tiistaina, maaliskuuta 14, 2017

Miesten tasa-arvo ry:n tasa-arvon päivän tilaisuus 19.3

Miesten tasa-arvo ry:n tasa-arvon päivän tilaisuus 19.3.2017

Kati Federleyn alustuksen teemana on ”Tasa-arvo ja miehiin kohdistuva parisuhdeväkivalta”.


Henry Laasasen alustuksen teemana on ”Tarinani miesasian edistämisen vaikeudesta”.


Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan päivän tasa-arvoteemoista!Tilaisuuden Facebook-sivu.

70 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varautukaa feministien häiriköintiin!

Anonyymi kirjoitti...

2019-03-14 Kauneustubettaja Henry turhautui lipuntarkastajien kohteluun

Täysin viattoman otsikon alta paljastuu kertomus, jossa täysin naisen näköinen Henry pöyristelee, kun HSL:n lipuntarkastajat kehtaavat pyytää häntä näyttämään henkkarit. Eikä siinä vielä kaikki, Henry alkaa ulista varalta vielä maahanmuuttajienkin puolesta, vaikka sitä ei edes kysytty. Että kauheeta, jos tummahipiäisiltä naisen näköisiltä henryiltäkin kysytään henkkarit.

Henry Harjusola turhautui lipuntarkastajien kohteluun – HSL otti seuraajien palautteesta onkeensa - MyStyle - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Sarjassamme helvetin raskaita ihmisiä:

Sukupuoleton lumihiutale, joka painaa pitkää päivää nimenomaan naisliikkeessä. Go figure.

Viima Lampinen on sukupuoleton ihminen

Änkyrävasemmistolainen (YLE) wannabe-vegaani, "näyttelevä" "muusikko", jonka rock-uskottavuus on 0:

Olavi Uusivirta söi ennen 90-prosenttisesti lihaa, nyt häntä epäilyttävät jo tietyt ilmaisut: ”Miksi baaria kutsutaan lihatiskiksi?”

Anonyymi kirjoitti...

ULKOMAAT
Muslimivaltio julkisti tyttöjen neuvoston tapaamisen – yhtään naista ei paikalla


Tyttöjen neuvoston julkistustilaisuudesta julkaistussa kuvassa esiintyy pelkkiä miehiä.

Saudi-Arabia on pitänyt ensimmäisen "tyttöjen neuvoston" tapaamisen historiansa aikana. Uuden neuvoston julkaisutilaisuudessa ja ensimmäisessä tapaamisessa ei julkaistujen kuvien perusteella ole kuitenkaan ainoatakaan naista. Kuvissa esiintyy vain 13 miespuolista henkilöä.

BBC kertoo, että tapaamiseen osallistuneet naiset ovat luultavasti toisessa huoneessa ja kommunikoivat videon välityksellä.

Äärikonservatiivinen muslimivaltio vahtii tarkoin, että miehet ja naiset, jotka eivät ole sukua keskenään, pysyvät erossa toisistaan.

Miesvaltaista valokuvaa on jaettu runsaasti sosiaalisessa mediassa. Neuvoston julkistamista johti saudiprinssi Faisal bin Mishal, joka kertoo olevansa ylpeä tapaamisesta.

"Katsokaamme Qassimin alueen naisia miesten siskoina. Me tunnemme velvollisuutta avata enemmän mahdollisuuksia, jotka palvelevat naisten ja tyttöjen työntekoa", prinssi sanoi.

Hänen vaimonsa prinsessa Abir bint Salman, joka johtaa neuvostoa, ei esiintynyt kuvissa.

Saudi-Arabia juhli helmikuussa ensimmäisen kerran naistenpäivää.

Anonyymi kirjoitti...

”Pimeisiin notkoihin on pudonnut jo kymmeniätuhansia parhaassa työiässä olevia miehiä” – SDP:n Taavitsainen: Poikien ei saa antaa flopata

Väestöliitto julkisti tänään vuosiraportin Poikien Puhelimesta, jonka tuki on suunnattu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille auttaen heitä kaikissa arkeen liittyvissä pulmissa.

Poikien Puhelin vastasi viime vuonna yli 10 000 puheluun.

Vuonna 2016 poikien kanssa keskusteltiin muun muassa erilaisuudesta ja synkistä tulevaisuuden näkymistä. Poikia askarruttavat lisäksi seksuaalisuus- ja seurusteluasiat, moraaliin ja arvomaailmaan liittyvät kysymykset, väkivalta ja läsnä olevien aikuisten puute.

– Poikien Puhelimeen saapuviin hätähuutoihin on yhteiskunnan vastattava ja poikien pahoinvoinnin väheksyminen lopetettava, SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen vaatii.

– Pojille on annettava tukevampi pohja ja paremmat eväät ponnistaa elämässä eteen ja ylöspäin. Jokainen poika on kullan arvoinen ja ansaitsee mahdollisuuden lähteä onnistumisen tielle elämässään.

Taavitsaisen mukaan Suomessa on ”pimeitä notkoja”, johon on pudonnut jo pysyvästi kymmeniätuhansia parhaassa työiässä olevia miehiä.

– Nämä yhteiskuntamme ulkoreunoilla elävät 25–54-vuotiaat miehet eivät hae töitä, eivät tee töitä, opiskele tai ole työkyvyttömyyseläkkeellä. He ovat yhteiskunnalta kadoksissa ja heidät on vain luokiteltu ”muut työvoiman ulkopuolella olevat”. Heidän työllistymistään heikentää pitkittynyt työttömyys, alhainen koulutus ja vähäinen työhistoria.

Vähän koulutetuille on vähemmän töitä ja ratkaisevaa on poikien kouluttautuminen.
Poikien työllisyyttä heikentää peruskoulun jälkeisen tutkinnon puuttuminen. Vähän koulutetuille on vähemmän töitä ja ratkaisevaa on poikien kouluttautuminen. Miesten mahdollisuudet työelämässä lepäävät koulutuksen varassa.

Pojat tarvitsevat Taavitsaisen mielestä toisenlaista tukea kuin mitä nyt on tarjolla.

– Tutkimusten mukaan pojat tarvitsisivat jo pieninä laadukasta varhaiskasvatusta ja enemmän tukea koulunkäyntiin.

– Peruskoulussa ongelmia voidaan ehkäistä lisäämällä sosiaali-, nuoriso- ja perhetyötä kouluihin sekä takaamalla jokaiselle pojalle harrastuksen ja sitä myöten kavereita. Hyvinvoivista pojista kasvaa hyvinvoivia miehiä, Taavitsainen päättää tiedotteensa.

Anonyymi kirjoitti...

EU-tuomioistuin: Työnantaja voi kieltää muslimityöntekijöiltään huivin käytön
EU-tuomioistuimen päätös liittyy tapaukseen, jossa belgialaisyritys antoi potkut musliminaiselle, kun hän ei luopunut huivin käytöstä työssään.


Työnantaja voi kieltää työntekijöiltään uskonnolliset ja poliittiset symbolit, kuten muslimityöntekijöiden huivit. Tämä ei EU-tuomioistuimen mukaan ole syrjintää.

Tiistaisen päätöksen mukaan yrityksen sisäisellä ohjeella voidaan kieltää näkyvien poliittisten, filosofisten ja uskonnollisten tunnusten pitäminen. Tällainen sääntö kohtelee yrityksen kaikkia työntekijöitä samalla tavalla ja velvoittaa yleisesti pukeutumaan neutraalisti, ketään erottelematta, tuomioistuin sanoo.

EU-tuomioistuimen päätös liittyy tapaukseen, jossa belgialaisyritys antoi potkut musliminaiselle, kun hän ei luopunut huivin käytöstä työssään.

Jo viime vuonna oikeus katsoi neuvoa-antavassa lausunnossaan, että muslimien huivien kieltäminen voi olla sopivaa, kunhan sama kielto ulottuu kaikkien uskontojen symboleihin.

Muslimihuivin kaltaisista uskonnollisista symboleista on tullut kuuma poliittinen aihe eri puolilla Eurooppaa. Europarlamentin suurinta ryhmää EPP:tä johtava Manfred Weber kiitteli EU-tuomioistuimen päätöstä tviitissään. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kuvasi tuomiota pettymykseksi ja sanoi sen kannustavan syrjintään.

Huivi voi myös kuulua työasuun

Työoikeuden professori Seppo Koskinen muistaa Suomesta tapauksen, jossa vaateliikkeessä Helsingissä tuli kiistaa huivin käytöstä kiireapulaisen kanssa. Käräjäoikeus katsoi, ettei huivin käyttäminen olisi voinut haitata naisen työtä ja esimiehet syyllistyivät työsyrjintään.

Koskinen korostaa, että uskonnollisia symboleja koskevan kiellon pitää koskea kaikkia työpaikalla.

– Jos kenelläkään ei ole uskonnollisia merkkejä, tällainen (kieltäminen) on sallittua, hän sanoo.

Työympäristöasiantuntija Erika Kähärä Palvelualojen ammattiliitosta muistuttaa, että symbolien käytön kielto vaatii perustellun tarpeen.

– Kysehän ei ole siitä, että työnantajan pitää kieltää tällaisten symbolien käyttö, vaan siitä, että niin saa tehdä, jos tarve syntyy, Kähärä sanoo.

Hänen mukaansa huivikeskustelu on keskittynyt Suomessa pitkälti työturvallisuuteen. Työnantajilla ei ole juuri ollut halua kieltää sen käyttöä.

– Esimerkiksi kaupan alalla moni iso ketju on tarjonnut mahdollisuuden käyttää työasuun sopivaa huivia.

Kähärä muistuttaa, ettei kyse ole vain huiveista vaan kaikista selkeistä symboleista. Työnantaja ei edelleenkään saa kieltää ainoastaan muslimien huiveja.

EU-tuomioistuimen päätös koski G4S-turvallisuusyhtiötä. Vastaanottovirkailijana toiminut nainen halusi käyttää huivia, mutta yhtiö ei sitä sallinut. Kähärä ymmärtää tuomioistuimen päätöstä, koska yhtiö toimii turvallisuus- ja vartiointialalla.

– En pidä neutraaliutta huonona perusteena kieltää kaikkien symbolien käyttö, kun kyse on vartiointityöstä.

Tuomioistuin antoi päätöksen myös toisessa huivin käyttöä koskeneessa tapauksessa, jossa yhtiö kielsi naista käyttämästä huivia asiakkaan vaatimuksesta. Tuomioistuimen mukaan yhtiöllä ei ollut aiheesta sisäistä ohjetta, joten naista oli kohdeltu eriarvoisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Kauppoja vuosia piinannut 63-vuotias sarjanäpistelijä vangittiin – kotietsinnässä tavaraa löytyi jopa 150 000 euron edestä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi löysi helsinkiläisnaisen hallusta poikkeuksellisen kätkön – ”Sairaalloinen taipumus tavaraan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kirjailija Kirsti Manniselle syyte veropetoksesta – syyttäjä vaatii puolta vuotta ehdollista vankeutta - Kulttuuri - Helsingin Sanomat

Seta vetoaa HSL:ään: matkakortteihin saatava miehen ja naisen lisäksi kaksi muuta sukupuolivaihtoehtoa - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Lukijat kertovat kokemuksiaan pienistä peniksistä - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Valkean kesäkatu suljetaan miehiltä lauantai-iltana Oulussa – asia esillä nyt tasa-ar­vo­val­tuu­te­tun toimistossa

"Oulun yhdyskuntalautakunta antoi Kauppakeskus Valkealle luvan sulkea kesäkadun lauantai-iltana kello 19–23.

Sulkemispäätös koskee yksinomaan miehiä, sillä kauppakeskus järjestää kesäkadulla kaikille naisille avoimen ja maksuttoman naisten illan.

Illassa esiintyvät muun muassa Mikko Leppilampi ja Tomi Metsäketo.

Kauppakeskuksen Kesäkadun käyttöä koskevan sopimuksen mukaisesti katu voidaan sulkea rajoitetuksi tapahtuma-ajaksi yhdyskuntalautakunnan päätöksellä.

Kauppakeskus Valkea haluaa tarjota kohderyhmälleen vain naisille suunnatun elämyksellisen illan, jossa esiintyjien lisäksi antina ovat hyvinvointiin, kauneuteen ja muotiin liittyvät asiat.

Valkean kesäkadun sulkemisella halutaan taata tapahtuman onnistuminen ja turvallisuus.

Tasa-arvovaltuutetun toimistosta kerrotaan, että Valkean kesäkadun sulkuaie on tiedossa, ja asiasta on jo tullut useita kyselyitä ja yhteydenottoja keskiviikkona.

Kadun sulkemispäätöstä kommentoidaan toimistosta myöhemmin keskiviikkona, kun tilanteeseen on perehdytty, ylitarkastaja Minna Lundell-Kiuru kertoo."

Anonyymi kirjoitti...

