torstaina, huhtikuuta 06, 2017

Miksi kirjoitan Oikeaan Mediaan?

Olin Miesten tasa-arvo ry:n tilaisuudessa ja siellä kysyttiin, miksi en ole kirjoittanut mitään vähään aikaan. Lisää kirjoituksia toivottiin. Minulla ei ole ollut paloa kirjoittamiseen ja toisaalta olen kirjoittanut kaiken mitä miesten tasa-arvosta on kirjoitettavaa. Moneen kertaan. Myös seksuaalisesta markkina-arvoteoriasta olen kirjoittanut valtavan paljon. En jaksa kirjoittaa samoja kirjoituksia uudelleen ja uudelleen.

Lukijat ovat hajaantuneet ympäri keskustelupalstoja, blogeja ja somea, joten kirjoituksille on vaikeampi löytää yleisöä. On hauskempi kirjoittaa, kun tietää jonkun niitä lukevan.


Oikeasta Mediasta kysyttiin, kirjoittaisinko blogia. Sanoin, että voihan tuota koittaa. Ajatukseni on, että kirjoitan ainakin valtavirtamediakritiikkiä. Minua pännii suomalaisen valtavirtamedian yksituumainen uhriryhmäkuplan tulokulman toitottaminen, jossa valkoinen keski-ikäinen heteromies on vihollinen. Englannissa ja Yhdysvalloissa on sentään erilaisia ideologioita edustavia valtamedioita, mutta Suomessa ei ainuttakaan.

Ajattelin, että jotkut kysyisivät: "Miksi kirjoitat Oikeaan Mediaan? Se ei edistä miesasiaa." Ei ole kysytty. Vastaus voisi olla: "No, minne muualle minun pitäisi kirjoittaa?"

Tavoitteeni on kirjoittaa kohtuullisen laadukkaita analyysejä, jotka on suunnattu Oikean Median kohdeyleisölle. Kohdeyleisö koostuu mielikuvani mukaan uhriryhmänkuplan ulkopuolisista henkilöistä, jotka eivät ole vihervasemmistofeministejä.

Netissä näyttää olevan monia monia vaihtoehtomedioita. En ole tutustunut niihin tarkemmin. Oikeasta Mediasta tiedän Marko Hamilon tolkun mieheksi, mikä tuo luottamusta Oikean Median menestykseen.

Yritin selvittää Oikean Median ydintä lukemalla sen perustajien haastatteluita, uutisia ja tarkastelemalla bloggaajien koostumusta. Ajattelin, että ehkäpä Oikean Median on tarkoitus edustaa laadukasta vaihtoehto-oikeistoa Breitbartin jalanjäljillä. Ainakin Oikea Media on vaihtoehto Voimalle tai Imagelle - vasemmistofeministiä julkaisuja on jo pilvin pimein.

Oikea Media näyttää olevan ainakin vaihtoehto Uudelle Suomelle. Olin useita vuosia Uuden Suomen luetuin bloggaaja, varsinkin vapaan kommentoinnin aikaan. Kirjoituksiani ei nostettu juuri koskaan karuselliin, mutta jokainen feministin harakanvarpailla tekemä kyherrys ylistettiin toimituksessa maasta taivaisiin. Monia kirjoituksiani poistettiin, jos niiden epäiltiin vähänkään loukkaavan jotakin feministi- tai pervoaktiivia. Otti päähän.

Uuden median perustaminen on hankalaa. Toivotaan parasta ja katsotaan, riittääkö allekirjoittaneella kirjoitusintoa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mies kokee jäävänsä erossa alakynteen – "Ei juurikaan kysytä, että mitä voimme tehdä sinun eteesi" | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Men’s Rights Activists Are Flocking to the Alt-Right

Anonyymi kirjoitti...

