lauantaina, lokakuuta 02, 2010

Tasa-arvo unohtui

HS: Siilasmaan ryhmä unohti tasa-arvon

Juuso Erno

Risto Siilasmaan johtama selvitysryhmä pitää nykyistä, vain miehiä koskevaa, asevelvollisuutta parhaana maanpuolustusratkaisuna Suomelle (HS Kotimaa 29. 9.). On yllätyksetöntä, että Siilasmaan selvitysryhmä asettuu raportissaan miehiin kohdistuvan lainsäädännöllisen sukupuolisyrjinnän puolelle, tasa-arvoa vastaan.

Päättäjät pitävät tunnetusti tasa-arvon edistämisvelvoitetta pelkkänä vitsinä, varsinkin silloin, kun sen toteuttaminen edellyttäisi konkreettisia toimia miesten aseman parantamiseksi.

Samassa hengessä olisi epäilemättä syytä pohtia yhden lisääänen myöntämistä jokaiselle asevelvollisuutensa suorittaneelle miehelle vaaleissa. Olisihan kohtuullista, että suuremmista velvollisuuksista seuraisivat suuremmat oikeudet, etenkin kun asevelvollisten odotetaan olevan tarvittaessa valmiita uhraamaan henkensä heitä syrjivän isänmaan puolesta.

Tietenkin tällainen järjestely olisi naisia sukupuolen perusteella syrjivä, mutta eihän tasa-arvon toteutumisella ole poliittisen eliitin mielestä mitään väliä. Tuorein todiste tästä ajattelutavasta on Siilasmaan selvitysryhmän raportti.

Jos Suomen maanpuolustuskyvystä ollaan vakavissaan kiinnostuneita, varusmiehiä olisi kohdeltava ihmisinä ja puolustusvoimien arvokkaimpana voimavarana eikä tykinruokana tai orjatyövoimana. Tässä suhteessa raportti sisältää lupauksia paremmasta.

puheenjohtaja
Miesten tasa-arvo ry

HS: Miksi kolmikymppiset miehet aina saavat hakemani työpaikat?

30m=50n

Työuraa pitäisi tehdä, mutta kuinka tehdä sitä, kun uralle ei pääse? Olen tolkullisen näköinen ja oloinen, kohtuullisen hyvin koulutettu, laajalla ja monipuolisella työkokemuksella varustettu nainen. Osaan ja pystyn tekemään eri asioita, haluan oppia ja opettelen koko ajan lisää. Ikää on hivenen yli 50 ja luulen, että siihen se uralle pääsy tyssääkin. Tai uralle takaisin pääsy. Olin eräänlaisella uralla, mutta perhesyiden vuoksi siirryin vakituisesta työpaikasta osa-aika- ja pätkätöihin.

Töitä on riittänyt. Takaisinpääsy vakituisiin töihin tai pidempiaikaisiin sijaisuuksiin ja samalla jonkinlaiseen työyhteisöön ei kuitenkaan onnistu.

Osaan ilmeisesti kirjoittaa työpaikkahakemuksen oikein ja tuoda esiin osaamiseni, sillä kutsu on haastatteluihin yleensä tullut. Mutta siihen tie on päättynyt. Joka kerran on lopputulos ollut sama: paikan on saanut kolmikymppinen mies. Yksi kerta olisi voinut olla ok ja ehkä henkilökysymys, mutta että joka kerta sama tulos? Mitä niissä kolmikymppisissä miehissä on enemmän? No tiedänhän minä, mutta hakkaako se työurani, jota olen päivittänyt 23-vuotiaasta asti?

Olen siis aloittanut nuorena, kuten nykymantra kuuluu, ja siinä sivussa täydentänyt koulutustani. Mutta kannattiko? No ei, sillä aloituksesta on liian kauan! Ei voi olla minulle miinukseksi, että olen kokenut ajan, jolloin toimistoteknologian huippu oli IBM:n sähkökirjoituskone, kun samaan aikaan olen opetellut ja hallitsen nykytekniikan ja ymmärrän, missä milloinkin mennään oikeassa ja jos jonkinlaisessa virtuaalimaailmassa.

Minulla on perspektiiviä ja ymmärrän oman paikkani ajan ja kehityksen jatkumossa. Mielestäni tämä on pelkästään hyvä juttu, jos sen tekee ilman nostalgiahaihatuksia. Minun katseeni on eteenpäin. Loppupäätelmäni on se, että yli nelikymppisenä naisen ei kannata ruveta "urheilemaan" työpaikkansa kanssa, vaan on syytä pitäytyä siinä työssä, johon on onnistunut pääsemään.

Yli nelikymppisten tulee unohtaa kevennykset ja helpotukset, ja jos jotakin joustoa haluaa, niin lakisääteisten vapaiden kanssa voi kikkailla (jos uskaltaa). Mutta samalla pitää toivoa, etteivät työelämän turbulenssit vie työpaikkaa alta, sillä työuran jatko voi olla 50+-iässä vaikeaa – jos ei mahdotonta. Hoitoalalla töitä kuulemma olisi, mutta ainakin minun vahvuuteni ovat jossakin muualla.

Yhtään työpaikkahakemusta en viitsi enää lähettää, se on resurssieni tuhlaamista. Mies ne paikat kuitenkin saa, ja siitä olen pahoillani myös kolmikymppisten naisten puolesta.

Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

All-boys schools are not the answer

Marriage rates hit record low

Is War Between Generations Inevitable? What About a War Between The Sexes?

Ulkonäkö vaikuttaa suomalaisten naisten onnellisuuteen

Harriet Harman: So, farewell then, acting leader of the Labour Party

48 kommenttia:

Jaani kirjoitti...

Pelimiehistä ja "sääntönaisista": http://xkcd.com/800/

Vortac kirjoitti...

Mitä ihmettä ovat "sääntönaiset"? Tuo sarjakuva ei oikein ymmärtynyt. PUA-taktiikat elämänsä keskipisteeksi muovanneiden miesten hehkutus on toki ärsyttävää (mutta ymmärrettävää) - mutta mitä ihmettä ovat nuo sääntönaiset?

Suurin osa etenkin nuorista ja kauniista (ja näitä vartenhan Game on suunnattu anyway) naisista noudattavat näitä 'sääntöjä'. Gina tingle on naiselle vastustamaton voima (ja juuri siksi PUA-tekniikat toimivat).

- Vortac

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Viittaa "The Rules" -kirjaan..

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Intercourse and Intelligence

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Alemman tason miehet

Jape kirjoitti...

Jälleen kerran erittäin hieno kirjoitus Juuso Ernolta. Hyvä Juuso!
Asiaa ja argumenttia, joita on paha kenenkään kumota, asiallisesti.


Sitten kommentti tuohon työnhakijanaiseen. Nähdäkseni hänen ongelmansa on nähtävissä jo heti alussa, kun hän kertoo: "Olen tolkullisen näköinen ja oloinen, kohtuullisen hyvin koulutettu,"

Miksi naiset aina korostavat ulkonäköään ja tuota koulutusta?
Mitä hittoa varsinkaan ulkonäkö liittyy työntekoon, ellei nyt ole sitten missin tehtävistä kyse?

Homo kirjoitti...

TASA-ARVOASIAIN NEUVOTTELUKUNTA

KENELLE MIEHEN TYö -PALKINTO 2011?

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Miesjaosto pyytää ehdotuksia maanantaihin 10.1.2011 mennessä Miehen työ -palkinnon saajaksi vuodelle 2011 osoitteeseen arto.jokinen(at)stm.fi

Miehen työ -palkinnolla muistetaan vuosittain tasa-arvotyötä tehneitä henkilöitä ja järjestöjä. Täten pyritään osoittamaan, että tasa-arvo on sekä miesten että naisten asia. Samalla kannustetaan myönteisen esimerkin antaneita tahoja ja henkilöitä jatkamaan työtään. Varsinainen Miehen työ, josta palkinto myönnetään, voi käsitellä monia teemoja. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta on vuodesta 1998 jakanut Miehen työ -palkintoa yhteensä yksitoista kertaa. Aiempina vuosina Miehen työ -palkinnolla on palkittu miesten tekemää tasa-arvotyötä:

2010 Suomalaisia miehiä käsittelevien erityisen ansiokkaiden dokumenttielokuvien ohjaaminen - Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen (/Miesten vuoro)/, Visa Koiso-Kanttila (/Miehen kuva/) ja Mika Ronkainen (/Freetime Machos/)

2009 Sukupuolentutkimuksen pitkäjänteinen tekeminen, edistäminen ja opetus­ - Jeff Hearn, professori, Hanken Svenska Handelshögskolan, Helsinki.

2008 Tasa-arvotietoinen poliisityö ? Mikko Lampikoski, poliisitarkastaja, sisäasiainministeriö, poliisiosasto.

2007 Maahanmuuttajamiesten parissa tehtävä tasa-arvotyö ? Hilmi Oral, yhteisötyöntekijä, Ystävyystalo, Oulun seudun Setlementti.

2006 Tasa-arvotietoinen ja sukupuolisensitiivinen kasvatustyö alakouluikäisten opetuksessa ? Aaro Heikkinen, luokanopettaja, Teppanan koulu, Kajaani.

2005 Uraauurtava isyystutkimus ja pitkäjänteinen yhteiskunnallinen vaikuttaminen isyyden arvon nostamiseksi ? Jouko Huttunen, kasvatustieteen tohtori, Jyväskylän yliopisto.

2004 Tasa-arvon edistäminen ja naisiin kohdistuvan väkivallan esiin nostaminen taiteen keinoin ? Reko Lundán, kirjailija.

2003 Miesten ja naisten moninaisuuden esiin nostaminen ja tukeminen erityisesti seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden alueella ? Jussi Nissinen, SETA:n pääsihteeri.

2002 Kriittisen miestutkimuksen pitkäjänteinen edistäminen ? Arto Jokinen, miestutkija.

2001 Suvaitsevaisuuteen ja tasa-arvoon pyrkivän miehen mallin vahvistaminen ? Ilkka ja Ville Turkka, Jääsydämet -joukkueen valmentajat.

2000 Aktiivisen isyyden sekä mieskaveritoiminnan tukeminen ? Miesaktivistit Hannu Säävälä ja Eero Keinänen sekä CCC Software Professionals Oy.

1998 Miesten harjoittaman väkivallan vastainen työ tai teko ? viisi eri palkittua: Lyömätön linja, Jussi-projekti, Mobile ? tukiasemat, Pasi Ahola, Timo Mikkilä.

