torstaina, kesäkuuta 11, 2009

Tavallisen naisen muodot

"Kaunista presidenttiä ei oteta vakavasti"

Anja Snellman: Pulinaa, jälkipyykkiä ja saneerauksia
Miltä miespoliitikot sitten näyttävät? Mitä habitus viestii? Valikoimaa riittää kokoomuksen siloposkipojista ( Stubb, Katainen ) keskustan harmaisiin eminensseihin ( Vanhanen ) ja perussuomalaisten pulskiin sanaseppoihin ( Soini ) tai vihreiden rentoihiin villapaitoihin ja poninhäntiin ( Tynkkynen, Kasvi )… Eivätkö kaikki he vetoa niin naisiin kuin miehiinkin? Miesvalikoimaa riittää, ja kaikki naiset päälle. Vai onko niin, että tavalla tai toisella syrjäytyneet, kaikkea modernisaatiota vastustavat, jyrkkiä mielipiteitä mm. maahanmuuttoon, homoliittoihin ja adoptio-oikeuksiin esittävät miehet eivät löydä kosketuspintaa ajatuksilleen ja habituskaipuulleen muualta kuin perussuomalaisista? Koulutetut, tasa-arvoa ajavat naiset ovat vastapuolella? Eivät könsikäs-katu-uskottavia. Sukupuoliko rikkoo nyt myös puoluerajoja; miesdemari tai vasemmistoliittolainen mies äänestää mieluummin perussuomalaista miestä, joka “näyttää” demarilta, “näyttää” äijältä… On hyvä muistaa, että Jukka Relander perusti maaliskuussa puolueeseensa oman Vihreän miesliikkeen. Povaan, että sukupuoliasetelmat vielä tästä kärjistävät tunteita.

Ja missä ovat Vasemmistoliiton tuoreet naiskasvot? Mikseivät Minna Sirnö tai Sirpa Puhakka asetu ehdolle puheenjohtajaksi? Merja Kyllönen ja Aino-Kaisa Pekonen ovat nuoria ja vielä suurelle yleisölle tuntemattomia. Uutta imagoa peliin Vasemmistoliitossakin! Ay-SAK-uroiden oheen raikkaita kasvoja, joiden ei tarvitse NÄYTTÄÄ vasemmistolaisilta! Henna-hiusväri ja liehuvat etnovaatteet eivät ole enää must. Tämän päivän politiikkahan on MYÖS sitä, miltä juttu NÄYTTÄÄ. Asiasisältö on tietysti tärkein, mutta imago on entistäkin oleellisempi. Viimeistään nyt se on tajuttava myös vasemmalla päin. Laakso-Tennilä-Seppänen- tyyppinen ajatus ja habitus on jo nähty ja kuultu.

Minna Sirnö: Syrjintää tuomioistuimen luvalla?

Miesten halut: Tavallisen naisen muodot päihittävät Playboy-mallin kropan!

Incoming UF freshman class is 60 percent female

Loka-Laitinen:
Suomen media on Laitisen mukaan kiukkufeministien käsissä. Naisten palkoista valehdellaan, sillä naisten euro ei hänen mielestään suinkaan ole 80 senttiä. Kiihkofeministeille faktat tai numerot eivät merkitse mitään, vaan johtopäätöksiä tehdään tunteenomaisen tyytymättömyyden pohjalta.

– Naisdosenttien ja naisjournalistien liitto on vahva ja nuoret naiset ovat herkkiä.

Toimitusten kiukkupussilauman lisäksi eduskunnan naisverkosto risoo Laitista. Eduskunnan riveistä ei löydy ainuttakaan positiivista ilmestystä. Laitinen muistelee, että kiukuttelevien naiskansanedustajien perinteet ulottuvat pitkälle.

– Ensimmäisessä eduskunnassa oli 19 naista, joista kolmasosa oli tyttökoulujen opettajattaria. He loivat kiukkuisen kansanedustajanaisen prototyypin. Menestyneimmät naiset olivat kiukkuisia.

27-vuotiaan Riikka Mantereen olemus näyttää Laitisen mielestä siltä, ettei hänen kanssaan ole helppo työskennellä.

– Satu Hassi sekä Heidi Hautala ovat kiukkuisia feministijyriä ja Eija-Riitta Korhola on itseään täynnä oleva keskinkertaisuus, joka käyttää naiseuttaan hyväksi. Jäätteenmäki on klassikko tyhmästä ja kiukkuisesta.

