tiistaina, helmikuuta 10, 2015

Tuhkimoita

Toisena naisena Tuhkimotarinassa

Miespuolinen lastentarhanopettaja on yhä harvinaisuus

Buzzfeed Piece on "Men's Rights" Leader Discredits the Movement

Mistä aloitetaan, Antti Rinne? Seitsemän syytä, miksi naisten palkat eivät nouse

Gender and housework: men, you can’t sweep this one under the carpet


Pääkirjoitus: ”Olen feministi, koska vaalit”

Feministit myös miesten asialla – ehdottavat esimerkiksi yleisen asevelvollisuuden lakkauttamista

The internet is full of men who hate feminism. Here's what they're like in person.

37 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Feministit myös miesten asialla – ehdottavat esimerkiksi yleisen asevelvollisuuden lakkauttamista"

Muka tietää, mihin YLE-vero tuhlataan. Feministiseen propagandaan. Miksi YLE ei tarjoa tasapuolisesti mainosaikaa miesasialiikkeelle?

Anonyymi kirjoitti...

"The internet is full of men who hate feminism. Here's what they're like in person."

Itse juttu on feminisisellä paatoksella ja valheilla kuorrutettu. Mutta kommenttiosiossa on asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Pääkirjoitus: ”Olen feministi, koska vaalit”"

Näinhän se on, että ihmisiä painostetaan ja uhkaillaan feministien toimesta. Toiset meistä kannattavat sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Anonyymi kirjoitti...

"Gender and housework: men, you can’t sweep this one under the carpet"

Lopettakaa sitten siivoaminen, jos noin ahdistaa. Toiset meistä osaavat vain ottaa rennommin.

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvoyksikössä 17 naista ja vain yksi mies - yksikön johtaja kertoo syyn

"Emme kuitenkaan missään tapauksessa aja pelkästään naisasioita, Heinilä-Hannikainen korostaa."

Uskokoon, ken tahtoo. Yksikön toimet kertovat toista. Esimerkiksi tasa-arvolain muuttaminen sukupuolineutraaliksi kariutui heidän vastustukseensa.

"Valtiohallinnon periaatteiden mukaisesti töihin on otettava aina se hakija, joka on koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevin."

Eikö pätevin hakija pitäisi valita myös poliisikoulutukseen tai pörssiyhtiöiden hallituksiin? Kysyä tietysti voi, mitkä ovat ne kriteerit, joilla pätevyyttä arvioidaan tässä tapauksessa. Tasa-arvoasioissa maalaisjärki riittäisi pitkälle. Eli lähtökohtaisesti kuka tahansa koulutuksesta tai työkokemuksesta riippumatta on yhtä pätevä näihin hommiin. Ja jos korkeakoulutuksesta halutaan pitää kiinni kriteerinä, ei naistutkimuksen opiskelun vaatimiselle ole mitään perusteita.

"Aihealue tuntuu kiinnostavan enemmän naisia"

Kumma juttu tosiaan, ettei miesvihaa tihkuvan pseudotieteen opiskelu miehiä viehätä.

"Miespuolisia hakijoita on hänen mukaansa ollut hyvin vähän."

Lain mukaan aliedustetun sukupuolen edustajia saisi houkutella ns. positiivisen diskriminaation keinoin. Tällaiseen ei ole jostain syystä ryhdytty.

Anonyymi kirjoitti...

Hämmentävä ilmiö yleistyy naisten deitti-ilmoituksissa: Katso kuva!

Seuranhakupalstoilla on iät ja ajat etsitty "päiväkahviseuraa", jossa lopullisena päämääränä on ollut saada taloudellista hyötyä uudesta deittikumppanista. Nykyään rahan perässä juoksevat yksinäiset eivät enää kaunistele sanojaan, vaan ilmaisevat suoraan, mistä on kyse.

Oheinen kuva on otettu treffiareena-nimisen sivuston printtiversiosta, joka julkaistiin perjantaina Keskisuomalaisessa. Kummassakin ympyröidyssä ilmoituksessa nainen etsii yli 60-vuotiasta miestä, joka voisi helpottaa naisen talousahdinkoa. Miesten hauissa ei ole vastaavia ilmoituksia.

Anonyymi kirjoitti...

Deittiguru väittää: Tällainen iskurepliikki on kaikkein tehokkain - muotoile omasi!

Anonyymi kirjoitti...