Ehdotukset Miehen työ -palkinnon saajasta vuodelle 2011 perusteluineen pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen arto.jokinen(at)stm.fi tai postitse maanantaihin 10.1.2011 KLO 16.00 mennessä. Ainoastaan perustellut ehdotukset otetaan huomioon. Palkinnon saajan valitsee tasa-arvoasiain neuvottelukunta Miesjaoston ehdotuksen perusteella.

Parhain terveisin

Arto Jokinen

Miesjaoston sihteeri

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta

PL 33

00023 Valtioneuvosto

arto.jokinen(at)stm.fi

050 346 9534

Vortac kirjoitti...

Herra Horsmalahti, kiitoksia tiedosta - ihmettelinkin jo hiukkasen.

Mahtaako kyseessä olla tämä kirja:

All the Rules: Time-tested Secrets for Capturing the Heart of Mr. Right

?

Aika naurettavaa, että naisille on tollasia kirjoja, ja että jotkut vielä ostavat niitä. Ainoat säännöt naisille; Mene baariin ja istu.

Hienosäätöä sitten voisi olla "Näytä mahdollisimman nuorelta ja viehkeältä, ja pukeudu provosoivasti"

Miehet oikeasti tarvitsevat The Gamea saadakseen römpsää (alfat toteuttavat sitä myöskin, mutta hehän ovat ns. 'naturals', jotka tekevät sitä luonnostaan, ikäänkuin tiedostamattaan - tavalliset miehet tarvitsevat gamea), ellei status ole muutoin korkea (esim. julkisuuden, mittavien rahavarojen tai prätkäjengiläisyysjäsenyyden kautta).

Naiset eivät - niinpä tuo ilmiö kuvastaa lähinnä naisten totaalista ymmärtämättömyyttä parisuhdemarkkinoista ja niiden toiminnasta, riippumatta siitä, mitä kirjassa itseasiassa lukee.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Miksi naiset aina korostavat ulkonäköään ja tuota koulutusta?
Mitä hittoa varsinkaan ulkonäkö liittyy työntekoon, ellei nyt ole sitten missin tehtävistä kyse
?

Hyvä pointti. Kuvitteleeko nainen kolmekymppisten miesten saavan työpaikat jotenkin osittain ulkonäkönsä avulla?

Luulen, että tämä liittyy siihen, miten naiset ovat oppineet identifioitumaan ulkonäköönsä; heidän ulkonäkönsä on olennainen osa heidän itseidentiteettiään.

Mutta hauskaksi asian tekee tuon naisen erittäin epämääräiset ja ei-kovin-spesifiset sanavalinnat.. 'tolkullisen'.. ja 'kohtuullisen'..

Nämä voivat tietenkin tarkoittaa lähes mitä tahansa, etenkin naisen sanomana. Todellisuus voi olla, että tuo nainen on kurppaisen näköinen, älyllisesti vajavainen, peruskoulun käynyt naistutkimusta 'opiskellut' kanan ja kotkan risteytys, jolla ei ole mitään ymmärrystä työnteosta.

Miesten oletetaan tekevän töitä, jotta miehellä olisi jotain arvoa naiselle. Naisten ei oleteta tekevän samoin. Siispä on aika luonnollista olettaa, että miehet ovat motivoituneempia ja pätevämpiä hommiin, etenkin nuoremmat miehet - kuin jokin viisikymppinen eukko, jonka kuva omista kyvyistään ei todennäköisesti vastaa todellisuutta, ja joka suurella todennäköisyydellä ei ole yhtä motivoitunut, kuin mies, jolta yhteiskunta ja naiset odottavat valtaisaa työpanosta ja uurastusta - ja jolla on kenties perhe elätettävänään.

Naisilla harvoin on perhettä elätettävänään, lapsi korkeintaan.

- Vortac

Jaani kirjoitti...

Hesari käsittelee erilaisia myyttejä naisista:
Vaalea tukka = helppo hoito?

(mm. "Väite: Naiset kiristävät seksillä.")

Jorma kirjoitti...

"Väite: Naiset kiristävät seksillä."

"Tuskin kiristävät ainakaan tietoisesti. Toisaalta ihmissuhteet ovat kaupankäyntiä, sillä niissä annetaan ja saadaan. Naiset reagoivatkin miehen tekoihin: jos roskapussi jää viemättä, seksi jää saamatta. Harva kuitenkaan uhkaa, että jos en saa uutta autoa, et saa seksiä.

Yhä useampi mies kärsii nykyään haluttomuudesta. Miten sellaista miestä voisi kiristää seksillä?"

Seksologi pistää totuttuun tyyliin kaiken miesten piikkiin. Naisten toiminnassa ei toki saa feministi-Suomessa nähdä mitään kyseenalaista.

Kumpi saa enemmän huomiota naisilta: Mies, joka vie kuuliaisesti roskat, mutta jolla ei ole uutta autoa, vai mies, joka jättää roskat viemättä, mutta omistaa uuden auton? Parisuhdetta haettaessa on ihan sama, mikä miehen roskienvientihalukkuus on, mutta hänen autollaan voi olla suurikin vaikutus.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtoiko tämä olla jo täällä aikanaan:

Väitöskirja: Isiä manipuloidaan julmasti ulos lapsen elämästä

http://www.porinsanomat.fi/uutiset.php?id=997

Anonyymi kirjoitti...

http://artofmanliness.podbean.com/2010/09/27/the-art-of-manliness-podcast-episode-32-is-there-anything-good-about-men-with-roy-baumeister/

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ei sitä mitään pidättää kannata, jos on vain kolme kertaa lyönyt toista puukolla.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010100412457861_uu.shtml

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Tuleekohan tämäkin pian myös Suomeen kaiken feministisen hullutuksen lomassa?:

WTF is up with Swedish Children's Books?

