torstaina, heinäkuuta 02, 2009

Todelliset miehet

Haaste työläismiehen heteromaskuliinisuudelle

East Cape circumcision toll now 24

Women actually do need men -- real men, that is

Zero tolerance domestic violence policies make no sense

41 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Kirjoittaja on tutkijatohtori Helsingin yliopiston kasvatustieteen laitoksella."

Just. No, ilmankos ei tyypillä ole mitään käsitystä duunarien todellisesta elämästä. Huumorintajua ei voi kirjoista oppia.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon "naiset tarvitsevat miehiä" otsikkoon kommentoisin naisen näkökulmasta. Täälläkin on ollut puhetta siitä, kuinka naisten pitäisi läpikäydä perinpohjainen itsenäistymisprosessi (bmad ainakin on tästä kirjoittanut). Olen samaa mieltä, sillä katson, että vain kahden itsenäisen aikuisen välille voi kehittyä aidosti tasa-arvoinen parisuhde. Naisilla on yhä luvattoman usein tavoitteena oman elintason nostaminen miehen avulla - eikä esimerkiksi oman urasuunnittelun ja -kehityksen kautta. Miten voidaan olettaa naisten olevan itsenäisiä, jos lähtökohdaksi parisuhteelle otetaan mahdollinen taloudellinen hyöty? Ja miten voidaan olettaa, että parisuhde olisi tällöin täysin tasa-arvoinen? Toinen itsenäistymisen tarvetta kuvaava tekijä on naisten mieletön riippuvuus miesten myönteisestä (seksuaalisesta) huomiosta. Naisten suosimat keskustelupalstat ovat täynnä valitusta siitä, ettei mies annaa huomiota tai kehu naisensa ulkonäköä. Naiset jopa kertovat etteivät tunne itseään naisiksi, jos eivät saa miehiltä huomiota! Eli naiset ovat itse sitä mieltä, että tarvitsevat miehiltä kommentteja jahuomiota, jotta voivat olla tyytyväisiä itseensä. Jos itsetunto perustuu seksuaaliseenviehätysvoimaan ja elämässä menestyminen miesten kautta etenemiseen, miten voitaisiinkaan puhua itsenäisistä naisista?

Voin aivan hyvin kysyä tätä, sillä naisena tunnen naisten maailman, joskin olen jo kauan sitten aloittanut oman itsenäisen taipaleeni.

Nepa

Henry Laasanen kirjoitti...

"Huumorintajua ei voi kirjoista oppia."

Ihmisiä on kahta tyyppiä. Ensimmäisistä vitsi on vitsi, eikä se ole totta, vaan vitsi. Toisen tyypin mukaan on olemassa korrekteja vitsejä ja loukkaavia vitsejä.

Anonyymi kirjoitti...

Nepa - itsenäinen nainen tarvitsee miehen tasavertaiseksi kumppaniksi. Sohvaperuna uhoava äidissään kiinni oleva mies ei ole sellainen. (Valitettavasti se laji ei ole kuollut sukupuuttoon.)

Puhelinmuistiossani on noin 50 naisen nimeä, joista jokainen kantaa vastuun taloudellisesti (osa jopa tienaa miestä enemmän) eikä tarvitse huomiota vierailta miehiltä oman itsetuntonsa pitimiksi.

-Onnellisesti naimisissa-

Anonyymi kirjoitti...

Tällä palstalla valitetaan usein sitä, että miesten terveysmenot ovat pienempiä kuin naisten. Tähän liittyen Duodecimin artikkeli Naisiin kohdistuva väkivalta:

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=%2Fportlet_action%2Fdlehtihakuartikkeli%2Fviewarticle%2Faction&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo93447&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=Väkivaltaa kokenut nainen terveydenhuollossa

Väkivallan uhrit käyttävät enemmän terveyspalveluita kuin muu väestö. Irlantilaisessa tutkimuksessa perheväkivaltaa kokeneiden määrä perusterveydenhuollon lääkärinvastaanotoilla oli kaksinkertainen verrattuna saman alueen väestötutkimuksessa saatuihin lukuihin (Bradley ym. 2002).

