tiistaina, marraskuuta 24, 2015

Mieshoitajia syrjitään hoitotyössä

Kirjoitin aikaisemmin mieshoitajien syrjinnästä hoitotyössä.
TEHYn lehdestä löytyy vahvistus kirjoituksilleni:
 Pääkirjoittaja huomioi miesten ongelmat:
TYÖYHTEISÖN ainoana miehenä voi olla orpoa olla. Tässä numerossa käsitellään ilmiön varjopuolia tutkimustiedon valossa: hankalat ja aggressiiviset potilaat lankeavat helposti miehelle. Samoin tekniset tehtävät, jopa pienet remonttihommat. Mies saattaa kokea, ettei hänellä ole varaa olla heikko tai epäonnistua. Kun naiset purkavat stressiään ja työssä kokemiaan pettymyksiä toisilleen, mies valitsee vertaistuen puuttuessa pullon.
Pääkirjoittaja ei kuitenkaan osoita mitään aikomusta kitkeä mieshoitajiin kohdistuvaa syrjintää työpaikoilta.

35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

2015-11-24 Kaleva: 14-vuotias tyttö raiskattiin Kempeleessä

Lisäys uusia kommentteja:

Lainaus
Isa Nia Anette: Mä vaan luen tätä keskustelua ja mietin miten voi olla mahdollista että näinkin hyvää tarkoittavassa ryhmässä on näin paljon ihmisiä jotka on totaalisen sokeita omille rasistisille ja seksistisille ennakkoluuloilleen. Ja pisteenä iin päälle nartutellaan naisia. Oksettavaa saastaa.

Lainaus
Helena Solin: Isa.
Mietis nyt välillä itse asiaa ja vähemmän meitä keskustelijoita.

Lainaus
Pirjo Pönni Jokinen:
Pirjo Pönni Jokinen Uros ja naaras.. mitäs oksettavaa siinä on? No.. minä en ole uskovainen enkä marttyyri. Edustan itseäni, en kaikkia maailman puhtaita naisia.. winkhymiö

Lainaus
Helena Solin:
3. Kylänraitilla vilkuillaan aina,se on selvä.
Jos aitoja romansseja syntyy,se on luonnon laki.
Tämä taitaa olla se oikea syy persumiesten raivoon,ei " huoli naisten turvallisuudesta"

Anonyymi kirjoitti...

Pirjo Pönni Jokinen: Yksi seikka jota ei vielä ole taidettu mainita, ovat rasistineitokaiset, jotka asettuvat houkutuslinnuiksi ja rasistiäijät sitten kyttää taustalla pusikossa puukkoineen ja puntareineen.

Tämäkään ei ole poissuljettua.

Naaraat eivät ole mitään hyveellisyyden ja siveellysyyden pulmusia ja kaikenlaista pikku narttua mahtuu maailmaan. Naispuolisiakin rasiteja on aika paljon. Heitä on somessa ja yhtäläillä ihan livenä.

Turvapaikanhakijoiden mustamaalaaminen näyttää olevan joidenkin elämäntehtävä näinä aikoina.

Eivätkä varmaan edes osaa selittää itse miksi haluavat lavastaa.. Joku pelko, mutta se "joukossa tyhmyys tiivistyy" juttu. Kaikenlaisia jengejä on missä pöljäillään porukalla ja jos sitten jäädään kiinni housut kintussa ihan yksin niin itkuun pillahdetaan kun porukka painelee livohkaan..
Tykkää · 4 · 30 min

Anonyymi kirjoitti...

Uusi Suomi sensuroi blogini ja vei kirjoitusoikeudet

...
Vihervasemmiston naiset ovat onnistuneet monopolisoimaan haittamaahanmuuton edustuksellisen demokratian avulla, jotta voivat kilpailuttaa sisäryhmän miehiä, ulkoryhmän miehiä vastaan. Lopputulos on nyt kaikkien nähtävillä, Suomi täynnä terroristeja ja valtio miljardi veloissa. Maailman globalisoituessa edustuksellinen demokratia ei yksinkertaisesti toimi. Joudumme nyt vihervasemmiston naisten tekemien äänestyspäätösten vuoksi kärsimään seuraukset Somaliassa, Irakissa ja Syyriassa käydyistä sodista, joiden kanssa keskiverto suomalaisella ei ole mitään tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Keski-ikäiset valkoiset amerikkalaismiehet kuolevat kärsimykseen
Tiedemiehet havaitsivat yllättävän ilmiön. Keskiluokalla menee niin huonosti, että kuolleisuus kääntyi kasvuun. Tämä on ollut syksyn puheenaihe Yhdysvalloissa, kirjoittaa Saska Saarikoski Washingtonista.


