lauantaina, kesäkuuta 06, 2009

Anna Kontulan puheenvuoro tasa-arvosta

Anna Kontula:
Surukseni huomaan nimittäin miesasialiikettä vaivaavan saman syövän, josta olen vuosien mittaan moittinut naisliikettä.

Sekä nais- että miesliikkeessä aivan keskeisenä moottorina on toimijoiden omat kokemukset sukupuolisyrjinnästä.
Meillä Miesten tasa-arvo ry:ssä toiminta ei perustu juuri ollenkaan omiin kokemuksiin, vaan sukupuolitettuihin tilastoihin naisten ja miesten asemista yhteiskunnassa. Tilastot osoittavat, että miesten asema on monilla elämänalueilla naisten asemaa huonompi.
Samaan aikaan molemmissa on kuitenkin tendenssi, joka pyrkii vastakkaisen sukupuolen kokemuksen vähättelyyn. Miesliikkeessä käytetään valtavasti energiaa sen osoittamiseen, ettei raiskauksia oikeastaan tapahdu kovin paljoa ja naiset tekevät rikosilmoituksia lähinnä pahuuttaan.
Missä on se miesliike, jossa noin tapahtuu? Meillä Miesten tasa-arvo ry:ssä tuohon ei ole käytetty yhtään energiaa.

Globaalimmin tarkastellen on toki totta, että miesliikkeessä pyritään kumoamaan virheellisiä väitteitä raiskauksista. Väärät raiskausilmoitukset ovat toki miehille arkipäivää.
On surullista, että miesasialiikkeen ja naisasialiikkeen on niin vaikea tavoitella tasa-arvoa yhdessä.

On harhaanjohtavaa puhua nais- ja miesliikkeestä jotenkin yhdenveroisina toimijoina. Naisliike toimii valtiofeminisminä, jossa valtio on taannut sille valtavat taloudelliset tuet ja feministinen ideologia on kiinteä osa suomalaista hallintoa. Miesliikkeellä Suomessa ei sitä vastoin ole juuri mitään mahdollisuuksia saada ääntään kuuluville tasa-arvopolitiikassa eikä taloudellista tukea ole olemassa.

Tasa-arvoa on vaikea tavoitella yhdessä, kun hegemonisesti valtaa hallitsevat feministit eivät anna miesliikkeelle mahdollisuuksia saada ääntään kuuluville.

33 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Hyvin argumentoitu, Henry.

Korjattaisiin nyt ensin esim. STM:n TasY:n henkilöstön jakauma. Siitä olisi hyvä lähteä liikkeelle. Kirjoitin TasY:n pomolle Tarja Heinila-hannikaiselle kyselyn mm. tuosta TasY:n henkilöstön jakaumasta (ja muita miesten tasa-arvoasioista koskevia kysymyksiä) puolitoista kuukautta sitten. Nyt tuli viikolla sitten vastaus mieserityisiin kysymyksiin TasY:ssä perehtyneelta Hanna Onwen-Huma:lta (aika suomalainen nimi :) ja vastaus oli ympäripyöreää pallottelua. Valtaosaan kysymyksitä ei edes vastattu. Suuripäälikkö Heinilä-Hannikainen ei viitisnt itse vastata, vaikka hänelle kysymyksen laitoin. Laitoin viestin myös CC:nä Heidi Hautalalle ja Kari Uotilalle, TANE:n edustajina. Uotilahan vastasikin, Hautala ei tietenkään. Olen laittamssa Onwen-Humalle jatkokysymyksiä, lähiinnä niistä kysymyksitä, joihin hän jätti vastaamatta. Perustelen uusita kysymystäni sillä tiedolla, jonka TasY.n pomo Heinila-Hannikainen oikein julkisuudessakin sanoi: "Naiset tuntevat miesten tasa-arvo-ongelmat yhtä hyvin kuin miehet."

Ei siltä vaikuta, mutta kysynyn nyt kuitenkin uudeleen mieserityiseltä asiantuntijalta Hanna Onwen-Huma:lta...

Jos jotkauta kiinnostaa, voin postata tuonne foorumille nuo aiemmin lähettämäni kysmykset ja Onwen-Human antaman vastauksen, vaikka ei niissä paljoa ole kylläkään...

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

IS-arvostelu: "Von Trierin Antichrist on pöyristyttävän julma"

http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1695011

Valtamedian arvostelut von Trierin uudesta elokuvasta kiinnittävät korostaen ensin huomiota elokuvan emotionaaliseen "antiin". Selvästikään kriitikoiden mielestä elokuva ei saisi olla angstinen ja mielenrauhaa uhkaava ilman kriitikoiden kriittistä moraliteettileimaa.

Aivan kuin kriitikkojen olisi ensin otsikkotasolla tuomittava tämä elokuva kulttuuria suojelevan papillisen virkansa puolesta moraalisesti, jotta voisivat antaa sille vasta sitten humanistisen ja taiteellisen absoluution kriitikon älykköroolin takaamiseksi. Outoa emotionaalistettujen moraliteettien ristivetoa ja esittelyä.

Jos suomalainen feministitaiteilija mässäilee verellä ja (naisen) masennuksella, niin hänen "emansipatoorisen" naisteoksensa massamedia-arvioinnin "kritiikki"-diskursseissa ei vahingossakaan käytetä tälläista valmista emotionaalisen tulkinnan ja "pahan olon" luokittelun hegemoniaa.

Trierin elokuvien runnotussa naiskuvassa voi kuitenkin nähdä että Trier lyö pohjimmiltaan aina mieskuvaa. Trier on feministi. Kyvytön feministi mutta feministi kuitenkin.


YLE:
"Antichrist on pahan mielen elokuva" , "hienosta elokuvasta jää päällimmäisenä mieleen kaikki se mitä ei olisi halunnut nähdä..."

