maanantaina, heinäkuuta 18, 2016

Kypsien naisten tekopyhä kapina

Televisiosta tulee sarja Kypsien naisten kapina. (2)
Siinä neljä keski-ikäistä naista on kypsynyt hyljeksintään iän ja ulkonäön takia. Entisen tanssijan Audrey Castañedan johdolla he ryhtyvät harjoittelemaan burleskitanssia.

50-vuotiaista
naisnäyttelijöistä yli puolet on työttömiä. Tanskan kansallisen yleisradioyhtiön DR:n uutisankkureista vain kaksi on yli viisikymppisiä naisia, kun yli 50-vuotiaita miesankkureita on seitsemän.

Näitä surullisen tuttuja faktoja kuullaan tv-sarjassa Kypsien naisten kapina. Siinä neljä ikäsyrjintään kyllästynyttä tanskalaisnaista lähtee kokeilemaan rajojaan.
Ohejlman ensimmäisessä jaksossa on mm. episodi, jossa naiset asettuvat tuntemattomien miesten arvioitaviksi vähissä vaatteissa.


Audrey Castañeda

Audrey Castañeda on 46-vuotias entinen tanssija, joka plösähtänyt pahasti. Hänen tasonsa oman ikäluokkansa naisten keskuudessa lienee noin kolme.Sarjan 3. jaksossa on episodi (sarjaa ei löydy areenasta), jossa tuntemattomia (pariutumisesta kiinnostuneita) miehiä marssitetaan Audreyn eteen ja Audrey joko hyväksyy tai hylkää miehen pelkän olemuksen perusteella ilman puhetta - ihan kuin Tinderissä konsanaan.

Hyväksyttyjen pinoon päätyy kolme nuoremman oloista hoikahkoa miestä, joiden tasot pyörivät vähintään 6-7 kieppeillä. Kaikki vanhemman oloiset, mahakkaat tai muuten heikompitasoiset miehet laitetaan suoraan hylättyjen kasaan.

Audrey näyttää jämähtäneen vanhojen tanssiaikojen muistoihin, jolloin miehiä oli varaa raakata kovalla kädellä. Audreylle eivät kelpaa hänen oman tasoisensa miehet.

Sarjan opetus

Sarjan mukaan neljä keski-ikäistä naista on kypsynyt hyljeksintään iän ja ulkonäön takia. Kun Audreylle tuodaan miehiä valkattaviksi, niin hän syrjii heitä armottomasti iän ja ulkonäön perusteella - mitäpä muutakaan.

9 kommenttia:

Pantalone kirjoitti...

Titteli "entinen jotain" oikeuttaa naiset tekemään valintayrityksiä nakkisodanaikaisella statuksella. Jos nykystatus olisikin "huonekasveja ja ylipainoa kasvattava, huonosti tienaava crazy catlady", niin...hiljaiseksi vetää...

Anonyymi kirjoitti...

Narsistit jyräävät deittimarkkinoilla - tyypillisimpiä narsistisia piirteitä pidetään vetovoimaisimpina

Treffeillä narsistille luonteenomaiset piirteet erottuvat edukseen.
Yahoo uutisoi itävaltalaisessa Grazin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan ihmiset viehättyvät deittaillessaan todennäköisemmin narsistista kuin henkilöstä, jolla ei ole narsistisia luonteenpiirteitä.
Tutkija Emanuel Jaukin European Journal of Personalityssä julkaistussa tutkimuksessa seurattiin yhdeksääkymmentä pikatreffeille osallistunutta henkilöä.
Ensiksi jokainen tutkimushenkilö arvioi oman narsismin tasonsa. Heille näytettiin myös muiden pikatreffeille osallistuvien kuvia, joiden fyysistä viehätysvoimaa heitä pyydettiin arvioimaan.
Jauk analysoi tutkimuksessaan lähes 700 pikatreffikierrosta ja treffien jälkeen hän pyysi osallistujia antamaan arvion ihmiselle, jonka kanssa he olivat olleet pikadeiteillä.

