keskiviikkona, joulukuuta 09, 2015

Vanhat suomifilmit opettavat markkina-arvoteoriaa

Katselin elokuvan Kyökin puolella, jossa pääosaa näytteli Helena Kara. Vedonlyönnin seurauksena Kara päätyy Haukan kartanon sisäköksi. Poispilattuna pidetty mamselli haluaa näyttää kykenevänsä kotitaloustöihin.

Elokuvan pariutuminen oli hauskaa katsottavaa markkina-arvoteorian näkökulmasta.
Sankariparin muodostavat tietenkin Kara ja Tauno Majuri ja lopulta kaikki parit päätyvät yhteen markkina-arvonsa edellyttämällä tavalla

Ennen häppy endiä Kara joutuu torjumaan kosiskelut elokuvan kahdelta ATM:ltä, Aatu-rengiltä vanhalta opettaja Hilpeläiseltä. 
  1. Ulkonäkörajoitteinen Piika-Iita (ensimmäisessä kuvassa oikealla) on ihastunut Aatu-renkiin (ensimmäisessä kuvassa keskellä), mutta Aatu ei tahdo lämmetä millään.
  2. Rehevä keittäjä Mimmi Muotoinen (ensimmäisessä kuvassa vasemmalla) odottaa kosintaa opettaja Hilpeläiseltä (kolmannessa kuvassa oikealla), mutta opettaja ei huomaa Mimmin ihastuneisuutta. 
Elokuvassa on tosiaan kaksi potentiaalisen vaivaannuttavaa kohtausta, jossa markkina-arvoaan ymmärtämättömät ATM:t yrittävät kosia talon kauneinta naista, eli Karaa. Kara joutuu antamaan molemmille pakit, ja hän antaakin pakit lempeällä tavalla.

Sekä Aatu-renki että opettaja Hilpeläinen joutuvat pakkien seurauksena romuttamaan rimansa, eli tyytymään kympin naisen sijaan kolmosen tasoisiin naisiin.

Voidaan kysyä, onko kyseessä onnellinen loppu muiden kuin sankariparin osalta. Iita ja Mimmi saavat miehet, joista kumpikin on ihastunut Karaan, mutta joutuvat vaihtoehtojen puutteessa tyytymään Iitaan ja Mimmiin.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pelkojen illassa pureudutaan vihapuheeseen ja journalistien uhkailuun – HSTV esittää keskustelun suorana kello 17

On taas Helsingin Sanomilla vahva kattaus tulossa. Mitä järkeä on keskustelussa, johon mukaan on kutsuttu kuusi samanmielistä, ylimielistä ja kaikinpuolin "hyvää" ihmistä?

Anonyymi kirjoitti...

Nuori nainen kokeili samaa iskureplaa 18 mieheen - toimi!

Anonyymi kirjoitti...

Raiskaustuomio nurin hovissa - osapuolilla yhtä uskottavat kertomukset

Tämähän tietysti lasketaan ja tilastoidaan tapahtuneeksi raiskaukseksi.

Jos feministit saavat tahtonsa läpi, "uhria" olisi vain uskottu, ja tuomio olisi tullut.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä nainen opettaa itsepuolustusta 10-vuotiaille tytöille: ”Hallitus käyttää törkeästi hyväkseen Suomen naisia”

Espoon Tapiolan kirjastossa järjestetään itsepuolustuskursseja tytöille. Joulu- ja tammikuussa järjestettävä maksuton opetus on jaoteltu ikäryhmien mukaan kolmeen osaan: 10–12-vuotialle, 13–15-vuotiaille ja 16–18-vuotialle.

Kurssit järjestää kirjastopalveluiden aluejohtaja Sunniva Drake, joka on opettanut naisten itsepuolustusta Suomessa jo 30 vuotta.

Harjoitteet perustuvat kansainväliseen, naisten kehittämään itsepuolustusmalliin, jota Drake on muokannut suomalaisia naisia palvelevaksi.

Draken mukaan jo 10-vuotiaiden tyttöjen on hyvä oppia sanomaan ”ei” selvästi.

”Pienestä pitäen pojat oppivat tappelemaan ja pitämään puoliaan, tytöt eivät. Suomalaisille tytöille syötetään ajatuksia: ole ystävällinen, ole korrekti”, hän sanoo.

