perjantaina, marraskuuta 11, 2011

ÄO-mittaus suosii poikia

Finlandia-palkinnon voittaja alkaa olla selvillä — Henry Laasanen

No Country for Young Men (or Young Women)

Young men without work - The Globe and Mail

Mistaken fathers can find out who's the daddy - The Local

War Against Boys Continues Apace in Academia - The Spearhead

A New Book Argues Against the SAT - NYTimes.com  
Mr. Rosner asserts that the math portion of the test is “male-leaning,” citing data from 1998 and 2000 which found that men performed better than women on 97 percent of math test questions whereas women performed better than men on only .8 percent of them. Mr. Rosner suggested that the composition of questions is unfair, and that the percentage of questions skewed toward men versus those skewed toward women is unnatural.

Mr. Soares agreed. “I don’t blame the SAT,” he said. “But they’ve inadvertently ended up with a statistical algorithm that is systematically biased against racial minorities and women.

8 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Puolet HS-raadista: Isät kantavat riittävän vastuun lapsista


"isiä ei – ainakaan näin isänpäivän alla – pidetä syypäinä ongelmiin."

HS:n toimitus ei voi peitellä pettymystään. Niin kovasti toivottiin mahdollista syyllistää ja mustamaalata isiä oikein urakalla, kuten aina isänpäivänä, mutta vaisuksi jää.

HS-raadin vastaukset kysymykseen: Kantavatko isät nykyisin riittävän suurta vastuuta lapsistaan?

"Esimerkiksi Väestöliiton vuonna 2008 julkaiseman kotityötutkimuksen mukaan naiset käyttivät kotitöihin selvästi enemmän aikaa kuin miehet."

On se näköjään tämäkin tilastovalhe yhä hengissä.

Jorma kirjoitti...

"found that men performed better than women on 97 percent of math test questions whereas women performed better than men on only .8 percent of them."

Heti nähdään tasa-arvo-ongelma, kun miehet pärjäävät edes jossain naisia paremmin. Taitaa vain USA:ssakin olla niin, että miehet ovat pieni vähemmistö korkeakouluopiskelijoiden joukossa. Joten siinä meillä on varsinainen tasa-arvo-ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa tosiaan muistaa, että naiset ovat keskimäärin miehiä heikompia fyysisesti ja älyllisesti. Naisten puolustaminen tarkoittaa siis välillä aidosti heikomman puolustamista.

Naiset ovat, toisaalta, miehiä parempia jossain toisissa asioissa. Sekin kannattaa muistaa.

Homo kirjoitti...

Naiset mielellään tekeytyvät vähemmistöksi, vaikka lukumäärällisesti eivät olekaan mikään vähemmistö. Sen sijaan naiset ovat älyllinen minoriteetti.

Tomi kirjoitti...

The Atlanticin artikkelista:

"But it's terribly misleading to look at graphs like these and conclude that women are somehow winning anything. We're all losing. For a while, women were just losing less dramatically. Still, female unemployment has been over 8% for two years, and if men came out worse in the sharp downturn, women are recovering more slowly in the aftermath. The local government recession has struck at industries like teaching that are female-dominant, while men have made some gains in industries like mining.

So let's degender the conversation. It is, very simply, a tough time to be young."

En ihan ymmärrä, miten oheinen käppyrä muka kertoo oleellisesti juuri tuon.

Tai, no, ymmärrän, koska kirjoittaja ei tietenkään halua vihjatakaan, että miehillä menisi huonommin kuin naisilla ja siten leimautua sovinistiksi tai miksi lie lastenraiskaajaksi.

Meikästä trendi tuntuisi olevan se odotettu: miesten työllisyys vaikeutuu laman tullen vuosi vuodelta yhä enemmän.

Käppyrää voi tietysti lukea vaikka niin, että valkoisten miesten ja mustien naisten kannattaisi liittoutua keskenään hyväosaisempia eli valkoisia naisia vastaan. Mustat miehet taas ovat jo niin huono-osaisia, että who cares.

Missä mahtaa luurata USA:n suurin vähemmistö, latinot?

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Vain+miesten+laji/1135232507578

Anonyymi kirjoitti...

Vain miesten laji?

Homo kirjoitti...

Lapsen pakkosyöttäminen johti kuolemaan - äidille vankeutta