tiistaina, toukokuuta 02, 2017

Tasa-arvonpäivän palkitsemistilaisuus 19.3.2017

Tasa-arvonpäivän palkitsemistilaisuus 19.3.2017 - palkittavat Henry Laasanen ja Kati Federley

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Kun sä oot landelta..." – kolme sinkkua murtaa myyttejä maaseudun poikamiehistä
Mielikuvat maaseudun sinkkumiehistä ärsyttävät ja huvittavatkin tapaamiamme miehiä. He puhuvat avoimesti rakkauden etsimisestä ja stereotypioista.


Peräkamarin poika ja hiljainen jurottaja, joka ei kerro tunteistaan eikä kuulumisistaan. Sellaisiako ovat vapaat miehet maaseudulla ja pikkukaupungeissa?

Mielikuva maaseudulla asuvasta poikamiehestä ärsyttää 28-vuotiasta iisalmelaista Tomi Vesteristä. Toinen asia on lehmät. Tuntemattomat ihmiset kysyvät Vesteriseltä, montako lehmää hänellä on.

– Kun sä oot landelta, eikö sulla pidä olla navettakin, tivaisee Vesterinen kuvaillessaan ihmisten ennakkokäsityksiä maaseudun sinkkumiehistä.

Viimeksi näin tapahtui, kun hän lomaili veljensä luona Helsingissä. Seuraan liittynyt henkilö oli udellut navetasta ja lehmien lukumäärästä.

– Se hämmästytti ja kummastutti. Naurattikin vähän, heltyy Vesterinen pienen puuskahduksen jälkeen.

Tilastollisesti maaseudulla asuu enemmän yksineläviä miehiä kuin naisia, mutta tilastotieto ei kerro ihmisten persoonasta tai elämäntyylistä. Psykoterapeutti Mika Lehtonen Väestöliiton terapiapalveluista arvioi, että yksinkertainen mielikuva maaseudun peräkamarin pojista on syntynyt tietämättömyydestä.

– He, jotka kauempaa katselevat, määrittelevät sellaista, mitä eivät oikeasti tiedä, tiivistää Lehtonen.

"Vauhtivuodet ovat ohi"

Psykoterapeutti Lehtonen tähdentää, että parisuhde ei määrittele ihmistä. Yksin eläminen on hyvä vaihtoehto, jos niin itse kokee.

– Elämä voi olla miellyttävää ja mielenkiintoista ilman kumppaniakin, hän sanoo.

Iisalmelainen Pasi Raatikainen on pitänyt itsensä kiireisenä hiihtämällä ja pelaamalla jääkiekkoa. Nyt 39-vuotiaana hän ei halua lähteä suhteeseen hetken mielijohteesta. Vauhtivuodet, kuten Raatikainen itse kuvailee, ovat ohi.

Raatikaiselle rakkaita asioita ovat sisarusten lapset. Leikkiessä, piirtäessä ja pelaillessa vierähtää nopeasti tunteja. Tärkeiden ihmisten valokuvat löytyvät kaikki sinkkumiehen jääkaapin ovesta.

Työkseen hän kiertää lähihoitajana vanhusten luona tuvasta tupaan Sonkajärven alueella 30 kilometrin päässä Iisalmesta. Kuormittavan työn jälkeen ei ole innostusta lähteä baariin notkumaan kaljatuoppi kädessä.

– Sitä ei lähde suin päin soittelemaan, että kun ensimmäinen nätti likka iskee silmää, niin voi juku-pliut, kun minulta katos polovet alta, veistelee savolainen sinkkumies.

Jurottavaa poikamiestä Raatikaisesta ei saa millään. Juttua tulee niin, että kysymystä ei kerkeä sanoa väliin. Supliikkina miehenä hän kyselee rempseästi kaupan kanssahenkilökunnan kuulumiset ja morjestaa joka toista vastaantulijaa ostosreissulla.

Anonyymi kirjoitti...

Feministit ujuttivat omat sukupuolikäsityksensä Harvardin yliopiston julkaisemaan esitteeseen
Psykiatrit: Sukupuolen näkeminen sosiaalisena konstruktiona on syntynyt feministisen liikkeen vaikutuksesta


Harvardin yliopiston BGLTQ- yhteisö on julkaissut kampuksen uudistusoppaan ja siinä opiskelijoita kehotetaan taistelemaan transfobiaa vastaan ja saamaan faktoja sukupuolen moninaisuudesta, kertoo Christian News.

Oppaassa julistetaan, että ”on enemmän kuin kaksi sukupuolta” ja ”sukupuoli on jatkuvasti muuttuva”. Lisäksi sukupuoli-identiteetin voi todeta ja ilmaista monella tavalla. Monille cis- ja transsukupuolinen ilmaisu, identiteetti ja sukupuolensa ymmärtäminen voi muuttua päivästä toiseen”, pamfletissa väitetään.

Monet tekijät vaikuttavat biologiseen sukupuoleen, kuten sisäiset ja ulkoiset sukupuolielimet, hormonit ja kromosomit, esitteessä luetellaan.

Sukupuoli voidaan kuitenkin aistia ja ilmaista eri tavoin, aina pukeutumisen ja ehostamisen eri tavoista erilaisiin puhetyyleihin ja maneereihin.

Kampus tiedotti useiden opiskelijoiden ilmaisseen huolensa, että koulun varoja käytettiin tällaisen materiaalin tulostamiseen, mutta eivät uskaltaneet julkisesti kommentoida asiaa mahdollisten kielteisten vaikutusten takia.

Lehtinen on saanut muutamia muitakin raapimaan päätään. Yksi heistä on Heat Streetin toimittaja Ian Miles Cheong, joka letkautti, että ”poika tänään, tyttö huomenna ja sadepäivinä biseksuaali".

Kaikki muutkaan eivät suinkaan ole sitä mieltä, että sukupuoli-identiteettinsä kanssa kamppailevia tulisi kannustaa elämään vastakkaisena sukupuolena tai identifioitumaan sekoitukseksi molemmista.