Omassa kyselytutkimuksessamme keräsimme 3 641 poliklinikkapotilaan terveydentilaa ja väkivaltakokemuksia kartoittavan aineiston viidestä pohjoismaisesta yliopistollisen sairaalan naistenklinikasta. Ruumiillista väkivaltaa kokeneiden määrä vaihteli eri maissa välillä 38-66 %. Suomi sijoittui Islannin ohella tässä tilastossa kärkisijoille. Henkistä väkivaltaa oli kokenut 19-37 % vastanneista ja seksuaalista väkivaltaa 17-33 %. Vain harva potilas (2-8 %) oli kertonut kokemuksistaan gynekologille (Wijma ym. 2003)
."

MikkoAP kirjoitti...

"Naisten suosimat keskustelupalstat ovat täynnä valitusta siitä, ettei mies annaa huomiota tai kehu naisensa ulkonäköä. Naiset jopa kertovat etteivät tunne itseään naisiksi, jos eivät saa miehiltä huomiota! Eli naiset ovat itse sitä mieltä, että tarvitsevat miehiltä kommentteja jahuomiota, jotta voivat olla tyytyväisiä itseensä."

Toki on ihan luonnollista, että naiset haluavat huomiota miehiltä ja päinvastoin. Sillä mitenkäs laji muuten lisääntyisi, jolleivat naiset ja miehet tuntisi toisiinsa vetoa? :D

Eri asia on sitten se, että jotkut naiset valittavat sekä huomiota ("miesten katseet ovat halventavia!"), sekä sen puutetta. Luulisin tämän johtuvan siitä, että naisen laittautuessa ja mennessä ulos, hän saa huomiota myös miehiltä, joihin hän ei itse tunne ollenkaan vetoa. Kun taas ne miehet, joita hän haluaa, eivät juokse perässä tarpeeksi.

Parisuhteessa taas on aika järkevääkin , että puolisot kehuvat toisiaan säännöllisesti. Eri asia ovat sitten ne naiset, jotka löytävät miehistään vain puutteita, mutta odottavat silti kehuja.

Ville kirjoitti...

"Women actually do need men -- real men, that is"

Onko "todellinen mies" sitten naisen apulainen, ostosten kantaja, ymmärtäjä jne. palvelija ja naisen itsetunnon kohotusautomaatti ja samasta palkasta huolimatta tarjoaa ravontolassa ruuat ja juomat?

MikkoAP kirjoitti...

"It is not a contradiction to be a millennial woman with traditional values."

No eiväthän arvonsa ole perinteisiä. Hän vain haluaa poimia perinteisistä arvoista häntä miellyttävät osat ja moderneista arvoista samoin.

Anonyymi kirjoitti...

Ville
"Onko "todellinen mies" sitten naisen apulainen, ostosten kantaja, ymmärtäjä jne. palvelija ja naisen itsetunnon kohotusautomaatti ja samasta palkasta huolimatta tarjoaa ravontolassa ruuat ja juomat?"

Todellinen mies myös pitää naisensa kurissa ja käyttää päätösvaltaa perheessä. Jos mies jyrähtää, silloin tapahtuu. Jos ei tapahdu, mies laittaa tapahtumaan.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Jorma sanoi:
""Kirjoittaja on tutkijatohtori Helsingin yliopiston kasvatustieteen laitoksella."

Just. No, ilmankos ei tyypillä ole mitään käsitystä duunarien todellisesta elämästä. Huumorintajua ei voi kirjoista oppia."

