keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Mustan miehen pelko

HS-Mielipideosaston kirjoitukseni 17.12 vastauksena tähän Helena Oikarinen-Jabain kirjoitukseen.

Vieras mies tuo epätoivottua kilpailua

Helena Oikarinen-Jabai kirjoitti Vieraskynässä (HS 14.12) mustia miehiä ja heidän seksuaalisuuttaan kohtaan tunnetusta irrationaalisesta pelosta. Markkinanäkökulmasta katsottuna ulkomaalaisten miesten vastustuksella on kuitenkin rationaalinen perusta.

Ulkomaalaiset miehet edustavat suomalaisille miehille epätoivottua kilpailua. He ovat usein maskuliinisempia ja seksikkäämpiä kuin feminisoidut suomalaiset miehet. Mitä useampia suomalaisia naisia ulkomaalaiset miehet sitouttavat suhteisiin, sitä pienemmästä jäljelle jäävien naisten määrästä suomalaiset miehet joutuvat kamppailemaan. Se nostaa suomalaisten miesten naissuhteiden hankinnan kustannuksia ja osa jää väistämättä ilman.

Samankaltainen ilmiö tapahtui ennen vanhaan suomalaisissa kylissä, jonne tukkijätkät saapuivat. Tukkijätkät aiheuttivat kylässä markkinahäiriön, jossa oman kylän miehille ei enää riittänyt naisia. Sen takia oman kylän pojat usein vihasivat tukkijätkiä.

Suomalaisilla naisilla voidaan havaita vastaava ulkomaalaisten naisten pelko. Thaimaalaisen naisen astuminen kuvioihin ”eksoottisen seksuaalisena ja kodinhoidolle omistautuneena” stereotyyppinä horjuttaa suomalaisen naisen asemaa. Jos Suomeen todellakin tulisi runsaasti ”seksuaalisesti ja kodinhoidollisesti palvelualttiita” vaimoja ulkomailta, suomalaisten vaimoksi haluavien naisten olisi pakko vastata kilpailuun tarjoamalla miehille samanlaisia etuja. Kukapa suomalainen nainen sitä haluaisi?

Ulkomaalaisten miesten ja naisten vastustuksella on vankka rationaalinen markkinaperusta. Vastakkaisen sukupuolen edustajat ovat yleensä tervetulleita, mutta oman sukupuolen edustajien tulo pyritään estämään leimaamalle heidät negatiivisia stereotyyppejä käyttäen ”raiskaajiksi” tai ”naiskaupan uhreiksi”.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta tulikin mieleen, onko olemassa mitaan tilastoja tasta pakolaisten sukupuolijakaumasta?

Ai Perkele! Soini, tai kuka vaan, ...alatkaapahan ajamaan sellaista selektiivista maahanmuuttoa, jossa tuodaan Suomeen vain niita sorrettuja naisia. Eikohan pikkuhiljaa se kriittisyys ala loppumaan. Tuotahan voisi viela markkinoidda tasa-arvona.

Anonyymi kirjoitti...

Naisia voisi maahanmuuttajissa olla enemmänkin. Nimenomaan naimattomia, pariutumishaluisia ja -valmiita naisia. Eikä kiva ulkonäkökään olisi haitaksi.

Totta kai ulkolaiset miehet eksoottisina ilmestyksinä ovat kovia kilpailijoita suomalaismiehille parisuhdemarkkinoilla. Ei minua silti harmittaisi, jos vaikka veisivät muutaman vaahtosuisen feministin jonnekin lämpimään haareminsa jatkeeksi pois kunnon ihmisten elämää pilaamasta.

Jos vakavammin miettii maahanmuuttopolitiikkaa ja sitä millaista sen haluaisi olevan, niin asia on varmaan tätä moniulotteisempi. Integroitumiskyky /ongelmat ja taloudelliset tekijät painavat ainakin minun vaakakupissani enemmän, kun tätä pohdin.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt täytyy kyllä sanoa, että tuntemani suomalaisten naisten ulkkismiehet eivät kyllä mitenkään vaikuta erityisen maskuliinisempia tai seksikkäämpiä kuin kukaan muukaan. Voi olla pikemminkin päinvastoin. Mukana ei ole tosin yhtään afrikkalaista eikä arabia.

Toisaalta taas tuntemani suomalaisten miesten ulkkisvaimot ovat kyllä aika naisellisia, mutta tähän vaikuttaa ehkä alkuperämaat (Brasilia, Venäjä ja Ranska...).

Jukka Aakula kirjoitti...

Kommentoin aihetta omalle blogilleni
Rushtonin rotuteorian näkökulmasta.

Anonyymi kirjoitti...

- Saksalainen Eva Roob pelasi Nürnbergin keskikentällä Saksan naisten toiseksi ylimmällä sarjatasolla, mutta palkka ei riittänyt elämiseen.