Tutkimushenkilöiltä kysyttiin, haluaisivatko he mieluummin ryhtyä lyhytaikaiseen vai pitkäkestoiseen suhteeseen henkilön kanssa, jonka olivat juuri pikatreffeillä tavanneet. Tulokset osoittivat selkeästi sen, että deittaillessa ihmiset rakastavat narsisteja.
Luonteenpiirteet eduksi treffeillä
Tutkimuksessa selvisi, että niin miehet kuin naisetkin valitsisivat mieluiten lyhyt- sekä pitkäkestoiseen suhteeseen henkilön, joka arvioi oman narsistisuuden tasonsa korkeaksi. Nämä henkilöt siis miellettiin viehättävämmäksi muita todennäköisemmin.
Jaukin tutkimus osoittaa kuitenkin, että itseluottamus ja fyysinen vetovoima eivät ole suurimpia tekijöitä siihen, minkä takia narsistit tuntuvat jyräävän kaikki muut deittaillessaan. Merkittävin syy heidän kukoistukseensa on se, että tyypillisimmät narsismin piirteet - kuten fyysiseen olemukseen panostaminen, runsas imartelu sekä ekstroverttiys - saavat heidät vaikuttamaan siltä, että he näkisivät kaiken tämän vaivan treffikumppaniaan varten. Nämä ovat kuitenkin narsismiin taipuvaiselle henkilölle luonteenomaisia piirteitä, eivätkä vain uutta ihmistä varten suoritettavia kohteliaita eleitä.
Lähde: Yahoo

Anonyymi kirjoitti...

Edelleen hankala sukupuoli

Sukupuolitutkimuksen ongelma on sama kuin Freudin ja ranskalaisfilosofien teorioilla– mitään ei voi osoittaa oikeaksi tai vääräksi. Ajattelu muistuttaa enemmän uskontoa kuin tiedettä.


Sukupuolikysymys. Toim. Marita Husso ja Risto Heiskala.

Gaudeamus. 304 s.

Marxilaisen kirjallisuudentutkijan mukaan materialismi yrittää ankkuroitua todellisuuteen, kun taas idealismi sallii subjektiiviset ja kuvitellut ”maailmat”. Vaikka marxilaisuus on omanlaisensa idealismin muoto, Sukupuolikysymys-artikkelikokoelmaa lukiessa tuli tuo määritelmä heti mieleen. Kuviteltu maailma on tämä sama kuin meillä muilla, mutta hyvin oudolta se näyttää.

Kirja käsittelee hankalaksi mennyttä sukupuolisuuden kysymystä jossain teoriakuplan sisällä, paikassa, josta luonto on karkoitettu essentialistisena. Valta määrää, ja sen kieli on pelkkää puhetta, diskurssia ja ideologiaa – paitsi sukupuolitutkijoiden puhe, joka on totta.

”Arkiajattelussa on usein tapana luokitella ihmiset joko miehiksi tai naisiksi ja pitää sukupuolta siten annettuna biologisena tosiasiana”, kirjoittaa akatemiatutkija Tuula Juvonen. ”Tämä luku haastaa moista itsestäänselvyyttä”, jatkaa kirjoittaja. Niin, sukupuoli kyllä on annettu tosiasia sekä biologiassa että lääketieteessä. Kriteerit ovat olemassa. Se että meitä syntyy monenlaisiksi ja sukupuolisessa identiteetissä on vaihtelua, ei muuta tosiasiaa miksikään. Keskimäärin me olemme miehiä tai naisia. Sosiaalinen ja kulttuurinen sukupuoli (gender) on sitten asia erikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä lahja femakkolesboille.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisyhtye muutti Vauva.fi -kirjoitukset kansanlauluiksi: ”Mies mustasukkainen…”

Suomalaisten vauvapalstojen keskustelut ovat netin aatelia. Niissä käydään läpi koko elämänkirjo rehellisen suorasukaisella tyylillä. Osa ihmisistä karttaa äityleiden temmellyskenttiä kuin ruttoa, mutta silti keskustelupalstat ovat kävijämääriltään suosituimpien suomalaissivustojen joukossa vuodesta toiseen.