Viime elokuussa Johns Hopkins -yliopiston psykiatrit, tohtori Lawrence Mayer ja tohtori Paul McHugh kirjoittivat kiistellyn selvityksen seksuaalisuudesta ja sukupuolesta: biologisia, psykologisia ja yhteiskuntatieteellisiä tutkimustuloksia ja löytöjä, jonka julkaisi The New Atlantis.

Lääkärien mielestä syntymisestä "väärään ruumiiseen" ei ole olemassa todisteita tai että kaikki lapset, jotka ilmentävät epätyypillistä sukupuolen ilmaisua ja tunteita tai käyttäytymistä pitäisi yllyttää transsukupuoliseksi. Pikemminkin he toteavat, että kysymyksessä on "filosofia", jossa sukupuoli on ”sosiaalinen konstruktio” ja se on syntynyt ja kasvanut feministisen liikkeen vaikutuksesta.

”Tämä ajatus on ollut tärkeä osa feministiliikkeen uudistamiseksi ja perinteisten sukupuoliroolien kumoamiseksi”, Mayer ja McHugh kirjoittivat osoittaen väitteidensä tueksi useita feministisiä kirjallisia tuotoksia.

Heidän mukaansa vaikka epätyypillistä käyttäytymistä esiintyykin esimerkiksi silloin, kun tytöt käyttäytyvät kuin poikatytöt tai pojat leikkivät tyttöjen leluilla, ei se muuta henkilön todellista sukupuolta.

”Perustana oleva miehuus ja naisellisuus on ero sukupuolten lisääntymisrooleissa. Nisäkkäillä kuten ihmisillä, naiset kantavat jälkeläiset ja miehet tekevät raskaaksi naiset siittämällä. Tämä käsitteellinen perusta sukupuolirooleille on kaksinainen ja vakaa. Lisääntymisjärjestelmän perusteella se antaa meille mahdollisuuden erottaa miehet naisista, vaikka nämä henkilöt käyttäytyisivät kuinka epätyypillisesti miehinä tai naisina.”

Anonyymi kirjoitti...

Suomalainen vihapuhe tunnetaan jo maailmallakin – myös naisiin kohdistuva väkivalta esillä

Vihapuhe sekä suullisena että netissä, rasismi sekä naisiin kohdistuva väkivalta ovat Suomen näkyvimpiä ihmisoikeusongelmia, arvioivat muiden YK-maiden edustajat. Myös turvapaikanhakijoiden asemassa on huomauttamista.

Suomen ihmisoikeustilannetta ruodittiin Genevessä keskiviikkona. YK:n ihmisoikeusneuvoston yhteydessä pidettyyn arviointitilaisuuteen osallistui 83 YK:n jäsenmaata.

– Suomen toimet rasismia vastaan eivät ole olleet riittäviä. Suosittelemme, että Suomi toimii järjestelmällisesti ja pitkäjänteisesti rasismia vastaan, sanoi Etelä-Afrikan edustaja.

Keskiviikkoinen arviointitilaisuus oli vertaistarkastelu, jossa muut YK:n jäsenvaltiot esittävät tarkasteltavalle valtiolle kysymyksiä ja suosituksia maan ihmisoikeustilanteesta. Edellisen kerran Suomi oli tällaisessa arvioinnissa vuonna 2012.

Kilpajuoksu pohjalle?
Ihmisoikeuskeskuksen johtaja Sirpa Rautio ei ollut kovin yllättynyt siitä, mitä ihmisoikeusongelmia arviointitilaisuudessa nousi esiin.

– Turvapaikkakysymyksissä Suomi on mennyt alaspäin. Eteenpäin taas on menty siinä, miten ihmisoikeudet ovat esillä kasvatuksessa ja koulutuksessa, arvioi Rautio.

Rautio osallistui ulkoministeriön järjestämään tilaisuuteen, jossa keskustelua Genevessä seurattiin suorana lähetyksenä. Mukana oli useiden järjestöjen edustajia ja Suomessa työskenteleviä diplomaatteja.

Amnestyn edustaja Pia Puu Oksanen arvosteli etenkin sitä, miten Suomen linja turvapaikanhakijoita kohtaan on tiukentunut.

– Olemme kilpajuoksussa pohjalle, jos lakeja muutettaessa kiinnitetään huomiota vain kansainvälisten sopimusten minimivaatimuksiin, sanoi Oksanen.

Suomea myös kiiteltiin
Useissa puheenvuoroissa myös kiiteltiin Suomea pitkäaikaisesta työstä ihmisoikeuksien puolesta.

– Suomi on hyvin toteuttanut aiempia suosituksia, arvioi muiden muassa Viron edustaja.

Sekä Yhdysvaltain että Venäjän edustajat kiinnittivät huomiota ihmiskauppaan ja patistivat Suomea toimimaan sitä vastaan.

Saamelaisten oikeudet nosti esiin muun muassa Norja. Arvosteluun on aihetta, katsoo saamelaisaktivisti Pekka Aikio.

– Suomi vaikuttaa pyrkivän siihen, että saamelaisia ei enää pidetä alkuperäiskansana vaan pelkästään kielellisenä vähemmistönä, arvioi Aikio.

Aikataulu kokouksessa oli tiukka: kunkin maan edustaja sai käyttää enintään puolitoista minuuttia. Siihen mahtui useimmiten pari kolme suositusta siitä, mihin ihmisoikeusasioihin Suomen tulisi kiinnittää huomiota.

Arviointitilaisuudessa Suomen valtuuskuntaa johti sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.). Hän esitteli Suomen raportin siitä, mitä ihmisoikeuksien edistämiseksi on viime vuosina tehty.

Anonyymi kirjoitti...

Brittiprofessori Suomessa: Valemedia on parasta, mitä journalismille on tapahtunut vuosiin
Valemedia on kirittänyt perinteisen median parempaan iskuun, väittää London School of Economicsin professori Charlie Beckett.


– Valemedia on parasta, mitä journalismille on tapahtunut vuosiin, sanoo professori Charlie Beckett.

Suorasukainen väite, mutta arvostetulta puhujalta. Beckett on tunnettu mediatutkija ja maineikkaan London School of Economicsin professori, joka vieraili Helsingissä keskiviikkona Ylen journalismiseminaarin puhujana.

