sunnuntaina, lokakuuta 02, 2011

Miesten surkea terveys

European Union’s first men’s health report reveals dismal status of male deaths | National Coalition For Men (NCFM) ja European Men's Health Forum EMHF warns of Europe's black hole: the deaths of men of working age
The European Men’s Health Forum is warning that unless a fundamental change is made in the whole approach taken to men’s health, the EU will suffer both socially and economically.

Men are dying prematurely but the rates at which they do this vary enormously from country to country and even within countries according to region or social group. This is evidenced by the massive differences in male life-expectancy: just 66 years in Latvia compared to 80 in Iceland, for example – a 21% longer life.

The Report says that the data proves men’s health disadvantage is an issue of inequity and not biological inevitability.

Exposing Feminism: Male Privilege? I don't think so.

Toivo Sukari Maskun syrjintäkohusta: "Mies, hanki nainen!" | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Finland for Thought » My new book: HOW TO MARRY A FINNISH GIRL | Politics, current events, culture - In Finland & the United States | Blog of an American living in Finland

Marcotte’s Boxers Are In a Twist Over Nice Guys® | Hooking Up Smart ja pandagon.net (Amanda Marcotte)

HS: Teinitytöille [jutussa haastatellut ovat yli 16-vuotiaita] yritetään tarjota seksistä esimerkiksi siideriä tai vaatteita
Yleistä nuorten mukaan on myös houkuttelu tapaamiseen, muunlaiseen yhteydenpitoon tai suoraan seksuaaliseen kanssakäymiseen lupaamalla jotakin, kuten alkoholia tai ruokaa.

"Kerran noin 50-vuotias mies tuli pyytämään minua mukaansa. Kun en suostunut, hän yritti suostutella lupaamalla, että vie minut syömään", kertoo Erina Giuseppe, 17.

"Joissakin tilanteissa ahdistelu menee ihan yli. Kysellään auton kyytiin tai lähdetkö juomaan jotain. Silloin lähden äkkiä pois", Giuseppe sanoo.

Seksin ostaminen alaikäiseltä on rikos. Seksin ostaminen tarkoittaa sitä, että sukupuoliyhteydestä tai muusta seksuaalisesta teosta luvataan tai annetaan jokin korvaus.

Korvauksen ei välttämättä tarvitse olla rahaa. Se voi myös olla esimerkiksi jonkin tavaran hankkiminen, matkan kustantaminen tai alkoholijuomien ja tupakan tarjoaminen.
Ymmärsinkö nyt oikein: minkä tahansa taloudellisen etuuden tarjoaminen on seksin ostamista.

Minä olin luullut, että auton kyytiin pyytäminen ja juomien ja syömisten tarjoaminen kuuluvat normaaliin pariutumisrituaaliin.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/kotimaa/Teinityt%C3%B6ille+yritet%C3%A4%C3%A4n+tarjota+seksist%C3%A4+siideri%C3%A4+tai+vaatteita/a1305546330992

Onhan hän tuota vähän niinku väärin, että kyselee alaikäisiltä seksiä siiderin vastineeksi.

Sanna kirjoitti...

"Minä olin luullut, että auton kyytiin pyytäminen ja juomien ja syömisten tarjoaminen kuuluvat normaaliin pariutumisrituaaliin."

Ei se ainakaan mun mielestä ole normaali pariutumisrituaali jos viisikymppinen mies haluaa alaikäiseltä tytöltä (vaikka olisi kuinka jo 16-vuotias) seksiä ja lupaa tarjota ruokaa tai juotavia siitä hyvästä.

Taru S kirjoitti...

Joo, auton kyytiin pyytäminen ja ruokien, juomien tarjoaminen on ehkä normaalia aikuisten ihmisten välillä, ei keski-ikäisen miehen ja alaikäisen tytön välillä. EI myöskään keski-ikäisen naisen ja alaikäisen pojan välillä.