" Luonnon ja ihmisen yhteys on länsimaisen kulttuurin historiassa yhdistetty naiseen, mistä todistaa muun muassa monen noitaroviolla poltetun naisen kohtalo. Naisvihaajaksikin syytetty von Trier tuo sumeilematta esille, mihin tuhansien vuosien syyllistäminen voi äärimmillään johtaa. "

http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2009/06/antichrist_on_pahan_mielen_elokuva_780034.html?origin=rss


"HS:
"Lars von Trier mässäilee pahuudella",
" Trier teki masennuksestaan elokuvan"
"Antichrist-elokuvan viimeinen puolituntinen on vastenmielistä katseltavaa. "

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Lars+von+Trier+m%C3%A4ss%C3%A4ilee+pahuudella/1135246496944

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka en ehkä noista Anna Kontulan mainitsemista yksityiskohdista ehkä olekaan aivan samaa mieltä, niin siitä olen samaa mieltä, että naisasialiikkeen lisäksi myös miesasialiikkeessä tapahtuu ylilyöntejä. Varmaankin minäkin olen niihin syyllistynyt.

Toisaalta, kun kerta naisasialiike ei ole ainoastaan aloittanut näiutä ylilyöntejä, vaan myöskin edelleen jatkaa niitä kovalla tahdilla, niin mielestäni silloin tarvitaan myös miesasialiikkeen puolelta vastaavan kaltaisia ylilyöntejä.

Jos vastaiskuun ei ryhdytä, vaan yritetään pelkällä täysin neutraalilla ja asiallisella otteella vastustaa naisasialiikkeen asiattomuuksia, niin silloin yleinen mielipide kääntyy neutraalista kuitenkin vähintään jossain määrin naisasialiikkeen ideologian suuntaan.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Olikos tuo Lars von Trierin leffa se, jossa nainen mm. silpoo miehen sukupuolielimet? Melkoista naisvihaamista siis taas.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Orfilaisuus

Orfeus ei voinut välttää kiusausta katsoa, seurasiko perästä kulkemaan määrätty Eurydike, ja niin Eurydike jäi manalaan. Orfeus palasi itse ehjin nahoin, mutta Traakian naiset raivostuivat, kun lohdutus ei kelvannut Orfeukselle ja repivät hänet kappaleiksi. Zeus sijoitti heidän rikoksensa hyvitykseksi Lyyran tähtikuvion taivaalle. Katkaistu pää, joka yhä lauloi, haudattiin Lesbos-saaren rotkoon, josta tuli oraakkelin eli ennustajan paikka. Orfeuksen jälkeensä jättämät pyhät laulut muodostivat orfilaisuuden perustan.

Olympoksen jumalien kevytmielisyys korvattiin tiukalla siveydellä. Synnin ja omantunnon käsitteet ilmaantuivat kreikkalaiseen ajatteluun. Lahkon vaikutus oli laajalle ulottuva ja kestävä. Vaikka Platon hylkäsi orfilaisuuden, hän omaksui sen idealistisen ajattelun. Myös pythagoralaiset ja stoalaiset saivat vaikutteita orfilaisuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Homo:"Vaikka en ehkä noista Anna Kontulan mainitsemista yksityiskohdista ehkä olekaan aivan samaa mieltä, niin siitä olen samaa mieltä, että naisasialiikkeen lisäksi myös miesasialiikkeessä tapahtuu ylilyöntejä. Varmaankin minäkin olen niihin syyllistynyt."

Keskustelun junnaaminen
on ongelma ja syiden hakeminen vääristä paikoista. Saivartelua ja pikkuasioihin takertumista on liikaa, keskusteluista vetäydytään
melkein samaan tahtiin kuin netin seksipalstoillakin.

Vortac kyllä kirjoittaa pitkiä asiaryppäitä ja pyrkii levittämään viisautta, mihin itsekin pyrin
ja Jorman jutut on hauskoja ja hänen sinnikäs realiteettetihin perustuva jankutuksensa on lähestulkoon perverssiä.

Henry on säilyttänyt tiedemiehen imagonsa. Jape huutelee vierestä, TympeäNörttö on lahja palstalle, sillä kyseessä on huippulahjakas ja aiheettomasti syrjäytynyt avaruunörtti, jonka kyvyistä voisi olla apua tulevaisuudessa monille naisille ja miehillekin.

Homo, Syltty, Arawn, tätä
kolmikkoa saan lukea kovin usein otsa rypyssä. Mutta ehkäpä he vain ovat meitä muita fiksumpia.


Bmad

Mikko kirjoitti...

"Vaikka en ehkä noista Anna Kontulan mainitsemista yksityiskohdista ehkä olekaan aivan samaa mieltä, niin siitä olen samaa mieltä, että naisasialiikkeen lisäksi myös miesasialiikkeessä tapahtuu ylilyöntejä. Varmaankin minäkin olen niihin syyllistynyt.

Toisaalta, kun kerta naisasialiike ei ole ainoastaan aloittanut näiutä ylilyöntejä, vaan myöskin edelleen jatkaa niitä kovalla tahdilla, niin mielestäni silloin tarvitaan myös miesasialiikkeen puolelta vastaavan kaltaisia ylilyöntejä."

Olen samaa mieltä. Kun lähtökohta on se, että feministeillä on niin paljon enemmän valtaa kuin miesasialiikkeellä ja vallitsevat mielipiteet juuri tämän feministien valta-aseman johdosta niin hillittömän miesvastaisia, ei PELKÄLLÄ rauhallisella keskustelulla päästä mihinkään. Toki rauhallista keskusteluakin tarvitaan.

Nyt vaan tilanne on se, että jos emme noita ylilyöntejä tekisi kävisi seuraavasti:

1. Joku feministi tekisi jopa nykyisiin vallitseviin oloihin verratuna äärimmäisen vihamielisen kommentin.

2.Miesasialiike yrittäisi rauhallisesti keskustelemalla kumota väitteen.

3. Joku toinen feministi kommentoisi keskustelun tiukkaa sävyä ja muka-ystävällisesti ehdottaisi sovitelua tyyliin "laitetaan riita puoliksi , molemmissa oli vikaa." Ja vaikka aluksi voisi tuntua, että olisimme edenneet asiassamma, niin todellisuudessa keskustelu olisi tällä menetelmällä muuttunut taas kerran astetta miesvihamielisemmäksi.

Jukka Aakula kirjoitti...

Suomen ongelma on vahva valtio, jolla on suuret verotulot, joka rajoittaa sananvapautta ja joka syytää rahaa kaikenlaiselle suosikkitoiminnalleen kuten feminismille ja naistutkimuksille.