Suomen tunnetuin valemedia on MV-lehti. Valemedialla tarkoitetaan sivustoja, jotka tuottavat journalisminkaltaista materiaalia mutteivät oikaise virheitään, eivät sitoudu journalistin ohjeisiin ja ovat jopa räikeän rasistisia.

Miksi valemediasta on hyötyä? Beckett perustelee väitteensä neljällä tavalla.

1. Alas norsunluutorneista

– Ensin täytyy muistaa, että valemedia vääristelee tietoa ja hämmentää ihmisiä. En tarkoita hetkeäkään aliarvioida ongelmia, joita siitä aiheutuu, Beckett varoittaa.

Mutta valemedian ilmaantuminen kilpailemaan ihmisten ajasta on puristanut perinteisesta mediasta irti uusia kierroksia, hän jatkaa. Laatumedian on pakko laskeutua norsunluutorneistaan ja city-kuplistaan, kääriä hihat ja tehdä juttuja toisten toimittajien sijaan enemmän yleisölle.

– Toimittajien täytyy lähteä ulos toimistoistaan, olla enemmän siellä missä ihmisetkin ovat ja ottaa selvää heidän todellisuudestaan. Mielipiteet eivät välttämättä aina ole kauneinta kuultavaa, mutta toimittajat joutuvat oppimaan, että heidän kuunneltava ihmisiä enemmän.

2. Journalismi paranee

Beckettin mukaan kaikki voittavat. Ihmisiä kuunnellaan ja journalismi paranee. Kehitys näkyy hänen mukaansa selvästi niin Britanniassa, Yhdysvalloissa kuin Suomessakin.

– Mikä tärkeintä, toimittajien pitää ajatella paljon enemmän sitä mitä he tekevät, ovatko he oikeasti luotettavia ja läpinäkyviä, tarjoavatko he yleisölle perusteltua tietoa ja mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin.

Beckettin mukaan journalismissa on ollut havaittavissa arroganssia yleisöä kohtaan. Digimurroksen myötä arroganssiin ei ole talousmielessäkään enää varaa.

– Sen sijaan että ollaan kuin pappiskunta joka jotenkin salaperäisesti loihtii journalismia, pitää antautua keskustelulle, avata työprosessi ja lähteet. Kyse on sekä asenteesta että toimintatavoista, siitä että lähteet todella ovat näkyvissä ja kaikilla jutun osapuolilla varmasti ääni.

3. Roskan ja laadun ero tulee näkyviin

Valemedia tuo journalismin perusperiaatteet jälleen esiin, Beckett uskoo.

– Keskustelu valeuutisista ja oikeista uutisista muistuttaa ihmisiä siitä, että ammattitoimittajilla on kuitenkin julkilausutut arvot ja selkeä vastuu väitteistään.

Kirjava valemedia ei häviä mihinkään, hän uskoo. Materiaalin tuottaminen nettiin on helppoa – lähinnä kyse on siitä miten ja kuka sitä seuloo vai seulooko kukaan. Yle kertoi keskiviikkona, että Facebook aikoo palkata 3 000 ihmistä seulomaan rikollista videoaineistoa uutisvirrastaan.

– Facebookin kaltaisten verkostojen, jotka ovat monelle uutisväline, täytyy alkaa huomattavasti paremmin seuloa roskaa sivuiltaan. Heidän täytyy osaltaan osoittaa ihmisille, mikä on luotettavaa tietoa.

Esimerkiksi laatumedian puolustuksen heräämisestä kelpaa yhdysvaltalaisen New York Times -lehden alkuvuoden nousukiito. Presidentti Donald Trumpin haukkuma lehti on saanut alkuvuonna ennätykselliset yli 300 000 uutta digitilaajaa – vastaavan päätoimittajan Dean Baquetin mukaan ryöppy uusia tilaajia tulee joka kerta, kun Trump twiittaa jotain valheellisina pitämistään perinteisistä tiedotusvälineistä.

4. Yleisölle lisää temppuja ja tunteita

Medialta kaivataan tunnetta. Sensaatiouutiset myyvät, sillä ne herättävät tunteita ja saavat aikaan reaktioita. Perinteisen median pitäisi pystyä samaan. Tärkeää asiaa koskevan uutisen pitäisi koukuttaa kuin kissavideon konsanaan.

– Tämä on haaste perinteiselle medialle. Sen pitää kyetä muodostamaan parempi tunneside yleisöönsä.

Anonyymi kirjoitti...

Seiska: Sisäpiiri-salaseurassa rajua pilkkaa ja seksiaktien arvostelua – ryhmässä mukana Cheek ja Elastinen

Seiska-lehti kertoo Facebook-ryhmästä, jossa julkisuudesta tutut miehet käyttävät törkeää kieltä ja arvioivat seksiaktejaan.

Seiska-lehden mukaan suuri joukko julkkismiehiä kuului Sisäpiiri 2.0 -Facebook-ryhmään, jossa muiden keskustelujen ohella muun muassa annettiin pisteitä omista seksiakteista sekä vitsailtiin ulkomaalaisista ja vammaisista.

Lehti oli tavoittanut haastateltavaksi muun muassa rap-tähdet Elastisen ja Cheekin, Arman Alizadin sekä Miss Suomi Shirly Karvisen ex-poikaystävän Lauri Taatsin, joka muistetaan esimerkiksi Maria!-ohjelmasta.

– Myönnän, että huumorintajuni on todella härski ja roisi. Koen olevani vastuussa tästä, koska olen vienyt näitä keskusteluja astetta härskimpään suuntaan, Taats sanoo haastattelussa.

Suomen suurimmat rap-tähdet, Profeetat-yhtyeenkin muodostavat Cheek, eli Jare Tiihonen ja Elastinen, eli Kimmo Laiho myönsivät molemmat kuuluneensa Sisäpiiriin. Cheek tunnustaa antaneensa ryhmässä seksiaktilleen arvosanan.

– Myönnän, että olen näin tehnyt. Tämä kyseinen arvosana 7,2/5 on meidän porukan vanha, elämään jäänyt läppä, joka tarkoittaa jotakuinkin "helvetin jees", Cheek sanoo ja pahoittelee, mikäli on mahdollisesti loukkannut jotain käytöksellään.