Roob, 23, otti toisen työn eroottisena tanssijana ja alastonmallina. Jalkapallo ja strippaus olivat liian vaativa yhdistelmä.

"Tulin erotiikkakeikalta kotiin viideltä aamulla. Ja kentällä piti olla kymmeneltä aamupäivällä. Sitä paitsi pukuhuoneessa toiset pelaajat alkoivat kuiskia minusta. Minun täytyi tehdä valinta", Roob kertoi Bild-lehdelle.

"Pidin todella paljon jalkapallosta, mutta uusi ammattini on paljon jännittävämpää."

- taas yksi joka ei ymmärrä joutuneensa patriarkaatin alistamaksi

http://hottiesinthenews.blogspot.com/2008/10/eva-roob-from-womens-football-star-to.html

Anonyymi kirjoitti...

Henry.

Eivätkö sanat "feminisoidut suomalaiset miehet" aseta miehet täysin objekteiksi? Kuka miehet ilmeisesti vastentahtoisesti feminisoi, feministit?Feminisoitumisesta on ollut miehille hyötyä, ottakaa osa kunniasta.

"naissuhteiden hankinnan kustannuksia" kuulostaa kovasti rahalta. Rahalla hankitut naissuhteet puolestaan prostituutiolta.

Jos tarkoituksesi todella on jakaa tietoa aidon tasa-arvon nimissä, se olisi tehokkainta tehdä tavalla, joka ei aja jokaista naista ja varmasti myös osaa miehistä pois ajatustesi ääreltä. Naisten loukkaaminen ja miesten asettaminen uhrin asemaan ei ehkä ole rakentavin lähestymistapa.

Anonyymi kirjoitti...

@Ellu

Suomalaiset miehet feminisoidaan jo tarhasta ja esikoulusta saakka.

Tarhojen tädit ja koulujen opettajattaret aivopesevät kaikki yhteiskunnan nuoret, niin tytöt kuin pojat, olemaan, käyttäytymään ja elämään yhteiskunnan "hyväksyttävien" normien mukaan.

Jape kirjoitti...

Ellu: ""naissuhteiden hankinnan kustannuksia" kuulostaa kovasti rahalta. Rahalla hankitut naissuhteet puolestaan prostituutiolta."

Sinun kannattaa Ellu tarkastella avoimesti tuota lainaamaasi lauseen pätkää. Ehkä olet itse sokea ilmiölle, mutta naissuhteiden hankinnasta on käytännössä aina kustannuksia miehelle. Jos joku nainen, joka odottaa(käytännösää edellyttää) että mies tarjoaa drinkkiä, illallisen ravintolassa, taksiajelua jne. pitää itseään prostituoituna niin se on naisen oma kuvitelma ja ongelma.

Ellu: "Naisten loukkaaminen ja miesten asettaminen uhrin asemaan ei ehkä ole rakentavin lähestymistapa."

Missä Henry on naisia loukannut? Ja eikö ole välillä virkistävää antaa miesten olla uhrin asemassa, sehän ei ole ollut aimemmin tunnustettua eikä hyväksyttävää, että mieskin voi olla uhri. Uhrius on de Facto-standardin omaisest varattu pääasiassa naisille. Miksi? Naisia ei kukaan muu, kun he itse - ja feministit etunenässä tietenkin - asetta uhrin asemaan. Naisten uhrius on paljolti retoriikkaa vailla konkretiaa.

Ellu: "Feminisoitumisesta on ollut miehille hyötyä, ottakaa osa kunniasta. "

Mitä hyötyä siitä on ollut miehille? Tuota kunniaa en ota enkä halua!

Anonyymi kirjoitti...

"Feminisoitumisesta on ollut miehille hyötyä, ottakaa osa kunniasta."

Mitä hyötyä? Naiselliset miehet eivät naisille kelpaa, eikä sellainen käytös suju monelta mieheltä luonnostaan.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Eivätkö sanat "feminisoidut suomalaiset miehet" aseta miehet täysin objekteiksi?"

Päinvastoin, feminisoitu mies ei ole naisten seksuaalinen objekti, koska naiset attraktoituvat maskuliinisempiin miehiin.

""naissuhteiden hankinnan kustannuksia" kuulostaa kovasti rahalta. Rahalla hankitut naissuhteet puolestaan prostituutiolta."

Naissuhteiden hankinnan kustannukset viittaavat etsintäkustannuksiin, psykologisiin kustannuksiin ja investointikustannuksiin (markkina-arvon kohottamiseksi). Mitä vähemmän naisia on markkinoilla suhteessa miehiin, sitä suuremmat nuo kaikki kustannukset ovat miehille. Esimerkiksi jos tarjontaa on paljon, riittää yksi baarireissu tai nettideittivastaus, jos se on huonoa, tarvitaan kymmenittäin baarireissuja tai nettivastauksia.