Valkoisella miehellä on paha olla. Sen huomaa, kun katsoo Yhdysvalloissa ympärilleen. Perinteiset miestyöt ovat vähentyneet, maahanmuuttajat paiskivat hommia puolella palkalla, ja naiset sekä aasialaiset täyttävät yliopistot.

Eikä kysymys ole pelkistä mielikuvista. Uusi tutkimus osoittaa, että keski-ikäisten valkoisten amerikkalaismiesten kuolleisuus on kääntynyt kasvuun. Vuosina 1999–2013 valkoisten 45–54-vuotiaiden miesten kuolleisuus kasvoi noin puolen prosentin vuosivauhdilla.

Samaan aikaan naisten kuolleisuus on jatkanut laskuaan – samoin kuin miesten kuolleisuus kaikissa muissa ikäryhmissä ja etnisissä ryhmissä. (Kuolleisuus on suhdeluku, joka kuvaa kuolemantapausten määrää väestössä tai sen osassa tiettynä ajanjaksona.)

Tiedot selviävät kahden Princetonin yliopiston tutkijan Anne Casen ja Angus Deatonin tuoreesta tutkimuksesta, josta on tullut yksi syksyn suuria puheenaiheita Yhdysvalloissa.

Viisikymppisten ahdinko on melko tuore ilmiö. Tutkimusjaksoa edeltävien 20 vuoden aikana keski-ikäisten valkoisten miesten kuolleisuus vähentyi kaksi prosenttia vuodessa.

Tutkimustulokset ovat järkyttäneet väestötieteilijöitä, sillä tähän asti kuolleisuuden jatkuvaa vähenemistä on pidetty teollistuneissa maissa lähes itsestään selvänä.

Anonyymi kirjoitti...

Kempeleen raiskausepäily: Sipilä kutsunut sisäministerin ja oikeusministerin kriisikokoukseen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoo STT:n mukaan kutsuneensa sisäministeri Petteri Orpon (kok) ja oikeusministeri Jari Lindströmin (ps) kriisikokoukseen Kempeleen epäillyn raiskaustapauksen johdosta.
– Tapaus on vakava, tuomittava, inhottava ja raukkamainen, jos julkisuudessa olleet tiedot pitävät paikkansa, Juha Sipilä sanoo STT:n mukaan.

Sipilän mukaan Suomessa on pohdittava lainsäädännön muuttamista sen suhteen, miten turvapaikan hakemisen aikana tehdyt rikokset vaikuttavat turvapaikkapäätökseen.

Poliisin mukaan 14-vuotias kempeleläinen tyttö raiskattiin maanantaina kello 22.30 aikaan ulkona Kempeleen Asemantiellä.

Poliisin mukaan kaksi ulkomaalaistaustaista henkilöä oli käynyt tyttöön käsiksi, ja ainakin toinen nuori mies oli raiskannut hänet. Paikalle oli sattumalta tullut kaksi paikkakuntalaista miestä, jotka soittivat paikalle apua.

Anonyymi kirjoitti...

Leskimies jää helposti yksin: ”Miehillä on vain huonoja kavereita”
Kun vaimo kuolee, mies on usein avuton. Tarmo Portti selviää kotitöistä, mutta ystävyyssuhteiden hoitoa tukkijätkä ei huomannut opetella ajoissa.


Eivät leskimies Tarmo Portin asiat erityisen huonosti ole. Eläke on mukava, ja välit lapsiin ja lapsenlapsiin ovat hyvät. Isosisko soittaa melkein päivittäin, puhelimessa puhutaan politiikkaa. Vaimon sisko asuu saman tien varressa ja poikkeaa kylään viikoittain.

Kerran viikossa 76-vuotias Portti käy kunnan kuntosalilla, missä hän tapaa muita miehiä. Ei siellä paljon puhuta, mutta kyllä se sosiaalisesta tapahtumasta käy. Keskiviikkoisin ja lauantaisin hän menee saunaan. Löylyt ovat lyhyet mutta kipakat ja nautinnolliset. Jo vaimon eläessä hän kävi saunassa yksin, sillä Kaarina Portti piti lempeämmistä löylyistä kuin miehensä.