Niin kauan kuin suomalaiset ihailevat (mieli)valtaa ja alistuvat innokkaasti kaikkeen ei ole toivoakaan että asiat muuttuisivat.

Katso tämä.

Jape kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Jukka:"Niin kauan kuin suomalaiset ihailevat (mieli)valtaa ja alistuvat innokkaasti kaikkeen ei ole toivoakaan että asiat muuttuisivat."

Ihailtava on niin kauan,
kuin muutkin ihailevat.
Miesliike toimikoon joukkohypnoosin lamauttamiseksi.
Pienistä asioista se alkaa, kuten huoltajuus- väkivaltakysymyksistä. Lopulta miehelle ehkä palaa se arvo, jonka turvin hän saa sen arvon, joka mahdollistaa hänelle mm. oikeudet elää ihmisarvoista elämää jopa niin, ettei seksistä tarvitse maksaa.


Bmad

Jape kirjoitti...

Bmad: "Jape huutelee vierestä"

Kiitos!

Juu, voi olla, että "huutelen" vierestä, mutta asiapohjalta kuitenkin. Minun "huuteluni" ei tosin jää vain tänne blogiin puhisemiseen vaan otan oikeasti yhteyttä eri viranomaisin, lähinnän nyt kuitenkin Tasa-arvovaltutetuntoimistoon, STM:n TasY:ön ja TANEeen.

Voi olla, että ei ole mitään vaikutusta, mutta toisaalta voi olla, että aiheuttaa pientä painetta ko. viranomaisia kohtaan ja ehkä se "miesnäkökulma" pikkuhiljaa tarttuu, kun sitä riittävän kauan teroittaa noille virkanaisille.

Bmad: "Homo, Syltty, Arawn, tätä
kolmikkoa saan lukea kovin usein otsa rypyssä. Mutta ehkäpä he vain ovat meitä muita fiksumpia."

Minusta Homolla on usein hyviä kannaottoja, Syltty on ehkä hiukan liian väkivaltakeskeinen ratkaisuissaan. Arawn on oma lukunsa. Fiksu hän on, ei siinä mitään, mutta ehkä kyvyttömyys/haluttomuus nähdä asioita miesnäkökulmasta rasittaa hänen semifeministisiä mielipiteitään...

Anonyymi kirjoitti...

Jape:
"Juu, voi olla, että "huutelen" vierestä, mutta asiapohjalta kuitenkin."

No, ei pidä ottaa vakavasti
mitään. Itseni toisella palstalla nimesin jo nettihuutelijaksi. :)

"Minun "huuteluni ei tosin jää vain tänne blogiin puhisemiseen vaan otan oikeasti yhteyttä eri viranomaisin, lähinnän nyt kuitenkin Tasa-arvovaltutetuntoimistoon, STM:n TasY:ön ja TANEeen."

Joo, itse olen jutellut
livenä joidenkin tyyppien kanssa, mutta en mä mitään kirjeitä ole jaksanut lähettää.

"Voi olla että ei ole mitään vaikutusta, mutta voi olla että aiheuttaa pientä painetta ko. viranomaisisa ja ehkäse "miesnäkökulma" pikkuhiljaa tarttuu kun sitä riittävän kauan teroittaa noille virkanaisille."

No tässä tilanteessa onhan sekin hyvä, jos
joku politiikko tajuaa ansiostasi esimerkiksi että saa lähestyä naisia tekstiviesteillä.:)

"Minusta Homolla on hyviä kannaottoja, Syltty on ehkä hiukan liian väkivaltakeskeinen ratkaisuissaan. Arawn on oma lukunsa. Fiksu hän on, ei siinä mitään, mutta ehkä kyvyttömyys/haluttomuus nähdä asioita miesnökulmasta rasittaa hänen semifeministisiä mielipiteitään..."

Joo, no mä itse tykkään
virtaavasta ja ytimekkäästä tekstistä. Itse nyt yritän luoda jotain sinnepäin, mutta Jorma ja Henry nyt ovat alansa ehdottomia huippuja. Kun tulee taas aikaa rupean veistämään puusta
isoa Henry-patsasta ja isken sen tuonne Kauppatorille kikkeli tanassa.


Bmad

Jape kirjoitti...

Bmad: "No, ei pidä ottaa vakavasti
mitään. Itseni toisella palstalla nimesin jo nettihuutelijaksi."

Itse koitan kyllä nimenomaan täällä kirjoittaa "vakavammin", koska tämä on asiablogi. Muualla ja muissa blogeissa saatan sitten kirjoitella kevyemmin...

Bmad: "Joo, itse olen jutellut
livenä joidenkin tyyppien kanssa, mutta en mä mitään kirjeitä ole jaksanut lähettää."

Mistä asioista ja mitkä oli tulokset?
Toki live tai puhelinkeskustelu on hyvä ja siinä saa vastukset heti (jo vastauksia on). Kirjoitetuista viesteistä (email esim.) jää kirjallinen dokumenti itselle ja vastaus tulee kirjallisena, jotense on todennettavissa. Puheesta toiedetään se että tapen mukaan kskustelijat "unhtavat" mistä oli puhe... "en minä noin sanonut"...

Bmad: "No tässä tilanteessa onhan sekin hyvä, jos
joku politiikko tajuaa ansiostasi esimerkiksi että saa lähestyä naisia tekstiviesteillä.:)"

Häh? Mitäs tämä nyt on? Miten tämä minun ansiotani olisi?

Bmad: "Joo, no mä itse tykkään
virtaavasta ja ytimekkäästä tekstistä."

Olen huomannut. Sinulla on tekstin asettelukin erikoista, rivin vaihtoja myöten. Tekstin virtaavuuttasi voisi verrata kiistakumppaniisi Vortaciin, jolla on myös viraavaa tekstiä ja tajuntaa, mutta ei sinun sommittelua ja asettelua. Se mitä en ymmärtä on teidän jauhaminen jostain ihmeen Castanedasta...

Anonyymi kirjoitti...

Selkääntaputtelijakerho kokoontuu jälleen.

Anonyymi kirjoitti...