”Jos nuoret naiset eivät opi ajoissa vetämään rajoja ja suojaamaan itseään, he joutuvat ongelmiin viimeistään kun tulee aika ensimmäiselle poikaystävälle tai bileille.”

Rajojen vetämistä opetellaan tilanneharjoituksilla, joissa kymmenvuotiaat tytöt laitetaan pareittain seisomaan lattialle ja vapaaehtoiset miehet lähestyvät heitä. Draken mukaan miehet tulevat olemaan luultavimmin kirjaston siviilipalvelusmiehiä ja nuoriso-ohjaajia.

”Harjoittelemme tilanteen arviointia. Jokainen joutuu ottamaan kantaa siihen, mikä on minun tapani ja missä menevät minun rajani.”

Tavallisesti raiskaaja on joku tuttu, mikä nostaa kynnystä toimia. Kurssilla opetellaan sanomaan missä tahansa painostavassa tilanteessa: ”Hei, nyt mä lähden pois!” ja myös lähtemään pois.

”Tytöille selitetään, että heillä on kaikki oikeus vetää rajoja, ilmaista, milloin he eivät viihdy tilanteessa ja lähteä pois”, Drake sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Usein tuumiskelen, kummat on paskempia: rasistit vai feministit. Vastaus: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=762834157161738&set=a.103383679773459.6949.100003054816390&type=3&theater

Rasistit sentään ovat oppineet vähän laittamaan sordiinoa päälle. Feministit luulevat vielä kuusikymmpisinä, että aggressiivinen valehtelu on ihan ok, kunhan se kohdistuu valkoisiin miehiin.

Kyse on siis Nelsonen median tiedotuspäällikkö Paula Rintamaasta.

Eikö tollaiselle idiootille olisi ihan oikein, jos saisi potkut?

Anonyymi kirjoitti...

paula.rintamaa@nelonenmedia.fi

tai sitten hänen pomolleen tietoa mielipuolifeminististä.

PS. Arhinmäki telkkarissa välikysymyksen tiimoilta, yllätys, yllätys, nostaa keskeiseksi asiaksi naisten työllisyyden. Sillähän ei ole mitään väliä, että naisten työllisyystilanne on vuosikaudet ollut parempi kuin miesten. Toivottavasti edes itse ymmärtää puhuvansa propagandaa, joka perustuu ihmisten haluun auttaa naisia.

Anonyymi kirjoitti...

Näistä femakkojen ajamista ahdistelulaeista on saatu rasismin väline. Tässäkin on tuomittu käytännössä pelkästä kömpelöstä iskuyrityksestä turvapaikanhakija näiden feministilakien takia:

”Love, sex, fuck” – mies seurasi 26-vuotiasta naista yökerhosta, hiveli takapuolta ja nuoli kaulaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

...
Naisen mukaan mies näytti turvapaikkahakemuksensa ja kuvia Turkista, josta mies kertoi tulleensa. Mies ilmoitti rakastavansa naista.

– Mies silitti hiuksiani ja sanoi love, sex ja fuck, nainen kuvaili myöhemmin kuulustelussa.

Naisen mukaan mies myös suuteli häntä, hiveli takapuolesta ja nuoli kaulasta. Lisäksi mies laittoi takkinsa naisen päälle.
...
Kihlakunnansyyttäjän mukaan mies on tehnyt koskettamalla teon, joka on ollut omiaan loukkaamaan naisen itsemääräämisoikeutta. Syyttäjä viittasi haastehakemuksessa myös rahan tarjoamiseen, seksin ehdottamiseeeen ja rakkauden tunnustamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Karjalainen: Nainen tärveli asunnon koiransa ulosteella – edes siivous ei auttanut - Asuminen - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa lukiolaisille jaetaan feministikirja – sama voisi onnistua myös Suomessa

Kaikki lukion kakkosluokkalaiset saavat Ruotsissa kirjan nimeltä Alla borde vara feminister, eli Kaikkien pitäisi olla feministejä. Suomessa monissa kouluissa jaetaan Uutta testamenttia.

Ruotsissa kaikki lukion kakkosluokkalaiset on tänä vuonna yllätetty lahjalla: 16-vuotiaille annettiin feminismiä kannattava kirja.

Kirjan on kirjoittanut nigerialainen Chimamanda Ngozi Adichie, ja sen nimi on Alla borde vara feminister, eli Kaikkien pitäisi olla feministejä. Kirjaa jaetaan yhteensä noin 100 000 kappaletta lukiolaisille.

