torstaina, helmikuuta 05, 2009

Miesten syrjintä

Miehiin kohdistuva sukupuolisyrjintä Suomessa yleistä
Hallintotieteiden lisensiaatin Pasi Malmin vastavalmistuneen väitöskirjan mukaan lähes kaikki suomalaiset miehet joutuvat kokemaan elämänsä aikana sukupuolisyrjintää. Tutkimuksen mukaan miehiin kohdistuva syrjintä kuitenkin sivuutetaan virallisessa tasa-arvopolitiikassa lähes systemaattisesti.
Yllätyshavainto: Kaikkia suomalaismiehiä syrjitään (tämän blogin lukijat luultavasti putosivat penkiltä kuullessaan "yllätyshavainnosta")

Näin Suomi syrjii miehiä

Lähes kaikki miehet joutuvat sukupuolisyrjityksi

Syrjitäänkö Suomessa miehiä?

Kaikkia miehiä syrjitään

Kuuntele Pasi Malmin haastattelu (8min 41s)

HS: Lähes jokainen mies kokee sukupuolisyrjintää

35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pasi Malmi on aivan oikeassa.

Jape kirjoitti...

Hienoa, että Malmi sai väikkärin valmiiksi. Toivottavasti tämänkin perusteella pysyy nämä miesten tasa-arvo-ongelmat esillä ja nille alettaisiin sitä myöten oikeasti tehdä jotain parannuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Väestoliitto haastaa miehet luovuttamaan spermaa

Nyt ollaan kyllä sitten niin kovasti suomalaisiin miehiin vetoamassa. Olisitte silloin laatineet tasa-arvoisen lain, jossa isyyttä olisi pidetty yhtä arvokkaana kuin äitiyttä ja miehiä tasa-arvoisina naisten kanssa, niin ei varmaan tarvitsisi anella.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma

Luovuttajapula johtuu siitä että nykyään lapsosilla on oikeus tietää biologisen isänsä henkilöllisyys. Miehet eivät tämmöistä halua murehtia, helpommalla pääsee kun pitää mottonaan "ÄLÄ LUOVUTA!".

Anonyymi kirjoitti...

"Luovuttajapula johtuu siitä että nykyään lapsosilla on oikeus tietää biologisen isänsä henkilöllisyys."

Luovuttajia löytyisi takuulla helpommin, jos laki olisi tasa-arvoinen. Koska se ei ole, vaan miehet nähdään vain siementäjinä, niin tungosta luovuttajiksi ei ole.

Henry Laasanen kirjoitti...

Profeministi Bert Bjartlandin kommentti miestutkimuksen sähköpostilistalla.

> Vain miehiä koskeva asevelvollisuus on Karin mielestä tasa-arvon vastainen.
> Onko vain naisia koskeva synnyttämisvelvollisuuskin tasa-arvon vastainen ?
> Voisiko siinä tapauksessa katsoa että nämä tasa-arvon vastaisuudet
> kumoaisivat toisiaan ?
>
> Bert

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihmeen synnyttämisvelvollisuus? Eihän sellaista ole, se on ihan vapaaehtoista. Entäs naiset, jotka eivät synnytä lainkaan?

Onko tämä tosiaan parasta, mihin profemut pystyvät?

Jape kirjoitti...

Tuo Bert Bjarland on ämmä. Lieneekö Bertillä myös synnyttämisvelvollisuus?

Lapsi on "perätilassa", tuokaa kuumaa vettä ja pyyhkeitä :)

Kyllä hyvin huomaa kuinka haitallinen ideologia feminsmi on. Sen verran vahvasti feminismin pöhttömä on tuo Bert älyttömine jutuineen...

Anonyymi kirjoitti...

"Väestoliitto haastaa miehet luovuttamaan spermaa"

"ÄLÄ LUOVUTA!"

Ei mitään lisättävää.