Seksiä lentokoneessa – erikoinen ystävänpäivätarjous

Monet miehet ja naiset rehvastelevat sillä, että ovat joskus liittyneet niin sanottuun Kymppikerhoon, eli harrastaneet seksiä lentokoneessa sen ollessa taivaalla. Alalle on ilmestynyt jo useampiakin yrittäjiä, jotka lennättävät ihmisiä seksilennoille.

Stara kertoi viime vuonna kuinka Las Vegasissa toimiva lentoyritys Love Cloud lennättää pariskunnan tai korkeintaan kuusihenkisen ryhmän Cessna 421 Golden Eagle -yksityiskoneella taivaisiin. Nyt sama yritys on ilmoittanut lennättävänsä pariskuntia tarjoushinnoilla Ystävänpäivänä. Lennätyksen hinta on ihmismäärästä ja lennon pituudesta riippuen 800 – 5.000 dollaria.

Yhtiön 33-vuotias perustaja Andy Johnson kertoo kokemuksen olevan pariskunnille hyvin romanttinen. Lentokone on sisustettu alaan liittyvillä materiaaleilla ja väreillä kuin hääsviitti konsanaan. Palvelu sisältää myös kondomit ja liukasteet sekä myös esimerkiksi suklaata ja kukkia.

Anonyymi kirjoitti...

Mies lensi nettideitin perässä yli 2 000 km – naisella oli feikkikuva, ja mitä sitten tapahtuikaan!

Anonyymi kirjoitti...

Brittiläinen rautakauppa varautuu köysien kovaan kysyntään eroottisen filmin takia

Fifty Shades of Grey -elokuvassa seksikumppani sidotaan monella rautakauppatuotteella. Ajatus herätti lukijoiden kokeilunhalun kirjan ilmestyttyä, ja rautakauppaketju uskoo myyntinsä kasvavan entisestään, kun elokuvaversio tulee valkokankaille.

Anonyymi kirjoitti...

Puolet aikuisista valehtelee kumppaneilleen syömänsä suklaan määrästä

Jos kumppanisi on kertonut sinulle vähentäneensä suklaan syömistä, hän saattaa puhua palturia.

Uusi brittitutkimus on selvittänyt, että lähes puolet aikuisista ovat valehdelleet kumppanilleen siitä, kuinka paljon suklaata syövät. Tutkimuksen mukaan suklaasta on vaikeinta luopua – hankalampaa kuin alkoholista, kofeiinista tai jopa seksistä.

British Heart Foundation (BHF) -hyväntekeväisyysjärjestön tutkimuksen mukaan kolmannes aikuisista on syönyt suklaata matkalla töistä kotiin ja lähes puolet ovat piilottaneet käärepaperit naamioidakseen suklaan syöntinsä todellisen määrän, kertoo Metro.

Tutkimus julkaistiin osana BHF:n kampanjaa rohkaita ihmisiä luopumaan suklaasta maaliskuun ajaksi ja keräämään varoja sydäntutkimukseen.

”Kutsumme kaikki suklaata rakastavat kaikkialla luopumaan suklaasta ja ottamaan osaa haasteeseen”, Tracy Parker BHF:lta kommentoi.

Anonyymi kirjoitti...

Kypsää erotiikkaa vuokra-asunnossa – tämä mainosvideo jakaa mielipiteet

VVO tuore televisiomainos on saanut monet hätkähtämään. Se on avoimen eroottinen eivätkä sen päärooleissa ole nuoret vaan kuusikymppinen pariskunta.

Mainoksessa mies vehtaa vaimonsa kanssa keittiössä, mutta kotona asuva täysi-ikäinen poika keskeyttää seksileikin ennen alkujaan. Aamupalalle tullut unenpöpperöinen poika ei huomaa mitään, mutta miestä jurppii.

Seuraavassa kohtauksessa senioripari asuukin jo kahdestaan, eikä leikki jää kesken, vaan pariskunta syöksyy makuuhuoneeseen.

Mainoksella VVO markkinoi Lumo-vuokrakotejaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tyttö arvosteli alatyylisesti tulevaa työtään – sai potkut Twitterissä

Yhdysvaltalainen tyttö sai työpaikan pitseriasta, mutta pesti oli tälle ilmeisen epämieluinen. Hän kirjoitti päivää ennen työn alkua alatyylisen twiitin, joka ei tulevan työnantajan sydäntä lämmittänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Parisuhde tuo mukanaan asuntolainan ja kulutusluottoja

Sinkuilla on selvästi harvemmin asuntolainoja kuin parisuhteessa elävillä suomalaisilla, selviää pankkikonserni Nordean teettämästä selvityksestä. Myös kulutusluottoja ja korttiluottoja on sinkuilla jonkin verran vähemmän kuin muilla.