Löytyy meppiporukasta kuitenkin jotain hyvääkin sanottavaa, vieläpä naispuolisesta euroedustajasta.

– Sari Essayah vaikuttaa hyvältä tyypiltä, Laitinen tokaisee.

22 kommenttia:

Henry Laasanen kirjoitti...

Eija-Riitta Korhola kirjoitti eilen blogiinsa kirjoituksen, jossa hän esitti, että Anna Kontula romahdutti Vasemmistoliiton menestyksen. Kirjoitus kuitenkin poistettiin pikaisesti, samaten kuin seuraava Uuden suomen artikkeli:

"Europarlamenttiin uudelleen valittu Eija-Riitta Korhola (kok.) pohtii
Uuden Suomen blogissaan, vaikuttiko vasemmistoliiton kansanedustajaan
Pentti Tiusaseen kohdistuneet rikosepäilyt puolueen heikkoon
menestykseen eurovaaleissa ja mahdollisesti myös puoluejohtaja Martti
Korhosen eroon.
Toukokuussa julkisuudessa kohuttiin tutkija Anna Kontulan
toimittamasta faktaa ja fiktiota yhdistelevästä kirjasta, jossa
poliitikon kerrottiin raiskanneen naisen. Myöhemmin Nelosen uutiset
kertoi, että Tiusasta epäiltiin pakottamisesta sukupuoliyhteyteen
puolueen eduskuntaryhmän kokouksen yhteydessä Tampereella elokuussa
2007.
- Epäilemättä se vaikutti vaalitulokseen. Tiusanen näet sai aikanaan
eduskuntavaaleissa jopa yli 11000 ääntä. Se on hirmuinen luku. Nyt
eurovaaleissa tuli alle 4000.
- Jos Tiusanen olisi saanut ääniä entiseen malliin, Vasemmistoliitto
olisi saanut paikkansa, sillä se oli pienestä kiinni. Jopa Tiusanen
itse mahdollisesti olisi meppi, eikä kukaan olisi vaatinut Korhosen
eroa, Korhola kirjoittaa blogissaan.

Jorma kirjoitti...

"Ja lainlaatijana vaadin hallitusta mitä pikimmin tilkitsemään ne tulkinta-aukot, jotka laillistavat kaikkien syrjintäsäännösten, -lakien ja -direktiivien vastaiset oikeustulkinnat ihmisten tasa-arvoisista ja yhdenvertaisista oikeuksista työelämässä."

Mutta miehiin kohdisuvasta sukupuolisyrjinnästä vähät välität, ihan kuten tähänkin asti.

Kannattaisi kansanedustaja Sirnön perehtyä hieman oikeusvaltion perusteisiin: pelkkä syytös ei takaa automaattisesti tuomiota. Ei, vaikka syytöksen esittäisi lesbo. Sirnö on niellyt täysin kriitikittömästi Korhosen näkemyksen tapahtuneesta, eikä kykene, tai halua, nähdä, että toisella osapuolella onkin oma, toisenlainen versionsa tapahtuneesta. Oikeusvaltiossa tuomioistuimen on kuitenkin huomioitava molempien osapuolten näkemykset ja tehtävä vasta sen jälkeen päätöksensä.

Jorma kirjoitti...

"Koulutetut, tasa-arvoa ajavat naiset ovat vastapuolella?"

Tasa-arvoa vastustavat naiset ovat suurempi ongelma.

"Ja missä ovat Vasemmistoliiton tuoreet naiskasvot? Mikseivät Minna Sirnö tai Sirpa Puhakka asetu ehdolle puheenjohtajaksi? Merja Kyllönen ja Aino-Kaisa Pekonen ovat nuoria ja vielä suurelle yleisölle tuntemattomia. Uutta imagoa peliin Vasemmistoliitossakin!"

Mikäs siinä, jos vasurit haluvat tappaa puolueensa lopullisesti. Naisilla on jo vihreät, joten sieltä ei ääniä tule. Jos entistä selvemmin profiloidutaan puolueeksi, joka ei edes halua miesäänästäjien tukea, niin tuho on väistämätön.

Jorma kirjoitti...

"Naisten palkoista valehdellaan, sillä naisten euro ei hänen mielestään suinkaan ole 80 senttiä."