Facebook, Kalevauva
Facebook, Kalevauva
Suomalaisyhtye muutti Vauva.fi -kirjoitukset kansanlauluiksi: ”Mies mustasukkainen…”
VIIHDEUUTISET 19.7.2016, 11:30 · TERHI PIIROINEN

Suomalaisten vauvapalstojen keskustelut ovat netin aatelia. Niissä käydään läpi koko elämänkirjo rehellisen suorasukaisella tyylillä. Osa ihmisistä karttaa äityleiden temmellyskenttiä kuin ruttoa, mutta silti keskustelupalstat ovat kävijämääriltään suosituimpien suomalaissivustojen joukossa vuodesta toiseen.Kansanmusiikkiyhtye Kalevauva.fi on ottanut kappaleidensa sanoitukset suoraan vauva.fi-foorumilta. Kimmo Nummisen ja Aapo Niinisen trubaduurimainen kokoonpano saatteli äskettäin Kaustisen Folk Music Festivalin lavalle täysilaidallisen syvien rivien sanomaa. Tuore yhtye on saavuttanut runsaasti suosiota esiintymisensä jälkeen.

Kurkistusvideo yhtyeen esiintymiseen vahvistaa entisestäänkin käsityksiä siitä, että vauvafoorumeilla temmeltää aitojen keskustelijoiden lisäksi myös provosoivia trolleja. Toisaalta nimimerkin takaa on helpompi paljastaa kaikki salaisimmatkin luurangot kaapista keskustelijoiden purtavaksi. Oli miten oli, Kalevauva.fi on aikansa äänitorvi.

Anonyymi kirjoitti...

Johanna Tukiainen osoitti muslimeille uuden tappopyynnön viime yönä | MV!!??

Sametti kirjoitti...

Mitäs jos sitä vaikka vaihteeksi alettaisiin käyttäytymään ikänsä mukaisesti? Mikään ei ole niin rasittavaa kuin keski-ikäinen, joka yrittää olla kaksikymppinen. Koskee sekä miehiä että naisia.

Pentuaikojaan ei saa takaisin, eikä pidäkään saada. Jättää ne pennut pentuilemaan ihan suosiolla vaan ja itse keskittyy vaalimaan omaa kypsää naiseuttaan (tai mieheyttään).

Anonyymi kirjoitti...

"Miehillä menee paremmin kuin koskaan ennen" – Uuteen monimuotoiseen miehen rooliin on silti vaikeuksia sopeutua
Aiemmin yhteiskunta rankaisi miestä, jos tämä oli heikko tai pehmeä. Nyt miehillä menee paremmin kuin koskaan, sillä miehen rooli on moninaistunut huomattavasti. Sallivampi ympäristö on vapauttanut miehen mallin kaavoistaan, ainakin osittain. Silti osalla miehistä on vaikeaa sopeutua uuden miehen mallin vaatimuksiin etenkin parisuhteessa ja työelämässä.


Vielä kolmekymmentä vuotta sitten yhteiskunta ylläpiti ideaa luonnollisesta mieheydestä, eli siitä millainen mies on "luonnostaan". Jokaisen miehen tuli kyetä tekemään kirveenvarret ja veistää veneet, hoitaa tekniset työt, tuoda leipä pöytää ja kantaa samalla väkevää maskuliinisuuden auraa ympärillään. Sen ideaalin parasta ennen -päiväys on nyt kuitenkin ohitettu ja miehen rooli on kokenut suuren mullistuksen.

– Kun nyt 70-vuotiaana katson omia lapsiani, niin onhan se ihan eri tilanne. Miehen rooli on täysin muuttunut siitä, mitä itse olin puhumattakaan isästäni tai isoisästäni. Muutos siihen on todella raju, Miesjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja Rolf Paqvalin sanoo.