Liian usein näyttää siltä, että kasvatustieteiden tai muiden yhteiskuntatieteiden tutkijan pitää olla elämästä vierautunut nyhverö ja täysin huumorintajuton, jotta ura voisi edetä femisnistisessä Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkijatohtori voisi tehdä seuraavaksi tutkimuksen esimerkiksi sellaisella naisvaltaisella alalla kuin hoitajat, niin näkisi että naiset kertovat vähintään yhtä paljon härskejä vitsejä yms.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

http://www.jyu.fi/ytk/laitokset/yfi/henkilokunta/nao_/harjunen_hannele/info

>>Olen syntymäfeministi ja tutkimusintressini liikkuvat ruumillisuuden, ulkonäön politiikan, laihduttamisen ja syömiseen liittyvän symboliikan ja käytäntöjen alueella. Minua kiinnostuvat (väki)valtaisiset keinot, joilla naisen ruumista (naista) yritetään hallita, kontrolloida ja konstruoida. Parhaillaan teen jatkotutkimusta naisten lihavuuskokemuksista ja pohdin lihavan subjektiuden mahdollisuutta.

Harjusen kirjoitus on tämän päivän Hesarin mielipideosiossa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Hannele Harjusen mielipidekirjoitus käsittelee - ei kai vain lihavuutta, joka tuntuu olevan ainakin osittain omaelämäkerrallista kirjoittelua:

The title of my dissertation is “Fatness, Power and Gender”.
...
My specific field of interest is fat studies, which approaches fatness from a multidisciplinary, non-medical perspective. I have written and published articles both in Finnish and English on the themes of gender, body, body-size, body-norms and fatness. I am especially interested in how bodies are socially constructed, how certain bodies are deemed unfit or unacceptable while others are not, and what the powers that shape said bodies are. I have for example explored medicalization, normalization and stigmatization of the fat body. Last year I edited a book Koolla on väliä: koon, ruumisnormien ja lihavuuden politiikat (Size Matters: The politics of body size, body norms and fatness (2007) with my colleague Katariina Kyrölä. Our book is the first Finnish language anthology of texts that explores fatness and body size from the perspective of cultural and social sciences.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Ja täällä lisää fat-acceptance ja fat-surkuttelukirjoittelua samalta Hannele Harjuselta kymmenien kirjoitusten edestä. Tässä muutama poiminta:

Kuka puolustaisi lihavaa siskoa? (Who would speak for the fat sister?) Tulva. Feministinen aikakauslehti 4/2007.

Oikeus olla omanlainen (Right to be oneself). Harjunen Hannele and Kyrölä, Katariina. In: Kyrölä, Katariina and Harjunen, Hannele (Eds.) (2007) In: Koolla on väliä: koon, ruumisnormien ja lihavuuden politiikat. (Size Matters: The Politics of body size, body norms and fatness) Helsinki: Like.

(Hetero)seksuaalisen viehättävyyden normia uusintamassa? (Reproducing the Norms of (hetero) sexual attractiveness?) Naistutkimus - Kvinnoforskning 1/2000. (Finnish Journal of Women’s Studies

Homo

MikkoAP kirjoitti...

"Mitä Hannele Harjusen mielipidekirjoitus käsittelee - ei kai vain lihavuutta, joka tuntuu olevan ainakin osittain omaelämäkerrallista kirjoittelua:"

http://www.ucgs.umu.se/personal/Images/Hannelewebb.jpg

Luultavasti niin.

Anonyymi kirjoitti...

http://zachrishaaparinne.wordpress.com/2009/07/02/tanskan-vasemmiston-viha-perusoikeuksia-kohtaan/

Tomi kirjoitti...

"Tällä palstalla valitetaan usein sitä, että miesten terveysmenot ovat pienempiä kuin naisten. Tähän liittyen Duodecimin artikkeli Naisiin kohdistuva väkivalta:"

En nyt ihan ymmärrä, miten tuo liittyy mihinkään. Vakavaa perheväkivaltaa kokee vuosittain muutama promille miehistä ja naisista. Naiset ovat ilmeisesti hiukan väkivaltaisempia, tosin ei vakavissa tapauksissa, joissa puntit menee aika tasan. Kaduilla yms. sen sijaan uhri on huomattavasti useammin mies.

Nykyisellään hakatut miehet siis käyttävät huomattavasti enemmän terveydenhuollon resursseja. Onneksi kulut ovat kokonaisuudessaan kuitenkin hyvin pieniä suhteessa kokonaiskuluihin.