Jorma kirjoitti...

Sukupuolijaottelun kielto voi nostaa vakuutusten hintoja

YLE epäilemättä muisti mainita hinnankorotuspaineista otsikossa myös silloin, kun tasa-arvovaltuutettu veti herneen nenään kampaamolaskustaan. Tai sitten ei.

Jorma kirjoitti...

Päihdeäideillä 38-kertainen kuolemanriski synnytyksen jälkeen

Pahoinpitelijä-äidit saavat taas osakseen ymmärrystä ja sympatiaa.

"Stefan Wallin (r.) painottaa, että väkivaltaista käytöstä ei saa laittaa mustasukkaisuuden tai humalan syyksi."

Odotan Wallinin tuomitsevan päihdeäitien väkivaltaisen käytöksen lapsiaan kohtaan. Humalan syyksi sitä ei voi laittaa.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Nyt siis miehet pakotetaan subventoimaan naisia myös vakuutusten kautta. Vähemmän sairastelevat ja nuorempina kuolevat miehet pakotetaan kustantamaan enemmän sairastelevien ja pidempään elävien naisten vakuutuksia. Aiemmin miehet ovat tietysti samalla tavalla subventoineet naisia verovaroin kustannetun julkisen terveydenhoidon, vanhustenhoidon ja eläkejärjestelmän kautta, mutta nyt tapahtuu massiivinen tulonsiirto miehiltä naisille myös yksityisten vakuutusten kautta.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/10/sukupuolijaottelun_kielto_voi_nostaa_vakuutusten_hintoja_2030475.html

Vakuutusten erilainen hinnoittelu miehille ja naisille saattaa loppua. Nykyisin sukupuoli otetaan huomioon riskitekijänä useissa vapaaehtoisissa vakuutuksissa. Esimerkiksi Suomessa miehet sairastavat keskimäärin naisia vähemmän ja kuolevat nuorempina kuin naiset. Tämän takia yksityiset sairauskuluvakuutukset ja — ikään kuin pitkän elämän varalle otettavat — vapaaehtoiset eläkevakuutukset ovat olleet miehille halvempia.

Anonyymi kirjoitti...

Jape: "Miksi naiset aina korostavat ulkonäköään ja tuota koulutusta? Mitä hittoa varsinkaan ulkonäkö liittyy työntekoon, ellei nyt ole sitten missin tehtävistä kyse?"

Työnhakutilanteessa soveltuva koulutus on varmaan ihan olennainen tekijä tuoda esiin?

Ja kyllä minusta on hyvin tärkeää sekin, että työntekijä on tolkullisen näköinen, kuten tämä nainen kertoo olevansa. En todellakaan palkkaisi työntekijää, joka näyttäisi siltä, että kärsii jos mistäkin mielenterveysongelmista.

Eli ei hän korosta ulkonäköään (=olen hyvännäköinen), vaan tasapainoisuuttaan (=en kulje pesemättömissä vaatteissa hiukset hapsottaen tms, joten työpaikan saaminen ei ole siitä kiinni).

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Asevelvollisuus miesten orjuuttamisena

Homo kirjoitti...

Emansipatiokehitystä, ellei tämäkin sitten johtunut uupumuksesta miesten tekemisten tai kotitöiden laiminlyöntien yms tähden:

Teinitytöt kaatoivat poliisin mönkijällä

...
Tytöt pakenivat paikalta mönkijällään.
...

Nainen ryösti apteekin veitsellä uhaten Kemissä

Tämä on taas näitä ihan pyytämättä ja yllätyksenä tapahtuneita juttuja, joista syytöksistä naisilla on yleensä ollut tapana päästä tuomiotta:

Äidille ja pojalle syyte miehen murhasta

...
Syyttäjän mukaan avopuoliso oli jo kuukausien ajan panetellut pojalleen, kuinka huonosti Koskela häntä väittämänsä mukaan kohteli.
...
Syyttäjän mukaan väkivalta oli silmitöntä ja kesti tunnin: uhria hakattiin nyrkein, päätä taottiin lattiaan, tökittiin veitsellä kylkeen ja potkittiin päähän raudoitetuin turvakengin.

- (Avopuolison) katsellessa vierestä, Velitski sanoi.
...
Aamulla nainen syyttäjän mukaan vei lapsensa tarhaan ja kouluun ja palasi siivoamaan verijälkiä. Sitten perhe lähti hiihtoloman viettoon.

- Hän on ollut täysin rauhallinen. Teko ei ole järkyttänyt häntä millään lailla, Velitski sanoi.
...
Avopuoliso kiisti ehdottomasti yllyttäneensä ketään murhaamaan tai tarkoittaneensa millään puheillaan, että joku tekisi Koskelalle väkivaltaa. Hän itse oli nukkumassa asunnossa, kun miehet surmasivat Koskelan, ja teko tuli hänelle täytenä yllätyksenä.
...

Homo kirjoitti...

Is a rented friend a real friend?

Vortac kirjoitti...

Hyvältä näyttää suomen osalta toi Rent-a-friend..