Elastinen ei uutisen mukaan ole ollut ryhmässä aktiivinen kirjoittelija, mutta hän on ollut poliisin juttusilla asiasta noin vuosi sitten.

– Koneeni ja puhelimeni on poliisin pyynnöstä annettu tutkittavaksi tätä ryhmää koskevien perättömien huhujen vuoksi, Elastinen toteaa haastattelussa.

– Ketään ei sen jälkeen epäilty tai syytetty mistään, hän korostaa.

Jo mainittujen tähtien lisäksi ryhmään kuuluivat Seiskan mukaan myös Uniikki eli Dan Tolppanen, mallina työskennellyt luova johtaja Joonas Wörlin, julkkisportsari ja kirjailija-toimittaja Teemu ”Pastori” Potapoff, radiojuontaja Jussi Ridanpää, viihdetoimittaja Olli Martela, Dj Slim Kim eli Kim Troy, pokeriammattilainen Jens Kyllönen sekä rap-artistit Spekti ja Brädi.

Anonyymi kirjoitti...

Kun muut etsivät keulaan nuoria ja naisia, perussuomalaiset ui vastavirtaan ja valitsee Toimi Kankaanniemen
Kankaanniemeä, 67, ei voi parhaalla tahdollakaan pitää minkäänlaisena nuorena voimana tai nousevana kykynä, kirjoittaa HS:n talouden ja politiikan toimituksen esimies Piia Elonen.


USEIN perus­suomalaisia pidetään popu­listeina. Se tarkoittaa helpoim­pien ratkaisujen kautta menemistä. Mutta halutessaan puolue osaa myös vetää näyttävästi vastavirtaan.

Tästä kertoo puolueen ryhmänjohtajavalinta torstaina. Tuoreena yllätysvalintana puolue otti kansanedustajiensa johtoon Toimi Kankaanniemen.

USEIN puolueet haluavat nostaa näkyville paikoille nousevia kykyjä, uutta nuorta voimaa tai vaikkapa naisia. Puoluetta halutaan profiloida sen ulospäin näkyvien kasvojen kautta. Näitä mietitään, kun valitaan ministereitä, varapuheenjohtajia tai eduskuntaryhmän vetäjiä.

Kun esimerkiksi vihreiden puheenjohtaja on mies (Ville Niinistö), eduskuntaryhmän johtoon nostetaan mielellään nainen (Krista Mikkonen tai Outi Alanko-Kahiluoto). Kokoomuksen aiempi puheenjohtaja Alexander Stubb piti mielellään esillä, että puolueen näkyvillä paikoilla ovat vaikkapa Sanni Grahn-Laasonen ja puoluesihteerinä Minna Arve – ettei puolue näyttäydy liian miehisenä.

Toki vaikkapa keskustalla ja Sdp:llä sekä puheenjohtaja että eduskuntaryhmän puheenjohtaja ovat miehiä, mutta sentään ryhmyrit Antti Lindtman ja Antti Kaikkonen edustavat nuoruutta ainakin politiikan ikäskaalassa.

TOINEN valintakriteeri on meritoituminen puolueen uskollisena soturina. Siksi Sdp nosti pätkäministeriksi monen kauden kansanedustajan Jukka Gustafssonin. Samaa voidaan nähdä Mika Lintilän (kesk) valinnassa ministeriksi.

Perussuomalaisissa tällaiset lainalaisuudet eivät näytä pätevän.

Julkisuudessa Timo Soini ja myös puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ovat valitelleet puolueen miehistä profiilia. Kuitenkaan näkyvälle ryhmänjohtajan paikalle ei valittu esimerkiksi Leena Merta.

Kankaanniemeä, 67, ei voi parhaalla tahdollakaan pitää minkäänlaisena nuorena voimana tai nousevana kykynä. Eikä nuoruus tietenkään mikään itseisarvo olekaan. Etenkin ryhmyrin homma eli kansanedustajien pitäminen ruodussa ja hallituspolitiikan takana vaatii kokemusta, tiettyä rauhaa ja arvovaltaa. Tehtävä ei ole mikään työharjoittelupaikka.

VAIKKA Kankaanniemellä on kokemusta niin puolueen johtamisesta kuin ministeritöistäkin, ei voida myöskään ajatella, että hänet palkittiin pitkästä työstä puolueen eteen.

Pitkän työn puolueen eteen Kankaanniemi nimittäin teki kristillisdemokraateissa. Perussuomalaisissa hän on vasta ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Esimerkiksi näkyvällä ja arvostetulla paikalla oleva talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen sai jäädä sivuun.

Toki Kankaanniemi sai perussuomalaisissa roolia jo kevään 2015 hallitusneuvotteluissa. Hän joutui kuitenkin vetäytymään niistä, kun tuli ilmi, että hän oli lähettänyt puolueen toiminnassa mukana olleille naisille seksiviestejä Facebookissa. Ennen kiusallista kohua hänen kohdallaan spekuloitiin jopa ministerimahdollisuuksilla.

Silloin Kankaanniemi joutui sivuun, mutta nyt on uuden nousun aika. Kankaanniemi pääsee uudessa puolueessa jälleen näkyvälle ja arvostetulle paikalle. Hän on se, jolle toimittajat jatkossa soittavat, kun perussuomalaisten kanta tarvitaan johonkin asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

KOTIMAA
Kansanedustajan teoria: Joka keskusteluohjelmassa täytyy olla kiintiö-Li-Andersson


Tarvittaessa otetaan käyttöön vaihtoehtoja

Kansanedustaja Simon Elo (ps.) esitteli Facebookissa huomioitaan television katselusta illalla.

– Keskusteluohjelmassa kuin keskusteluohjelmassa täytyy olla kiintiö-Li-Andersson, Simon Elo kirjoitti.

– Jos Anderssonia ei ole saatavilla, niin ruotsalaista maahanmuuttopolitiikkaa ihannoiva vihreä käy myös.

– Jos vihreää ei ole saatavilla, niin EU-mielinen kaupunkilaisdemari käy myös.

– Jos kaupunkilaisdemaria ei ole saatavilla, niin marginaalissa elävä vasemmistotaiteilija käy myös.

