keskiviikkona, syyskuuta 02, 2015

Reverse Sexism

The Reasons Reverse Sexism Doesn’t Really Exist

Sananen – Ne vie meiltä naiset

119 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija: Komean ei tarvitse panostaa seksiin eikä suhteeseen – ”Voivat aina vaihtaa uuteen” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Faktabaarin asiantuntijat eivät osanneet tutkia, onko sanonta "naisen euro on 82 senttiä" totta vai valetta Blogi US Pauli Sumanen 2.9.2015

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen yritys oli huti minultakin. joku täppä on väärin. Tässä uusi yritys:
Faktabaarin asiantuntijat eivät osanneet tutkia, onko sanonta "naisen euro on 82 senttiä" totta vai valetta Blogi US Pauli Sumanen 2.9.2015

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi petit minua?" Entisen pariskunnan rehellinen keskustelu raastaa – kyyneliltä ei voi välttyä

The And -projekti istuttaa kaksi ihmistä vastakkain. Tarkoituksena on, että he ovat toisilleen täysin rehellisiä. Yksi erilleen ajautuneista pariskunnista, Ali ja Andrew, käsittelivät vuosien jälkeen edelleen kipeää aihetta: pettämistä.

Oletko koskaan puhunut kumppanisi kanssa, mitä jos toinen pettäisi? Tai sitten parhaista muistoista, mitä olette yhdessä kokeneet? Miten rahaa tulisi oikeasti käyttää? Tai mikä on se todellinen syy, miksi olette yhdessä? Nämä edellä mainitut kysymykset ovat vaikeita, mutta juurikin sellaisia, joista olisi tärkeää puhua – ja näihin kysymyksiin The And -dokumenttiprojekti onkin halunnut löytää rehelliset vastaukset. Miten eri tavoin ihmiset kommunikoivat? Miten suhteet oikein syntyvät? Ja ennen kaikkea: miten ihmiset kokevat rakkauden parisuhteessa?

Anonyymi kirjoitti...

Onko sopimusseksi vieraan miehen kanssa pettämistä?
Missä menee pettämisen raja, jos seksistä toisten kanssa on yhdessä sovittu?


Aiemmin yhdessä asuneet Salla ja Timo ovat olleet kaukosuhteessa muutaman vuoden. Timon työ vie häntä usein ympäri maailmaa, ja Suomessa ollessaan hän joutuu usein pysyttelemään pääkaupunkiseudulla.

Salla taas työskentelee pohjoisemmassa Suomessa, joten pariskunnan välimatka on vähimmilläänkin useita satoja kilometrejä. Kuusi vuotta yhdessä ollut pari haaveilee yhteisestä tulevaisuudesta ja pitää jatkuvasti yhteyttä välimatkasta huolimatta.

Kun Timo otti vastaan työn kansainvälisessä yrityksessä, pari päätti, että heillä voisi olla erossa ollessaan seksisuhteita myös muiden kanssa. Päätös oli yhteinen ja yksimielinen.

Viime keväänä Sallalla oli lyhyt suhde toiseen mieheen. Sen jälkeen Sallan ja Timon suhde muuttui syyttelyksi ja riitelyksi, sillä Timon mielestä Salla petti heidän välisensä sopimuksen.

”Sovimme, että toisella voi olla seksiä toisen kanssa, mutta ei mitään tapailua”, Timo sanoo.

Sallan mielestä hän ei ole rikkonut sopimusta, sillä toinen mies oli hänelle vain seksiseuraa. Hän rakastaa Timoa aivan samoin kuin ennenkin ja luuli toimivansa heidän sopimuksensa puitteissa. Se, että hän tapasi toista miestä useamman kerran johtui siitä, että juttu toimi niin hyvin.

”En tiedä voinko enää jatkaa tässä suhteessa. Minua on loukattu todella pahasti. Salla on elämäni rakkaus, mutta hän petti minut”, Timo valittaa.

Salla suree tekemäänsä, mutta on sitä mieltä, että toimi sopimuksen puitteissa. Parin keskusteluyhteys on ollut katkolla alkukesästä lähtien, ja kumpikaan ei tiedä, mihin suuntaan tästä pitäisi jatkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Naiset kertovat: Pitäisikö seksiä harrastaa ensitreffeillä?
Monet haluavat tutustua henkilöön paremmin ennen seksin harrastamista, toiset haluavat "koeajaa" uuden tuttavuuden mahdollisimman nopeasti.


Naisilta on kysytty, kannattaako seksiä harrastaa ensimmäisillä treffeillä tai ensimmäisellä kerralla, kun tutustuu uuteen henkilöön. Vastauksista välittyy se, että jokainen nainen ja jokainen tilanne on erilainen:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko ikisinkku? Näistä merkeistä tunnistat itsesi

Sinkku vai ikisinkku – mitä eroa näillä termeillä oikein on?

Kun supersuosittu Ensitreffit alttarilla -sarjan toinen kausi pamahti ruutuun, termi ikisinkku vilahti keskustelun lomassa.

Mutta millainen on ikisinkku? Sinkku, joka ei löydä kumppania sitten millään, se ystävä joka ei koskaan seurustele tai jonka parisuhteet ajautuvat aina karille, vai ihminen, joka ei edes halua parisuhdetta?

– Ikisinkku on henkilö, joka valitsee muut asiat parisuhteen edelle, Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen kuvailee.

– Hänen kiinnostuksensa kohteet ovat toisaalla, hän viihtyy yksin, ja on hyvin itsenäinen. Parisuhteesta on niin paljon aikaa, että itsellisestä elämästä on tullut ykkösvaihtoehto.

Vaaranen muistuttaa, että ikisinkkuus voi olla myös tapa, josta ei edes haluta luopua.

Onko ikisinkkuna oleminen negatiivinen vai positiivinen asia?
– Ikisinkku herättää uteliaisuutta, joskus jopa kateutta. Moni ikisinkku elää vapaata ja mielenkiintoista elämää, ja vieläpä ilman kumppania! Hänellä on yksin viihtymisen taito, Vaaranen kuvaa.

– Jokainen ihminen ei kaipaa parisuhdetta yhtä voimakkaasti.

Anonyymi kirjoitti...

Mies hyppi alasti trampoliinilla ja nakutreenasi kodissaan – syheröistä juttua puidaan nyt hovissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

...
Tapaus päätyi oikeuteen kahden talon päässä asuvan perheenäidin tekemän rikosilmoituksen perusteella. Oikeudessa kävi ilmi, että ratkaiseva tapaus oli se, että perheenäidin aviomies näki miehen kerran hyppivän trampoliinilla alasti.
...
Kadulta ikkunaan on noin 15–20 metriä. Läheltä taloa on kuitenkin mahdotonta nähdä muuta kuin miehen yläruumis vyötäröön saakka.

Havainnot alastomuudesta tehtiinkin kauempaa kadulta, noin 50–70 metrin päästä. Todistajien mukaan mies ei ollut lähellä ikkunaa vaan kauempana huoneessa. Todistajat kertoivat miehen myös nousevan joskus korokkeelle seisomaan.

Asianajaja Mia Kavasto muistutti, ettei valaistuista sisätiloista voi tehdä tarkkoja havaintoja kadulle.

– 70 metrin päässä olevaan ihmiseen ei edes voi saada katsekontaktia, Kavasto arvioi.
...
Toinen naistodistajista on ammatiltaan psykologi. Hänen mukaansa miehen käytös noudatti tiettyä kaavaa. Esitutkinnassa nainen kertoi miehen esiintyvän ikkunassa torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin.
...

Anonyymi kirjoitti...

Älkää antako ilmaiseksi elämän eliksiiriä!:

Spermasta tehdään peräpuikkoja! - Viihdeuutiset - Seiska Live

Nipan ex-kihlattu: Ostin spermaa kymppitonnilla! - Petri Voutilainen - Käyttäjiltä - Seiska Live

Anonyymi kirjoitti...

Halun säilyminen parisuhteessa on tahtokysymys – näin seksielämä pysyy tyydyttävänä eri elämänvaiheissa

Useimmat ihmiset kaipaavat seksiä muodossa tai toisessa, elivät sitten yksin tai yhdessä. Hyvä seksi tukee niin henkistä kuin fyysistäkin terveyttä.

Millainen sitten on terve seksielämä ja miten siitä voi huolehtia?

Maailman terveysjärjestön WHO:n määritelmän mukaan seksuaalisuus ei ole yhtä kuin yhdyntä tai kyky saada orgasmeja. Se on keskeinen osa ihmisen persoonallisuutta, tapaa tuntea ja koskettaa. Hyvä seksi on nauttimista erilaisista virikkeistä ja aistimuksista itselle sopivalla tavalla, itseään tai muita vahingoittamatta.

Onkin mahdoton yleispätevästi rajata sopivaa tai riittävää määrää halua tai seksuaalisia tekoja.

"Voidaan puhua yleisemmin terveestä seksuaalisuudesta, joka tuottaa itselle ja toiselle iloa ja nautintoa", sanoo seksuaaliterapeutti Miguel Reyes Väestöliitosta.

Anonyymi kirjoitti...

"Feministinen" deittisovellus alkaa merkitä hyvin käyttäytyvät miehet – suosio kasvaa maailmalla

Kerroimme viime marraskuussa uudesta deittisovelluksesta Bumblesta, joka kutsuu itseään feministiseksi tai "kunnialliseksi" vaihtoehdoksi Tinderin kaltaisille sovelluksille.

Bumble on tällä välin kasvanut nopeasti: sovelluksessa on käyty jo viisi miljoonaa deittikumppanien välistä keskustelua, kertoo Techcrunch. Pikaisen kokeilun perusteella käyttäjiä alkaa löytyä Suomestakin.

Bumblen suurin ero Tinderin kaltaisiin sovelluksiin on, että naisen on Bumblessa aloitettava keskustelu. Mies ei siis voi aloittaa chattia, vaan aloite on aina naisilla.

Nyt Bumble on lisännyt vielä uuden ominaisuuden, jonka tarkoitus on sen mukaan lisätä luotettavuutta ja käytännössä palkita hyvin käyttäytyvät miehet.

Hyväksi käytökseksi Bumble laskee esimerkiksi sen, että käyttäjä ei sano kyllä kaikille tarjotuille profiileille, vastaa keskusteluihin asiallisesti ja ajallaan, eikä kerää yhtään ilmoitusta häiriköinnistä.

Näin käyttäytyvät käyttäjät voivat saada erikoisstatuksen, joka kertoo heidän olevan luotettavia sovelluksen käyttäjiä.

Tinderiin verrattuna Bumble on vielä kuitenkin pieni tekijä. Tinder on puhelinten sovelluskauppojen tuottoisimpia sovelluksia, ja sillä on kymmeniä miljoonia käyttäjiä eri puolilla maailmaa.

Useat sovellukset ovat yrittäneet horjuttaa Tinderin valta-asemaa, mutta yksikään ei vielä ole onnistunut.

Mutta entä hyvän käytöksen appsi, ehkä se sitten?

Anonyymi kirjoitti...

Yllättävä tutkimus: Tämä vartalotyyppi viehättää miehiä

Kumman näistä vartalomalleista luulisit miellyttävän miehen silmää? Tuore tutkimus yllättää

Kim Kardashianin ja Beyoncén muodot ovat saaneet käsittämättömän paljon huomiota. Näiden kahden julkkisnaisen marilynmaiset muodot miellyttävät miesten silmää. Moni nainen toivoisi, että oma rintavarustus oli muhkeampi tai lattapepun sijasta farkkuja komistaisi muodokas peppu.

Tässä peppujen ja ryntäiden tulvassa on vaikea uskoa, että miehiä saattaisi viehättää vähemmän muodokas naisvartalo. Näin kuitenkin on PeerJ-julkaisussa esitelty tutkimus väittää. Tutkimuksen mukaan miesten mielestä hoikka vartalotyyppi oli viehättävämpi. Miehet liittivät hoikkuuteen nuoruuden, hedelmällisyyden ja pienemmän sairausriskin. Heidän silmissään viehättävin naisten vartalotyyppi muistutti sitä, miltä huippumalli Kate Moss näytti 1990-luvulla. Pienirintainen, poikamainen ja luisevan hoikka.

Tutkimukseen osallistui 1300 miestä kymmenessä eri maassa. Jokaiselle tutkittavalle näytettiin 21 eri vartalotyyppiä edustavan naisen kuvat. Miesten tehtävänä oli järjestää naisten kuvat viehättävyyden mukaan järjestykseen. Tutkijoiden yllätykseksi miesten mieleen olivat hoikat naiset, joiden painoindeksi oli 19. Tulos oli jyrkässä ristiriidassa siihen tutkijoiden matemaattiseen malliin perustamaan ennakko-oletukseen.

Tulos on ristiriitainen myös muutama vuosi sitten Achives of Sexual Behavior -julkaisussa ilmestyneeseen tutkimukseen. Sen loppupäätelmä oli, että miestä miellytti naisen vartalon tiimalasimaisuus. Vyötärön ja lantion mittasuhteet toisiinsa verrattuna ajoi miesten mielessä tärkeydessä rintojen koon ja kasvojen viehättävyyden edelle.

Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella? Viehättävyys on ehdottomasti katsojan silmässä. Yksi viehättyy muodokkuudesta, toinen hoikkuudesta. Vartalotyypilleen kukaan ei voi mitään. Onneksi jokainen kelpaa.

Lähde: Medical Daily

Anonyymi kirjoitti...

Erositko? 3 merkkiä siitä, että saatat kärsiä parisuhde-burnoutista

Psychology Today -lehden mukaan työuupumukseen liittyvä kaava voi olla samankaltainen eron jälkeen.

Burnoutilla tarkoitetaan yleensä työuupumusta: kun pitkittyneen stressin seurauksena kehittyy häiriötila. Lääkärilehti Duodecimin mukaan työuupumuksen oireita ovat väsymys, mikä ei hellitä normaalilla levolla, kyynistynyt asenne työtä kohtaan sekä heikentynyt ammatillinen itsetunto.

Psychology Today -lehden mukaan myös parisuhteessa voi muodostua samankaltainen, työuupumusta muistuttava tilanne. Tilanne kehittyy, jos parisuhteen eteen tekee jatkuvasti työtä, joka ei kuitenkaan tunnu vaikuttavan tai edistävän mitään. Turhautumisen ja väsymyksen tunteet ottavat vallan.

Lehden mukaan ilmiön tunnistaa erityisesti parisuhteista eronneista, jotka kärsivät seuraavista oireista:

1. Treffikammo

Osa tuoreista sinkuista suhtautuu innostuneesti uusien ihmisten tapaamiseen. Toisille ajatus treffeistä tuntuu ristiriitaiselta ja epämukavalta. Molemmat reaktiot ovat luonnollisia juuri eronneille, mutta jos vahva vastenmielisyys jatkuu pitkän aikaa, se kertoo uupumisesta ja parisuhde-burnoutista, Psychology Today kuvailee. Lisäksi uupumisen merkki on se, jos edes ajatus uuden kumppanin löytämisestä ei tuota lainkaan iloa, eikä siihen enää usko.

2. Laimea tunne-elämä

Ero on kriisi ja siitä toipumiseen voi mennä pitkään. Suru ja viha vuorottelevat, pettymys ja epävarmuus tulevasta voivat hallita prosessia. Erittäin huolestuttavaa on, jos elämä tuntuu hyvin pitkään värittömältä. Hälytysmerkki on esimerkiksi se, ettei mikään tunnu enää miltään ja ilon tunteminen edes pienissä asioissa on vaikeaa.

3. Pinnalla vain huonot muistot

Kuviossa voi olla samankaltaisia polkuja kuin työelämän kokemuksissa: Jos työpaikkaa vaihtaa innostavan, uuden mahdollisuuden vuoksi, hyvät muistot aiemmasta työpaikasta ovat tasavertaisessa roolissa negatiivistenkin muistojen kanssa. Mutta jos työsuhde päättyy työuupumuksesta johtuviin syihin, stressaavimmat ja ylivoimaisimmat tilanteet saattavat olla päällimmäisiä muistoja. Parisuhteen päättymisessä voi toistua sama kaava: Jos muistelee ainoastaan riitoja, negatiivinen energia jää vaikuttamaan.

Tilanteesta voi nousta ja eheytyä, jos tunteita ja niiden syitä käydään läpi. Kun pahin kipu parisuhteen hajoamisesta alkaa hellittää, mennyttä suhdetta voi tarkastella eri tavoin: vahvistiko ero sinua? Auttoiko aiempi suhde hahmottamaan joitakin sellaisia asioita, joita tarvitset parisuhteessa, mutta mitä et saanutkaan? Nämä opit voivat auttaa paranemaan ja valmistavat sinua mahdolliseen uuteen suhteeseen, Psychology Today -lehti kertoo.

On myös tärkeää antaa itselleen aikaa ja unohtaa ympäristön luomat paineet. Voimaantuminen alkaa, kun saat uutta sisältöä elämään: Mieti millaisista asioista nautit aidosti, mikä saa sinut voimaan hyvin? Mitä teit mielelläsi, kun olit lapsi?

Anonyymi kirjoitti...

Feministi-lausunnot olivat liikaa - Lana Del Rey selitteli sanomisiaan: "Minun ei olisi pitänyt.."
Laulaja Lana Del Ray sai monet takajaloilleen lausunnoillaan.


-En ole erityisen kiinnostunut feminismistä, laulaja Lana Del Ray totesi viime vuoden lopulla.

30-vuotiaan laulajan lausahdus sai aikaan vastalauseiden myrskyn ja nyt nainen on selitellyt sanomisiaan V Magazinen haastattelussa.

-Jotkut ihmiset kuuntelevat musiikkia, eivätkä ajattele asiaa sen enempää vaan nauttivat vain kuulemastaan. Toisen taas kuuntelevat sanoituksia ja järkyttyvät: ”En ikinä anna tyttäreni kuunnella tällaista”, Lana Del Rey pohjusti.

-Todellisuudessa hienous on siinä, että nuoret voivat itse päättää, miten he suhtautuvat musiikkiin. Siksi sanoin, etten ole niin kiinnostunut feminismistä vaan tulevaisuudesta, laulajatar selitteli.

Laulajatar kertoi, ettei missään tapauksessa tarkoittanut, ettei naisten tasa-arvon ja -aseman eteen pitäisi tehdä töitä.

-Ajattelin, että se on niin itsestään selvää, ettei minun edes tarvise mainita siitä, Lana Del Rey sanoi.

Laulaja kertoi ymmärtäneensä, että olisi päässyt helpommalla, jos olisi jättänyt kaiken sanomatta.

- Minun ei olisi pitänyt edes ottaa asiaa esiin, nainen totesi.

Anonyymi kirjoitti...