Lahjoituksen tekevät eri liitot ja yhdistykset sekä Albert Bonniers Förlag -kustantamo.Onnistuisiko tämä Suomessa? Periaatteessa kyllä, kertoo Hannu Ylilehto, joka on Opetushallituksen tiedotuspäällikkö.

- Meillähän ei ole ollut vuosikymmeniin ennakkotarkastusta täällä siihen, mitä oppikirjoja kouluissa käytetään. Tämä menisi luultavasti saman ajattelun piikkiin, emme täältä käsin sensuroi.

Jos esimerkiksi suomalaiset feministijärjestöt tai muut tahot haluaisivat lahjoittaa koululaisille ja opiskelijoille kirjoja, avainasemassa olisivat koulujen rehtorit. He saavat päättää, mitä materiaaleja koulu ottaa vastaan.

- Ei ole pakko ottaa mitään. Jos rehtori ei jotakin tällaista halua, ei sitä sitten voi tuputtaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aalto-yliopiston rehtori tuomittiin sakkoihin - Irtisanomiset - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Espoon käräjäoikeus on tuominnut Aalto-yliopiston rehtorin Tuula Teerin sakkoihin työntekijöiden edustajan oikeuksien loukkaamisesta.
...

Anonyymi kirjoitti...

Dosentit edustavat korkeinta akateemista sivistystä Blogi US Pauli Sumanen 9.12.2015

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisprostituoitu kauhistui: Oven taakse ilmestyi 16-vuotias asiakas

Kohahduttavaa Ilotyttö paljastaa -blogia kesästä saakka pitänyt ja provokatiivisilla kirjoituksillaan palstatilaa kahminut 23-vuotias suomalainen ilotyttö antaa jälleen runosuonensa pulputa. Nyt hän kertoo asiakkaasta, joka sai hänet järkyttymään.

-Mä siihen sitten että no makkarin puolelle ja housut vaan pois. Hän siinä epäröi edelleen ja alkoi sitten hipsiä sänkyä kohti, kunnes mulla soi kilikalit päässä. Mä kysyin että minkäs ikäinen sä mahdat oikein olla. Hän siihen että no 18. Mä sanoin että et varmasti ole. No, hän myöntyi ja totesi että 17. Mä vaadin nähdä paperit. Hän siihen että ei ole mukana mutta okei, hän on 16, haittaako, ilotyttö kirjoittaa.

Lemmen ammattilainen miettii, että jos alaikäiseltä ei saa ostaa seksiä, niin mitenkäs se lain mukaan menee toisinpäin: saako alaikäinen sitten ostaa seksiä ammattilaiselta. Varmuudeksi bloggaaja ei sitä myynyt.

Sen sijaan hän kirjoittaa blogiinsa ostamisen ja myymisen, eli kaupallisen seksin ABC:n.

-Nämä perkeleen päiviräsäset ja muut ovat saaneet vaatimuksillaan ja ruotsinmalleillaan sen aikaiseksi että moni pitää seksikauppaa rikollisena. Ei ole rikollista. Nyt laitan faktoja tähän, tallettakaa vaikka jääkaapin oveen ja keskustelkaa vaimojenne kanssa, nusiaiset, tästä, hän ilmoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

”Suomalaisen naisen kanssa on helpompaa” – irakilaiset turvapaikanhakijat puhuvat nyt naisista
Tämä on tarina miesten jutuista naisista Joensuun yössä. Amar, Mustafa ja Ibrahim ovat kolme irakilaista turvapaikanhakijaa Pohjois-Karjalasta.


A-studio sai kolmikon suostumaan mukaan, koska arabimiesten mieliä kaihertavat kohut syksyn tapahtumista: raiskaustapaukset, joista epäillään turvapaikanhakijoita, sekä toisaalta turvapaikkahakijamiesten ja suomalaisten naisten välit.

Amar, Mustafa ja Ibrahimin tietävät raiskauksista paikallisessa vastaanottokeskuksessa.

Mitä irakilaiset turvapaikanhakijat sitten miettivät tapahtuneista – ja Joensuun "elleistä", suomalaisista naisista.

– Hän on ihana ja kaunis. Täällä nainen on vapaampi. Naisella on enemmän vapauksia vaikkapa pukeutua, tottahan toki. Mikäs siinä, naurahtaa irakilainen turvapaikanhakija Amar Jaffar Dijalan kaupungista Joensuun yössä.

