keskiviikkona, syyskuuta 28, 2011

Työterveyshuolto seksityöläisille

Seksityöhönkin kuuluvat turvallisuus ja terveys

Day by Day Cartoon by Chris Muir :: September 25, 2011 Archives

More on the "Erotic Capital" Debate - Forbes

Päätoimittaja lopettaisi Vasemmistoliiton ehdokasetsinnän - "Vaikuttaa vähän epätoivoiselta"

Nainen haussa edelleen

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka kuittaa Joentaustan kirjoituksen tämän omaksi ajatteluksi. Hänen mukaansa puolueen syyskuun alussa tekemä linjaus omasta ehdokkaasta pitää. Puhakka vahvistaa sen, että haussa on nimenomaan naisehdokas. Esillä on ollut myös puolueen ulkopuolisia nimiä.

- Miespainotteisessa ehdokaskaartissa on vahvan vasemmistonaisen mentävä aukko. Tällaiselle ehdokkaalle on sosiaalista tilausta, Puhakka sanoo.

Times Higher Education - Honey Money not to LSE's taste

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Seksityöhönkin kuuluvat turvallisuus ja terveys"

Ilman muuta, Suomessa on vain hysteerinen ja vihamielinen suhtautuminen seksityöntekijöitä kohtaan. Tätäkin keskustelua hallitsee tässä maassa hysteerikot, niinkuin monia muitakin keskusteluja. Prostituutioon monien ihmisten on vaikea suhtautua ilman järjetöntä tunnekuohua.

"- Miespainotteisessa ehdokaskaartissa on vahvan vasemmistonaisen mentävä aukko. Tällaiselle ehdokkaalle on sosiaalista tilausta, Puhakka sanoo."

Halosen jälkeen ei kyllä ole minkäänlaista tilausta, kaikki muu ajattelu on vain itselleen valehtelua.

Inex

Yksityisyrittäjyyspakko sortaa kirjoitti...

Suomessa seksityöntekijät ovat rakenteellisen työsyrjinnän kohteina.

Harva nuori on valmis yrittäjäksi ilman että ensin on töissä toisen palveluksessa esim. jossain firmassa ja saa ohjausta ja opetusta alalta kokeneemmilta.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

”Palkasta pois jopa 400 €/kk – Törkeää”

- Ruokahuollon työntekijät ovat pienipalkkaisia naisia. Jos heidän palkkojaan leikataan, toimitaan paitsi väärin, myös hallitusohjelmaa vastaan, toteaa JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Eli miesten palkkoja saa alentaa?

Pauli Sumanen, emeritustutkija kirjoitti...

Jorma kysyi Eduskunnan oikeusasiamiehen lausunnosta.

Kirjani "Vaiettua tietoa tasa-arvosta" liitteessä on tutkintapyyntö Eduskunnan oikeusasiamiehelle siitä, että STM, Samapalkkatoimikunta ja Tilastokeskus valehtelevat sanoessaan naisten ja miesten palkkavertailussa, että luvut ovat "säännöllisen työajan ansioita".

Eduskunnan oikeusasiamies vastasi minulle 13 kuukauden kuluttua. En tiedä vielä, miten parhaiten saisin vastauksen julkistetuksi, hän nimittäin melko hyvin tajusi asian. Ilmeisesti kuitenkin valitan EU-tuomioistuimeen, koska EOA-mies ei aio tehdä asialle mitään.

Tässä vastauksen Tilastokeskus-kohta:


"Tilastokeskuksen selvityksen mukaan palkkarakennetilasto ja ansiotasoindeksi ovat yleisiä yhteiskuntaoloja kuvaavia perustilastoja. Ne perustuvat laajasti hyväksyttyihin käsitteisiin, määritelmiin ja luokituksiin. Luokituksista voidaan mainita muun muassa toimiala, sopimusala, ammatti, koulutus, ikä ja sukupuoli. Sen perusteella, että sukupuoli esiintyy yhtenä palkkarakennetilaston luokitustekijänä, ei tätä tilastoa kuitenkaan voi kutsua tasa-arvotilastoksi.

Tilastokeskuksen mukaan palkkarakennetilasto kuvaa kokonaistyöajan ansiota työtuntia tai -kuukautta kohti laskien.

Ansiotasoindeksi tehtävänä on Tilastokeskuksen mukaan luoda vertailukelpoinen tilastopohja kaikkien palkansaajaryhmien ansiokehityksen ajalliseen tarkasteluun.

