keskiviikkona, heinäkuuta 15, 2009

Mammanpojat

Nina Suomalainen: Suomalaiset mammanpojat
Suomessa silloin tällöin kirjoitetaan naureskellen italailaisisista ‘mamman pojista’, jotka asuvat kotona kolmekymppisiksi kun La Mamma pistää pötyä pöytään, pyykkää kalsarit, silittää paidat ja siivoaa rakkaan aikamiespojan huoneen. Mammanpojat aikuistuvat vasta kun La Mamman korvaajaksi löytyy La Signora, vaimo.

Suomessa La Mamman korvaa La Societa, yhteiskunta. Sen kuuluu pitää huoli aikamiespojistaan niin, että näillä on katto pään päällä, vuokra on maksettuna ja tupakkarahat ilmestyvät lompakkoon. Koska suomalainen vanhapoika ei ole liian perso gurmeelle tai silitettyä paitaa tuskin päällensä pistää, La Societan ei siitä tarvitse huolehtia, fatan pikkurahat riittävät helposti lävistyksiin ja tukka meneekin shampoon puutteessa helpommin rastoille. Katu-uskottavuuden vuoksi kirpparivaatteetkin ovat välttämättömyys, ennemminkin kuin italialaisille mammanpojille Milanon putiikeista omilla palkkarahoillaan hankitut neuleet.

Tässä kohtaa kuuluu alkaa puhua suomalaisista väliinputoajista, syrjäytyneistä pojista, joille yhteiskunta ei ole onnistunut järjestämään opiskelu- tahi työpaikkaa.

Suomen mammanpojat ärsyttävät: ”Herätkää, aikuiset vauvat!”

Koulutuksen puute vie työn ja toimeentulon
Helsinkiläinen Osku Paavonkallio, 22, on elänyt nelisen vuotta enimmäkseen toimeentulotuella. Välillä hän on ollut työvoimatoimiston kautta löytyneissä harjoittelupaikoissa, mutta viimeksi kuluneen vuoden aikana töitä ei ole ollut.

"Olen ollut baarimikkona, siivoojana ja erilaisissa myyntitöissä", Paavonkallio kertoo.

Tiistaina hän kävi Kallion virastotalossa jättämässä kuukausittain vaadittavan hakemuksen vuokratuesta.

"Minusta toimeentulotuen hakeminen ei ole millään tavalla nöyryyttävää. En oikein ymmärrä, miksi se joidenkin mielestä tuntuu siltä", Paavonkallio sanoo.

"Työttömyyteni syynä on yksinkertaisesti se, ettei minulla ole koulutusta mihinkään ammattiin. Se taas johtuu siitä, etten vielä tiedä, mikä minusta tulee isona."

26 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Tässä kohtaa kuuluu alkaa puhua suomalaisista väliinputoajista, syrjäytyneistä pojista, joille yhteiskunta ei ole onnistunut järjestämään opiskelu- tahi työpaikkaa."

Onneksi suomalaiset eivät koskaan valita mistään tai vaadi yhteiskunnalta yhtään mitään. Kaiken tekevät aina ihan itse, alusta loppuun.

MikkoAP kirjoitti...

Mitenkäs sitten ne papantytöt? Eihän nyt naisilta mitään ryhdistäytymistä voi vaatia ei, ei!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä helvettiä? Tyyppihän etsii töitä, mutta töitä ei ole ja sitten hän onkin tämän kokkaripellen logiikan mukaan mammanpoika ja mukaan vielä ad hominemia ulkonäöstä.

MikkoAP kirjoitti...

Hyviä vastauksia kyllä tuolla Ninalle kyllä annetaan.

Kaulaliina kirjoitti...

On kyllä harvinaisen huono taktiikka vittuilla syrjäytyneille miehille. Tarpeeksi kun jatkaa niin kiltit syrjäytyneet tuhoavat itsensä ja vähemmän kiltit ympäristöään.

