- KASPER STRÖMMAN: Toi sotilasjuttuhan on ihan relevantti asia, miksei miesliike ota sitä pääagendaksi? Ottaisivat ajakseen yksi tai kaksi pääagendaa: isällä pitäisi olla yhtäläinen tuki avioeron sattuessa.
MTA on karsinut rankalla kädellä miesten tasa-arvotavoitteita, koska se on ainut tapa saada edes jonkinlaista jalansijaa jonnekin. Se on myös oleellisin syy sille, miksi minä en toimi tasa-arvojärjestöissä. Minä haluan kirjoittaa mistä itse haluan ilman, että poliittinen korrektius nousee esteeksi.
Eli MTA on hyvin pitkälti toiminut Kasperin toivomalla tavalla, mutta siitä huolimatta miesasia ei etene minnekään, koska feministeillä on hegemoninen valta tasa-arvopolitiikassa. Isän asiat saattavat edetäkin jollakin tapaa, koska feministeillä on usein oma lehmä ojassa isän osallistamiseksi lasten hoidossa.
- RAKEL: Aika harva mun tuntema mies haluaa identifioitua miesasialiikkeeseen. Miten miesasialiikkeestä voisi tehdä houkuttelevamman?
- KASPER: Niin, eikö se ole hiukan kiusallista? Tai siis se on hyvin kiusallista. Mä en itse asiassa koe, että mua sorrettaisiin hirveästi.
- RAKEL: Säkin löysit yhden asian, eli asevelvollisuuden, joka miesasialiikkeellä on hyvä. Voisit sä kuvitella liittyväsi miesliikkeeseen?
- KASPER: En. Lopeta! Miksi me tarvitaan monta eri tasa-arvoa - yhdenhän pitäisi periaatteessa riittää...?
Kasper ei näytä ymmärtävän tasa-arvosta juuri mitään - siitä huolimatta Rakel käyttää häntä asiantuntijana.
Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, feministit ja miesliike eivät ole yhtä mieltä tasa-arvon sisällöstä. Erimielisyydet koskevat niin tasa-arvoistamista vaativia elämänalueita kuin tasa-arvokysymyksiäkin.
Ei ole mahdollisuutta muodostaa vain yhtä tasa-arvoa, koska kaikilla tasa-arvon kannattajilla on eri käsitys tasa-arvon sisällöstä. Esimerkiksi lähes kaikki kansanedustajat kannattavat tasa-arvoa, vaikka esim. kokoomuslaisille ja vasemmistoliitolle tasa-arvo merkitsee ihan eri asiaa.
- KASPER: Päivähoidosta on leikattu. Jo tässä tilanteessa olisi irvokasta ryhtyä miesasiamieheksi.
Kuinka suuri päivähoidon rahoituksen pitäisi olla KASPERIN mielestä, jotta miesten tasa-arvoa saisi edistää?
Jos pelkkää tasa-arvonäkökulmaa katsotaan, päivähoitohan on jo nyt valtava taloudellinen naistyöpaikkojen luomiseksi pääosin miesten ansaitsemilla verorahoilla.
- KASPER: Jos miesasialiikkeellä olisi iso tilaus, niin ihmiset kyllä tietäisivät siitä. Varmaa kukaan ei ole kuullut siitä. Tai hyvin harvat. Silloin miehet ovat sillain vaan "hyvin menee, ei puhuta tästä, jatketaan vaan samaan malliin kuin ennenkin".
Miehillä ei ole uhripääomaa.
Maskuliiniseen rooliodotukseen sisältyy vaikenemisen vaatimus: kärsimykset pitää kestää kuin mies. Siksi miehet mm. syrjäytyvät, alkoholisoituvat ja ajautuvat itsemurhiin.
Miesten tasa-arvoa ajaville miehille nauretaan ja heille ollaan vihaisia. Olen itsekin kokenut sitä enemmän kuin tarpeeksi.
Miesliikkeelle ei ole tilausta, koska uhrin asema on kielletty miehiltä.