Maksaisitko hänen ystävyydestään

Ei voi kyllä naurua aina pidätellä.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Sarjassamme "Naisilla on oikeus", tarkastelemme tällä kertaa juopuneita akkoja, ja sitä, mihin se juopumus johtaa.

Joskus historiassa nainen ei saanut yksin ryypätä. Tässäkin videossa joku mangina-whiteknight yrittää auttaa selvästi toivotonta tapausta.

Muistakaa tämä video joka kerta, kun joku kana vaatii teiltä automaattista naisten kunnioitusta. Kunnioittaisitko sinä tuollaista naista?

Tähän on tultu

Siinäkinkö vaan paha patriarkaatti sortaa ja häpäisee naista? Vai voisiko naisella olla jonkinlainen vastuu itsestään ja käytöksestään?

- Vortac

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Ketonen & Myllyrinne - Mikael

Hyvä markkina-arvoanalyysi.

Jorma kirjoitti...

HS.fi uusii verkkokeskustelunsa

""Tekniset keinot ovat yksi tapa nostaa keskustelujen tasoa, mutta uutta ajattelua sovelletaan myös sisältöön. Karkeita heittoja ja asiatonta kirjoittamista karsitaan entistä kovemmalla kädellä", Meriläinen sanoo. "Mahdollisuus kirjoittaa verkkoon ei nykypäivänä ole enää mikään juttu, vaan erottautuminen tapahtuu laadulla. Haluamme uskoa, että hyvin kirjoittamalla voi vaikuttaa.""

HS:n Reetta Meriläinen on varsinainen humoristi. Tahattomasti tosin.

Asiaton kirjoittaminen tarkoittaa todellisuudessa tietenkin "väärien" mielipiteiden ilmaisemista. Sehän se HS:n femakkoja eniten riepoo, että ns. suuren yleisön näkemys feminismistä ja tasa-arvosta on täysin toinen kuin Hesarin femakkojen. Siksi pitää keskustelua rajoittaa ja sensuroida.

Tietenkin HS saa itse päätttää siitä, mitä se julkaisee, mutta sen on turha nykymenolla teskeennellä olevansa jokin avoimen kansalaiskeskustelun areena. Ihmisten oikeita mielipiteitä pitää hakea muualta.

Itse olen kovasti vähentänyt HS:n keskusteluihin osallistumista juuri sensuurin vuoksi. Miksi naputella viestejä, jotka pian poistetaan tai joita ei edes julkaista?

Vortac kirjoitti...

Ketonen & Myllyrinne - Mikael

Hyvä markkina-arvoanalyysi
.

Heh, no en tiedä 'hyvästä', mutta hauska se ainakin oli!

Tuossa oli sekä realismia että epärealismia.

Epärealistiselta kannalta - nainen ei koskaan puhuisi noin suoraan, eikä kertoisi asioita noin rehellisesti ja aidosti. Nainen kiertelisi, käyttäisi tympeitä eufemismeja, ja tollasen hepun jättäminen kävisi lähinnä niin, että yhtäkkiä mies tullessaan kotiin vaan huomaa lukkojen vaihtuneen tai koko talon olevan tyhjä. Sitten tulee haaste lakimieheltä ja niin edelleen. Naiseen mies ei saisi enää mitään yhteyttä.

Face-to-face-breakup on naiselta tuollaisessa tilanteessa totaalisen epärealistinen oletus.

Realismin kannalta taas tuossa on havaittavissa, että miehellä on se harhaluulo, että faktat ja puolueeton tieto, data ja kiistämättömät tosiasiat jollakin tavalla voivat vaikuttaa naisen päätökseen (siis seksimoduliin..), tai edes ajatteluun.

Ja tietenkin se, että nainen valitsee mieluummin typerän vaihtoehdon, 'jännittävän' mutta lyhytjänteisen miehen, jota kaikki muutkin naiset haluavat, ja joka todennäköisesti joko kierrättää muitakin naisia, tai kyllästyy tuohon naiseen hyvinkin pikaisesti (miksi jäädä narskuttamaan vanhaa kalkkunaa, kun tuoreita tipusiakin on tarjolla?).

Realismia on myös se, että 'karismaattinen alfauros' tai vaihtoehtoisesti 'korkean statuksen mies' (eli YTM) vie kyllä aina naisen kotityöt hyvin tekevän nössykkä-betamiehen (eli ATM) edestä.

Ainoa tuon silmälasipäisen nöösin markkina-arvoa kohottava tekijä on se, että hän tienaa enemmän - ja usein nainen arvostaa tätä tietoisesti (eli jää nöösin kanssa kyllä liittoon, mutta köyrii sitten kyllä noita YTM:iä siinä sivussa - best of both worlds!), mutta seksimoduliin se ei välttämättä tee tarpeeksi suurta vaikutusta kompensoidakseen miehen alistuvuutta (jos miehen rahavarat/tulot eivät ole merkittävästi keskivertomiestä suuremmat)

Eli loppujenlopuksi silmiä avartava, aika hauska ja hyvä humoristinen pätkä, joka monien on syytä nähdä, pienellä varauksella realismin suhteen mainitsemissani asioissa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Realismia edustaa muuten myös se, että nainen ja 'mikael' olivat häippäisseet kesken betamiehen selityksen ja todistelujen. Totuus kaikuu kuuroille korville..