Ero oli Anne Hedmanille shokki

Nyt Anne sitten tietää miltä miehistä tuntuu kun eroilmoitus tulee yllätyksenä. Ja sitten heittäydytäänkin luonteenomaisesti uhriksi, aivan kuin jutussa ei olisi kahta osapuolta.

Suurena sokkina tuli myös Jarin hakemus yksinhuoltajuudesta.

- Sen enempää vaimoa ja lasten äitiä ei voi loukata ja nöyryyttää, kuin antaa kuva, että hän on sopimaton äidiksi.


Päihdeäitien pakkohoito vaatii myös eettisten arvojen pohdintaa

Tahdonvastaisten keinojen käyttöä voidaan yrittää perustella moraalisesti vetoamalla joko pakottamisen kohteena olevan henkilön omaan hyvään tai siihen, että näin voidaan estää muille aiheutuva vahinko.

Päihdeäitien pakkohoidon moraalista oikeutusta pohdittaessa esille ovat nousseet pääasiassa muut kuin äidin omaan etuun tai hyvään liittyvät perustelut.


Eikö se ole pakkohoidon idea? Mieleltään sairaan tahdonvastaisessa hoidossa ei riittävän vakavassa tilanteessa ensisijaisesti pohdita juurikaan kohteen etuja vaan muiden, joiden/jonka terveyttä kohteen toiminta uhkaa tai jopa vaarantaa. Kohteen oma etu ja hyvä on sivutuote. Varmasti kysytään kohteen omaa mielipidettä omasta tilanteestaan, sen vaikutuksista (esim. sikiöön ja tulevaan lapseen) ja hoidon tarpeesta. Loppujen lopuksi lääkärillä on tilanteen niin vaatiessa päätösvalta yli potilaan oman tahdon. Olisiko se sitten eettisesti oikein, jos lääkäri saamastaan tiedosta ja selkeistä ulkoisista merkeistä huolimatta päästää päihdeäidin jatkamaan päihteiden käyttöään?

Pakkokeinojen käyttäminen lapsen edun turvaamiseksi tuntuu eettisesti arveluttavalta ja ylimitoitetulta.

Siis muutkin pakkokeinot lapsen edun turvaamiseksi ovat vain eettisesti arveluttavia ja ylimitoitettuja, esim. päihdeperheen ja -yh:n lasten huostaanotot? Jep.

Miten varmistamme esimerkiksi sen, että pakkohoitoon ei joudu henkilöitä, jotka eivät sinne oikeasti kuuluisi? Miten vältymme perättömiltä ilmiannoilta ja alkoholia raskauden aikana kohtuullisesti käyttävien naisten leimautumiselta?

Uskomatonta. Kahteen ensimmäiseen, testaamalla ja tutkimalla. Onko tuossa oletus, että odottavia äitejä raahattaisiin pakkohoitoon kuin noitia roviolle aikoinaan.

Mielenkiintoinen kanta professorilta raskauden aikasesta alkoholin käytöstä. Yleinen neuvo taitaa olla pidättäytyä alkoholista ja muista päihteistä kokonaan. On siis professorin mielestä oikein juoda, jos juo kohtuudella? Jep jep. Entä jos käyttää kohtuudella huumeita?

Pakollinen huumetestaus osana äitiysneuvolatoimintaa olisi eettisesti kyseenalaista jo yksinomaan siksi, että se sisältää ajatuksen, että odottava äiti on epäilty päihdeäiti, kunnes toisin osoitetaan.

Miksi odottavan äidin kohdalla ei voisi puhua pakollisesta huumetestauksesta? Ettei mami pahoita mieltään? Tehdäänhän huumetestejä monilla työpaikoilla, joissa jokainen on epäilty kunnes näyte on puhdas?