Henry Laasanen kirjoitti...

Voisiko joku kopsata tänne tämän päivän nettihesarin vastineen kirjoitukseeni.

Jape kirjoitti...

HS Digilehti, mielipideosastao 18.12.2008

Ulkomaalaisvihaa ei pidä mitätöidä

Henry Laasanen (HS 17. 12.) ryhtyi ymmärtämään mustien miesten ja ylipäätään ulkomaalaisten miesten ja naisten vastustusta Suomessa parinmuodostuksen ja seksuaalisuuuden "markkinanäkökulmasta" käsin.

Laasasen mukaan ulkomaalaisten ihmisten vastustuksella on "vankka rationaalinen markkinaperusta".

On vaikea sanoa, miten vakavasti otettavaksi Laasasen puheenvuoro on tarkoitettu. On totta, että muukalaisvihalla on seksuaaliset ulottuvuutensa, ulkomaalaiset ihmiset kun aina ovat myös seksuaalisia olentoja, miehiä tai naisia.

Laasasen kirjoituksessa muukalaisvihamielisyyttä kuitenkin sekä trivialisoidaan, mitätöidään että "luonnollistetaan" tavalla, joka voi hämärtää mielistä sen, miten vakavasta asiasta on kysymys.

Ulkomaalaisvihamielisyyttä ei tule katsoa läpi sormien tai ymmärtää sitä ikään kuin biologisena "välttämättömänä pahana".

Itse en erottaisi rationaalisuutta ja eettisyyttä tällä tavalla toisistaan analysoidessani järjellisiä olentoja, kuten ihmisiä. Näin ollen luonnehtisin toisenlaisia asioita rationaalisiksi, kuten vaikkapa YK:n eri ihmisoikeusjärjestöjen ulkomaalaisvihan ja seksismin vastaista työtä.

SARI ROMAN-LAGERSPETZ

tutkija, yleinen valtio-oppi

Helsinki

Anonyymi kirjoitti...

"Ulkomaalaisvihamielisyyttä ei tule katsoa läpi sormien tai ymmärtää sitä ikään kuin biologisena "välttämättömänä pahana"."

Nyt Sari ei ole tarpeeksi rationaalinen tajutakseen, ettei ymmärtäminen tarkoita hyväksymistä. Ne ovat kaksi aivan eri asiaa. Tämän nyt luulisi yliopistotutkijalle olevan itsestäänselvyys.

Sensijaan että jaariteltaisiin joutavia jostain myyttisestä alitajunnasta, voi asiaa myös tarkastella rationaalisesti markkinanäkökulmasta. Asioiden ymmärtämisessä ei päästä puusta pitkään, jos vain todetaan, että kyse on täysin irrationaalisesta, syvältä alitajunnasta kumpuavasta vihasta. Niinhän asia ei selvästikään ole, vaan useimmat varmasti arvioivat harjoitettavaa maahanmuuttopolitiikkaa rationaalisesti hyöty /kustannus -akselilla. Näin tekevät ainakin kaikki minun tuntemani ihmiset.

Ulkomaalaisissa, edes saman sukupuolen edustajissa, ei sinällään nähdä olevan mitään vikaa, vaan kyse on siitä, koetaanko heidän maahanmuuttonsa vaikutukset positiivisiksi tai negatiiviseksi, sekä yksilöllisellä, että yhteiskunnallisella tasolla.

Ei suomalaismies tai nainen kotimaisia kilpakosijoitaankaan "vihaa", mutta varmasti toivoo, että olisi silti itse parisuhdemarkkinoilla johtavassa asemassa.

Anonyymi kirjoitti...

"Tuosta tulikin mieleen, onko olemassa mitaan tilastoja tasta pakolaisten sukupuolijakaumasta? "

Kyllähän se taitaa olla 90% miesvoittoista. Juuri kerrotusta syystä. Vastaanottokeskusten henkilökunta koostuu pelkistä nuorista naisista.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja ne 10% naisia jotka tulee, on sitten niin hunnutettuja että saattaisi hämätä rajavartioston karhuinakin.

Kieltämättä mielenkiintoinen näkökulma tähän pakolaiskeskusteluun tämä seksuaalinen markkina-arvoteoria.

Olisipa mielenkiintoista nähdä miten feministit suhtautuisivat siihen, jos tosiaan päätettäisiin että maailmalla nainen ei ole tasa-arvoinen ja suomalainen valtiofeministinen pakolaispolitiikka keskittyisi pelkästään naisten vastaanottamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tälle kaverille ei ole tosiaan koskaan tullut mieleenkään, että syy miksi voitaisiin ajatella naisten kannattavan avoimempaa pakolaispolitiikkaa kuin miehet, olisi alitajuisessa seksuaalisessa halussa, ja seksuaalisessa markkina-arvossa.