Miksi miesliikkeellä pitäisi olla tilaus? Eikö tasa-arvo kuulu miehille tilauksesta riippumatta?
13 kommenttia:
Toi on sellasta diskurssin hakemista. Nykyään, kun siis nuorempi porukka tietää aika yleisesti miesten asemasta, ei voi tai kannata olla moilasmaisen pilkallinen, aggressiivinen yms. Nyt yritetään löytää uusia tapoja dissata miehiä ja miesasiaihmisten pyrkimyksiä. Onnistuisko vaikka niin, että väitetään, että miehetkään ei halua miehille parempaa elämää, kun se elämä on valmiiksi niin pirun hyvä ja parempi kuin naisilla?
Onhan toi vastemielistä katsoa. Mutta on onneksi toi ... mikä sen porno"tähden" nimi nyt on ... tulee katoamaan julkisuudesta kohta puolin. Ei kai tolla osaamisella ja olemuksella pärjää edes feministinä.
Miesliikkeen heikkous on se, että se yrittää muuttaa yhteiskunnan miehiä suosivaksi. Koska nainen on biologisesti arvokkaampi sukupuoli, jonka suosiota miehet hakevat, valta yhteiskunnassa kääntyy väistämättä aina naisia suosivaksi. Reippaasti yksinkertaistaen miehet eivät halua elättää toisia miehiä koska nämä ovat heille kilpailijoita. Naisten elättäminen on kuin karjanpitoa, mitä suurempi pääluku, sitä parempi.
Miesten etu olisi, ettei yhteiskuntaa olisi. Tällaista negatiivista tavoitetta ei voi oikein kääntää yhteiskunnallisen eturyhmäneuvottelun diskurssiin. Samalla tavalla kuin ei löydy poliitikkoja, jotka haluaisivat vähentää omaa valtaansa.
Miesten kapina on olemassa ja tulee vielä voimakkaammin, mutta varmasti jollain epäsuoralla ja epävirallisella tavalla. Olet itsekin luetellut joitain esimerkkejä. Siihen on kaksi syytä. Ensinnäkin tosiaan yhteiskunta ei voi millään muuttua miehiä suosivaksi, mutta toisaalta miesten kapina on asia, jota yhteiskunta pelkää ja yrittää aggressiivisesti kieltää ja juuria kaiken siihen viittaavan. Kapinan pitää siis tulla jotenkin vaivihkaa.
Näistä yhteiskunnallisista pohdinnoista on kuitenkin se etu, että ne ilmentävät sitä, miten olemattoman vähän miehet saavat hyötyä hyvinvointiyhteiskunnasta. Taju sen tarpeettomuudesta rohkaisee miehiä toimimaan sen romauttamiseksi. Miehen rooli hyvinvointiyhteiskunnassa on olla maksaja tai lojua katuojassa kaikkien haukkumana.
Itse miehenä en ole ollenkaan huolestunut. Olen varma, että vastaisku tulee. Tai oikeammin, että se on jo käynnissä, muttei pidä melua itsestään.
”Auttakaa, auttakaa!” – Yrittikö Pariisissa itsensä räjäyttänyt naisterroristi johdattaa poliisit ansaan? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
Tänään on miestenpäivä – 3 asiaa, jotka pitää korjata miesten hyväksi
Tänään 19. marraskuuta on kansainvälinen miestenpäivä. Se on päivä, jonka olemassaolosta voimme kiittää tutkijaa nimeltä Jerome Teelucksingh saarivaltio Trinidad & Tobagosta.
Teelucksingh päätti vuonna 1999, että 19. marraskuuta olisi syytä omistaa maailman miehille.
Karibianmeren saarivaltio on aika kaukana suomalaisista miehistä, joten kysyimme Åbo Akademin tutkijalta Anders Ahlbäckiltä, miksi Suomessa pitäisi viettää miestenpäivää. Ahlbäck opettaa yliopistossa sukupuolen historiaa ja miestutkimusta.