"Uhkaa lähiöiden poikien mahdollisuuksia" – 3 syytä, miksi amiksen leikkaukset ovat nyt iso asia
Oppositio esittää tänään välikysymyksen ammatilliseen koulutukseen tehtyjen leikkausten seurauksista.


Hallitus leikkaa ammatillista koulutusta tarjoavien koulujen rahoitusta tänä vuonna 190 miljoonaa euroa. Oppositiopuolueet SDP, vasemmistoliitto, RKP ja kristillisdemokraatit esittävät tänään vihreiden johdolla välikysymyksen leikkausten seurauksista.

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n on laskenut, että ammatillisten oppilaitosten rahoitus vähenee tänä vuonna jopa 220 miljoonalla eurolla. Muutos johtuu muun muassa kilpailukykysopimuksesta.

Hallitus kaavailee leikkausten jälkeen koulutuksen reformia, jonka on määrä alkaa ensi vuoden alussa. Leikkaukset ja sen jälkeen tuleva uudistus tuovat isoja muutoksia ammatillisten oppilaitosten ja niissä opiskelevien arkeen:

1. Luvassa on irtisanomisia ja karsintaa

Rahoituksen vähentyessä säästöt kohdistuvat suurimpaan kuluerään, opettajiin. AMKE ry:n mukaan kaikista kustannuksista noin 70 prosenttia menee palkkoihin. Siksi AMKE:n jäsenistössä toteutuneissa yt-neuvotteluissa on jouduttu lakkauttamaan 800 työsuhdetta.

Opetushenkilöstön lisäksi leikkuriin joutuvat aloituspaikat, lähiopetus ja opetustilat.

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistyksen toimitusjohtaja Petri Lempisen mukaan rahoituksen leikkaus aiheuttaa ongelmia erityisesti kalliiden alojen koulutuksissa, joissa koulutus vaatii suuria investointeja tai oppimisympäristöjä. Tällaisia ovat esimerkiksi maatalous-, metsä- ja logistiikka-alat.

Oppositiopuolueita huolestuttaa eriarvoisuuden lisääntyminen ja syrjäytymisvaarassa olevien tilanne.

– Tämä uhkaa erityisesti maaseudun ja lähiöiden poikien mahdollisuuksia saavuttaa peruskoulun jälkeistä työllistymistä turvaavaa tutkintoa, kun koulutuksen alueellinen saavutettavuus heikkenee, opposition välikysymyksessä todetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Emma Watson petti feminismin paljastamalla rintansa, syyttävät kriitikot – tästä on kyse Kaunotar ja hirviö -tähden kohussa - Nyt.fi - Helsingin Sanomat

Keskustelua yllä mainitusta aiheesta:

2017-03-15 Valkean kesäkatu suljetaan miehiltä lauantai-iltana Oulussa

Anonyymi kirjoitti...

He ovat Donald Trumpin vankimmat ihailijat: Yli 50-vuotiaat, valkoiset, kouluttamattomat miehet

Donald Trumpin suurimmat kannattajat ovat luultavimmin yli 50-vuotiaita, kouluttamattomia ja valkoisia miehiä.

Asia selviää uusimpien suosiolukujen takaa. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti Independent.

Mitä koulutetumpi ja nuorempi vastaaja on, sitä todennäköisemmin hän vastaavasti suhtautuu Yhdysvaltain presidenttiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kolumni
Naistenpäivänä iloitsin, ettei miestenpäivää ole


Naistenpäivän somepäivitykset olivat metkaa luettavaa. Kaikki halusivat muistaa naisia heidän suurena päivänään omista lähtökohdistaan.

Suomi ensin -ihmiset onnittelivat naisia siitä, että he ovat syntyneet Suomeen. Täällä teillä on ääni- ja puheoikeus toisin kuin siellä, missä täytyy pitää burkhaa ja palvella miestä.

Tuli mieleen taksikuski, jonka kyydissä olin hiljattain. Hän luennoi vuolaasti aiheesta naisen asemasta Lähi-idässä. Tietopaketti taukosi, kun kaksi kolmekymppistä naista käveli päin punaista lähes tyhjällä tiellä noin 50 metrin päässä taksista. Kuski polkaisi kaasun pohjaan, jotta ehti tööttäämään ja puimaan nyrkkiä kaksikolle. Minulle hän lohkaisi: Siinä ne menivät, naisten oikeudella.

Mutta takaisin naistenpäivän someonnitteluihin. Kristityt onnittelivat ja huomauttivat, että jos naisilla olisi kaikissa suurissa uskonnoissa samat oikeudet kuin miehillä, maailma olisi paljon parempi paikka.

Onnittelutulvasta poikkesi kuvameemi, jossa nuori mies vakuutti naiselle pitävänsä tästä juuri sellaisena kuin hän on. Minun takiani sinun ei tarvitse meikata, pukeutua seksikkäästi tai rakentaa fitnessvartaloa. Tähän nainen vastasi, entäs jos ihan muuten vain haluan.

Kuvaa säestivät naisasianaisoletettujen päivitykset. Onnea siskot! Me voimme olla mitä tahansa: jakkupukumenestyjiä, diskomisuja, fitnessbabyja, eräerkkejä tai rekkakuskeja. Tämän ryhmän onnittelujen perusteella naisella on oikeus ja vapaus olla ihan sellainen kuin haluaa. Siis korostan juuri sellainen kuin haluaa, kunhan ei ole kotiäiti.

Naistenpäivä on ehdottomasti tarpeellinen. Se sai minut tuntemaan suurta iloa ja kiitollisuutta siitä, ettei miestenpäivää ole. Yöllä tosin saatoin nähdä painajaista Jannen-päivästä, jonka aikana jokainen saa onnitteluihin vedoten kertoa, millainen minun pitäisi olla.

Anonyymi kirjoitti...

Murrosikä on huono hetki päättää ammatinvalinnasta, sanoo professori – tämän takia Suomessa suunnataan niin vahvasti miesten ja naisten töihin
Nuoret jätetään yksin vaiheessa, jossa päätöksiä on vaikea tehdä, sanoo psykologian professori Katariina Salmela-Aro Jyväskylän yliopistosta.


”PERUSKOULUN viimeinen luokka ei ole hyvä hetki päättää tulevasta ammatistaan. 15–16-vuotiaana murrosiän kuohunta on hurjimmillaan, ja oma identiteetti on vielä epäselvä”, sanoo sanoo psykologian professori Katariina Salmela-Aro Jyväskylän yliopistosta.

Varsinkin sukupuoli-identiteetti on nuorella usein vielä löytymättä.

KOULUJÄRJESTELMÄ ei ota huomioon kehityspsykologista näkökulmaa, Salmela-Aro huomauttaa. Nuoruudessa sukupuoliroolit korostuvat, kun identiteettiä vielä etsitään. Ammatinvalinta osuu yhdeksäsluokkalaisilla erittäin huonoon saumaan. Se johtaa esimerkiksi helposti todella sukupuolittuneisiin koulutusvalintoihin: tytöillä suunta on hoitoalalle ja pojilla teknispainotteisiin töihin.

”Suomessa on OECD-maiden sukupuolittuneimmat urapolut”, Salmela-Aro kertoo.

AMMATINVALINNASTA tulisi puhua jo seiskaluokalta alkaen. Nyt nuoret jätetään Katariina Salmela-Aron mukaan yksin vaiheessa, jossa päätöksiä on vaikea tehdä.

Hänen mielestään kouluissa voisi pohtia uudenlaisia roolimalleja sekä tytöille että pojille vaikkapa kutsumalla kouluun erilaisia valintoja tehneitä miehiä ja naisia. Tytöille pitäisi esimerkiksi korostaa, että alasta riippumatta he voivat pyrkiä tieteentekijöiksi tai johtotehtäviin.

Suomessa tytöt kyllä kouluttautuvat, mutta johtavissa asemissa miehiä on silti enemmän.

”Monissa koulukirjoissa ja ammatinvalintaoppaissa esimerkiksi kuvamaailma on edelleen hyvin sukupuolittunut. Näihin valintoja ohjaaviin piiloviesteihin tulisi koko kouluajan kiinnittää huomiota”, Salmela-Aro muistuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

SS: Miehiä ja poikia syrjitään vuokra-asuntomarkkinoilla – Tasa-arvovaltuutettu saa entistä enemmän yhteydenottoja

Tasa-arvovaltuutettu on saanut entistä enemmän yhteydenottoja sukupuolisesta syrjinnästä asunnonvuokraustilanteissa, kertoo Savon Sanomat.

Tasa-arvolain noudattamista valvova tasa-arvovaltuutettu on saanut kahden viime vuoden aikana kymmenen asunnonvuokrausta koskevaa yhteydenottoa. Se on aiempaa enemmän. Syytä tähän ei tiedetä.

Toimistopäällikkö Anja Nummijärvi tasa-arvovaltuutetun toimistosta kertoo Savon Sanomille, että useimmiten yhteydenotot liittyvät siihen, että johonkin asuntoon on haettu vuokralaiseksi nimenomaan naista. Monissa tapauksissa kyse on ollut opiskelija-asuntojen vuokraamisesta.

Tasa-arvolain mukaan sukupuoli saisi vaikuttaa vuokralaisen valintaan, ellei kyseessä ole esimerkiksi kimppakämppä tai solu, johon halutaan vain saman sukupuolen asukkaita.

"Kyseessä ei välttämättä ole syrjintä, jos perusteena on joku tällainen yksityisyyteen liittyvä syy tai jos asunto on vuokranantajan omassa käytössä", Nummijärvi sanoo Savon Sanomille.

Myös Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita kommentoi ilmiötä Savon Sanomille. Yhdistys saa silloin tällöin samanlaisia sukupuolisyrjinnästä huolestuneita yhteydenottoja.

"Meillä tämä näkyy niin, että vanhemmat kertovat meille, että on ollut kovin vaikeaa saada pojalle asuntoa", hän kuvailee Savon Sanomille.

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvovaltuutetun toimistoa eivät tunnu paljon miehiin kohdistuvat syrjintätapaukset kiinnostavan. Saattaisi olla "jonkin verran" eri ääni kellossa, jos syrjityiksi tulisivat samaan malliin naiset. Missä on tasa-arvovaltuutetun toimiston ymmärrys naisasiakkailta enemmän veloittavia parturi/kampaamoja kohtaan? Naisasiakkaiden kovemmalle hinnoittelulle on kuitenkin ihan rationaaliset perusteet.

Jos miestä syrjitään sukupuolen perusteella, hänen kannattaa tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille. Rikoslaki kieltää syrjinnän sukupuolen perusteella. Tasa-arvovaltuutetulle on turha kannella. Siellä vaan keksitään taas joku tekosyy, jolla miehiin kohdistuvan syrjinnän voisi oikeuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsin ulkoministeri Timo Soinista: ”Feministisestä ulkopolitiikasta on tullut meidän juttumme”

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström keskusteli torstaina iltapäivällä kansanedustaja Tuula Haataisen (sd.) kanssa Helsingissä sukupuolesta ja politiikasta. Esiin nousi myös vahvan feminististä politiikkaa ajavan Wallströmin ja näkemyksiltään konservatiivisen ulkoministeri Timo Soinin (ps.) välinen yhteistyö.

– Olemme tavanneet useita kertoja ja suhteemme on oikein hyvä ja rakentava. Täytyy sanoa, että pohjoismainen yhteistyö kokonaisuudessaan on erinomaista, Wallström sanoi Demokraatille.
Hän mainitsi Ruotsin hallituksen olevan eräs maailman ensimmäisistä avoimen feministisistä hallituksista, jonka yhtenä käytännön seurauksena on feministinen ulkopolitiikka. Aihe on Wallströmin mukaan taajaan esillä myös tapaamissa Soinin kanssa.

– Feministisestä ulkopolitiikasta on tullut ”meidän juttumme”, Wallström nauraa.

– Pystymme molemmat yhtä aikaa sekä nauramaan että ottamaan sen vakavasti. Keskustelemme myös siitä mitä se tarkoittaa ja mitä sillä saadaan aikaan. Hän on järkevä mies. On hienoa, että tunnelma on hyvä.

Feministisen ulkopolitiikan jalkauttaminen hallintoon ei sujunut Wallströmin mukaan aivan kitkatta edes Ruotsissa.

– Sitä yritettiin pilkata. Lainasin Gandhia, jonka mukaan ensin he sivuuttavat sinut, sitten he nauravat sinulle ja sen jälkeen he taistelevat vastaan. Lopulta voitat, Wallström sanoi.

Ruotsi on hänen mukaansa jo vaikuttanut politiikallaan muun muassa siihen, että naisten sukuelinten silpominen on maailmassa vähentynyt ja monissa maissa on havahduttu ja puututtu naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

Viime kesäkuussa Ruotsi pääsi neljättä kertaa YK:n turvallisuusneuvostoon ja otti feministisen ulkopolitiikan myös siellä lähtökohdaksi.

– Pidämme feminististä ulkopolitiikkaa esillä turvallisuusneuvostossa joka viikko. He tietävät jo mitä odottaa. Olemme sanoneet alusta asti, että teemamme on naiset, rauha ja turvallisuus.

