torstaina, lokakuuta 06, 2011

Seksihaut halujen tulkkina

Huoltamo: Mitä internetin seksihaut kertovat haluistamme?

NT4bq.png (PNG Image, 2176x1696 pixels)

Editorial: Are Games to Blame for the 'Decline' of Men? - Games Feature at IGN

The Gender Gap: Boys Lagging - CBS News

Men Photographed in Stereotypical Pin-Up Poses

Why Shouldn’t Johnny Watch Porn If He Wants to? — The Good Men Project

http://www.suomenmaa.fi/politiikka/elsi_katainen_palkkatasaarvo_unohtui_5491392.html

Keskustanaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Elsi Katainen on pettynyt, ettei palkkatasa-arvon parantamista ole otettu tosissaan käydyissä työmarkkinaneuvotteluissa.

Hallituspuolueilla on Kataisen mielestä nyt tuhannen taalan paikka vauhdittaa kariutuneita työmarkkinaneuvotteluita.

–Pitää kaventaa rohkeasti naisten ja miesten välisiä palkkaeroja, Katainen esittää.

Esillä ollut prosenttilinja kasvattaa palkkaeroja ja pienituloiset saavat pienemmän euromääräisen korotuksen kuin suurituloiset. On ymmärrettävää, että naisvaltaisten matalapalkka-alojen on vaikea tätä hyväksyä, Katainen toteaa.

Naisjohtajia kiintiöillä vai ilman — Sisulla ja sydämellä Suomen puolesta

Paras argumentti naisten lisäämiseksi yritysten hallinnossa löytyy kuitenkin talouden faktaluvuista. Eurooppalaiset tutkimukset nimittäin osoittavat, että naisten huomattava edustus johtoasemissa on yritykselle taloudellista tulosta ja kilpailukykyä edistävä väline. Sama tulos saatiin Suomessa Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan tutkimuksessa jo neljä vuotta sitten. Naisten johtamat yritykset ovat kannattavampia kuin miesjohtajien ohjauksessa olevat. Eikä kyse ole marginaalieroista, vaan yli 14 000 tuhannen osakeyhtiön otoksessa sijoitetun pääoman tuottoaste ero oli keskimäärin peräti 10 %.

Mikä siis voi selittää havaitut erot? Naisena tietysti mieluusti kallistuisin puolustamaan näkemystä, että naiset voivat olla miehiä parempia johtajia. Monesti kotihärdellin ja työn yhteensovittaminen vaatii selkeitä suunnitelmia, rautaista ajanhallintaa ja silloin tällöin hyviä äänijänteitä.
Seksuaalisen häirinnän Suomi-filmi herättää huomiota maailmalla - Markkinointi&Mainonta

11 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Pojat pääsevät tyttöjä helpommin irti väkivaltaisuudesta

Taas ovat väkivaltaiset tyttöparat viattomia uhreja kaikkeen. Suhtautuminen poikien väkivaltaisuuteen on yksiselitteisen kielteinen, sinä ei paljon uhriudesta puhuta.

Anonyymi kirjoitti...

Äiti surmasi pikkuvauvansa - pysyy vapaana

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/aiti-surmasi-pikkuvauvansa---pysyy-vapaana/art-1288418865710.html

Tomi kirjoitti...

"Pojat pääsevät tyttöjä helpommin irti väkivaltaisuudesta"

Jutussa väitetään, että tytöillä on tiukemmat rajat ja yhteiskunta tuomitsee ankarammin rajojen rikkomisesta. Minä taas veikkaan, että suuri tai suurin ongelma on, että todellisuudessa homma on päinvastoin, eikä tytöillä ole kovin riittävän suuria paineita korjata käytöstään.

Nortsuradiossa Anna-Stina Nykänen haastatteli Non-fighting Generationin asiantuntijaa. Yrittivät haarukoida tyttöjen väkivaltaisuuden syitä. Totesivat ihan oikein, että tytöt paljon useammin kuin poja itse kokevat saavansa lyödä. Keksivät sitten ison liudan seikkoja, jotka altistavat tytöt väkivaltaisiin tilanteisiin enemmän kuin aiemmin. Tästä ei kuitenkaan osattu vetää johtopäätöksiä eli yhdistää näitä kahta asiaa vaikka siinähän se selitys siis roikkui naisten edessä kaikkein muiden nähtävillä.

Homo kirjoitti...

Suomessakin kohta saatetaan alkaa tarjota tytöille - mutta vain tytöille - tältäkin suojaa tarjoaavaa rokotetta:

Amerikkalaistutkimus: Suuseksi voi aiheuttaa virusperäistä kurkkusyöpää

Homo kirjoitti...

Uupumus tarttuu vanhemmilta lapsille

...
Salmela-Aron mukaan lukiotytöillä opiskeluväsymys johtaa tyypillisesti riittämättömyyden kokemuksiin ja siitä masennukseen. Pojille on tyypillisempää kyynisyys, joka voi jatkuessaan nostaa syrjäytymisvaaraa.