Olisikin pohdittava, mitä käytännön seurauksia päihdeäitien pakkohoidolla voi olla. Ryhtyisimmekö seuraavaksi pakkohoitamaan (syntyvän lapsen edun nimessä) hiv-positiivisia hedelmällisessä iässä olevia naisia tai niitä raskaana olevia naisia, joiden suvussa esiintyy erityisiä geneettisiä riskitekijöitä?

Onko hiv-positiivisten raskaana olevien naisten vapaaehtoisessa hoidossa jotain ongelmia, kieltäytyvätkö he hoidosta? Kuinka kauan tahdonvastainen hoito on ollut mielen sairauksien kohdalla? Onko heidän jälkeläisiään tai sukulaisiaan alettu pakkohoitaa riskitekijöiden vuoksi? Geneettisten riskitekijöiden perusteella lähes koko Suomi olisi pakkohoidossa. Pysytäänkö näissä kemiallisten ja elimistön ulkopuolisten itse nautittujen aineiden vaikutuksissa syntyvään lapseen?

Pidemmällä aikavälillä pakottaminen saattaisi heikentää selvästi perheen ja odottavan äidin itsemääräämisoikeutta ja yksityisyyden suojaa.

Asiansa kunnialla hoitavalla ei ole eikä tule itsemääräämisoikeuden heikennyksiä. Johonkin on kuitenkin raja vedettävä. Jos odottava äiti juopottelee ja piikittää itseltään itsemääräämisoikeuden pois olkoon sitten niin. Vai meneekö professori mielellään vastasyntyneiden osastolle katsomaan vieroitusoireista täriseviä vauvoja, joiden äiten itsemääräämisoikeutta ryypätä ja piikittää hän niin kiivaasti on puolustamassa?

Tuskin pakkohoito sitä tarkoittaa, että julkaistaisiin listoja sinne joutuneista odottavista äideistä. Eikö meillä ole hoitohenkilökuntaa ja sosiaalitointa koskeva vaitiolovelvollisuus ihan laissa asti, vai onko neuvolat sen ulkopuolella?

Vaarana olisi myös, että pakkohoidon uhka saisi päihdeongelmaiset äidit peittelemään raskauttaan, jolloin entistä useampi apua tarvitseva äiti ja lapsi olisi ennalta ehkäisevän lääketieteellisen hoidon ja neuvolatoiminnan ulottumattomissa.

Eli pakkohoidon lisääminen keinovalikoimaan poistaisi pohjan ennalta ehkäisevältä neuvonnalta ja vapaaehtoisuuteen pohjautuvalta hoidolta ja äidit eivät enää näitä palveluja käyttäisi? Just.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn on täällä todennut, että lasten etu menee aina kaikessa etusijalle ja siksi naisten etua kannattaa joskus kannattaa. Odotan, että Arawn ottaa kantaa tähän lainaukseen:

Pakkokeinojen käyttäminen lapsen edun turvaamiseksi tuntuu eettisesti arveluttavalta ja ylimitoitetulta.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti tuo Bertin näkökulma saa kannatusta profeministien keskuudessa ja tästä tulee kunnon profeministien sisäinen riita.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa harrastetaan muutenkin liian vähän pakkohoitoa. Pakkohoidon vaihtoehdoksi voitaisiin laittaa abortti, jostai saisi muutaman satkun ja vielä pari satasta lisää vapaaehtoisesti sterilisaatiosta.

On vain tervehenkistä rodunjalostusta saattaa nistit mahoiksi !

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Syltty kyllä paljastaa oman karvansa tuossa kommentissa. Sairaiden äitien lapsiakaan ei saa pelastaa, äidillä on oltava oikeus saada huumenisteillä täysin vapaasti lapsesta piittaamatta!

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kyllä mukava nähdä lakipykälä, joka VELVOITTAA naisen joko synnyttämään, tai sitten vankilaan 12 kuukaudeksi, tai johonkin sivarikeskukseen jynssäämään seiniä 13 kuukaudeksi..