"Niin kauan kuin suomalaiset ihailevat (mieli)valtaa ja alistuvat innokkaasti kaikkeen ei ole toivoakaan että asiat muuttuisivat."

Sokea auktoriteettiusko ja naiivi usko tämän maan demokraattisuuteen ovat tälläkin palstalla suosiossa.

Anonyymi kirjoitti...

Haagin lapsikaappaussopimuksen arkistojen perusteella valtaosassa tapauksista kaappaaja on nainen.

Homo

Jorma kirjoitti...

"miesliikkeessä pyritään kumoamaan virheellisiä väitteitä raiskauksista. Väärät raiskausilmoitukset ovat toki miehille arkipäivää."

Tästä on juuri kysymys. Ei ole mitään syytä kyseenalaistamatta niellä femujen perusteettomia ja kohtuuttomia arvioita tapahtuvien raiskausten määristä. Eikä liioin hyväksyä ajatusta siitä, että mies olisi automaattisesti syyllinen, jos häntä jostain syytetään. Kontulankin pitäisi tämä tajuta. Oikeusvaltiota ja järjenkäyttöä on puolustettava sen feministisiä vihollisia vastaan. Tämä on myös raiskausten uhrien etu.

"Naisliike toimii valtiofeminisminä, jossa valtio on taannut sille valtavat taloudelliset tuet ja feministinen ideologia on kiinteä osa suomalaista hallintoa."

Juuri näin. Yhteistyöhön ei ole mahdollisuuksia, koska feministit eivät hyväksy miesten oikeutta tasa-arvoon.

Jorma kirjoitti...

""laitetaan riita puoliksi , molemmissa oli vikaa." "

Tässä ollaan ongelman ytimessä. Esim raiskausten suhteen miesliike on puolustanut oikeusvaltiota ja sitä, ettei kukaan ole syyllinen ennen kuin toisin todistetaan. Naisliike on vaatinut lisää tuomioita, keinolla millä hyvänsä, näyttökynnyksen alentamista ja todistustaakan siirtämistä syytetylle. Jos tässä pannaan kiista puoliksi, ei oikeusvaltiota enää ole.

Anonyymi kirjoitti...

Arvoisa Anna Kontula voisi ympäripyöreän moralisointinsa sijasta alkaa vastaamaan hänelle osoitettuihin puheenvuoroihin asiapohjalta. Hän voisi aivan hyvin vastata vaikka seuraavassa linkissä esitettyyn puheenvuoroon, selvittää mistä hänen omassa puheenvuorossaan oli kyse.

Anna Kontula ja raiskausväittämät


Taisi tuo pikku näpäytykseni käydä kipeää Kontulan tutkijanluonnolle


:a)

Argh kirjoitti...

"Sokea auktoriteettiusko ja naiivi usko tämän maan demokraattisuuteen ovat tälläkin palstalla suosiossa."

Absurdimpaa tulkintaa tästä palstasta saa hakemalla hakea. Se on tosin samaa sarjaa kuin Kontulan ja vaikkapa Moilasen tulkinta miesliikkeestä.

Kontulalla tuntuu olevan suuria vaikeuksia käsittää mikä miesliike on, ja mitä se pyrkii tekemään. Osittain tämä on kyllä ymmärrettävää, sillä miesliikkeen kova ydin on vasta muotoutumassa.

Toistaiseksi meillä on vain suuri joukko turhautuneita ja menneiden vuosien tasa-arvopolitiikan vahingoittamia miehiä. Heille on tärkeää tuoda omat kokemuksensa esiin ja samalla osoittaa, että feminismin ja tasa-arvopolitiikan aksioomissa on jotain pahasti vialla. Yksittäiset miehet ovat kuitenkin vain yksittäisiä miehiä, eivät mikään miesasialiike.

Jos Kontula tosiaan haluaa puhua syövästä, niin kyseessä on pikemminkin koko yhteiskuntaa vaivaavasta syövästä, jonka on annettu kasvaa jo pari vuosikymmentä ilman rajoitteita. Jää nähtäväksi herättävätkö viimeisimmät oireet tarpeeksi, vai saammeko kärrätä koko "hyvinvointiyhteiskuntamme" pian kaatopaikalle. Sen jälkeen ei enää kellään ole mukavaa.

Vortac kirjoitti...

Herra Laasanen - teit sen jälleen. Argumentoit erittäin nasevasti ja kauniisti, ja mikä tärkeintä, totuudenmukaisesti ja loogisesti.

On suorastaan balsamia haavoille nähdä kun joku asettaa rauhallisesti totuuden esille femakkovalehtelijan koettaessa viekkaudella ja vääryydellä musertaa kaiken oikeudenmukaisuuden yhteiskunnassa.

Kiitos, Henry Laasanen - tasa-arvo (siis oikea ja autenttinen, ei se femakkojen vääristelyversio), yhteiskunta, miehet ja oikeudenmukaisuus ovat sinulle paljon velkaa.

Henkilökohtaisesti haluan vielä todeta, että arvostan suuresti vaivannäköäsi ja pyrkimyksiäsi avata se solmu, jonka femakkojen pahuus on vallanhimossaan ja miesvihassaan ihmisten mieliin ihmissuhteista ja miehistä ja naisista sekä tasa-arvosta luonut. Pyrkimystäsi paljastaa, mitä siellä solmun sisällä oikeastaan on - miltä se totuus oikeasti näyttää, ja miten femakkojen ja naisten puheet näistä asioista yleensäkään eivät useimmiten pidä ollenkaan paikkansa, tai ovat ainakin suuresti liioiteltuja.

Olet jaksanut vuosi vuodelta ja päivä päivältä vaan työstää tänne mitä mielenkiintoisempia väläyksiä maailmasta ja yhteiskunnasta, ja näyttänyt blogisi lukijoille, miten maailma oikein toimii, ja mitä roolia naiset oikeastaan vetävätkään yhteiskunnan vallanjaossa, ja mihin rooliin miehet taas on survottu. Olen todella kiitollinen että teikäläisiä on vielä tässä maailmassa olemassa - tuskin saat tästä toiminnasta paljonkaan mitään taloudellista tai muuta hyvää, ja varmasti paskaa tulee niskaan enemmän kuin kenenkään olisi kohtuullista joutua kantamaan.