Olemme matkalla baariin tekemään haastattelua.

Surkeasta säästä huolimatta – miltä suomalainen yöelämä näyttää Irakin kaaoksen jälkeen? Paratiisiltako: Suomi, baarit ja länsimaiset naiset?

Anonyymi kirjoitti...

Närkästynyt vaimo: Mieheni kiihottuu teinitytöistä
Mariaa närkästyttää aviomiehen avoin kiinnostus itseään huomattavasti nuorempiin naisiin.


Marian ja Valtterin suhde on kriisissä, sillä Maria tajusi miehensä kiihottuvan teinipornosta. Miksi perheenisä viehättyy nuorista naisista?

Maria teki miehensä Valtterin tietokoneelta järkyttävän löydön. Koneen selaushistoria paljasti Valtterin vierailevan säännöllisesti pornosivustoilla, eikä millä tahansa aikuisviihdesivuilla, vaan nimenomaan nuorten naisten kuvia vilisevillä sivustoilla.

Maria on aidosti hämmästynyt ja vihainen katsottuaan miehensä katsomia videoita. Videoiden naiset ovat todella nuoria, heidän lukioikäisten tyttäriensä ikäisiä. Mitä tyttäret ajattelisivat, jos tietäisivät isän puuhista?

Maria miettii jopa, pitäisikö hänen tehdä miehestään rikosilmoitus, sillä videoiden tytöt voivat olla jopa alaikäisiä.

Valtterin mielestä Marian reaktio on aivan kohtuuton. Tietenkin videoiden tytöt ovat täysi-ikäisiä, sillä teini-ikähän jatkuu 19 ikävuoteen asti. Eihän hän mitään lapsipornoa katsoisi, vaan täysin laillisia videoita isoilta levittäjiltä.

Mariaa kuitenkin ihmetyttää, miksi Valtteri on hakeutunut sivustoille, jotka mainostavat esiintyjiensä olevan nuoria, teinejä ja jopa neitsyitä.

Valtteri ja Maria eivät ole harrastaneet seksiä enää videoiden löytymisen jälkeen.

Kaikki läheisyys tuntuu nyt vaikealta, sillä Maria ei voi olla ajattelematta videoita. Hän miettii koko ajan, ettei Valtteri oikeasti halua aikuista naista vaan nuoria tyttöjä. Voivatko he selvitä kriisistään?

Anonyymi kirjoitti...

Hoitajilta tyly lausunto: Suomen vientiongelmat maksatetaan naisilla

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer kritisoi lausunnossaan voimakkaasti hallituksen pakkolakipakettia.

Pienipalkkaisia lähi- ja perushoitajia edustava SuPer paheksuu "erittäin voimakkaasti" tapaa, jolla hallitus on pakkolakipakettiansa valmistellut.

- Suomessa on perinteisesti työelämää koskeva lainsäädäntö valmisteltu kolmikantaisesti. Työntekijöiden aseman vakavia heikennyksiä on nyt valmisteltu yksinomaan virkamiestyönä työnantajapuolen sanelemilla raameilla, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola toteaa liiton antamassa lausunnossa.

- Palkansaajapuolta edustavia työmarkkinajärjestöjä on työ- ja elinkeinoministeriön työryhmässä ainoastaan kuultu, mutta ei kuunneltu.

SuPer pitää "erittäin ongelmallisena", että ehdotettujen toimenpiteiden vaikutusarviot perustuvat pitkälti oletuksiin, eivät faktoihin tai luotettavasti tehtyihin selvityksiin. Liitto ei hyväksy myöskään sitä, että esitetyt leikkaukset kohdistuvat voimakkaimmin julkisen sektorin naisvaltaisiin ammatteihin ja palveluihin.

- Hallituksen esityksillä ei Suomen kilpailukykyä paranneta, vaan kyse on puhtaasti siitä, että naisvaltaisilla julkisen sektorin aloilla maksatetaan parempipalkkaisen miesvaltaisen vientiteollisuuden kilpailukykyongelmat. Tätä SuPer ry ei voi hyväksyä, Paavola sanoo.

SuPerin mukaan hallituksen pakkolakipaketti ei ole ongelmallinen vain perustuslain ja Suomea sitovien kansainvälisten ihmisoikeussopimusten kannalta.

Liiton mukaan Suomen maine maana, jossa noudatetaan ihmisoikeuksia, tulee kokemaan huomattavan kolauksen, mikäli pakkolakipaketti hyväksytään.