Vähän ote taitaa jo livetä näissä sun jutuissa, kun et enää löydä olennaista pointtia iltapäivälehden uutisesta.

Jorma kirjoitti...

"ei keski-ikäisen miehen ja alaikäisen tytön välillä. EI myöskään keski-ikäisen naisen ja alaikäisen pojan välillä."

Melkoista ikärasismia.

Anonyymi kirjoitti...

Ikärasismia, kun Jorman ikäinen mies yrittää ostaa alaikäiseltä seksiä?

Tomi kirjoitti...

Billingin Pelle turinoi (ruotsiksi) tv-ohjelmasta, jossa yksi neljästä naisesta kommentoi SM-videota (ei tarkoita nyt Suomen mestaruutta) tyyliin "voi ymmärtää, että naisia innostaa, kun mies on tuskissaan". Kolme muuta eivät tartu väitteen miesvihamielisyyteen.

Mites olisi, jos mies sanoisi samaa? Olisihan kyse selvästi psykopaatista tai ainakin naisvihaajasta. Tai jos joukko miehiä naureskelisi hyväntahtoisesti keskusteluohjelmassa miehelle, joka on leikannut naisen sukupuolielimen irti, kuten tapahtuu tuolta löytyvässä videossa: http://www.pellebilling.se/2011/10/osynlig-misandri/

GenusNyttissä sattuu myös olemaan esimerkkejä Sofi Oksennuksen palkitusta kirjailijakollegasta, joka fantasioi miesten kastroinnista kuin Moilanen konsanaan. http://genusnytt.wordpress.com/2011/10/01/prisad-forfattare-vill-skara-av-mannens-organ/

Väkisin herää kysymys siitä, vihaavatko ja halveksivatko naiset kuinka yleisesti miehiä ja millä tavalla.

Monet psyykkisen terveyden kannalta kriittiset ammatithan ovat yhä enemmän naisitettuja. Poika saattaa kasvaa murrosikään ja ylikin kohtaamatta ainuttakaan mieskasvattajaa. Masennuksen iskiessä on vuosi vuodelta vaikeampi löytää miespuolista terapeuttia. Sairaalassa tai vaikka vanhainkodissa naiset pyörittävät arkea ja yhä enemmän myös johtavat toimintaa ja niin edelleen.

Nyt siis tuntuu mahdolliselta, että hyvin suuri osa näistä naisista jollain tasolla vihaavat tai ainakin halveksivat miehiä. Naureskellen suunnittelevat kahvitauolla potilaan kastrointia tai nukahtavat uneen unelmoiden tappavansa sen yhden poikaoppilaan. Aika karmea ajatus.

Kyllä tätä pitäisi tutkia ja olenkin varma, että yliopistojen sukupuolentutkimuslaitoksissa kynät suhisevatkin ja tietokoneet faktorianalysoivat kuin viimeistä päivää asian kimpussa.

Tai sitten ei.

Homo kirjoitti...

Pitäisikö kolorektaalisyöpää seuloa aikaisemmin miehiltä?

Suomi on infarktihoidon Albania

Homo kirjoitti...

HPV-rokote tehoaa miehilläkin

HPV-rokotukset vähentävät myös penissyöpää

HPV on vahva itsenäinen ennustetekijä suunielun syövässä

HPV-rokotteen hinta romahti – nyt THL suosittaa [ilmeisesti vain tytöille]

Homo kirjoitti...

Nobelisti zur Hausen: HPV-rokotukset tarpeellisia

...
Yksin papilloomavirukset aiheuttavat jopa 12 prosenttia kaikista ihmisen syövistä.
...

Jorma kirjoitti...

"Ikärasismia, kun Jorman ikäinen mies yrittää ostaa alaikäiseltä seksiä?"

Ikäveikkaus meni kyllä metsään, mutta ei se mitään.

