maanantaina, huhtikuuta 11, 2016

Näin tasa-arvoa ei pidä mitata

Eduskunnan kansalaisinfossa järjestetään 21.4. klo 8.30–11.00 kaikille avoin keskustelutilaisuus sukupuolten tasa-arvon mittaamisesta ja Suomen tuloksista EU:n tasa-arvoindeksissä. Euroopan tasa-arvoinstituutin (EIGE) tuottaman tasa-arvoindeksin tuloksia käsitellään muun muassa kansanedustajista koostuvassa paneelissa.

Eduskunnan keskustelutilaisuus on tyypillisesti naisitettu arkkifeministeillä:
 • Tarja Filatov, SD
 • Heli Järvinen, VIHR
 • Eva Biaudet, RKP
 • Katja Hänninen, VAS 
TASA-ARVOINDEKSIN EPÄTASA-ARVOISUUS

Tasa-arvoindeksi rakentuu seksistiselle periaatteelle:

Mitä parempi naisten asema on, sitä tasa-arvoisempi maa on, vaikka naisten asema olisi kaikilla indikaattoreilla miesten asemaa parempi.

Indeksistä puuttuvat miesliikkeen esille nostamat teemat, kuten...
 1. Asevelvollisuus
 2. Lisääntymisoikeudet
 3. Huoltajuuspäätökset
 4. Valta lasten kasvatukseen (matriarkaatti)
 5. Syrjäytyneet, asunnottomat jne.
 6. Itsemurhat
 7. Miesten ja naisten terveydenhuoltoon käytetyt resurssit
 8. Miehet ja naiset valtion nettomaksajina ja saajina
 9. jne.
YHTEENVETO

EU:n tasa-arvoindeksi on tyypillinen feministien laatima nolla-indeksi, jossa on sivuutettu miesten epätasa-arvoiset elämänalueet lähes kokonaan koulutusta lukuunottamatta.

Feministiset indeksin tekijät esittävät indeksinsä objektiivisena totuutena, eivätkä huomaa feminististä biastaan indeksin alueiden valinnassa.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Swedish man reported to police for doing a 'revenge fart' after woman denied sex | Daily Mail Online

Campuses are places for open minds – not where debate is closed down | Jonathan Haidt | Opinion | The Guardian

Anonyymi kirjoitti...

Ajoi takaa rollaattorilla ja piti kiinni hiuksista – näin 100-vuotias Tarmo taltutti kotiinsa tunkeutujattaren - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tapanilan raiskaus: Hovioikeus kovensi tuomioita - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Helsingissä ilmoitetaan juuri nyt poikkeuksellisen paljon raiskauksista – katso HSTV:n suora keskustelu kello 14 | Seksuaalirikokset | HS

Anonyymi kirjoitti...

Valvira puuttunut parinkymmenen venäläis- tai virolaislääkärin oikeuksiin – lääketieteellinen osaaminen varmistamatta sadoilta | Yle Uutiset | yle.fi

...
Valviran valvontaosaston sanktioimien lääkäreiden joukossa on huomattavan paljon naisia.
...

Anonyymi kirjoitti...

Globaali kysely: Suomalainen siivoaa harvoin – mutta suomalainen mies usein

Markkinatutkimusyhtiö Nielsenin raportin mukaan suomalaismiehet ottavat globaalisti tarkasteltuna keskimääräistä useammin vastuuta kodin siivoamisesta. Suomalaisista miehistä 24 prosentilla on päävastuu kodin siivoamisesta. Luku on korkein Pohjoismaissa, sillä Norjassa vastaava osuus on 19 prosenttia ja Tanskassa ja Ruotsissa 21 prosenttia.
Maailmanlaajuisesti 17 prosenttia miehistä ottaa päävastuun kodin siivoamisesta.

Noin 30 prosenttia suomalaismiehistä jakaa siivousvastuun puolisonsa kanssa. Maailmanlaajuisesti osuus on samaa luokkaa. Nielsen huomauttaa, että samalla yli 40 prosenttia suomalaisnaisista kantaa päävastuun kodin siivoamisesta. Globaalisti tämä osuus on 44 prosenttia.

Toisaalta raportti paljastaa myös, että suomalainen siivoaa kotiaan suhteessa harvoin. Vain viisi prosenttia suomalaisista kertoo siivoavansa päivittäin, kun esimerkiksi Italiassa ja Irlannissa vastaava osuus on 27 prosenttia. Maailmanlaajuisesti 31 prosenttia sanoo siivoavansa päivittäin.

Nielsenin kyselyssä oli mukana 30 000 vastaajaa 61 eri maasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen vitsi anonyymin kommentista tutkimukseen "Globaali kysely: Suomalainen siivoaa harvoin – mutta suomalainen mies usein".

