perjantaina, kesäkuuta 26, 2009

Älä raahaa lasta

Apulaisvaltakunnansyyttäjä: Lapsen raahaaminen kädestä oli pahoinpitelyä
Lapsen kovakourainen raahaaminen kädestä täyttää pahoinpitelyrikoksen tunnusmerkit, vaikka tekijän tarkoituksena ei olisi satuttaa lasta. Näin linjaa apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske perjantaina antamassaan päätöksessä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä antoi päätöksen asiassa, jossa isän epäiltiin raahanneen 5-vuotiaan poikansa kädestä sivummalle, kun poika oli ensin lyönyt veljeään. Lääkärin mukaan pojalle aiheutui mustelmia käsivarteen sekä kipua.

Kommentit: - Tuoreena kaksosten isänä odottelen kauhulla tulevia "pahoinpitelysyytteitä" kun kahta eri suuntaan ryntäävää/riehuvaa lasta pitää ojentaa/kerätä kokoon julkisella paikalla...

- Juuri tämänkaltaisten tapausten takia en tee ikinä lapsia, en ikinä!

Timo T. A. Mikkonen: Feministitkin haluavat tosimiestä

5 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Apulaisvaltakunnansyyttäjä antoi päätöksen asiassa, jossa isän epäiltiin raahanneen 5-vuotiaan poikansa kädestä sivummalle, kun poika oli ensin lyönyt veljeään. Lääkärin mukaan pojalle aiheutui mustelmia käsivarteen sekä kipua."

No, pakkohan näitä lapsia on tavalla tai toisella estää vahingoittamasta muita tai itseään. Näkee kyllä, ettei oikeuslaitoksella ole mitään käsitystä lasten käyttäytymisestä. Väitän, että käytännössä jokainen lapsensa hyvinvoinnista kiinnostunut vanhempi joutuu tilanteeseen, jossa lapseen on tartuttava tiukasti kiinni, suurempien vahinkojen estämiseksi ja lapåsen rauhoittamiseksi Tällä linjauksella kyse on siis aina pahoinpitelystä.

Mitä apulaisvaltakunnansyyttäjä Kaklskeen mielestä tässä tilanteessa olisi pitänyt tehdä? Katsella vain sivusta pahoinpitelyä? Yrittää torua raivoavaa lasta?

Samaan aikaan oikeuslaitos hyväksyy täysin mukisemastta poikien ei-lääketieteellisistä syistä tehtävät ympärileikkaukset, joissa lapsen sukupuolielimet silvotaan lopullisesti.

Mitään järkeä tai suhteellisuudentajua ei suomalaisen oikeuslaitoksen toiminnasta löydy.

Tomi kirjoitti...

En halua kuulostaa vainoharhaiselta, mutta olisiko nainen joutunut oikeuslaitoksen hampaisiin vastaavassa tilanteessa?

Kerta toisensa jälkeen on käynyt ilmi, että ihmiset yleensä ja siinä mukana viranomaiset ovat sellaisen harhan vallassa, että naiset ovat hyvin harvoin väkivaltaisia perheissä. Miesten väkivaltaisuutta sen sijaan on vuosikymmenet opetettu havaitsemaan ja samalla näkemään silläkin, missä sitä ei ole. Oikeuslaitoksen ja uhritutkimusten tuottamien tilastojen välinen ammottava ristiriita todistaa, että näin todella tapahtuu.

En tiedä, miten tässä tapauksessa oletettu pahoinpitely oli päätynyt syyttäjän tietoon. Ikävä vaihtoehto kuitenkin on, että ihmisten sukupuolittunut ja samalla vääristynyt käsitys edesauttoi. Ehkä naapuri näki tapahtuman ja arveli toimivansa oikein kun ilmiantoi "todennäköisesti koko perhettä hakkaavan isän -- onhan tuollaisia isiä kai kymmeniä prosentteja väestöstä, niinhän mediassa kerrotaan". Tai ehkä lääkärin tai sairaanhoitajan, joka sattui mustelmat näkemään, ajatus kulki samaa rataa.

Ikävä kyllä olemme tilanteessa, jossa jokainen perheväkivaltaan kohdistuva lain tai käytännön tiukennus uhkaa samalla isien oikeusturvaa ja on sitä kautta on vahingoksi myös perheelle.

Ja kukahan mahtaa olla syyllinen?

Jorma kirjoitti...

"Ja kukahan mahtaa olla syyllinen?"

Se on ainakin selvää, että jos isä ei olisi puuttunut itse tuohon pahoinpitelyyn, vaan ainoastaan moittinut veljeään hakannutta 5-vuotiasta, niin isäähän siinä olisi pidetty vastuullisena. Teipä niin tai näin, aina joudut vaikeuksiin.

Vortac kirjoitti...

Se on ainakin selvää, että jos isä ei olisi puuttunut itse tuohon pahoinpitelyyn, vaan ainoastaan moittinut veljeään hakannutta 5-vuotiasta, niin isäähän siinä olisi pidetty vastuullisena. Teipä niin tai näin, aina joudut vaikeuksiin.

Näin on. Naisilla sama pätee käänteisesti - teitpä niin tai näin, aina sinua pidetään jalona ja syyttömänä, viattomana enkelinä, joka ei koskaan voisi tehdä mitään väärää, paitsi jos 'äiti on vähän väsynyt', ja silloinhan syy on patriarkaatin.

Miehellä se siis on "Teitpä niin tai näin, aina väärinpäin" - naisella taas "Teitpä niin tai näin, aina oikeinpäin"..

Tasa-arvon käyttäminen nykytilanteen kuvaamisessa on siis irvokkainta toimintaa jota koskaan on harjoitettu maailmankaikkeudessa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tarkoitin siis 'tasa-arvo'-termin käyttämistä nykytilanteen kuvaamiseen.

- Juuri tämänkaltaisten tapausten takia en tee ikinä lapsia, en ikinä!

Olen yrittänyt vuosia tolkuttaa ihmisille, että lisääntymisestä seuraa vain ongelmia kaikille - niin itselle, perheelle, lapselle itselleen, planeetalle, luonnolle, eläimille, jne..

Mutta eipähän kukaan korvaansa näköjään lotkauta, ennenkuin itsekkäät syyt astuvat kuvaan. Noh, onneksi edes silloin.

Tässä maailmassa lisääntyvät ihmiset ovat kyllä älyllisesti, henkisesti sekä moraalisesti alinta mahdollista kastia. Älyllisesti etenkin, jos he ovat miehiä, koska miesten taakka tässä asiassa on kaikista suurin - naiset sentään voivat selvitä itse jotenkuten tuostakin urakasta, yhteiskunta on sen verran armelias naiselle.

Mutta miehellä on sen miljoona eri sudenkuoppaa, johon yhteiskunta ja/tai nainen voi miehen sysätä, vaikka mies olisi kuinka viaton, reilu ja syytön ja hyvä isä.

- Vortac