Eikä se mitään seksinostoa ole, jos hakee itselleen naisseuraa ja tämän hakuprosessin osana vaikka tarjoaa naisille juotavaa, syötävää tai lahjoja. Tämähän on täysin normaalia länsimaisen yhteiskunnan parisuhdemarkkinoilla. Toki sitä voi toivoa, että huomionosoitukset voisivat johtaa seksuaaliseen kanssakäymiseen, mutta ei tarjotun juoman vastaanottaminen velvoita yhtään mihinkään.

Yli 16-vuotiaat ovat puolestaan vapaita päättämään itse omasta seksuaalisuudestaan. Ei ole mitään syytä estää heitä toteuttamasta sitä vaikka vanhempienkin ihmisten kanssa. HS:n femakot osoittavat taas suvaitsemattomuutensa paheksumalla keski-ikäisten heteromiesten seksuaalisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.thedailybeast.com/content/dailybeast/articles/2011/09/20/best-and-worst-countries-for-women-the-full-list.html

Suomi viidenneksi paras maa naisille. Eli ei ihan pahin mahdollinen tulos. Ei ole myöskään yllättävää, että Ruotsi on tokana.

Anonyymi kirjoitti...

"Billingin Pelle turinoi (ruotsiksi) tv-ohjelmasta, jossa yksi neljästä naisesta kommentoi SM-videota (ei tarkoita nyt Suomen mestaruutta) tyyliin "voi ymmärtää, että naisia innostaa, kun mies on tuskissaan". Kolme muuta eivät tartu väitteen miesvihamielisyyteen."

Asiantuntijana täytynee todeta, että femdomviihdettä(naisen mieheen kohdistamaa dominointia) ei juurikaan näe ilman telaketjufeministisiä arvoja. Scenessä kun yleensä on kohtuullisen suuri pula alistavista muijista, ne vähät mitä on tuppaavat pilaamaan dominointinsa feminismillä ja sukupuoliepätasapainolla. Samoin kuin ne miehet, jotka harvoin pääsevät naisten alistamaksi hyväksyvät kaiken sen kuran ja feminismin, miesvihan osana peliä, eivätkä muita pelin muotoja edes tunne.

Kunnollinen sadomasokismihan on jotain ihan muuta, kuin vihankylvöä ja patologista hakkaamista tai rankaisemista. Perusidea lähtee siitä, että kivun ja vallan olemus ei ole niin yksipuolinen, kuin yleensä luullaan. Hyvässä yhteiskunnassa olisi toisenlainen käsitys sadomasokismista ja paljon sadomasokismia.

"Mites olisi, jos mies sanoisi samaa? Olisihan kyse selvästi psykopaatista tai ainakin naisvihaajasta."

Ei ole kyse samasta asiasta, koska mies ei tosiasiassa vihaa naista. Nainen vihaa miestä, oikeasti. Siinä ero.


-bmad

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Keskustelen huomenna maanantaina klo 22.00 alkaen Radio Moreenissa:

Sukupuoliero, tasa-arvo ja instituutiot – valtiokoneistojen saatanallisuus

Lauri Kämärin toimittavassa ohjelmassa keskustelevat Panu Horsmalahti, Lotta Tenhunen, Jiri Nieminen ja Katariina Mäkinen.

Lähetystä voi kuunnella netistä.

Anonyymi kirjoitti...

"Keskustelen huomenna maanantaina klo 22.00 alkaen Radio Moreenissa:"

...
"Illan ohjelmassa keskustellaan sosiaalivaltion tuottamasta sukupuolivituksesta ja strategioista vapautua sukupuolen taakasta. Mitä on tasa-arvo ja taistellako sellaisen puolesta instituutioissa?"

Kulttuuristamme tuntuu löytyvän aika huonosti ymmärrystä kehittää sukupuolten toimintamalleja. Miehiltä löytyy aivan liikaa sitä vääristynyttä kilpailunhalua ja naiset voivat esittää heille vaatimuksensa ja samalla kärsiä naisen logiikasta, siinä missä miehet pelkäävät jäävänsä ilman tasavertaisia ystäviä ja naisten läheisyyttä.