Tarkoittikohan Henry tuolla penkiltä putoamisella sarkastisesti sitä, että tokihan miesten ongelmat on tämän blogin lukijoille tiedossa perinpohjin, joten eivät he oikeasti penkiltä putoaisi, vai sitä, että on aika penkiltä pudottavaa, että yhtäkkiä julkisesti myönnetään totuus kaiken tämän vuosituhantisen valhesaastaviljelyn jälkeen..?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Tšekkiä kritisoidaan seksuaalirikollisten kastroinnista

"Euroopan neuvoston kidutuksen vastainen komitea vaatii Tšekkiä lopettamaan seksuaalirikollisten kirurgisen kastraation. Komitean julkaiseman raportin mukaan miehen kivesten osittainen poistaminen kirurgisesti on peruuttamatonta silpomista, jolle ei ole lääketieteellisiä perusteita."

Entäs poikien ympärileikkaukset? Poikavauvojen, jotka eivät ole tehneet mitään pahaa kenellekään ja ovat täysin puolustuskyvyttömiä. Se se vasta kidutusta onkin.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvä esiintyminen Pasilta radiossa. Onnittelut tohtorille! Tasa-arvotutkimusta miesnäkökulmasta tarvitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Pasi Malmin väitöskirja ja siitä uutisointi varmaan ovat saaneet monet femakot ja muut taantumukselliset naisasianaiset varpailleen. Saa nähdä mikä tulee olemaan heidän reaktionsa. Tuleeko lisää tulta munille, vai yritetäänkö kierompaa lähestymistapaa. Ainakin merkkejä likaisemmasta lähestymistavasta näyttää olevan Malmin väitöskirjauutisten yhteydessä olleissa kommenteissa.

Homo

Henry Laasanen kirjoitti...

"Pasi Malmin väitöskirja ja siitä uutisointi varmaan ovat saaneet monet femakot ja muut taantumukselliset naisasianaiset varpailleen. Saa nähdä mikä tulee olemaan heidän reaktionsa."

Voin kertoa, että reaktio tulee olemaan "ei mitään reaktiota" niin kauan kuin feministit pakotetaan vastaamaan esitettyihin väitteisiin. Ei feministeillä ole mitään voitettavaa vapaista keskusteluista, koska heillä on jo valta. Keskustelu voi vain rapauttaa feminismin kannatusta.

Anonyymi kirjoitti...

Ano: Periaatteessa kannatan päihdeäitien pakkohoitoa viimeisenä keinona. Olen huolissani lähinnä siitä, että jos pakkohoitojuttu tulee, päihdeäidit eivät kenties hakeutuisi käymään lainkaan neuvolassa tms. pelätessään joutuvansa pakkoraittiiksi. Mutta toivon, että tämä saataisiin jotenkin sumplittua kuntoon niin, että edes suurin osa päihdeäideistä saataisiin hoitoon - jos ei vapaaehtoiseen niin pakkohoitoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kadonnut 14-vuotias teinityttö löytyi sitten viikon jälkeen kuolleena, pullo 80-prosenttista alkoholia vieressään, jota oli näytellyt ennen katoamistaan koulukavereille. Nyt sitten kansa kyynelehtii kuolleen enkelin muistolle, itkee maailman epäoikeudenmukaisuuttaa ja laatii lirkuttelevia runoja.

Tuskinpa joku syrjäytynyt pultsarimies, joka olisi löydetty samankaltaisista oloista oksennuksiinsa tukehtuneena, saisi samanlaista sympatiaa osakseen.


Homo

Anonyymi kirjoitti...

Kadonnut 14-vuotias teinityttö löytyi sitten viikon jälkeen kuolleena, pullo 80-prosenttista alkoholia vieressään, jota oli näytellyt ennen katoamistaan koulukavereille. Nyt sitten kansa kyynelehtii kuolleen enkelin muistolle, itkee maailman epäoikeudenmukaisuuttaa ja laatii lirkuttelevia runoja.

