perjantaina, kesäkuuta 02, 2017

Koomikko Iikka Kivellä on asiaa8 kommenttia:

Nettomaksaja kirjoitti...

Iikka Kivellä lienee jotain meiltä muilta salattua tietoa feministen ajamasta kaikille tasa-arvoisesta yhteiskunnasta, kun kerran hän sellaiseen tuntuu uskovan. Ellei, kyseessä lienee eräs komiikan yleisimmistä alalajeista, tahaton itsensä naurunalaiseksi tekeminen.

Eritysesti olisi mielenkiintoista kuulla millaista tasa-arvoa feministit ajavat Suomen maanpuolustukseen: Nykyinen asepalvelusmalli, joka on miehille pakollinen ehdottoman vankeusrangaistuksen uhalla ja naisille vapaan valinnan piirissä, on tasa-arvon irvikuva.

Kivi voisi jatkaa kertomalla miten miehet pääsisivät likaisten, raskaiden ja vaarallisten töiden sijasta julkisen sektorin siisteihin ja turvallisiin sisätöihin siinä missä naisetkin (80% kuntien palkollisista on naisia, joinakin vuosina kaikki Suomessa työtapaturmassa kuolleet yli 50 ihmistä ovat olleet miehiä)

Loppuhuipennukseksi sopisi esitys siitä miten suomalaista terveydenhoitoa tasa-arvoistetaan niin että miesten ja naisten nykyinen keskimäärin yli 6 vuoden ero eliniässä saadaan poistettua. (Naisille on nykyään ennalta ehkäisevät kohdunkaula- ja rintasyöpäseulonnat, miehille ei ensimmäistäkään seulontaa, vaikka mm. Suomen yleisin syöpä, eturauhassyöpä, on pelkästään miesten tauti. Vain tytöt saavat maksuttoman HPV-rokotukset, pojat jätetään ilman.)

Vaan tuskinpa näemme niin tapahtuvan. Useimmiten kun keskustelun kääntäminen toisen keskustelijan persoonaan, ja hänen joko todellisten tai keksittyjen ominaisuuksiensa ruotimiseen, on merkki siitä, että eväät on syöty eikä mitään asia-argumentteja löydy omien näkemysten tueksi.


Anonyymi kirjoitti...

Oikeusjuttu vireillä? Wonder Woman sai vastaansa ulisevat miehet - Kuvien takaa

Anonyymi kirjoitti...

Olikos tämä Laasasen juttu jo täällä? En muista huomanneeni:

Käsitteellinen penis sosiaalisena konstruktiona

Anonyymi kirjoitti...

Kiukutteleva Ilkka Kivi ja naiskoomikot ("Huumori on patriarkaatin ase!!!")

Anonyymi kirjoitti...

Kenestä on Niinistön vastaehdokkaaksi vaaleissa? Tutkija: "Hän voisi olla nuori, hän voisi olla nainen"
Perjantai 2.6.2017 klo 07.39
Iltalehden teettämässä kyselyssä noin tuhannesta vastaajasta 62 prosenttia vastasi valitsevansa Sauli Niinistön seuraavalle presidenttikaudelle.

Iltalehden teettämässä kyselyssä noin tuhannesta vastaajasta 62 prosenttia vastasi valitsevansa Sauli Niinistön seuraavalle presidenttikaudelle.
Tutkija pitää mahdollisena, mutta ei lainkaan varmana, että tuleva presidentinvaali ratkeaa jo ensimmäisellä kierroksella.
Jos Niinistö valitaan jo ensimmäisellä kierroksella, se olisi ensimmäinen kerta uusmuotoisen vaalin historiassa.


Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo pitää mahdollisena, mutta ei lainkaan varmana, että tuleva presidentinvaali ratkeaa jo ensimmäisellä kierroksella.
- Pidän sitä melko todennäköisenä, mutta ei se varmaa ole.

