiokanavilla, ettei ole rasisti, vaan ihan tavallinen tollo maitop***u Suomesta.

http://blogit.hs.fi/julkkikset/?p=198

Hesarin saitilla ylläpidetty blogi on Hesarin julkaisema kolumni. Suostuisiko Helsingin Sanomat julkaisemaan kolumnia, jossa neekereistä pitävää suomalaista naista sanottaisiin tolloksi suklaapilluksi?

No ei tietenkään.

Kun suomalainen nainen kuitenkin sanoo pitävänsä suomalaisista ja muista pohjoismaalaisista miehistä, Me Naiset-lehden toimittaja, joka itse on nainen, haukkuu ko. naista tolloksi maitopilluksi, ja Helsingin Sanomat julkaisee tällaisen kolumnin.

Anonyymi kirjoitti...

Mikko: kitikiti, valivali. Jos joku maitopillu möläytelee mokkakikkeleistä, häntä voi ihan hyvin sanoa maitopilluksi. Samoin jos joku natsisika selittää suu vaahdossa miten neekerit ovat eläimiä, joita ihmisten pitää pitää piiskalla kurissa, häntä voi kutsua siaksi, jota ihmisten pitää pitää kurissa sähköpiiskalla. Pamppua, putkaa ja SAKKOA tietenkään unohtamatta.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Pekka Pessi, sinulla on sairaita väkivaltafantasioita. Hakeudu psykiatriseen hoitoon. Heti.