Aika hassua että vähän vahingossa tämä Oikarainen-Jabai (vai mikä olikaan) projisoi tuolla tavalla psyykettään miehiin.

Anonyymi kirjoitti...

"Aika hassua että vähän vahingossa tämä Oikarainen-Jabai (vai mikä olikaan) projisoi tuolla tavalla psyykettään miehiin."

Naisille (tai no, feministeille ainakin) on aika yleistä, että paitsi etteivät he tiedosta tai ainakaan myönnä omia negatiivisia käyttäytymismallejaan, he lisäksi kuvittelevat miesten toimivan juuri sillä tavalla.

Samalla tavallahan jotain "homososiaalisuutta" ei juuri miehillä esiinny vaan miehet ensisijaisesti tavoittelevat naisten suosiota ja kokevat toiset miehet kilpailijoina, kun taas naisille on hyvin ominaista toimia yhtenä rintamana sukupuolen perusteella. "Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät tue toisiaan."

Henry Laasanen kirjoitti...

"Tuosta tulikin mieleen, onko olemassa mitaan tilastoja tasta pakolaisten sukupuolijakaumasta? "

Täältä löytyy tietoa
http://pxweb2.stat.fi/database/StatFin/vrm/vaerak/vaerak_fi.asp

20-44-vuotiaissa ulkomaalaisissa on n. 4800 miestä enemmän naisia.

Tällä hetkellä Suomessa asuvista ulkomaalaisista 68 532 ovat miehiä ja 64 176 eli 48.36% ovat naisia.

Anonyymi kirjoitti...

Naisille (tai no, feministeille ainakin) on aika yleistä, että paitsi etteivät he tiedosta tai ainakaan myönnä omia negatiivisia käyttäytymismallejaan, he lisäksi kuvittelevat miesten toimivan juuri sillä tavalla.

Samalla tavallahan jotain "homososiaalisuutta" ei juuri miehillä esiinny vaan miehet ensisijaisesti tavoittelevat naisten suosiota ja kokevat toiset miehet kilpailijoina, kun taas naisille on hyvin ominaista toimia yhtenä rintamana sukupuolen perusteella. "Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät tue toisiaan."


Projisointia, projisointia.

Kaikki naisten mieskäsitykset perustuvat projisointiin. Naiset eivät tutki miesten mielipiteitä, eivät kysele miehiltä asioista, kun haluavat (tai päättävät) tietää jotakin vaikkapa miesten seksuaalisista mieltymyksistä tai seksuaalisuudesta yleensä. Naiset ottavat omat luulonsa ja harhansa ja projisoivat ne sellaisinaan miehiin ja sitten kirjoittavat näyttäviä ja repäiseviä artikkeleita, kuinka 'homososiaalisia' ja 'ulkomaalaisvastaisia' miehet ovat.

Lankku kun silmässä on, ei oikein näe ottaa rähmää toisen silmästä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Naisille (tai no, feministeille ainakin) on aika yleistä, että paitsi etteivät he tiedosta tai ainakaan myönnä omia negatiivisia käyttäytymismallejaan, he lisäksi kuvittelevat miesten toimivan juuri sillä tavalla.

Samalla tavallahan jotain "homososiaalisuutta" ei juuri miehillä esiinny vaan miehet ensisijaisesti tavoittelevat naisten suosiota ja kokevat toiset miehet kilpailijoina, kun taas naisille on hyvin ominaista toimia yhtenä rintamana sukupuolen perusteella. "Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät tue toisiaan."


Projisointia, projisointia.

Kaikki naisten mieskäsitykset perustuvat projisointiin. Naiset eivät tutki miesten mielipiteitä, eivät kysele miehiltä asioista, kun haluavat (tai päättävät) tietää jotakin vaikkapa miesten seksuaalisista mieltymyksistä tai seksuaalisuudesta yleensä. Naiset ottavat omat luulonsa ja harhansa ja projisoivat ne sellaisinaan miehiin ja sitten kirjoittavat näyttäviä ja repäiseviä artikkeleita, kuinka 'homososiaalisia' ja 'ulkomaalaisvastaisia' miehet ovat.

Lankku kun omassa silmässä on, ei oikein näe ottaa rähmää toisen silmästä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Sari Roman-Lagerspetzillä oli nähtävästi päivystävän feministi-naistutkijan kipinävuoro, joten nakki napsahti. Piti siis Viran Puolesta kirjoittaa vastine Henrylle.

KVG-antia:

ÄÄNI – OIKEUS – POLITIIKKA
Naistutkimuspäivät 17.-18.11.2006
Tampereen yliopistossa

Ks. kohta 9.

Feministisiä näkökulmia normatiivisiin demokratiateorioihin

Kiistelty avioliittokoulu saa jäädä Tikkurilaan

t. kävelevä dildo