- Vaikka Suomen talous- ja työllisyysnäkymät ovat haasteelliset, taloudelliset tai ideologiset seikat eivät oikeuta laistamaan jäsenvaltiota sitovista perustavaa laatua olevista kansainvälisen oikeuden velvoitteista.

Anonyymi kirjoitti...

Hoitajilta tyly lausunto: Suomen vientiongelmat maksatetaan naisilla

Miesvaltaisilla aloilla on jo jouduttu sopeuttamaan, minkä seurauksena miesten työttömyys on paljon yleisempää. Kun miesvaltaisten alojen paikkoja alettiin alas, ei kukaan puhunut tasa-arvosta. Nyt olisi naisvaltaisten alojen vuoro sopeuttaa toimintansa vastaamaan todellisuutta, mutta sepä ei sitten käy. Saavutetuista eduista ei haluta tinkiä yhtään, vaikka koko maa on konkurssin partaalla.

Anonyymi kirjoitti...

Me Naiset: Jere Karalahti vaati ex-rakkaalleen aborttia

Taas kerran törmätään samaan ongelmaan: vain naisilla on lisääntymisoikeuksia, miehillä ei.

Tietysti on hölmöä (Karalahti ei taida olla mikään einstein), jos luottaa toiseen ehkäisyasioissa, mutta lopputulos voi olla sama, jos itse on asiasta huolehtinut, mutta ehkäisy pettääkin.

Ja totta kai rahastetaan tappiin saaakka.

Anonyymi kirjoitti...

Hovioikeus julkisti raportin omien työntekijöidensä törkypuheista: Rasismia ja halventavia kommentteja

"Selvityksen teki kaksi hovioikeudenneuvosta hovioikeuden presidentin Mikko Könkkölän toimeksiannosta."

Eli kyse on sisäisestä selvityksestä. No, jokainen aikuinen tietysti ymmärtää, että tällöin selvityksessä esiin nousevat myös työpaikan sisäiset ihmissuhde- ja valtapelikuviot. Jos on anonyymisti tilaisuus pistää inhoamaansa ja/tai kadehtimaansa henkilöä vastapalloon, niin kukapa sitä ei tekisi. Toki jutuissa saattaa olla totta ainakin siteeksi, mutta värikynää on varmasti käytetty huolella. Luonnollisesti Hesarissa tämä puoli jää huomaamatta.

Anonyymi kirjoitti...

TYÖMINISTERI SUIVAANTUI: ”MEILLÄ EI OLE MITÄÄN NAISIA VASTAAN”

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) suivaantui SDP:n Jukka Gustafssonille keskiviikkona eduskunnan välikysymyskeskustelussa, kun tämä esitti huolensa siitä, että naisten työttömyys on kasvamassa.

Gustafsson totesi naisten työttömyyden kasvaneen vuoden aikana kasvanut lähes 30 000:lla ja miesten työttömyyden pysyneen ennallaan.

– Viime vaalikaudella miesten työttömyys lisääntyi, ja en minä silloin kysynyt teiltä, että mitä teillä on miehiä vastaan, Lindström julisti Gustafssonille, jonka puolue oli viime kaudella hallituksessa.

”Miksi itketätte?”

Gustafsson muistutti siitä, että varhaiskasvatuslaki on viemässä 2 000-3 000 työpaikkaa, jotka työllistävät erityisesti naisia. Lisäksi hän totesi vuorotteluvapaan heikentämisen kohdistuvan voimakkaasti naisiin.

– Pakkolait tulevat lyhentämään vuosilomaa, leikkaavat lomarahaa, hän luetteli.

– Miksi te itketätte ja tuotte pahan mielen Suomen naisille? Arvoisa työministeri Lindström, mitä teillä on naisia vastaan?

”Ei mitään naisia vastaan”

Lindström painotti hallituksen kohtelevan kaikkia tasapuolisesti.

– Meillä ei ole mitään naisia vastaan, me olemme vetäneet sunnuntaityön ja ylitöiden korvauksiin kohdistuvan ehdotuksen, sen olemme poistaneet, ja se on korvattu lomarahaan kohdistuvalla leikkauksella, joka kohdentuu tasapuolisemmin kaikkiin väestönosiin, Lindström selosti.

– Me olemme katsoneet, että se on mahdollisimman tasapuolinen sekä miehille että naisille.