Aikuisista suomalaissinkuista puolet pärjää ilman minkäänlaista lainaa. Sen sijaan parisuhteessa elävistä vain reilu kolmannes, 37 prosenttia, on lainattomia.

Sinkkujen asuntolainat ovat myös keskimäärin pienempiä kuin muiden suomalaisten.

Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.
Tilaa uutiskirje

Puolilla asuntolainaa ottaneista sinkuista lainan määrä on alle 50 000 euroa. Parisuhteessa elävistä vastaava pienehkö laina oli vain kolmanneksella.

Nordean sinkkuselvityksen toteutti TNS Gallup lokakuun lopussa. Selvityksessä haastateltiin 1561 iältään 18-65-vuotiasta suomalaista.

Anonyymi kirjoitti...

Portsarilla on 22 lasta eri naisten kanssa: "Makasin joka ilta uuden kanssa - se on ammattini vika"

Peter Rolfen elämä ei liene ollut helppoa. Näin voisi päätellä ainakin siitä, miten Rolfe raskaasta taakastaan puhuu.

Brittiläinen Peter Rolfe on tehnyt mittavan uran portsarina. Miehen mukaan hänen elämäntapansa on syypää hänen perhekokoonsa. Miehellä on 22 lasta 15:n eri naisen kanssa.

Rolfe puhuu tilanteestaan vakavana.

- Portsarina voit valita kaikista naisista. Päätät vain kenet otat. Jokaikinen portsari kertoo sinulle saman, jos kysyt. Minä vein aina eri naisen kotiin joka yö - ja jatkoin sitä pitkään, Rolfe harmittelee.

Nyt miestä kaduttaa. Hänellä on 22 lasta, eikä hän tunne suurinta osaa.

- En ole ylpeä siitä, mies sanoo.

Lähde: Mirror

Anonyymi kirjoitti...

EK:n asiantuntija: Naiset, tämä on hinta, jos haluatte miesten ansiotason

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johtava asiantuntija Heidi Marttila kirjoittaa EK:n blogissa, että miesten ja naisten todellinen palkkaero samasta työstä on pienempi kuin toisinaan luullaan.

Marttilan mukaan on totta, että työuran kokonaisansioita mitattaessa naiset jäävät miehistä jälkeen keskimäärin 20 prosenttia, mutta tämä ei ole hänen mukaansa koko totuus.

– Työmarkkinoiden jyrkkä jakautuminen sukupuolen mukaan on pääsyy siihen, että naisten ja miesten keskiansioiden tilastolliset erot näyttävät suurilta. Mitä tarkempaan ala- ja tehtäväkohtaiseen vertailuun mennään, sitä pienemmäksi sukupuolten välinen palkkaero kuitenkin kutistuu. Kun vertaillaan täsmälleen samasta työstä maksettavaa palkkaa, on voitu osoittaa että ”naisen euro” on kutakuinkin 97 senttiä. Eroa kurottavaksi siis edelleen on, mutta siitä ei saa yhtä hyviä otsikoita, eikä kansanliikettä tasa-arvotalkoisiin.

Marttilan mukaan ”tilastoharhaa” on myös siksi, että usein sekoitetaan keskenään palkka- ja ansiotaso.

– Miesten korkeampi ansiotaso selittyy sillä, että he yksinkertaisesti tekevät enemmän töitä kuin naiset. Sen lisäksi että eri alat jakautuvat jyrkästi naisten ja miesten kesken, naisten ja miesten työmarkkinat ovat eriytyneet voimakkaasti yksityisen ja julkisen sektorin töihin.

Marttila sanoo, että jos naiset haluavat päästä lähemmäs miesten ansiotasoa, heidän tulisikin suuntautua entistä enemmän yksityiselle sektorille ja siellä perinteisille miesvaltaisille aloille.

– Hintana tälle valinnalle olisi vähentynyt vapaa-aika, lyhyemmät lomat ja pidemmät työpäivät.

Naisen euro on 97 senttiä

Anonyymi kirjoitti...

Morsiamet kertovat: Nämä asiat avioliitossa pelottavat eniten

Anonyymi kirjoitti...

Seksituote ei antanutkaan räjähtäviä orgasmeja – 50 Shades of Grey -kirjailija oikeuteen

Anonyymi kirjoitti...