Naisen haluttomuus voi johtua yksinkertaisista asioista - suomalaispsykologi kertoo
Asioista keskusteleminen on suomalaispsykologin mukaan parempi vaihtoehto haluttomuuden hoidossa kuin pilleripurkkiin tarttuminen.


Naisen haluttomuuden taustalla voivat olla monet eri tekijät. Psykologi ja parisuhdekouluttaja Kari Kiianmaan mukaan oiretta pitäisi selvittää tarkemmin kokonaistilanteen kannalta; onko haluttomuus parisuhteen tilanteeseen liittyvä asia vai onko taustalla asioita, jotka aiheuttavat estoisuutta naisen käyttäytymisessä?

Kiianmaa kertoo, että naisella voi esimerkiksi olla ikäviä kokemuksia liittyen seksuaalisuuteen. Nainen on voinut esimerkiksi kärsiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai häirinnästä. Myös perhetausta voi olla ahdasmielinen, minkä kautta voi tulla tietynlaista estoisuutta. Kaikki nämä voivat aiheuttaa haluttomuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Millainen penis on naisten mieleen? Tarkka senttimäärä selvitettiin
Miehiä on kautta aikojen mietityttänyt se, millaisesta peniksestä naiset pitävät. Nyt tuohon kysymykseen on saatu vastaus.


Jo vuosien ajan ihmisiä, etenkin miehiä on askarruttanut se, millaiset penikse ovat naisten mieleen. Nyt tuohon polttavaan kysymykseen on saatu ainakin jonkinlainen vastaus.

Brittitutkimuksessa naisille näyttettiin 100 erilaisen erektiossa olevan peniksen kuvaa. Tämän jälkeen sukupuolielimistä tehtiin 3D-mallit, jonka jälkeen naiset jakoivat penikset kahteen ryhmään. Toisessa sukupuoliemet, jotka vetoavat naisiin pitkää suhdetta ajatellessa ja toisessa ne, joita havitellaan yhden yön suhteisssa.

Tulosten mukaan parisuhteessa miehen peniksen ihannemitta on 16 senttimetriä. Yhden illan jutuissa havitellaan vain hivene pidempää, sillä tulos oli 16, 2 senttimetriä.

Vaikka nyt pöytään on lyöyty jonkinlaiset mitat, kannattaa muistaa, että suurimmalle osalle naisista koolla ei ole juurikaan väliä. Tärkeintä kun on se, miten sitä käytetään.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit ja uskottomat

Kauniit ihmiset elävät onnettomassa suhteessa.

Kaunis on rumaa huonompi puoliso – ja surkeampi myös sängyssä. Tähän lopputulemaan on päätynyt evoluutiopsykologian dosentti Markus J. Rantala. Rantalan mukaan hyvä ulkonäkö ei suinkaan takaa hyvää parisuhdetta. Hän sanoo, että vaatimattomalla ulkonäöllä varustetut ihmiset ovat sekä parempia puolisoita että petikumppaneita.

Miksi näin? Tämä tuntuisi sotivan sekä sosiobiologian että evoluutiopsykologian perusväittämiä vastaan. Mutta kun asiaa raapaistaan pintaa syvemmältä, päästään K/r-valinnan peruskysymykseen: määrä vaiko laatu? Tutkimustulokset selittää Rantalan mukaan kysynnän ja tarjonnan laki. Kauniit miehet ja naiset ovat kysyttyjä puolisokumppaneja, ja he pyrkivät panostamaan määrään. Kauneus on r-stategian aktiiva, ja se liittyy seksisuhteiden määrään. Jos on paljon kysyntää, on aina vara vaihtaa uuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Seksinmyyjä tarjoaa ”paljasta” – AL: Hullu ilmiö tuli Suomeen

Suomen seksibisneksestä on paljastunut hätkähdyttävä uusi ilmiö, kertoo Aamulehti.

Rikoskomisario Kenneth Eriksson Helsingin poliisista sanoo, että jotkut prostituoidut ovat lähteneet tarjoamaan suojaamatonta seksiä vähän tavanomaista isommalla korvauksella.

Syynä on sekä asiakkaiden taholta tuleva kysyntä, että laman myötä lisääntynyt kova kilpailu, joka lisää prostituoitujen riskinottoa.

Eriksson on erittäin huolestunut siitä, että osa prostituoiduista on alkanut tarjota suojaamatonta seksiä. Poliisi kertoo havainneensa vaarallisen ilmiön hiljattain.

– Kun on ylitarjontaa, asiakkaita kalastellaan erikoisuuksilla.

Alalla on ollut Erikssonin mukaan perussääntö, ettei seksiä tarjota suojaamattomana.

– Aiemminkin on tarjottu suojaamatonta suuseksiä, mutta nyt tarjotaan myös suojaamatonta yhdyntää. Se on täysin hullua toimintaa. En tiedä, miksi tällainen on tullut muotiin.

Suojaamattomasta yhdynnästä ei Erikssonin mukaan löydy netissä ilmoituksia, mutta poliisi on saanut asian tietoon oman kenttätyönsä kautta.

– On olemassa asiakkaita, jotka haluavat harrastaa seksiä ilman kondomia. Haluan kuitenkin painottaa, että suurin osa prostituoiduista ei suostu suojaamattomaan seksiin.

Poliisi kertoi aiemmin kesällä, että katuprostituutiosta on tullut aiempaa hyökkäävämpää, kun seksinmyyjät kilpailevat asiakkaista.

Seksinostajien uhkarohkeus on hurjaa, sillä riskit esimerkiksi hiv-tarjunnan saamiselle ovat aina olemassa.

Alkuviikosta kerrottiin, että poliisi etsii satoja seksinostajia, jotka ovat asioineet hiv-positiivisen prostituoidun luona.

Anonyymi kirjoitti...

Väitös: Kirjeet kertovat 1800-luvun naisten vahvasta roolista

1800-luvun saaristolaisperheen kirjeet kertovat naisten vahvasta roolista lasten kouluttamisessa, osoittaa FL, VTM Kirsi Keravuoren väitöskirja. Keravuori on löytänyt Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjallisuusarkistosta ja Turun maakunta-arkistosta laajan 1800-luvun perhekirjeenvaihdon, joka valottaa poikkeuksellisella tavalla saaristolaisten arkea, työtä ja elämäntapaa. Kustavilaisten Simon ja Wilhelmina Janssonin kirjeet kolmelle pojalleen nostavat esiin "tavallisten ihmisten" omat ajatukset ja kokemukset.

Keravuoren väitöskirja liittyy 1800-luvun itseoppineiden kirjoittajien tutkimukseen, joka on tuonut päivänvaloon eliittien ulkopuolisten kirjoitustaitoisten ihmisten tekstejä. Erityisesti koulua käymättömien naisten tekstit 1800-luvulta ovat harvinaisia. Väitös kuuluu Suomen historian alaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lukutaidottomat putoavat kärryiltä – joka kahdeksas poika kykenemätön opiskeluun

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila sanoo politiikan eriarvoistavan lapsia. Kurttilan mukaan lapsista on tutkimuksia pilvin pimein, mutta poliitikot eivät ota niitä tosissaan.

Muun muassa heikko lukutaito pudottaa osan nuorista pois opiskelusta ja työelämästä.

Kurttila kertoo tutkimusten karusta tuloksesta: joka kahdeksas 15-vuotias poika on lukutaidoton siinä mielessä, ettei kykene jatkamaan opintoihin, koska lukutaito ei riitä laajojen asioiden käsittelyyn. Puhutaan toiminnallisesta lukutaidottomuudesta, jossa nuori osaa lukea vain lyhyitä tekstejä tutusta aiheesta.

– Silloin ei synny lukutaitoa, jolla voisi jatkaa opintoihin tai työelämään, sanoo Kurttila.

Anonyymi kirjoitti...

Tapaatko kumppanisi vanhemmat ensimmäistä kertaa? 3 vinkkiä selviytymiseen

Uuden kullan perheen tapaaminen voi olla stressaavaa. Täydellisessä maailmassa meillä kaikilla olisi hyvät suhteet omiin vanhempiimme, mutta aina niin ei ole.


Uuden tai pidempiaikaisen kumppanin vanhempien tapaaminen ensimmäistä kertaa voi jännittää. Ei ole oikeaa kaavaa sille, missä vaiheessa suhdetta vanhemmat tulisi tavata. Uuden ihmisen tapaaminen herättää jokaisessa perheenjäsenessä erilaisia tunteita, mutta näillä vinkeillä pääset tilanteesta voittajana:

Anonyymi kirjoitti...

Piikojen historia löytyy käräjiltä – avioton lapsi vei aina raastupaan
Monelle kävi hassusti mutta ei välttämättä huonosti, kertoo piikatutkija Tiina Miettinen.


Ennen vanhaan aika monelle naiselle kävi hassusti, sanoo tutkija Tiina Miettinen.

Hän puhuu 1600- ja 1700-luvulla eläneistä länsisuomalaisista piioista. Miettinen on kirjoittanut heistä pro gradunsa, lisensiaattityönsä ja väitöskirjansa sekä tänä vuonna ilmestyneen Piikojen valtakunta -teoksen.

Miettinen innostui aiheesta Hella Wuolijoen Niskavuori-näytelmien ansiosta. Niissä on viitteitä Hauholla sijaitsevan Vuolijoen kartanon elämään. Miettisen äiti on kotoisin kartanon läheltä ja hänen vaarinsa kummitädin äitiä on väitetty Niskavuoren Malviina-piian esikuvaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Parit, jotka harrastavat paljon seksiä, ovatkin onnettomia

Tutkitut tulivat onnettomiksi, kun seksiä piti saada enemmän.

Mitä enemmän seksiä, sitä epätoivoisempi olo, väittää amerikkalainen tutkimus. Parit, jotka harrastivat muita enemmän seksiä, olivat epätoivoisempia kuin muut, kertoo Daily Mail. Tutkimuksessa kartoitettiin parien seksitottumuksia. Sitten puolia pareista pyydettiin yrittämään seksiä kaksi kertaa enemmän kuin heillä oli tavallisesti tapana kolmen kuukauden aikana. Muut tutkitut viettivät arkea normaaliin tapaan.

Parit eivät onnistuneet tuplaamaan seksinsä määrää, mutta he saivat kasvatettua sekstailuhetkien määrää 40 prosenttia tavallisesta. Se tarkoitti seksiä noin yhdeksän kertaa kuukaudessa. Tutkitut kävivät psykologisissa testeissä ja raportoivat päivittäin mielialastaan.

Tutkijat yllättyivät tuloksista.

- Useammin seksiä harrastaneet ihmiset kokivat vähemmän onnellisuutta ja seksuaalista nautintoa kuin muut, sanoo tutkimuksesta vastannut George Loewenstein.

Tutkijat selittävät asiaa esimerkiksi sillä, että ylimääräiset ponnistelut seksin saamisen vuoksi uuvuttivat tutkitut.

- Todennäköinen syy tuloksille on, että seksi muuttui ilosta velvollisuudeksi, Loewenstein sanoo.

Elätkö suhteessa ilman seksiä?
Elätkö sinä parisuhteessa, jossa ei ole seksiä? Miten seksittömyys vaikuttaa parisuhteen arkeen? Miten täytät seksuaaliset tarpeesi? Vai oletko onnellinen ilman seksiä?

Miltä seksitön parisuhde tuntuu sinusta? Pidätkö kumppanistasi kuitenkin? Mikä teitä kahta yhdistää huolimatta seksin puutteesta?

Entä kuinka kauan olette olleet yhdessä? Milloin seksi väheni suhteesta vai onko tilanne aina ollut sama? Miten suhde on muuttunut vuosien varrella?

Jätä kommenttisi alla olevaan kenttään ja laita mukaan myös nimesi ja ikäsi. Kyselyn tuloksia voidaan julkaista Ilonassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kysy seksistä: Olen onnellisessa parisuhteessa, mutta haluan parasta ystävääni

Olen 23-vuotias mies, ja olen yhdessä onnellisesti neljä vuotta nuoremman naisen kanssa. Suhteemme on kaikin puolin täydellinen, mutta tunnen vetoa parasta ystävääni kohtaan.
Tyttöystävässäni ei ole mitään vikaa, mutta paras kaverini on jollain tavalla erittäin vetovoimainen. Olen pettänyt tyttöystävääni kyseisen henkilön kanssa aiemmin, ja kerroin siitä tyttöystävälleni.

Selvitimme asian, mutta tuntuu ettei yksi kerta riittänyt vaan tunnen edelleen vetoa ystävääni kohtaan. Minua kadutti teko suunnatomasti koska rakastan tyttöystävääni, mutta tunnen silti halua toistaa virheen. Miten saan halut ystävääni kohtaan laantumaan?

Nimimerkki: Hämmentynyt, mies 23 vuotta

Anonyymi kirjoitti...

Tutkijoiden pulma – Suomesta ei enää löydy riittävästi parrattomia miehiä

Uuden tutkimuksen mukaan miehillä muodissa oleva tuuhea parta lisää naisten kiinnostusta heitä kohtaan. Tutkijoilla on viime aikoina ollut vaikeuksia löytää Suomesta tarpeeksi paljon parrattomia miehiä.

Suomalaisilla miehillä on syytä myhäilyyn: Äskettäin julkaistun tutkimuksen mukaan Suomessa viime vuodet muodissa olleet metsuriparrat houkuttelevat naisia.

– Tutkimuksessa selvisi, että jos miehellä oli tasainen tuuhea parta, se lisäsi puoleensavetävyyttä naisten silmissä. Jos parta oli harva ja huonosti kasvava, se vähensi puoleensavetävyyttä, kertoo australialaisen kollegansa tutkimuksen toteuttanut evoluutiobiologian dosentti Markus J. Rantala.

Useimpien naisten kiinnostusta vähensi erityisesti epätasainen parrankasvu. Jos leukaparta ja viikset eivät olleet kasvaneet yhteen, parta vähensi puoleensavetävyyttä erityisen paljon.

– Lyhyesti sanottuna partaa kannattaa kasvattaa, jos parta kasvaa hyvin. Jos parran kasvu on heikkoa, silloin on parempi ajaa parta kokonaan pois. Tulos ei liene naisille kovin suuri yllätys, Rantala toteaa.

Tutkija muistuttaa, että tutkimuksessa puhutaan aina keskiarvoista.

– Naisten välillä oli luonnollisesti paljon vaihtelua. Poikkeuksiakin siis on.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä naisen mielessä liikkuu yhden illan jutun jälkeen? Katso hupaisa video
Yhden illan jutun jälkeen herääminen samasta sängystä voi olla hyvin epämukava tilanne.


YouTubesta löytyy video, missä käydään läpi yhden illan suhteen jälkeen naisen elämässä tapahtuvia asioita. Kaikki alkaa siitä, kun nainen herää miehen vieressä lusikka-asennosta.

Anonyymi kirjoitti...

Seksikolumni: Miksi tuhlata aikaa seksin harrastamiseen?

En ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi esileikistä puhutaan niin paljon, sillä seksi voi olla äärimmäisen hyvää myös silloin, kun aktin hoitaa tehokkaasti.

Askmen.com-sivuston Jenny Blockinvinkit pikaseksiin osuivat ja upposivat. Uskomus siitä, että jokainen nainen kaipaa pitkällistä lämmittelysessiota ennen itse aktin alkamista, ei nimittäin pidä paikkaansa. Vaikka esileikistä jaksetaan varmasti puhua maailman hamaan tappiin asti, kannattaa muistaa se, että joskus sen voi hyvällä omatunnolla karsia ilman, että kumpikaan kumppaneista joutuu tinkimään mielihyvästä.

Kaikki naiset eivät yksinkertaisesti piittaa esileikistä, vaan odottavat seksiltäkin tehokkuutta ja nopeutta. Pikapanoissa on myös se etu, että näitä nautinnollisia hetkiä on helppo mahduttaa yksittäiseen päiväänkin useampi ilman, että koko päivän aikataulu kärsii. Nopeat seksisessiot voivat kitkeä myös haluttomuusongelman, sillä ei ole suuri uhraus heittäytyä seksin pauloihin muutamaksi minuutiksi, jos kumppani niin haluaa, vaikka omat halut eivät olisikaan huipussaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nainen antoi Tinderinsä isänsä käyttöön viideksi viikoksi - oppi tärkeän asian
Brittinainen antoi isällensä luvan käyttää hänen Tinderiään ja auttaa löytämään elämänsä miehen.


Brittinaisen vanhemmat ovat olleet yhdessä niin pitkään, että nainen koki, että hänen isänsä voisi olla hyvä apu kestävän suhteen löytämiseen. Niinpä hän opetti isälleen, kuinka Tinderiä käytetään, ja pian isä jo katseli sieltä miesten kuvia ja valitsi tyttärelleen sopivia miehiä.

"Oli kiinnostavaa, että hän ei kiinnittänyt minkäänlaista huomiota miehen ikään tai siihen, mitä he kertoivat itsestään. Hän valitsee miehet puhtaasti profiilikuvan perusteella ja sen, kuinka lähellä he asuvat minua."

Anonyymi kirjoitti...

Varo tätä seksiasentoa kännissä - järkyttävä kuvalinkki!

Seksi ja alkoholi voivat olla kavereita keskenään, sillä viini vapauttaa estoja ja voi myös voimistaa erektiota. Mutta kaikissa asennoissa seksi ja alkoholi eivät ole hyväksi.

Esimerkiksi niin kutsuttu ratsastaminen, jossa nainen on miehen päällä, voi aiheuttaa humalassa väärää koordinaatiota niin miehellä kuin naisellakin. Kuuluu naps: penis murtuu.

Se on ikävä tilanne, joka voidaan korjata vain kirurgisesti. Oikeammin kyse ei ole penismurtumasta, vaan paisuvaiskudosta ympäröivän valkokalvon repeytymästä, kirjoittaa Terveyden Asialla -verkkolehti.

Katso hurja kuva murtuneesta peniksestä

Anonyymi kirjoitti...

Huoltoasemalla hieraistiin silmiä – nainen tyydytti itseään tila-auton takaosassa

Birminghamilaisen huoltoaseman asiakkaat hieraisivat silmiään kaksi kertaa: Mustan tila-auton ovi oli sepposen selällään ja takaosassa, penkillä, oli liikettä.

Siellähän köhnötti puolialaston nainen, jolla oli ihan omaa kivaa surr-surr-laitteensa kanssa.

Ovella, ulkopuolella, seisoskeli mies, joka ilmeisesti yritti hieman peitellä näkyä. Hän kuikuili myös olkansa yli.

Siitä ei ole mitään tietoa, mitä oli tapahtumassa. Porukka tiettävästi häippäsi paikalta ennen viranomaisten tuloa. Silminnäkijä tarttui kännykkäkameraan ja ikuisti näytelmän myös videoksi, mutta se on poistettu Facebookista.