Joka aamu Portti tekee pitkän lenkin koiran kanssa. Sen jälkeen hän kirjaa ylös lenkin pituuden. Tänä vuonna Portti on kävellyt jo yli 2 000 kilometriä.

Yhdentoista jälkeen Portti syö lounaan, joka on usein päivän ainoa lämmin ateria. Sitten hän odottelee, että televisiosta alkaisi Holby Cityn sairaala. Siihen on aikaa tunteja.

Ne tunnit ovat Portin ongelma. Silloin hän huomaa olevansa yksin.

Anonyymi kirjoitti...

"Kun naiset purkavat stressiään ja työssä kokemiaan pettymyksiä toisilleen, mies valitsee vertaistuen puuttuessa pullon."

Klassista. Kun miehiä syrjintään, niin vika on miehissä itsessään. Heidän pitäisi olla samanlaisia kuin naiset. Paitsi että jos he olisivat, ei sitä kestettäisi. Eikä sallittaisi. Eihän nyt mies voi jättää naista pulaan aggressivisen asiakkaan, it-ongelmien tai raskaiden tavaroiden siirtelyn kanssa, ja vielä kälättää, jäkättää ja juoruilla päälle tai jopa selän takana.

"Poliisin mukaan kaksi ulkomaalaistaustaista henkilöä oli käynyt tyttöön käsiksi, ja ainakin toinen nuori mies oli raiskannut hänet."

Olivatko nämä niitä Sipilän Juhan siipiensä suojiin ottamia, hätääkärsiviä sotalapsosia, noita nykyajan Karjalan evakoita?

"Paikalle oli sattumalta tullut kaksi paikkakuntalaista miestä, jotka soittivat paikalle apua."

Nämä paikkakuntalaiset miehet ovat epäilemättä rasistisia, "maahanmuuttokriittisiä" juntteja, jotka kännipäissään hakkaavat vaimojaan aamusta iltaan. Miten tämä unohtui toimittajalta?

No, Hesari ja YLE onneksi korjaavat lipsahduksen pikapuolin ja kertovat kaikelle kansalle, että suomalaiset miehet ovat taas syyllisiä seksuaalisen väkivallan yleistymiseen ja että meillä tarvitaan yhä lisää sukupuolentutkimusta, väkivaltatutkimusta ja feminististä asennekasvatusta. VMP.

Anonyymi kirjoitti...

"Mä toivon, että sut raiskataan" – Tutkija: Uhkauksista lyhyt matka tekoihin | Yle Uutiset | yle.fi

Kempeleen raiskausepäily: Sipilä kutsunut sisäministerin ja oikeusministerin kriisikokoukseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Naisen logiikkaa -sarjassamme:

2015-11-24 Kaleva: 14-vuotias tyttö raiskattiin Kempeleessä

Tytöt (naiset?) ovat harmissaan turvapaikanhakijoiden puolesta:

"Kempeleläiset Vilja Kalermo ja Emmi Pulkkinen pitävät tapausta harmillisena.

– Turvapaikanhakijoista on ollut meillä myönteinen kuva. Harmittaa, että tällaista tapahtuu. Heidät kaikki leimataan tällaisten tapahtumien vuoksi, Kalermi ja Pulkkinen arvelevat."

Mutta kuitenkin:

"– Tästä lähtien kuljen mieluummin kaverin kanssa, kuin yksin, Emmi Pulkkinen sanoo."

Aivonyrjähdys - nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Pirjo Pönni puolestaan epäilee että kyseessä on vastarintaliikkeen lavastus.

Anonyymi kirjoitti...

Kukaan nainen ei tarvitse rasistia suojakseen - Kolumnit - Keskisuomalainen

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsalaisdemokraattien vastustajat uhkaavat raiskata?:

"Mä toivon, että sut raiskataan" – tutkija: uhkauksista lyhyt matka tekoihin

Ruotsalaisbloggaritar toivoo SD:n voittavan seuraavat vaalit, saa tappo- ja raiskausuhkausten tsunamin.

http://nyheteridag.se/bloggerskan-paulina-paow-danielsson-dodshotad-efter-facebookinlagg-om-sd-hoppas-innerligt-att-dom-vinner-nasta-val/

Anonyymi kirjoitti...