Ville Halonen ymmärsi olevansa yksinäinen ja vapautui siitä – tässä hänen työkalunsa selviytymiseen
Viime lauantaina Ville Halonen, 35, kirjoitti Facebookiin pitkän päivityksen:
”Mä teen nyt ehkä pelottavimman jutun, jota mä oon ikinä tehnyt.””Mä oon hirveän yksinäinen. En tarkoita ’eksistentiaalisesti yksin’ tai ’tunne oloani yksinäiseksi’ tai ’sielutoveri puuttuu’. Vaan ihan oikeasti yksin.”
7,5 vuotta sitten Halonen oli muuttanut Tampereelle, mennyt töihin ja saanut kaksi lasta. Opiskelujen aikaiset kaverit olivat jääneet Helsinkiin, muuten kaikki oli paperilla hyvin.
Silti Halonen ei ollut Tampereella saanut yhtään uutta läheistä ystävää.
Ei yhtään ystävää kahdeksassa vuodessa.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden tilastojen mukaan Suomessa on yli 400 000 yksinäistä.
Kun viranomainen määrittelee yksinäisyyden, se tarkoittaa ”ahdistavaa ja epämiellyttävää kokemusta, joka liittyy ihmisen sosiaalisissa suhteissa kokemiin määrällisiin tai laadullisiin puutteisiin”.
Oikeasti se tarkoittaa, että ei esimerkiksi ole ketään, jolta saisi tukea tai jonka kanssa puhua itselle tärkeistä asioista.
Tai on kavereita tai tuttuja, mutta heidän seurassaan tuntuu, ettei uskalla tai muuten pysty olemaan oma itsensä.
Silloin joutuu helposti kierteeseen, jossa ihminen kääntyy yhä enemmän sisäänpäin ja tuntee itsensä yhä enemmän eristyneeksi muista.
THL:n tilastojen mukaan yksinäisyyttä on etenkin 20–29-vuotiaiden ja yli 70-vuotiaiden ikäryhmissä. Yksinäisyys uhkaa siis silloin, kun aloitetaan opiskelut tai lopetetaan ne ja aloitetaan työt tai kun jäädään eläkkeelle.
Nyt-liitteen panostus kansainvälisen miestenpäivän juhlistamiseen, johon muuten yksikään ns. tasa-arvoviranomaisistamme ei millän muotoa osallistu (kertoo aika paljon), on tunnetun profeministin Anders Ahlbäckin laatima kolmen kohdan lista miesten asioista, jotka pitäisi hänen mukaansa panna kuntoon.
Juttuhan menee puihin heti kättelyssä, kun feministejä myötäilevä Ahlbäck lähtee höpisemään niitä tavanomaisia palkkatasa-arvosta ja hoivavastuusta, unohtaa vieraannuttamisen, väittää, ettei lainsäädännössä olisi muuta tasa-arvo-ongelmaa kuin asevelvollisuus, pistää kaiken kulttuurin ja kasvatuksen piikkiin jne. Lopuksi tietysti perinteiset lässytykset yhteistyökykyisyydestä ja satuilut siitä, kuinka feministisessä tasa-arvopolitiikassa olisi mainiosti huomioitu syrjityt ja syrjäytyneet miehet ja isät. Mitään kritiikkiä nykymenoa kohtaan ei saisi esittää, toteaa Anders.
Vastenmielistä paskaa. Ei ihme, että Hesarin levikki on syöksykierteessä. Hyviä yt-neuvotteluja Sanoman lasikuutioon!
35-vuotiaan miehen ja 14-vuotiaan tytön rakkaustarina ihmetyttää suomalaisohjelmassa – äiti vei tytön treffeille - Viihde - Ilta-Sanomat
Kohu nousi: Enbuske kutsui burkaa "hemmetin mustaksi kaavuksi" – katso videolta jälkipyykki
Tuomas Enbusken ja Lenita Airiston keskustelu musliminaisten burkan käytöstä kirvoitti kiivaan keskustelun Enbuske360 -ohjelmassa.