Anonyymi kirjoitti...

Miten deitti-ilmoituksissa välittyy käsitys henkilöstä?

Väitöstutkimus peilaa deitti-ilmoituksia kielitieteellisestä ja antropologisesta näkökulmasta.

Tomi Visakon tutkimuksen päähuomion kohteena on itsepromootioksi tai itsensä markkinoinniksi kutsuttu ilmiö eli se, miten itseä idealisoidaan suhteessa toisiin. Hän lähestyy deitti-ilmoitusten tekstilajia kulttuurisena työkaluna, jolla voidaan monin tavoin siivilöidä sosiaalista todellisuutta ja ihmistyyppejä toivottuun ja ei-toivottuun.

Visakko selvittää, millaisia inhimillisiä ominaisuuksia, arvottavia asenteita ja sosiaalisia suhteita ilmoitukset voivat välittää ja millaisten kulttuuristen uskomusten ja normien valossa niitä tulkitaan.

Tutkimus osoittaa, että deitti-ilmoitusten kirjoittamista ja tulkintaa koskevissa kulttuurisissa käsityksissä huomio keskittyy avoimesti arvottaviin ilmauksiin, esimerkiksi itsen kehumiseen ja toisten kritisoimiseen, ja näiden luotettavuuteen tai soveliaisuuteen. Usein kilpailevat käsitykset ovat varsin erisuuntaisia.

Sen sijaan monet deitti-ilmoitusten todellisuudessa yleiset ja epäsuoremmin arvottavat piirteet jäävät tyystin huomiotta. Niistä kielenkäyttäjät ovat usein vähemmän tietoisia.

– Tällaiset eri tavoin vinoutuneet kilpailevat uskomukset voivat osaltaan vaikuttaa siihen, että arvottava asennoituminen on ilmoituksissa samaan aikaan sekä odotuksenmukainen että ongelmallinen toiminto, Tomi Visakko sanoo väitöstiedotteessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Rakkautta tutkinut julkkislääkäri Emilia Vuorisalmi läksyttää treffailijoita: ”Se on minusta ongelma ja virhe”

Lääkäri ja tv-kasvo Emilia Vuorisalmi kirjoitti kirjan siitä, mitä aivoissamme tapahtuu, kun ihminen rakastuu tai kokee sydänsuruja. Sinkkuna elävä Emilia Vuorisalmi itse haaveilee rakkaudesta, joka kasvaisi pikkuhiljaa.
Tarvittiin avioero ja yksin jääminen, että Emilia Vuorisalmi alkoi kiinnostua tosissaan rakkaudesta. Vuorisalmi oli seurustellut teini-iästä saakka, kunnes kolmikymppisenä päätyi ensi kertaa aikuisiällään tilanteeseen, jossa maailmaa piti katsella sinkun silmin.

Yksinolo ei tuntunut hyvältä. Mutta sinkkuuden aikana koetut ikävät tunteet ja fyysiset oireet saivat hänet kysymään, mistä rakastuminen johtuu ja miksi se on välillä niin vaikeaa.

Vastauksia lääkäriksi opiskellut Vuorisalmi alkoi etsiä neurotieteestä. Hän kokosi pohdintansa populaaritieteelliseen esikoiskirjaansa Sekaisin LOVEsta (Otava), joka ilmestyi kauppoihin viime viikolla. Kirjan pohjaksi Vuorisalmi perehtyi omien kokemustensa lisäksi muun muassa neurofysiologisiin ja evoluutiopsykologisiin rakkaustutkimuksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Sinkku! Estätkö itse itseäsi löytämästä kumppania?

Etkö ole vielä löytänyt sielunkumppania, vaikka saattaisit kovastikin sellaisen rinnallesi haluta? Siinä tapauksessa kiinnitä huomiota omiin käytösmalleihisi.

Koetko olevasi se lähipiirisi sinkku, joka ei löydä rinnalleen elämänkumppania saatikka onnistu luomaan parisuhdetta? Et varmastikaan ole ainut. Mutta milloin ja missä tilanteessa sinkun tulee huolestua siitä, löytyykö kumppania?

– Parisuhde ei tietenkään ole velvollisuus. Mutta jos parisuhteeseen haluaa, voi miettiä näitä kysymyksiä, Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen listaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sinkku, uuvuttaako Tinder-oravanpyörä? Deittiuupumus muistuttaa työuupumusta

Kun deittailusta katoaa jännitys ja flirtti ja tilalle tulee kyynisyyden ja toivottomuuden tunteita, kyse voi olla deittiuupumuksesta, kertoo Väestöliiton Parisuhdekeskus. Sen sinkuille tekemässä nettikyselyssä ilmeni, että oireet muistuttavat työuupumuksen oireita: väsymystä, uniongelmia, jännittyneisyyttä ja ylikierroksilla käymistä.

Yleisiä kokemuksia ovat myös alakulo ja arvottomuuden tunteet sekä erilaiset fyysiset oireet kuten päänsärky, ruokahaluttomuus ja seksuaalisen halun väheneminen.

Useimmiten uupumus liittyi nettideittailuun ja Tinder-palvelun käyttämiseen.

Tuloksia tulkinnut psykologi Elina Nurminen mainitsee uupumuksen olevan yhteydessä enemmän tunne-elämään kuin liialliseen treffien määrään. 78 prosenttia vastaajista koki uupumuksen johtuvan turhautumisesta, kun sopivaa kumppania ei deittioravanpyörässä löydy.

Uupumuksen taustalla on myös torjutuksi tulemisen ja yksin jäämisen pelkoa. Vastaajat kokivat uupumuksen vaikuttavan elämän muihinkin osa-alueisiin kuten työhön, harrastuksiin ja ystävyyssuhteisiin.

Vastaajat olivat hakeneet tukea tilanteeseensa ystäviltä, sukulaisilta, keskustelupalstoilta ja ammattiauttajilta, mutta yli kolmannes koki, ettei uupumukseen löytynyt helpotusta. Yli puolet kuitenkin koki, että treffitauko helpotti oloa.

Anonyymi kirjoitti...

Yleisimmät parisuhdeongelmat listattiin – seksi ja raha eivät mukana

Jokainen parisuhde on erilainen ja jopa samat ihmiset ovat toisten ihmisten kanssa erilaisia. Kaikissa suhteissa on yleensä jonkin verran ongelmia tai haasteita varsinkin silloin, kun parisuhde tai avioliitto on kestänyt jo monta vuotta.

Parisuhdeterapeuttina toiminut Laura Young paljasti Huffington Post -lehdelle, mitkä ovat pariskuntien yleisimpiä ongelmia. Moni voisi kuvitella, että parisuhteissa yleisimpien ongelmien ja riidanaiheiden joukkoon pääsisivät seksi ja raha, mutta näin ei kuitenkaan psykoterapeutti Laura Youngin mukaan ole.

Suurin ja yleisin ongelma parisuhteissa ja avioliitoissa on kommunikaatio ja sen puute. Kun ihmiset tuntevat hyvin toisensa, he alkavat olettamaan tietävänsä mitä toinen haluaa tai ajattelee, minkä vuoksi syntyy paljon kommunikaatiokatkoksia.

Toiseksi yleisin ongelma oli se, että pariskunta ei enää tee tarpeeksi hauskoja asioita yhdessä, minkä lisäksi parisuhteelle ja yhdessäololle ei anneta tarpeeksi aikaa. Neljäntenä ongelmien listalla oli se, että toinen osapuoli kokee toisen olevan liian herkkä tai täysin tunteeton. Viidenneksi yleisin ongelma oli pariskunnan riippuvaisuus toisistaan, jolloin omat ystävyyssuhteet ovat alkaneet kärsimään.

Anonyymi kirjoitti...

Miksei mieheni ole lainkaan mustasukkainen minusta? Miehet vastaavat

"Entä, jos suhteen toinen osapuoli ei ole ollenkaan mustasukkainen?

Mieheni ei välitä siitä, että minulla on miespuolisia ystäviä, ja saatan useinkin majailla heidän luonaan. En kyllä anna mustasukkaisuuteen mitään aihetta, mutta silti asia joskus mietityttää, etenkin kun itse saatan olla joskus kovinkin mustis enkä ehkä itse antaisi toisen yöpyä vähä väliä muiden naisten luona! Eikös pieni mustasukkaisuus olisi ihan tervettä ja toivottavaa?" kysyy nimimerkki flikka.

Anonyymi kirjoitti...

Naiset kertovat: tätä asiaa häpeän puolisossani

Et ole ainut, jota nolottaa nähdä puolisonsa tanssilattialla.
Mauttomat vitsit, nolot vaatteet vai liikenteessä mesoaminen? Kysyimme naisilta, mikä kumppanissa hävettää. Näin he vastasivat:

Anonyymi kirjoitti...

Mies esitteli kohutun 48-senttisen peniksensä – kuin aikuisen käsivarsi

Kerroimme aiemmin meksikolaismiehestä, jolla on yksi maailman pisimmistä peniksistä. 52-vuotias Roberto Esquivel Cabrera on ollut aiheesta vaitonainen, sillä hänen mukaansa liian pitkä penis on aiheuttanut hänelle vain murheita.

Nyt vaikuttaisi siltä, että varattoman miehen tekemä paljastus kannatti, sillä hänelle on tehty paljon rahakkaita tarjouksia pitkän peniksensä esittelemisestä. TMZ-viihdesivuston mukaan muun muassa Vivid Entertainment -tuotantoyhtiö on tehnyt miehelle tarjouksen aikuisviihde-elokuvasta. TMZ on saanut käsiinsä videon, jossa Cabrera esittelee miehuuttaan. Videon luonteen vuoksi emme sitä julkaise, mutta K18-video löytyy amerikkalaismedian verkkosivuilta.

Tähän asti Cabrera on pitänyt 48-senttistä penistään kirouksena, sillä liian suuri penis on karkottanut kaikki naiset hänen ympäriltään ja sen lisäksi hän on menettänyt työkykynsä. Nyt hänen suhtautumisensa on todennäköisesti muuttumassa, sillä peniksensä avulla hän voi tienata omaisuuden. Ehkäpä jonain päivänä miehellä on varaa hänen haaveilemaansa korjausleikkaukseen, jossa peniksen kokoa pienennettäisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Uhrit kertovat: kyllä miehenkin voi raiskata

Miehet kertovat, mitä heille tapahtui ja mitä siitä seurasi.

- Mieskäsitykseemme ei oikein vieläkään näytä kuuluvan se, että mieskin voi joutua seksuaalisesti hyväksikäytetyksi tai raiskauksen uhriksi, sanoo Lounais-Suomen aluejohtaja Tiina Rantanen Rikosuhripäivystyksestä.

Siksi miehiin kohdistunut seksuaalinen väkivalta on vielä enemmän piilossa ja vielä syvemmälle kätkettyä kuin naisiin kohdistunut seksuaalinen väkivalta.

Anonyymi kirjoitti...

Nainen! Testaa, selviäisitkö sinkkuna 1600-luvulla

1600-luvulla terve kolmekymppinen uranainen oli

sinkkumiehen unelma tilattomien yhteiskuntaluokassa. Onnistuisiko sinulta sinkkuelämä entisajan malliin?
Nykysinkkunaisten ja 1600-luvun sinkkunaisten elinympäristöt ovat muuttuneet navetoista ja heinäpelloista nettitreffeiksi ja jumppasaleiksi, mutta sitä oikeaa sinkut etsivät silloin niin kuin nytkin – omaa uraansa unohtamatta.

Historiantutkija Tiina Miettinen valottaa uudessa kirjassaan Piikojen valtakunta 1600-luvun piikojen elämää, joka ei ollutkaan niin synkän ankeaa kuin aikaisemmat tutkimukset ovat antaneet ymmärtää. Piiat tekivät uraa siinä missä nykyiset toimistonaisetkin, eivätkä he olleet niin alisteisessa asemassa kuin on kuviteltu.

Käräjäjuttujen tuomiokirjojen perusteella piiat on nähty olosuhteiden uhreina, joita pahimmissa tapauksissa talon isännät käyttivät hyväkseen.

Väitöskirjassaan piikuutta tutkinut Miettinen kuitenkin huomasi, että valtaosa piioista ei kohdannut uhkaa elämässään, vaan osa jopa onnistui parantamaan elämänlaatuaan.

Piiat olivat vanhanajan nuoria naisia, jotka halusivat parisuhteen, turvatun talouden, kehittää itseään ja nähdä maailmaa kotikylän ulkopuolella. Muutto piikomaan naapurikylään tai jopa ulkomaille, kuten Tukholmaan, Riikaan tai Tallinnaan, tarjosi itsenäisyyttä ja mahdollisuuksia parempaan elämään.

Anonyymi kirjoitti...

Anna seksiä, vaikket haluaisi – onko siinä oikeasti mitään järkeä?

– Kritisoin ammattilaisia, jotka antavat ymmärtää, että on pakko antaa, seksologi Maaret Kallio toteaa.
Loppukesästä on tullut harvinaisen selväksi viesti siitä, miten seksiä pitäisi harrastaa. Gynekologi Anneli Kivijärvi totesi Suomen Kuvalehden haastattelussa, että seksiä pitäisi antaa aina, kun kumppani haluaa. MTV taas kertoi tanskalaisen seksuaalineuvojan usuttavan naisia ottamaan joka päivä miehensä peniksen suuhunsa kahdeksi minuutiksi. Pitäisikö tästä päätellä, että seksiä pitäisi harrastaa ja kumppaniaan hyväillä, vaikka yhtään ei tekisi mieli?

– En missään nimessä suosittele! Olen aivan päinvastaista mieltä, psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio hengähtää.

Seksin harrastaminen ilman omaa halua on hänen mielestään lyhytnäköistä eikä ratkaise esimerkiksi parisuhteen haluttomuusongelmaa, siis sitä, että toinen haluaa ja toinen ei.

– Kritisoin ammattilaisia, jotka antavat ymmärtää, että on pakko antaa. Seksuaalisuus on niin herkkä ominaisuus ihmisessä ja asia parisuhteessa. Seksiä voi harrastaa muutaman kerran tällä tavalla suorittaen, kuurona omalle keholle, mutta lopulta sen hinta parisuhteelle on kova.

Anonyymi kirjoitti...

7 merkkiä siitä, että suhteesi uhkaa muuttua seksittömäksi
Onko lauseesta "ei tänään kulta" tullut jokailtainen kotonasi? Asiaan kannattaa puuttua hyvissä ajoin.


Tunnetko olevasi puolisosi kanssa ennemminkin kämppis? Lue alta kuusi merkkiä, joista voit aavistaa olevasi matkalla kohti seksitöntä suhdetta ja ohjeet, kuinka korjata tilanteet ennen kuin on liian myöhäistä

Kari Hurtta kirjoitti...

!Mies hyppi alasti trampoliinilla ja nakutreenasi kodissaan – syheröistä juttua puidaan nyt hovissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tuo "Sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen" on ihastuttava, voidaan syyttää milloin halutaan. Pykälä on erinomaisen epämääräinen eikä sano mikä on rangaistavaa.

Homo kirjoitti...

Florida BT-1000 Murder, Dismembers, Then Bar-B-Ques Her Husband Because He Wanted A Divorce! - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Woman Murders Her Husband On Their Wedding Day - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Black Mom Explains Why Her 2 Kids She Tortured, Murdered Placed In The Freezer Deserved It! - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Mother accused of child abuse - YouTube

Citrus County toddler severely abused and neglected, mother arrested - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Kertausten määrä kolminkertaistui: Nämä ovat reserviläisten yleisimmät syyt kieltäytyä

Kertausharjoituskäskyyn voi hakea peruutusta tai vapautusta. Yksittäinen tärkeä päivämeno voi hoitua anomalla lomaa.
Tänä vuonna Puolustusvoimat käskee kertausharjoituksiin 18 000 reserviläistä, mikä on yli kolme kertaa enemmän kuin edellisvuosina. Perjantaina päättyi syksyn suurin maavoimien kertausharjoitus, johon osallistui noin 2 300 henkeä.

– Kertausharjoituksista ei voi millään perusteella kieltäytyä, vaan kutsuttu henkilö voi hakea peruutusta tai vapautusta, kertoo Uudenmaan aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Juho Raulo.

Raulo kuitenkin kiittelee reserviläisten useimmiten muistavan, että heillä on velvollisuus osallistua kertausharjoituksiin.

Kertausharjoituskäskyn peruutuksen voi saada terveydentilan perusteella, pysyvän ulkomaille muuton vuoksi tai jos on hakeutunut reservissä ollessaan täydennyspalvelukseen, eli siviilipalvelukseen.

– Jos tällaiset tiedot eivät jostain syystä ole kulkeutuneet meille, niin kertausharjoituskäsky voidaan peruuttaa. Henkilö on voinut vaikka halvaantua pysyvästi autokolarissa, mutta meille ei ole tullut siitä tietoa, kertoo Raulo.

Anonyymi kirjoitti...

Huolestuttava ilmiö seksibisneksessä: ”Tarjonta kuin halpatavaratalossa”

Poliisin tietoon on tullut viime aikoina useampia tapauksia, jossa prostituoitu on myynyt suojaamatonta seksiä.
Suomen huono taloustilanne vaikuttaa myös seksibisnekseen. Helsingin poliisin rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson työskentelee järjestäytyneeseen rikollisuuteen keskittyneessä yksikössä, jossa hän on päässyt luotettuun asemaan prostituoitujen keskuudessa.

– Seuraamme tilannetta alalla, ja siitä on tullut selkeitä viitteitä, että suojaamatonta seksiä tarjotaan. Sitä näkee välillä ilmoituksissakin, kertoo Eriksson.

– Aina on ollut ihmisiä, jotka suostuvat suojaamattomaan seksiin rahaa vastaan, mutta se on yleistynyt ja nyt on vähän enemmän näitä tapauksia tullut, Eriksson jatkaa.

Seksialan kirjoittamaton sääntö on Erikssonin mukaan ollut, ettei seksiä tarjota ilman kondomia.

– Se on turvallisuuskysymys. Muut prostituoidut karsastavat tätä ilmiötä, kun ovat saaneet kuulla, että tällainen on lisääntynyt, hän sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Seksuaaliterapeutti: ”Tämän hormonin puute voi viedä seksihalut"

Kilpirauhasen vajaatoiminta yleistyy iän myötä. Erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäki uskoo, että sairaus vaikuttaa seksuaalisuuteen.
Kilpirauhasen vajaatoiminta on aika yleistä, ja sen esiintyvyys lisääntyy iän karttuessa. Sairaus voi aiheuttaa hyvin monenlaisia oireita, yleisimpiä ovat väsymys, vetämättömyys, jopa masennus ja painonnousu. Erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäki lisää oireiden listaan myös seksuaalisen haluttomuuden.