6 syytä miksi karvaiset miehet ovat kuumia

Anonyymi kirjoitti...

Mummo yritti saada miehensä villiksi – kävi apteekissa varkaissa

Anonyymi kirjoitti...

9 asiaa, joita kukaan ei kerro viisikymppisen miehen tapailusta

Anonyymi kirjoitti...

Aikuisen neitsyen kirjoitus leviää netissä: "Enää en pyytele anteeksi sitä, kuka olen"

Lisa Lo Paro on 23-vuotias yhdysvaltalainen nainen, jonka päätös menettää neitsyytensä elämänsä rakkaudelle on aiheuttanut monenlaisia kiinnostavia tilanteita. Julkaisimme käänteentekeviä paloja kokemuksista, joista nainen kirjoittaa Hello Giggles -sivustolla

Anonyymi kirjoitti...

Historia: Brittiavioliitto 1900-luvulla
24 pv jäljellä
Jakso 2/3
Kesto: 58 min
2/3. Rakastaa ja totella. 1960- ja 1970-luvuilla kapinoiva nuoriso, feminismi ja salliva yhteiskunta asettivat kyseenalaiseksi myös perinteisen avioliiton. Avioerojen määrä lähti huimaan nousuun. T: BBC
Esitetty: Ke 4.2.2015 klo 17.00 Yle Teema

Anonyymi kirjoitti...

Miley Cyrusin S&M-videolle mainetta – teos aikuisviihdefestareille

Kari Hurtta kirjoitti...

! » Itse juttu on feminisisellä paatoksella ja valheilla kuorrutettu. Mutta kommenttiosiossa on asiaa.

Oliko tuossa kommenttiosio?

Anonyymi kirjoitti...

Miksi 14-vuotias on liian nuori seksiin?

Olen 14-vuotias tyttö pääkaupunkiseudulta. Seksi kiinnostaa minua tosi paljon, ja haluaisin kokeilla sitä. Kaikki aikuiset kuitenkin hokevat, että 14-vuotias on liian nuori harrastamaan seksiä. En tajua tätä. Kuka voi päättää, onko toinen ihminen oikean ikäinen seksiin? Mistä muut ihmiset tietävät, sopiiko seksi minulle vai eikö? Mitä vahinkoa seksistä muka voi minulle olla? Eikö seksi ole hyvä asia?

Anonyymi kirjoitti...

Tästä johtuvat väärinymmärrykset miesten ja naisten välillä

Anonyymi kirjoitti...

Sinkku, tahdotko löytää elämäsi rakkauden? Deittiguru jakaa tärkeimmät vinkit

Sex & London City -blogin kirjoittaja Nixalina Watson kertoo brittilehti Metron sivuilla vinkkejä, kuinka löytää rakkaus vuonna 2015. Deittailuguru Watsonia on myös kutsuttu Lontoon Carrie Bradshawiksi, eli Sinkkuelämää-sarjan päähenkilöksi.

- Jos olet sinkku ja olet päättänyt, että tämä on sinun vuotesi löytää rakkaus, siihen on oikeasti mahdollisuus. Minulla on muutamia käteviä vinkkejä, joilla pääsee alkuun, kertoo deittailun asiantuntija.

Anonyymi kirjoitti...

"Miesliike ajaa myös naisten tasa-arvoa"

Eikö miesasiassa ole tarpeeksi työtä. Naisliike ajaa selvästi naisten asiaa (tai ainakin sitä, mitä se väittää naisten asiaksi). Miksi miesliike ei voisi tehdä samoin, ja keskittyä miesten asiaan, jota kukaan muu ei muuten aja? Naisten asian ajajaksi ilmoittautuminen sinetöi miesliikkeen aseman feministien myötäjuoksijoina. Siihen tämä asenne, jos se todella on rehellinen, väistämättä johtaa.

"Suomalaisen miesliikkeen monia keskustelunavauksia voi hyvällä syyllä pitää jopa naisvihamielisinä.."

Millä perusteella ja mitä avauksia? Tällainen heitto on pelkkää mustamaalausta. Mitään substanssia ei löydy, tietenkään.

"Militantti miesliike pitää meteliä"

Mistähän tämän militantin miesliikkeen löytää? Eipä ole sellaisesta kertynyt havaintoja.

"Tasa-arvo saavutetaan vain yhdessä toimimalla, jos saavutetaan. Tarvitaan yhtenäistä tasa-arvoliikettä."