– Jos vasemmistotaiteilijaakaan ei ole saatavilla niin ohjelmaan valitussa aiheessa on jotain vialla.

Ja kuka tahansa näistä saadaankin keskusteluohjelmaan, tasapainotetaan kattausta Simon Elon mukaan perussuomalaisella.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi Elon teoriaa hänen Facebook-seinällään.

– Olin vieraana viime perjantain Pressiklubissa, sitä ennen vain pj-tenteissä. Tuollainen valitus ei perustu mihinkään, Li Andersson totesi.

Anonyymi kirjoitti...

Seksuaalikasvattaja Nina Honkanen ihmettelee julkkisten Sisäpiirin seksi­rehvasteluja: ”Kundeille pitäisi aloittaa seksuaali­kasvatus samalta tasolta kuin päiväkoti-ikäisille”
Onnelliseksi-nimisen seksuaalisuutta käsittelevän kirjan julkaissut Nina Honkanen sanoo, että Sisäpiirin kannattaisi palkata seksuaalikasvattaja.


VOITKO piirtää tähän paperille, missä on klitoris?

Sellaisen tehtävän kirjailija, seksuaalikasvattaja Nina Honkanen sai eräässä ikäihmisten palvelukeskuksessa. Pyynnön esitti yli 80-vuotias mies.

”Hän oli leski ja tavannut juuri ihanan, ikäisensä gimman, kuten hän asian ilmaisi. Mies toivoi loppuelämältä seksielämää, josta molemmat nauttivat.”

Honkanen valmistui Sexpon seksuaalikasvattajaopinnoista kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen hän on puhunut seksuaalisuudesta eri-ikäisille ihmisille.

Puhuttavaa riittää. Esimerkiksi viisikymppisille eronneille, sinkkumarkkinoille palaaville naisille pitäisi Honkasen mukaan opettaa kondomin käyttöä.

”Yli viisikymppiset luulevat, ettei heidän tarvitse käyttää kondomia, koska he eivät tule enää raskaaksi. Mutta kondomeilla ehkäistään myös seksitauteja.”

HONKASEN Onnelliseksi-radio-ohjelmaa esitettiin Ylen Radio Suomessa kaksi kesää. Nyt hän on kirjoittanut Onnelliseksi – Seksuaalisuus läpi elämänkaaren -nimisen kirjan (Siltala), joka ilmestyy 11. toukokuuta.

Tällä viikolla Seiska kertoi Sisäpiiristä, johon kuuluu myös julkkismiehiä. Facebook-ryhmässä on heitetty törkeitä vitsejä ja arvioitu seksiakteja. Muun muassa rap-artisti Cheek on arvioinut aktinsa.

Honkanen osaa liittää tällaisen käytöksen tiettyyn kohtaan elämänkaarta.

”Olen käynyt puhumassa yläkouluilla, ammattikouluilla ja lukioissa. Sen ikäisillä on usein tuollaista henkselien paukuttelua.”

Honkasella on terveisiä Sisäpiirille.

”Palkatkaa seksuaalikasvattaja ringillenne.”

Honkanen pitää raskauttavana sitä, että Sisäpiiri on 50 ihmisen ryhmä.

”On eri asia jutella kokemuksistaan sen kokoisessa porukassa, joka mahtuu saunan lauteille. Jos taas kertoo seksikokemuksiaan kirjallisesti 50 ihmiselle, on puutetta käytöstavoista, seksuaalikasvatuksesta, tilannetajusta ja suhteellisuudentajusta.”

Honkanen muistuttaa vanhan kansan sanonnasta: siitä puhe, mistä puute.

Anonyymi kirjoitti...

Vauva.fi on pahempi kuin mikään miesten sikailurinki

Julkkismiesten ulkonäön ja älyn arvostelua, kikkelinpituuksia, omien aviomiesten ja naapurin lapsien tyhmyyden päivittelyä. Niin ilkeää tekstiä julkisuuden henkilöistä, ettei edes kaltaiseni ihmisvihaaja pysty sitä lukemaan. Keskustelujen perusteella mies on yleensä vain virheitä tekevä, liian pienen peniksen kantoteline.

Vauva.fi-nettisivulla naiset kirjoittavat asioita, jotka miesten kirjoittamina johtaisivat eduskuntakyselyyn ja vaatimuksiin sivun sensuroinnista. Tai henkilön valitsemiseen persujen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Mutta nyt Vauva.fi on hassu camp-vitsi, johon suhtaudutaan hihitellen.

Siellä Mikael Jungnerin ulkonäön haukkuminen keskeytyy korkeintaan, kun oma vauveli herää päiväunilta.

Vauvan netistä löytyy muun muassa 260 kommenttia sisältävä keskustelu oman miehen peniksen koosta. Jos miehet vertailisivat noin paljon naisten vaginoiden kokoa, sivu vaadittaisiin poistettavaksi ja tuhottavaksi ja syylliset vaadittaisiin Senaatintorille mestattaviksi. Ja nykyajan naapurikyttääjät, sosiaalisen median moralistit vaatisivat boikottia koko Sanoma Medialle.
Mutta ei sitä kukaan vaadi, sillä sivulle kirjoittavat lähinnä naiset, eivät kollektiiviset syylliset eli miehet. Vauva-lehden lukijoista vain 15 prosenttia on miehiä, loput naisia tai muunsukupuolisia. Saman lehden Vauva.fi-nettisivuilla käydään 1,7 miljoonaa kertaa viikossa. Se on jonkin verran enemmän kuin 50 hengen julkkisten keskusteluryhmä.

Seiskan tällä viikolla julkaisemassa Cheekin, Elastisen ja Arman Alizadin ryhmässä puhuttiin sovinistisia. Siitä nousi oikeutetusti raivo. Mutta eivät naisetkaan keskenään mistään Higgsin bosonista tai Euroopan investointipankin sijoitusten järjettömyyksistä puhu. Seksistä nekin puhuvat. Julkkisten ryhmä oli suljettu. Sen sijaan Vauva-lehden sivulla pilkataan miehiä avoimesti. Vaikka sukupuolia on nykyään kuulemma yli 30 ja sukupuolensa saa määrittää itse, se ei koske ärsyttäviä miehiä. Vauva.fi:ssä ei näytetä kuvia panoista, mutta siellä kuvaillaan panoja.