Wallströmin mukaan Ruotsi tarkastelee jokaista turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa tästä näkökulmasta.

– Joka kerta kun mandaatteja uusitaan tai ihmisiä nimitetään varmistamme, että asiaa katsotaan tämän teeman kautta. He kunnioittavat sitä ja näkevät, että tämä on järkevää.

Hän myöntää, ettei tavoitteessa onnistuta aina aivan niin kunnianhimoisesti kuin ruotsalaiset haluaisivat.

– En koe, että vastarintaakaan olisi liiemmin. He ymmärtävät, että meillä on pointti. Varmistamme, että lakeja ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan myös naisten kohdalla. Haluamme naiset mukaan politiikkaan ja päätöksentekoon, joka on usein miesten hallinnassa. Myös resursseja ja niiden jakautumista pitää katsoa naisten ja tyttöjen näkökulmasta, Wallström sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Laura Honkasalon kolumni: Kuka pilasi feminismin?

Teen kaiken väärin, enkä osaa mitään! Nyt en puhu meikkaamisesta, vaan feminismistä. Olin kai harjoittelemassa ristipistoja, kun feminismi muuttui muutamia vuosia sitten. Yhtäkkiä feminismi oli pärähtänyt neljänteen aaltoon ja feministit olivat oppineet käyttämään sellaisia termejä kuin intersektionaalisuus, joita he eivät halua selittää, ainakaan netissä. KVG!

Olen ollut feministi 12-vuotiaasta. Olen aina ollut sitä mieltä, että jos sanoo ”en ole feministi, mutta…” voi yhtä hyvin ripustaa kaulaansa kyltin, jossa lukee ”hakkaa mut”. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut kauhukseni ymmärtää mutta-naisia. Pari vuotta sitten liityin pahaa aavistamatta Facebookin Feministiryhmään. Olo oli kuin karismaattiseen lahkoon eksyneellä, paitsi että Raamatun tuntemuksen sijaan ryhmässä vaadittiin monimutkaisen termistön osaamista transmisogyniasta whorephobiaan. Kirjainlyhenteitä ryhmässä käytettiin enemmän kuin Yhdysvaltain armeijassa.

Feministiryhmässä happi loppui nopeasti. Joistain aiheista valkoiset eivät saaneet sanoa sanaakaan, toisista aiheista miehet. Ja cis-ihmiset eivät saaneet sanoa paljon mistään mitään. (Cis = henkilö joka on kotonaan biologisessa sukupuolessaan). Toki Suomessakin eri naisyhdistykset tappelivat keskenään jo naisemansipaation alkuaikoina, sosialistiset naisjärjestöt ottivat mittaa kristillisistä. Feministiryhmässä tuli kuitenkin sellainen olo, että kukaan ei tee mitään oikein. Edes Miley Cyrusin musiikista ei saanut tykätä, koska lyyli on varastanut mustilta twerkkauksen.

Sekä Suomessa että muissa länsimaissa neljännen aallon feminismi on kääntänyt huomion siihen, miten feministinen liike on sivuuttanut rodulliset ja sukupuolivähemmistöt. Periaate on täyttä asiaa, toteutus sen sijaan mättää. Keskiluokkaiset, valkoiset naiset suuttuvat vähemmistöjen puolesta, koska ovat mielestään liian etuoikeutettuja. Muille naisille pitää näyttää mistä kana pissii: Mileyn musan kuunteleminen on suuri rikos! Toisaalta kanssasisaria ei saa missään tapauksessa arvostella: on moraalisesti väärin nauraa naisille, jotka tulevat rippikirkkoon piukoissa juoksutrikoissa. 1970-luvulla feministi ei saanut käyttää meikkiä, koska se oli alistumista patriarkaatin sanelemiin sääntöihin. Nykyään pornotähtikin voi olla feministi.

Onko ihme, jos monia naisia väsyttää? Brittitoimittaja Polly Vernon haastattelee kirjassaan Hot Feminist (2016) nuoria naisia. Vernon kysyy kolmikymppiseltä Bealta, miksei tämä halua kutsua itseään feministiksi. ”Koska aiemmin miehet sanoivat naisille, mitä pitää tehdä. Nykyään sanojat ovat naisia, niitä jotka kutsuvat itseään feministeiksi.” Toinen haastateltava sanoo uupuneensa siihen, että kaikkea pitää ajatella feminismin kannalta: jos kauhistelee Kim Kardashianin peppua, pettää naisasian, pitäähän naisella olla oikeus millaiseen peppuun vain. Miten helppoa olikaan olla feministi silloin, kun väännettiin naisten oikeudesta suorittaa yliopistotutkinto!

Ahdistava ajatus, ettei maltillista feminismiä saisi enää olla olemassakaan. Jos ei muista syyllistyä kaikkien maailman vähemmistöjen ongelmista ja opetella oikeaoppisia kirjainlyhenteitä sekä termistöä, on automaattisesti niiden puolella, siis naisvihaajien, joiden mielestä naisilta pitäisi ottaa äänioikeus pois. Yhdysvalloissa neljännen aallon feminismi on jo innostanut jotkut naiset vastaiskuun – he ovat naisia, jotka vihaavat feminismiä. Viime vuonna Ylen Kulttuuricocktail haastatteli naisia, jotka eivät halua olla feministejä. He eivät myöskään halunneet esiintyjä haastattelussa nimellään, koska pelkäsivät noitavainoja ja joukkolynkkausta.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija: Tyttöjen kannattaisi panostaa enemmän matematiikkaan – näkyy työelämässä

Asiantuntijat ehdottavat lukiolle maanlaajuisia matematiikankokeita kolmannen luokan päätteeksi. Asia nousi esiin, kun Kansallisen koulutuksen arviointikeskus kertoi toissapäivänä, että lukioiden matematiikan päättöarvosanat eivät ole vertailukelpoisia.

Vaativan lukion arvosanan 5 saanut opiskelija voi olla osaamiseltaan samalla tasolla kuin arvosanan 9 saanut opiskelija jossain toisessa lukiossa.

Nykyään jatko-opintoihin ei enää tarkastella lukion päättötodistuksen arvosanoja ammattikoulutuksessakaan. Arvosanojen taakse kätkeytyvä osaamisen eriarvoisuus vaikuttaa kuitenkin opiskelijoiden uravalintoihin. Koulutuksen arviointikeskuksen tutkija Sirkku Kupiainen Helsingin yliopistosta sanoo, että vaikutus on psyykkinen.

– Kyse on usein oppilaista, jotka ovat olleet ysillä luokkansa parhaita matematiikassa. He tulevat lukioon pitkään matematiikkaan, missä ovat muutkin parhaat. Sitten onkin yllättäen se, että he saavat elämänsä ensimmäisen vitosen tai kutosen. Sillä on psykologisesti hirveen vahva merkitys siihen, että luottaako omaan osaamiseensa.

Kupiaisen mukaan pois haasteista kääntymisen trendi näkyy nimen omaan tyttöjen kohdalla. Tytöt pärjäävät keskimäärin koulussa poikia paremmin. Kuitenkin tytöistä vain yksi kolmesta ottaa pitkän matematiikan. Sama luku pojilla on kaksi kolmesta.

Kupiainen muistuttaa, että matematiikka tieteenalana kehittää esimerkiksi ajattelua eri tavoin kuin monet muut kouluaineet. Matikan poisjättämisellä voi olla tutkijan mielestä, varsinkin tyttöjen ja naisten kohdalla, isojakin vaikutuksia tulevaisuuteen.

– Tuntuu, että niin kauan, kun tytöt kaihtaa pitkää matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa, voi olla turha valittaa lasikatosta työelämässä. Iso osa hyväpalkkaisista, tärkeistä asemista on aloilla ja toimintalinjoilla, missä näillä taidoilla on käyttöä ja arvoa.

Tutkijan mielestä on myös huolestuttavaa se, että yliopistoon tulee suuri määrä opiskelijoita, jotka eivät ole kirjoittaneet matematiikkaa. Eivät siis ole joutuneet näyttämään matemaattista osaamistaan peruskoulun jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

IS 17.3-17:”suomalaisnaiset ovat ihan hulluja”.

Kokenut asianajaja hämmästyi suomalaisten naisten toimintaa ulkomaalaisten ihastusten kanssa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ex-vaimo kosti julmimmalla tavalla – pariskunnan erosta tuli karmiva sirkus - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=co0A3vT-6-k

Anonyymi kirjoitti...

2017-03-16 SVT/Rähmis: Abdirahman Mohammed Ahmed, entinen feministi

Abdirahman Mohammed Ahmed – entinen feministi | rahmispossu.net

Obesity: Condition is the 'HIV of our age' warns doctor | Health | Life & Style | Express.co.uk

Lihavuudesta ei tarvitse pyrkiä pois, sanoo laihdutuksen 15 vuotta sitten lopettanut lihavuustutkija – ”Onko hyötyä, että naiset opetetaan vihaamaan vartaloaan” - Elämä - Helsingin Sanomat

Modern man has SHORTER PENIS, bigger MOOBS and less fertile - study | UK | News | Express.co.uk

Hillary Clintonin vaalitiimi tapasi Venäjän suurlähettilään presidenttikampanjan aikana | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Tallinnan parinvaihtobileisiin odotetaan myös suomalaisia - orgioissa kolme "kultaista sääntöä"

Anonyymi kirjoitti...

Työntekijä kertoo villistä menosta Karibian-risteilyillä: ”Makasin itse vain viiden matkustajan kanssa” - Matkat - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Tällainen on Tinder-deittailun etiketti: Toista mahdollisuutta ei tarvitse antaa ja monen asenne on yllättävän vanhoillinen, selvisi kyselyssä - Teknologia - Helsingin Sanomat

Poikansa surmanneelle syyntakeettomalle äidille ei rangaistusta – houkutteli kävelylle ja hukutti jokeen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Östersundissa naisiin kohdistuvat iskut jatkuvat kiivaina | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Seksiturismi vain osa Thaimaan prostituutiota – Perinteellä on syvät kotimaiset juuret
Jo 13-vuotiaat pojat opettelevat seksiä prostituoitujen kanssa, mitä pidetään vain maan tapana.


BANGKOK Suuren kuninkaanpalatsin liepeillä vastaantulevat ihmiset kulkevat lähes pelkästään täysmustissa vaatteissa. Kaikki heistä eivät kuitenkaan ole saapuneet Bangkokin vanhaan kaupunkiin osoittamaan kunnioitustaan viime vuonna kuolleelle kuningas Bhumibolille.

– Niiden luulisi tulevan hautajaisiin, mutta ne ovatkin pitämässä hauskaa. Ja niitä on paljon, sanoo pienen katukeittiön muovituolissa istuva 62-vuotias nainen, "Add".

Myös Addilla itsellään on musta mekko. Pitkä tukka on sidottu nutturalle ja rintakorussa komeilee edesmenneen kuninkaan kuva.

Add tietää, millaista hauskaa miehet haluavat.

– Ne tulevat luokseni, ja kysyvät, haluatko tulla mukaani. Sanon, että joo. Sitten ne kysyvät, kuinka paljon se maksaa. Vastaan, että 300 bahtia (runsaat kahdeksan euroa).

– Asiakas kysyy vielä, kuuluuko huone hintaan, ja minä sanon, että ei kuulu, se on erikseen, Add selittää Ylen haastattelussa.

Kulman takaa löytyy tuntihotelli. Sieltä huoneen voi vuokrata vaivihkaa tunniksi tai pariksi, nimenomaan seksiä varten.

Auringonlaskun aikaan kadunkulmissa istuu ja nojailee Addin nuorempia kollegoita jopa parinkymmenen metrin välein. Reilun neliökilometrin alueella Trok sake -kadun ympäristössä työskentelee tuhat prostituoitua, joista noin kolmannes päivystää kulloinkin kadun varressa.

Heitä pidetään Bangkokin seksityöläisten alimpana ja halvimpana kastina. Heidän asiakkaansa ovat lähes pelkästään thaimaalaisia miehiä.

Tyttöbaarit turisteille, kadut thaimaalaisille

Matkailijat törmäävät Bangkokissa helposti tyttöbaareihin, joihin houkutellaan asiakkaiksi ulkomaalaisia seksituristeja. Ulkomaalaiset ovat kuitenkin vain osa seksityöläisten asiakaskunnasta. Thaimaassa prostituutiolla on pitkät perinteet omasta takaa.

1990-luvulla julkaistun amerikkalaisen tutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan noin 75 prosenttia thaimaalaisista miehistä on käyttänyt prostituoitujen palveluita. Osuus on maailman korkeimpia.

Arviot seksityöläisten määrästä vaihtelevat 80 000:sta yli miljoonaan, ja erään arvion mukaan heillä on päivittäin puolisen miljoonaa asiakasta.