Tämä ei ole mikään mielipidekysymys, vaan tosiasia.

"Kiihkofeministeille faktat tai numerot eivät merkitse mitään, vaan johtopäätöksiä tehdään tunteenomaisen tyytymättömyyden pohjalta.

– Naisdosenttien ja naisjournalistien liitto on vahva ja nuoret naiset ovat herkkiä."

Totta. Naisverkoston osat tukevat toisiaan häikäilemättömässä vallankäytössä, jonka alle tasa-arvo on jäänyt.

"Sari Essayah vaikuttaa hyvältä tyypiltä, Laitinen tokaisee."

Varmasti siedettävin suomalainen naismeppi, ihan kevyesti.

Ville kirjoitti...

Naisen/teinitytön (väki)valta ja miehen/teinipojan heikkous (teko=murha ehtona tytön rakkaudelle?) kun suostui moiseen: Poliisi epäilee: Teinit suunnittelivat murhan tekstiviestitse

Keskiviikkona tapauksen tutkinta eteni ruotsalaislehtien mukaan siihen pisteeseen, että oikeus vangitsi uhrin mukana kotimatkalle lähteneen 16-vuotiaan tytön todennäköisin syin murhaan yllyttämisestä epäiltynä.

Vangitun tytön poikaystävä puolestaan vangittiin todennäköisin syin murhasta epäiltynä.


Miestä puukottaneelle naiselle vankeutta - uhkaili myös toimittajaa

Oululainen nainen sai vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion törkeästä pahoinpitelystä, kertoo Kaleva verkkosivuillaan.

Nainen pisti asunnossaan miestä vatsaan veitsellä. Tuomiota perusteltiin naisen aiemmalla väkivaltarikollisuudella: hänet oli tuomittu useampaan otteeseen pahoinpitelyistä.


Naisvankeja pääsee koevapauteen miehiä useammin

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Urpilaisessa naispoliitikkojen unelma/ongelma kiteytyy.

Kun on oppinut viehättämään koko ikänsä vain olemuksellaan ja hymyllään, vetämään ruiskun esiin Imagen kannessa suurena "statementtina", ei voi ymmärtää, että vetoavan poliitikon täytyy osata pelkin sanoin puhua ja käyttää retoriikkaa, demagogiikkaa, historiaa, tilastotiedettä, ostta motata takaisin vastustajan tölväisyjä samalla voimalla - ja hiffata suljetuissa kokouksissa kavereiden suhteen pedagogiikkaa ja joskus turvautua herättävään poleemisuuteen - vaihtelevasti, dynaamisesti, ei koko ajan varman päälle ykkösvaihde päällä vaikka on jo joutunut moottoritielle.

Mari Eliisa kirjoitti...

"Kun on oppinut viehättämään koko ikänsä vain olemuksellaan ja hymyllään.."

Kiitos feministien, tyttöjäkin kasvatetaan nykyään proaktiivisemmiksi ja luottamaan omaan asiantuntemukseensa, käyttämään mainitsemiasi vetoavan poliitikon taitoja.

Heiskala kirjoitti...

"– Sari Essayah vaikuttaa hyvältä tyypiltä, Laitinen tokaisee."

Paljon kertoo se, että minäkin, pesunkestävä ateisti ( olen aina ollut sitä ), äänestin Sari Essayahia. Luulisi tällaisen laittavan poliitikot mietteliääksi miksi näin tapahtuu.

Laitinen on hyvä tyyppi, eräs tärkeimmista tasa-arvovaikuttajista tässä maassa. Kiitos Aanro taas kolumnistasi!


ei mies erityinen,
antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Kunhan julkiaktiiviset feministit ensin ymmärtäisivät, mitä avoin väittely tarkoittaa ja miten se eroaa moralisoinnista.

Tomppeli kirjoitti...

Sofi Oksanen: "eihän presidentin valinnan kriteerinä voi olla ulkonäkö".

Tässä kyllä alkaa yhä enemmän tulla sellainen olo, että feministi-Sofi elää rinnakkaistodellisuudessa. Kirjailija-Sofilla taas on jalat paljon tukevammin maanpinnalla. Teoriani mukaan Feminismi toimii juuri noin: fiksukin nainen muuttuu höhläksi ja alkaa argumentoida täysin yksisilmäisesti.

Yllätän vielä feminstit kertomalla, että ulkonäöllä on presidentinvaaleissa hyvin suuri merkitys, sekä miesten että naisten ulkonäöllä.