Ja silti olet vain urheasti jatkanut.. sellaista on pakko kunnioittaa. Kumarran sinulle, Henry Laasanen.

*kumarr*

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Vaikka en ehkä noista Anna Kontulan mainitsemista yksityiskohdista ehkä olekaan aivan samaa mieltä, niin siitä olen samaa mieltä, että naisasialiikkeen lisäksi myös miesasialiikkeessä tapahtuu ylilyöntejä.

Voisitko määritellä, mitä tarkoitat sanalla "ylilyönti"?

Tai antaa kenties esimerkkejä aiheesta..? Mielestäni miesliike on ollut lähes kohtuuttoman herrasmiesmäinen ja helläkätinen, ottaen etenkin huomioon kaiken sen pahuuden ja saastan, jota feminismi on raivossaan syyttömiä miehiä kohtaan syytänyt taukoamatta.

Vaikea siis nähdä, että olisi ollut jotain 'ylilyöntejä'.. Noh, ehkä en vain itse ole sellaisiin törmännyt. Hmm.. no kun oikein tarkkaan ajattelee, niin tietenkin Dick Mastersonilla vetää vähän överiksi, mutta mielestäni enemmänkin sen takia, että hän pönkittää miehen maskuliinista pakkopaita-roolia, eikä niinkään sen takia, etteikö hän olisi oikeassa siinä mitä naisista sanoo, vaikka sanookin sen suhteellisen kärkevästi.

Tarkoitan, että jos hän sanoo, että jokainen rakennuksen tiili on siinä sen takia, että mies on sen siihen laittanut, niin voidaanko sanoa hänen olevan väärässä? Onko se ylilyönti?

Mutta kaikenlainen 'man-points'-juttu ja se, että sanoja väännetään 'man'-sanoiksi, tunkemalla tuo 'man' niihin jotenkin väkisin..menee överiksi, eli on ns. 'ylilyönti'.

Totuuden ja oikeuden, sekä aidon tasa-arvon puolellahan miesliike tässä on - naisliike taas aivan hirveiden ja pahojen asioiden puolella.

Koko feminismi on yksi iso ylilyönti, miesliike on vain vaatimaton ja piskuinen yritys korjata tämä mammuttivirhe. Miten hitossa siellä voi tapahtua 'ylilyöntejä'?

Olisi ihan uteliaisuudesta mukava nähdä pari tällaista 'ylilyöntiä', miltä ne näyttävät ja kuka ne on tehnyt ja miten, jne.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Suomen ongelma on vahva valtio, jolla on suuret verotulot, joka rajoittaa sananvapautta ja joka syytää rahaa kaikenlaiselle suosikkitoiminnalleen kuten feminismille ja naistutkimuksille.

Tämä on täysin totta.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

BMadin arvioista - itseäni olen jäävi kommentoimaan, mutta sanoisin että kyllä Jape ihan asiaa puhuu suurimman osan ajasta, eikä yleensä hairahdu puhumaan päättömyyksiä tai valheita.

Japen keskusteluissa ehkä hiukkasen joskus mietityttää hänen tapansa ikäänkuin hieman flirttailla naispuolisten keskustelijoiden kanssa, tai ainakin koettaa hieman 'sovitellen' puhua heidän kanssaan toisinaan. Mutta sanoisin, että kyllä hän suurimmaksi osaksi asiaa kirjoittaa, ja luen kyllä hänen postauksensa mielelläni.

Jorman kärsivällisyydestä ja ytimekkyydestä olen hänelle hyvin kateellinen, minulta kun molemmat ominaisuudet puuttuvat. Hänellä on paremmin jalat maassa kuin minulla, joten hänen kommenttinsa ovat yleisesti ottaen hyvin asiapitoisia, totuudenmukaisia ja järkeviä, mutta onneksi myös joskus tunteetkin pääsevät mukaan.

Homo on mielestäni suurimmaksi osaksi ainakin ydinasioissa aivan asiallinen ja reilun tuntuinen kirjoittaja, ja vaikka hän usein heittääkin linkkejä, yleisesti ottaen hänen kommenttinsa ovat sellaisia, että voin itsekin niihin yhtyä. Vain joissain asioissa ja välillä olen suuresti eri mieltä, tai en oikein aina tajua, mitä ihmettä hän tarkoittaa tai mistä näkövinkkelistä hän asioita tarkastelee.

Syltty onkin sitten vähän samanlainen tapaus kuin BMad siinä mielessä omalta kohdaltani, että toisaalta tekee mieli lukea heidän viestejään, koska niissä on niin usein niin hyvää asiaa ja pointtia, mutta toisaalta sitten siinä on se riski, että niissä välillä on jotain, joka tuottaa irvokkaan olon ja hieman toivottomuutta siitä, mihin kaikkeen ihminen voikaan pystyä outoudessa, pervoudessa tai väkivaltaisuudessa.

Siis BMadin jutuissa on aina riskinä, että sieltä yhtäkkiä pöksähtää jotain castanedalaista 'soturi'soopaa 'itsetärkeään' sävyyn kirjoitettuna, tai sitten yhtäkkiä tulee sadomasoreseptejä väärine määrityksineen. Tarkoitan, että BMad vaikuttaa pitävän itseään atm/ktm:nä, vaikka hän saa selvästikin mielestään viehättäviltä ja seksikkäiltä naisilta niin paljon römpsää kuin ikinä haluaa. Mikäs se YTM:n määritelmä taas olikaan? Eli BMadista on vaikea sanoa, onko hän vain mielikuvituksekas satusetä vai YTM, joka jostain syystä koettaa valehdella olevansa ATM/KTM, vai kenties vilpitön tyyppi joka tosiaan luulee että ATM/KTM on heppu joka nussii joka päivä jollain oudolla pervolla tavalla sexyjä ja nuoria naisia.

Henrystä nyt voi lähinnä sanoa, että hän on vilpitön ja kärsivällinen uurastaja, jolla on suurenmoinen älykkyys ja erittäin paljon luotettavaa tietoa ja dataa, ja jota selvästi aidosti kiinnostaa miesten aseman parantaminen ihmisarvoiselle tasolle yhteiskunnassa (ja miksei myös maailmassa).