Blogger Paulina "Paow" Danielsson tappouhkauksia jälkeen Facebook Post SD - "Toivon vilpittömästi, että he voittavat seuraavissa vaaleissa"
...
Paulina virka on herättänyt väkivaltaisia ​​reaktioita ja sai tuhansia kommentteja. Monet kommentit ovat loukkaavia tai uhkaavia, jossa monet niistä, jotka kirjoittaa haluavat hengiltä 22-vuotiaan bloggaaja.

Suurin osa kaikkein uhkaava kommentit ovat kirjoittaneet nuoret, usein nuoria, maahanmuuttajatausta.

"Toivon terroristi raiskaus sinua inhoa", "Rasistiset huora" ja "sinun pitäisi olla jengi-raiskasi joukko neekeri kukot" ovat vain muutamia esimerkkejä uhkaava ja loukkaavia kommentteja hän sai.
...
Jopa aikuisia

Mutta se ei ole vain nuorille vaan myös aikuisia, jotka osallistuvat vihaa vastaan ​​Paulina. Jotkut niistä, jotka näthatar ovat itse mukana järjestöjä, jotka auttavat maahanmuuttajia. Yksi niistä, jotka leviävät näthat on 30-vuotias ruotsalainen nainen asuu Tukholman alueella asuu alaistensa perhesuhteet.

"Hahahahaha mitä pantad e huono !!!!! Keskustele ei tiedä enemmän kuin elämää Paradise Hotel! Rotta toivoa Ice vie ", kirjoitti 30-vuotias nainen.

Toinen henkilö, mies, haluavat "rangaista", Paulina, koska hän on huolissaan terrorismista lähettämällä hänet alas islamilaisen valtion Syyriassa.

"Ahh itseäsi, olet tietysti koska mitään fani ICE! Mutta Sanna up perhanan idiootti huora, joka vain on COCAIN o joukko Dicks ympärillä aivot saa minut tukemaan Isis! Vitun loinen cocksucker ottaa ja oppia jotain! Sinun pitäisi lähettää alas Irakin / Syyria ja vain maata sängyssä keskuudessa ice-jäsenet! Jotta he voivat atleast ylpeillä että he ovat perseestä maailman tyhmä vuohi! "Hän kirjoittaa.

Pahimpia uhkia ja vihaa vastaan ​​Paulina on jopa saanut lukea naisten Facebook profiilit kutsuvat itseään feministit.

Kuva teurastettujen vuohi

Iltapäivällä tänään oli uhka, joka Pauline itse kokenut oli enemmän epämiellyttävä kuin toiset. Mies maahanmuuttajataustaiset lähetti kuvan itsestään kanssa teurasti vuohen ja teksti "Tulen Tukholmaan 3 päivää" aikana.
...

Anonyymi kirjoitti...

2015-11-24 Kaleva: 14-vuotias tyttö raiskattiin Kempeleessä

Ja sieltä se Naisasialiitto Unioini ryntää tuomitsemaan raiskauksen. Eiku. Mitä?

".@ylelahti naisiin ja turvapaikanhakijoihin kohdistetusta vihapuheesta. Tutkija suosittelee rikosilmoitusta."

Anonyymi kirjoitti...

Hoitajat eivät ota influenssarokotetta uskomusten takia – lääkäri tuomitsee: "Eihän siinä ole mitään järkeä"

Influenssaa ei mielletä kaikkien terveydenhuollon ammattilaisten piirissä tappavaksi taudiksi. Ammattilaisille olisi joka vuosi tarjolla influenssarokotus, mutta esimerkiksi Kainuussa keskussairaalan sairaanhoitajista sen otti viime vuonna alle viidennes. Esimerkiksi Tanskassa rokotus on pakollinen.

Anonyymi kirjoitti...

Mies kirjasi kuukauden ajan syyt, jotka saivat vaimon itkemään | Tosielämää | Iltalehti.fi

Anonyymi kirjoitti...

Värillä väliä: “On kaunista kuljettaa omaa valkoista kättään mustalla iholla”

Anonyymi kirjoitti...