Se, että johtajan menestys korreloi painoindeksin kanssa kertoo, että a) itsekuri korreloi molempien kanssa ja b) niin miehet kuin naisetkin viestivät tänä päivänä kyvykkyyttään näyttämällä urheilullisilta ja muutenkin hyviltä.

Se kyllä on totta, että naiset haluavat keskimäärin panostaa huimasti enemmän ulkonäköönsä kuin miehet, kuten Roosan kommenteista on kuultu ja ulkonäöstä nähty esim. Tanssi tähtien kanssa -ohjelman tiimoilta. Niille naisille, joille ulkonäkö ei ole niin tärkeä, asiantila on ongelma ja kääntyy "ulkonäköpaineiksi".

Edustava ulkonäkö on etu niin politiikassa kuin liike-elämässä, niin miehille kuin naisille. Toivottavasti ei täysin tyrmistyttänyt.

Mutta kummalle sukupuolelle on perinnöllinen edustavuus siis sellainen, jota ei voi helposti peittää tai korjata (pituus, symmetria jne.,) suurempi etu?

Jape kirjoitti...

Tänään YLE TV1 klo 23:25

"Yksi elämä: Isä isolla kirjaimella YLE TV1 23.25 - 00.10
Ian Mucklejohn on ensimmäinen mies Isossa-Britanniassa, jolla on biologinen perhe, mutta ei puolisoa. Tarvittiin munasoluja ja kohdunvuokraaja USA:sta. Nyt viisikymppinen Ian on kolmosten yksinhuoltajaisä. T: BBC."

Argh kirjoitti...

"Ja missä ovat Vasemmistoliiton tuoreet naiskasvot? Mikseivät Minna Sirnö tai Sirpa Puhakka asetu ehdolle puheenjohtajaksi? Merja Kyllönen ja Aino-Kaisa Pekonen ovat nuoria ja vielä suurelle yleisölle tuntemattomia. Uutta imagoa peliin Vasemmistoliitossakin!"

Tämä "uusi imago" on se pahin poliittisen kentän vitsauksista. Näyttää siltä, että eräiden mielestä moderniuden merkki on nimittää nainen johonkin tehtävään, ja samalla julistaa muuttunutta ja jotenkin parempaa imagoa.

Tahraantunutta imagoa ei voi kuitenkaan parantaa millään muulla kuin keskittymällä varsinaiseen substanssiin. Kun nimitätte naisen imagosyistä johonkin tehtävään, pitäkää pirun tarkasti huolta siitä, että tällä henkilöllä on tehtävälle muutakin annettavaa kuin sukuelimensä. Toistaiseksi imagon parannukset on kuitenkin hoidettu niin amatöörimaisesti, että se tekee vastareaktion välttämisen lähes mahdottomaksi.

Karvaperseäijät eivät juuri akateemisilla tutkinnoilla ylpeile, mutta he osaavat silti erottaa imagon substanssista erittäin tarkasti. Moista tarkkanäköisyyttä ja viisautta toivoisi myös poliittisen kentän vaikuttajilta. Muussa tapauksessa tässä maassa alkaa muodostumaan paljon vakavampiakin ongelmia kuin äänestysaktiivisuus.

Anonyymi kirjoitti...

"Karvaperseäijät eivät juuri akateemisilla tutkinnoilla ylpeile, mutta he osaavat silti erottaa imagon substanssista erittäin tarkasti."

Päinvastoin, karvaperseduunariäijät äänestävät Alexander Stubbia, koska Kokoomuksella on paras imago, vaikka he äänestävät samalla itseään vastaan monessa asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä tekstimuodossa tuosta Ian Mucklejohnista, sinkkuisästä:

I'm the daddy

Modern dads: The seven ages of fatherhood

Homo

Anonyymi kirjoitti...

"Ja missä ovat Vasemmistoliiton tuoreet naiskasvot? Mikseivät Minna Sirnö tai Sirpa Puhakka asetu ehdolle puheenjohtajaksi? Merja Kyllönen ja Aino-Kaisa Pekonen ovat nuoria ja vielä suurelle yleisölle tuntemattomia."

Tehkää se!

Anonyymi kirjoitti...

ilmankos halosta ei oteta vakavasti.