– Sairauteen liittyvä väsymys voi myös omalta osaltaan vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen. Limakalvojen kuivuus sukuelinten alueella voi liittyä ikääntymisen aiheuttamaan hormonitoiminnan hidastumiseen, mutta kilpirauhasen vajaatoimintakin aiheuttaa sitäkin, Mäki huomauttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sanni Grahn-Laasonen ei tytöttelystä hätkähdä

Ministeri Sanni Grahn-Laasonen jakaa mielipiteitä. ”En ole arvostelulle immuuni, mutta huomaan kestäväni sitä hyvin”, hän sanoo.

Ilmekään ei värähdä, kun opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen vastaa kysymykseen, miltä ikään ja sukupuoleen kohdistunut vähättely on hänestä tuntunut.

”Kun tekee asioita, jotka tuntuvat oikeilta, on itsensä kanssa turvallisilla vesillä.” ”En ole arvostelulle immuuni, mutta huomaan kestäväni sitä hyvin.”

Tämä on tyypillistä poliitikko Sanni Grahn-Laasosta.

Hän ei suin surminkaan halua solahtaa nuoren vihaisen naisen rooliin eikä suostu uhriutumaan. Ei sano ääneen, että tytöttely ottaa aivoon. Eikä hermostu julkisesti, vaikka häntä päin naamaa sukupuolen takia
vähäteltäisiin. Vesi hanhen selästä, kuten vanha sananlasku kuuluu.

Muut kyllä ovat hermostuneet. Heinäkuussa muusikko Ismo Alanko improvisoi Helsingin Sanomien pyynnöstä kulttuuriministerille kysymyksen Pori Jazzeilla. Alanko aloitti näin: ”Mua askarruttaa aika paljon sellanen, että kun sä olet tollanen nuori, kaunis, sirpsakka, pieni tyttönen...”

Haastattelusta tehdyssä videotallenteessa näkyy, kuinka ministerille tyypillinen hymy hyytyy Alangon esittämän adjektiivikimaran edetessä. Tilalle nousee myötähäpeän sävyttämä ilme, jonka Grahn-Laasonen kuitenkin nopeasti pyyhkii kasvoiltaan. Jälkeenpäin Alanko selittää julkisuudessa yrittäneensä olla humoristinen ja pyytää anteeksi.

Kuukausi tapahtuman jälkeen haastattelen ministeriä hänen työhuoneessaan opetusministeriössä. Kysyn Sanni Grahn-Laasoselta, mitä hän ajatteli, kun rokkarin huulilta alkoi tippua viittauksia ministerin ikään, sukupuoleen ja ulkonäköön.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko toivoton romantikko? Rakkauselämässä sinulla on parhaat mahdollisuudet
Romantikkoja pidetään usein naiiveina ja epärealistisina.


Saatat saada osaksesi naureskelua ja vähätteleviä kommentteja, jos olet ystäväpiirisi toivoton romantikko. Romantikkoja ei tule kuitenkaan väheksyä, sillä rakkauselämässä he menestyvät monin tavoin:

Anonyymi kirjoitti...

Miten pojat menestyisivät koulussa? Oppilaat ja asiantuntijat kertovat
Tytöt saavat parempia numeroita kaikissa aineissa. HS kysyi asiantuntijoilta, miten poikia voisi auttaa.


Tytöt pärjäävät peruskoulussa poikia paremmin kaikissa aineissa. Päättötodistuksen numerot ovat korkeampia paitsi jokaisessa lukuaineessa äidinkielestä matematiikkaan, myös kaikissa taito- ja taideaineissa käsityö ja liikunta mukaan lukien.

Näin kertoo Suomen Akatemian vielä julkaisematon MetrOP-tutkimus, jossa selvitettiin Helsingin seudulla asuvien yhdeksäsluokkalaisten päättöarvosanoja ja heidän sijoittumistaan toiselle asteelle.

Ensimmäisellä luokalla eroja ei juuri ole, mutta alakoulun päättyessä ne ovat selviä. Yläkoulun aikana erot vain vahvistuvat.

Näyttää siltä, että peruskoulu on luonut tyttöjä ja poikia eriyttävän rakenteen, jota on vaikea murtaa.

HS kysyi asiantuntijoilta keinoja, miten kehityksen suunta käännetään. Miten pojat saadaan menestymään peruskoulussa paremmin?

Pitääkö arviointia muuttaa?

Helsingin yliopiston koulutuksen arviointikeskuksen johtaja, apulaisprofessori Risto Hotulainen:

"Perinteinen koetilanne on edelleen kielen monipuolista käyttöä, ja tytöt ovat kielellisesti parempia. Päättelytaidoissa sukupuolten välillä ei ole eroa, joten suoritusten pitäisi olla linjassa. Mittareita tulisi muuttaa niin, että heikommilla kirjoittamistaidoilla voi ilmaista osaamistaan."

Koulutuksen arviointikeskuksen erityisasiantuntija Sirkku Kupiainen:

"Vaatimusten pitäisi olla selvemmät ja arviointi läpinäkyvämpää. Kun tyttö ja poika saavat kokeesta saman numeron, tyttö saa todistukseen paremman arvosanan siksi, että hän viittaa tunnilla enemmän. Tämä syö pojan motivaatiota. Kannatan valtakunnallisia päättökokeita. Arvostelu on oppilaan oikeusturvakysymys. Yhdysvalloissa vanhemmat olisivat jo vieneet asian oikeuteen."

Opetusneuvos Irmeli Halinen Opetushallituksesta:

"Arviointikriteerit ovat olemassa, ja opettajan velvollisuus on selvittää ne huoltajalle. Ongelma on, että joillakin opettajilla on yhä päässään vanhentuneita käytäntöjä. En kannata valtakunnallisia kokeita. Niihin liittyvä stressi tuskin parantaisi poikien selviytymistä."

Anonyymi kirjoitti...

Miksi nainen teeskentelee orgasmia?

Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan jopa 26 prosenttia naisista teeskentelee orgasmia säännöllisesti. Miksi?

News.com.au-sivuston seksiasiantuntija Desiree Spierings valottaa syitä.

Yksi niistä löytyy aivoista: psykologiset syyt voivat syödä nautintoa. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi ulkonäköpaineet, huoli siitä mitä kumppani oikeasti haluaa sekä paineet saada orgasmi. Nautintoa myös teeskennellään, koska vaikkapa äänekkään voihkimisen uskotaan kuuluvan asiaan. Spierings varoittaa, että median ja pornon välittämä kuva seksistä keskittyy miehen nautintoon ja voi sen vuoksi antaa väärän kuvan seksistä.

- Seksi on pitkälti opittua käytöstä, jos jos opimme seksuaalisuuden pornoa katsomalla, voi se aiheuttaa ongelmia oikeassa tilanteessa makuuhuoneessa, kuvailee Spierings.

Naisen nautinto voi olla jäädä pornossa sivurooliin, ja lisäksi kauniskroppaisten näyttelijöiden katsominen aiheuttaa monelle ulkonäköpaineita. Jopa 80 prosenttia australialaisnaisista pitää itseään liian lihavina seksiin.

Ehkä vielä useammin orgasmin teeskenteleminen johtuu siitä, ettei nainen saa sellaista seksiä kuin oikeasti haluaisi. Vain osa naisista saa orgasmin pelkästään emätinyhdynnässä. He kaipaavat myös esimerkiksi klitoriksen stimuloimista. Seksiterapeuttinakin toimiva Spierings yrittääkin saada asiakkaansa sisäistämään, että seksi on muutakin kuin yhdyntä. Esileikkiin satsaaminen kannattaa.

Orgasmivaikeudet voivat johtua myös siitä, ettei nainen ymmärrä omaa kehoaan ja sen toimintoja. Esimerkiksi kasvatus on voinut aiheuttaa seksuaalisia estoja, joiden vuoksi nainen ei itsekään tiedä mikä oikeasti toimii. Spieringsin mukaan näissä tapauksissa paras keino on tutustua itseensä itsetyydytyksen avulla.

- Masturboimalla voit oppia, mistä pidät tai et pidä, ja kuinka kehosi reagoi stimulaatioon. Tämä voi saada sinut ymmärtämään itseäsi seksuaalisena olentona, mikä taas voi olla vapauttavaa makuuhuoneessa.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisilotyttö haaveilee jetset-urasta: “Keikasta kymppitonni

Ilotytön arjesta blogia kirjoittava suomalaisnainen on päättänyt, että hänestä tulee vielä joku päivä luksus-escort. Nainen haikailee ulkomaille töihin. Englannissa hänellä on tuttava, joka kuulemma tienaa 30 000 euroa kuukaudessa, sillä hänellä on asiakkaina huippuliikemiehiä, esimerkiksi omanilainen sheikki.

Mutta eipä tässäkään vielä kaikki. Tuttava on kertonut omista tuttavistaan, jotka ovat lemmen ammattilaisten jetset-piiriä. Suoranaisia huorien supertähtiä.

Suomalaisilotyttö kirjoittaa:

-Hänen eräs tuttavansa on todellinen high class super hyper jetset horo. Nyt tulee kuumaa settiä, uskokaa tai älkää. Tämä nainen tienaa omaisuuksia ja lentelee ympäri maailmaa kuin supertähti. Hänellä on superklassinen olemus, hyvä sivistystaso ja koulutus, hän muuntautuu jakkupukunaisesta seksitiikeriksi alta aikayksikön. Hän laskuttaa keikoista kymppitonnin ja silleen. Lennot tietenkin maksetaan. Ja olen minä vähän naureskellut kun olen hänen nettisivuillaan käynyt (kyllä, sellaiset on) – siellä on keikkakalenteria ihan kuin millä vaan superstaralla. Tänään Dubai, huomenna Abu Dhabi. Sitten viikko Karibialla, private order, sitten Texas, 3 pvää, private order.

Ilotyttöä on arvosteluissa syytetty prostituution romantisoimisesta, mutta hän on vastannut kirjoittavansa vain elämästään, iloineen ja suruineen.

Kohublogissaan ilotyttö paljastaa myös miesihanteensa, joka lienee varsin yllättävä. Blogiin tästä.

Anonyymi kirjoitti...

Kukaan nainen ei tarvitse rasistia suojakseen

Keskellä kauneinta Suomea on tilaa. Maailman monessa kolkassa on huutava hätä ja turvapaikan tarve.

Nyt olisi mahdollisuus auttaa, mutta ei. Empatian ja inhimillisyyden väliin kiilaa pelko, joka syö kaiken.

Mitä jos Ne vievät meiltä työt, elintason, palvelut? Mitä jos Ne eivät sopeudu? Tai mitä jos Ne sopeutuvatkin, ja muuttavat tätä ikuiseksi hiottua omaa kulttuuria, jonka ulkopuolella on vain tuntemattomien tapojen karu autiomaa?

Näiden pelkojen ytimeen iskevät yhteiskunnan pintakerrosten alla kytevän vihan ja vainoharhaisuuden lähettiläät. He, joille internet on antanut ennennäkemättömän kanavan levittää rotuvihan sanomaansa.

Koska he itse vaativat suoraa puhetta, kutsutaan heitä kaunistelematta rasisteiksi.

Rasisteilla on tapana maalata maahanmuutosta monenlaisia uhkakuvia. Heille maahanmuuttajat ovat kulueriä, turvallisuusriskejä ja kulttuurintuhoajia. Ja jos mikään muu uhkakuva ei kosketa tarpeeksi syvältä, vedotaan tyttöihin ja naisiin.

Laajentuneen pakolaiskriisin synnyttämässä keskustelussa on tyypillistä verhota omat ennakkoluulonsa huoleen naisten ja tyttöjen kohtalosta.

Tämä ei ole väärin ainoastaan siitä syystä, että se osoittaa alentavaa ja äärimmäisen patriarkaalista maailmankatsomusta, jossa nainen on miehelle alisteinen suojelunkohde.

Naisten käyttäminen oman muukalaispelon välikappaleena on harhauttavaa myös siksi, että rasismi ja naisviha kulkevat poikkeuksetta käsi kädessä. Esimerkkinä tästä käy loppumaton suo some-keskusteluja ja poliitikkojen saamaa palautevyöryä, joissa suvaitsevaista maailmankuvaa edustavia naisia uhataan seksuaalisella väkivallalla.

Toisaalta naisvihamielistä retoriikkaa viljeleville ei ole ongelma vastustaa vastaanottokeskuksia naisten ja tyttöjen turvallisuuteen vetoamalla.

Rasistille nainen on avuton kohde, jota pitää suojella muualta tulevien miesten väkivallalta.

”Väärin” ajatteleva nainen on samalla vihollinen, jota voi itse uhkailla väkivallalla tai jonka voi vähintään toivoa tulevan raiskatuksi, jotta ”monikulttuurisuus osuu omaan nilkaan”, kuten nykyinen europarlamentaarikko ja tunnettu maahanmuuttokriitikko Jussi Halla-aho kirjoitti kohua nostattaneessa blogitekstissään vuonna 2006.

Naisten käyttäminen oman maailmankatsomuksen edistämisen välikappaleena ei toki ole uusi ilmiö.

Imperialismin kiivaimpaan aikaan 1800-luvulla maalattiin länsimaissa uhkakuvia barbaarisista villeistä, jotka uhkasivat vaaleiden ja viattomien naisten siveyttä ja kunniaa.

Vaikka kehitys on heikentänyt rasistisia voimia, asuu sama inho ja pelko vierasta kohtaan yhä sitkeästi osassa ihmisiä.

Nainen ei tarvitse suojakseen rasistia. Yksikään nainen ei ylipäätään tarvitse miestä, joka nostaa itsensä heikoksi ja avuttomaksi katsomansa sukupuolen yläpuolelle tämän ylivertaiseksi suojelijaksi.

Nainen, ja jokainen mies, tarvitsee vain tasa-arvoisen ja ihmisoikeuksia kunnioittavan hyvinvointiyhteiskunnan, jossa ei hyväksytä väkivaltaa tai syrjintää ketään kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vauva tuli, parisuhteen onni meni: 4 loogista syytä, miksi niin kävi

Väestöliiton Parisuhdekeskuksen psykologi kertoo blogissaan, että tuoreet vanhemmat riitelevät enemmän kuin lapsettomat parit. Syy ei välttämättä ole siinä, että suhteen osapuolet eivät sopisi toisilleen.

Vaikka lapsen saaminen on rikastuttava ja elämää mullistava kokemus, parisuhteeseen se voi tuoda asioita, joihin ei ehkä osannut varautua. Väestöliiton tutkimusten mukaan parisuhdetyytyväisyys saattaa laskea vauvan syntymisen jälkeen, mutta syy ei ole välttämättä siinä, etteivätkö kumppanit sopisi toisilleen.

Väestöliiton Parisuhdekeskuksen psykologin Elina Nurmisen mukaan tuoreet vanhemmat riitelevät kahdeksan kertaa niin usein kuin lapsettomat parit. Rakkaus ei ole välttämättä kadonnut, mutta pikkulapsivaihe on haastava ajanjakso, jonka alle parisuhde voi hetkellisesti jäädä.

Molempien osapuolien olisi hyvä ymmärtää se.

Elina Nurminen kuvailee blogissaan asioita, jotka vaikuttavat parisuhdetyytyväisyyden laskuun:

1. Unen puute

2. Taloudellinen tiukkuus

3. Vanhemmuuteen liittyvät kiistat

4. Liian vähän kahdenkeskistä aikaa

On myös toinenkin seikka, johon ei voi välttämättä valmistautua.

- Lapsen syntymä aktivoi ihmisen omat kokemukset vanhemmistaan ja läheisistä ihmissuhteista. Se voi herättää ahdistusta, pelkoa ja huolta, ja joskus myös halua vältellä näitä tunteita. Joku ratkaisee ahdistuksen keskittymällä vain lapseen ja laittaa parisuhteen sivuun, Nurminen kirjoittaa.

Vauvan tuleminen voikin haastaa suhteen todellisen kestävyyden: Onko puolisoilla turvallinen yhteys, voivatko he kertoa toisilleen tunteistaan täysin pelkäämättä, Nurminen kuvailee. Turvallinen yhteys kantaa vaikeissa tilanteissa pitkälle. Jos turvallista yhteyttä ei ole, ero on todennäköisempää.

Yrityskin riittää

Tilanne ole kuitenkaan lohduton, vaikka arki olisi hetken raskaampaa kuin ennen. Parisuhdetyytyväisyys toisinaan laskee lapsen synnyttyä, mutta myös palautuu pikkuhiljaa arjen alkaessa sujua, THL:n opas lohduttaa. Väestöliitto kertoo vuonna 2013 tehdystä tutkimuksesta, jossa kerrottiin hyviä uutisia: Kumppania ei tarvitse aina ymmärtää oikein, pelkästään yritys ymmärtää näytti olevan merkitsevää parisuhdetyytyväisyydelle.

Tärkeintä on siis se, että kumppanit saavat vastakaikua toisiltaan.

- Parisuhteen kannalta ratkaisevinta on se, että kuulet kumppanisi toiveita ja tarpeita. Rakkaasi tulee aina muistamaan: sinä olit hänen tukenaan silloin, kun hän eniten sinua tarvitsi, Nurminen kiteyttää.

Kun tyytymättömyyttä aiheuttavaa listaa katsoo, se tuntuu loogiselta ja syyt suhteen ulkopuolisilta seikoilta. Joissakin tapauksissa ongelmat voivat olla vain puhtaasti järjestelykysymyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuuma kysymys Yhdysvalloissa – pitäisikö kouluissa ja tarhoissa luopua tyttöjen ja poikien vessoista?

Vessakysymys kuohuttaa Yhdysvalloissa. Voivatko tytöt ja pojat käyttää samoja vessoja?
Kun koulut ja tarhat Kalifornian San Franciscossa starttasivat, Miraloman esikoulussa ei ollut enää ympyröitä ja kolmioita tai tytön ja pojan kuvia ovissa kertomassa kummalle sukupuolelle vessat kuuluvat. Kaikki lapset käyttävät samoja vessoja, uutisoi San Francisco Gate.

Aloite yhteisvessoihin tuli koulun oppilaiden vanhemmilta.

– Koulussa on kuudesta kahdeksaan lasta, jotka eivät mahdu perinteisiin sukupuolinormeihin, rehtori Sam Bass kertoi.

Yhdysvalloissa gender-keskustelu on vilkasta, ja vauhtia siihen toi entinen olympiavoittaja Bruce Jenner, joka on vaihtanut sukupuoltaan ja on nyt nimeltään Caitlin Jenner.