Nuoret Muslimit ry nosti Facebookissa esille viime viikon torstain Enbuske360 -lähetyksen ja yhdistys kertoi loukkaantuneensa Enbusken sekä vieraana olleen Lenita Airiston tavasta puhua musliminaisten pukeutumista.
Enbuske oli ohjelmassa kutsunut muun muassa burkaa "hemmetin mustaksi kaavuksi".
– En pidä burkasta, mielestäni sivistyneessä yhteiskunnassa kasvojen pitäisi olla esillä. Haluan tietää, kenen kanssa keskustelen, Enbuske perusteli mielipidettään.
Muslimiaktivisti ja tulkki Maryam Askar pitää lausuntoa vastenmielisenä ja nostaa esille, että myös länsimaalaiset naiset ovat kääntyneet muslimiksi ja käyttävät burkaa sekä huivia.
– Nainen saa pukeutua miten itse haluaa. Miksi kukaan ei kritisoi sitä, että länsimaisissa mainoksissa naiset ovat puolialasti, Askar sanoo.
Airisto on tyytyväinen, että puheenaiheen myötä maahanmuuttokeskusteluun nousee nyt naiset keskiöön.
– Ollaan Tuomaksen kanssa saatu hässäkkä aikaan. Olen loukkaantunut, että maahanmuuttokeskustelussa on ohitettu naiset ja heidän kotouttamisensa. Nyt ollaan saatu huomio, toivon että keskustelu jatkuu, Airisto pohtii.
Katso videolta millainen keskustelu aiheesta käytiin.
Miestenpäiväksi 19.11.
Akateeminen mies on suuressa vaarassa menettää miehisyytensä. Mies alkaa käyttäytyä naismaisesti, pukeutumisesta ja ulkonäöstä tulee ääritärkeitä asioita, verbaalinokkeluus ja sen harjoittaminen tuo tilaa ja tilanteita tviitein ja selfiein. Mies ryhtyy valittamaan - olosuhteita, säätä ja hiusgeelin paksuutta.
Uros on lajityypillisesti turvaava ja naaras hoivaava. Uros rakentaa pesän ja naaras täyttää sen, mutta moni mies on jo luopunut pesänrakentamisestakin. Nainen ottaa ohjat ja ostaa asunnon, tilaa remonttireiskat, muuttomiehet ja vielä vähemmistödisainerin. Nahan alla asuva uros herää ja mies yrittää vielä osoittaa olevansa Mies ja ostaa akkuporakoneen, vain huomatakseen, että porattavaa ei enää ole.
Tarvitaanko siis miestenpäivää? Muutamilla yksinkertaisilla lauseilla mies voi testata asian vaikkapa työpaikallaan - Lausu ääneen seuraavat väittämät ja katso mitä tapahtuu: Äänestän aina periaatteessa miestä. Mies tekee enemmän töitä. Olen sovinisti. Vaadin mieskiintiöitä kotiin ja kouluun. Naiset voivat helposti ilmaista edellä mainitut lauseet: Äänestän periaatteessa aina naista. Nainen tekee enemmän töitä. Olen feministi. Vaadin naiskiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksiin.
Lapset kasvavat tätilöissä - päivähoidossa ja koulussa. Monet kotonakin, onhan pitkään ollut vallalla käsitys, että miestä ei tarvita. Mistä tosimiehet sitten syntyvät ja keitä tai millaisia he ovat, jos vain nainen on oikea ihminen. Onko yhteiskunnassamme tilaa vain naisille ja feminiinisille miehille?
Kuka uskaltaa julistaa miesten olevan luonnostaan parempia johtajia, johdonmukaisempia ajattelijoita tai parempia kokonaisuuksia hallitsemaan. Saahan naisistakin sanoa, että ovat luonnostaan empaattisempia, hoivaavampia ja tunneälykkäämpiä.