Hesarilla ja joillakin muilla on selvästi seksimi ja rasismi (nimittäin valkoisen heteromiehen inhoaminen) toimituksellinen linja. Sen sijaan en ole huomannut maakuntalehdissä samaa saastaa läheskää yhtä paljon. Tuntuu myös siltä, että YLE.ssä on valta vaihtunut. "Kuplapoliittisten" painotusten tilalle on tullut enempi tasapuolisuutta.

Puolueet laulavat feministien lauluja sen sijaan kuorossa. Olenkin päättänyt jättää ääänestämisen, kunnes persujen ulkopuolelta löytyy joku, joka ottaa asialistalleen Suomen hävettävän tasa-arvotilanteen ja -trendit eli erityisesti poikien ja nuorten miesten aseman. Eli luultavasti en koskaan enää äänestä. :) (Persuja en voi äänestää, koska rasisti ärsyttää yhtä paljon kuin seksistit/feministit.)

Henry Laasanen kirjoitti...

Hesarissa on tosiaankin enemmän feminismiä sun muuta vastaavaa. Itselle tulee Keskisuomalainen, joka maakuntalehtien tapaan konservatiivisempi tms., eikä siten sisällä yhtä paljoa sukupuoliaiheita.

Anonyymi kirjoitti...

HS Mielipide: Kiintiöt voisivat kasvattaa naisten osuutta pörssiyhtiöissä

Naiskiintiövaatimuksen takana on idea, että kiintiöiden kautta yritysten hallituksiin valittaisiin pätevämpiä naisia kuin ne miehet, jotka he syrjäyttäisivät. Toisin sanoen hallituksista tulisi kiintiöiden ansiosta entistä pätevämpiä. Kun periaatetta ei sattuneesta syystä ole pystytty todistamaan oikeaksi, täytyy tyytyä harhautuksiin itse asian viereltä.
...
Sen sijaan, että olisi tutkittu yritysmaailmaa ja sen valintakriteereitä, tutkittiin Ruotsin sosialidemokraatteja sen jälkeen, kun puolueessa otettiin käyttöön 50-50-kiintiöt.

Pätevyyden mittariksi valittiin poikkeuksellisesti palkka siitäkin huolimatta, että naisasianaiset vaativat lisää palkkaa naisille juuri sillä perusteella, että heidän mielestään naiset ovat yhtä päteviä kuin miehet.

Tutkimuksen todelliset tulokset ovat tarkastelun aikavälistä riippuen ristiriitaiset, sillä väitetyt vaikutukset näyttävät myöhempinä vuosina kadonneen. Tuloksia voikin yhtä hyvin käyttää kiintiöitä vastaan, sillä tutkimuksen kriteereillä miehet olivat keskimäärin selvästi naisia pätevämpiä jopa niin, että monina vuosina epäpätevinkin mies oli vähintään yhtä pätevä kuin naiset keskimäärin.

Anonyymi kirjoitti...

Maahanmuuttajat katsovat tuomioistuinten suosivan naisia - "Narkkariäitikin voittaa ulkomaalaisen isän, jos isän naama on musta"
Kaikista huoltoriidoista äidit voittivat 59 prosenttia. Jos vain äiti oli maahanmuuttaja, voitto-osuus oli hieman yli 61 prosenttia. Jos vain isä oli maahanmuuttaja, äiti voitti jo lähes 71 prosenttia riidoista.


Maahanmuuttajien mielestä tuomioistuimet suosivat naisia. Yksi tutkija pitää syynä maahanmuuttajien tottumattomuutta tasa-arvoon. Toisen mielestä käsityksen taustalla on se tosiseikka, että maahanmuuttajanaiset menestyvät huoltoriidoissa maahanmuuttajaisiä paremmin.

Helsingin yliopiston kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin tutkimusjohtaja Janne Kivivuori kumppaneineen on tutkinut eri väestöryhmien käsityksiä oikeuslaitoksen puolueettomuudesta. Tulos oli, että Euroopan ulkopuolella syntyneet olivat kantasuomalaisia todennäköisimmin sitä mieltä, että tuomioistuimet suosivat naisia.