Sisäministeriön Nerg 14-vuotiaan raiskaustapauksesta: ”Sydän särkyy – emme ole lintukodossa”

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on pohtinut tänään paljon suomalaista yhteiskuntaa. Syynä on eilisiltana Kempeleellä tapahtunut 14-vuotiaan tytön raiskaus, josta poliisi epäilee kahta ulkomaalaistaustaista 15–17-vuotiasta nuorta miestä.
- Minulla on hirveän paha olo sen nuoren tytön puolesta. Jokainen raiskaus on liikaa. Sydän särkyy, Nerg kuvailee tuntojaan ja mainitsee, että hänellä itselläänkin on tyttäriä, jotka nyt ovat jo aikuisia.

Tapaus on herättänyt niin voimakkaita tunteita ihmisissä, että poliisikin jo vetosi tänään suomalaisiin ylilyöntien välttämiseksi.

- Ymmärrän sitä pelkoa, Nerg kommentoi ihmisten tuntoja.

- Tämä on niin hankala tilanne suomalaisille, että tulee yhtä aikaa useita haasteita: pakolais- ja siirtolaiskriisi, vaikea taloustilanne ja terrorismi.

Nerg kuitenkin kokee, että yksi tapaus saa nyt suhteettoman huomion siihen nähden, että Suomessa on ennestäänkin seksuaalirikoksia, perheväkivaltaa ja myös kouluampumisia on ollut. Nergin mielestä näitä tapauksia yhdistävä tekijä on syrjäytyminen. Se on se ilmiö, johon pitäisi puuttua, eikä lamaantua järkyttävien tapahtumien edessä.

- Syrjäytymisen ehkäisy on tässä avainasemassa, riippumatta siitä, keitä ne syrjäytyneet ovat. Jokainen tarvitsee turvaverkon. Meidän pitää tehdä kaikkemme, että ehkäisisimme tällaisia tapauksia, Nerg korostaa.

Hänen mielestään Suomessa on erinomaiset viranomaiset, jotka hoitavat työnsä hyvin. Samalla hän kuitenkin toivoo ”tervettä pelkoa” kaikilta nuorilta naisilta ja heidän läheisiltään.

- Maailma on tämmöinen, Nerg sanoo viitaten ylipäänsä väkivallan tekoihin, myös Pariisin iskuihin.

- Tervettä pelkoa, tervettä järkeä pitää olla jokaisella. Emme ole lintukodossa, Nerg sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Valitsetko seksikumppanisi tarkoin? Saatat olla demiseksuaali

Eikö seksi tuntemattomien ihmisten kanssa kiinnosta? Nyt tälle käyttäytymiselle on määritelty uusi suuntautuminen: demiseksuaalisuus.
Jotkut ihmiset eivät tunnu päästävän ketään lähelleen, ennen kuin he ovat tutustuneet kunnolla. On kuitenkin demiseksuaaleja, jotka eivät päästä ketään lähelleen seksuaalisessa mielessä, ennen kuin he tuntevat mahdollisen kumppaniehdokkaan läpikotaisin.
Demiseksuaali on siis henkilö, joka kokee fyysistä vetovoimaa ainoastaan sellaisia ihmisiä kohtaan, joiden kanssa on luonut vahvan tunnesiteen.
Mitä demiseksuaalin deittaileminen sitten oikein vaatii? Ainakin aikaa - todella, todella runsaasti. Tässä on muutamia asioita, joita sinun tulisi tietää demiseksuaalisuudesta:

Anonyymi kirjoitti...

Poliisiylijohtaja Ylellä: Naisten ahdistelu lisääntynyt ympäri maan – viheltelyä ja kähmimistä | Helsingin Uutiset

2015-11-25 HU:Naisten ahdistelu lisääntynyt ympäri maan–viheltelyä ja kähmimistä

Anonyymi kirjoitti...

2015-11-24 Kaleva: 14-vuotias tyttö raiskattiin Kempeleessä

aivopieru-Kontula läsäyttelee aika nohevasti

Anonyymi kirjoitti...

Huhu: Sisäministeriön käsky poliiseille ja muille | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Ahdistelu loppunee esim. näin:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3332169/Feminist-blogger-uses-vaginal-yeast-make-sourdough-bread.html

Anonyymi kirjoitti...

