torstaina, joulukuuta 14, 2006

Rimanalitus

Tämä blogi on tunnetusti feminististen blogien, erityisesti Birdyn kirjoitusten epävirallinen kommenttiloota. Birdy alittaa kommentoijien mielestä jopa oman alittamattoman tasonsa heikossa asemassa olevien miesten häpäisemisessä:
Olen nähnyt vastaavia tyyppejä ennenkin: introvertteja, itseensä käpertyneitä, sosiaalisesti kyvyttömiä ja haluttomia miehiä, joilla on kuitenkin kauhea pimpanhimo, viha ja katkeruus naisia kohtaan, huono itseluottamus ja äärimmäisen vähän kykyä käsitellä tunteitaan. Jos siihen liittyy vielä pikkainen päänupin häiriö tai orastava psykopatia, hingun kohteet eli nuoret naiset ovat vaarassa.

Kannattaakin siis suhtautua näihin naisille katkeriin, vihaa pursuaviin nörtteihin terveellä pelolla. Ujous ja kokemattomuus on söpöä, piilotettu raivo ja naisviha ei. Tämän takia olen saarnannut nörttineutriksi tulemisen vaaroista ja siitä, että poikia ei saisi kasvattaa tietokoneen äärellä.
Kommentoijat:
  • Birdyä näemmä kuitenkin harmitti vähän se taannoinen kritiikki, joka esitettiin hänen nörttineutri-tekstiään kohtaan. Hän ajatteli, että saa synninpäästön yhdistämällä tämän puukotustapauksen näihin kuvailemiinsa nörtteihin, mikä oikeuttaisi (Birdyn logiikalla), hänen täysin epäoikeudenmukaisen ja silkan ilkeyden, joka kohdistui hänen nörttineutriksi kutsumien miesten ulkonäköön. Se, että nörttineutrit ovat joko läskejä ja laihoja riukuja, ja siksi siis neutreja, sukupuolettomia olentoja, he nyt myös puukottavat naisystäviään, Birdy yrittää selitellä. Odotamme vielä, koska hän alkaa syyttää nörttineutrejaan vielä pedofiileiksikin.
  • Melko rankka rimanalitus, kerta kaikkiaan. Täältä katsoen aiemmin mainituilla nörttineutreilla ei ole yhtään mitään tekoa jonkun hullun puukottajan kanssa, mutta kai se sitten hapulinakantytön vinkkelistä menee noin.
  • Minusta vain tuntuu yksinkertaisesti rasittavalta ja masentavalta, että itsekäs ja infantiili ihminen pitää itseään kypsänä ja aikuisena - ja monet jopa uskovat häneen.
Kirjakauppa feministeille.

9 kommenttia:

Panu kirjoitti...

Birdyn kirjoituksesta ei edes saa selville sitä, pitäisikö pelokkaasti suhtautua niihin miehiin, jotka kätkevät katkeruutensa, vai niihin, jotka näyttävät sen avoimesti. Näppis käy, mutta logiikka on kateissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin joillekin teistä pojista näyttää nyt käyneen semmoinen fiba, että olette ottaneet itseenne semmoistakin kritiikkiä, joka ei teihin ole alkujaan kohdistettu. Vai kuinka moni teistä on puukottanut ketään? Aivan.

Minä ainakin luen Birdyä tässä tapauksessa niin, että hän määrittelee nörttineutriksi ihmisen, joka on eksyksissä oman ihmisyytensä ja sukupuolisuutensa kanssa ja elää oikean elämän sijasta (enimmäkseen) virtuaali- tai muuta enemmän tai vähemmän teoriatason elämää. Te saatatte määritellä nörttineutrin toisin, vaikkapa niin, että määritelmä osuu silloin itseenne. Silloin käy niin, että kaksi ryhmää puhuu kahdesta eri asiasta samalla termillä.

Vähän niinkuin minä nyt päättäsin kutsua itseäni appelsiiniksi ja sitten loukkaantuisin siitä kun joku tulee minulle selittämään että ne appelsiinit kun on semmoisia pyöreitä ja aika hassun värisiä. Minähän en mikään pyöreä ole, perkele, ja hassun väriseksi kuvaileminen nyt on ainakin silkkaa vittuilua! Saatana!

Erona tietysti se, että appelsiinit ovat ihan oikeasti olemassa ja virallisesti määriteltyjä, toisin kuin aika abstrakti käsite nörttineutri, jonka itse kukin voi käsittää miten päin vain. Ja sehän vain lisää väärinkäsitysten todennäköisyyttä. Eikä Birdy ole tullut kenellekään selittämään yhtään mitään, siellähän se höpisöö ihan itsekseen omalla hiekkiksellään. Menkää muille hiekkiksille jollei Birdyn leikit nappaa.

Anonyymi kirjoitti...

Birdy on niitä harvinaisia ihmisiä, jotka osaavat kirjoittaa niin sujuvasti, että tyhmempien manipulointia ei tarvitse edes erikseen yrittää. Tämä ei silti tarkoita etteikö kirjoittajan arvomaailma voi olla hyvinkin vääristynyt - vastaavaa näkee esimerkiksi psykopaattisia luonteenpiirteitä omaavilla.