-bmad

Anonyymi kirjoitti...

Jorma:"Eikä se mitään seksinostoa ole, jos hakee itselleen naisseuraa ja tämän hakuprosessin osana vaikka tarjoaa naisille juotavaa, syötävää tai lahjoja."

Ympäri Suomea kun liikkuu, törmää kauppakeskusten kaiteilla jatkuvasti hengaileviin tyttöporukoihin. Olemusta voisi kyllä luonnehtia huorahtavaksi. Ja huoria he varmasti haluaisivat monet ollakin, mutta kun isä ja äiti eivät anna.


-bmad

Vortac kirjoitti...

Niin, se on hirveää patriarkaalista sortoa, kun naiset saavat runsaasti mahdollisuuksia ilmaiseen ruokaan, juomaan, tavaroihin yms. ja vieläpä seksiä siihen päälle, jos niin valitsevat.

Kauheata sellanen. Toista se on miesten maailmassa, kun saa onneksi olla täysin vapaa vastakkaisen sukupuolen huomionosoituksista ja kaikesta saa itse maksaa, kaiken eteen saa ihanasti tehdä hurjasti töitä ja mitään ei onneksi tarjota ilmaiseksi. Olisi se hirveää matriarkaalista sortoa, jos naiset rupeaisivat tarjoilemaan miehille jo nuoresta pitäen ilmaisia ruokia, drinkkejä ja muita lahjoja.

Mutta kun miehet ovat niin etuoikeutettuja, etteivät joudu tällaista kokemaan - patriarkaatti kun sortaa tällä tavalla vain naisia - niin miesten tulisi olla varsin iloisia ja onnellisia, vai mitä? Siksi he kai tekevät niin usein itsareita, silkasta elämän onnesta ja hurmiosta, kun ovat jo päässeet kokemaan niin paljon kaikkea iloista ja patriarkaalista nautintoa, että kokevat eläneensä täyden elämän, joten sen voi myös sitten lopettaa omin käsin.

16-, tai 17-vuotias ei muuten ole alaikäinen, vaan sekä sukukypsä, yleensä seksuaalisesti jo melko kokenut, sekä myös legaalisen järjestelmän näkökulmasta täysin hyväksyttävää seksiseuraa. Alaikäinen olisi 15-vuotias tai nuorempi.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Järjestö: Sopu Talebanin kanssa uhkaa sulkea Afganistanin naiset taas kotiin

"Naisten oikeudet ovat vahvistuneet sen jälkeen, kun Yhdysvaltain johtama liittouma hyökkäsi Afganistaniin ja kaatoi ääri-islamilaisen Taleban-hallinnon vuonna 2001."

Länsimaisten miesten johdolla, heidän rahoillaan ja verellään on taas siis edistetty naisten oikeuksia. Ja lisää samaa vaaditaan.

Nainen tasa-arvon puolesta kirjoitti...

Kun täällä toisinaan puhutaan siitä harhasta, että yleisessä keskustelussa sanalla "miehet" viitataan vain menestyneisiin alfamiehiin, niin haluaisin kiinnittää huomiota toiseen harhaan, joka etenkin Vortacin puheenvuoroissa monesti korpeaa.

Vortac: "16-, tai 17-vuotias ei muuten ole alaikäinen, vaan sekä sukukypsä, yleensä seksuaalisesti jo melko kokenut, sekä myös legaalisen järjestelmän näkökulmasta täysin hyväksyttävää seksiseuraa. Alaikäinen olisi 15-vuotias tai nuorempi."