Epärealismia oli se, että 'mikael' ei mitenkään reagoinut tuohon betamieheen, ja nainen ei yrittänyt käyttää tilannetta manipuloidakseen, solvatakseen ja oikeuttaakseen valintaansa - nainen ei edes yrittänyt painaa miestä maan rakoon, tai vaihtoehtoisesti koettanut selittää, että 'sinussa ei ole mitään vikaa, vaan minussa' ja 'ollaanhan vielä ystäviä'.

Nainen ei selvästikään myöskään yrittänyt päästä käsiksi miehen rahoihin, tai muutenkaan tehnyt mitään nöyryyttääkseen miestä. Nainen ei edes kertonut miehelle, että tämä on 'liian kiltti' (kun kerran noin suorasti asioista puhuu, niin tämä on yleensä se kaikista rehellisin ja suorin taso, johon nainen kykenee).

Mutta tietenkään sketsi ei voi aina ottaa kaikkia mahdollisia asioita huomioon.. kuitenkin, ennenkuin nämä (ja ehkä monet muutkin) seikat otetaan huomioon, ei tuota oikein voi sanoa 'hyväksi' tai 'realistiseksi' analyysiksi oikein missään mielessä.

Tosin oletankin, että herra Horsmalahti tarkoitti tuon miehen tekemää parisuhdemarkkina-analyysiä, ja kenties tarkoitti olla ironinen käyttäessään sanaa 'hyvä'.

(tyyliin; "Se on hyvä, koska se on huvittava ja koomisen naurettava" tms.)

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ketonen ja Myllyrinne-ohjelmassa näemmä on kyllä havaittu tämä nykyinen erittäin epätasa-arvoinen suhtautuminen..

Liian totta naurattaakseen

Tuo tuo ihan kylmät väreet selkäpiihin, koska sketsi on suorastaan väristyttävän realistinen.

Nainen voi tehdä mitä vaan, mutta kun mies hiemankin yrittää samantapaista sukupuolet käännettynä niin KABOOOOMMMMM!!!

Jne.

Kiitos vain herra Horsmalahdelle - hänen linkkinsä inspiroimana päätin tutustua muihinkin tuon ryhmän tuotoksiin. Mukava nähdä, että jo ainakin huumorissa tai viihdeohjelmissa näyttää totuuskin välillä esiin pilkahtavan.

- Vortac

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Prostituutio on perusoikeus

Jape kirjoitti...

Anonyymi: "Ja kyllä minusta on hyvin tärkeää sekin, että työntekijä on tolkullisen näköinen, kuten tämä nainen kertoo olevansa. En todellakaan palkkaisi työntekijää, joka näyttäisi siltä, että kärsii jos mistäkin mielenterveysongelmista. "

Ei mielenterveysongelmat näy päälle ja vaikuta ulkonäköön, välttämättä.

Mielenterveysongelmainen voi olla ihan tolkullisen näköinen ja pukeutuu asiallisesti. Hänellä voi olla myös korkea koulutus.

Jorma kirjoitti...

Ja taas naisia aliarvioidaan

"Finnvera markkinoi Naisyrittäjälainaa, joka on suunnattu "yritykselle, jossa naiset ovat enemmistöosakkaina, ja jota nainen johtaa päätoimisesti". Jos olisin naisyrittäjä, saattaisin loukkaantua moisesta yrittäjävalmiuksieni aliarvioimisesta.

Miksi nainen saa lainaa sukupuolensa perusteella? Miksi miehiä kohdellaan näin epätasa-arvoisesti? Miksi?"

Miksi tosiaan?

Päättäisivät jo, onko tasa-arvoista:

a) todeta, ettei yrittäjän sukupuolella ole väliä, ja kohdella kaikkia samanarvoisesti

b) väittää, että yrittäjän sukupuolella on suuri merkitys (tälle olisi kiva saada myös perustelut), ja suosia tällä perusteella naisia, jolloin on tietenkin perusteltua ja ehdottoman välttämätöntä vaatia miesten suosimista kaikilla niillä sektoreilla, joilla miehet ovat aliedustettuja.

Ihmettelen muuten, ettei Jutta Urpilainen ole vielä lyönyt naisuhrikorttia pöytään. No, ehkä joku femakkotoimittaja tekee sen kohta hänen puolestaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jape: "Ei mielenterveysongelmat näy päälle ja vaikuta ulkonäköön, välttämättä."

Ei niin... Ja miten tämä liittyy siihen, että työhaastatteluun kannattaa mennä tolkullisen näköisenä? Vai ehdotatko, että haastatteluun kannattaisi mennä esim. jätesäkkiin pukeutuneena ja pari silakkaa tukkaan ripustettuna?

Nythän ei keskusteltu siitä, näkyykö mielenterveysongelma päälle päin vai ei. Vaan kyseinen nainen kertoi olevansa tolkullisen näköinen, joten työpaikan saanti ei ollut siitä kiinni -- ja sinä aloit ihmetellä, miksi naisten pitää korostaa ulkonäköä, vaikka eihän tässä ollut mistään kauneuden korostamisesta kyse.

Vortac kirjoitti...

Ei niin... Ja miten tämä liittyy siihen, että työhaastatteluun kannattaa mennä tolkullisen näköisenä? Vai ehdotatko, että haastatteluun kannattaisi mennä esim. jätesäkkiin pukeutuneena ja pari silakkaa tukkaan ripustettuna..

Koska tämä asiahan on kaikille itsestäänselvyys, niin ulkonäön korostaminen on siksi varsin kummallista.