Naistenpäivänä työhuoneen kahvipöydällä on suklaarasia. Miestenpäivää ei vietetä. Naiset odottavat nykymieheltä paljon ja vielä enemmän. Tosimiehillä on täysi työ pitää maailmaa raiteillaan. Naistutkimusta voi opiskella yliopistossa, miestutkimusta ei. Opinnot täytyy siis suorittaa käytännön elämässä.
Hyvää miestenpäivää!
Tänään (19.11.) vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Hyvää miesten päivää siis kaikki miehet! Päivää on vietetty vuodesta 1999 asti, ja se onneksi säilynyt myös näihin päiviin, sillä miesten tasa-arvossa ja oikeuksissa on tekemistä. Miesten ongelmista puhutaan valitettavan vähän julkisessa keskustelussa, ja haluan tällä kirjoituksella tuoda muutamia ongelmia esiin.
Lähdetään liikkeelle vaikka Suomen isyyslaista. Isyyslakia päivitettiin 2015, mutta käytännössä vieläkään isä ei ole tasavertainen huoltaja suhteessa äitiin. Lain mukaan äiti voi edelleen esimerkiksi evätä miehen oikeuden isyystunnustukseen, jonka seurauksena isä ei voi olla isä lapselleen. Tämä epäkohta on surullinen ja häpeällinen.
Huoltajuuskiistat päätyvät aina lähes miehen tappioksi. Valtaosa huoltajuuskiistoista siis päättyy äidin hyväksi. Käsittääkseni peniksen omaaminen ei tee kenestäkään huonompaa vanhempaa, mutta saatan toki olla väärässä.
Miehet myös elävät naisia lyhyempään. Lisäksi riski joutua väkivallan uhriksi on huomattavasti korkeampi miehillä kuin naisilla. Toki meillä miehillä on myös tarve "kukkoilla" enemmän kuin naisilla, mutta silti miehet joutuvat väkivallan uhriksi useammin kuin naiset.
Miehet myös syrjäytyävät naisia useammin. Erityisesti nuoret miehet ovat vaarassa, sillä jopa kaksi kolmasosaa syrjätyneistä 15-29-vuotiaista on miehiä. Karuja lukuja, jotka heijastuvat yhteiskuntaan erilaisia ongelmina. Näitä ovat mm. päihderiippuvuus, syrjäytyminen ja vankilatuomiot. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle.
Valtaosa miehistä ei onneksi kuole väkivaltaisesti, menetä lapsiaan tai joudu päihderiippuvaiseksi. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö myös näiden miesten asiaa tule pitää esillä. Onhan tänään sentään miestenpäivä - antaa miesten siis puhua.
Kunnioittavasti,
Samuli Voutila
Seinäjoen teinisurma: Oikeuspsykiatrin mukaan tekotapa viittaa häikäilemättömyyteen ja tunnekylmyyteen - Kotimaa - Ilta-Sanomat
...
– Tekotapa kertoo hyvin pitkälle menevästä häikäilemättömyydestä, julmuudesta ja tunnekylmyydestä, Psykiatrisen vankisairaalan Vantaan yksikön ylilääkäri Alo Jüriloo kommentoi.
...
15-vuotias tyttö kiistää murhan, mutta myöntää henkirikoksen. Asianajajansa mukaan tyttö katuu tekoa.
– Teko vaikuttaa hyvin huolellisesti suunnitellulta. Tekotapaa on vaihdettu. On siirrytty feminiinisestä tekotavasta, myrkyttämisestä, maskuliiniseen, puukottamiseen. On todella huono merkki, että se uhrin kärsimys, mitä teon aikana on nähty, ei ole herättänyt tekijää ja saanut tekoa loppumaan, Jüriloo sanoo.
...
Lehmitytöstä terroristiksi – tällainen oli itsensä Pariisissa keskiviikkona räjäyttänyt naisterroristi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
Koiranpentukin kuoli oudosti kansikuvan mukaan:
Anton Ali-Sisto: Johanna Tukiainen pahoinpiteli kihlattunsa sairaalakuntoon perjantaina | MV!!??
Lähetä kommentti