Jos nyt sivuutetaan se, että alaikäisyyden raja on 18v (seksin suojaikäraja eri asia), niin kenestä tuossa lauseessa oikeasti puhutaan? Normaalista 16-17-vuotiaasta? Oman kokemukseni pohjalta ei todellakaan. Siinä puhutaan niistä 16-17v. ja nuoremmistakin tytöistä, jotka roikkuvat viikonloput steissillä vetämässä viinaa ja tupakkaa. Se ei ole nuorten naisten joukon koko kuva lähimaillekaan.

Toisaalta ymmärrän sen, että jos itsellä ei ole teini-ikäisiä lapsia eikä tuttavapiirissä perheitä, joissa heitä olisi, niin kuva perustuu pitkälti siihen, mitä kaupungin kaduilla näkee. Uskokaa tai älkää, on paljon n. 16-vuotiaita tyttöjä, joita ei voisi vähempää kiinnostaa hengailu kaupungilla. He ovat harrastusten parissa, kavereilla, kerhoissa tai jopa kotona vanhempien kanssa!

16-vuotiaiden seksuaalisesti kokeneiden ja seksuaalisuuttaan räikeästi hyväksikäyttävien tyttöjen joukko on nuorison kokonaiskuvasta luultavasti samanlainen kuin menestyneiden alfaurosten joukko koko aikuisesta miesväestöstä -- kumpikin saa kokoonsa nähden paljon palstamillimetrejä, mikä vääristää mielikuvaa ryhmän koosta.

Anonyymi kirjoitti...

"Uskokaa tai älkää, on paljon n. 16-vuotiaita tyttöjä, joita ei voisi vähempää kiinnostaa hengailu kaupungilla. "

Alfauroksiin vertaileminen on kuitenkin epärelevanttia, kun eihän kyseessä ole mikään erityinen edunsaajaryhmä.

Se miten nuorelle naiselle kehittyy seksikokemusta on aika pitkälti kiinni lähipiirin kontrollista. Herkkää tyttöä yritetään usein suojella maailman pahuudelta, mutta teoreettisesti nuori nainen todennäköisesti päätyy jossain vaiheessa alfauroiden kiertopokaaliksi.

16-18 vuotiailla tytöillä ei siis ole yleensä vielä todellista käsitystä pohjoismaisen naisen etuoikeuksista (vaginan resurssiarvosta), joten esimerkiksi kaupasta tulevia "setiä" ja
satunnaisia miehiä saatetaan tuijotella enemmän, kuin markkina-arvon kannalta olisi järkevääkään. Naiskasvatukseen ei yleensä kuulu tyttären korkean markkina-arvon toteaminen, mutta nainen oppii sen yleensä viimeistään parikymppisenä, ettei joka suuntaan kannata suikkaria jakaa, ja ettei varsinkaan puutteessa olevia setiä tarvitse palkita mitenkään, jos nämä tulevat kehumaan tai kyselemään.

Oikeudenmukaisen tutkimuksen
lähtökohdista tulee aina lähteä siitä, että 16-18 vuotiaskin nainen on kysyttyä seuraa vaikka tosiasia voi ollakin, että suuri osa on piehtaroinut useampien (jopa kymmenien, satojen) korkeatasoisten miesten kanssa vasta täytettyään 25 vuotta.


-bmad

Nainen tasa-arvon puolesta kirjoitti...

-bmad, ei voi olla noin vaikeaa ymmärtää, ettei vertaus koskenut mitään seksuaalista tai edunsaantia vaan ainoastaan sitä, minkälainen edustus kummallakin ryhmällä on mediassa / kuinka näkyviä ovat verrattuna moneen muuhun ryhmään.

Kaikessa ei aina ole kyse seksistä. Ei edes bdsm-sellaisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ostoskeskustytöillä ole mediamonopolia.
Kaikki liittyy kaikkeen paitsi bdsm seksiin, tai
panu horsmalahteen.


-bmas

jasonbob kirjoitti...

jordan 12
kenzo hoodie
longchamp handbags
paul george shoes
kyrie 7
kobe shoes
golden goose
supreme hoodie
curry 8
supreme outlet