Tuskinpa joku syrjäytynyt pultsarimies, joka olisi löydetty samankaltaisista oloista oksennuksiinsa tukehtuneena, saisi samanlaista sympatiaa osakseen.


Homo

Anonyymi kirjoitti...

"Tuskinpa joku syrjäytynyt pultsarimies, joka olisi löydetty samankaltaisista oloista oksennuksiinsa tukehtuneena, saisi samanlaista sympatiaa osakseen."

On niitä viime vuosina hukkuneita nuorukaisia lehdissä kuuluteltu, mutta ei kyllä läheskään samanlaisella innolla. Se joku pipopäinen turkulainen taisi olla otsikoissa aika pitkäänkin ennen kuin löytyi.

En haluaisi halventaa perheenjäsenten surua (tuskinpa he tosin tätä lukevat), mutta uutisointi tästä tapauksesta on ollut kyllä enemmän kuin naurettavaa. 14-vuotias malli, ai jaa!

Anonyymi kirjoitti...

Iltasanomat: Ennen katoamistaan Nora oli kärähtänyt tupakanpoltosta ja koulusta lintsaamisesta.

Jaahas. Viinalla läträävästä pissiksestä olisi kasvanut korkeintaan joku tupakalle löyhkäävä, "mallinurallaan" epäonnistunut päihdeäiti.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni Yhdysvalloissa on kehitetty joku oma termikin sille ilmiölle, että jostain syystä nuori, valkoinen ja kaunis rikoksen uhri tai kadonnut saa niin paljon enemmän palstatilaa uutisista kuin saman kohtalon kokenut henkilö, jolta poikkeaa em. attribuuteiltaan.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Tuli ohimennen mieleen, että tässä olisi aivan mainio tutkimuksen kohde: miten paljon sukupuoli vaikuttaa ympäristön ihmisten auttamisherkkyyteen? Olen aivan varma, että vaikka muut tekijät (ikä, haju, ulkoasu, yleiset elämäntavat yms.) tasattaisiin, niin nainen saisi sairaustilanteessa tjms. helpommin apua kuin mies. Jälkimmäisen olettettaisiin olevan vain humalassa, ja hänet jätettäisiin oman onnen nojaan.

Mortimer kirjoitti...

"Mikä ihmeen synnyttämisvelvollisuus? Eihän sellaista ole, se on ihan vapaaehtoista. Entäs naiset, jotka eivät synnytä lainkaan?"
+
"Olisi kyllä mukava nähdä lakipykälä, joka VELVOITTAA naisen joko synnyttämään, tai sitten vankilaan 12 kuukaudeksi, tai johonkin sivarikeskukseen jynssäämään seiniä 13 kuukaudeksi.."

Niinpä. Naiset synnyttävät koska he haluavat lapsia. Montakohan äitiä Bert tuntee, jotka sanovat että "en olisi yhtään halunnut lapsia, mutta olen isänmaallinen ihminen ja haluan täyttää velvollisuuteni, kuten äitini ennen minua ovat valittamatta ja vaivojaan säästämättä täyttäneet"?

Anonyymi kirjoitti...

Piipahdanpa nopsasti vaan tuottamassa linkin uusimpaan Chapin's Infernoon, koska se on niin ytimekästä tavaraa; muutamassa minuutissa hän käy läpi niin monta naiseuteen ja feminismiin liittyvää asiaa sekä vielä pippuroi kaiken oivaltavalla huumorilla, etten voi kuin ihastella. Tässä videossa hän artikuloi meikäläisen asennemaailmaa, ymmärrystä ja näkemystä näistä asioista erittäin samoin kuin itse haluaisin osata tehdä.

http://www.youtube.com/watch?v=ZRwzXB9Km0g&feature=channel_page

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Montakohan äitiä Bert tuntee, jotka sanovat että "en olisi yhtään halunnut lapsia, mutta olen isänmaallinen ihminen ja haluan täyttää velvollisuuteni, kuten äitini ennen minua ovat valittamatta ja vaivojaan säästämättä täyttäneet"?