Kalifornia on aina ollut vapaamielinen eri sukupuolten ja seksuaalisten suuntautumisten suhteen. Vuonna 2013 osavaltioon tuli laki, joka vaatii kouluja antamaan transgender-oppilaiden käyttää haluamiaan vessoja. Eli jos lapsi tuntee olevansa poika, vaikka on biologisesti tyttö, hän saa käyttää poikien vessaa. Ja tietysti myös toisinpäin.

Näin ei ole kaikissa osavaltioissa. Missourissa koululaiset protestoivat ulosmarssilla sitä, että transsukupuoliset saisivat käyttää haluamiaan vessoja.

Anonyymi kirjoitti...

Maahanmuuttokriittisen poliisin puheet Keuruulla tutkitaan

Keuruun päättäjille maahanmuuttajista kielteiseen sävyyn esitelmöineen ylikonstaapelin puheita tutkitaan Helsingin poliisilaitoksen toimesta. Ylikonstaapeli on kuulunut Helsingin poliisilaitoksella työryhmään, joka on työskennellyt maahanmuuttajataustaisen rikollisuuden ja rikollisuuden ennalta ehkäisyn parissa.

Apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen mukaan tapauksen kuulemiset ovat vielä kesken.

–Ensin selvitetään mitä Keuruulla on todella tapahtunut ja sen jälkeen on johtopäätösten aika, toteaa Koskimäki.

Keuruulla esitelmöinyt ylikonstaapeli ei tällä hetkellä jatka työryhmän jäsenenä eikä toimi esimiestehtävissä.

Ylikonstaapeli oli esittänyt yleisötilaisuudessa huolensa muun muassa maahanmuuttajien ja naisten välisistä suhteista. Ylikonstaapeli kertoi puhuvansa yksityishenkilönä eikä poliisina. Yleisötilaisuus järjestettiin päivää ennen kaupunginvaltuuston kokousta, joka päätti, että vastaanottokeskusta ei haluta Keuruulle.

kirjoitti...

! » Kohublogissaan ilotyttö paljastaa myös miesihanteensa, joka lienee varsin yllättävä. Blogiin tästä.

Metropoli: Ilotyttö paljastaa: Luksushoro on kuin supertähti, tienaa 30 000 euroa kuussa! (2.9.2015)

Voisin milloin vain panna Ike Kanervaa tai Matti Vanhasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomuksen Vikman: Naisten työmahdollisuudet paranevat hallituksen kilpailukykytoimilla

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikmanin mukaan hallituksen toimet kilpailukyvyn nostamiseksi purkavat naisten työllistymisen rakenteellisia esteitä työmarkkinoilta.

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman iloitsee nuorten naisten työmarkkina-aseman paranemisesta, kun hallitus toteuttaa perhevapaista aiheutuvien kustannusten tasauksen 2500 euron kertakorvauksella. Toimenpide on osa hallituksen yhteiskuntasopimusta korvaavia toimia.

Vikmanin mukaan päätös purkaa mahdollisuuksien tasa-arvon toteutumisen ja naisten työllistymisen rakenteellisia esteitä työmarkkinoilta.

– Vanhemmuuden kustannusten tasaaminen parantaa naisten uramahdollisuuksia ja työmarkkina-asemaa sekä luo aitoa mahdollisuuksien tasa-arvoa työmarkkinoille. Suomella ei ole varaa jättää yhä koulutetumpien naistemme potentiaalia käyttämättä, Vikman toteaa tiedotteessaan.

Vikman muistuttaa, että vanhemmuuden kustannusten epätasainen jakautuminen on heikentänyt naisten urakehitystä ja mahdollisuuksia työllistyä vakituiseen työsuhteeseen.

– Työnantajalle on ollut taloudellisesti suurempi riski palkata nuori nainen kuin mies. Perhevapaista aiheutuvien kulujen tasauksen ansiosta naisten asema työelämässä vahvistuu. On kaikkien etu, että jatkossa työnantaja voi palkata pätevimmän ja osaavimman hakijan sukupuolesta riippumatta.

Hallitus aikoo lupaustensa mukaisesti parantaa yritysten yksikkötyökustannuksia viidellä prosentilla. Hallituksen toimia voi pitää kovina. Listalla ovat muun muassa ylityökorvausten puolittaminen, sunnuntaikorvausten vähentäminen ja helatorstain ja loppiaisen muuttaminen palkattomiksi vapaapäiviksi.

Anonyymi kirjoitti...

Taustalla reserviläiskirje, kertausharjoitusten lisääminen ja Ukrainan sota
Pako armeijasta: Jopa tuhat suomalaista eroamassa reservistä tänä vuonna


Armeijan reservistä pois haluavien määrä on kasvanut ennätyslukemiin. Tänä vuonna täydennyspalvelukseen on hakenut jo yli 810 asevelvollista.

Luku on lähes kolme kertaa suurempi kuin viimevuotinen ennätyslukema ja peräti yksitoista kertaa suurempi kuin toissa vuonna. Vertailun vuoksi vuonna 2006 täydennyspalveluksen suoritti vain 48 reserviin kuulunutta.

"Täydennyspalvelukseen hakeneiden lukumäärä nousee varmaan lähemmäs tuhatta vuoden loppuun mennessä", arvioi Siviilipalveluskeskuksen johtaja Mikko Reijonen.

"Kyllä se selkeästi on reserviläiskirje, joka siinä näkyy. Reserviläiskirje on aktivoinut, oli syy sitten mikä tahansa."

Reserviläiskirje lähetettiin toukokuussa 0,9 miljoonalle reserviläiselle. Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg kertoi perjantaina Kokonaisturvallisuusmessuilla Tampereella, että vain runsaat 70 reserviläistä ilmoitti kirjeen saatuaan, että haluaa pois sodan ajan tehtävästään.

Täydennyspalvelukseen hakeutumisen huippu oli touko–kesäkuussa, kun hakemuksen teki noin 400 reserviläistä.

"Nyt on tahti hidastunut selkeästi", Reijonen sanoo.

Täydennyspalvelukseen haluavien määrän kasvussa heijastunee myös kertausharjoitusten määrän selvä lisääntyminen tänä vuonna sekä Venäjän viime vuonna tekemä Krimin valtaus ja Ukrainan sota.

Anonyymi kirjoitti...

Oppositio hallituksen leikkauksista: Naisvaltaiset alat kärsivät eniten
Sekä vasemmistoliiton Arhinmäki että vihreiden Niinistö huomauttavat hallituksen sanovan hyvästit sopimusyhteiskunnalle.


Oppositio arvostelee hallituksen tänään tiistaina esittelemiä leikkauksia, joilla puututaan muun muassa ylityökorvauksiin, sunnuntailisiin ja vuosilomiin.

– Tämä tarkoittaa suoraa leikkausta palkkoihin, arvioi vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

Hänen mukaansa eniten kärsivät julkisen sektorin naisvaltaiset alat. Arhinmäki huomauttaa, että ensimmäisen sairauslomapäivän muuttaminen palkattomaksi on jopa vaarallista.

– Kun ihmisillä ei ole varaa jäädä kotiin sairastamaan, sairausloma pitkittyy myöhemmin ja koko työyhteisö saattaa sairastua, Arhinmäki sanoo tiedotteessaan.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi Twitterissä, että hallituksen sanelupolitiikka ei ole sopimista nähnytkään.

– Nopea arvio hallituksen työelämää heikentävästä sanelupaketista: pieni- ja keskituloiset naisvaltaiset alat ja sairastuvat maksavat eniten.

Hän pitää hyvänä sitä, että muutosturva ja perhevapaiden kustannustenjako paranevat. Tästä myös Arhinmäki on samaa mieltä.

– Nämä ovat kuitenkin murusia verrattuna samoihin ihmisiin kohdistuviin palkkojen alentamisiin, Arhinmäki linjaa.

Sekä Arhinmäki että Niinistö huomauttavat hallituksen sanovan hyvästit sopimusyhteiskunnalle.

– Hallitus puhuu "paikallisen sopimisen edistämisestä", mutta juuri ilmoitti kävelevänsä pakottavilla laeilla sopimisen yli, vihreiden puheenjohtaja Niinistö kirjoittaa.

Hallituksen mukaan toimenpiteet säädetään pakottavalla, nykyisten työehtosopimusten päätyttyä sovellettavalla lainsäädännöllä. Hallituksen tavoitteena on nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin ja lopettaa velaksi eläminen vuoteen 2021 mennessä.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisin ratsiassa yllättävä tulos – poikkeuksellisen moni naiskuljettaja räplää kännykkää | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Miehille uusi ehkäisy – pistokset annetaan kiveksiin

Siemenjohdinten katkaiseminen on ollut pitkän ajan ainut ehkäisyväline miehille kondomin jälkeen. Tähän on tulossa kuitenkin muutos, sillä nyt on kehitelty uusi ehkäisymenetelmä miehille, joita menetelmään liittyvä kiveksiin pistäminen saattaa kuitenkin hermostuttaa.

RISUG (Reversible Inhibition of Sperm Under Guidance) kehiteltiin alunperin Intiassa 70-luvulla, mutta yhdysvaltalainen Parsemus Foundation -järjestö osti sen vuonna 2010. Järjestö on alkanut kehittelemään patentin ympärille uudenlaista Vasalgel-nimistä ehkäisymenetelmää miehille.

Vasalgel on synteettinen geeli, jonka lääkäri pistää miehen kummankin kiveksen läpi siemenjohtimiin. Geeli jää siemenjohtimiin tukokseksi eikä päästä spermaa läpi noin kymmenen vuoden ajan. Jos potilas haluaa lopettaa ehkäisyn, hänen täytyy mennä uudelleen lääkäriin, jossa annetaan vielä toiset pistokset. Uusissa pistoksissa on ainetta, joka saa geelin liukenemaan ja poistumaan sperman tieltä.

Alkuperäistä RISUG-tuotetta ei aiemmin päästetty markkinoille sen mainitsemattomien sivuvaikutusten vuoksi. Alkuperäisestä tuotteesta kehitelty Vasalgel ei kuitenkaan Metro-lehden mukaan ole saanut vielä vastustusta.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi anoppi kiinnostaa vähän liikaa?

Olen huomannut viihtyväni liian hyvin anoppini seurassa. Mitä minun kannattaisi tehdä?


Olen kolmikymppinen mies, toista vuotta naimisissa. Vaimoni on kaikin puolin ihana, kaunis, koulutettu ja pidetty. Nyt olen huomannut viihtyväni hiukan liian hyvin anoppini seurassa. Hän on kuusikymppiseksi vetävä nainen, fiksu ja hauska hänkin. Vaimooni verrattuna hän on kiinnostavampaa seuraa, koska hänellä on enemmän sanottavaa. Vaimoani kiinnostavat meikit ja laukut, anoppia miestenkin asiat, kuten politiikka tai urheilu. Anoppi harrastaa myös pikkutuhmien vitsien kertomista.

Minulle on alkanut tulla fantasioita seksistä anoppini kanssa. Kehittelen myös suunnitelmia siitä, miten voisin toteuttaa näitä fantasioita. Mitä minun kannattaisi tehdä?

Anonyymi kirjoitti...

Comon toimittaja teki empiiristä tutkimusta naisten parissa selvittääkseen mitkä mahtaisivat olla satavarmimpia “turn off” -puheita, kun jäppinen tekee tuttavuutta baaritiskillä neitokaisen kanssa.

Annoimme joitakin täkyjä, jotta naissukupuoli voisi helpommin päästä pistämään ajatuksiaan likoon. Tässä tulevat TOP-5 turn offit. Esitimme kysymyksen 14:lle nuorehkolle naiselle iältään 19-30 vuotta. Otanta ei siis ole tieteellisesti pätevä, mutta antaa tietenkin jonkinlaista suuntaa.

Tällainen lista tuli.

1. Mies joka kehuu naisen ulkonäköä baaritiskillä tai baarissa yleensä…niin…hän vaan on niiiiiin nolo.

2. Mies joka puhuu kuinka rikas hän on, puhuu työstään, tunnetuista ystävistään…ylipäänsä lesoilee ja lässyttää paskaa.

3. Mies joka vain puhuu eikä kuuntele toista. Mies joka suorastaan esitelmöi.

4. Mies joka heittää alituiseen pervoa läppää, eikä tunne tilannetajua.

5. Mies joka ei puhu juuri mitään vaan häntä täytyy lypsää.

Anonyymi kirjoitti...

Sipilän ylityöpalkkioiden puolituspuheet eivät kyllä vaikuta, sillä ne eivät riitä. Suomi ei niillä pysty kilpailemaan esimerkiksi Ranskan kanssa. Siellä ylityötunnit välillä 35-40 ovat normaalin arvoisia työtunteja. Työtunnit välillä 40,1 - 45 tuottavat 25 % lisän ja ylityötunnit yli 45 tuottavat 50 % lisän.

Sipilän ehdotus nyt ei pääse lähellekään Ranskan käytäntöä, joten kun risteilijäalusten tuotanto siirrettiin Ranskaan, se tapahtuisi myös sen jälkeenkin, kun Sipilän ehdotus mahdollisesti toteutuu jonkun vuoden kuluttua, kun ammattiliitojen lakkoiluaalto on saatu päätökseen. Sillonhan Sipilä on myöhässä jo 7-8 vuotta ehdotuksineen.

Herätkää suomalaiset globalisaatioon. Emme enää elä lintukodossa, vaikka SAK, STTK, PRO, AKAVA ja muut ammattiliitot niin antavatkin ymmärtää!!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Man with world's largest penis 'weighs it to prove it's real' - Weird News - News - The Independent

Ile kirjoitti...

"Katso Kristan tarina Toisenlaiset äidit -ohjelmassa keskiviikkona klo 21 Liviltä"
"Hän kertoi raskaudestaan lapsensa isälle heti, mutta tuli siihen tulokseen, että aikoo kasvattaa lapsensa yksin."

Ile kirjoitti...

Ex-liigakiekkoilijan raskas isyyskiista päättyi suruun

Ile kirjoitti...

"Äiti ylpeili sillä, että hän kuritti meitä ankarasti"

Anonyymi kirjoitti...

Feminististä logiikkaa eläkeuudistuksesta Blogi US Pauli Sumanen 9.9.2015

Anonyymi kirjoitti...

Jokaisen naisen on kohdattava abortti – teininä minulla oli krooninen huono omatunto irtoseksistä
KOLUMNI Rosa Meriläinen


Olen ollut teininä lukuisissa kotibileissä, joissa humalapiikin aikaan tupakkapaikalle muodostunut tyttöporukka keskustelee abortista eettisenä ongelmana. Minullakin on ollut asiasta vaihtelevia ja kärjekkäitä mielipiteitä – sekä suuri keskusteluntarve.

Muistan ainakin olleeni sitä mieltä, että en halua tuomita muita, mutta itse en aborttia itselleni sallisi: seuraukset on aina kohdattava, tapahtui mitä tapahtui. Se oli helppo sanoa, koska seurauksia ei koskaan tullut.

Siitä hetkestä lähtien, kun tyttö alkaa harrastaa heteroseksiä, hänen elämäänsä astuu raskauden pelko.

Harva kuitenkaan saa e-pillereitä kouraan vielä neitsyenä. Sitä on enemmän ja vähemmän käsillä olevien ehkäisyvälineiden armoilla. Humalassa tuntuu rutkasti paremmalta idealta panna paljaalla kuin jättää koko juttu väliin vain sen tähden, että poika ei saa kumipuvussa seisomaan.

Minulla oli teininä jokseenkin krooninen huono omatunto holtittomasta irtoseksistä. Ei siksi, että olisin missään nimessä paheksunut seksiä sinänsä – päinvastoin, sehän oli ihan parasta. Mutta maanantaisin sitä joskus meni hauraana hakemaan katumuspillereitä. Ja minä sentään kuulun niihin ihmisiin, joilla on aina kondomi mukana.

En muista koskaan keskustelleeni abortin etiikasta poikien kanssa. Sitä jotenkin automaattisesti oletti, että pojat kannattavat aborttia. Että jos asia eteen tulee, siitä on yksin selvittävä. Raskaus on tytön taakka ja valinta.

Anonyymi kirjoitti...

Lääkäri huolissaan 30-vuotiaiden kylmistä, seksittömistä suhteista – lapsellisen helppo keino voi palauttaa himot

Yllättävän nuoretkin tarvitsevat apua seksielämäänsä.
Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, pari- ja seksuaaliterapeutti Pirkko Brusila toivoo, että parit pitäisivät seksielämästään nykyistä parempaa huolta.

– On hirveän tärkeää, että suhteessa säilytettäisiin arjen erotiikka, se pilke silmäkulmassa. Ettei päästettäisi kipinää sammumaan.

Hän on huolissaan varsinkin 30-40-vuotiaista, joilla seksi ja kumppani saattavat unohtua kiireisen elämän suorittamisen alle.

– He ovat ohjelmoineet elämänsä niin, ettei ole aikaa parisuhteelle. Kun käydään terapiassa läpi tyypillisen viikon aikataulua, niin siellä ei ole hetkeäkään aikaa kumppanille. Aamulla salille, työn jälkeen harrastus. Mistään ei olla valmiita luopumaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Oppositio hallituksen leikkauksista: Naisvaltaiset alat kärsivät eniten."

Ensiksi leikataan niiltä, joilla on suurimmat etuudet: Naisvaltaisilla aloilla on pisimmät lomat, lyhin työaika ja parhaat etuudet palkallisissa sairasvapaissa. Eikä se lomaleikkaus vieläkään riitä. Heille jää edelleen lomaa 30 työpäivää (kuusi viikkoa) kun se miesvaltaisilla aloilla on jatkossakin vain 25 työpäivää (viisi viikkoa). Viisi työpäivää vastaa 2 % palkanlisää, jota ei huomioda missään palkkaerolaskelmissa.

Anonyymi kirjoitti...

Päivän vitsi:
"Verohallinto tiedottaa, että omistusasunnon antamisesta turvapaikanhakijan käyttöön ilmaiseksi ei tarvitse maksaa veroja."

Oi kiitos. Mihin voin maksaa, jos haluankin maksaa veroa siitä, että annan omistamani asunnon ilmaiseksi??????

Anonyymi kirjoitti...

Kyseenalaistajien määrä on kasvanut armeijassa

Puolustusvoimien koulutuspäällikön mielestä armeijassa näkyy se, että nuoret kohtaavat ennen armeijaa aiempaa vähemmän auktoriteetteja kuin aiemmin. Johtamiskoulutukseen osallistuvilla on aiempaa monipuolisemmat mahdollisuudet toteuttaa rooliaan.

Puolustusvoimat kehittää johtamiskoulutustaan nykyajan tarpeita vastaavaksi.