Arawnin juttuja en lue, koska niissä olen havainnut liikaa valheita tai sitten väärinymmärrystä, joten joko hän on vähän yksinkertainen, mitä tulee totuuden ymmärtämiseen ja näkemiseen, tai sitten valheellinen manipuloija, joka välillä uskottelee olevansa jotain mieltä vain voidakseen lyödä sitten taas uudella aseella hieman myöhemmin heitä, jotka menivät lankaan. Ja koska kyseessä on nainen, asian selvittäminen vaatisi kohtuuttomia ponnistuksia, joten on helpompi vain jättää hänen sepustuksensa lukematta. Eipä silti, etteikö niissä selvästi joskus olisi jotain järkeä ollutkin ainakin silloin tällöin.

Noh, lähinnä aloin kirjoittamaan tätä puolustaakseni Japea hieman, koska Jape on mielestäni enemmän kuin vain 'välistä huutelija'.. mutta näköjään sitten tulikin itse tehtyä samantyyppinen katsanto kuin BMad jo teki, eli "Miltä kukakin allekirjoittaneen silmissä näyttää tähän mennessä"..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Jos Kontula tosiaan haluaa puhua syövästä, niin kyseessä on pikemminkin koko yhteiskuntaa vaivaavasta syövästä, jonka on annettu kasvaa jo pari vuosikymmentä ilman rajoitteita. Jää nähtäväksi herättävätkö viimeisimmät oireet tarpeeksi, vai saammeko kärrätä koko "hyvinvointiyhteiskuntamme" pian kaatopaikalle. Sen jälkeen ei enää kellään ole mukavaa.

Erittäin mainio puheenvuoro, Argh!

- Vortac

Henry Laasanen kirjoitti...

Keskustelun faktataso alkoi näköjään nousta rytinällä, kun vähän porukkaa patisteli :-)

"Kun tulee taas aikaa rupean veistämään puusta isoa Henry-patsasta ja isken sen tuonne Kauppatorille kikkeli tanassa."

"Henrystä nyt voi lähinnä sanoa, että hän on vilpitön ja kärsivällinen uurastaja, jolla on suurenmoinen älykkyys ja erittäin paljon luotettavaa tietoa ja dataa, ja jota selvästi aidosti kiinnostaa miesten aseman parantaminen ihmisarvoiselle tasolle yhteiskunnassa (ja miksei myös maailmassa)."

Vortac kirjoitti...

Selkääntaputtelijakerho kokoontuu jälleen.

Anonyymipuskastahuutelijaparvi kokoontuu jälleen.

Tämäkö on sitä naisten kuuluisaa empatiaa? Tapetaan ja tuhotaan kaikki inhimillisyys, ja kun joku rohkenee inhimillisyyttään esittämään, hyökätään heti ja yritetään tehdä tuo henkilö naurunalaiseksi, välittämättä siitä että oliko hänen esityksessään kenties jokin vankka pohja vai ei..

Esimerkiksi täällä ei olla koskaan 'syyttä' taputeltu kenenkään selkään. Mutta on ymmärrettävää, että naisena korpeaa miesten reilu toisten hyvien ominaisuuksien ja kirjoitusten tunnustaminen ja kunnian antaminen sille, kenelle se kuuluu. Naisten keskinäinen yhteiselo kun on enemmän selkäänpuukotusta kuin selkääntaputtelua, ja mieluummin toki otan taputuksen kuin puukon..

Te anonyymit ette ansaitse kyllä tällaista inhimillisestä hyvyydestä kumpuavaa vastausta, joka koettaa järkeillä olion kanssa, joka ei järkeen (saati empatiaan) kykene.

Yritätkö tässä nyt sitten esittää, että kaikkien pitäisi kirjoittaa täysin robottimaisia, kulmikkaita, ja 'asiallisia', pölyisen kuivia tiede- tai uskontoliturgisia julistuksia vailla minkään sortin inhimillisyyttä tai omaa itseä? Tämä pseudotieteellinen uskontoliturgiahan on osa feminismin ydintä.

Yrittääkö tuo arvoton anonyymipuskahuutelijaparvi manipuloimalla saada rehdit ja reilut miehet muutettua toisiaan selkäänpuukottaviksi feministiliturgikoiksi vailla järjen ja inhimillisyyden hiventä? Eli onko erilaisuus anonyymeille liikaa - kun täällä ei ollakaan samanlaisia kuin femakkojen älyttömillä palstoilla (joissa toki ei ole MINKÄÄN sortin yhteishyminää ja täysimittaista dogmassa pysymistä, köh), on pakko koettaa tehdä asialle jotain, koettamalla muuntaa HYVÄ asia (eli se, että juro suomalainen kerrankin uskaltautuu kannustamaan tai kehumaan toista ihmistä, joka on tuon kehun tai kannusteen ansainnut - uskaltautuu siis antamaan ihmisyytensä vaikuttaa robottimaisuuden sijasta) huonoksi ja naurettavaksi asiaksi, "selkääntaputteluksi".

Ja 'kerhoksi'..

Ikäänkuin täällä ei koskaan keskusteltaisi asiasta, eikä puhuttaisi mitään järkevää, vaan vain 'taputeltaisiin selkään'.

Ei tosin yllätä, että anonyymipuskahuutelijaparven ainoa kommentti on pelkkä täysimääräinen ad hominen, shaming languagea, ja yritys manipuloida ja hallita, saada miehet tanssimaan pillinsä mukaan ja häpeämään tuota 'selkääntaputtelunsa kerhoisuutta'.

Mutta kuten tuo kanaparvi tulee huomaamaan, heidän vanhat ja väsyneet metodinsa eivät enää toimi, eivätkä varsinkaan täällä. Täällä käsitellään argumentteja argumenteilla, eikä uppouduta väsyneeseen retoriikkaan, jonka ainoa tarkoitus on manipuloida ja kontrolloida toisia.

Eli jos sulla on jokin argumentti, voisitko esittää SEN mieluummin? JA valitsisitko samalla nimimerkin, jotta keskustelu ja dialogi olisi ylipäätänsä mahdollista?

