keskiviikkona, marraskuuta 05, 2008

Palkkatasa-arvo

Women's pay rates reflect different values and choices
Discrimination is not a significant cause of differences in pay between men and women according to new research released by the Institute of Economic Affairs today.

The report – Should We Mind the Gap?* – written by Professor J. R. Shackleton** concludes that “we should make far less of a song and dance about the gender pay gap”.

The research raises serious doubts about the supposed benefits of equal pay and anti-discrimination legislation and argues they may well be counter-productive.

The pay gap is falling, likely to fall further and may go into reverse. But its interpretation and dynamics are poorly understood by policy-makers, let alone the general public.

The gaps in pay that do exist are principally explained by differences in working conditions and the values, preferences and choices of individual men and women, which are beyond the reach of government.

Among the report’s findings are the following:

• For 22-29 year old men and women, the median full-time pay gap is now less than 1 per cent

• Women’s mean part-time earnings are now higher than those of male part-timers

• Pay gap comparisons between countries are much more favourable to the UK than is commonly understood

• Men tend to work longer hours and put in more overtime, with twice as many male as female managers working more than 48 hours a week

• Men have a greater chance than women of losing their jobs and of suffering serious injury at work

• Men tend to seek higher pay and career success – while more women seek job satisfaction

• 2/3rds of women plan to take a career break, while less than 1/8th of men do

• Of top 25 ideal employers for women, 12 were in relatively low-paid public or voluntary sector, against only 4 for men

• Proposals to introduce compulsory pay audits, to give greater subsidies to childcare, to use government procurement to support equal pay drives, and increased flexible working are unlikely to narrow the gap significantly

• Other pay gaps – ethnic gaps, disability, religious, sexual orientation - exist. These interact in unpredictable ways and thus make a consistent public policy impossible to achieve

Professor Shackleton said:

"The widespread belief that the gender pay gap is a reflection of deep rooted discrimination by employers is ill-informed and an unhelpful contribution to the debate. The pay gap is falling but is also a reflection of individuals’ lifestyle preferences. Government can’t regulate or legislate these away – and shouldn’t try to."

The report has led the IEA’s Editorial Director, Philip Booth, to call for the repeal of legislation that purports to promote equality in the workplace.
Should We Mind the Gap? Gender Pay Differentials and Public Policy (pdf)

The gender pay gap is not for real

Gender pay differences

Pay gap between men and women is not due to discrimination but to their lifestyle choice, says study

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletan, että tämä tilanne Suomessa on monessa suhteessa hyvin samanlainen kuin Britanniassa. Niinpä "naisten euro" hölötyksestä olisi päästävä eroon.

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

""The widespread belief that the gender pay gap is a reflection of deep rooted discrimination by employers is ill-informed and an unhelpful contribution to the debate. The pay gap is falling but is also a reflection of individuals’ lifestyle preferences. Government can’t regulate or legislate these away – and shouldn’t try to.""

Kunpa tämä ja nuo mainitut syyt ymmärrettäisiin myös Suomessa. Vai olisiko se liian suuri järkytys että kyse voi olla muustakin kuin väitetystä syrjinnästä ja että ihmisten vapaaehtoisilla valinnoilla on suuri merkitys ansioihin. Siinä kun oma asema palkkakeskustelussa tulee ryminällä alas.

Ville

Anonyymi kirjoitti...

Äiti, älä huseeraa lapsen isäsuhteessa!

"Kirkon perheasiain johtaja Martti Esko sanoo, että isän tärkein tehtävä on olla mies ja oma itsensä, ei "kakkosäiti"."

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy kyllä myöntää, että mulla ei ole mitään hajua, mitä nää "tehvävä on olla mies" ja "oma itsensä" tarkottaa.

Jos puiden pilkontaa haetaan, niin ok, mutta karhun kaatamiset jätän suosiolla toisille.

- Niin tai Näin

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni on törkeää, kuinka miesasiahäiriköt ovat valmiita tällä tavoin vääristelemään totuutta naisten huonosta asemasta työmarkkinoilla. Teidän mielestänne on siis ihan OK, että naiset ovat miehistään taloudellisesti riippuvaisia. Tietenkin pidätte tästä patriarkaatin jäänteestä epätoivoisesti kiinni, koska pelkäätte vapaita ja itsenäisiä naisia.

Pahinta on teidän sokeutenne omalle pahuudellenne. Tiedän että Jape tulee kohta "argumentoimaan" tätä kommenttiani vastaan. Samaan aikaan HIV-epidemia tappaa naisia. Ala-ikäisiä tyttöjä joukkoraiskataan ja naisviha tekee naisten toimimisen Internetissä mahdottomaksi, mutta teidän mielestänne pahin epäoikeudenmukaisuus on se, että teille ei anneta ehkä kohta enää enemmän palkkaa kuin naisille pelkän sukupuolenne vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei trolli, jaksan tarttua paskapuheistasi vain tähän:

"teidän mielestänne pahin epäoikeudenmukaisuus on se, että teille ei anneta ehkä kohta enää enemmän palkkaa kuin naisille pelkän sukupuolenne vuoksi."

Väärin. Päinvastoin. Rautalankaa:
Epäoikeudenmukaista on meidän tasa-arvoa kannattavien miesasia"häiriköiden" mielestä se teidän feministien rummuttama propagandistinen paskapuhe naisen eurosta, ja sen jatkumona visiot siitä, että naisille pitäisi maksaa enemmän liksaa vain biologisen sukupuolensa takia.
Ks esim. demarifemakoiden Dooris-lehti 2/2008 (Tarja Filatov)

Pahinta on teidän sokeutenne omille valheillenne, pahuudellenne ja fasistiselle ideologiallenne. Hävetkää saatana jos osaatte.