Sama asenne-ero on muuallakin.

Poikien seksuaaliseen hyväksikäyttöön suhtaudutaan edelleen kepeästi. Kun naisopettajalla on suhde oppilaansa kanssa, se uutisoidaan ”seksisuhteena”, miesopettajalla se uutisoidaan hyväksikäyttönä.

Ja kun iltapäivälehdet julkaisevat ”karmeimmat treffit” -tyyppisiä juttuja, niissä päivitellään nimenomaan miesten vikoja, hienhajua, pienikokoisuutta tai sitä että mies oli niin sika, koska a) maksoi tai b) ei maksanut treffeillä.

Presidentti Tarja Halonen kehui joulun alla Maailmanpolitiikan koulun tilaisuudessa Kanadan pääministeriä komeaksi ja sai lähinnä hyväksyvää naurua osakseen. Jos tasavallan presidentti Niinistö kehuisi naispoliitikkoa hyvännäköisiksi, hän saisi naisjärjestöiltä saman käsittelyn kuin Saddam Hussein George W. Bushin hallinnolta.

Miehet pätevät seksuaalisilla saavutuksillaan, kuten viime aikojen paljastukset kertovat. Mutta ainakin julkisessa tilassa sitä tekevät enemmän naiset. Koko salarakas- ja kiss and tell -ilmiö kostuu julkkiskumppaneillaan leuhkivista naisista. Miehisissä saunailloissa kohtaa kuitenkin useammin puhetta omista sairauksista tai ruokaresepteistä. Panojutuilla kehujia pidetään lähinnä hieman säälittävinä.

Toki meitä ihmisiä kiinnostaa seksi aivan älyttömästi. Paneminen on paitsi biologinen vietti myös todella hyvä tapa karkottaa olemassaolon merkityksettömyyden tunne edes sen aktin ajaksi, kahdeksi minuutiksi.

Miksi?

Koska ihmisiä kiinnostaa kaikki, mikä liittyy eloonjäämiseen. Ihminen ei ole onnellisuuskone, vaan hengissäpysymiskone. Siksi meitä kiinnostaa itsemme kopioiminen eli lisääntyminen. Sekä elonjäämiseen liittyvät uhat. Persulle uhka on pakolainen ja vihreä. Vihreälle taas geenimanipuloitu ruoka ja persu.

Anonyymi kirjoitti...

”10 vuotta sitten USA:ssa naurettiin Suomen asevelvollisuudelle – nyt asenne on muuttunut täysin”

Asenne Suomen armeijaa ja yleistä asevelvollisuutta kohtaan on muuttunut USA:ssa, kirjoittaa Washingtonissa eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsenenä vieraillut Satu Taavitsainen (sd.).
Valiokunta tapasi USA:n matkallaan muun muassa senaattori John McCainin sekä vieraili Pentagonissa.

– Vielä vajaa 10 vuotta sitten USA:ssa ja maailmalla naureskeltiin Suomen yleiselle asevelvollisuudelle sanoen sitä "ulkoilmamuseoksi". Ukrainan kriisin jälkeen asenne muuttui täysin ja nyt Suomen yleistä asevelvollisuutta arvostetaan, Taavitsainen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

– Yhdysvalloissa siitä on luovuttu 70-luvulla ja nykyään vain noin 1% kansasta osallistuu asevoimiin, mm. Presidentti Trump ei ole käynyt armeijaa. Vähäinen osallistuminen on eriyttänyt asevoimat muusta yhteiskunnasta omaan kuplaansa. Kansalaiset eivät tiedä, mitä armeija touhuaa.

Yhdysvaltojen maavoimilla on 11 000 henkilöä palkattuna tekemään pelkästään rekrytointia, kun nuoria houkutellaan liittymään palvelukseen. Tämä on Taavitsaisen mielestä ”aikamoista tuhlausta”.

– Pidän Suomen yleistä asevelvollisuusjärjestelmää parempana.

Hän kertoo, että vierailulla ei juurikaan puhuttu hävittäjäkaupoista ”muuta kuin sen verran, että kerroimme, missä vaiheessa hankintaprosessi on menossa”.

– Sen sijaan kannustimme Yhdysvaltoja hankkimaan Suomesta maailman parhaat jäänmurtajat made in Finland. Yhdysvalloilla on vain yksi jäänmurtaja, eikä heillä ole osaamista valmistamiseen. Suomesta tämä kyky löytyy. Kaupan hidasteena on amerikkalaisten omat säädökset ostaa vain amerikkalaista.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=ylYY3kIp6fg Jenkeissä luodaan taas entistä miesvihamielisempää lainsäädäntöä. Perheväkivaltajutut ollaan siirtämässä rikosoikeudesta perheoikeuden feministituomareiden käsiteltäviksi. Nyt Oklahomassa asuvat miehet tulevat siis käytännössä joutumaan vankilaan vailla syyttäjän todistustaakkaa.
Jenkeissähän jo naisia rutiininomaisesti neuvotaan oikeusavustajien toimesta tekemään perättömiä ilmoituksia väkivallasta tai seksuaaliväkivallasta perheoikeudessa, jotta nainen vai varmistaa lastensa täyden huoltajuuden itselleen. Tähän asti niiden ei ole tarvinnut mennä rikosoikeuden käsiteltäväksi, koska nainen on jo siinä vaihessa "voittanut" jutun.

Anonyymi kirjoitti...

Muslimimiesten oikeus erota vaimostaan sanomalla kolmesti ”avioero” voi kumoutua Intiassa – lapsensa pikaerossa menettänyt nainen kanteli oikeuteen
Korkein oikeus ottaa nyt kantaa siihen, riittääkö Intian muslimimiehille avioeron ehdoksi se, että he lausuvat vaimolleen kolme kertaa sanan talaq, avioero. Sharia-lakiin perustuva käytäntö on voimassa joissain Intian muslimiyhteisöissä.


INTIAN KORKEIN OIKEUS on visaisen tapauksen edessä.