Niin makaa kuin petaa:

Samra, 16, lähti Syyriaan teinimorsiameksi – Itävaltalaiset lehdet: Sai surmansa yrittäessään paeta Isisiltä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Why I can’t stand white belly dancers - Salon.com

University yoga class suspended due to 'cultural appropriation' dispute | Americas | News | The Independent

American woman arrested for practising yoga on subway tracks | Americas | News | The Independent

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi: Naisiin kohdistettu seksuaalista häirintää vastaanottokeskusten läheisyydessä

Poliisi on todennut häiriöiden, levottomuuksien ja väkivaltaisuuksien lisääntyneen vastaanottokeskuksissa ja niiden ympäristössä.
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi tiistaina Ylelle, että vastaanottokeskuksiin ja niiden läheisyyteen kohdistuvissa tehtävämäärissä on ollut havaittavissa selvää kasvua. Kolehmaisen mukaan poliisia työllistävät muun muassa tappelut ja varkaudet, mutta myös naisiin kohdistuva häirintä.

– Vastaanottokeskuksissa ja niiden liepeillä on ollut häiriöitä, tappelunujakoita, varkauksia, mutta myös epäasiallista kohtelua naisia kohtaan kuten häirintää, huutelua ja jopa käsiksi käymistä, poliisiylijohtaja kertoi Ylelle.

Anonyymi kirjoitti...

2015-11-25 Merkel: "Olen tehnyt jättiläismäisen virheen"

Imelda Marcosin ylelliset korut arvioidaan - Helsingin Sanomat

Ylellisyyttä rakastavan Filippiinien ex-yksinvaltiaan lesken korujen myyntiä harkitaan jälleen - Filippiinit - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Merkelin jättiläismäinen virhe:

Jos pakolaisten määrää pysyy nykyisellään, ja vaikka heidät onnistuttaisiin integroimaan työmarkkinoille, niin todelliset kulut Saksalle olisivat yli 900 miljardia euroa, laskee saksalainen taloustutkija Raffelhüschen

Anonyymi kirjoitti...

Tavaratalo puuttui leluista leimahtaneeseen nettiraivoon: Tuomitsemme kaiken vihapuheen

Tavaratalo Anttila on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa, ettei se hyväksy ihmisten solvaamista ja uhkailua. Kaupan sukupuolittunutta lelumarkkinointia arvostellut bloggaaja joutui rajun verkkovihan kohteeksi.

Tavaratalo- ja verkkokauppa Anttila kampanjoi somessa vihapuheen kitkemisen puolesta. Yritys on julkaissut Facebook-sivuillaan kuvan ja päivityksen, joissa toivotaan, että ihmiset jättäisivät rauhaan tavaratalon lelumarkkinointia kritisoineen bloggaajan.

"Kiitämme Emmi Nuorgamia hänen rohkeudestaan nostaa asia esille. Hän ja monet muut ovat saaneet osakseen tarpeetonta kritiikkiä ja vihapuhetta, joka ei ole koskaan hyväksyttävää. Vetoammekin sinuun, että olemme mukana vastustamassa vihapuhetta sen kaikissa muodoissa, ja tukemassa yhdenvertaisuutta verkossa ja sen ulkopuolella. #eivihapuheelle"

Tamperelainen bloggaaja Emmi Nuorgam kirjoitti viikonvaihteessa blogiinsa tekstin, jossa hän kummasteli Anttilan verkkokaupan myyntitekstejä. Niissä tytöille suositeltiin tietynlaisia leluja, nukkeja ja prisessa-asuja, ja pojille esimerkiksi autoja.

Anttila on sittemmin pahoitellut jäykkiä sukupuolirooleja vahvistavia myyntitekstejä ja poistanut ne sivuiltaan.

Bloggaaja joutui kuitenkin rajun uhkailun ja nimittelyn kohteeksi verkossa. Anttilan markkinointi- ja verkkokauppajohtaja Outi Ellilä sanoo, että tavaratalon oli pakko ottaa kantaa villiin keskusteluun.

– Tuomitsemme kaikenlaisen vihapuheen. Se ei ole hyväksyttävää. Ihmisillä saa olla eriäviä mielipiteitä, emmekä hyväksy minkäänlaista uhkailua tai että keskusteluun liitetään väkivaltaisia puheita.

Ellilä sanoo keskustelun asiattomuuden yllättäneen.

– Maanantaina luulimme jo keskustelun rauhoittuvan, mutta sen jälkeen tulikin paljon epäasiallista käytöstä.