Koulutuspäällikkö, everstiluutnantti Petteri Soini Kainuun prikaatista kertoo, että vuosikymmenten takainen johtamismalli, jossa taustalla ei ollut niinkään paljon teoriapohjaa, on taakse jäänyttä elämää. Ero siivilimaailman johtamiseen ei ole enää kovin suuri.

– Enää ei suinkaan keskitytä siihen, että johtajalla on kova ääni, vaan varusmiesjohtajille opetetaan syväjohtamisen periaatteet. Tähän kuuluvat oleellisena osana palautteen kerääminen, itsearviointi, vertaisarviointi, tiimipalaverit ja johtajien saama palaute. Kyllä tässä ollaan 2000-luvulla, Soini sanoo.

Kyseenalaistajien määrä kasvanut

Vanhaan johtamiskulttuuriin verrattuna puolutustusvoimien johtamiskoulutukseen osallistuvilla on nykyisin enemmän vastuuta ja mahdollisuuksia toteuttaa tehtävät itsenäisesti.

– Johtajilla niin sanottu oman järjen käyttö on lisääntynyt verrattuna vanhaan systeemiin. Edelleen on niin, että kun johtaja johtaa, alaiset tekevät sen mukaan kuin käsketään. Tämä ei sulje pois sitä, että suunnitteluvaiheessa kaikkien mielipiteet otetaan huomioon, Soini kuvailee.

Petteri Soini myöntää, että nykynuorissa on enemmän kyseenalaistajia kuin aiemmissa sukupolvissa. Tämä johtuu hänen mielestään siitä, että nykynuorista monetkaan eivät ole kovin usein kohdanneet auktoriteetteja.

– Nykynuorissa on enemmän niitä, joille ei ole ikinä asetettu rajoja. Armeijassa nuoret kuitenkin voittopuolisesti asennoituvat hyvin tähän systeemiin, jossa näkyy jo arvomerkeistä, kuka käskee ja kuka on pomo, Soini toteaa.

Hän sanoo, että nuoren kannattaa armeijaan mennessään muistaa, että puolustusvoimat tarjoaa ilmaista koulutusta, joka rankataan korkealle myös siviilielämässä.

– Kun nuoret tulevat armeijaan, heillä kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus hakeutua puolutustusvoimien johtajakoulutukseen. Kaikki lähtevät samalta viivalta, Soini muistuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

5 naistyyppiä, jotka eivät seurustele – ja syyt sinkkuuden takana

Oletko sinkku? Oletko miettinyt, miksi? Katso, kuulutko seuraaviin naistyyppeihin!

Oletko nainen, joka keskittyy vain uraansa vai nirsoiletko kumppaniehdokkaiden kanssa?

Tunnistatko itsesi näistä naistyypeistä?

Anonyymi kirjoitti...

Avioerolapsi ja tutkija todistavat: Eroselfiet ovat huijausta

Iloiset, Facebookissa jaettavat eroselfiet pönkittävät vain vanhempien omia tunteita. Lapsia niissä ei oteta huomioon.
Uusi villitys on ladata avioeron jälkeen Facebookiin hymyilevä kuva juuri eronneista vanhemmista. Postauksissa peukutetaan, halataan ja kerrotaan, että ”me hoidimme tämän fiksusti” ja aiomme jatkossakin olla vastuullisia vanhempia. Jaamme vanhemmuuden tasa-arvoisesti ja käymme yhdessä lastemme koulujen ja harrastuksien juhlissa ja vanhempainilloissa.

Yhdysvalloissa julkaistiin jo vuonna 2005 New York Times -lehdessä kirjoitus tutkimuksesta, jonka mukaan avioerolapset kärsivät aina. Vaikka vanhemmat esittivät, että avioero sujui hyvin, lapsia ero järkytti yhtä paljon kuin niitä lapsia, joiden vanhemmat erosivat riidoissa.

Tutkimusta johtanut Elizabeth Marquardt kommentoi nyt eroselfieitä sanomalla, että ne ovat vain vanhempia itseään varten.

– Iloinen ero ei ole totta lapsille. Eron jälkeen lasten itsensä tehtäväksi tulee selviytyä siitä.

Vanhempiensa eron kokenut Nicolas DiDomizio kirjoittaa mic.com -sivustolla olevansa iloinen, että vanhempien ero tuli jo aikoja sitten.

– On hyvä, ettei heillä ollut silloin sosiaalista mediaa, missä he olisivat voineet teeskennellä, että kaikki on ok. Olen iloinen, etten joutunut näkemään kuvia, missä he naureskelevat yhdessä avioeropäätöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Väkisin raskaaksi, pakolla abortti? Uusi parisuhdeväkivallan muoto yleistyy

Tutkijat ovat huolissaan uudesta parisuhdeväkivallan muodosta, lisääntymiseen pakottamisesta.
Kyse on yleensä tilanteesta, jossa kumppani sabotoi ehkäisyä, jotta nainen tulisi raskaaksi tai painostaa kumppaniaan lisääntymään. Tämä johtaa ei-toivottuihin raskauksiin, turhiin abortteihin ja naisten traumatisoitumiseen.

Tutkijoiden mukaan miehet saattavat piilotella e-pillereitä, puhkoa kondomeita, ottaa ehkäisyrenkaita pois kumppaneiltaan tai keskeytetyssä yhdynnässä olla tahallaan lopettamatta ajoissa.

Illinoisin yliopiston tutkijoiden mukaan lääkäreiden tulisi olla tietoisia myös tästä väkivallan muodosta.

– Kyseessä on valtataistelu ja kontrollin halu. Tekijät saavat nautintoa tunteesta, että heillä on kaikki hallinta kumppaniinsa aina kehon toimintoja, kuten raskautta, myöten.

Miehet eivät suinkaan halua aina lisääntyä vaan saattavat pakottaa raskaaksi tulleen naisen päättämään "ei-toivotun" raskauden.

Uhrit ovat useimmiten naisia, mutta myös miehiin kohdistuu vastaavaa. Miehet voivat myös uhkailla kumppaniaan, jos tämä ei suostu raskauteen tai suostu raskaaksi tultuaan tekemään aborttia. Tutkijoiden mukaan naisista 15-25 prosenttia kokee tällaista jossain vaiheessa elämäänsä.

Lisääntymiseen pakottamista ilmenee kaikissa yhteiskuntaluokissa, mutta suurimmassa vaarassa ovat huonosti toimeentulevat, vähän kouluttautuneet, kumppaneistaan taloudellisesti riippuvaiset naiset.

Anonyymi kirjoitti...

Inttitarinat ovat samankaltaisia sukupolvesta toiseen – nykyvarusmiehet korostavat palveluksen elämyksellisyyttä
Käynnissä oleva tutkimus summaa armeijan käyneiden kokemuksia eri vuosikymmeniltä. Nykysukupolvet korostavat armeijan elämyksellistä puolta ja voivat jopa pettyä liian löysään kuriin.


Kun armeijan käyneet muistelevat palvelusaikojaan, nousee esille varsin yhtenäinen tarina.

Nuorisotutkimusverkoston parhaillaan käynnissä olevassa Isältä pojalle ja takaisin – ylisukupolvinen maanpuolustustahto -tutkimuksessa kerrotaan kollektiivista armeijatarinaa sukupolvesta toiseen, sanoo tutkija Tiia Laukkanen.

– Tarinat ovat hyvin samanlaisia. Ne ovat vaikuttavia kokemuksia, kuten metsäleirejä, onnistumisen tai väsymyksen kokemuksia.

Tutkimukseen haastatellaan isiä ja poikia sekä isiä ja tyttäriä ja vertaillaan heidän kokemuksiaan armeija-ajalta.

Anonyymi kirjoitti...

Kutsunnoissa 35 000 nuorta – armeija voi olla näytön paikka
Kutsuntojen kautta noin 76 prosenttia ikäluokasta saa tiedon palveluspaikasta. Vuonna 1997 syntyneiden miesten pääosa suorittaa palvelun vuoden 2017 aikana.


Koko päivän kestävän kutsuntatilaisuuden aikana kerrotaan tuleville varusmiehille tietoa palveluksesta. Kutsuntapäivän aikana selvitetään tulevan varusmiehen palveluskelpoisuus palveluspaikka.

Pohjois-Pohjanmaan Aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Kimmo Rajala Pohjois-Suomen Sotilasläänin Esikunnasta pitää kutsuntapäivää tärkeänä tapahtuma, jolloin miehille kerrotaan palveluksesta ja myös kuunnellaan toiveita.

– Pyrimme ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon toiveet. Harrastukset, opinnot ja tuleva ammatti vaikuttavat palveluspaikkaan. Suurin osa Oulun kutsuntojen miehistä kuitenkin sijoittuu Jääkäriprikaatiin Sodankylään tai Rovaniemelle, kertoo everstiluutnantti Rajala.

Näyttämisen halu kirittää nuorta

Yksi Oulun kutsuntatilaisuuuteen osallistava on ylikiiminkiläinen Roni Hopeavuori.

Hän haluaisi sissiksi isoveljensä tapaan.
– Minä haluaisin tiedustelijaksi. Olisihan se rankka testi, jossa näkisi onko mihinkään. Siinä voisi näyttää ainakin isoveljille, että pystyn olemaan armeijassa. Yks isoveli on sissi ja häntä kunnioitetaankin perheen piirissä, kertoo Hopeavuori.

Pohjois-Pohjanmaan Aluetoimiston alueelta kutsuntoihin osallistuu noin 3 500 miestä.

Anonyymi kirjoitti...

Elätkö huonossa parisuhteessa? Keinot ongelman ratkaisemiseen
Uppoamme parisuhteeseen yhtä nopeasti kun päivittäisiin rutiineihimme, tämän vuoksi on hyvä oppia tunnistamaan suhdetta myrkyttävät tekijät.


Kumppanistamme tulee väkisinkin osa meidän mukavuusaluettamme ja arkirutiiniamme. Välillä voi olla huomattavan vaikeaa itse huomata, kun terve parisuhde muuttuu myrkyttäväksi, elämäniloa imeväksi viemäriksi.

Meidän pitää oppia tunnistamaan se, milloin pysymme parisuhteessamme pelkästään pelosta: "Ilman häntä olisin onneton.. eivät kaikki ole täydellisiä, olen tuntenut hänet jo niin pitkään". Kaikki nämä ovat vaikeita tilanteita.

Lopulta meidän tulee kuitenkin tehdä päätös: haluammeko pysytellä mukavuusalueellamme vai tehdä kaikkemme oman ilon, onnellisuuden ja vapauden eteen? Alle kirjoitettu kymmenen askeleen prosessi on tehokas ja voi vapauttaa sinut tiedostetusta tai tiedostamattomasta huonosta parisuhteesta

Anonyymi kirjoitti...

Pelkäävätkö naiset jääkiekkoa?

Ei, naiset eivät pelkää jääkiekkoa, mutta kaikkia naisia jääkiekko ei yksinkertaisesti kiinnosta. Sama koskee jalkapalloa, eikä kyse siinäkään ole pelosta. Jotkut tykkäävät äideistä ja jotkut tyttäristä, niin se vain on.
Liigan tuore Mimmiliiga-blogi miettii naisten pelkoa ja kiinnostuksen puutetta jääkiekkoa kohtaan.
Minua henkilökohtaisesti jääkiekko kuitenkin kiinnostaa, ja kokemukseni jäähalleista sisältävät naisia ja vessajonoja. Naispuolisten ystävieni kanssa nauramme usein sitä, ettei erätauolla meinaa ehtiä vessaan – niin pitkät ne jonot ovat. Saati sitten että ehtisi vielä hakea jotain syötävää tai juotavaa, ei toivoakaan.
Miesten kanssa hallissa käydessäni heillä ei tunnu samaa ongelmaa olevan. He käyvät vessassa, savukkeella ja ehtivät nauttia vielä oluetkin erätauon aikana. Toki miesten vessakäynti ottaa vähemmän aikaa kuin naisten, mutta saattaa asia viitata myös siihen, että halleissa käy useita naisia.
Naiskatsojat ovat vähemmistöä, mutteivät marginaalia.
Mietin, olenko ainoa, jonka mielestä naiset eivät pelkää jääkiekkoa ja että naisillekin vessajonoja halleihin syntyy. Kysyin asiasta sosiaalisessa mediassa, ja vastaukset olivat kutakuinkin seuraavanlaisia:
− Haha, kyllä jäähalli on meinaa jännittävä paikka! Tampereella tosin taitaa olla rohkeampia naisia, kun niitä on hallissa ihan reippaasti ollut joka kerta, kun käynyt olen. Voi niitä onnellisia naisia, jotka saavat jonottaa siinä naurettavan lyhyessä vessajonossa, kommentoi ystäväni Jonna.
Samankaltaisiin kommentteihin törmäsin myös muualla.
Siihen, miksei jääkiekko kiinnosta kaikkia naisia tai tyttöjä voi olla monta syytä. Moniko tyttö on esimerkiksi käynyt äitinsä tai tätinsä kanssa jääkiekko-ottelussa? Ei varmaan kauhean moni. Naisten kiekkoa seuraavat sukupolvet kasvavat kuitenkin koko ajan.
Ei tuputtettaisi lajia ihmisille, joita se ei kiinnosta. Ne joita laji kiinnostaa, he seuraavat, ja heitä on paljon. Faniryhmissä naisten määrä on kasvava, joissain jo kymmeniä prosentteja. Myös joukkueet ovat tajunneet asian, sillä fanituotteita on paljon myös pelkästään naisille.
Ei, pelkoa se ei ole. Rakkaus lajiin ei vaan syty joka mimmillä.

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmiston Semi: "Hallitus ajattelee, että taloudellisesti vaikeina aikoina ei ole varaa ajatella tasa-arvoa"

Vasemmiston kansanedustaja Matti Semi sanoo, että hallituksen toimet osoittavat, ettei hallitus ole sitoutunut edistämään miesten ja naisten samanpalkkaisuutta.

Semin mukaan Suomi on kansainvälisissä sopimuksissa sitoutunut edistämään naisten ja miesten oikeutta samaan palkkaan samasta ja samanarvoistesta työstä.

“Miten sunnuntailisien leikkaaminen edistää samapalkkaisuutta? Sunnuntaityötä tehdään paljon naisvaltaisilla, pienipalkkaisilla sosiaali- ja terveyssektoreilla ja kaupan alalla. Hallitus syventää entisestään näiden työntekijöiden palkkakuoppaa. Lisäksi naisvaltaisen julkisen sektorin lomien leikkaaminen pienentää myös lomarahaa, jolloin vuosiansiot tippuvat”, Matti Semi sanoo tiedotteessa.

Semi kertoo, että hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat toteuttaneet yhdessä samanpalkkaisuusohjelmaa vuodesta 2006. Ohjelman tavoitteena oli naisten ja miesten palkkaeron kaventaminen enintään 15 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä.

Semin mukaan edistystä on tapahtunut, mutta ei riittävästi sillä palkkaero on kaventunut 17 prosenttiin.

“Hallitus tuntuu ajattelevan, että taloudellisesti vaikeina aikoina ei ole varaa ajatella tasa-arvoa, vaikka tasa-arvoinen palkkaus on ennen kaikkea ihmisoikeuskysymys. Oikeudenmukainen palkkaus on lisäksi taloudellisesti järkevää, koska motivoitunut työntekijä on myös työnantajan etu”, Semi sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Miehetkin ovat epävarmoja - 4 asiaa, joita he eivät kerro kumppanilleen
Pitkä suhdekaan ei välttämättä rohkaise paljastamaan näitä asioita itsestään.


Useat miehet ovat huonoja kertomaan tunteistaan kumppanilleen. Keskustelu takkuaa ja ongelmista on vaikea puhua. Monesti kumppanista tuntuu, että miehistä ei saa mitään irti. Nyt yhdysvaltalaiset parisuhdeterapeutit ovatkin intoutuneet listaamaan asioita, joita miehet eivät kerro kumppanilleen edes naimisissa ollessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Joko kansa kapinoi: Pornosivustoja pannaan Venäjällä

Yksitoista aikuisviihdesivustoa joutui kielletyksi Venäjällä tällä viikolla.

Asiasta kirjoittaa muun muassa The Moscow Times. Mediaa säätelevä Roskomnadzor kielsi muun muassa Pornhubin, koska oikeusistuin oli todennut sen ja kymmenen muun palvelun rikkoneen pornon jakeluun liittyviä lakeja.

Ei ole tiedossa, mikä sisältö tarkalleen ottaen johti kieltoihin.

Venäjä on ennenkin toiminut nettipornoa vastaan. Lisäksi aivan äskettäin se sensuroi Reddit-yhteisöä ja pimensi Wikipedia-tietosanakirjan huumeaiheisen keskustelun ja artikkelin vuoksi. Kumpikin kielto kumottiin sen jälkeen, kun palvelut tekivät vaadittuja muutoksia.

Nähtäväksi jää, miten pornopannaan Venäjällä suhtaudutaan. Intiassa viranomaisten taannoinen nettipornokielto poiki valtavan vastareaktion, ja 857 pornosivun esto purettiin.

Toki on olemassa myös se vaihtoehto, että elintarvikkeiden tuontikiellon tapaan Venäjä pyrkii pönkittämään maan omaa tuotantoa.

Anonyymi kirjoitti...

"Ihastuin puolisoni huumorintajuun" – älä huijaa! Tämä on oikea syy

Olepa rehellinen itsellesi! Kumpaan oikeasti ihastuit: huumorintajuun vai ulkonäköön?
Meillä oli niin hauskaa ensitreffeillä! Nauroin katketakseni, hän on niin vitsikäs. Oikeastaan se taitaa olla syy siihen, miksi rakastuinkin.

Mikä klisee! Tätä vanhaa selitystä toitottaa joka toinen. Siis että puoliso on niin hauska, että hän vie sydämen. Se on ihan puppua, brittiläinen tunteita tutkiva aivoekspertti Sophie Scott väittää.

Hänen mukaansa ihmiset sanovat näin, mutta tarkoittavat oikeasti tätä: "Hän on niin komea, että nauroin jutuille!" Oikeasti siis ulkonäkö tekee vaikutuksen, jonka takia toisen jutuillekin nauraa.

Eikä siinä ole mitään väärää! Scott kertoo, että nauru on tärkeä tapa kommunikoida toisten kanssa. Me nauramme paljon todennäköisemmin silloin, kun olemme seurassa, emmekä yksin kotona. Nauru on tärkeä osa hyvää suhdetta.

Lähde: Telegraph

Anonyymi kirjoitti...

”Lomaleikkaus osuu 2100 €/kk tienaaviin – näinkö Suomen vienti nousee?"