Muuten hyvä pointti, mutta se ero tuossa olisi, että siltikin kyse olisi naisen kahdesta halusta, joista hän valitsee toisen. Ei siis vieläkään yhteiskunnallisesta pakotteesta.. harva mieskään nyt menee armeijaan PELKÄSTÄÄN siksi että haluaa täyttää velvollisuuden, jonka hänen muinaiset esi-isänsäkin ovat täyttäneet. (yhteiskunnan, ympäristön, auktoriteettien, kaveripiirin, naisten yms. painostus sekä tietenkin 'homoleiman' välttämishalu (pohjimmiltaan tämäkin johtuu tietenkin naisten maskuliinisuusroolipalkitsemista mitä tulee lisääntymismahdollisuuksiin) jää siltikin vielä mainitsematta)..

Eli aika paljon saa tosiaan tapahtua ennenkuin naisen synnyttäminen on LÄHELLÄKÄÄN sitä valtavaa kaikilta mahdollisilta tahoilta tulevaa puserrusta ja painetta joka miehillä on mennä armeijaan (ja joutua silti vankilamaisiin olosuhteisiin vuodeksi vaikka sitä painetta vastustaisikin täysin voimin)..

Asiat eivät tosiaan siis ole tällä haavaa YHTÄÄN verrannollisia, vaikka olisikin sellaisia äitejä, jotka toimisivat ja asennoituisivat kuten esimerkkisi eukko.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, tässähän tämä oli:

Missing white woman syndrome

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni Yhdysvalloissa on kehitetty joku oma termikin sille ilmiölle, että jostain syystä nuori, valkoinen ja kaunis rikoksen uhri tai kadonnut saa niin paljon enemmän palstatilaa uutisista kuin saman kohtalon kokenut henkilö, jolta poikkeaa em. attribuuteiltaan.

Mahdatko muistaa, mikä termi on kyseessä? Haluaisin kartuttaa termivarastoani. Näpsäkkä termi on usein helpompi pitkällisissä selityksissä vaikeista asioista kuin vielä pidempi selitys siihen väliin, näetsen.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

http://jutta.blogit.kauppalehti.fi/2009/02/05/symbolinen-raha/

"Naisten rahat ovat arka asia miehille. Muistan lukeneeni jonkin tutkimustuloksen, jonka mukaan aviomies ei tahdo kestää tilannetta, jossa vaimo tienaa enemmän kuin hän.

Ystävättären kanssa purnasimme miesten herkkähipiäisyyttä.

- Eikö mies voisi ajatella, että tänään nainen käyttää rahaa vähän enemmän yhteiseksi iloksi, koska hänellä nyt sitä on. Jo vaikka vuoden kuluttua tilanne voi olla aivan toinen. Nainen olla vaikka työtön. Silloin on miehen vuoro kantaa kortensa yhteiseen kekoon, ystävätär penäsi.

Jaa-a, miten viestin saisi miehille perille?"

Anonyymi kirjoitti...

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/02/suomenruotsalaiset_hatatiedote_oli_laiton_526848.html

Jape kirjoitti...

Arawn: "Periaatteessa kannatan päihdeäitien pakkohoitoa viimeisenä keinona."

Miksi vasta viimeisenä keinona? Sinäkin, Arawn, olet aiemmissä Henkan blogikeskusteluissa korostanut lapsen etua. Siis että se on se tärkein, jota pitää suojata ja valvoa. Mutta onko nyt niin, että se lapsi ei ole vielä lapsi kun se on siellä "äitin" kohdussa? Että "äiti" voi vetää sitä viinaa rauhassa, ja vasta hiukan myöhemmin, kenties raskauden lopussa vasta puututaan asiaan, kun lapsella on jo FAS?
Ei, kyllä päihdeäitien pakkohoito pitää olla se ensimmäinen keino - huomioi lapsen etu!