Mies tulee kotiin 12:n tunnin työvuoron jälkeen. Vaimo huutaa miehelle jo ulko-ovella: Tänään on muuten sun vuoro imuroida!

D ram

Anonyymi kirjoitti...

Feministiäiti kajahti ja häpäisi 12-vuotiaan somessa
Nimettömänä pysyttelevä feministiäiti kiusasi ja häpäisi 12-vuotiasta poikaansa Facebook-julkaisun vuoksi, ja muut feministit ylistävät hullua sen vuoksi.


Naisille suunnatulla RedBook-sivustolla kerrotaan tapauksesta, jossa 12-vuotias poika oli julkaissut Facebookissa meemin, joka hänen äitinsä mielestä oli loukkaava ja seksistinen. Äiti paljastui täysin hulluksi, ja lastensuojelun olisi ehkä syytä käydä perheessä visiitillä.

Poika oli julkaissut allaolevan kuvan, jonka viestinä on se, että miehiltä vaadittaisiin monenlaisia ulkoisia ja sisäisiä piirteitä viehätysvoiman omaamiseen, mutta naiselle riittää pelkästään se, ettei ole liian lihava.

Pojan äiti otti meemin henkilökohtaisesti ja ryhtyi raivoamaan pojan seinällä kaikkien nähtävillä. Äiti ei pelkästään näyttänyt raivopäältä vaan myös todella karmivalta, koska hän vaikuttaa olevan aivan liian kiinnostunut siitä, pitääkö hänen poikansa häntä viehättävänä.

“Olen niin VIHAINEN SINULLE NYT —- POISTA TÄMÄ. Tästä vielä puhutaan. Luuletko, että tämä on totta? Oletko niin itsekäs ja harhaluuloinen, että uskot tähän roskaan?”

“Näiden standardien mukaan, POIKA, arvelen, että olen epäviehättävä enkä herätä mitään vi**n tunteita sinussa! Meillä on vielä hiton lounastreffit.—-”

“En sinuna murehtisi minkään muun tytön reaktiosta täällä. Minun reaktioni pitäisi valaista sinua. Ja minä olen ottanut kuvankaappauksen tästä meidän tulevaan katseluamme varten ja opintomateriaaliksi.”

Mikäli mahdollista, äidin raivon ja kirjoitusvirheiden syöksykierre sen kun pahenee:

“Olen niin iloinen, että otin tästä kuvankaappauksen jokaista tyttöä varten, jonka yrität tuoda kotiin. Hääpäivääsi varten, tämä kaivetaan esille IKUISESTI!”

“Jep. —— katso millaisen tunnelman —– on virittänyt.”

“Olen varma, että tuleva, raskaana oleva vaimosi tuntee rakkautesi kun sinä saat hänet tuntemaan itsensä rumaksi raskauden takia. Senkin ääliö. Avoin suu sallii p**kan valua ulos. Jokaisen, joka tykkäsi tästä on parempi poistaa tykkäyksensä ja pian. Miltä tuntuu olla sinkku ikuisesti, koska olet KUSIPÄÄ?”

“Ai et tykkää siitä, että spämmään seinääsi? Älä sitten postaa hevonp**kaa, jossa kutsut minua rumaksi! Ihan kuin en puolustaisi itseäni!”

“Proktologisi soitti, hän löysi pääsi.”

Äiti ei tajunnut lainkaan meemin pointtia vaan feministinä tietenkin otti sen henkilökohtaisimmalla mahdollisella tavalla ja kaiken tämän jälkeen oli itsestään niin ylpeä, että jakoi kuvankaappauksia somessa.

Erityisen kammottavan tapauksesta tekee se, että RedBook ei tuomitse äitiä vaan ylistää tätä tästä häiriintyneestä vuodatuksesta otsikolla “Äiti mestarillisesti häpäisee poikansa, joka julkaisi seksistisen meemin Facebookissa” sekä väittää jutun 12-vuotiasta lasta “meninistiksi”.

Meninisti ei ole oikea sana, jota miesasia-aktivistit käyttäisivät itsestään. Se on parodiaa, jonka feministit ovat ottaneet tosissaan. Tosiasiassa he kutsuvat itseään nimellä MGTOW (luetaan “migtau”), joka lyhenteenä tarkoittaa omaa tietään kulkevaa miestä. Joka tapauksessa 12-vuotias tuskin on MGTOW myöskään.

RedBook jopa sanoo, että äiti “häpäisi oksettavan meemin postanneen pojan, jotta sinun ei tarvisi”. Aivan kuin olisi akuuttia huomiota vaativa asia, että meemin postaava lapsi tulee asianmukaisesti nöyryytetyksi ja kiusatuksi. Nämä ovat siis aikuisia naisia, jotka riemuitsevat lapsen häpäisemisestä. Kehuja tälle äidille löytyy myös Twitteristä.