Etkö tosiaan näe ristiriitaa omissa selityksissäsi, arvon.. keneksi voin kutsua teikäläistä?

Vai onko teitä monta?

Tuo akka sitäpaitsi TUSKIN tarkoitti sitä, että "en näytä mielisairaalta, jolla roikkuu silakoita korvista", vaan sitä, että hän on jotenkin 'seksuaalisesti hyväksyttävän näköinen', koska kuten sanoin, ulkonäkö on akoille olennainen osa identiteettiä, joten heidän on kehuttava sitä joka käänteessä, tilanteissa, joissa koettavat kertoa olevansa kelpoja.

Nainen ei puhunut 'olemuksestaan', 'habituksestaan', 'vaatetuksestaan' tai muustakaan sellaisesta asiasta, josta sinä vaikutat puhuvan - vaan hän puhui ULKONÄÖSTÄ. Tällä taas ei ole mitään tekemistä työpaikan saamisen kanssa ammatissa, johon kolmekymppiset miehet kelpaavat.

Joten Jape on oikeassa ja hänen kummastelunsa on validi, ja sinun selityksesi on ontuva ja selvästi paikkaansapitämätön; mitä hittoa ne akat tunkevat sitä ulkonäköä ja koulutustaan joka hiivatin vakoon?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, hän sanoi olevansa 'tolkullisen näköinen'. Että saa tuosta väännettyä 'olen seksuaalisesti hyväksyttävä' pitää lukea tekstiä melkoiset sukupuolimonokkelit molemmissa silmissä. Sen jälkeen on aika tekopyhää missään muualla arvostella muita ihmisiä samasta asiasta.

Jos ihminen (HUOM! ei nainen eikä mies) kertoo huonosta menestyksestään työpaikkahaastatteluissa, ja mainitsee siinä yhteydessä, että ulkonäkö on kunnossa, niin miten maailmassa tästä saa väännettyä mitään muuta, kuin sen, että ihminen kertoo olevansa tolkullisen näköinen? Ja - ohoh! - se oli jopa juuri se ilmaisu, jota hän itse käytti! "olen TOLKULLISEN näköinen" = "en näytä siltä, kuin olisin pois tolkuistani".

Jos ihminen (mies tai nainen) kertoo jatkuvasta huonosta menestyksestä työpaikkahaastatteluissa, niin suunnilleen ensimmäiset asiat, joita minä nostaisin esiin auttaakseni häntä, olisivat kysymykset siitä, meneekö hän haastatteluihin siistin näköisenä ja hakeeko koulutustaan/kokemustaan vastaavia töitä. Miten ihmeessä tolkullinen ulkonäkö ja sovelias koulutus EIVÄT liittyisi työnhakutilanteeseen? Sitähän te tunnutte Japen kanssa sanovan, että niitä ei pitäisi tuoda tässä kontekstissa esiin.

Mutta jatka toki sukupuolimonokkeleiden survomista silmiin ihan rauhassa, on aina yhtä lohdullista huomata, että se ei ole ainoastaan naisten pahe, vaan lopultakin inhimillistä.

Miss Midnight kirjoitti...

Jos tolkullinen näköisyys ja seksuaalisuus halutaan välttämättä yhdistää, niin minulle tuli tuota alun perin lukiessani mielikuva, että nainen ilmaisee ulkonäkönsä olleen siveä. Että hän ei ollut liikkeellä vesirajahameessa, viisi ylintä paidannappia auki ja naamaglitterissä kaikki sateenkaaren värit, vaan tolkullisen näköinen = siististi ja asiallisesti pukeutunut, huomaamattomasti meikattu.

Mutta tarkoitti sitä sitten seksimielessä tai ei, niin onhan ulkonäkö, nimenomaan yleinen siisteys (vaatteet, hiukset, meikki), ihan relevantti asia työnhakutilanteessa, joten ei sen esiintuominen tässä yhteydessä ole minustakaan kummeksuttavaa.

Ja joo joo, (monet) naiset on ulkonäkökeskeisiä, mutta siitä valittamiselle on aikansa ja paikkansa. Tässä tapauksessa ammuitte pikkaisen hutiin...

Jorma kirjoitti...

Intti ohi – Näin karu on paluu arkeen

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta tarkoitti sitä sitten seksimielessä tai ei, niin onhan ulkonäkö, nimenomaan yleinen siisteys (vaatteet, hiukset, meikki), ihan relevantti asia työnhakutilanteessa, joten ei sen esiintuominen tässä yhteydessä ole minustakaan kummeksuttavaa. "

Kuinka moni mies avaa keskustelun ja mielipidekirjoituksensa kokemastaan "työsyrjinnästä" kertomalla olevana ihan tolkullisen näkoinen ja oloinen?

Ovatko tuon mielipidekirjoittajanaisen tarkoittamat 3kymppiset miehet lyöneet tuon naisen nimenomaan olemalla enemmän tolkullisen näköisiä ja oloisia kuin tuo nainen? vai olisiko OIKEASTI ihan muut seikat vaikuttaneet?

Kyllä minä pidän tuota ainaista ulkonäön ja tolkullisuuden korostamista sellaisena seikkana, että ko. työnhakijalle ei sitten muita avuja olekaan ilmeisesti.

Ei hemmetti, ei miehetkään kirjoittelee työnhakutilanteistaan, että "onx tukka hyvin, näkyyx kello" -tyylisesti.