Joten jos tarkoituksesi oli vihjailla, että naisiin käytetään enemmän terveydenhuollon rahoja, koska miehet hakkaavat heitä valtaisia määriä, sorry, ihan meni nyt kyllä metsään. Olet feministisen sumutuksen uhri ihan niin kuin valta osa suomalaisista.

(Nuo jopa 60% osuudet, jotka ovat kokeneet viitatun tutkimuksen mukaan väkivaltaa, eivät siis tarkoita esim. vuodessa poliklinikalla käynneistä naisista vaan jotain muuta. USA:ssa perheväkivallan takia poliklinikalle perheväkivallan takia tulee muutama promille asiakkaiden kokonaismäärästä. Mitä tuo jopa 60% sitten tarkoittaa, jää arvailujen varaan ja voi tarkoitta ihan melkein mitä tahansa. Artikkeli on nimittäin selvästi kirjoitettu feministisestä näkökulmasta, mikä näkyy mm. siinä, että asiat esitetään tahallaan niin, että syntyy aivan vääristynyt kokonaiskuva. Sinullekin taisi nyt käydä niin, että et tuota huomannut eli omat koirat purivat.)

Anonyymi kirjoitti...

Henkka,
oletko ajatellut mitä tuollainen linkkaaminen ilman copy/pastea tekee bogisi luettavuudelle vuosien kuluessa? Todennköisesti kaikki linkit hajoavat, eikä tuollaisesta postauksesta jää mitään jäljelle.

Jorma kirjoitti...

The most violent country in Europe: Britain is also worse than South Africa and U.S.

Suomiko poikkeuksellisen väkivaltainen maa?

Anonyymi kirjoitti...

"Ville sanoi...
"Women actually do need men -- real men, that is"

Onko "todellinen mies" sitten naisen apulainen, ostosten kantaja, ymmärtäjä jne. palvelija ja naisen itsetunnon kohotusautomaatti ja samasta palkasta huolimatta tarjoaa ravontolassa ruuat ja juomat?"

Yhtälailla voidaan kysyä, että onko todellinen nainen sitten miehen ruuanlaittaja ja siivooja?

Oma näkemykseni on, ettei kumpikaan noista päde. Parisuhteessa ja yhteisessä taloudessa molempien on tasapuolisesti hoidettava yhteisen kodin hoitoon ja perheen ruokkimiseen vaadittavat tehtävät. Jokaisessa parisuhteessa on voitava jakaa työt siten miten pariskunta itse parhaaksi katsoo. Jos toinen osaa laittaa ruokaa ja toinen ei, varmaan on luontevaa, että se, joka osaa, tekee ja toinen tekee sitten jotain muuta. Ja jos osataan yhtä hyvin, niin se tekee joka töiltään ehtii tai tehdään vuorotellen.

Jotenkin tuntuu, että jotkut täällä kommentoivat turhan hanakasti asioita, joista heillä ei ole kokemusta. Esimerkiksi juuri näitä yhteisen kodin hoidon asioita.

Henry Laasanen kirjoitti...

Tuo Hannele Harjusen julkaisuluettelo näyttää vain sanovan akateemisemmin ja elegantimmin sen, että miehet pitävät yksituumaisesti laihoista ja viettelevästi käyttäytyvistä naisista, kuten tutkimuksessa pari päivää sitten kävi ilmi. Harjusella kyse lienee vain jostakin konstruktiosta.

MikkoAP kirjoitti...

"Suomiko poikkeuksellisen väkivaltainen maa?"

Uskon kyllä tuohon, että Britannia on Euroopan väkivaltaisin maa. Mutta kuinka suuri osuus Etelä-Afrikassa tapahtuvasta väkivallasta edes tulee viranomaisten tietoon, jotta se voidaan tilastoida? Uskoisin, että kehittyvissä maissa luotettavan tilastotiedon saaminen väkivallasta on vaikeaa, kun se näyttää olevan haasteellista muutenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös lihavien naisten kannattaisi ryhtyä lesboiksi (niin kuin femakot usein ehdottavat atm:lle homoiksi ryhtymistö), sillä lesbothan ovat huomattavan usein lihavia. Tämän lisäksi tutkimusten mukaanhan naisten seksuaalisuus on vähemmän kiinteästi määrättyä kuin miehillä, joten siitä väin lihavat naiset keskenään lattapilluilemaan tai mitä ne ne nyt mahtavatkaan puuhata syöpöttelyn ohella.