Anonyymi kirjoitti...

Professori pöyristyi Tapanilan raiskaustuomiosta: Miten mediahuomio voi olla lieventävä tekijä?

Helsingin hovioikeus kovensi rangaistuksia Tapanilan raiskausjutussa. Rikosoikeuden professori on yhtä mieltä siitä, että törkeä raiskaus on rikokselle sopivampi nimike, mutta kritisoi ankarasti julkisuutta lieventämisperusteena.

Raiskaukseen johtaneet tapahtumat alkoivat aluksi häiriköintinä junassa. Viiden nuoren miehen porukka oli lähestynyt junassa heille entuudestaan tuntematonta naista, jota he olivat mittailleet ja tönineet toisiaan naista kohden.

Nainen oli poistunut junasta Tapanilan asemalla ja pojat lähtivät seuraamaan häntä. Häiriköinti yltyi takapuolelle läpsimiseksi, ja lopulta raiskaukseksi, kun kaksi pojista tunki sormensa naisen sisälle – toisen pidellessä naista aloillaan ja estämästä häntä huutamasta apua. Kaikki tämä tapahtui julkisella paikalla, aseman läheisyydessä.

Tapanilan raiskaus puhutti paljon sen poikkeuksellisuuden vuoksi: raiskaus tapahtui julkisella paikalla ja nöyryyttävällä tavalla.

Vettä myllyyn lisäsi Helsingin käräjäoikeuden viime kesäkuussa antama tuomio. Käräjäoikeus ei nimittäin pitänyt tekoa erityisen nöyryyttävänä eikä kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Yksi tekijöistä sai reilun vuoden ehdollisen tuomion, kaksi puolestaan vuoden ehdollisen. Oikeus katsoi, ettei kaksi syytettyä ollut osallistunut raiskaukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Millaiset miehet saavat naisen tuntemaan olonsa epämiellyttäväksi? "Syy evoluutiossa"

Tutkimus selvitti, mikä saa naiset pitämään miestä "creepynä". Kysymys on usein alitajuisesta pelosta.
Kun jotakin ihmistä kuvaillaan englanninkielisellä sanalla ”creepy”, tarkoittaa se suoraan käännettynä hänen olevan karmiva. Samalla moni voi kuitenkin tarkoittaa, että ihminen olisi erikoinen, puistattava, häiritsevä tai pelottava. Olipa käännös mikä tahansa, kukaan tuskin tahtoo itseään kuvailtavan ”creepyksi”.
Nyt tutkijat ovat Science Direct -sivuston mukaan selvittäneet, mikä saa naisen pitämään miestä ”creepynä”. Tutkimus tehtiin kansainvälisenä nettikyselynä, johon vastasi noin 1340 henkeä.
Pelko seksuaalisesta uhasta
Jos miehen käytöksessä on ominaisuuksia, jotka saavat hänet käyttäytymään ennalta-arvaamattomasti, saattaa nainen pelätä oman turvallisuutensa puolesta. Kyseessä on primitiivinen reaktio, sillä vuosisatojen aikana naiset ovat oppineet tarkkailemaan alitajuisestikin merkkejä siitä, onko mies uhkaava vai ei. Syy on siis evoluutiossa.
Muutama konkreettinen seikka miehen käytöksessä toimii varoitusmerkkinä monille naisille. Näitä ovat muun muassa liian lähellä seisominen, omien huulten nuolaiseminen toistuvasti, suulla maiskauttelu sekä keskustelun johdatteleminen asiattomiin tai kiusallisiin aiheisiin. Lisäksi se, jos mies käyttäytyy arvaamattomasti, tai hänen puheissaan ei ole järkeä, saa aikaan pelkoa.
Tutkimuksen mukaan myös tietyt ammatit tai harrastukset lisäävät sitä mahdollisuutta, että nainen pitää miestä pelottavana tai luontaantyöntävänä. Esimerkiksi omituinen keräilyharrastus tai vähänkään kuolemaan tai seksuaalisiin fetisseihin liittyvä ammatti saavat monet naiset varovaisiksi.
Jos siis pidät jotakin ihmistä ”creepynä”, saatat olla huolissasi omasta turvallisuudestasi.
Lähde: ScienceDirect ja askmen

Anonyymi kirjoitti...