Anonyymi kirjoitti...

http://irc-galleria.net/blog.php?nick=Sci-Zo-Geisha&beid=32500468&action=showcomments

Jukka Aakula kirjoitti...

Elsabeth Rehnin valintaa presidentiksi vaikeutti se että hän oli suht kaunis päinvastoin kuin Tarja Halonen. Miehiä tämä ei haitannut, mutta kateellisia suomalaisia naisia tietenkin.

Suomessa presidentin tärkein ominaisuus ei kuitenkaan ole rumuus vaan se että hän nöyryyttää poliitikkoja. Suomalaiset arvostavat erityisesti valtaa - ja imeisesti myös mielivaltaa ja nöyryyttämistä. Sitä ja vain sitä Halonen on suomalaisille antanut.

Kyykkykansalla on mieleisensä presidentti.

Vortac kirjoitti...

Muuten, aina kun nainen sanoo sanan 'koulutettu' (tai educated), hän yleensä tarkoittaa käytännössä 'feministisellä doktriinilla ja liturgialla aivopesty tahdoton robotti'. Jos nainen sanoo sinulle "I find you very uneducated" (kuten eräs akka sanoi minulle VAIN siksi että ohimennen mainitsin, kuinka naiset selviävät samasta rikoksesta usein pienemmällä tuomiolla kuin mies), hän tarkoittaa, että 'You are not capped!' (The Tripods) tai ehkäpä että Borg ei ole vielä assimiloinut sinua (Star Trek: The Next Generation) tai että 'You are not plugged in Matrix yet!' (The Matrix)..

Ymmärtänette, että nainen silloin tarkoittaa, että sinä ajattelet vielä itsenäisesti, ja se on valitettava juttu, ja sinut pitäisi saada 'koulutettua' mahdollisimman pian. Samalla kyseessä on tietenkin yritys latistaa arvovaltaasi, ad hominem sinua kohtaan, yritys saada kommenttisi näyttämään 'sivistymättömän lantapaukun raapustuksilta', vihjata että olet jotenkin vähempiälyinen, jne..

On aika merkillistä, miten monta asiaa nykymaailmassa on saatu feministisiin hyökkäyksiin tiivistettyä. Niin että he voivat vain sanoa jonkin ajattelemattoman latteuden, jonka purkamiseen menee monta sivua tekstiä, kun hyökkäyksen uhri koettaa perustella, miksi asia ei pidä ollenkaan paikkansa.

Hm, taas vähän ryöpsähti, mutta tarkoitukseni oli siis kiinnittää huomiotanne siihen, miten naiset käyttävät sanaa 'koulutettu', ja muistamaan jonkin näistä mainitsemistani esimerkeistä silloin, niin teille valkenee, miksi nainen sen sanan sanoo ja mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan (saada aikaan).

Toki hän lisäksi viittaa siihen, että koska HÄN on 'koulutettu', hän on ylempiarvoinen, ja oletusarvoisesti aina oikeassa. Tuollainen yksinkertainen lause siis toimii monella tasolla - jos antaa sen toimia. Mutta jos näkee sen läpi, se menettää tehonsa, kuten kaikki naisten ja etenkin feministien käyttämät nolot ja alhaisen lapselliset taktiikat.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Yllätän vielä feminstit kertomalla, että ulkonäöllä on presidentinvaaleissa hyvin suuri merkitys, sekä miesten että naisten ulkonäöllä.

Niinku että mitä groteskimpi hirviönaama, sen parempi? (Vrt. Ahtisaari, Halonen jne.)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Elsabeth Rehnin valintaa presidentiksi vaikeutti se että hän oli suht kaunis päinvastoin kuin Tarja Halonen.

Nyt kyllä venytät suhteettomasti lyhennystä "suht" ..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Jukka sanoi...
"Elsabeth Rehnin valintaa presidentiksi vaikeutti se että hän oli suht kaunis päinvastoin kuin Tarja Halonen. Miehiä tämä ei haitannut, mutta kateellisia suomalaisia naisia tietenkin."

Oletko aivan varma, että Rehn ei päässyt presidentiksi ulkonäkönsä takia? Tietääkseni suomalaiset eivät halua Natoon (jota Rehn kannattaa) ja tuo olisi ollut tärkeimpiä syitä miksi häntä ei valittu. Voi toki olla myös, että jotkut naiset eivät halua kateuksissaan liian kaunista naisehdokasta.

Realisti