Homo

Jorma kirjoitti...

"Uskon kyllä tuohon, että Britannia on Euroopan väkivaltaisin maa. Mutta kuinka suuri osuus Etelä-Afrikassa tapahtuvasta väkivallasta edes tulee viranomaisten tietoon, jotta se voidaan tilastoida?"

Tuossa jutussa todetaankin, että erilaiset tilastointikäytännöt, lainsäädännöt (ja erot ilmoitusherkkyydessä) tekevät tarkasta vertailusta melkoisen hankalaa. Eli ihan realistista kuvaa todellisesta tilanteesta ei noin vain saa.

Joka tapauksessa, on syytä kysyä, missä määrin sterotypiat Suomesta poikkeuksellisen väkivaltaisena maana oikein pitävät paikkansa. Tuossa ainakin meillä niin usein ihannoitu Ruotsi pärjää selvästi meitä huonommin. Uskon, että Suomen ja Ruotsin luvut ovat tältä osin vertailukelpoisempia kuin monien muiden maiden. Olisiko jopa niin, että niitä väkivaltaisia ja sivistymättömiä juntteja löytyisi sittenkin enemmän Pohjanlahden toiselta puolelta?

Jorma kirjoitti...

"sterotypiat Suomesta poikkeuksellisen väkivaltaisena maana oikein pitävät paikkansa."

Siis nuo luvut ovat toki ihan liian korkeita Suomessa (jokainen väkivaltarikos on liikaa), ja paljon on työtä tehtävänä niiden pienentämisessä. Tätä en kyseenalaista.

Kyseenalaistan vain Suomen maineen aivan poikkeuksellisen väkivaltaisena maana. Sitä mielikuvaa moni (etenkin feministit) mielessään vaalii.

Tomi kirjoitti...

"Suomiko poikkeuksellisen väkivaltainen maa?"

Luvut on artikkelin mukaan koottu rikostilastoista. Siksi niihin ei pidä suhtautua kovin vakavasti. Suomessa esim. hyvin suuri osa naisten harjoittamasta perheväkivallasta jää jostain syystä rikostilastojen ulkopuolelle.

Rikosten tutkijoiden mielestä rikostilastoissa on varsinkin lievempien rikosten kohdalla usein tällaisia systemaattisia virheitä jotka vielä vaihtelevat maittain.

Siksi tutkijat suosivat uhritutkimuksia eli -kyselyjä. Niitäkään ei voi pitää jumalan sanana, mutta ainakin voi olettaa, että systemaattiset virheet ovat samantapaisissa maissa samansuuntaisia. Jos ja kun suomalaiset naiset esim. tuppaavat liioittelemaan tai "herkemmin havaitsemaan" kokemaansa väkivaltaa ja miehet vastaavasti vähättelemään, sama trendi pätenee naapurimaissakin.

Eu:n teettämän viimeisimmän uhritutkimuksen mukaan Suomen ei pitäisi olla niin korkealla listalla kuin se tuossa jutussa on (eli seitsemäs, tosin eihän tuossa näy mitä maita siinä on mukana ollut).

Voi kyllä olla, että tuo viimeisin uhritutkimus antaa liian myönteisen kuvan Suomen tilanteesta. Aikaisemmin vastaavassa kyselyssä Suomi on nimittäin ei ole ollut alle keskiarvon väkivallan kokemisen suhteen, kuten tässä viimeisessä.