Hurskas, mutta todella naiivi ajatus. Miksi ihmeessä naisliike, joka nyt pääsee yksin sanelemaan tahdin tasa-arvopolitiikassa, lähtisi tekemään yhteistyötä miesliikkeen kanssa? Miksi se luopuisi vallastaan vapaaehtoisesti? Toki naisliike voi olla valmis "yhteistyöhön", jossa se vie, ja miesliike seuraa vikisten perässä. Mutta se ei vie miesten asiaa mihinkään.

"Olisi hyvä, että miesten huono asema häiritsisi naisjärjestöjä yhtä paljon kuin meitä naisten asema"

Olisi varmaan niin, mutta nin ei ole, eikä tule olemaan. Toiveajattelu on ajanhaaskausta.

"Radikaalimmillakin keskustelunavauksilla on Paqvalinista kuitenkin sijansa."

Mistä avauksista tässä nyt puhutaan?

"Niitä ei yksinkertaisilla lakimuutoksilla korjata."

Itse asiassa korjataan. Tasa-arvolain ja asevelvollisuuslain muuttaminen sukupuolineutraaleiksi tekisi kerta heitolla Suomesta tasa-arvoisemman maan. Ei siihen muuta tarvita.

"Miehet eivät ymmärrä kohtelevansa naisia huonosti, Paqvalin sanoo.

– Miesten on kuitenkin helpompi päästä tiettyihin asemiin ja heitä kuunnellaan enemmän."

Mihinkä nämä väitteet perustuvat? Vaikuttavat täysin hatusta vedetyiltä. On se kumma, että miesliikkeen ydinsanoma näyttää olevan feministien myötäily. Eikö uskalleta muuta?

Miesliike ajaa myös naisten tasa-arvoa

Anonyymi kirjoitti...

Missä välissä yksinhuoltaja tekee töitä?

Anonyymi kirjoitti...

Wumo 11.2.2015

Anonyymi kirjoitti...

Työpaikan lomarohmuaja nappaa päältä parhaat loma-ajat

Oletko lähdössä hiihtolomalle? Jätätkö työpaikalle katkeran työkaverin, joka ei saanut haluamaansa hiihtolomaviikkoa vapaaksi? Loma-aikaruletissa ei ole pelkkiä voittajia. Yksineläjien mielestä heille jää perheellisten jämät.

Anonyymi kirjoitti...

Väitös: Liikkuvat pojat oppivat paremmin lukemaan

Välitunnilla paljon liikkuvat pojat oppivat paremmin lukemaan kuin paikallaan pysyvät, kertoo tuore väitöstutkimus. Myös koulumatkan kulkeminen kävellen tai pyöräillen edistää luku- ja laskutaidon kehittymistä.

Liikunnan myönteinen vaikutus näkyi tytöissäkin, mutta pojilla se oli selvempi.

Eero Haapalan tutkimuksessa oli mukana noin 200 lasta. Lukutaitoa ja matemaattista osaamista mitattiin ensimmäisen, toisen ja kolmannen luokan keväällä.

Tutkimuksessa ilmeni lisäksi se, että kehon suuri rasvapitoisuus heikentää liikuntataitoja, kuten juoksu- ja hyppytaitoja sekä tasapainoa.

Eero Haapalan väitöskirja tarkastetaan ensi viikolla. Se liittyy Jyväskylän yliopiston Alkuportaat-tutkimukseen ja Itä-Suomen yliopiston Lasten liikunta ja ravitsemus -tutkimukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä tiedät olevasi paatunut romantikko

Anonyymi kirjoitti...

Kehitysvammaisten ihmisten rakkaus puhutti: "Pitääkö ulkopuolisen ottaa vastuuta, kun aikuiset harrastavat seksiä?"

Susanna ja Tomi Tuominen kertoivat pian 20 vuotta kestäneestä avioliitostaan A2 Kehitysvammais-illan toisella puoliskolla. Parisuhde, seksi ja lasten hankkiminen puhuttivat studioyleisöä.

Anonyymi kirjoitti...

Naisyrittäjän vauvalaskun hinta 350 000 euroa: ”Onko tämä isänmaallinen tehtävä?”

Anonyymi kirjoitti...

"Missä välissä yksinhuoltaja tekee töitä?"

Ehkä olisi kannattanut panostaa parisuhteeseen, niin ei tarvitsisi yksihuoltajana itkeä?