Prostituoitujen ja kodittomien hyväksi työskentelevän Issarachon -kansalaisjärjestön perustaja Natee Saravari sanoo, että moniavioisuus ja avioliiton ulkopuoliset suhteet olivat pitkään Thaimaassa enemmän sääntö kuin poikkeus.

– Thaimaa alkoi muuttua kohti yksiavioista yhteiskuntaa vasta runsaat sata vuotta sitten. Entisaikoina miehet olivat naisia ylempänä, eivätkä he nähneet naissuhteissa mitään väärää, Saravari sanoo. Muutos alkoi kuningashuoneesta ja levisi vähitellen kansan keskuuteen.

Thaimaalainen professori Vicharn Vitiyasai arvioi toimittaja Yayori Matsuin Women in the new Asia (siirryt toiseen palveluun) -kirjassa 1990-luvulla, että monet thaimaalaiset pojat alkavat käyttää prostituoitujen palveluita jo 13-vuotiaina, ja että miespuolisista yliopisto-opiskelijoista jopa 90 prosenttia olisi ostanut seksiä.

Addin asiakkaina ei ole nuoria, mutta monella muulla on.

– Kaikki haluavat kokeilla, he ovat uteliaita. Heitä on paljon. Teini-ikäisiä poikia, siinä iässä he kiinnostuvat myös huumeista ja viinasta, Add sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkien aikojen paljastavin ”asu” punaisella matolla? Tosi-tv-tähti pamahti kameroiden eteen vain teipinpalat valtavien rintojen päällä - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

SETÄMIEHET-AIKUISSARJAKUVA: "NARSISTISTA JA TYRKKYÄ KOHUKAUNOTARTA TYLYTETÄÄN KUNNOLLA HAJUOSASTOLLA!"

Anonyymi kirjoitti...

Keskustan Anttila: Sama­palk­kai­suus­teen on saatava vauhtia – edistäisi myös perhevapaiden tasaisempaa jakautumista

Sama­palk­kai­suus­työhön on saatava vauhtia, keskustan kansa­ne­dus­taja Sirkka-Liisa Anttila sanoo.

Anttilan mukaan sama­palk­kai­suuden edistäminen on Suomessa pysähtynyt.

– Naisten euro on edelleen noin 82 senttiä miehen eurosta. Se on mitä suurimmassa määrin työmark­ki­na­jär­jes­töjen vastuulla ja tässä vetoankin heihin. Suurimpana ongelmana on naisten asema mata­la­palk­ka­sek­to­rilla. Erityisesti kaupanalalla ja palve­lu­a­loilla naisten asemaa pitää pystyä parantamaan, Anttila sanoo.

ANTTILAN mielestä kaupan on työnantajana sitouduttava tarjoamaan nykyistä laajemmin koko­ai­ka­työ­suh­teita, lukuu­not­ta­matta niitä työntekijöitä, jotka elämän­ti­lan­teensa puolesta haluavat tehdä osa-aikatöitä.

Samoin äitiys- ja perhevapaiden edut pitää yhden­mu­kaistaa ja perhevapaiden kustannukset jakaa nykyistä tasaisemmin työnantajien kesken.

– Juuri voimaan tulleella lailla työnantajille aiheutuvia perhe­va­paa­kus­tan­nuksia tasataan 2500 euroa perhevapaata kohti. Tämä on erittäin hyvä vastaantulo, mutta se ei kuitenkaan vielä riitä. Työnantajalle jää yhä perhe­va­paa­kus­tan­nuk­sista maksettavaksi n. 40 %, joita ei kateta muualta. Siksi kustannusten tasaamistyötä on määrä­tie­toi­sesti jatkettava.

TYÖELÄMÄN ja perhe-elämän parempaan yhteen­so­vit­ta­mi­seen tarvitaan Anttilan mielestä joustavampia työaikoja sekä perheiden ja lasten tarpeista lähteviä päivä­hoi­to­vaih­to­eh­toja.

– Tässä meillä on liian jäykkä kulttuuri. Ruotsissa naiset käyvät runsas­lu­kui­sesti työssä johtuen joustavista osa-aika­työ­mah­dol­li­suuk­sista. Suomessakin pitää pystyä työelämää kehittämään lapsi­per­heiden tarpeista lähtien.

KONKA­RI­KAN­SA­NE­DUS­TAJAN mielestä perhevapaiden uudis­ta­mis­kes­kus­telua on käyty liikaa puhtaasti työnantajien ja pakollisen kokopäivätyön näkökulmasta.

– Elin­kei­no­e­lämän keskusliitto esitti jopa perhevapaiden leikkaamista, jos lasten isiä ei saada pakotettua pitämään perhevapaata. Miksi unohdetaan se, että osa isistä ei voi perheen talous huomioiden jäädä perhevapaalle? Myös tästä syystä naisten sama­palk­kai­suuden edistäminen on tärkeä asia, Anttila korostaa.

HÄNEN mielestään perhevapaiden uudistamista on tehtävä siitä lähtökohdasta, että työntekijä on samaan aikaan myös isä tai äiti.

– Sitä ei saa unohtaa. Perheillä on säilytettävä aito valin­nan­va­paus eri hoitomuotojen välillä. Kotihoidon tuki on säilytettävä yhtenä vaihtoehtona. Perheiden valin­nan­va­pau­teen ei saa puuttua eikä poliitikkojen pidä mennä sanelemaan perheiden valintoja.

Anonyymi kirjoitti...

"En ehkä ole isä, mutta hän on minun poikani" – Tältä tuntuu kumota isyys | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Laura Honkasalon kolumni: Kuka pilasi feminismin?

Neljännen aallon feministin vastine Laura Honkasalolle

Minja Hongisto varmaan tarkistaa etuoikeutensa ja pitää turpansa kiinni, kun miehet puhuvat kohtaamastaan sukupuolisyrjinnästä? No ei tietenkään:

"Tällä hetkellä kolumni kerää likejä muun muassa erään tunnetun miesasia-aktivistin ja naisvihamielisistä töräyksistään tiedetyn henkilön avoimella Facebook-seinällä. Se lienee käypä indikaattori kuvaamaan sitä, miksi neljännen aallon feminismillä on väliä."

Feminismi on siis miesasia-aktivismin vastainen ideologia.


Maria Petterssonin kolumni: Mutta enhän minä tarkoittanut mitään pahaaVain nainen voi kirjoittaa ja ajatella näin:

"Erkko, Kerkko ja Jarkko ovat matkalla mökille. Yhtäkkiä moottoritiellä toinen auto kiilaa aivan eteen. Ratissa oleva Jarkko lyö jarrut pohjaan ja puuskahtaa että ”Voi helvetin homo oliko pakko tulla siihen s**tana!?!?”

Kun tilanne on ohi, Kerkko huomauttaa Jarkolle, että itse asiassa ei ole ok käyttää homoa haukkumasanana. Se ei tunnu kivalta Kerkosta, joka on itse homo.

Jarkon tarkoitus ei tietenkään ole ollut loukata Kerkkoa. Kerkon homous ei käynyt Jarkolla edes mielessä. Ja haloo, tässä ollaan oltu kavereita nyt 20 vuotta eikä Jarkolla ole ikinä ollut ongelmaa Kerkon homouden kanssa.

Se, että Jarkon tarkoitus ei ollut loukata Kerkkoa, ei poista sitä tosiseikkaa, että hän kuitenkin loukkasi. Sanavalinnallaan hän osoitti, että vaikka Kerkko on hänen mielestään mahtava tyyppi, hän kuitenkin pitää Kerkon yhtä ominaisuutta - homoutta - huonona asiana tai ainakin sellaisena, että se kelpaa haukkumasanaksi.

Jos Jarkko on fiksu, hän menee itseensä, pahoittelee ja lupaa, ettei enää käytä homoa haukkumasanana. Jos Jarkko ei ole fiksu, hän rupeaa vänkäämään Kerkon kanssa siitä, onko Kerkolla oikeus loukkaantua."

Miesten elämä ei onneksi ole tällaista saatanan vatkaamista. Yksikään mies ei puhu, ajattele tai toimi noin.

Ennen sanottiin: "ei haukku haava tee", mutta nyt ajatellaan, että kaikkien pitäisi tanssia näiden mielensäpahoittajien pillin mukaan.

"On yhtä tyhjän kanssa vaatia, että sorretut vähemmistöt ”relaisivat” tai ”eivät hermostuisi turhasta”."

Tässä ajattelussa on siis virallisia uhriryhmiä, jotka asetetaan erityisasemaan tasa-arvoisen kohtelun sijasta. Naiset, jotka eivät ole vähemmistö, saati sorrettu sellainen (ainakaan Suomessa), on yksi tällainen ryhmä, jota ollaan näin nostamassa jalustalle. Sukupuolirooleja ei pureta, niitä rakennetaan lisää. Kyse ei ole mistään "sorron" vastustamisesta, vaan vallankäytöstä ja miehiin kohdistuvan syrjinnän lisäämisestä.


Anonyymi kirjoitti...

"En ehkä ole isä, mutta hän on minun poikani" – Tältä tuntuu kumota isyys
"Jarmolle" kerrottiin vajaa vuosi sitten, että hän ei ole poikansa biologinen isä. Oikeus ei kuitenkaan antanut hänen kumota isyyttään.


Jarmon elämä särkyi loppiaisena 2016.

Hän oli laittanut puolitoistavuotiaan poikansa Niilon nukkumaan ja päätti tarkistaa sähköpostit. Tabletti kirjautui kuitenkin vaimon nimissä laaditulle sähköpostitilille. Ennen kuin Jarmo ehti kirjautua ulos, hän näki otsikoita, joita hän ei voinut jättää lukematta.

Jarmolle selvisi kerralla, että elämän tärkeimmät asiat perustuivat valheelle. Vaimolla, jonka kanssa Jarmo oli ollut 13 vuotta naimisissa, oli jo vuosia ollut suhde toisen miehen kanssa. Se ei ollut pahinta. Jarmon vaimon raskaus oli tullut yllättäen, vuosien yrittämisen jälkeen. Jarmo ymmärsi, että heidän poikansa Niilon biologinen isä oli hyvin mahdollisesti myös tämä toinen mies.

Oli yö ja Jarmo oli töissä toisella paikkakunnalla. Hän soitti silti välittömästi vaimolleen. Kun Jarmo kysyi suoraan, kuka on pojan isä, vaimo vastasi toisen miehen nimellä. Siitä alkoi ensimmäinen hermoromahdus.

– Tämän jälkeisestä keskustelusta en juuri muista mitään. Halusin mennä pimeään komeroon, laittaa oven kiinni, ja tulla ulos vasta, kun joku muu on laittanut asiat kondikseen, Jarmo muistelee.

Edessä näkyi vain epämiellyttäviä vaihtoehtoja. Alkushokissa Jarmo harkitsi kaiken nielemistä ja avioliiton jatkamista. Toinen vaihtoehto oli isyyden selvittäminen dna-tutkimuksen avulla, mahdollinen avioero ja isyyden kumoaminen.

– Kolmas vaihtoehto – koska muut vaihtoehdot tuntuivat niin vaikeilta, ja oli niin paha olo – oli vetää haulit hattuun. Näitä kolmea mä siinä pyörittelin.

Jarmo päätti vaatia avioeroa ja isyyden selvittämistä. Se tarkoitti osittaista luopumista lapsesta.

– En halunnut pojasta eroon missään vaiheessa, vaan ex-puolisostani.

Vaikeimmat ratkaisut olivat kuitenkin edessä päin.

"Minut huijattiin isäksi"

Niilo syntyi keisarinleikkauksella, joten hänet annettin ensimmäisenä Jarmon hoiviin. Elämänsä ensimmäiset tunnit poika vietti juridisen isänsä rinnalla, kuunnellen tämän sydämenlyöntejä.

Jarmo ja hänen vaimonsa olivat yrittäneet saada lapsia lähes koko avioliiton ajan. Neljä vuotta kestäneisiin lapsettomuushoitoihin oli upotettu pieni omaisuus. Myös adoptiota oli harkittu.

Vajaat kaksi vuotta pojan syntymän jälkeen Jarmo sai Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta kirjeen, jossa olivat teetetyn isyystutkimuksen tulokset. Kirjeen sisältö aloitti uuden hermoromahduksen. Jarmo ei ollut Niilon isä 99,999 prosentin varmuudella.

Tieto ei kuitenkaan heilauttanut suhtautumista poikaan.

– Oli hänen alkuperänsä mikä tahansa, minä hänet kannoin synnytyssalista. Minä hänen kanssaan vietin ensimmäiset tunnit kahdestaan. Vaikka minä en ole pojan isä, hän on silti minun poikani.

Perhe oli hajonnut. Jarmo ja hänen vaimonsa asuivat eri osoitteissa. Työkaverit kuskasivat masentunutta Jarmoa töihin ja pitivät huolen, että hän söi riittävästi. Niilon oletettu biologinen isä ei vaatinut vanhemmuutta itselleen. Hänellä oli jo vaimo ja kaksi lasta. Jarmo kertoo keskustelleensa miehen kanssa vain kerran.