Niin tai näin, Britannia ja erityisesti Skotlanti sekä Irlanti ovat oikeasti vaarallisia paikkoja kulkea julkisilla paikoilla, mikä näin turistiaikana kerrottakoon. Tämä voi päätellä uhritutkimuksistakin. Suomi sen sijaan on joko erityisen turvallinen tai sitten vähän keskivertoa turvattomampi riippuen siis siitä, minkä vuoden uhritutkimusta tutkailee.

Perheväkivallasta sen sijaan ei ole olemassa oikein minkäänlaista kunnon kansainvälistä vertailua. Joitain viitteitä on kuitenkin siitä, että Suomi ei ole erityisen väkivaltaisten maiden joukossa tuonkaan osalta. Tosin naisten väkivaltaisuudesta ei oikeastaan tunnu olevan mitään vertailuja.

Ota näistä nyt selvää ...

Jorma kirjoitti...

"Niin tai näin, Britannia ja erityisesti Skotlanti sekä Irlanti ovat oikeasti vaarallisia paikkoja kulkea julkisilla paikoilla, mikä näin turistiaikana kerrottakoon."

Jep. Tämä on tullut todettua.

Suomihan on varsin turvallinen maa sikäli, että tuntemattomat kaikesta huolimatta harvemmin käyvät päälle. Tuttujahan täällä yleensä hakataan, jos jotakin.

Jorma kirjoitti...

Kyselytutkimuksissa on se sama ongelma, ettei yhteismitallisuutta tahdo löytyä. Suomessa naisille tehdyt kyselyt käyttävät usein ihan liian laveaa väkivallan määrittelyä. Lisäksi esim. Suomessa uhritutkimukset ovat miesten osalta olemattomia verrattuna naisten tilanteeseen.

Suomi oli oikeasti vaarallisen väkivaltainen maa viime vuosisadan alkuvuosikymmeninä, jolloin myös poliittista väkivaltaa esiintyi runsaasti. Silloiset henkirikosluvut ovat ihan eri tasoa kuin nykyiset. Nyttemmin, väestön ikääntyessä, on odotettavissa, että väkivaltarikollisuus vähenee entisestään. Ellei sitten tietenkin tapahdu jotain sellaista, joka muuttaa olennaisesti tilannetta. Syrjäytyneisyyden ja huono-osaisuuden lisääntyminen voi esimerkiksi lisätä väkivaltaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jossain määrin kiinnostavaa luettavaa täällä mm. naisia suosivasta jenkkilainsäädännöstä.

Homo

Tomi kirjoitti...

Environment and Safety in European Capitals -tutkimuksen mukaan väkivaltaisten rikosten määrä on Helsingissä EU:n alhaisin. Kärkipäästä löytyy nuo Lontoo ja Belfast mutta niitäkin väkivaltaisempia ovat Ateena ja Brysseli. Uhritutkimusten jonkinasteisesta sattumanvaraisuudesta kertoo se, että Edinburgh on tässä kyselyssä sijoittunut keskikastin. Brysseli on yhdeksän kertaa Helsinkiä "vaarallisempi", Tukholma vain hiukan. Helsinki on myös turvallisin omaisuudelle eli varkauksien suhteen.

Täällä voi ihmetellä (s. 49) Suomen sijoitusten heittelyä eri vuosina:
http://www.europeansafetyobservatory.eu/downloads/EUICS_The%20Burden%20of%20Crime%20in%20the%20EU.pdf

Jos silmämääräisen keskiarvon ottaa, Suomen väkivaltaisuus on yli EU:n keskiarvon samaa tasoa Ruotsin kanssa. UK ja Irlanti johtavat.

Mutta täytyy kyllä sanoa, että näissä on varmaan jotain kummaa häikkää otosten suhteen. Ettei vain olisi käynyt niin, että EU-rahaa kun on saatu, se on hupsahtanut johonkin laitehankintoihin tai valmisteleviin töihin ja itse kyselyyn ei ole rahat riittäneet.

"Syrjäytyneisyyden ja huono-osaisuuden lisääntyminen voi esimerkiksi lisätä väkivaltaa."

Näin tulee käymään, mutta tosiaan enempi alle nelikymppisissä. Viime lama toi moottoripyöräjengit. Tässä on vielä päällä poikien syrjäytyminen lamasta huolimatta.