Arawn: "Olen huolissani lähinnä siitä, että jos pakkohoitojuttu tulee, päihdeäidit eivät kenties hakeutuisi käymään lainkaan neuvolassa tms. pelätessään joutuvansa pakkoraittiiksi."

Minä olen huolissanin siitä, että onko äitin oikeus vetää viinaa ja saattaa FAS-lapsia maailmaan (noin 650 vuodessa Suomessa) suurempi kuin lapsen oikeus terveeseen elämään? Päihdeäidit on vielä suhteellisen kovia sikiämään, joten oliisko oikein ja kohtuullista pistää heiltä riskiryhmään kuuluvana piuhat poikki? Vaikka varsinaisia FAS-tapauksia on tuo noin 650 vuodessa, altistuu äitien raskauden aikaiselle, riskirajat ylittävälle alkoholille noin 3500 - 6000 lasta vuosittain. Ei mikään pieni määrä!

Arawn: "Mutta toivon, että tämä saataisiin jotenkin sumplittua kuntoon niin, että edes suurin osa päihdeäideistä saataisiin hoitoon - jos ei vapaaehtoiseen niin pakkohoitoon."

Minusta nollatoleranssi on tässä tapauksessa ainoa oikea lähtökohta ja tavoite. Kuinka monta FAS-lasta sinä pidät hyväksyttävänä, jos "suurin osa" on sinusta tavoite tila?

Anonyymi kirjoitti...

Jape: "Miksi vasta viimeisenä keinona? Sinäkin, Arawn, olet aiemmissä Henkan blogikeskusteluissa korostanut lapsen etua. Siis että se on se tärkein, jota pitää suojata ja valvoa. Mutta onko nyt niin, että se lapsi ei ole vielä lapsi kun se on siellä "äitin" kohdussa? Että "äiti" voi vetää sitä viinaa rauhassa, ja vasta hiukan myöhemmin, kenties raskauden lopussa vasta puututaan asiaan, kun lapsella on jo FAS?"

Minusta tuntuu, että ymmärsit hiukan väärin. Eihän pakkohoidosta olisi mitään appua, jos lapsella olisi jo FAS, joten siinä vaiheessa olisi myöhäistä puuttua asiaan - nähdäkseni siitä ei siis ole tarpeen edes keskustella.

Viimeisenä keinona en tarkoita ajallisesti viimeisenä eli raskauden loppuvaiheessa vaan että äiti yritettäisiin saada ensin vapaaehtoisesti ja suostuttelemalla mukaan. Mutta jos tämä ei onnistu, sitten pakkohoitoon. Mitä aikaisemmassa vaiheessa, sen parempi.

"Minä olen huolissanin siitä, että onko äitin oikeus vetää viinaa ja saattaa FAS-lapsia maailmaan (noin 650 vuodessa Suomessa) suurempi kuin lapsen oikeus terveeseen elämään?"

Omasta mielestäni ei ole.

"Minusta nollatoleranssi on tässä tapauksessa ainoa oikea lähtökohta ja tavoite. Kuinka monta FAS-lasta sinä pidät hyväksyttävänä, jos "suurin osa" on sinusta tavoite tila?"

En tiedä. Nollatoleranssi on toki toivottava tavoite, mutta se tuskin aivan sellaisenaan toteutuisi, koska pakkohoidon saavuttaessa kansan tietoisuuden, osa päihdeäideistä epäilemättä salaisi raskautensa voidakseen jatkaa päihteiden käyttöään.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan tuon "HS: Lähes jokainen mies kokee sukupuolisyrjintää" -uutisen kuvaan valittu tarkoituksella "Nais- ja sukupuolentutkimus" -plakaati? Syrjintää tuokin.