Miehen malli siirtyy toki edelleen sukupolvelta toiselle, ja luutuneet stereotypiat tunteita patoavasta miehestä ovat yhä jossain määrin vallitsevia. Rajoittuneeseen miesrooliin liittyi esimerkiksi paljon kieltoja, ja jos mies näytti esimerkiksi heikkoutta tai pehmeyttä, niin siitä sai nopeasti näpeilleen. Tutkijoiden mukaan on kuitenkin selvää, että miehenä olemisen tavat ja muodot ovat muuttuneet ja ovat edelleen murroksessa.

– Ajatellaan vaikka tämän päivän kolmekymppisiä miehiä. He ovat saaneet kasvatuksen, että miehenä voi olla muutenkin kuin juomalla perjantaipullon, rehkimällä itsensä työssä hengiltä tai näyttämällä kotona pelkkää yrmynaamaa, sanoo Tampereen yliopiston tutkijatohtori Petteri Eerola.

Kaikki miehet eivät ole pysyneet perässä, kun vuosikymmenet ovat muuttaneet miehen mallia osittain radikaalistikin. Erityisesti haastavaa voi olla vaihtelevien roolien omaksuminen ja niiden välillä navigointi. Työelämässä ja kavereiden kanssa kaljalla ollessa käytös on erilaista. Ja kun kodin ulko-ovi suljetaan, niin vastaan tuleekin poikkeava miesnormisto, jonka mukaan tulisi käyttäytyä.

Yksi miehenä olon mullistavimpia muutoksia on ollut miehen paikka parisuhteessa. Uuden roolin omaksuminen on kuitenkin ollut haaste osalle miehistä.

– Jos yrittää esimerkiksi toistaa omilta vanhemmilta opittuja käyttäytymismalleja kaksikymmentä vuotta myöhemmin omassa parisuhteessa, voi olla ettei puoliso suostu siihen. Joillekin tämä voi olla ongelma, miesten ja maskuliinisuuksien historiaan erikoistunut tutkija Anders Ahlbäck sanoo.

Samoin työelämässä johtamiskulttuurin ja johtajan maskuliniteetin muutos voi aiheuttaa sopeutumisvaikeuksia.

– Mikäli tänä päivänä käyttää omien pomojen johtamistyyliä esimerkkinään, niin saattaa olla että monessa organisaatiossa se ei enää toimi. Alaiset voivat olla jopa tyrmistyneitä, Ahlbäck lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää naistenviikkoa!:

Hämmentävä kyselytulos: Tässä iässä naisen pitäisi luopua pillifarkuista ja pitkästä tukasta - Lifestyle - Ilta-Sanomat

Pysäyttävä video nyky-Suomesta: Härski myymälävaras sulloo tavaraa matkalaukkuun kaikessa rauhassa - Ilta-Sanomat

Videolla näkyy, kuinka noin 40-vuotias nainen sulloo marketissa tavaraa matkalaukkuun ilman aikomustakaan maksaa. Tapaus sattui pääkaupunkiseudulla kesäkuussa.

Woman who killed her brother jailed for attacking sister with claw hammer | UK | News | Daily Express

Näillekin näköjään riittää asiakkaita:

Mies paritti transsukupuolisia prostituoituja Helsingissä – tuomittiin törkeästä parituksesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

How Low Should You Go? Big Study Sheds Light on Best Blood Pressure

Tutkimus: Keski-iässä kovakuntoiset välttyvät aivoverenkierron häiriöiltä | Yle Uutiset | yle.fi

Vantaalaisopettajatar sai syytteet seksuaalirikoksista - Savon Sanomat

IS: Lottovoittaja pääsi eroon rahanruinaajista vasta Kanarialla – antoi lottoajille yhden vinkin - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi

...
Jopa vanhat naisystävät ovat soitelleet perään ja lupailleet, ettei muidenkin naisten kanssa pyöriminen haittaisi lainkaan.
...