Jorma kirjoitti...

"Brysseli on yhdeksän kertaa Helsinkiä "vaarallisempi""

Tuollapäin jonkinverran joskus liikkuneena en nyt ihan hirveästi ihmettele tällaisia lukuja, vaikka niiden luotettavuuden voikin toki kyseenalaistaa. Silläkin uhalla, että minunkaltaistani tasa-arvon kannattajaa aletaan taas väittää "rasistiksi" tai "halla-aholaiseksi", niin tiettyjen (lähinnä pohjois-afrikkalaisten) maahanmuuttajaryhmien vaikutus näyttää ainakin mutu-tuntumalla ja toisen käden tiedon perusteella olevan merkittävä tekijä tässä. Sopeutuminen ei ole oikein kaikkien kohdalla onnistunut. Toisaalta Brysselin afrikkalaiskortteleissa on ollut ihan mukava pyöriä. Siellä jengi onkin entisestä Belgian Kongosta.

Anonyymi kirjoitti...

Vaimoni työkaverin walesiläinen mies kutsui Suomea pehmeän kulttuurin maaksi.
Hänen mukaan brittiläinen kulttuuri on pohjimmiltaan väkivaltainen.
Ihmettelin asiaa, mutta mies ei osannut selittää asiaa sen tarkemmin, insinööri kun on.

t.Samuli

Anonyymi kirjoitti...

http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ihmissuhteet/keskustelu/t1785351

"Vaimo vaatii liikaa", eli kuinka naiset imevät miehiltä rahaa estoitta.

Repsol kirjoitti...

"Omassa kyselytutkimuksessamme keräsimme 3 641 poliklinikkapotilaan terveydentilaa ja väkivaltakokemuksia kartoittavan aineiston viidestä pohjoismaisesta yliopistollisen sairaalan naistenklinikasta."

Näin tasa-arvon aikana olisi suotavaa tehdä vastavaanlainen kyselytutkimus myös yliopistollisten sairaaloiden miestenklinikoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo vihjailu, yli puolet jollain naistenkliikoilla olisivat siellä pahoinpitlyn takia olisi koomista, jos se ei olisi oikeastaan jotenkin surullista. Miten sekaisin feminismi voikn ihmisen pistää?

Ville kirjoitti...

"Näin tasa-arvon aikana olisi suotavaa tehdä vastavaanlainen kyselytutkimus myös yliopistollisten sairaaloiden miestenklinikoilla."

Millä ihmeen miestenklinikoilla?

Anonyymi kirjoitti...

Ville, se taisi olla toinen puoli pointista, ettei mitään miesklinikoita ole, joka itsessään jo on jonkinasteinen epäkohta. Tosin miesklinikoiden puuttuessa, eikös varusmiehille tehty joku uhrikysely, jossa oli ilmeisesti tarkoitus kartoittaa millaisia hirviöitä miehet ovat, mutta tuloksena olikin se, että noin 20 prosenttia varusmiehistä oli jo tuohon verraten alhaiseen ikään mennessä joutunut tyttöystävänsä pahoinpitelemäksi ja olisiko noin yksi prosentti tunnustanut itse pahoinpidelleensä tyttöystävää.

Homo

Ville kirjoitti...

"Ville, se taisi olla toinen puoli pointista, ettei mitään miesklinikoita ole, joka itsessään jo on jonkinasteinen epäkohta."

Juu, tiedossa oli. Tuo oli vaan sarkastinen heitto.

Anonyymi kirjoitti...

Oprah: Sperma=trash?

Ja yleisö taputtaa...

Anonyymi kirjoitti...

Kassakone alkoi kilkattaa dollarinkuvat silmissä?:


Jacksonin ex-vaimo haluaa [sittenkin] lastensa huoltajuuden


Homo

Anonyymi kirjoitti...

Thanks :)
--
http://www.miriadafilms.ru/ купить фильмы
для сайта ihmissuhteet.blogspot.com