Palkkarakennetilasto ja ansiotasoindeksi perustuvat sopimusalakohtaisesti määriteltäviin perustietoihin. Alakohtaiset ansiomittarit on selvityksen mukaan harmonisoitu sopimusalakohtaisin käsittelysäännöin.

Tilastokeskus ei ole kieltänyt palkkarakennetilaston ja ansiotasoindeksin laadintaan liittyviä haasteita.

Kaikkein pienimpiä yrityksiä on jouduttu käytännön syistä rajaamaan tiedonkeruun ulkopuolelle. Tehdyn työajan ilmoittaminen täysin määritelmiä vastaavalla tavalla on yrityksille usein ylivoimaista. Näistä seikoista huolimatta nämä tilastot ovat osoittautuneet hyvinkin relevanteiksi yhteiskuntaoloja ja sen kehitystä kuvaavina tilastoina."
______________________________

Vastauksen helmiä:

1. "Sen perusteella, että sukupuoli esiintyy yhtenä palkkarakennetilaston luokitustekijänä, ei tätä tilastoa kuitenkaan voi kutsua tasa-arvotilastoksi."

Kommenttini: Tämä on kuitekin ainoa tilasto, jota STM ja Samapalkkatoimikunta käyttävät. Tämä tilasto esiintyy monella eri sivulla julkaisussa: "Tilastokeskus, Sukupuolten tasa-arvo: naiset ja miehet Suomessa 2009", vaikka se siis ei ole tasa-arvotilasto.

2. "Tilastokeskuksen mukaan palkkarakennetilasto kuvaa kokonaistyöajan ansiota työtuntia tai -kuukautta kohti laskien."

Kommenttini: Vielä oikeampi olisi sanoa: Kokonaistyöajan ansioita tuntiperustaiset ylityöt vähennettynä. Ei kuitenkaan missään tapauksessa "säännöllisen työajan ansioita". Jos luette luokitustekijät, ei niissä mainita tehtyä työaikaa, joten palkat ovat tilastoissa vakioimatta tehtyjen työtuntien suhteen.

Palkkarakennetilastossa siis oletetaan, että miehillä ja naisilla on yhtäpaljon työtunteja kuukaudessa, vaikka niitä on miehillä noin 20 % enemmän.

3."Tehdyn työajan ilmoittaminen täysin määritelmiä vastaavalla tavalla on yrityksille usein ylivoimaista."

Kommenttini: Tehtyjä työtunteja ei ole palkkalaskenta-aineistossa kuukausipalkkalaisilla ollenkaan, sillä niitä ei Tilastokeskus ole sinne halunnut, niitä ei ole minkään yrityksen palkkalaskennassa eivätkä kaikki yritykset edes niitä seuraa. Joissakin virka-/työehtosopimuksissa tehdyn työajan seuranta on jopa kiellettyä.

Eduskunnan oikeusasiamiehen aivot ovat nyrjähtäneet hänen yritessään tulkita Tilastokeskuksen kapulakielistä tekstiä, jossa työtunteja selitellään.
_______________________________

Jos haluat lukea kantelun tekstin, tilaa kirjani os. paulisumanen miuku gmail piste com. (20 euroa postikuluineen.)

Anonyymi kirjoitti...

Naisten etuja

Jos jotain kiinnostaa tutkimusmielessä high-res kuvat, niin voin postata linkin niihin.

Jorma kirjoitti...

Kiitoksia vastauksesta.

"Tämä on kuitekin ainoa tilasto, jota STM ja Samapalkkatoimikunta käyttävät."

Tasa-arvotilastona käytetään siis tilastoa, joka nimenomaan ei ole tasa-arvotilasto.

Uskomatonta, mutta totta.

"Palkkarakennetilastossa siis oletetaan, että miehillä ja naisilla on yhtäpaljon työtunteja kuukaudessa, vaikka niitä on miehillä noin 20 % enemmän."

Tilastokeskus ei siis tuota tietoon perustuvia tilastoja, vaan oletuksiin perustuvia myyttejä.

Kuinka tämä on mahdollista?

Kai nyt vähintään voisi vaatia, että Tilastokeskus kertoisi selkokielisesti sen, että kyse on puhtaasti olettamuksista, eikä mistään varmasta tiedosta.

Jorma kirjoitti...

Uskottomuussivusto tulee meillekin - Suurin osa suomalaisnaisista valmiita salasuhteeseen