Iltalehden teettämässä kyselyssä noin tuhannesta vastaajasta 62 prosenttia vastasi valitsevansa Sauli Niinistön seuraavalle presidenttikaudelle. Railo arvioi, että osa kannatuksesta liittyy siihen, että presidentti Niinistö ilmoitti hiljattain asettuvansa ehdolle.

- Henkilö, joka on juuri asettunut ehdolle, saa ilmoituksesta myönteistä nostetta.

Railo muistuttaa, että jos Niinistö valitaan jo ensimmäisellä kierroksella, se olisi ensimmäinen kerta uusmuotoisen vaalin historiassa.

- Keneltäkään presidentiltä ei edes vuosina 1988 tai 2006 ole onnistunut ensimmäisellä kierroksella voitto. Mauno Koivisto ja Tarja Halonen olivat omana aikanaan suuria kansansuosikkeja, mutta ei heilläkään 50 prosenttia tullut ensimmäisellä kierroksella täyteen.

Taktiset äänestäjät

Railo toteaa presidentinvaaleille olevan tyypillistä se, että ihmiset äänestävät taktisesti.

- Ihmiset katsovat tilannetta, miten se kehittyy, ja vuoden vaihteen tietämissä kääntyvät sellaisen ehdokkaan puolelle, joka on vähiten huono.

Tämän vuoksi Railon mielestä ei ole suurikaan yllätys se, että Pekka Haavistoa kannattaisi Iltalehden kyselyn mukaan vain 11 prosenttia vastanneista.

- Suosikkia ei tällä hetkellä ole, vaan se määräytyy vaalidynamiikan mukaan.

Aikaisemmissakin vaaleissa on ollut vaikea ennakoida, kuka menee toiselle kierrokselle.

- Hän on ollut usein pienen puolueen ehdokas, joka on saanut valtavan äänimäärin kuten Elisabeth Rehn ja Haavisto.

Tutkijana Railo on kuvaillut vaaliasetelmaa kulttuurikamppailuksi.

- Siinä ovat vastakkain nainen ja mies, oikeisto ja vasemmisto, konservatiivi ja liberaali kuten Niinistö ja Haavisto.

Railo pitääkin mahdollisena, että jos toinen vaalikierros tulee, toinen ehdokas olisi ”liberaali henkilö etelän suurista asutuskeskuksista”.

- Hän kykenee keräämään äänet. Hän voisi olla nuori, hän voisi olla nainen. Siinä haetaan vastaparia Niinistölle.

Entä mikä merkitys on Sauli Niinistön ottamalla pesäerolla puolueisiin ja ilmoituksella tavoitella jatkokautta valitsijayhdistyksen ehdokkaana?

- Sillä on se merkitys, että monenlaiset ihmiset voivat äänestää Niinistöä.

Anonyymi kirjoitti...

Mies, haluaisitko lapsen, mutta sinulla ei ole kumppania? Vastaa kyselyyn

Anonyymi kirjoitti...

Myrkkyhoitaja kätki rauhoittavia iäkkään rouvan jogurttiin – sai kipinän kirjeestä, joka ei koskaan saapunut perille

Anonyymi kirjoitti...

Seksologi: Tp-hakijan vaikea tyydyttää seksihalujaan – Ei muuta vaihtoehtoa kuin masturbointi

Turvapaikanhakijan vaikea tyydyttää seksihalujaan – "Ei jää muuta vaihtoehtoa kuin masturbointi" | Turkulainen

Turvapaikanhakijoita kouluttava seksologi: "Heillä on vilpitön halu toimia oikein" | Yle Uutiset | yle.fi


Gunnar Heihnsohn
"Islamilaisessa maailmassa ei ole 'tyttöystäviä'"

Ei työtä, ei seksiä: Keskustelu sosiologi Gunnar Heinsohnin kanssa Kölnin tapahtumista, frustroituneista pakolaismiehistä, koskemattomista muslimitytöistä ja länsimaisista naisista saaliseläiminä.


Gunnar Heinsohn zu den Übergriffen in Köln & den Frust muslimischer Männer - WELT