On melko poikkeuksellista, mutta ajan henkeen kuuluvaa, että kaupallinen yritys ottaa osaa arvokeskusteluun, markkinointi- ja verkkokauppajohtaja pohtii.

– Voimme vaikuttaa ja tukea sitä, että ihmiset voisivat keskustella eri mielipiteistä asiallisesti. Ihmiset myös odottavat yrityksen olevan persoona somessa ja ottavan osaa keskusteluun.

Anonyymi kirjoitti...

Utriainen: Ulkomaalaiset yliedustettuina raiskaustilaistoissa
Utriaisen mukaan asia on kotouttamiskysymys: nuorille miehille pitää saada järkevää tekemistä.


Rikosoikeuden professori emerita Terttu Utriainen vaatii pikaista puuttumista ulkomaalaisten yliedustukseen raiskaustilastoissa. Joka neljäs tai viides raiskausrikoksen tekijöistä on Utriaisen mukaan ulkomaalainen.

Kempeleessä raiskattiin maanantaina 14-vuotias tyttö. Rikoksesta epäillään kahta ulkomaalaistaustaista nuorta. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) järjesti tiistaina aiheen tiimoilta hätäkokouksen, jossa olivat mukana oikeusministeri Jari Lindström (ps.) sekä sisäministeri Petteri Orpo (kok.)

Terttu Utriaisen mukaan hätäkokous nimikkeenä on varsin dramaattinen, mutta pääministeri Sipilä kiinnitti oikeaan asiaan huomiota.

– Meillä raiskausrikoksissa tekijöistä 20–25 prosenttia, eli joka neljäs tai viides on ulkomaalainen, eli ulkomaalaiset ovat yliedustettuina, Utriainen sanoo Yle Radio1:n Ykkösaamussa keskiviikkona.

Tähän pitäisi Utriaisen mukaan kiinnittää vakavasti huomiota, koska pakolaisvastainen mieliala voi alkaa levitä.

– Sellainen tilanne, että meillä on nuoria miehiä läjäpäin jouten, on aina vaarallinen, ihan riippumatta siitä minkä maalaisia he ovat, Utriainen sanoo.

Utriaisen mukaan asia on kotouttamiskysymys: nuorille miehille pitää saada järkevää tekemistä.

Suomessa ylipäätään seksuaalirikoksissa rangaistustaso on äärimmäisen lievä, Utriainen kritisoi. Raiskausten tuomioista kaksi kolmasosaa on ehdollisia ja lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstäkin lähes puolet, Utriainen sanoo. Lainsäädäntöä pitäisi kehittää niin, että törkeät rikokset erottuvat myös rangaistuskäytännössä selvästi, Utriainen vaatii.

Anonyymi kirjoitti...

Päivän suvakki: “Hei, nyt oikeasti.”
Niina Sahi ja päivän suvaitsevaisen aivopieru...

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Lihaksikkaat miehet ovat huonoja poikaystäviä

Naisen unelmissa saattaa olla seksiä tihkuva mies, jonka lihakset pullistelevat aidon uroksen lailla. Vaikka neitokainen saattaa nähdä lihaskimpussa suojelevan ja seksikkään komistuksen, saattaa mies olla erittäin huonoa poikaystävämateriaalia.

Westminsterin yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan lihaksikkaat miehet ovat kaikista huonoimpia poikaystäviä. Yliopiston tekemään tutkimukseen osallistui 327 brittiläistä heteromiestä, joista yli kolmannes oli sinkkuja. Miehille esitettyjen kysymysten perusteella selvisi, että mitä enemmän kaksilahkeisella oli lihaksia, sitä seksistisempi ja vihamielisempi hän naisia kohtaa oli.

Lihaksiin liittyy runsaasti ajatuksia voimasta ja hyvästä kunnosta. Your Tango -sivusto muistuttaa, että maskuliinisuuteen liittyy stereotyyppisesti myös isojen lihasten olemassaolo. Toisinaan miehet rakentavat kehoa omatessaan päähänpinttymän ”oikean miehen” vartalonmallista. Lihaksilla pyritään lisäämään miehekkyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti: Seksuaalinen häirintä on yleistä – myös kantasuomalaiset osaavat sen

Olen kokenut seksuaalista häirintää teini-ikäisestä lähtien, niin kuin varmasti lähes jokainen nainen. Yksi ahdistavimmista häirintäkokemuksista oli, kun noin nelikymppinen humalainen mies päätti istua viereeni junassa. Hän päätti kertoa minulle, teinitytölle, miten harrastaisi seksiä kanssani. Yritin jättää miehen huomiotta. Sitten käskin hänen olla hiljaa. Ei auttanut.