– Kaikkien kannalta parempi, etten näe häntä edes kasvotusten. Todennäköisesti jossain määrin viha kuohahtaisi yli.

Jarmo kävi kirjeenvaihtoa miehen vaimon kanssa. Häneltä Jarmo kertoo saaneensa selville, että hänen nyt jo entinen puolisonsa oli suostutellut Niilon oletettua biologista isää pojan huoltajaksi vielä silloin, kun Jarmo oli suhteesta tietämätön. Asian selvittyä vaimo oli kuitenkin Jarmon mukaan pyytänyt avioliiton jatkumista.

– Hän päätti kilpailuttaa isyyden. Kun hänen haluamansa miehen kanssa ei sitten tärpännyt, hän piti minua varajärjestelmänä. Luuli, että voisi palata minun kanssani yhteen, jos hänen suhteensa ei onnistuisikaan. Minut huijattiin isäksi.

Kari Hurtta kirjoitti...

Luuli, että voisi palata minun kanssani yhteen, jos hänen suhteensa ei onnistuisikaan. Minut huijattiin isäksi.

Järjestelmän tarkoituksena on käyttää miehiä hyväksi.

Määräajalla tavoitellaan sitä, ettei vanhempiinsa jo kiintyneen lapsen suhdetta voisi vanhempien toimesta katkaista, sanoo perheoikeuteen perehtynyt asianajaja Markku Fredman.

Tuotahan ei mitenkään sitä estä. Tuolla pidetään vain huoli että mies joutuu maksamaan jonkun muun lapset.

Jos tuollaisia tilanteita haluttaisi oikeasti estää niin DNA testi tehtäisi aina jotta tilanne olisi tiedossa ennen kuin kiintyminen päässyt tapahtumaan.

Henkiset jäähyväiset on kuitenkin jo jätetty. Jarmo ei ole nähnyt Niiloa puoleen vuoteen.

Anonyymi kirjoitti...

Vanginvartijat keittivät vangin elävältä Miamissa - selvisivät ilman syytteitä

Asiaa tutkineen Miami New Timesin mukaan kyseessä oli lähes kuin keskiaikainen kidutus.
...
Vanginvartijoiden toimia on tutkittu tapauksesta alkaen ja nyt tuli päätös.

Miami-Daden alueen tuomari Katherine Fernandez Rundle ilmoitti, että vanginvartijoita ei syytetä rikoksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: fyysisesti viehättävät ihmiset vähemmän onnekkaita rakkauselämässä | pinnalla | Iltalehti.fi

Anonyymi kirjoitti...

Salarakas paljasti seksisuhteen rivolla videolla - kahdelle poliisille potkut selfieistä ja seksistä työajalla Floridassa

Ylikonstaapeli Amy Walling menetti täysin itsehillintänsä tapellessaan salarakkaansa, ylikonstaapeli Jason VanSteenburghin kanssa huhtikuussa 2016. Mies oli kyseisenä iltana kihlattunsa kanssa ravintolassa, johon Walling tuli. Sanaharkan jälkeen Walling poistettiin ravintolasta, mutta riita jatkui parkkipaikalla.

Siellä humalainen Walling yritti lyödä miestä. Sisäisen tutkinnan raportin mukaan kolmas poliisi Elizabeth Raleigh painoi "hysteerisesti" käyttäytyneen Wallingin maahan ja yritti rauhoitella häntä. Siinä sivussa Walling puri Raleighia poskeen ja tämän ystävää Randy Readya leukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Fingerpori Tiistai, 21.3.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi isät eivät käytä enemmän perhevapaita? – Katso tästä tärkeimmät syyt
Isät käyttävät keskimäärin vain vajaat neljä viikkoa isyysvapaata heille kiintiöidystä yhdeksästä viikosta.


Helsinkiläinen toimittaja Heikki Soini antaa kotipihalla vauhtia vauvakeinussa istuvalle tyttärelleen. Soini on ollut vuoden vaihteesta lähtien hoitovapaalla vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäisen Saiman kanssa. Asiasta oli sovittu vaimon kanssa jo lasta suunniteltaessa.

– Mä haluan olla oman pätkän kotona. Tutustuu, saa vähän syvemmän suhteen omaan lapseen. Kun on nähnyt paljon isiä, jotka jollain tavalla luovuttaa siinä vanhemmuuden alkumetreillä, ja jotenkin ne eivät saa siitä enää kiinni, niin en mä halua sellaista suhdetta mun lapseen.

Vanhempainvapaakauden jälkeen kotihoidon tuella lasta hoitavista kuitenkin vain vajaat seitsemän prosenttia on isiä.

Isien osuus perhevapaista vajaat kymmenen prosenttia

Viidennes isistä ei pidä päivääkään isyyslomaa. Monet heistä ovat yrittäjiä, opiskelijoita tai työttömiä, eivätkä sen takia näy tilastoissa.

Mutta neljä viidestä isästä pitää isille kiintiöityjä, tuloihin sidottuja isyysrahapäiviä. Mutta enimmäkseen silloin, kun myös äiti on kotona. Ja keskimäärin vain vajaat neljä viikkoa, vaikka maksimissaan isyysvapaita voisi pitää yhdeksän viikkoa ennen kuin lapsi täyttää kaksi vuotta.

Vaikka isävapaita siis pidetään yhä enemmän, niin niiden lyhyen keston takia isien osuus perhevapaista jää alle kymmeneen prosenttiin.

Nyt perhevapaita ollaan uudistamassa, ja tavoitteena on, että kymmenen vuoden päästä isien osuus vapaista olisi kaksikymmentä prosenttia.

Osassa esitetyistä malleista isille on kaavailtu entistä pidempiä kiintiöitä. Esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen niin sanotussa 6+6+6 -mallissa sekä äiti että isä saisivat vanhempainvapaasta omat kuusi kuukauttaan ja lopusta he sopisivat keskenään.

Onko isät siis pakotettava pitämään pidempiä perhevapaita?

THL:n mallia kehittämässä olleen tutkimuspäällikkö Johanna Lammi-Taskulan mukaan tähän asti isille korvamerkityt rahat ovat kannustaneet isiä vapaille. Näin kävi esimerkiksi vuonna 2003 voimaan tulleen isäkuukauden kanssa. Sen käyttö moninkertaistui kymmenessä vuodessa.

– Kiintiö yleensä takaa sen, että silloin isät myös sitä käyttävät, koska muuten perhe ja lapsi menettävät sen ajan.

Miksi isät eivät jää ilman kannustimia pidemmille perhevapaille? Tässä kuusi syytä.

Anonyymi kirjoitti...

Islam-tutkimuksen professoritar: kalifaatti ja sharia-laki eivät ole radikalisoitunutta islamia, vaan säännönmukaista | MV!!??

Sinkkunaisia syytetään nirsoilusta niin Suomessa kuin Kiinassakin – ”Rumille oppineille käy huonosti”, varoittaa kommunistien naisjärjestö - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Kirjan kohuväite: Prinsessa Diana oli väkivaltainen ja kärsi mielenterveysongelmista

En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit - Mielipide - Helsingin Sanomat

Japanin vanhin pornokuningatar jää eläkkeelle

Seksisuhteessa olevat amerikkalaisäiti ja poika vannovat - emme eroa koskaan

Naiset ammuskelivat ilmapistoolilla leikkikentälle - selitykset eivät auttaneet käräjillä

Helsingissä yli 70-vuotiaita prostituoituja

Nainen jätti vaarallisen koiransa kaupan eteen – raateli paikalla olleen miehen haavoille - Rikos - Uutiset - MTV.fi

Anonyymi kirjoitti...

Lontoossa yli 1500 happohyökkäystä viidessä vuodessa | MV!!??

Britanniassa tilanne on kuitenkin se, että noin 71% happohyökkäysten uhreista on miehiä.

1,500 acid attacks have been recorded in London since 2011

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Moni äiti hamuaa lisää vanhempainvapaata – vaikka käyttää jo nyt isän kanssa jaettavan osuuden - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Oikeus totesi syylliseksi - lastensuojelun ohjaajaa puukottanut teinityttö mielentilatutkimukseen

Anonyymi kirjoitti...

KSML: Puukotuksen taustalla rasistinen väijytys - nainen houkutteli uhrin paikalle, mies puukotti

Yli puolet suomalaisista miehistä on kokenut väkivaltaa - Päivän lehti 22.3.2017 - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Controversy as Transgender Athlete Wins Women's Weightlifting Competition | Heat Street

Anonyymi kirjoitti...

41-vuotias nainen raiskasi 12-vuotiaan pojan | rahmispossu.net

Anonyymi kirjoitti...

Turkish marriage guide advises wives to wear sexy outfits after being beaten to 'please' their husbands | The Independent

Married teacher smiles in mugshot after being arrested for having sex with a student at her school

'My life was ruined by a typo' - BBC News

Jamal Edwards breaks taboos around men's mental health – video | Life and style | The Guardian

Millionaire says wife of five months shouldn't get his £20m fortune because she lived like a student

Amerikkalaisäiti, 38, harrasti seksiä 14-vuotiaan kanssa - kiellettiin käyttämästä somea | m.iltalehti.fi

Anonyymi kirjoitti...

Mielipide
Peruskoulu tuottaa passiivisia poikia – liian moni valinnaisaine on suunnattu tytöille
Neljäsluokkalaisella tyttärelläni oli valittavana kotitaloudesta parikin vaihtoehtoa, ilmaisutaitoa, käsitöitä (ei metalli- tai puutyötä) sekä liikuntaa. Mitä mainituista aineista pääosa pojista valitsisi? Ei mitään.


SAIN juuri tutkittavakseni 4.-luokkalaisen tyttäreni ainevalintapaperin seuraavalle vuodelle. Tyttäreni oli valintamahdollisuuksista kovasti innoissaan ja joutui tekemään valintoja mielenkiintoisten aineiden välillä. Vaihtoehtoja katsellessani hiipi mieleeni, ettei poikaperheessä olla ollenkaan niin innoissaan valinnanvapaudesta.

Nyt valittavana oli kotitaloudesta parikin vaihtoehtoa, ilmaisutaitoa, käsitöitä (ei metalli- tai puutyötä) sekä liikuntaa. Mitä mainituista aineista pääosa pojista valitsisi? Ei mitään! On myös paljon poikia, joille koululiikunta ei ole se juttu ja joillekin se on jopa vastenmielistä.

Missä ovat tietokoneisiin liittyvät aineet, kuten pelinkehittäminen ja ohjelmointi, tai puu- ja metallityöt, mopojen rassaaminen tai taideaineena vaikkapa graffitimaalaus tai vain tavallinen maalaustyö ja kodin peruskunnossapidon pikku askareet?

Poikia kiinnostavia aineita on olemassa, jos niitä halutaan perinteiseen ja toisaalta myös yhä enemmän feminiiniin suuntaan menevään peruskoulujärjestelmään tuoda. Pojille on näytettävä, että koulu on yhtä lailla heitä varten. Nykyiset toimet eivät näytä onnistuneen siinä.

Kari Kontturi

Helsinki

Anonyymi kirjoitti...

Inhimillinen tekijä 22.3.2017

"I'm not fat, I'm just big boned!"

On elämä kovaa, kun terveyssuositukset noin ahdistavat.

Eläkää kuin siat pellossa, mutta älkää aina uhriutuko.

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaisten pormestariehdokas kimmastui: ”Ministeriö tyrkyttää kiistanalaista ideologiaa ysiluokkalaisille”

Perussuomalaisten kansanedustaja, Helsingin pormestariehdokas Mika Raatikainen katsoo, että opetus- ja kulttuuriministeriö tyrkyttää ”kiistanalaista ideologiaa kaikille yhdeksäsluokkalaisille”.
Hän feminismiin ja ministeriön päätökseen hankkia kaikille yhdeksäsluokkalaisille Chimamnda Ngozi Adichien kirja ”Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä”. Raatikainen on tehnyt eduskunnassa asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle ja kirjoittaa asiasta Puheenvuoron blogissaan.

– Tasa-arvoa tulee opettaa lapsille ja nuorille, mutta ilman, että kaikkia kehotetaan olemaan feministejä. Tasa-arvon kannattaminen ei ole sama kuin olla feministi, Raatikainen kirjoittaa.

Raatikainen katsoo, että feminismi on oma poliittinen aatesuunta, jonka pohjalta on perustettu Suomeen nyt myös puolue.

– Kansalaisten verorahoja ei myöskään pidä käyttää poliittisen propagandan levittämiseen, toteaa Raatikainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvovaltuutettu selvittää ministeriön työryhmän kokoonpanoa: 15 naista, yksi mies

"Tasa-arvovaltuutetun toimistossa ei oltu kuultu tapauksesta ennen Uutissuomalaisen yhteydenottoa."

Ylläri, pylläri. Taas ollaan ihan kuutamolla.

"Työryhmän asettamispäätöksen 15. maaliskuuta hyväksynyt Arto Kujala kiistää, että ryhmän muodostamisessa olisi syrjitty tarkoituksella miehiä.