Anonyymi kirjoitti...

Poistuis itse naisena työelämästä, niin ehkä jokin mammapoika pääsis tilalle. Järkyttävää, että ensin naiset vievät miesten työt ja sitten valittavat etteivät miehet käy töissä.

Ville kirjoitti...

Surkea provo. Joku saattaa nostaa Nina Suomalaisen tästä jalustalle kun morkkaa suomalaista miestä, työtöntä vielä ja suhteellisen huono-osaista. Mikä onkaan sen mukavampaa? Nina vain unohtaa sen toisen puolen täysin, vastaavassa tilanteessa olevat naiset. Mutta ei Nina heistä kirjoita, silloinhan hän olisi petturi kun moittii omaa sukupuolta. Eihän naiselta voi vaatia samoja asioita mitä Nina vaatii mieheltä.

Italiassa taitaa olla tuollainen tapa ihan naisten ja miesten keskuudessa tasapuolisesti. Ihan halpaa vuokra-asuntoa ei taida löytyä, opiskelu maksaa ja töitä ei ole. Lisäksi se italomamma, miksei -pappakin, taitaa loukkaantua aika raskaasti kun ei oman perheen katon alla kelpaa lapsen olla.

Jostain luin myös että kun pariskunta seurustelee, saatetaan silti asua vielä vanhempien luona, molemmat, vuosia. Vasta kun mennään naimisiin ja perustetaan ns. perhettä, muutetaan yhteen omaan asuntoon.

Anonyymi kirjoitti...

Loppujen lopuksi Suomi taitaa olla melko poikkeuksellinen maa maailman mittakaavassa siinäettä vanhempien luota muutetaan pois 20-vuotiaana.

tympeäNörttö kirjoitti...

Minua kiinnostaisi eniten, että onkohan Oskulla (ollut) naisseuraa, heh. Pitää kait pistää tuntomerkit ylös ja yrittää bongata hänet joskus kadulta, niin voin kysyä.

Anonyymi kirjoitti...

Olut vs. meikit

MikkoAP kirjoitti...

Ninan blogi sitten ilmeisesti hakkeroitiin. Se onkin sitten riittänyt hänelle syyksi siivota blogista pois kaikki ne kommentit, joihin hänellä ei ollut vastausta. Eli lähes kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Facebookin mukaan Osku on suhteessa samanlaiseen nuoreen naiseen.

Anonyymi kirjoitti...

"Poistuis itse naisena työelämästä, niin ehkä jokin mammapoika pääsis tilalle. Järkyttävää, että ensin naiset vievät miesten työt ja sitten valittavat etteivät miehet käy töissä."

Mitkä ihmeen miesten työt? Tarkoitatko, että poliitikon työ olisi miesten työtä, vai tarkoitatko ehkä että kaikki työ on miesten työtä?

tympeäNörttö kirjoitti...

"Facebookin mukaan Osku on suhteessa samanlaiseen nuoreen naiseen."

Höh, ei hän ainakaan Hesarin kuvassa vaikuttanut kovinkaan paljoa minua siistimmältä...

Oli miten oli; siistiä draamaa kaikkine hakkeroimisineen. Pitääköhän huhu paikkansa, että Ninan salasana olisi ollut "nina"!

Vortac kirjoitti...

Joku saattaa nostaa Nina Suomalaisen tästä jalustalle kun morkkaa suomalaista miestä, työtöntä vielä ja suhteellisen huono-osaista. Mikä onkaan sen mukavampaa?

Niinpä. Tähän voisi kiteyttää englanniksi kätevästi, että "Add insult to injury"..

Se on feministien tyyli - ampua aina vyön alle.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Nina vain unohtaa sen toisen puolen täysin, vastaavassa tilanteessa olevat naiset.