Ai että anonyymilla ei OLE mitään argumentteja, ja että ei USKALLA keksiä edes nimimerkkiä, kun tietää puhuvansa vain pahoja ja ad hominemeja ja koko puskastahuutelun suoja katoaisi siinä paikassa, ja sitten joutuisi ottamaan vastuun sanoistaan ja yrittämään aktuaalisesti keskustella? Ai että et halua sellasta, vaan haluat vaan jauhaa tuota väsynyttä hyökkäily-shaming language-retoriikkaasi sieltä puskien suojasta?

Sitähän vähän arvelinkin.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Jape:"Itse koitan kyllä nimenomaan täällä kirjoittaa "vakavammin", koska tämä on asiablogi."

Niin on, mutta itse
en hallitse kovinkaan asiallista tyyliä, luonteen epäsovinnaisuudesta ja muusta johtuen.
Olen niitä ihmisiä, jotka "näkevät liikaa asioita". Tai sitten näen liian vähän ollakseni kyllin asiallinen.

Mutta kun selailin tuossa valokuvia, joissa olen 5 tai 10v. niin kyllä niistä näkee, että olin silloin jo tällainen.
Sellainenkin kuva, jossa olen tunkemassa hissiin hevosen kanssa on kyllä hauska, kun vielä yritän kurkottaa lenkkareilla hevosen pään yli nähdäkseni paremmin millaista on Venäjällä. Katsoin, että vittu olinko mä tällainen jo tossa iässä...

"Mistä asioista ja mitkä oli tulokset?"

Miesasiasta, verotuksesta,
bordelleista. Mitään mainittavia tuloksia ei ole, ja Karpela taisi olla hänelle latelemaani veroehdotusratkaisuuni varsin
kypsynyt. No siinähän se nyt nähdään kun ruoan alvi laskee, että hinnat nousee moninkertaisesti. Terveisiä vaan Olli "ex" Saarelalle.

"Kirjoitetuista viesteistä (email esim.) jää kirjallinen dokumenti itselle ja vastaus tulee kirjallisena, jotense on todennettavissa."

Niin, mutta nettipostailu
ei vaan ole oikein minun lajini, en osaa kirjoittaa tarpeeksi
vakavaan sävyyn. Ehkä kymmenen vuotta sitten olisi irronnut paremmin... :D

"Häh? Mitäs tämä nyt on? Miten tämä minun ansiotani olisi?"

No jos kansanedustajapojat rohkaistuvat viesteistäsi he ehkä uskaltavat lähettää naisille
sekstiviestejä.

"Olen huomannut. Sinulla on tekstin asettelukin erikoista, rivin vaihtoja myöten. Tekstin virtaavuuttasi voisi verrata kiistakumppaniisi Vortaciin, jolla on myös viraavaa tekstiä ja tajuntaa, mutta ei sinun sommittelua ja asettelua."

Yhtymäkohdat Vortaciin on
lähinnä siinä, että teemme molemmat esoteerisia, viisaita havaintoja.

"Se mitä en ymmärtä on teidän jauhaminen jostain ihmeen Castanedasta..."

Castanedan kirjathan kertovat elämästä. Vortac ei sitä ymmärrä, hänellä on tämä "ikuinen pyörä" ajattelu, mutta onneksi Vortac ymmärtää, että olen mahdollisesti väärässä. :) Epäilenpä kuitenkin, koska Don Juan ei ole fiktiivinen hahmo.

Kannattaa tutustua Castanedan kirjallisuuteen. Siellä ei ole mitään uskomuksia tai dogmeja, vaan suoria kokemuksia elävästä elämästä. Siitä vähän elävämmästä ja kuolevammasta, kuin tämä
inhimmillinen luuppi.

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, en nyt äkkiseltään muista mitään hirveän hyvää esimerkkiä miesasialiikkeen ylilyönneistä, mutta huonompana esimerkkinä olkoon vaikkapa tämä veista vittuun -hokeman mainitseminen. Toisaalta on syytä muistaa se konteksti, eli kysehän on vain väännös Anne Moilasen miesvihamielisistä tulta munille -miesvihapropagandaan vastaamisesta samalla mitalla ja kyseenalaistamalla Moilasen asiallisuus tuomalla kontrastiksi hokema, jossa sukupuoli onkin vaihdettu.

Eli vaikka se veistä vittuun ei ehkä olekaan niin hirveän asiallista sinällään, niin minusta Meilasen miesvihamieliseen propagandaan reaktiona se on ihan ok.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

"BMadin arvioista - itseäni olen jäävi kommentoimaan, mutta sanoisin että kyllä Jape ihan asiaa puhuu suurimman osan ajasta, eikä yleensä hairahdu puhumaan päättömyyksiä tai valheita."

Joka tapauksessa me olemme
vähemmän laimeita kirjoittajia, kuin Jape. Meillä on puhdas, esoteerinen virtaus, joka monilta muilta puuttuu.

Toisaalta Japella on arvokas perinteinen miehen ote ja
näkökulma asioihin. Siksi oli aika hätkähdyttävää todeta jälleen, että hänhän onkin kameramies-atmi.:)

"Jorman kärsivällisyydestä ja ytimekkyydestä olen hänelle hyvin kateellinen, minulta kun molemmat ominaisuudet puuttuvat."

No itse en ole kateellinen.
Hän vain on hyvä siinä mitä tekee.
Tuollainen partaveitsityyli sopii hänen persoonaansa.

"Homo on mielestäni suurimmaksi osaksi ainakin ydinasioissa aivan asiallinen ja reilun tuntuinen "

Jos mulla on kiire Homon viestit jäävät kyllä lukematta niiden
laimeuden vuoksi. Varmaankin ne on ihan asiaperusteisia. En ole sitä väittänyt. Sitten unohtui mainita MissMidnight joka on oikeastaan ihan kohtuullinen tykki
naiseksi.

"Siis BMadin jutuissa on aina riskinä, että sieltä yhtäkkiä pöksähtää jotain castanedalaista 'soturi'soopaa 'itsetärkeään' sävyyn kirjoitettuna, tai sitten yhtäkkiä tulee sadomasoreseptejä väärine määrityksineen."