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen arvostelee hallituksen päätöstä, joka leikkaa lastentarhan opettajien lomia, mutta ei perusopettajien lomia.
–Tietenkin paheksun sitä, että tämä iskee nimenomaan lastentarhan opettajiin. 2100 euroa alkupalkka ja yliopistotutkinto takana. Näillä sitten lähdetään Suomen vientiä nostamaan? Naisvaltainen ala. 97 prosenttia lastentarhan opettajista on naisia – hallitus päättää sitten panna maan talouden kuntoon ottamalla näiltä. Kyllä sitä syvästi paheksun, Luukkainen sanoo Uudelle Suomelle.

Anonyymi kirjoitti...

Toivotko lomaromanssisi kestävän? Ota huomioon muutama seikka
Kesällä alkaneet romanssit saattavat pian vedellä viimeisiään


Alkoiko romanssisi kesän helteisimmällä hetkellä? Olivatko yhteiset hetket auringonlaskuja- ja nousuja nuotion äärellä sekä yhteisiä yöuinteja meressä?

Kesällä ihastuminen on helppoa ja lomalla yhteistä aikaa on helppo löytää, mutta miten käy syksyn ja arjen saapuessa?

Toivoisitko, että orastava ihmissuhteesi jatkuisi pidempään? Muutama asia kannattaa ottaa huomioon, jos toivoo romanssin muuttuvan parisuhteeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Pakolaisia potkinut unkarilaiskuvaajatar sai potkut | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Näin sairaanhoitajan tilipussi köyhtyy: Lisät neljännes palkasta

Iltalehden haastattelema sairaanhoitaja kertoo, että hän tienasi viime vuonna 37 232 euroa. Lisien osuus koko vuoden tienesteistä oli 8 630 euroa, eli yli 23 prosenttia.

Viimeisen kolmen viikon ajalta sairaanhoitaja kertoo saaneensa pyhälisiä 392 euron edestä, sitä edeltäneeltä kolmen viikon jaksolta 460 euroa.

Näistä lisistä haihtuisi neljännes, jos hallituksen ajama sunnuntaikorvauksen heikennys menee läpi.

Pyhälisä on sairaanhoitajien merkittävin lisä, mutta hoitajille maksetaan myös ilta-, yö- ja lauantailisiä.

Myös ylityökorvausten puolittaminen sekä lomien leikkaaminen tekevät kipeää, sairaanhoitaja sanoo.

- Niiltä, joille on kertynyt 38 lomapäivää, ollaan viemässä kahdeksan päivää pois. Ylitöitä en jatkossa näillä korvauksilla tekisi. Kuitenkin päivystysalueilla ylitöillä on suuri merkitys, siellä homma pyörii ylitöillä, kun henkilökuntaa ei ole tarpeeksi.

Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehyn entinen puheenjohtaja, nykyinen kokoomuksen kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola sanoo, ettei hän voi kehua hallituksen päätöksiä, vaikka edustaa itse valtiovarainministeripuoluetta.

- Nämä päätökset, esimerkiksi ylityökorvauksien, sunnuntailisien ja vuosilomien leikkaukset, kohdistuvat naisvaltaisiin aloihin. Toivoisin, että näitä päätöksiä voitaisiin katsoa vielä.

Tehyn työtaistelusta muistettu Laitinen-Pesola sanoo luottavansa suomalaiseen sopimusyhteiskuntaan ja vierastavansa pääministerin ajamaa pakottavaa lainsäädäntöä.

Laitinen-Pesola lievittää hieman kritiikkiään sanoessaan, että myös ay-johtajien tulisi katsoa itseään peiliin.

- Ay-liikkeellä oli kaksi mahdollisuutta neuvotella yhteiskuntasopimuksesta. Nyt hallituksen täytyy tehdä omia päätöksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaiset opiskelijaneidot ällistyivät ulkomaisesta Tinder-tarjonnasta – näin eroaa kotimaasta

Uuden tosi-tv-sarjan Bimbo Oy:n Alina ja Sointu ovat ahkeria Tinderin käyttäjiä.
Fox-kanavalla alkaa tänään keskiviikkona uusi työpaikkareality, jonka päähenkilöinä nähdään parikymppiset Alina ja Sointu. Nuoret opiskelijaneidot pyörittävät opintojensa ohella promotyttöjä välittävää Charisma Promotion -yritystä.

Työkaveruuden lisäksi ystävykset myös asuvat yhdessä ja kuluttavat rutkasti aikaa seuranhakusovellus Tinderin selaamiseen. Tinderin näprääminen kuuluu luonnollisesti osaksi myös Nizzan-matkaa. Alina ja Sointu ovatkin aivan ällikällä lyötyjä siitä kuinka erinomainen Tinderin tarjonta Nizzassa on Suomeen verrattuna.

– Tarjonta on kymppi, kymppi, kymppi plus. Suomessa sä selailet sata ja löydät sadasta yhden mille voi painaa likee, Sointu kuvailee.

– Täällä kun selaa, niin se on joka toinen tai joka kolmas. Se on ihan uskomatonta.

Naiset valitsevat nizzalaisella terassilla istumapaikkansa myös siten, että pystyvät ihastelemaan ohikulkevia ranskalaiskomistuksia.

– Tässä menee tosi komeita äijiä koko ajan ohi. Tää on niin kuin karkkikauppa. Tinder paukkuu molemmilla. Ainut huono puoli on, että täällä Ranskassa on se, ettei jengi puhu hirveästi englantia, mutta onneksi on tää international language, Alina sanoo kulmiaan merkityksellisesti kohauttaen.

Naiset kuitenkin tuumivat, ettei kannata ottaa vastaan heti ensimmäistä vastaan tulevaa miestä.

– Flaxi käy, flaxi käy, Sointu iloitsee.

– Todellakin siitä ei oo epäilystä, Alina säestää.

Katso videolta tyttöjen tunnelmia Nizzan reissulla.

Bimbo Oy alkaa Fox-kanavalla keskiviikkona kello 21.00.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko kumppanillesi enemmän äiti kuin vaimo? 4 merkkiä

Holhoatko puolisoasi liikaakin? Se selviää pohtimalla näitä neljää kohtaa.

Anonyymi kirjoitti...

http://mustaorkidea.blogspot.fi/2014/10/feminismi-aikamme-syopa.html

Anonyymi kirjoitti...

Chester Crown Court: Student who realised her boyfriend of two years was a WOMAN

Student who found out boyfriend was a WOMAN 'would rather have been molested by a man'
...

Anonyymi kirjoitti...

Komea mies puolustautuu: "En petä, vaikka vaimo on tavallisen näköinen" - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Uusi suhde aluillaan? Asiat, joista kannattaa pyrkiä eroon
Uutta suhdetta ei kannata myrkyttää heti alkuunsa epäilemällä ja haastamalla riitaa jatkuvasti.


Uuden suhteen aloittaminen on aina haastavaa, mutta siitä huolimatta ihanaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että asioita ei kannata tuoda mukanaan edellisestä suhteesta, sillä parempi on aloittaa puhtaalta pöydältä. Sen lisäksi on muutamia tapoja, joista jokaisen kannattaa pyrkiä eroon. Näin vältät myrkyttämästä tuoretta suhdetta.

1. Et luota siihen, että hän todella voi olla uskollinen.

2. Tuot hänen lyhyessä menneisyydessänne tekemänsä virheet esiin jokaisen riidan aikana.

3. Olet liian pomottava ja haluat olla vastuussa kaikesta.

4. Kyseenalaistat hänen rakkaudentunnustuksensa.

5. Olet mustasukkainen ja epävarma.

6. Pahoitat mielesi kaikesta.

7. Et kerro mikä sinua todellisuudessa vaivaa, vaan pidät tiedon sisälläsi.

8. Suutut pienistäkin asioista.

9. Katselet muita sillä silmällä.

10. Vanhojen suhteiden esiin nostaminen jatkuvasti.

Anonyymi kirjoitti...

Aikuisviihdeyhtiö lupaa maksaa 48-senttisen peniksen pienentämisen

Uutisoimme taannoin meksikolaismiehestä, jolla on 48-senttinen penis. Roberto Esquivel Cabreran mukaan suuresta elimestä on aiheutunut hänelle lähinnä murheita. Lukuisat aikuisviihteeseen erikoistuneet yhtiöt, kuten Vivid Entertainment, lähestyivät miestä nopeasti rahakkaiden työtarjousten merkeissä.

Vivid Entertainmentin johtaja, Steven Hirsch, on kuitenkin lähestynyt Roberto Esquivel Cabreraa myös toisenlaisen tarjouksen tiimoilta. TMZ-sivuston mukaan yhtiö nimittäin lupautuu maksamaan miehen peniksenpienennysleikkauksesta kertyvät kulut, vaikka mies ei suostuisikaan esiintymään pornoelokuvassa.

Roberton jättiläismäistä penistä esiteltiin aikaisemmin TMZ:n julkaisemalla videolla. Sivuston mukaan peniksen todellinen koko on noin 15 senttimetriä. Suurin osa elimestä on nimittäin vain ylimääräistä ihoa.

Anonyymi kirjoitti...

Pettämissivuston hakkerointi ajoi pastorin itsemurhaan - "Hän oli niin häpeissään"

Yhdysvalloissa pastorin tili paljastui, kun Ashley Madison -palvelu hakkeroitiin.

New Orleansissa asuvan baptistipastori John Gibsonin, 56, vaimo löysi miehensä ruumiin alle viikko sen jälkeen, kun hakkerit paljastivat pettämissivuston asiakkaiden nimet.

Ashley Madison on tunnettu deittisivusto, joka on suunnattu erityisesti parisuhteessa olevilla. Sen slogan kuuluu: "Elämä on lyhyt, hanki salasuhde."

Vaimo Christi sanoi, että John oli jättänyt jälkeensä itsemurhaviestin. Siinä hän kuvaili kamppailuaan masennuksen kanssa ja katumustaan pettämiskohun.

- Hän puhui siitä, kuinka hänen nimensä oli näkyvissä. Hän oli todella, todella pahoillaan, Christi sanoi CNN:lle.

Vaimon mukaan John vietti koko elämänsä auttaen muita, mutta ei lopulta pystynyt auttamaan itseään. Pettämissivuston käyttö ei Christin mukaan olisi ollut maailmanloppu.

- Se ei ollut niin paha asia, ettemmekö olisi antaneet anteeksi. Todella moni kertoi meille niin, mutta John oli siitä niin häpeissään.

Pastori myös pelkäsi menettävänsä työnsä kohun takia. Häntä jää kaipaamaan kaksi lasta.

Ashley Madisonin omistavan Avid Life Median tiedottaja kertoi CNN:lle, että yhtiö on syvästi pahoillaan tapahtuneesta.

- Herra Gibsonin poismeno on koruton, sydäntä raastava muistutus siitä, että rikollisella hakkeroinnilla yhtiötämme ja asiakkaitamme kohtaan on hyvin todellisia seurauksia hyvin monelle viattomalle ihmiselle, yhtiö lausuu.

Hakkerit vuosivat julki miljoonia Ashley Madison -pettämissivuston käyttäjien nimiä 18. elokuuta. Ainakin Kanadan poliisi tutkii useiden itsemurhien yhteyttä tietovuotoon. Lisäksi hakkerit ovat kiristäneet useita ihmisiä, joiden nimet löytyivät sivuston käyttäjien joukosta.

Sivustolla on noin 39 miljoonaa käyttäjää, joista tiettävästi noin 70 000 on suomalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

7 seksuaaliterapeutin kysymystä paljastavat piilotetut seksiuskomuksesi

Ihmisen seksuaalisuutta pidetään usein kiveen hakattuna, vaikka se elää ja kehittyy siinä missä kaikki muutkin elämän osa-alueet.
Välillä muutokset ovat niin hienovaraisia, ettei niihin tule kiinnitettyä huomiota, välillä taas niin rajuja, ettei niitä vain voi olla huomaamatta. Se, että yrittää survoa itseään tai kumppaniaan muottiin, joka toimi vuosia sitten, voi aiheuttaa hämmennystä tai jopa kärsimystä.

Tätä luonnollista kehitystä voi verrata vaikkapa musiikki- tai ruokamieltymyksiin. Onko sinulla yhä sama ykköslempparibiisi tai -herkku kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten – tai nuorena? Jotkut mieltymykset ovat pitäneet pintansa ja jotkin voivat tuntua suorastaan vastenmielisiltä.

Seksuaalisuuden päivitystyötä on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta pysyy itsensä kanssa ajan tasalla. Pääset alkuun bongaamalla ja pohtimalla seksuaalisuuteen liittyviä uskomuksiasi ja käsityksiäsi.

Anonyymi kirjoitti...

Pulskan naisen huoli: mistä löytyy XL-joogavaatteita?

Mikä on mielikuvasi joogaa harrastavasta naisesta? Hän on hoikka. Mutta jos L-koko ei riitä, mistä vaatteet harrastukseen?
Joogaa harrastava tarvitsee paitsi maton myös lajiin sopivat vaatteet. Joogatrikoiden on hyvä olla nopeasti kuivuvaa teknistä materiaalia. Piilotasku vyötäröllä pukuhuoneen lokerikkoa varten on myös kätevä. Pusero tai toppi saisi myös mieluusti olla nopeasti kuivuvaa materiaalia, sillä treenivaatteita täytyy pestä usein.

Joogavaatekuvastojen mallit ovat kaikki hoikkia ja kauniita ja vaatekoot loppuvat usein kokoon L. Mutta jos olet kokoa XL tai vielä mittavampi, mistä vaatteet?

Tätä kysyy 20-vuotias Kayla Larkins, Style.Mic-sivustolla.

Jos nainen on rehevä, treenivaatteeltakin vaaditaan enemmän. Ei ole helppo taipua eri astangoihin, jos trikoot rullaavat alas takapuolta pitkin tai pusero kiristää rintojen kohdalta.

Jooga ei saa olla vain hoikkien harrastus, vakuuttaa Instagram-tilillään Liz, hashtagilla #curvygirlmeetsyoga eli kurvikas tyttö tutustuu joogaan. Hän aloitti joogan vuoden alussa ja haluaa joogan avulla laihtua ensi vuonna vietettäviin häihinsä.

Anonyymi kirjoitti...

Uskallatko kokeilla? – Parisuhdeterapeutti poisti vaimonsa Facebook-kavereista: ”Suosittelen vastaavaa kaikille”

Terapeutin mukaan suhteessa on hyvä pitää yllä pientä salaperäisyyden verhoa.
Psykoterapeutti, parisuhdeterapeutti Ian Kerner poisti vaimonsa Facebook-kavereistaan. Hänen mukaansa se paransi suhdetta huomattavasti. Nyt hän kehottaa muita toimimaan samoin.

– En halunnut niin paljon tietoa hänestä, vaan halusin pitää yllä mysteeriä. Minua ei kiinnostanut päivitykset siitä, kuinka väsynyt hän on tai montako kuppia kahvia vaimoni on juonut, hän kertoo PRI:lle.

– Poistin hänet Facebook-kavereistani ja suosittelen vastaavaa kaikille.

Puolison poistaminen kavereista voi tuntua naksun verran karulta tempulta, mutta Kernerin mukaan niin on parempi pidemmän päälle. Hänen mukaansa sosiaalinen media antaa liikaa tietoa kumppanin asioista. Tulviva informaation määrä toisesta voi jopa huonontaa suhdetta.

– Mitä enemmän suhteessa säilyy salaperäisyys, sitä parempi, hän perustelee.

Hän suosittelee myös jättämään yhdessä ollessa kännykät ja muut vehkeet rauhaan ja todella keskittymään toiseen.

– Nykyparit voivat olla vierekkäin sohvalla, mutta kumpikin uponneina omiin kännyköihinsä. Osalle pareista terapia on ainoa hetki, jolloin he oikeasti keskustelevat.

Anonyymi kirjoitti...

Tinderissä uusi nappula – käyttöä rajoitettu

Suosittuun Tinder-seuranhakupalveluun on lisätty uusi "Supertykkäys"-nappula, yhtiö kertoi blogiviestissään torstaina.

Tinder-palvelussa ihmiset selaavat kännykällä seuraa hakevien ihmisten valokuvia. Yhtiö kertoo lisänneensä palveluun uuden ominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat kertoa potentiaaliselle kumppanille, että "he erottuvat kaikista muista käyttäjistä".

Käyttäjät voivat käyttää Super-tykkäys-nappulaa vain kerran päivässä, Tinder kertoo.

Anonyymi kirjoitti...

Perheenäiti Emmi sai muhkeat hauiksensa kotitöillä - katso kuvakavalkadi suomalaisnaisten hauiksista!

IS pyysi Veera Niemisen hauisten innoittamana suomalaisia naisia lähettämään kuvia muodokkaista käsivarsistaan.
Kuvia tuli kiitettävästi. Tässä hauissatoa! Pärjäisitkö kädenväännössä näille muskelimimmeille?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt lyötiin luvut pöytään: Näin paljon hallitus vie Sari Sairaanhoitajalta

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin puheenjohtajaSilja Paavola on pettynyt hallituksen leikkauksiin, koska ne osuvat kipeästi sairaanhoitajiin. Hänen mukaansa hoitajien toimeentulo vaikeutuuja työn kuormittavuus lisääntyy.

"Tämä johtaa siihen, ettei hoitajalla ole varaa sairastaa", Paavola arvioi liiton tiedotteessa.

SuPer onkin tehnyt laskelmia, kuinka paljon sairaanhoitaja menettää käytännössä hallituksen päätösten myötä. Laskelmissa on käytetty esimerkkinä kuntapuolella työskentelevää hoitajaa, jonka palkka on keskimäärin 2 000 euroa kuussa eli 24 000 euroa vuodessa.

Sunnuntailisien korvaukset putoaisivat vuositasolla 3 340 eurosta 2 500 euroon, mikäli esitetyt lakimuutokset tulevat voimaan vuonna 2017. Myös lomaraha pienenisi 1 440 eurosta 1 200 euroon, jos lomapäiviä on nyt 38 ja vuonna 2017 olisi vain 30 päivää. Vastaavassa tilanteessa lomalisä pienenisi 890 eurosta 600 euroon.

Näin sairauslomat söisivät palkkaa
Esimerkkilaskelmaassa on tarkasteltu myös kahta sairauslomajaksoa. Viiden päivän sairauslomalla, jonka ensimmäinen päivä olisi palkaton ja loput päivät 80 prosentin palkalla, menetys olisi 170 euroa ja kahdeksan päivän sairauslomalla menetys olisi 230 euroa.

Jos sairauslomia ei pystytä pitämään, koska niihin ei ole varaa, on se työ- ja potilasturvallisuusriski, huomattaa SuPer.

"Nyt tulisi huolehtia työntekijöiden työkyvystä, jos hallitus aikoo päästä tavoitteisiinsa pidemmistä työurista", Paavola vaatii.