Paitsi että nainen ei koskaan ole TÄYSIN vastaavassa tilanteessa, koska yhteiskunnan tukiverkot venyvät naisen suuntaan enemmän, ja herrasmieskulttuuri takaa, että naisella on joka tapauksessa miehiä, jotka uhrautuvat häntä auttaakseen, etenkin jos hän sattuu olemaan hiemankin viehkeä ja nuorehko.

Nuorena naiset käyttävät seksuaalista valtaa saadakseen helpolla, mitä haluavat (vaihtoehto, jota miehellä ei ole) - vanhana naiset käyttävät 'vanhuudenheikkouttaan' saadakseen mitä haluavat (vaihtoehto, jota miehellä on aika pienessä määrin, koska miespuolisia vanhuksia pidetään jotenkin vahvempina kuin naispuolisia, sikäli kuin heitä edes tunnustetaan olevan olemassa - aina puhutaan 'mummonmarkoistakin', eikä suinkaan 'vaarinmarkoista'..).

Miehellä ei ole oikein missään suhteessa mitään etua. Ja nyt vielä syrjittyjen ja yhteiskunnan riistämien ja mutaisella saappaalla kasvoille potkimien miesten päälle kaadetaan aimo annos feminististä vittuilua ja loukkauksia.

Ja NAISET ovat se huonommin pärjäävä osapuoli ja uhri yhteiskunnassa??

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Italiassa taitaa olla tuollainen tapa ihan naisten ja miesten keskuudessa tasapuolisesti. Ihan halpaa vuokra-asuntoa ei taida löytyä, opiskelu maksaa ja töitä ei ole. Lisäksi se italomamma, miksei -pappakin, taitaa loukkaantua aika raskaasti kun ei oman perheen katon alla kelpaa lapsen olla.

No en oikein jaksa uskoa että ihan 'tasapuolisesti', koska naisilla on AINA etua seksuaalisen valtansa vuoksi.

Mutta tuo on kyllä totta, että suomalainen kulttuuri käyttäytyy kuin koko maailman normi olisi se, että ulos kodista 18-vuotiaana ja sitten on pakko pärjätä omin nokkinensa.

Esimerkiksi filippiinien kulttuurissa on tavallista, että pariskunta asuu koko elämänsä, jopa naimisiinmenon jälkeenkin, jommankumman vanhemman talossa (kun omia asuntoja ei oikein liikakansoituksen vuoksi olisikaan tarjolla).

Siellä on taloja, joissa asuu kolmekin sukupolvea onnellisesti samassa taloudessa, eikä kenellekään pälkähdä mieleenkään, että se olisi jotenkin 'mammanpoikamaista'.


Matkailu avartaa, niinkuin sanotaan.. mutta tuollaiset ninat eivät kyllä selvästikään ole itseään avartaneet kuin alfaurosten isoilla nuijilla. Vaginan avaruus ei kuitenkaan takaa mielen avaruutta, vaikka feministinen liturgia kuinka vaginaa jonain superjumalattarena palvookin.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Joku saattaa nostaa Nina Suomalaisen tästä jalustalle kun morkkaa suomalaista miestä, työtöntä vielä ja suhteellisen huono-osaista. Mikä onkaan sen mukavampaa?"

Kyllä! Ja syy on se, että hän kokoomuslainen. Eikös se kokoomuksen tunnuslause ollut KÖYHÄT KYYKKYYN.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja nyt vielä syrjittyjen ja yhteiskunnan riistämien ja mutaisella saappaalla kasvoille potkimien miesten päälle kaadetaan aimo annos feminististä vittuilua ja loukkauksia."

Taidat nähdä salaliittoja siellä missä niitä ei ole. Kyse on kokoomuslaisesta vittuiluista ja loukkauksista.

Anonyymi kirjoitti...

Saattaa Suomessakin taas kohta olla edessa se, että useampi sukupolvi elää samassa taloudessa. Onhan näin ollut ennen nykyistä sairaanhoito- ja vanhainkotijärjestelmääkin.