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi: "naisviha tekee naisten toimimisen Internetissä mahdottomaksi"

aargh! koskahan tämä tapahtuu ja miten? sääli jos en kohta voi enää toimia netissä.

-tikka

Henry Laasanen kirjoitti...

"aargh! koskahan tämä tapahtuu ja miten? sääli jos en kohta voi enää toimia netissä."

No, mistä sinä siihen putkahdit, sinun toimintahan piti olla mahdotonta :-)

Anonyymi kirjoitti...

@ anonyymi 6/11/08 00:27

Paranoidinen skitsofrenia

Paranoidiselle skitsofrenialle ominaista ovat monesti paranoidiset harhaluulot: Harhaluulo eli ajatusharha (deluusio) on todellisuutta koskeva käsitys tai ajatus, jota henkilö pitää totena, vaikka se on epätosi. Ajatusharha perustuu henkilön virhepäätelmiin, eikä sitä voi horjuttaa järkiperusteilla.

Ville

Anonyymi kirjoitti...

Niin, osaisko joku (vaikka Henry) kertoa, et mitä nää nyt oikein tarkottaa: "tehtävä on olla mies" ja "oma itsensä"?

- Niin tai Näin

Henry Laasanen kirjoitti...

"Niin, osaisko joku (vaikka Henry) kertoa, et mitä nää nyt oikein tarkottaa: "tehtävä on olla mies" ja "oma itsensä"?"

En oikein ymmärrä kysymystä. Mistä nuo on otettu?

Jape kirjoitti...

Anonyymi sukupuolirasisti aamuyön tunneilta: "Tiedän että Jape tulee kohta "argumentoimaan" tätä kommenttiani vastaan."

Tiesit väärin, mutta ei mitenkään yllättävää feministiltä. Siinä, vasta nyt, tuli argumentti sekavaa mutta selvästi herjaavaa kommentiasi kohtaan.

Samaan aikaan HIV-epidemia tappaa naisia.

Ja tätä, suurelta osalta naisten omasta vastuuttomasta käytöksestä johtuvaa ongelmaaa vastaaan taistellaan miesten ympärileikkauksella, kertovat mm. "netissa". Feministit on hiljaa pienten, puolustuskyvyttömien poikalasten itsemääräämisoikeutta ja lapsenoikeuksia rikkovasta ihmisoikeusloukkauksesta, jolla peruuttamattomasti kajotaan poikalapsen koskemattomuuteen.

Ala-ikäisiä tyttöjä joukkoraiskataan

Jaaha, älä kaada itsellesi enään enempää...

ja naisviha tekee naisten toimimisen Internetissä mahdottomaksi

No mitä ilmeisemmin "naisviha" ei ole läheskään riittävällä tasolla, kun sinäkin vielä täällä keikut ja Internetin käyttösi on vieleä mahdollista.

Mukavien, ympäröivän todellisuuden hahmottavien, tasapainoisten naisten kanssa on mukava "toimia" myös Internetissä :)

mutta teidän mielestänne pahin epäoikeudenmukaisuus on se, että teille ei anneta ehkä kohta enää enemmän palkkaa kuin naisille pelkän sukupuolenne vuoksi.

Suomessa on palkkatasa-arvo toteutunut jo aikaa sitten.

Anonyymi kirjoitti...

"Teidän mielestänne on siis ihan OK, että naiset ovat miehistään taloudellisesti riippuvaisia. Tietenkin pidätte tästä patriarkaatin jäänteestä epätoivoisesti kiinni, koska pelkäätte vapaita ja itsenäisiä naisia."

Naisetkin voivat hakeutua
sellaisiin ammatteihin, joista maksetaan hyvin ja laittaa reilun palkkavaatimuksen mukaan (jos palkka on vapaamuotoisesti sovittavissa).

Jos naiset hakeutuvat
hoitoalalle ja kauppoihin ja avioituvat itseä päätä pidempien ekonomien ja urahaukkojen kanssa niin patriarkaan turvautuminen on heidän oma asiansa.

Henkilökohtaisesti arvostan
menestyvää naista, joka ei avioidu patriarkan kanssa. Itselläni esimerkiksi on avovaimo, joka menestyy muotibisneksessä.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Pahinta on teidän sokeutenne omille valheillenne, pahuudellenne ja fasistiselle ideologiallenne. Hävetkää saatana jos osaatte."

Moilanen kumppaneineen
voisi ruveta hankkimaan nörttien alistamiseen tarvittavaa rekvisiittaa, ennenkuin se on liian myöhäistä. Ei tämä miesasia tähän kuitenkaan vielä loppunut.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Henry,

Tuosta Jorman linkkaamasta (kommenttilootan alkupuolella) tekstistä oli kysymys. Olisi ollut tietty loogista esittää kysymys hänelle.

Jorma,

Lainasit näin: "Kirkon perheasiain johtaja Martti Esko sanoo, että isän tärkein tehtävä on olla mies ja oma itsensä, ei "kakkosäiti"."

Haluaisitko avata tätä asiaa vähän mulle? Eli mitä tuo "tehtävä on olla mies" tässä nyt oikein tarkottaa?

- Niin tai Näin