– Ei todellakaan. Ei missään nimessä. Missään tapauksessa ei ole tarkoitus syrjiä ketään."

Ei sillä ole mitään väliä, onko syrjintä tarkoituksellista vai ei. Luulisi tämän edes olevan oikeusministeriölle selvää.

"Naisvaltaisuuden syy on Kujalan mukaan siinä, että rikosuhriasioiden parissa on paljon naisia."

Mistähän tämä johtuu? Johtuisiko kenties tasa-arvopolitiikan linjasta, jossa vain naisiin kohdistuvalla väkivallalla on väliä? Harjoitetun valtiofeministisen "tasa-arvo"politiikan vääristyneisyys vääristää näiden suojatyöpaikkojen sukupuolijakauman, jonka vääristyminen puolestaan vääristää nyt työryhmän sukupuolijakauman, ja se taas varmistaa, ettei politiikan vääristyneisyys oikene koskaan.

"Voi olla, että muutama mies olisi saatu lisää, jos oltaisiin oikein sitä vaatimalla vaadittu. Mutta 40 prosenttia olisi saattanut olla haastava tehtävä."

Emme viitsineet yrittää, koska mitä väliä?

"Kiintiösäännön rikkominen oli Kujalan tiedossa, kun hän hyväksyi työryhmän."

Emme rikkoneet tahallamme, mutta tietoisesti kuitenkin.

"Joskus näin joudutaan tekemään, vaikka kuinka yritettäisiin saada miehiä ja naisia. Ei tämä ole aivan ainutkertainen tapaus."

Jos vastaava olisi tapahtunut toisin päin, mikä meteli siitä olisikaan noussut?

"Tasa-arvovaltuutetun toimistosta kerrotaan, että kiintiösäännöstä voidaan poiketa poikkeustapauksissa."

Tasa-arvovaltuutetun toimisto on ihmeen hanakasti aina mainostamassa näitä poikkeusmahdollisuuksia silloin kun on kyse miehiin kohdistuvasta sukupuolisyrjinnästä. Kun naisia syrjitään, on ääni kellossa vallan toinen.

"En hoksannut tarkistaa ja varmistaa, että asia olisi perusteltu päätöksessä. Siitä otan nöyränä moitteet vastaan, Kujala sanoo."

Syrjiä saa siis ihan vapaasti, kunhan vain muistaa kirjata perustelut ylös. Tämä selvä.

"Kun ministeriön laatima selvitys aikanaan valmistuu, laatii tasa-arvovaltuutettu kannanoton asiasta.

– Meillä ei ole enempää toimivaltaa kuin antaa kannanotto. Emme voi esimerkiksi vaatia muutosta kokoonpanoon."

Kuka tämän pelleilyn maksaa? Ihan turhaa byrokratiaa, joka ei johda mihinkään.

"Oikeusministeriön Kujala pitää epätodennäköisenä, että työryhmän jäseniä ryhdyttäisiin vaihtamaan.

– Päätös on lainvoimainen ja luulen, ettei näitä voi jälkikäteen muuttaa."

Mistä vetoa, että muutosvalmiutta löytyisi, jos naisedustusta pitäisi lisätä?

Anonyymi kirjoitti...

Kuusi naista perusti vertaiskoulutusverkoston, jonka suosio räjähti – ”Miehillä on pörssiklubit ja muut. Tämä on meidän juttu” - Ura - Helsingin Sanomat

Sukupuoliasioissa toisessa ääripäässä sanotaan, että naiset ovat Venuksesta ja miehet Marsista, ja toisessa sanotaan, että sukupuoli ei ole biologinen vaan yksinomaan sosiaalinen asia.

Oli totuus mikä hyvänsä, Howtomo on nähnyt parhaaksi keskittyä tarjoamaan palveluaan vain naisille.

”Sitä on tutkittu, miten naiset suoriutuvat silloin, kun paikalla on pelkästään naisia tai naisia ja miehiä. Yleinen havainto on, että naiset alisuoriutuvat, jos heidän tekemisiään verrataan miehiin”, Sandelin sanoo.

”Olemme halunneet tehdä koulutuksista sellaisia, että siellä on vain sellaisia ihmisiä, jotka nostavat sinua, ettei synny sitä kilpailua, jota arjessa on. Ja miehillä on paljon verkostoja, pörssiklubit ja muut, joiden kynnystä he varjelevat. Tämä on nyt meidän juttu.”

KYSYMYS ei ole siitä, että Howtomo olisi jonkinlainen miehiä vihaava liike. Kysymys on realismista: usein naiset puhuvat joistain asioista naisten kanssa vapautuneemmin kuin miesten kanssa ja päinvastoin.

Anonyymi kirjoitti...

Heikki Paasosen twiitti raivostuttaa somessa – tästä on kyse - Viihde - Ilta-Sanomat

Ymmärrän Dannya. Vanhat naiset ovat ällöttäviä. #ikäonnumerojaruttuinentakapuoli

Anonyymi kirjoitti...

38-vuotias tytär syytteessä: pahoinpiteli vanhan äitinsä kolmesti, tyhjensi tilit ja äiti joutui myymään asuntonsa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

38-vuotias tytär syytteessä: pahoinpiteli vanhan äitinsä kolmesti, tyhjensi tilit ja äiti joutui myymään asuntonsa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Antavasti pukeutunut nainen ja kuokka aiheuttivat uskomattoman tapauksen taloyhtiössä – isännöitsijä joutui puuttumaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Isännöitsijöiden mukaan monen riidan taustalla on iäkäs yksinasuva nainen, jolla on aikaa. Eräs tapaus eteni seuraavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on jo riittävän tasa-arvoinen, sanoo BMW:n ex-johtaja Mia Miettinen – ”Minulle ei ole koskaan ollut ongelma tehdä uraa ja samalla silittää mieheni paidat”
Mia Miettinen oli BMW:n toimitusjohtajana harvinaisuus: naistoimitusjohtaja erittäin miesvaltaisella autoalalla. Hänen mukaansa uralla eteneminen ei ole sukupuoli- vaan persoonakysymys.


NAISIA on edelleen selvästi miehiä vähemmän yritysmaailman johtotehtävissä. Erityisen vähän naisjohtajia on maailman suurimmalla teollisuu­denalalla autoteollisuudessa.

Suurilla maailmanlaajuisilla autonvalmistajilla on tähän mennessä ollut vain yksi naistoimitusjohtaja. Hän on yhdysvaltalaisen General Motorsin Mary Barra. Barra on johtanut yhtiötä vuodesta 2014.

Samoihin aikoihin myös Suomessa nainen nousi ensi kertaa suuren autonvalmistajan toimitusjohtajaksi. Mia Miettisestä tuli Suomen BMW:n toimitusjohtaja.

Maaliskuun puolivälissä Miettinen, 44, siirtyi vielä miesvaltaisemmalle alalle, kun hän vaihtoi BMW:ltä rallialan yh­tiön Tommi Mäkinen Racing Oy:n varatoimitusjohtajaksi.

Miettinen ei koe itse koskaan törmänneensä lasikattoon, ja omien kokemustensa perusteella hän ajattelee, että nainen voi edetä miesvaltaisella alalla siinä missä mieskin.

”Ei se ole sukupuolikysymys, vaan persoonakysymys. Mielestäni Suomi on ihan tasa-arvoinen maa siinä mittakaavassa kuin sen pitääkin olla”, hän sanoo.

Miettinen on elänyt koko ikänsä ympäristössä, jota on perinteisesti pidetty miesten maailmana.

Anonyymi kirjoitti...

Tuomas Enbuske IL:n blogissaan: Perverssi seksi on kivaa, vaaratonta ja terveellistä

"Keneltä aikuisten ihmisten välinen rakkaus on pois? Ei keneltäkään!" "Rakkaus on yksityisasia, eikä se kuulu muiden arvioitavaksi."

Noin perusteltiin homojen oikeutta mennä naimisiin. Ja siinä kannattajat olivatkin oikeassa! Mutta miksi hitossa tuo liberaali ja suvaitsevainen logiikka katoaa välittömästi - kuin lestadiolaisen kansanedustajan estot Helsingin yössä - kun kyse onkin heteroista.

Bachelor Suomi -tosi-tv alkoi tällä viikolla Nelosella. Unelmien poikamies saa valita useista naisehdokkaista mieluisimman kumppanin. Poikamies-Tuomas kertoi suoraan, että hän haluaa ”pullantuoksuisen kotiäidin”. Auuts. Mutta kun ei niin saa haluta! Siitä vedettiin herne niin syvälle takapuoleen, ettei taitavinkaan fistaaja saisi sitä pois.

Sosiaalisessa mediassa samat tyypit, jotka kannattivat rakkautta yksityisasiaksi homoille, raivosivat siitä, että poikamies haluaakin parisuhteeltaan jotain muuta kuin Vihreiden puoluekokouksessa on siitä sovittu.

Me Naiset haukkui poikamiehen maailmankuvaa 50-lukulaiseksi ja kirjoitti irvaillen: ”Tuomas on kuulemma myyty, jos nainen on pullantuoksuinen kodinhengetär. Hän haluaa hyvän ja söpön vaimon, neljä juoksevaa lasta, kultaisennoutajan ja omakotitalon, jossa on tuoreen sämpylän tuoksu.”

Siis sama lehti, joka kehottaa naisia elämään ilman ulkonäköpaineita ja tarjoaa viereisillä sivuilla maanisesti laihdutusvinkkejä.

Lisäraivoa aiheutti se, että poikamies ei halunnut naista, jolla on lapsi. Ikään kuin ihminen ei itse saisi päättää minkälaisen kumppanin hän haluaa. Kun pelkästään uuden puolison hankkiminen on iso kynnys, niin lisälapset ne vasta ovat henkiset Malminkartanon juoksuportaat. Ja vaikka tämä on tabu, se on tutkitusti totta: ihminen rakastaa enemmän biologisia lapsiaan kuin bonuslapsiaan.

Niin konservatiivit kuin itseään valheellisesti ”liberaaleiksi” kutsuvat ovat alkaneet vaatia, että kaikkien muiden pitäisi elää juuri niin kuin he elävät. Vapaus tarkoittaa valeliberaaleille vapautta olla kuin he.

Itse en kotivaimoa haluaisi, sillä uranaiset ovat minusta seksikkäitä, mutta en ajattele, että kaikkien pitäisi elää kuten minun. Alistuminen voi olla järkevä strategia, sillä se siirtää vastuun toiselle. Siksi monet bisnesmiehet haluavat tulla alistetuiksi. Raskaan potkujenantamisviikon jälkeen on hienoa, että aina sinun ei tarvitse ruoskia alamaisiasi, vaan välillä joku ruoskii myös sinua. Silloin saat edes hetken olla uhri. Kumipallo suussa ja kuuma kynttilä takapuolessa on miltei mahdotonta uskottavasti perustella kiky-loikkaa.

60- ja 70-luvulla äärivasemmistolaiset Frankfurtin koulukunnan edustajat ajattelivat, että Mallorcan matkoihin, uusin autoihin ja väritelevisioihin tyytyväiset länsieurooppalaiset sosiaalidemokraatit oli huijattu johonkin ”porvarilliseen harhaiseen” tietoisuuteen. Eli vaikka länsisaksalaisen elämä tuntui itäsaksalaisen elämää paremmalta, se tuntui ”väärin” hyvältä, koska kokija eli harhoissa.

Niin väärältä kuin se siellä viestintätoimistojenne strategiapalavereissa tuntuukin, osa naisista tuntuu oikeasti haluavan konservatiivisen naisen rooliin. Näiden some-moralistien mukaan se, joka haluaa pyykätä miehelleen ja laittaa ruokaa, elää siis jonkinlaisessa ”vääristyneessä todellisuudessa”. Kehotankin kaikkia moralisteja nopeasti haukkumaan myös 1950-lukulaiset isoäitinsä ennen kuin nämä kuolevat.

Osa naisista ja miehistä haluaa alistua parisuhteessa, osa ei. Sen takia suuri osa miehistä taantuu tossun alla eläviksi nössöiksi, äänestää vaimonsa mieliksi vihreitä ja valehtelee, ettei katso pornoa. Eikä naura vaimon kuullen sovinistisille vitseille.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on kaukana tasa-arvosta, sanoo tutkija – ”Rakenteellisia esteitä on vaikea nähdä, jos niitä ei itse kohtaa” - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

China's Masculinity Crisis - YouTube

China fights masculinity 'crisis' with new textbook for boys

China Tackles 'Masculinity Crisis,' Tries to Stop 'Effeminate' Boys

Yritysten pitää julkistaa naiskiintiö­tavoitteensa tänä keväänä – ilmoitukset olleet ylimalkaisia ja epämääräisiä

Anonyymi kirjoitti...

China's Leftover Women - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Naiset inttiin

Anonyymi kirjoitti...