Se ottaa nyt kantaa siihen, riittääkö Intian muslimimiehille avioeron ehdoksi se, että he lausuvat vaimolleen kolme kertaa sanan talaq, avioero. Asiasta kertoo muiden muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC. Sharia-lakiin perustuva käytäntö on voimassa joissain Intian muslimiyhteisöissä.

Yhteensä 1,3 miljardin ihmisen Intiassa on lähes 200 miljoonaa muslimia, ja se yksi maailman harvoista maista, joissa niin kutsuttu ”kolminkertainen talaq” -sääntö on käytössä. Nyt korkein oikeus ottaa kantaa, onko kolminkertainen talaq uskonnon kannalta niin perustavanlaatuinen, ettei sitä voi kieltää.

Vaikka Intia on voimakkaasti hindulaisuuden värittämä maa, sen laajalle muslimiyhteisölle on vuodesta 1937 lähtien taattu oikeus säännellä avioliittojaan ja avioerojaan islamilaisen lain mukaan.

KIISTA muslimien avioerotavasta on osa isompaa konfliktia Intian hinduenemmistön ja muslimivähemmistön välillä.

Intiaa on keväästä 2014 johtanut hindunationalistinen BJP, jonka suhde maan muslimiväestöön on perinteisesti kireä ja konfliktinhakuinen. Kolminkertaisen talaq -säännön kieltämistä tukee esimerkiksi pääministeri Narendra Modi.

Intian hindunationalistisen hallinnon mielestä kolminkertainen talaq -sääntö rikkoo perustuslakia, sukupuolten tasa-arvoa ja naisten oikeuksia. Intian muslimijärjestöistä ne, jotka puolustavat vanhaa perinnettä, sanovat, että se on uskonkysymys, johon maallisilla oikeuksilla ei ole sananvaltaa.

Osa Intian muslimeista taas pelkää, että BJP ajaa poliittista agendaa, jonka todellisena päämääränä on islamista puhdistettu hindu-Intia. Hindujen ja muslimien konfliktilla on Intiassa satojen vuosien historia, ja lähes säännöllisin väliajoin uskontokuntien suhde kiristyy avoimeksi konfliktiksi.

Intia on puutteineenkin demokratia ja oikeusvaltio. Niinpä maan korkein oikeus käsittelee asiaa viiden tuomarin kokoonpanolla, jossa on tasapuolisuuden vuoksi yksi hindu, yksi sikhi, yksi kristitty, yksi zarathustralainen ja yksi muslimi.

YKSI Intian musliminaisista, jotka tekivät ”kolminkertaisesta talaqista” alkuperäisen kanteen korkeimpaan oikeuteen, on 35-vuotias Shayara Bano.

Hän on kahden lapsen äiti, jonka aviomies otti hänestä eron lokakuussa 2015. Mies vei lapset mukanaan ja katosi.

”Hän sulki kännykkänsä, enkä saa häneen enää yhteyttä. Olen hirvittävän huolissani lapsista, heidän elämänsä on pilalla”, Shayara Bano sanoi BBC:lle.

Banon mukaan kolminkertainen talaq -ero antaa muslimimiehille mahdollisuuden kohdella vaimoaan kuin omaisuutta, joka voidaan heittää syrjään, kun sille ei ole enää käyttöä. Vaikka sääntöä on toteutettu tietyissä muslimiyhteisöissä jo vuosikymmeniä, sille ei löydy varsinaisia perusteita Koraanista.

Enemmistössä muslimimaista tapa on myös kielletty.

Anonyymi kirjoitti...

HS ylistää "uudenlaista" heteromiesten välistä läheisyyttä - halailua, suukottelua ja alasti olemista
"Rakkautta ilman seksisuhdetta, mutta kolmen kimppakin käy. Kaikki tekevät niin."


Heterokaverukset voivat nyt olla henkisesti ja fyysisesti lähempänä toisiaan ja pelko homoksi leimautumisesta ei enää rajoita heteromiesten käyttäytymistä kuten ennen, riemuitsee Helsingin Sanomat.

"Nykyinen homoystävällinen ilmapiiri on johtanut heteromiesten bromanssien kukoistukseen."

Vahvistusta uskomukselleen HS on saanut brittitutkimuksesta, jossa oli haastateltu nuoria 18-22-vuotiaita "heteroita tai enimmäkseen heteroiksi tunnustautuvia", yliopistossa toista vuotta opiskelevia miehiä. Kysymyksessä oli kaiken kaikkiaan varsin rajattu ryhmä ja kaikkien tutkittavien opinnot tähtäävät urheiluun liittyvään tutkintoon.

Tutkimuksen on julkaissut feministinen Sex Roles -lehti, joka on globaalinen, sosiaalinen ja käyttäytymistä tutkiva lehti. Se julkaisee tutkimusraportteja sekä teoreettisia papereita ja käsitteellisiä katsauksia sukupuolen vaikutuksesta ihmisten elämään ja ympäröivään maailmaan, kuten sukupuoli-identiteetteihin.

Bromanssiksi sanotaan kahden miehen välistä läheistä ja voimakasta, mutta ei-seksuaalista tunnesidettä. HS korostaa, että "uudenlainen miesten välinen läheisyys" on nyt tavallisempaa kuin pariin vuosikymmeneen ja läheisyys on "jopa rakkautta ilman seksisuhdetta". HS uskoo, että uusi bromanssikulttuuri "tekee hyvää miehille ja hellii mielenterveyttäkin".

HS luettelee bromanssin "avointa ja luontevaa" tunteikkuutta tutkimukseen osallistuneiden kertomuksilla halailusta, suukottelusta, alasti olemisesta ja "vaikka kolmen kimppojen muodostamisesta jonkun naisen kanssa".

"Kuljeskelemme ympäriinsä alastomina. Nukumme samassa sängyssä."

Eli käytännössä ihan mitä tahansa eikä millään ole mitään väliä.

"Kaikki tietävät tämän, eikä se häiritse ketään, koska kaikki muutkin tekevät niin”, HS lainaa erästä haastateltua.

HS luottaa tutkimukseen ja siihen, että "ainakin keskiluokkaisessa brittiläisessä yliopistomaailmassa miesten välinen ei-seksuaalinen rakkaus kukoistaa".