Anonyymi kirjoitti...

... Ja kyseinen nainen kirjoittaa tilanteesta seitsemän kappaleen verran, mainiten ulkonäön kahdella sanalla. Jos tämä on liiallista ulkonäön korostamista, niin hoh-hoijakkaa.

"Ovatko tuon mielipidekirjoittajanaisen tarkoittamat 3kymppiset miehet lyöneet tuon naisen nimenomaan olemalla enemmän tolkullisen näköisiä ja oloisia kuin tuo nainen?"

Eivät ole EIKÄ KUKAAN OLE NIIN VÄITTÄNYTKÄÄN, päinvastoin! Nainen itse tuo esiin valmiit vastaukset mahdollisiin vasta-argumentteihin siltä varalta, jos joku sellaista lähtisi väittämään. Hän itse sanoo, että kyse ei ole siitä, että hän olisi ollut väärin pukeutunut, sillä hän on mennyt haastatteluihin tolkullisen näköisenä, eikä siitäkään, etteikö hänen koulutuksensa riittäisi jne.

Jape kirjoitti...

Anonyymi: "Ja miten tämä liittyy siihen, että työhaastatteluun kannattaa mennä tolkullisen näköisenä?"

Keksi kuule itsellesi yksilöivä nimimerkki ja pysy siinä. En viitsi anoonyymien kanssa keskustella tämän enempää.

Kyse on siitä, että vain naiset kertovat olevansa "tolkullisen näköisiä ja oloisia", ikään kuin tämä olisi joku yleinen työhönotto kriteeri. Miksi miehet eivät korosta tätä?
Naisen osaamisessa on todennäköisesti puutteita, jos niitä pitää paikata korostamlla ulkonäköään. Missikisoihinko ko. nainen on menossa?

Anonyymi: "Vai ehdotatko, että haastatteluun kannattaisi mennä esim. jätesäkkiin pukeutuneena ja pari silakkaa tukkaan ripustettuna? "

Sinulla heittelee jutut nyt pahasti. Et vaikuta tolkulliselta. Epähedelmällistä jatkaa tästä teemasta kanssasi.

Anonyymi: "Vaan kyseinen nainen kertoi olevansa tolkullisen näköinen, joten työpaikan saanti ei ollut siitä kiinni -- ja sinä aloit ihmetellä, miksi naisten pitää korostaa ulkonäköä, vaikka eihän tässä ollut mistään kauneuden korostamisesta kyse."

Jos oletetaan että ulkonäkö ja tolkulliselta vaikuttaminen olisivat jotain kriteereitä, niin mistä tiedämme, että tuo nainen on tolkullisen näköinen ja oloinen? Meillähän on vain hänen käsityksensä asiasta.

Todennäköisesti muita ratkaisevia puutteita on löytynyt jos nainen kertoo epäolennaisuuksia tolkullisesta (väite) olemuksestaan. Kuntien ja valtion virastot on täynnä naisia, joille työpäivä ja siihen valmistautuminen on smaa kuin muotinäytökseen olisi menossa.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Seksin puute tasa-arvo-ongelmana

Homo kirjoitti...

Moskovalaisopiskelijattaret tekivät eroottisen kalenterin Putinin kunniaksi

...
Esimerkiksi maaliskuun sivulla opiskelija Lena Gornostayeva toivottaa Putinille onnea sanoilla "Sammutat metsäpalot, mutta minä olen yhä tulessa."
...

Reittä pitkin vaikutusvaltaa?:

Michelle Obama valittiin vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi

Koko naisjoukkue poseerasi alasti

Jos mies katselee kotona alasti olevaa naista ikkunan läpi, on mies rikollinen tirkistelijä, mutta jos mies taas on alasti kotonaan, on kyseessä rikollinen itsensäpaljastelija:

Mies keitti alasti kahvia kotinsa rauhassa - vuoden vankeus uhkaa

Zephyr kirjoitti...

Tyttö, mikset koodaa?

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article502182.ece?s=u&wtm=tt-07102010

Jere kirjoitti...

Taas on päivä pilalla, kun lukee Horsmalahden blogin kommenttiosastoa.
Perinteistä miessaajoshaluaahankkikaaelämähuonoitsetunto-roskaa. Sanoisivat suoraan, että jos ei viina maistu, niin ei naistakaan saa. Siitähän noissa on oikeasti kyse.

Homo kirjoitti...

Millä eväillä kukakin näistä vaikutusvaltaisiksi lasketuista naisista on asemaansa kohonnut?:

Maailman vaikutusvaltaisimmat naiset

Eikö se sukupuoli ollutkaan pelkkä sosiaalinen konstruktio ja kyse ollut pelkästä performaatiosta?:


Opettajat sukupuolikouluun!

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Naisjengi raiskaa miehiä Zimbabwessa

Poliisi tutkii tapahtumia törkeinä pahoinpitelyinä, sillä Zimbabwen laki tuntee ainoastaan naiseen kohdistuvan raiskauksen.

Homo kirjoitti...

Sarjassamme naiset työssä/auttaisikohan sukkasaippua?:

Hämeenlinnan vankilan henkilöstöriidat vaikuttavat jo vankeihinkin

...
Selvitys myös toteaa, että vankilan työpaikkakiusaamisella on pitkät perinteet. Erityisesti naisvalvontahenkilökunta on selvityksen mukaan kiusannut osastolla työskennelleitä sijaisia.
...