Selittää femakkojen rumuutta osaltaan?:

Anu Saagim räväyttää taas – jakaa Jethro Rostedtille härskin kauneusvinkkinsä: Spermaa kasvoille seksin jälkeen - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Vastanäyttelijän ulkonäkö ei kelvannut Emmerdale-kaunottarelle: Uhkasi lähteä sarjasta – ”Ei tarpeeksi komea” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Tutkijat selvittivät, millaisia puolueiden jäsenet ovat ja paljonko he ansaitsevat – punavihreästä kuplastakin löytyi havainto
Perussuomalaiset on isoista puolueista miesvaltaisin, vihreät taas koulutetuin.


MILLAISIA ovat eri puolueiden jäsenet?

Puolueiden jäsenrekisterit eivät ole julkisia, mistä syystä tietoa niiden jäsenkunnasta on tähän asti ollut saatavilla vain vähän. Maanantaina Kunnallisalan kehittämissäätiö julkaisi tutkimuksen, joka paikkaa puutetta. Sen on tehnyt neljä Turun yliopiston tutkijaa.

Tutkimus kertoo, millaisia ovat kuuden suurimman eduskuntapuolueen jäsenet: minkä ikäisiä ja kuinka koulutettuja he ovat, paljonko he tienaavat ja niin edelleen.

Tällaisia tuloksia tutkimuksesta hahmottuu.

Keski-iältään vanhin puolue on Sdp. Sen jäsenten keski-ikä on 61,5 vuotta. Tästä johtuu myös se, että Sdp:n jäsenistä merkittävä osa, 63 prosenttia, on eläkeläisiä. Vain joka kolmas käy töissä. Keski-iältään nuorin puolue (42,9 vuotta) on vihreät.

Suurimmat keskitulot ovat kokoomuslaisilla. Tutkimuksen mukaan kokoomuslaisen kotitalouden nettokeskitulo on 4 400 euroa kuukaudessa. Pienituloisimpia puolestaan ovat vasemmistoliiton jäsenet, joiden parissa kotitalouden nettokeskitulot ovat vain 2 700 euroa.

Korkeimmin koulutettu puolue on vihreät. Yli 70 prosenttia vihreiden jäsenistä on korkeakoulutettuja ja noin 10 prosentilla on tohtorin tai lisensiaatin tutkinto. Matalin koulutustaso on perussuomalaisten jäsenillä, joista vain joka neljännellä on korkeakoulututkinto.

Miesvaltaisin puolue on perussuomalaiset. Näiden jäsenistä kolme neljästä on miehiä. Toisaalta vihreitä lukuun ottamatta jokaisen tutkitun puolueen jäsenkunnassa miehet ovat enemmistössä. Vihreiden jäsenkunnasta miehiä on vain 37 prosenttia.

Anonyymi kirjoitti...

"Patriarkaatti" sanelee miesten äänestyspäätökset?

Ajatushautomo Hatun toinen keulakuva, ex-kansanedustaja Rosa Meriläinen on keksinyt aukottoman selityksen sille, miksi miesäänestäjät äänestävät useammin miehiä.

Syynä on patriarkaatti. Miesäänestäjät vain kuvittelevat valitsevansa ehdokkaansa itsenäisesti tämän pätevyyden ja kyvykkyyden perusteella, mutta niin vain patriarkaatti pakottaakin heidät valitsemaan ehdokkaan sukupuolen perusteella ja äänestämään miestä.

Näin syvällisellä ja ehdottoman tieteellisellä analyysilla sitä onkin sitten valmis esiintymään asiantuntijana jos jonkinlaisissa keskusteluohjelmissa.

Anonyymi kirjoitti...

Professorin kova väite: Suomen miehille turhaa hoitoa – ” 700milj.€:n vuosipotissa merkittävät säästöt”

Miesten eturauhassyövän PSA-testit aiheuttavat Suomessa vuosittain jopa satojen miljoonien eurojen edestä ylidiagnosointia ja tarpeetonta hoitoa, toteaa patologian emeritusprofessori Eero Saksela Helsingin yliopiston blogissa.
– Vuosittaiset eturauhassyövän diagnostiikan ja hoidon kustannukset ovat Suomessa suuruusluokaltaan n. 700 miljoona euroa, joten nyt SOTE-mullistuksen kynnyksellä olisi viimein aika kotiuttaa merkittävät säästöt luopumalla oireettomien miesten väärään lupaukseen perustuvasta piiloseulonnasta.

Uusi Suomi ei tavoittanut Sakselaa kommentoimaan, kuinka suuri osuus kustannuksista koostuu tarpeettomasta diagnosoinnista ja hoidosta.

Saksela viittaa muun muassa amerikkalaistutkimukseen, joka hänen mukaansa ”osoitti kiistatta, että PSA-seulonta ei vähennä kuolleisuutta eturauhassyöpään vaan aikaansaa pelkästään ylidiagnostiikkaa ja turhia toimenpiteitä”.

Euroopassa on Sakselan mukaan tehty myös laaja ERSPC-tutkimus PSA-seulan hyödyistä.

– Suomalaisten miesten osuus ERSPC-tutkimuksessa oli lähes puolet, ja tässä joukossa ei tilastollisesti merkittävää vähenemistä eturauhasen syöpäkuolleisuudessa näkynyt, Saksela toteaa.

Seitsemän maata kattavan tutkimuksen tulokset olivat pääosin samansuuntaisia. Ainoastaan Ruotsin osalta tulokset olivat poikkeavia. Saksela kertoo kriitikoiden kuitenkin huomanneen, että Ruotsin tuloksissa oli otettu huomioon myös aiemmin, kiistellyn tutkimuksen tulokset. Tutkimusta on pidetty kiistanalaisena, koska sen tuloksiin vaikutti hoitomuoto, jonka myöhemmin on todettu lisäävän syöpäsoluja.

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvotaistelu repii nuorten urheilua - miksi tytöt eivät saa samoja palkintoja kuin pojat? "Elämän ja kuoleman kysymys"

Urheiluoikeuksien asiantuntija Olli Rauste kertoo uutuuskirjassaan kinkkisistä tapauksista.

Miksi tytöt eivät saa samoja palkintoja kuin pojat?
Tasa-arvotaistelu repii nuorten urheilua.
Olli Rausteen uutuuskirjassa paneudutaan kinkkisiin tapauksiin.

Miksi tenniskilpailun järjestäjä ei antanut tytöille yhtä arvokkaita palkintoja kuin pojille?

Minkä takia salibandyturnauksessa poikien mestarit saivat rahapalkinnon ja pokaalin, mutta tytöt vain pokaalin?

Miksi juoksukilpailun järjestäjä laittoi naiset ja miehet samaan sarjaan, jossa nopeiten juosseet palkittiin?

Kysymykset ovat esimerkkitapauksia varatuomari Olli Rausteen tiistaina julkaistusta kirjasta Lasten ja nuorten urheilun oikeussäännöt (Tietosanoma). Rauste on kirjassaan perannut urheilun oikeusturvalautakunnan käsittelyyn tulleita riitatapauksia.

Tasa-arvotaistelu repii nuorten urheilua tismalleen yhtä raadollisesti kuin ihmisiä vaikkapa verkon keskustelupalstoilla.

- On oma ihmisryhmä, joka ajaa tasa-arvoasioita. Heille se on elämän ja kuoleman kysymys. Ymmärrän heitä, jotka ajavat niitä asioita, Rauste sanoo.

Rauste kertoo, että tasa-arvosäännöt ovat lasten ja nuorten urheilussa hyvin selkeät.

- Esimerkiksi tenniskilpailussa ei voi antaa tytöillä huonompaa palkintoa sen takia, että tytöt pelaavat paras kolmesta -eräsysteemillä ja pojat paras viidestä -systeemillä. Ei voida katsoa, että tytöt joutuvat tekemään vähemmän töitä voiton eteen, ja että siksi palkinnot ovat huonommat kuin pojilla.

Kilpailun kesto ei siis vaikuta esimerkiksi palkintoihin, mutta osallistujamäärä vaikuttaa.

- Osanottajien mukaan voidaan määritellä palkintojen arvo. Jos toisessa sarjassa on 10 ja toisessa 100 nuorta, voidaan 100 nuoren urheilijan kilpailussa antaa paremmat palkinnot. Tämä perustuu siihen, että esimerkiksi palkintorahat määräytyvät pitkälti osanottomaksujen mukaan. Sadan urheilijan sarjassa rahaa kertyy enemmän kuin kymmenen sarjassa.

Huippu-urheilussa tasa-arvosäädökset eivät päde, vaan kilpailun tai sarjan järjestäjä voi täysin itsenäisesti valita ammattilaisille maksettavien palkintojen suuruuden.

Anonyymi kirjoitti...

"Miesten ja naisten yhteistuvat saattaisivat toimia armeijassa"
Ruotuväki-lehti kertoi keskiviikkona, että puolustusvoimat pohtii naisten ja miesten asuttamista samoihin tupiin varuskunnissa.


Varusmiesliitto suhtautuu varovaisen myönteisesti samoihin tupiin mies- ja naisvarusmiehille.

Ruotuväki-lehti kertoi keskiviikkona, että puolustusvoimat harkitsee uusia yhteistupia ja saattaa aloittaa asiasta selvityksen lähiaikoina. Jo tällä hetkellä naiset ja miehet majoittuvat maastoharjoituksissa samoihin telttoihin.

Lisäisi yhtenäisyyttä

Varusmiesliiton puheenjohtaja Juuso Kurttila sanoo, että yhteiset tuvat voisivat lisätä yhtenäisyyden tunnetta mies- ja naispuolisten varusmiesten välillä.

– Yhteistuvissa on hyvät puolensa. Miesten ja naisten välistä yhteishenkeä rajoittaa, että naiset majoitetaan erillisiin naisten tupiin riippumatta siitä, missä vaiheessa he palveluksessaan ovat, Kurttila sanoo.

Kokeiltu muissa maissa

Varusmiesliitossa katsotaan, että naisilla pitäisi yhteisten tupienkin aikana olla omat tilat vaatteiden vaihtoa varten. Liitossa ei uskota, että uudistus olisi nuorille naisille tai miehille ylitsepääsemätön asia.

– Jotkut puhuvat siitä, että nuorille miehille naisten majoittuminen samassa tilassa olisi outo tai pahimmassa tapauksessa vetävä asia. Emme näe tätä ongelmana. Nuoret miehet kokevat paljon uusia asioita varusmiespalveluksessa, ja tämä olisi vain yksi asia, Juuso Kurttila sanoo.

Pääesikunnen eversti Petteri Tervonen muistuttaa Ruotuväki-lehdelle, että muissa pohjoismaissa kasarmeilla majoitutaan jo nyt yhteisissä tiloissa. Hänen mukaansa yhteismajoitus on johtanut siihen, että naisia kohdellaan aiempaa tasavertaisemmin.

Loppuun asti asepalveluksen suorittaneiden vapaaehtoisten naisvarusmiesten määrä on ollut vuosittain 400–500. Eniten naisvarusmiehiä hakeutuu Porin prikaatiin Säkylään ja Kankaanpään Niinisaloon.

Anonyymi kirjoitti...

Varusmiesliiton puheenjohtaja: sekatuvat nostattaisivat yhteishenkeä - riskinä naisten kielteinen reaktio

Varusmiesliiton puheenjohtaja Juuso Kurttila pitää sekä miehiä että naisia majoittavia varuskuntien sekatupia lähtökohtaisesti hyvänä ideana.

Tuoreimmassa Ruotuväki-lehdessä kerrotaan, että Puolustusvoimat harkitsee mies- ja naisalokkaiden majoittamista tulevaisuudessa samoihin tupiin.

- Niissä Pohjoismaissa, joissa sekatuvat ovat käytössä, on kokemuksia esimerkiksi siitä, että naisia kohdellaan vielä tasavertaisemmin, eversti Petteri Tervonen Pääesikunnasta perustelee Ruotuväessä.

Varusmiesliiton puheenjohtaja Juuso Kurttila sanoo Iltalehdelle kannattavansa sekatupa-ajatusta tietyin varauksin. Hän korostaa, ettei Varusmiesliitolla ole vielä virallista kantaa kysymykseen.

- Erinomaisen hyvää sekatuvissa olisi se, että se nostattaisi yhteishenkeä reippaasti, Kurttila katsoo.

Hänen mukaansa sukupuolijakoa noudattavat majoitusratkaisut aiheuttavat jopa epätasa-arvoa. Joissain varuskunnissa naisten tuvat sijaitsevat eri kerroksessa tai jopa eri rakennuksessa kuin miesten tuvat. Välimatka aiheuttaa ikäviä tilanteita sekä kitkaa mies- ja naisalokkaiden välille.

- Olen kuullut useita esimerkkejä tapauksista, missä aliupseerikurssin johtamisharjoituksissa annetaan vaikkapa käsky alokkaille olla 10 minuutissa tietyssä paikassa, mutta käsky kuuluu vain sille käytävälle, jonka huoneissa miehet asuvat. Naisille tieto ei tule, ja miesten keskuudessa ruokitaan ennakkoluuloja siitä, että naiset ovat aina myöhässä. Naisalokkaat puolestaan kääntyvät sisäänpäin omaan ryhmäänsä saadakseen vertaistukea.