Kukaan täydessä junavaunussa ei tullut apuun. Kun mies alkoi sivellä jalkaani, kiipesin hänen ylitseen käytävälle ja hain itku silmässä konnarin häätämään miehen pois.

Baarissa minua on kourittu niin takapuolesta kuin rinnoistakin. Perään on huudeltu vaikka mitä törkeyksiä. Kerran pimeällä tiellä kävellessäni ohiajava auto pysähtyi eteeni ja sieltä nousi mies runkkaamaan. Talvipakkasella!

Kun olen ahdistuneena kertonut häirinnästä miehille, minulle on sanottu, että pitäisi vain olla otettu, kun saan huomiota.

Ministerit heräsivät

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että tilanne olisi vihdoinkin muuttumassa. Eilen Yle uutisoi, kuinka useat poliisit ovat olleet huolissaan naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä. Ministeritkin pitivät asiasta kriisikokousta.

On jo aikakin alkaa kiinnittää tähän ongelmaan huomiota. Näemmä tarvittiin ulkomaalaisia häiritsemään suomalaisnaisia, jotta nähtiin, kuinka ikävä ongelma tämä on.

En vain ymmärrä, miksi on tuomittavampaa, että irakilaismies huutelee suomalaisnaisen perään? Miksi perus-Penan huutelu ei ole koskaan aiheuttanut olankohautusta kummempaa?

Ja miksi muutaman suomalaismiehen törkeä käytös ei tee kaikista suomalaismiehistä törkimyksiä, mutta kaikki turvapaikanhakijat voidaan tuomita muutaman typerän ja tuomittavan käytöksen perusteella?

Turvapaikanhakijoiden kohtaaminen

Kaikki minua Suomessa ahdistelleet miehet ovat muuten olleet kantasuomalaisia, vaikka asun lähellä vastaanottokeskusta.

Kerran keskellä yötä kadulla vastaani tuli turvapaikanhakijamiehiä. Yksi heistä tervehti minua. Sydämeni alkoi pamppailla. Tajusin olevani yksin autiolla kadulla keskellä yötä, joten en uskaltanut olla tervehtimättä takaisin. Miehet jatkoivat tyytyväisenä matkaansa. He olivat vain olleet kohteliaita. Minua nolotti ennakkoluuloinen reaktioni.

Tänään on YK:n kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Olitpa minkä maalainen tahansa, muista: Älä lyö naista. Älä raiskaa naista. Älä ahdistele naista.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä raiskausrikoksissa tekijöistä 20–25 prosenttia, eli joka neljäs tai viides on ulkomaalainen.

Mutta totta kai, valkoinen, lihaa syövä ja hetero suomalaismies on syyllinen kaikkeen, mitä täällä tapahtuu. Lukekaa edellinen kirjoitus, niin ymmärrätte, mikä on suomalaisen naisen "totuus".

Anonyymi kirjoitti...

Täysin käsittämätöntä! Vaikka nartut nimenomaan ovat eksperttejä henkisen väkivallan käyttämisessä, niin nyt kynttilöillä kampanjoidaan naisiin kohdistuvaa henkistä väkivaltaa vastaan, mutta ei miehiin!:

Henkistä väkivaltaa voi olla vaikea tunnistaa – ”Puheeksi ottamisen kulttuuri on kadonnut” | Yle Uutiset | yle.fi

Pidä suusi terveenä: Ientulehdus tai paikkaamattomat reiät voivat pahimmillaan johtaa kuolemaan | Yle Uutiset | yle.fi

Mitäköhän nämä sopimattomat kuvat oikein ovat, joiden levittäminen on muka Suomessa kiellettyä? Tiettävästi esimerkiksi pornon levittäminen ei ainakaan ole pääsääntöisesti kiellettyä:

Video jakaa Suomi-tietoa turvapaikanhakijoille: seksiin ei saa pakottaa ja vaatteista huutelu on kiellettyä - Seksi - Kotimaa - Helsingin Sanomat