Kivivuori selittää tulosta sillä, että maahanmuuttajat eivät ole kotimaissaan tottuneet sukupuolten tasa-arvoon. Kun siihen sitten törmää, vaikkapa Suomessa, se voi tuntua suosimiselta.

Tilastotieteilijä Pekka Pere kollegoineen selittää suosimiskäsitystä sillä, että maahanmuuttajaisät pärjäävät huonosti ja -äidit hyvin lapsen huoltajuutta ja asumista koskevissa riidoissa.

Peren näkemys perustuu käräjäoikeuksien vuosina 2004-2015 ratkaisemiin huoltoriitoihin. Niitä kertyi yhdeksässä käräjäoikeudessa yli 1 100 kappaletta. Päijät-Hämeen käräjäoikeus oli yksi mukana olleista tuomioistuimista.

Käräjätuomarit: Lapsen etu ratkaisee

Selvityksen aineistona olleissa riidoissa ainakin toinen osapuoli oli maahanmuuttaja 40 prosentissa tapauksia. Pere pitää osuutta ”hämmästyttävän suurena”.

Kaikista huoltoriidoista äidit voittivat 59 prosenttia. Jos vain äiti oli maahanmuuttaja, voitto-osuus oli hieman yli 61 prosenttia.

Jos vain isä oli maahanmuuttaja, äiti voitti jo lähes 71 prosenttia riidoista.

Käräjätuomarit Tiina Pirinen ja Jari Karppinen Päijät-Hämeen käräjäoikeudesta eivät allekirjoita väitettä siitä, että sukupuolella olisi merkitystä huoltoriidan ratkaisussa.

- Lapsen etu ratkaisee, Karppinen sanoo.

Tiina Pirinen huomauttaa, että suurin osa riidoista päätyy vanhempien tekemään sovintoon.

Pekka Peren ym. kirjoitus on julkaistu Lakimies-lehden numerossa 1/2017.

Anonyymi kirjoitti...

Ytimekkäämpi ja päivitetty kirja graduusi perustuvasta kirjastasi voisi olla paikallaan jos vain jaksat vääntää sellaisen.

Toinen vinkki mistä voisit kirjoittaa perustuu siihen että erilaiset tunnetut/puolitunnetut ja eriasteisesti feministiset kirjoittajat ovat omalla logiikallaan tulkinneet ja useimmiten kumonneet sinun sanomaasi. Yhtenä esimerkkinä Eveliina Talvitien uusin kirja "Miten helvetissä minusta tuli feministi". Kaikenlaiseen nettikirjoitteluun ei tietenkään kannata haaskata aikaa, mutta eikö sinun kannattaisi antaa palautetta noihin vakavammin otettaviin tapauksiin ? Minusta niissä on tosi mielenkiintoista miten he tulkitsevat sinun teesejäsi, mihin yksityiskohtiin tarrautuvat ja mihin eivät.

Anonyymi kirjoitti...

Henry, tämä keskustelualueen linkkispämmi laskee blogin tasoa kuin lehmän häntä.

Ei täällä voi keskustella. Blogi, eikä blogi ilman kunnon keskusteluja ole mistään kotosin. Esoim. Osmo Soininvaaran blogin suosio perustuu järkeviin keskusteluihin, ei Oden itsensä yksinlätinöihin.

Karsi nuo linkit pois niin jollakin aikavälillä saattaisi syntyä järkevää keskustelua, joka generoi itsestään sisältöä.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Pistän tähän huomaamani lehtijutun. Perheen isä sai "potkut" perheestään. Vaimo muutti jääkiekkoilijan kotiin. Isä vetää masennuslääkkeitä. Suomalaisen miehen arkirealismiako? Kauniilla prinsessanaisilla menee lujaa. Äijät vaihtuu jos ei naama miellytä ja lapset seuraa perässä. Voisit käsitellä tätä esimerkin omaisena juttuna jossain.

http://www.iltalehti.fi/viihde/201704262200111577_vi.shtml