Bromanssi on viime vuosikymmenten aikana nostettu kollektiiviseen keskusteluun ja myös queer-tutkimuksen piiriin. Samaa sukupuolta olevien avioliittojen ja ei-heteronormatiivisen käyttäytymisen laaja hyväksyntä on tarjonnut mahdollisuuden alkaa muovata uusiksi nyt myös perinteisiä rajoituksia miesten välisestä ystävyydestä.

Vaikka bromanssia voidaan kuvata historiallisin kaunein termein "romanttisena ystävyytenä" tai platonisena rakkautena, kysymys on silti selkeästä johdonmukaisesta aivopesusta ja homoeroottisesta ja -sosiaalisesta alakulttuurista.

Oikeastaan bromanssi on jo niin lähellä homoutta, ettei eroa siitä käytännössä millään tavalla.

Se selittänee pitkälti myös sen, miksi HS rummuttaa juuri nuorilla yliopisto-opiskelijanuorukaisilla suoritettua brittitutkimusta.

"Bromanssista” on tullut eräänlainen muoti-ilmiö maailmalla, vaikka se on ollut jo pitkään yleinen aihe tv-sarjoissa ja elokuvissa. Esimerkkejä löytyy runsaasti niin urheilijoista kuin esiintyvistä taiteilijoistakin. Alkuvuodesta 2017 netissä huhuttiin jopa Barack Obaman bromanssi-suhteesta varapresidentti Joe Pideniin.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten osuus hallituksessa laski harvinaisen pieneksi, eikä heitä näy tärkeimmissä valiokunnissakaan – ”Se ei riitä, että korkealla paikalla on joskus ollut nainen”
Naisilla on kannatustaan vastaava edustus eduskunnan valiokunnissa, mutta ei tärkeimmillä paikoilla.


TUOREIDEN miesministerivalintojen jälkeen Juha Sipilän (kesk) hallituksessa on viisi naisministeriä ja 12 miesministeriä.

Naisten osuus on nyt harvinaisen pieni. 1990-luvun alusta lähtien naisia on ollut hallituksessa 40–60 prosenttia eli sukupuolinäkökulmasta tasa-arvoisesti.

Naiskansanedustajia oli eduskunnassa 15–20 aina sotiin asti, mutta sen jälkeen määrä alkoi kasvaa. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa naisten määrä saavutti huippunsa, 85 edustajaa.

Naiskansanedustajien määrän kasvu on pysähtynyt huolimatta siitä, että naisten äänestysprosentti on miehiä korkeampi.

Naisten osuus kansanedustajista on nyt maailman kärkeä, 42 prosenttia. Kaikista valiokuntapaikoista naisten osuus on 43 prosenttia, mikä vastaa heidän osuuttaan koko eduskunnasta.

Kahdeksasta eduskuntapuolueesta kolmen pienimmän puolueen puheenjohtaja on nainen, isommilla on miesjohtaja.

MITÄ MÄÄRÄLLISET mittarit kertovat tasa-arvosta politiikassa?

Akatemiatutkija Johanna Kantola Helsingin yliopistosta sanoo, että mittarit kertovat sitoutumisesta tasa-arvoon. ”Se paikantaa sen, missä valta on.”

”Jos puhutaan ministerin salkkujen painoarvoista, painavimmat ovat miehillä. Se kertautuu ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa, jossa on seitsemän miestä, eikä yhtään naista. Talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa on kuusi miestä ja yksi nainen.”

Kantolan mukaan tasa-arvo ei kiinnosta hallituspuolueita.

”Se näkyy viime vaalien ohjelmissa, hallitusohjelmassa ja hallituksen tasa-arvo-ohjelmassa. Sitoutuminen tasa-arvoon on kaikilla tasoilla huonoa”.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Jaana Kuusipalo Tampereen yliopistosta sanoo, että ”julkilausumaton normi 40 prosentin vähemmistöstä on hallituksen normitalkoissa purettu”.

Hän puhuu pystysuorasta ja vaakasuorasta työnjaosta naisten ja miesten kesken. Pystysuora työnjako on sitä, että naisten on vaikeampi päästä korkeammille paikoille.

”Jos naisia ei ole suurten puolueiden puheenjohtajina, eivät he myöskään saa hallituksen painavimpia paikkoja, kuten pääministerin, ulkoasiainministerin tai valtiovarainministerin salkkuja”, Kuusipalo sanoo.

”Se ei riitä, että korkeilla paikoilla joskus on ollut nainen. Aina, jos joku livahtaa sellaiselle paikalle, tulee vaikutelma että kaikki on kunnossa.”

TOINEN ulottuvuus on vaakasuora työnjako. Eduskunnassa se näkyy vahvasti sukupuolittuneena valiokuntapaikkojen jakona.

Valiokunnat ovat päätöksenteon ydintä; siellä lait viimeistellään lopulliseen muotoonsa.

Hierarkian ylin on ulkoasiainvaliokunta, jossa on vain kuusi naista seitsemästätoista. Toiseksi ylin on valtiovarainvaliokunta, jossa on kahdeksan naista, mutta sen kahdeksan jaoston johdossa on vain yksi nainen.

Vain kuudessa valiokunnassa kuudestatoista ykköspuheenjohtaja on nainen. Arvostetuimmissa valiokunnissa heitä ei näy suurta valiokuntaa lukuun ottamatta.

EU-asioista vastaava suuri valiokunta on myös esimerkillinen. Sen jäsenistä tasan puolet on naisia ja puolet miehiä. Kaikki kolme puheenjohtajaa olivat vielä perjantaina naisia.

Puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen (kok) sanoo, ettei valiokuntien jakautumisen mies- ja naisvaliokuntiin ”pitäisi olla ongelma”.

”Ihmiset peilaavat päätöksentekoaan omaan kokemusmaailmaansa. Se vaan on niin, että oma kokemus ja kiinnostus vaikuttavat valintaan.”

Mies- tai naiskiintiöitä hän ei kannata. ”Pidän tärkeämpänä, että ihmiset ovat aidosti kiinnostuneita substanssista. Motivaatio on hyvin tärkeä”, hän sanoo.