SuPerin mukaan leikkaukset voivatkin lisätä työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymistä. SuPeriin kuuluu yli 86 000 sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaiset kertovat lemmenleikeistään lentokoneessa – ”Yölennot suorastaan kutsuvat kymppikerhoon”

Kymppikerhoon liittyneet kertovat, miltä lemmenleikit yläilmoissa tuntuvat.
Kysyimme Ilta-Sanomien lukijoilta, kuinka moni heistä on päässyt niin sanottuun kymppikerhoon. Termillä viitataan pariskuntiin, jotka ovat harrastaneet lemmenleikkejä yli 10 000 metrin korkeudessa. Useimmat matkustajalentokoneiden reittilennot lennetään tässä korkeudessa.

Kyselyymme vastasi 100 366 lukijaa, joista kymppikerhoon kertoi päässeen 11 prosenttia.

Anonyymi kirjoitti...

Mies palkkasi etsivän – vaimo jäi kiinni etsivän teinipojan kanssa

Mies epäili vaimonsa valehtelevan ja pettävän häntä, minkä vuoksi mies palkkasi yksityisetsivän seuraamaan hänen vaimoaan. Tapahtumat saivat yllättävän käänteen vaimon jäädessä kiinni pettämisestä, sillä etsivä sai kauhukseen huomata uskottoman vaimon pelehtivän hänen teini-ikäisen poikansa kanssa.

Mies palkkasi yksityisetsivän seuraamaan hänen vaimoaan Amber Telfordia, jonka mies epäili olevan hänelle uskoton. Etsivä sai kokea melkoisen yllätyksen löytäessään 33-vuotiaan Telfordin hänen teini-ikäisen poikansa kanssa samasta sängystä kesken petipuuhien.

Utahissa tanssia opettava kolmen lapsen äiti tuomittiin 33 päivän vankeusrangaistuksella, minkä lisäksi hän joutuu suorittamaan 150 tuntia yhdyskuntapalvelua. Kävi ilmi, että suhde oli kestänyt jo pidempään ja nainen oli ostanut suhteen aikana pojalle muun muassa vaatteita ja matkan Disneylandiin. Telford oli hakenut kaksi kuukautta ennen kiinni jäämistään eroa aviomiehestään.

Anonyymi kirjoitti...

Maailman suuripeniksisintä miestä kiusattiin vankilassa: Vartijat tarttuivat siihen!

52-vuotias Roberton Esquivel Cabrera nousi äskettäin julkisuuteen maailman pisimmällä peniksellään. Roberton ”veitikka” on peräti 48,2 senttiä pitkä.

Robert on myös entinen vanki, ja hän vietti vuodet 2003-2011 yhdysvaltalaisvankilassa. Viihdesivusto TMZ:n tavoittama Roberto kertoo kokeneensa vankilassa jatkuvaa ahdistelua. Hänen mukaansa vartijat kohtelivat häntä kuin friikkiä ja vaativat saada ottaa valokuvia Anakondaksi ristimästään möhkäleestä.

Lisäksi hän kertoo TMZ:lle, että naisvartijat kurkistelivat aina, kun hän vaihtoi vaatteitaan, ja homoseksuaaliset miesvartijat tarttuivat ennätyselimeen aina ruumiintarkastusten yhteydessä.

Roberton mukaan hän sai myös rangaistuksen, kun megapenis roikkui hänen shortsiensa lahkeesta, vaikka hän oli anonut vankilalta erityisalushousuja, jotka estäisivät vastaavat irstaat vilautukset.

Vapauduttuaan Roberto haastoi vankilan oikeuteen, mutta syyte hylättiin, sillä vartijat kertoivat oikeudessa hyvin erilaista tarinaa. Heidän mukaansa Roberto vilautteli elintään tarkoituksellisesti ja harrasti säännöllistä masturbointia sellissään kiusatakseen vartijoita.

Anonyymi kirjoitti...

”Vähintä, mitä hallituksen herrat voivat tehdä” – Demarinaiset kauhistuivat

Sosialidemokraattiset naiset kehottavat hallitusta perääntymään ”mustan tiistain” pakkopaketista. Järjestö moittii hallitusta tasa-arvoasioiden unohtamisesta.

– Vähintä, mitä hallituksen herrat voivat tehdä, on selvittää esitystensä kustannus- ja hyvinvointivaikutukset sekä se, miten eri päätökset osuvat miehiin ja naisiin, Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen vaatii.

Hän on surullinen siitä, että hallituksen päätökset iskevät kipeästi palvelualoilla ja julkisella sektorilla työskenteleviin pienipalkkaisiin naisiin.

– Vaikutukset näkyvät monien raskasta vuorotyötä tekevien naisten elämässä. Naiset tuottavat lähes kaikki hoiva-, hoito- ja terveyspalvelut. Työssäkäyvä joukko raataa voimiensa äärirajoilla pienellä palkalla, ja heistä suuri osa jo varttuneempaa väkeä, Tuppurainen muistuttaa.

Kyse on naisista, jotka ruokkivat, auttavat ja siivoavat.
Hallitus sysää vastuun naisille esityksillään leikata ylityö- ja sunnuntaikorvauksia, lyhentää lomia, muuttaa arkipyhät sekä ensimmäinen sairauspäivä palkattomaksi.

– Kyse on naisista, jotka ruokkivat, auttavat, siivoavat ja kantavat sekä käytännöllistä että taloudellista vastuuta meidän kaikkien hyvinvoinnista. Tätä työtä on tehtävä, kun on tarve, myös virka-ajan ulkopuolella, Tuppurainen korostaa.

Hän kysyy, ymmärtävätkö Sipilän hallituksen ministerit, mitä aiotut toimenpiteet tarkoittaisivat ihmisen arkeen.

– Vain osaava ja jaksava, työn vaativuutta vastaavaa palkkaa saava työntekijä tuottaa laadukkaita palveluita.

Tuppuraisen mukaan myös lapsiperheet ovat suurimpien kärsijöiden joukossa.

– Nyt hallitus ottaa äitien palkasta samaan aikaan kun päivähoitomaksut nousevat.

Anonyymi kirjoitti...

Uskoisin Tytti Tuppuraiseen edes vähäsen, jos hän ei olisi näitä "naisen euro on 80 senttiä"-naisia. Yksi valhe vie uskottavuuden kaikesta muusta, mitä hän suustaan laukoo.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä "kurvikas" tarkoittaa deitti-ilmoituksessa? Väitöstutkija antaa kolme ohjetta sinkulle, mutta muistuttaa, että teksti voidaan silti tulkita väärin

Olen liikunnallinen, 36-vuotias mies ja noudatan ehkä jonkun mielestä vähän turhankin terveellisiä elämäntapoja. Harrastan piirtämistä, joka on harrastuksen lisäksi myös osa työtäni. Luen myös aika paljon. Viimeinen vaikutuksen tehnyt kirja oli The One Thing.

Tyypillinen deitti-ilmoitus. Tästähän selviää heti, kiinnostaako tyyppi vai ei.

Vai selviääkö sittenkään?

Mitä tarkoittavat "jonkun mielestä vähän turhankin terveelliset elämäntavat". Tyyppi taitaa ollakin jokin terveyspoliisi. Ja snobi, koska lukee englanninkielisiä kirjoja. Vai puhuuko hän totta ollenkaan?

Deitti-ilmoitusten kirjoittaminen ja lukeminen on eräänlaista kissa-hiiri –leikkiä, jossa toinen yrittää antaa mahdollisimman hyvän kuvan itsestään ja toinen nähdä rivien välistä, millainen tyyppi tosiasiassa on.

Voiko tässä pelissä onnistua?

"Deitti-ilmoitukset ovat osoittautuneet monille ihan toimiviksi", tietää filosofian maisteri Tomi Visakko, 35, joka käytti niitä aineistona väitöskirjassaan.

Hänen tarkoituksensa ei tosin ollut tutkia deittailua vaan sitä, "miten ihmistyyppejä ja sosiaalista todellisuutta arvotetaan kielen välityksellä".

Siinä sivussa ilmeni, että vaikka väärinkäsitysten mahdollisuudet ovat loputtomat, deitti-ilmoitus voi myös onnistua.

"Erilaiset strategiat purevat erilaisiin ihmisiin", Visakko tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Tytöt päihittävät pojat nyt jo päiväkodissakin

Tuore norjalainen tutkimus paljastaa, että erot tyttöjen ja poikien kehityksessä näkyvät jo kahden vuoden iässä.

Myöhemmin tytöt pärjäävät paremmin myös peruskoulussa ja valtaavat sen jälkeen lukiot ja yliopistot.

Early Childhood Educational Journal -lehdessä julkaistussa norjalaisessa tutkimuksessa vertailtiin yli tuhatta 30-33 kuukauden ikäistä lasta stavangerilaisissa päiväkodeissa. Tutkijat tarkastelivat poikien ja tyttöjen arjenhallintaa sekä käytöstä.

Selvisi, että 2,5-vuotiaat tytöt osaavat syödä ja pukeutua itse sekä ovat poikia seurallisempia. Lisäksi 21 prosenttia tytöistä ei enää käyttänyt tuossa iässä vaippoja, kun taas pojista samaan pystyi vain seitsemän prosenttia.

Stavangerin yliopiston tutkijat kertoivat yllättyneensä tutkimustuloksista ja siitä, että erot tyttöjen ja poikien välillä olivat niin suuria.

Sen sijaan Tampereen yliopiston dosentti Matti Rimpelä ei ylläty tuloksista.

- Jokaiselle lasten kanssa työskennelleelle on itsestään selvää, että tytöt kehittyvät poikia nopeammin niin lapsina kuin murrosiässäkin. Norjalaistutkimus on sikäli mielenkiintoinen, että siinä on tutkittu niin pieniä lapsia, Rimpelä sanoo.

Miten tämä hämmästyttävän nopea muutos tulee näkymään yhteiskunnassa? On useita miesvaltaisia aloja, jotka naiset valtaavat tulevina vuosina. Lue Iltalehden printistä tai digilehdestä, mitä ne asiantuntijoiden mukaan ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksiantaminen suojaa naista masennukselta

Anteeksiantaminen vaikuttaa naisiin ja miehiin eri tavoin. Naisia anteeksiantaminen suojaa masennukselta

Tutkijat selvittivät anteeksiannon ja masennuksen tunteiden välistä yhteyttä tutkimuksessa, johon osallistui yli tuhat 67 vuotta täyttänyttä amerikkalaista. Iäkkäillä anteeksiantaneilla naisilla oli miehiä pienempi riski masentua. Sillä, tunsivatko he itse saaneensa anteeksi muilta ei ollut vaikutusta asiaan. Iäkkäiden miesten kohdalla anteeksiantaminen ja -saaminen eivät puolestaan vähentäneet riskiä tuntea masennusta.

Anteeksianto on monimutkainen prosessi. Usein siihen liittyy vaikeuksia ja ahdistusta. Ihminen, joka antaa anteeksi, on usein epäitsekäs, hyväsydäminen ja empaattinen. Usein hän myös kykenee elämään sen kanssa, että toinen ei mahdollisesti anna anteeksi hänelle.

Tämä piirre saattaa näyttäytyä jonkinlaisena moraalisena paremmuutena, mutta ei ole kyse siitä, että anteeksiantaja olisi muita parempi ihminen. Pikemminkin kyse on siitä, että tällainen ihminen ymmärtää, että joku asia loukkaa, koska hän itsekin tuntee loukkaantumista. Sellaiset ihmiset ovat taipuvaisempia antamaan anteeksi. Tutkimuksen mukaan iän myötä ihmisten valmius anteeksiantamiseen lisääntyy.

Yksi sukupuolesta riippumatonkin piirre tutkimuksessa ilmeni. Ihmiset, jotka kokivat saaneensa anteeksi olivat jossain määrin paremmin suojassa masentumiselta mikäli he itsekin pystyivät antamaan tekonsa itselleen anteeksi. Toisaalta tutkijat olivat odottaneet, että kyky antaa itselleen anteeksi olisi vielä merkittävämmin suojannut masentumiselta. Merkittävämmäksi masentumiselta suojaavaksi seikaksi osoittautui nimenomaan kyky ja halu antaa anteeksi toisille.

Anonyymi kirjoitti...

3 syytä, miksi suudelma kruunaa treffit

Suukotelkaa! Self.com listaa syitä, miksi se kannattaa.

1. Suudelma auttaa arvioimaan, onko treffikumppanista pidempiaikaiseksi seuralaiseksi. Albanyn yliopiston professori Gordon Gallupin mukaan suudelman aikana vaihtuu paljon tietoa. Sitä siirtyy muun muassa kosketuksen, hajuaistin ja syljen sisältämien kemikaalien välityksellä. Huono suudelma välittää paljon varoitusmerkkejä, jotka kehottavat karttamaan tätä kumppania.

2. Oxfordin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan säännöllinen suuteleminen ennustaa suhteen pitkäkestoisuutta paremmin kuin säännöllinen seksi. Erään toisen tutkimuksen mukaan naiset eivät mieluusti harrasta seksiä ihmisen kanssa, jota eivät ole suudelleet. Miehet taas suutelevat kasvattaakseensa seksin todennäköisyyttä.

3. Suuteleminen tekee hyvää. Arizonan yliopistossa tehtiin tutkimus, johon osallistui 52 pariskuntaa. Heistä osaa pyydettiin suutelemaan kuuden viikon ajan tavallista enemmän. Vertailuryhmä jatkoi totutulla mallillaan. Suudelmiaan lisänneiden stressi- ja kolesterolitasot laskivat, ja he kokivat olevansa tyytyväisempiä parisuhteeseensa.

Anonyymi kirjoitti...

Unohda uskomus "Se Oikea tulee vielä eteen" – tai et koskaan löydä kumppania

Kuinka monesti olet saanut kuulla sanonnan "Se oikea voi tulla minä hetkenä vastaan"? Totta kai voi, mutta silloin sinun pitää olla häntä myös vastassa. Jos kaipaat rinnallesi kumppania, älä vain jää kotiin.

Sinkkujen määrä kasvaa kasvamistaan. Osa haluaakin elää yksin, toiset puolestaan tuskastelevat kun ”Sitä Oikeaa” ei löydy. Osa puhuu nirsoudesta, osa puolestaan hiljaisista sinkkumarkkinoista.

Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen on varoitellut aiemminkin sinkkujen nolla-ajasta, mutta mitä se on?

– Nolla-aika merkitsee sitä, ettei itse ole koskaan saatavilla uusiin, yllättäviin kohtaamisiin, vaikka halua parisuhteeseen olisi, Vaaranen kuvaa.

– Henkilöt, jotka oikeasti haluaisivat löytää kumppanin, viettävät aikansa tilanteissa, joissa kumppanin löytämisen mahdollisuus on lähellä nollaa. Vanhempien mökillä, harrastuksessa, jossa ei tapaa uusia kiinnostavia ihmisiä, tyttöporukassa, poikaporukassa – porukat eivät ota kontaktia ulkopuolisiin porukoihin. Tai työpaikalla, jossa on vain samaa sukupuolta olevia – tämä koskee heterosinkkuja, Vaaranen listaa.

Nykypäivän urakeskeisyys ja pienet piirit ovat myös osasyy siihen, että miksi sinkkuja on enenevissä määrin.

Yksineläjä voi toki haaveilla parisuhteesta tai perheen perustamisesta, mutta ei kuitenkaan liikauta eväänsäkään tai näe vaivaa unelmansa eteen.

Pitääkö nolla-ajasta sitten pyrkiä pois?

– Ei tietenkään, mutta on hyvä olla tietoinen omien toiveiden ja jokapäiväisten valintojen välisestä ristiriidasta. Ajatus ”se oikea tulee vielä eteen” ei pidä paikkaansa, sille ei ole mitään tieteellistä näyttöä, Vaaranen muistuttaa.

– Jokainen vastaa itse omasta saatavuudestaan parisuhdemarkkinoilla.

Usein kuulee sanottavan, että sinkkuus johtuu siitä, että sinkku on nirso. Onko kyse tosiaan nirsoudesta?

– Nirsous, siis valikointi, kuuluu normaaliin parinvalintaan, ja valikointia harrastavat kaikki pariutujat, Vaaranen toteaa.

Vai voisiko kyse olla myös tästä?

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisprostituoitu keksi erikoisen myyntipaikan itselleen

Prostituutio on aina intohimoja herättävä uutisaihe. Viime aikoina blogikenttää on esimerkiksi riepotellut suomalaisprostituoitu, joka on blogannut elämästään rehellisesti.

Yleensä prostituoidut metsästävät asiakkaitaan netissä ja ottavat vastaan hotelleissa, mutta nyt muuan suomalainen lemmen ammattilainen on keksinyt tavallisuudesta poikkeavan keinon. Hän on lähtenyt maakuntiin ja ostanut sitä varten asuntoauton. Kyseessä ei ole aiemmin mainittu blogin kirjoittaja.

Asia selviää naisen ilmoittelusta. Hän on arviolta kolmekymppinen suomalaisnainen.

Yleisemmin prostituutiota on ollut suuremmilla paikkakunnilla ja myös maalaiskaupungeissa. Tarkoittaakohan tämä sitä, että pian maksullisen lemmen ammattilaiset karauttavat pieniin kyliin omine “seksikärryineen”.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaistutkimus: Humalassa päänsä kolauttaneet kuolevat 13 vuotta odotettua aiemmin – suurin osa nuoria miehiä

Oulun yliopiston tuoreessa tutkimuksessa on selvinnyt, että pään lieväkin loukkaaminen humalassa ilman varsinaista aivovammaa ennustaa jopa 13 vuotta odotettua lyhyempää elinikää.
Oulun yliopiston ja Oulun yliopistollisen sairaalan aivovammatutkimusryhmän tutkimuksessa seurattiin kaikkia Oulun yliopistollisessa sairaalassa päivystyksessä vuonna 1999 käyneitä päänsä loukanneita 737 henkilöä 15 vuoden ajan.

Vertailuryhmässä oli samalla alueella samaan aikaan asuvia, saman sukupuolen ja iän omaavia henkilöitä 2 196, joille pään loukkaantumista ei ollut sattunut seurannan alussa. Tutkimuksessa seurattiin molempien ryhmien kuolleisuutta.

Seurannassa päätänsä loukanneiden potilaiden kuolleisuus oli merkittävästi suurempi verrattuna vertailuväestöön. Erityisen suureksi osoittautui miesten ennenaikainen kuolleisuus tapaturman sattuessa nuoressa iässä.

Vertailemalla päänsä loukanneiden ja vertailuväestössä menehtyneiden kuoleman syitä todettiin, että alkoholin käyttöön liittyvät kuolemansyyt olivat päätään loukanneilla potilailla huomattavasti yleisempiä: 28 prosenttia verrattuna kontrolliväestön 7 prosenttiin.