Ja nyt kun suuret ikäluokat eläköityvät ja vähitellen muuttuvat vanhainkoti-ikäisiksi, niin mistä kiskaistaan kaikki uudet hoitajat, jotta hoito pysyisi edes nykyisellä tasolla - ja mistä löytyy maksajat tälle lystille? Saattaa olla edessä rankka hoitotason karsinta, joka käytännössä tarkoittaa monen kohdalla sitä, että vanhukset hoidetaan jossain laitosten ulkopuolella, joko hieman nuorempien vanhusten toimesta tai nuorempien sukulaisten toimesta.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Suomeen hoitajia tulee ihan samaan tapaan kuin Ruotsiin 70-luvulla eli jostain köyhemmästä maasta. Suomalaisen apuhoitajan palkka on noin kymmenen kertaa parempi kuin vietnamilaisen insinöörin.

Vortac kirjoitti...

Ja nyt kun suuret ikäluokat eläköityvät ja vähitellen muuttuvat vanhainkoti-ikäisiksi, niin mistä kiskaistaan kaikki uudet hoitajat, jotta hoito pysyisi edes nykyisellä tasolla..

Tokihan ne edelliset tyypit sitten kuolevat.. vaikka eivät välttämättä tietty aikataulussa, hehe. Nojoo, vähän huonoa huumoria.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Kyllä Suomeen hoitajia tulee ihan samaan tapaan kuin Ruotsiin 70-luvulla eli jostain köyhemmästä maasta. Suomalaisen apuhoitajan palkka on noin kymmenen kertaa parempi kuin vietnamilaisen insinöörin.

En mielelläni anokommentteihin vastaile (hommatkaa pliis nimimerkit itsellenne niin voimme keskustella - jotkut ovat jopa näin tehneetkin, ja siitä pitäisikin heitä kannustaa, vaikka miten älyttömiä kanoja muuten olisivatkin)..

Mutta tähän voisin kyllä todeta, että tuohan olisikin mainio ratkaisu maamme tasa-arvo-ongelmiin. ATM:ät saavat silloin helposti vaimon, suomalaiset naiset saavat olla vapaana häirinnältä ja köyhien maiden naiset saavat hyvän työpaikan ja elämän, sekä uskollisen aviomiehen, joka ei taatusti petä. Kaikki voittavat!

(paitsi feministit, jotka eivät voi SIETÄÄ sitä, että miehet olisivat onnellisia, tai edes sitä että naiset olisivat oikeasti onnellisia)..

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Mutta tähän voisin kyllä todeta, että tuohan olisikin mainio ratkaisu maamme tasa-arvo-ongelmiin. ATM:ät saavat silloin helposti vaimon, suomalaiset naiset saavat olla vapaana häirinnältä ja köyhien maiden naiset saavat hyvän työpaikan ja elämän, sekä uskollisen aviomiehen, joka ei taatusti petä. Kaikki voittavat!"

Luulenpa, että naiset
jatkossa tulevat vaan entistä sitkeämmin hakeutumaan hoitoalalle, jotta thainaisten ym. töihintulo tänne saataisiin estettyä. Lisäksi kaikenlaista älytöntä tehostamista (joka johtaa potilakuolemiin) tullaan näkemään.
Kyllä naiset tiedostavat tämän vaaran. Jos parikin sataa tuhatta kaukomaiden naista tulee tänne se tekee suomalaisen feministin elämästä helvetin. :>

Anonyymi kirjoitti...

"Luulenpa, että naiset
jatkossa tulevat vaan entistä sitkeämmin hakeutumaan hoitoalalle, jotta thainaisten ym. töihintulo tänne saataisiin estettyä. "

Olet aika pöljä. Ei ihmiset valitse ammattiaan tuollaisilla perusteilla.

Anonyymi kirjoitti...

"(paitsi feministit, jotka eivät voi SIETÄÄ sitä, että miehet olisivat onnellisia, tai edes sitä että naiset olisivat oikeasti onnellisia).."

Mitä uskomatonta paskaa sinä suollat.