Anonyymi kirjoitti...

"Pojat pääsevät tyttöjä helpommin irti väkivaltaisuudesta"

Hmm... Ensin:

"[...] tyttöjen käytökselle on perinteisesti asetettu tiukemmat odotukset."

Sitten:

"[...] tyttöjen väkivaltaista käytöstä esimerkiksi laitoksissa saatetaan katsoa sormien läpi poikia kauemmin, koska sen seuraukset ovat usein poikien käytöstä lievempiä."

Ei oikein istu yhteen nuo lausumat. Jos odotukset on tiukemmat niin kai sen pitäisi jossain näkyäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Monet pojat pääsevät väkivaltaisesta käytöksestä tyttöjä helpommin eroon siitä yksinkertaisesta syystä, että on aina suuri mahdollisuus jotta saat itse turpaasi. Tytöt ja naiset voivat harjoittaa väkivaltaista käytöstään ilman pelkoa, että joku vastaa väkivaltaan tai että joutuisi edesvastuuseen.

Moni mies miettii pikkuisen tarkemmin kannattaako sitä turpaansa aukoa tai käydä ihmisten kimppuun, kun itsellä on nenä poskella.

Tälläisiä ajatuksia tuli mieleen ja itse vihaan väkivaltaa, enkä kannusta ketään siihen.

Inex

Jorma kirjoitti...

Toinen juttu on myös se, että jos mies käyttäytyy väkivaltaisesti tai uhkaavasti parisuhteessa (tai jos vastapuoli väittää hänen käyttäytyneen niin), niin mies on helposti suurissa ongelmissa. Naisten väkivaltaisuutta parisuhteessa ja jopa lapsiaan kohtaan katsotaan läpi sormien ja ymmärretään loputtomasti.

Lisäksi meillä suomalaisessa (länsimaisessa) yhteiskunnassa vallitsee perinteinen moraalinen koodi, joka tuomitsee jyrkästi naisiin kohdistuvan väkivallan, mutta joka suhtautuu ymmärtävästi naisten väkivaltaisuuteen.

Jorma kirjoitti...

Naisille suunnattu tarjous poiki valitusryöpyn

"Mäkinen ei kuitenkaan ota vielä kantaa Maskun tapaukseen."

Muulloin otetaan kyllä vauhdilla kantaa myös sellaisiin asioihin, jotka eivät tasa-arvovaltuutetulle edes kuulu.

"Haluamme kuitenkin vielä varmistua siitä, ettei tarjouskampanjan taustalla ole sellaisia tekijöitä, jotka voisivat vaikuttaa kokonaisharkintaan."

Aktiivisesti etsitään siis jotain porsaanreikää, jolla törkeän syrjinnän voisi antaa jatkua.

"Jos vaikkapa isänpäivän johdosta tarjotaan joitakin tuotteita halvemmalla miehille"

Sen kun näkis.

Jorma kirjoitti...

Koulukiusaajista kasvaa väkivaltaisia puolisoita

"Parisuhdeväkivaltaan syyllistyneet olivat usein itse joutuneet fyysisen tai seksuaalisen väkivallan uhreiksi lapsena ja oireilleet monin tavoin nuoruudessa."

Mm. tästä syystä on täysin järjetöntä ja tuloksentonta kampanjoida vain ja ainoastaan naisiin kohdistuvaa parisuhdeväkivaltaa vastaan.

Vortac kirjoitti...

Koko asian ydin on kirjoittamattomassa koodissa nimeltään: "Naista ei saa lyödä".

Tätä ei usein haluta kommentoida, vaikka vieläkin itselleni on epäselvää, koskeeko asia naisia itsejään; saako nainen lyödä naista, jne.

Selvää on kuitenkin, että siinä missä naisilla on tuollainen (ja paljon, paljon muitakin vastaavia) suojakeino, miehillä ei ole koskaan ollut MITÄÄN tuohon verrattavaakaan.

Kuka on ikinä kuullut/nähnyt kenenkään tosissaan sanovan: "Miestä ei saa lyödä", ja vastaanottavan nyökytyksiä ja yleistä hyväksyntää sanomalleen?

Kun "Naista ei saa lyödä"-shieldistä päästään eroon, asiat ovat pienen askelen lähempänä oikeaa ja todellista tasa-arvoa.

Inexin tapaan voisin myös läväyttää pienen disclaimerin tähän loppuun; itse vihaan väkivaltaa, se on aina hulluutta (paitsi -ehkä- jossain aivan, aivan äärimmäisessä hätätapauksessa). En kannata, yllytä tai suosittele väkivaltaa koskaan kenellekään missään.

Mutta yhtä paljon vihaan epätasa-arvoa, jota tuo klise "Naista ei saa lyödä" edustaa. Moisista hokemista pitää päästä eroon, jos halutaan tasa-arvoa ihmisten ja sukupuolten välille.

- Vortac