Birdyn psykopatia on kuitenkin valikoivaa ja kohdistuu milloin mihinkin hänen maailmankuvaansa loukkaavaan asiaan, mutta leimallisesti nimenomaan miessukupuoleen. Mikä herättää kysymyksen: tässäkö on nyt sellainen kuuluisa psykonarttu?

Anonyymi kirjoitti...

Mikä siinä Birdyssä nyt on niin ihmeellistä? Jos ei tykkää, jättäkää lukematta. Pitäköön tunkkinsa.

Anonyymi kirjoitti...

"olette ottaneet itseenne semmoistakin kritiikkiä, joka ei teihin ole alkujaan kohdistettu"

Kyllä minä vaan näen ensimmäisenä siteeratun kommentoijan tavoin, että tässä yritetään liittää kaikkien täysjärkisten mielestä negatiivisia ominaisuuksia jo aiemmin esitettyyn stereotyyppiin, joka taas nimen omaan oli suunnattu "meihin". Muistetaanpa nyt, kuka koko nörttineutri-sanan on yleiseen, nykyään usein itseironiseen, käyttöön varmaankin ihan loukkaamustarkoituksessa saattanut, ja miten alkuperäiseen määritelmään kuului suurin piirtein se, että nörttineutrin tunnustaa bussissa ohuista käsivarsista. Ainakaan itse en mitenkään häpeä myöntää, että kasvoin tietokoneiden parissa, olen usein vähän ulkopuolinen ja että en näe machomaskuliinisuudessa hirveästi mieltä. Tällainen viilipyttymäinen rationaalisuus se vasta onkin parempaa ja tavoittelemisen arvoista miehekkyyttä, paitsi tietenkin monien naisten mielestä. Miksiköhän muuten vain joidenkin miesten tapa ns. ajatella elimellään on yleisesti tunnustettu tosiasia ja kiva vitsi?

Katkera en koe olevani, kun kuitenkin tiedän, että suurin osa naisista on suhteellisen tavallisia eivätkä he ainakaan halveksu "epämiehekkyyttäni" tuolla tavoin. Kyllä sitä toisaalta aika usein huokailee sille, miten kiva kaveri tunnun naisille olevan. Eipä se maailma jalkaa polkemalla muutu kuitenkaan. Vähän surullinen kyllä täytyy olla, kun tuollaista vihamielistä soopaa suoltamalla voi päästä maailmassa noinkin pitkälle, ja vielä ilman että saa samanlaisen julkisen tuomion kuin muiden ihmisryhmien morkkaajat. Sinäkin olet täällä hänen vihakirjoitelmiaan parhain päin selittelemässä. Ja tämä siinä Birdyssä nyt on niin ihmeellistä. Hän tosin ei ole ainoa vastenmieliseksi kokemani kirjoittaja, jota satunnaisesti seuraan.

Sitä varten maailmaan on luotu erilaisia herjaamista ja esimerkiksi vaikka kansanryhmää kiihottamista koskevia lakeja, että väkivallattomuuteen sitoutunuttakin ihmistä kirpaisee ilmeinen vihjailu joistain piilevistä puukotushaluista.

Esitän sellaisen veikkauksen, jota en pysty mitenkään perustelemaan, että me nörttineutrit olemme melko lailla aliedustettuina kaikenlaisissa rikoksissa. Varmasti päällisin puolin minunkin kaltaisteni ihmisten joukossa on kaikkien todennäköisyyksien mukaan oltava joitain todella pimeitä yksilöitä, mutta heidän tietenkin inhottavien mutta mitättömän harvinaisten väkivallantekojensa suurentelu ja toitottaminen on ihan samalla tasolla kuin joidenkin toisten tahojen yhtä tarkoitushakuinen "Somali teki rikoksen" -uutisointi.

Olet myös älyllisesti hyvin epärehellinen jos et huomaa tuota, mikäli ei ole liian aggressiivista sanoa noin.

Kiitos myös taas siitä vähättelevästä pojittelusta.

-Anonyymiklovni

Anonyymi kirjoitti...

Psst:
http://myrsky.net/faust3/archives/539

Anonyymi kirjoitti...

Birdy:
"Sytyttäkää kynttilä kaikille pienille ja heikoille, joita rääkätään ja kohdellaan kaltoin. Niin tytöille, pojille kuin eläimillekin."

On se vaan niin sydämmellinen tyyppi..

Panu kirjoitti...

http://groups.google.fi/group/sfnet.huuhaa/msg/d66e437074c7e978?dmode=source

Ehkäpä tuossa nettitestissä on jotain ituakin. Birdy sai tulokseksi, että hänelle paras mahdollinen parisuhdekumppani olisi Ilkka "Frederik" Sysimetsä.

Vakka kantensa jne...

Anonyymi kirjoitti...

Birdy sai tulokseksi, että hänelle paras mahdollinen parisuhdekumppani olisi Ilkka "Frederik" Sysimetsä

Kaisa Ruokamo on jo varannut Reetun.