En mä soopaa väännä.
Mä uskon ihan oikeasti siihen, että on mahdollista, että nuo Castanedan kirjat ovat paikkansapitäviä. Johtuen joistain omista kokemuksistani ja ennenkaikkea siitä tunnemaastosta, josta käsin olen saanut aikaan kaikenlaista. Mutta kuten Castanedan kirjojen alkupuheissa kerrotaan niitä on mahdotonta ottaa vakavasti jos ei ole sitä tietoa itse saavuttanut.

"Tarkoitan, että BMad vaikuttaa pitävän itseään atm/ktm:nä, vaikka hän saa selvästikin mielestään viehättäviltä ja seksikkäiltä naisilta niin paljon römpsää kuin ikinä haluaa."

En minä atm:nä pidä itseäni,
vaan ktm:nä. Naiskokemukseni ovat tosia, vaikkakin täysin absurdeja, elämä meni miten meni ja käytin hyväkseni ytm:iä.

Ei siinä ole mitään mielikuvitusta tarvinnut käyttää, kun fantasiaa alkoi tipahtaa suoraan eteen. Ja olen yrittänyt myös värvätä huonolla menestyksellä kahdesta naistuttavastani tulevia miesasianaisia. :-)

"Mikäs se YTM:n määritelmä taas olikaan? Eli BMadista on vaikea sanoa, onko hän vain mielikuvituksekas satusetä vai YTM, joka jostain syystä koettaa valehdella olevansa ATM/KTM, vai kenties vilpitön tyyppi joka tosiaan luulee että ATM/KTM on heppu joka nussii joka päivä jollain oudolla pervolla tavalla sexyjä ja nuoria naisia. "

Hahah. Joo, no tuohon
en osaa sanoa muuta, kuin että olen pervot fantasiani toteuttanut liian monta kertaa.
Ei tätä täysin uskottavaksi saa väännettyä mitenkään ilman, että alan työntää meistä ryhmävalokuvia nettiin (mihin minulla ei ole oikeuksia/lupaa ja btw, oman kuvanihan olen jo julkaissut jossain :).

"Henrystä nyt voi lähinnä sanoa, että hän on vilpitön ja kärsivällinen uurastaja, jolla on suurenmoinen älykkyys ja erittäin paljon luotettavaa tietoa ja dataa, ja jota selvästi aidosti kiinnostaa miesten aseman parantaminen ihmisarvoiselle tasolle yhteiskunnassa (ja miksei myös maailmassa)."

Henry on ihmiskunnan kruunu.
Vain korkea älykkyys ja maltti on mahdollistanut sen, että Henry on kiihkottomasti ja vilpittömästi ollut suurin miesaktivisti tähän mennessä. Me muut olemme vain pieniä puuseppiä ja kärpäsiä
katossa...Bmad

Heiskala kirjoitti...

Pienenä testinä, sille kuinka avoimeen ja asiapohjaiseen keskusteluun Anna Kontula kykenee, laitoin jotakuinkin tämän tekstin hänen blogiinsa, ja odottelen nyt sitten sitä mahtaako tulla esille:


Heiskala sanoi:


Kopio vastauksestani/
"15000 raiskausta vuodessa" / totuusarvoistaAnna Kontulalle


Anna Kontula: "Miesliikkeessä käytetään valtavasti energiaa sen osoittamiseen, ettei raiskauksia oikeastaan tapahdu kovin paljoa ja naiset tekevät rikosilmoituksia lähinnä pahuuttaan."Valtavasti energiaa? Anna Kontula hyvä, jos katsot vaikkapa minun kotisivujani - www.lapsenoikeus.info - niin varmasti huomaat, että vaikka sinäkin pahastuit noin kovin - ja mitä ilmeisimmin paljolti juuri minun esittämiisi väitteisiisi kohdistamastani julkisesta kritiikistä ( Et kai sentään kokenut että olisin nolannut sinut? ) - että tuo esittämiisi väitteisiin kohdistamani kritiikki on vai pienenpieni sivujuonne terävässä yhteiskuntakritiikissäni.
No, ilmeisesti olen sitten oikea megadynamo, jos esimerkiksi tuo pieni sinut kokonaan pahastuttanut kritiikki on "valtavasti energiaa" - heh!


Ehdotukseni: Arvoisa Anna Kontula, voisit aivan hyvin, ympäripyöreän moralisointisi sijasta, vastata esittämiisi puheenvuoroihin osoitettuun kritiikkiin asiapohjalta. Voisit siis aivan hyvin vastata vaikka seuraavassa linkissä esittämääni julkiseen puheenvuoroon, ja selvittää samalla mistä omassa puheenvuorossasi oli kyse. Ja miksipä et laittaisi vastaustasi myös tähän ketjuun! *

http://www.lapsenoikeus.info/anna-kontula-raiskausvaittamat-ja-ylen-pressiklubi.html


.........

* "15000 raiskausta vuodessa" / totuusarvoista

.........


asiallista vastaustasi odottaen,
ystävällisin terveisin,
antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Jape kirjoitti...

Bmad: "Siksi oli aika hätkähdyttävää todeta jälleen, että hänhän onkin kameramies-atmi.:)"

Juu, juuri tämän päivän käytin ikuistaakseni jalon ATM "miehekkäät" piirteeni kameralla tuossa suomen kansallimaisemassa :)

Ei kolhosta saa hyvää kuvaa, millään :)

Ja turistit vielä häiritsivät herkkää toimitusta... :)

Bmad: "Sitten unohtui mainita MissMidnight joka on oikeastaan ihan kohtuullinen tykki
naiseksi."

Aivan. Miss Midnightilla on hyviä kannanottoja aina välillä

Anonyymi kirjoitti...

"Aivan. Miss Midnightilla on hyviä kannanottoja aina välillä"

Joo, kyllä hän nämä
keskimääräiset pillutölkit kumoaa
mennen tullen. Mikä parasta:
Miss Midnightilla on selkeä käsitys siitä, että miehenkin elämä voi olla arvokasta.

Eläköön MissMidnight!


BMAD!!!!!!
LAASASEN KÄTYRI!!!!!