Kynnyskysymys naisille?

Tällaisiin ongelmiin sekatuvat olisivat Kurttilan mielestä hyvä ratkaisu. Miinuspuoleksi hän näkee sen, että sekatuvat saattaisivat vähentää naisten halukkuutta lähteä vapaaehtoiseen asepalvelukseen.

- Monelle naiselle se voisi olla kynnyskysymys, jos intissä pitää asua miesten kanssa samassa huoneessa.

Sen sijaan Kurttila ei usko, että sekatuvat alentaisivat nuorten miesten armeijaintoa.

- En usko, että sekatuvat vaikuttaisivat suuntaan tai toiseen miesten halukkuuteen suorittaa asepalvelus.

Teltat jaetaan jo

Harjoitusolosuhteissa mies- ja naisalokkaat yöpyvät jo nyt samoissa teltoissa, eikä Kurttila ole kuullut sen aiheuttaneen ongelmia. Myös sekatupia on hänen mukaansa joissakin joukko-osastoissa jo kokeiltu ja saatu hyviä kokemuksia.

Kurttila myöntää, että joitakin käytännön ongelmia tulee kuitenkin eteen, jos sekatupiin siirrytään varuskunnissa laajemmin.

- Pitää varmistaa, että naiset voivat esimerkiksi vaihtaa vaatteensa asianmukaisella tavalla. En itse keksi, mikä se tapa voisi olla.

Anonyymi kirjoitti...

TASA-ARVOA JA NAISTEN TYÖLLISYYSASTE NOUSUUN – AKAVA ESITTELI PERHEVAPAAMALLINSA

Työmarkkinakeskusjärjestö Akava kantoi kortensa kekoon perhevapaakeskusteluun esittelemällä keksiviikkona oman mallinsa. Sen tavoitteeksi järjestö ilmoittaa tasa-arvon lisäämisen ja työllisyysasteen nostamisen.

– Akava uskoo Pohjoismaiseen hyvinvointimalliin. Se edellyttää työllisyysasteen nostamista, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder totesi.

Työllisyysasteen nostamisen Akava arvioi edellyttävän naisten työssäkäynnin lisääntymistä, myös koulutettujen naisten.

Akavan johtavan asiantuntijan Lotta Savinkon mukaan 25 – 44-vuotiaista naisista 48 prosenttia on työssäkäyviä, miehistä 92 prosenttia.

Akavan mallissa on kaksi osaa, vanhempainvapaa ja joustovapaa. Vanhempainvapaaseen kuuluvat raskausraha, äitiysvapaa, isyysvapaa ja vanhempainvapaa. Vanhempainvapaajaksot tulee käyttää siihen mennessä kun lapsi on kolmevuotias.

Joustovapaa korvaisi kotihoidontuen ja joustavan hoitorahan. Sen käytössä olisi useita vaihtoehtoja, jotka olisivat käytettävissä eri tavoin ja erilaisin jaksotuksin kunnes lapsi on seitsenvuotias.

Joustoa perhevapaisiin

Äidin osuus säilyisi Akavan perhevapaamallissa 105 päivänä, josta raskausraha oli 30 päivän mittainen. Äitiysvapaa olisi kolme kuukautta, samoin isyysvapaa. Ne eivät olisi siirrettävissä toiselle.

Vanhempainvapaa pidentyisi nykyiseen verrattuna 42 päivällä 200 päivään. Se olisi vapaasti jaettavissa vanhempien kesken. Vanhempainvapaan voisi käyttää myös kokonaisena tai puolittaisena, jolloin vanhempainvapaakausi pidentyisi.

Joustovapaa korvaisi kotihoidontuen ja olisi kaikille perheille samat 4 500 euroa. Summan voisi jakaa ja jaksottaa eri tavoin vanhempien kesken.

Kokonaan kotihoidossa olevasta lapseta täysi joustovapaakorvaus olisi 500 euroa kuukaudessa, kunnes lapsi on kaksivuotias. Puolitettu joustovapaa olisi 250 euroa kuukaudessa ja sitä saisi kunnes lapsi on kolmevuotias.

Järjestelmä kannustaisi Akavan mukaan palaamaan töihin, kun lapsi on kaksivuotias. Joustovapaata voisi käyttää myös osa-aikatyön ohessa.

Kolmikanta pohjustamaan uudistusta

Akava on aikaisemmin kannattanut monen muun järjestön tavoin 6 + 6 + 6 -mallia ja se olisi Fjäderin mukaan edelleenkin paras. Hän ei kuitenkaan usko sen toteutumismahdollisuuksiin nykyisessä taloustilanteessa. Parasta kohti on hänen mielestään viisasta edetä pienin askelin ja sitä hänen mielestään Akavan maali edustaa.

Akava arvioi perhevapaamallinsa lisäkustannuksiksi 20 miljoonaa euroa vuodessa, jos joustovapaiden käyttöaste olisi 50 prosenttia. Jos etuuksia käytettäisiin täysimääräisesti, kustannukset nousivat toiselle sadalle miljoonalle.

Fjäderin mielestä uudistuksen ei tarvitse ollakaan kustannusneutraali, koska siitä koituu merkittäviä hyötyjä esimerkiksi työllisyysasteen nousuna.

Fjäder toivoo, että hallitus asettasi huhtikuun puolivälitarkastelussaan kolmikantainen työryhmän pohjustamaan perhevapaauudistusta. Uudistus vietäisiin seuraavan hallituksen ohjelmaan toteutettaisiin sen hallituskaudella.

– Miten uudistus toteutuu, riippuu siitä ketkä ovat silloin vallassa, Fjäder totesi.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotuväki: Asepalvelusta suorittavat naiset saatetaan laittaa samaan tupaan miesten kanssa

Lisääntyvä naishakijoiden määrä lisää tarvetta muuttaa asepalveluksen käytäntöjä.

Vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakevien naisten määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna naishakijoita oli 1126, joka on 284 enemmän kuin edellisvuonna.

Suomen puolustusvoimien uutislehti Ruotuväen mukaan kasvava naisten määrä asettaa paineita muun muassa naisten valintajärjestelyjen kehittämiselle.

Kutsuntojen kehittämistä pohditaan säännöllisesti Pääesikunnassa, ja naisten valintatilaisuuden järjestämistä miesten kutsuntojen yhteydessä on harkittu. Uudenmaan aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Juho Raulo ehdottaa, että naiset hakisivat edelleen vapaaehtoiseen palvelukseen, mutta tulisivat oman paikkakuntansa kutsuntoihin yhdessä miesten kanssa.

– Kun naiset voitaisiin käsitellä samassa syklissä kuin miehet, helpottaisi se käytännön työtä ja toisi myös kustannussäästöjä. Uudenmaan aluetoimistossa menee tällä hetkellä kaksi henkilötyökuukautta naisten valintatilaisuuden järjestämiseen, Raulo sanoo.

Naisten kasvava määrä palveluksessa aiheuttaa haasteita myös majoituksen suhteen. Everstiluutnantti Raulo kannattaa sekamajoitukseen siirtymistä.

– Emme erottele varusmiehiä eri tupiin etnisen taustan tai uskonnon perusteella, miksi sitten sukupuolen perusteella. Sekatuvat edistäisivät ryhmäytymistä ja yhdenvertaisuutta palveluksessa, Raulo sanoo.

– Aina kun porukan hajottaa, vaikuttaa se yhtenäisyyteen. En ymmärrä, miksei samassa tuvassa voitaisi nukkua, kun sotiakin pitäisi yhdessä, hän lisää.

Pääesikunnassa suhtaudutaan sekatupiin lähtökohtaisesti positiivisesti. Eversti Petteri Tervonen kertoo, että yhteismajoitukseen siirtymistä voi olla tarpeen selvittää lähitulevaisuudessa.

– Niissä Pohjoismaissa, joissa sekatuvat on käytössä, on kokemuksia esimerkiksi siitä, että naisia kohdellaan vielä tasavertaisemmin. Meillä on jouduttu välillä majoittamaan naisia jopa eri rakennuksessa, jolloin tunne joukkoon kuulumisesta kärsii. Mielestäni sekatuvat sujuvoittaisivat koulutuksen järjestämistä, Tervonen sanoo.

Tällä hetkellä erillismajoitus on käytössä vain kasarmeilla. Esimerkiksi maastoharjoituksissa tai merivoimien aluksilla on jo pitkään majoituttu samoihin tiloihin.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten asemaa parantavat sukupuolikiintiöt hyödyttävät myös päteviä miehiä – Tutkijat: ”Kiintiöillä on mahdollisuus lopettaa keskinkertaisen eliitin valtakausi”
London School of Economics -yliopiston pian julkaistavan tutkimuksen mukaan sukupuolikiintiöt eivät torppaa pätevyydellä pärjäävien miesten urakehitystä. Päinvastoin.


KUN puhe kääntyy sukupuolikiintiöihin, kuullaan usein seuraava väite: Sukupuolikiintiöt tekevät hallaa päteville, koska kiintiöt voivat johtaa siihen, että pätevä mies voi pudota asemastaan, jos kiintiö nostaa häntä epäpätevämmän naisen hänen tilalleen.

Arvostettu talous- ja yhteiskuntatieteisiin erikoistunut yliopisto London School of Economics (LSE) julkaisee pian tutkimuksen, jonka mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Pikemminkin päinvastoin. Tutkimuksen mukaan sukupuolikiintiöt lisäsivät päättäjien pätevyyttä – ja etenkin miesten.

”Kiintiöillä on mahdollisuus lopettaa keskinkertaisen eliitin valtakausi”, totesivat tutkijat blogitekstissään, jossa he esittelevät pian julkaistavan tutkimuksensa tuloksia.

Tutkimuksen nimi on suomennettuna ”Sukupuolikiintiöt ja keskivertomiehen kriisi: Teoriaa ja todisteita Ruotsista”.

TUTKIMUKSEN tekijät Tim Besley, Olle Folke, Torsten Persson ja Johanna Rickne tutkivat sukupuolikiintiöiden vaikutusta poliitikkojen pätevyyteen Ruotsissa. Siellä naisia ja miehiä on päättäjien joukossa hyvin tasaisesti, koska monet puolueet ovat vapaaehtoisesti päättäneet käyttää sukupuolikiintiöitä.

Tutkimuksessa seurattiin poliitikkojen pätevyyttä seitsemässä puolueessa, 290 kunnassa ja kymmenen vaalin aikana vuosina 1982–2014. Data kertoi, että kiintiöiden käytäntöön tulon jälkeen naisedustajien määrä nousi keskimäärin 10 prosenttiyksikköä. Samalla pätevien miespoliitikkojen määrä nousi kolmella prosenttiyksiköllä ja epäpätevien miesjohtajien määrä väheni.

”Keskinkertaiset johtajat joko saavat potkut tai eroavat sukupuolen tasa-arvon kohenemisen vanavedessä”, tutkijat toteavat blogitekstissä.

Naisten pätevyydessä ei tutkijoiden mukaan tapahtunut mainittavaa muutosta. Naisten määrä lisääntyi, joten kiintiöiden mukana päättäjiksi nousseet naiset eivät olleet ainakaan merkittävästi epäpätevämpiä kuin puolueen aiemmat naisedustajat.

Tutkijat kuvasivat löydöksiään blogitekstissä ”hätkähdyttäviksi”.

TUTKIMUKSESSA pätevyys määritellään eri tavalla kuin tavallisesti, sillä aiemmissa tutkimuksissa pätevyyttä on mitattu yleensä lähinnä koulutuksella. Tässä tutkimuksessa pätevyyden mitta on palkka.

Tutkijoiden mukaan pätevyys selviää vertaamalla poliitikon ansiotuloja saman koulutustaustan, ammatin, iän ja asuinpaikan omaavien henkilöiden ansiotuloihin. Ruotsissa kuntapoliitikot jatkavat yleensä siviiliammatissaan.

Tutkijat kehittelivät määritelmän itse. Heidän mukaansa tässä tutkimuksessa pätevä poliitikko on henkilö, joka tienaa keskimäärin enemmän kuin henkilöt, joilla vastaava asema.

”Tämä pätevyyden mitta korreloi läheisesti asepalvelukseen astumisen yhteydessä tehtävien älykkyys- ja johtajuustestien kanssa”, blogitekstissä kerrotaan.

TUTKIJOIDEN mukaan heidän tuloksiensa perusteella voi tehdä johtopäätöksiä sukupuolikiintiöiden vaikutuksista yrityksiin, vaikka he keskittyivät tutkimuksessa politiikkaan.

Tutkimuksessa löytyi todisteita siitä, että keskivertojohtajat suosivat keskivertoalaisia. Se on tutkijoiden mielestä myös yritysmaailman ongelma, ja heidän mukaansa sukupuolikiintiöt auttavat siihen.