LUVATTIIN JO SYKSYLLÄ – ARHINMÄKI VAATII HALLITUSTA JULKISTAMAAN TASA-ARVO-OHJELMANSA

Onko hallituksella jotain naisia vastaan, kysyy vasemmistoliiton puheenjohtaja.
Suomen hallituksen ensimmäinen tasa-arvo-ohjelma julkaistiin vuonna 1997. Sen jälkeen jokainen hallitus on laatinut omansa, mutta Juha Sipilän hallitukselta se puuttuu vuosi eduskuntavaalien jälkeen. Viime kesänä se luvattiin ”kuluvan vuoden aikana”, siis vuoden 2015 loppuun mennessä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy, milloin tasa-arvo-ohjelma vihdoin julkaistaan, ja miten hallitus arvioi lakiesitystensä sukupuolivaikutukset.

Tällä hetkellä hallituksen ainoa kannanotto on sen ohjelman lause, että ”naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia”.

Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa, Arhinmäki kirjoittaa blogissaan maanantaina.

”Sukupuolten välisessä tasa-arvossa on edelleen lukuisia ongelmia, kuten palkka- ja eläke-erot, perheen ja työn yhteensovittamisen kysymykset, sukupuolittunut väkivalta, ja perhevapaiden epätasainen jakautuminen”, hän luettelee.

Anonyymi kirjoitti...

Asiantuntija: Ulkomaalaiset raiskaavat Suomessa poikkeuksellisen usein - Helsingin Sanomat

Helsingissä ilmoitetaan poikkeuksellisen paljon raiskauksista – asiantuntijan mukaan ulkomaalaisten määrä epäillyistä ”suhteettoman suuri” | Seksuaalirikokset | HS

Anonyymi kirjoitti...

Avoparin itsenäisyyspäivä Turussa: nainen kumautti miestä paistinpannulla otsaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Stephen Fry sparks outrage by saying that child abuse victims can only have 'some' of his sympathy but 'their self-pity gets none of my sympathy' | Daily Mail Online

...
Mr Rubin asked Fry about whether he considered 'the regressive left, coming after language and free speech' to be an issue in Britain.
...
Fry went on to say that he believes some people are becoming too sensitive, criticizing those who avoid 'trigger words' for fear of controversy.
He cited Shakespeare's Titus Andronicus and Macbeth as examples of plays that would nowadays be considered to be 'triggers' as they contain rape and murder respectively.
...

How much of a CREEP are you? | Daily Mail Online

Woman flies 5,000 miles for FIRST DATE with 'sugar daddy' she met online | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

10 asiaa joita ei kannata sanoa laihduttaneelle | Nainen.com

...
2. Vau, näytät todella kauniilta nyt!

Tuntuu, kuin olisi muuttunut Frankensteinin hirviöstä prinsessaksi laihdutuksen myötä. Voiko haavoittavampaa kommenttia olla? Mitä tapahtui kaikelle “sisäinen kauneus on tärkeintä”-todistelulle?
...
4. Saat varmaan paljon kehuja nyt!

Ihminen on kehon sisällä on sama, oli sitten hoikka tai pullea. Se, että ihmiset kohtelevat hoikan ulkomuodon omaavaa eri tavalla, on surullista. Vai onkohan sitä oikeasti muuttunut iloisemmaksi laihdutuksen myötä?
...
10. Olet koonnut itsesi nyt!

Myös tämä saa tuntemaan olonsa sellaiseksi, ettei ollut aikaisemmin entisessä vartalossaan yhtään mitään. Ainut, mikä on muuttunut, on fyysinen ulkomuoto. Hoikistunut vartalo antaa jostain syystä ihmisille uskottavamman ja pätevämmän kuvan, mikä on surullista.

Anonyymi kirjoitti...

Student accused of violating university 'safe space' by raising her hand

Anonyymi kirjoitti...

According to the association’s rules, student council meetings should be held in a “safe space environment”, defined as “a space which is welcoming and safe and includes the prohibition of discriminatory language and actions”.

This includes “refraining from hand gestures which denote disagreement”, or “in any other way indicating disagreement with a point or points being made”.

Anonyymi kirjoitti...

Pornoprofessori edistää muslimien asiaa ja tahtoo pormestariksi Koillis-Italiassa | MV!!??

Video: Poliisi ampuu itsepuolustuksekseen mustan naisen | MV!!??

Muslimimiesjoukon raiskausleikki, helvetin ympyrä | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Jos vammaudut armeijassa, kruunun tuki ei ole selviö | Yle Uutiset | yle.fi

Harmittaa kirjoitti...

Jos Tapanilan sormiraiskauksessa alaikäisetkin saivat yli vuoden tuomiot - kohtuullistamisen jälkeen, miksi aikuinen nainen saa vain 6 kk?:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016031121251441_uu.shtml

Yleisesti: jos naiset ovat parempi ja jalompi sukupuoli, miksi heiltä odotetaan vähemmän ja tuomitaan kevyemmin? Ainut selitys on, että naiset ovat odotetusti väkivaltaisempia ja epämoraalisempia. Siksi heiltä ei paljoa voi vaatiakaan.