perjantaina, helmikuuta 29, 2008

Näin se menee

Kiltit nössömiehet:
Kiltit miehet eivät ymmärrä naisia ollenkaan. Kun kiltti mies lähestyy naista, hän ihmettelee miksi naiset aina sanoo "ei." Rentut ymmärtävät, että kun nainen sanoo "ei", niin se ei välttämättä ole ehdoton ei vaan haaste. Naiset eivät yleensäkään heti sano "kyllä", älkää kysykö miksi, niin se vaan on.

Kun kiltti mies kysyy naiselta onko ulkonäkö tärkeää, niin jos(ja kun) nainen vastaa "ei", niin kiltti mies ymmärtää asian niin että voi lampsia kumpparit jalassa hiki haisten ravintolaan syömään. Renttumies ei ole hänkään fiini, mutta osaa olla kuitenkin coolilla tavalla epäsiisti.

Kiltti mies on mielipiteetön ja tylsä. Hän antaa naisen valita mitä haluaa syödä puolestaan, tai tylsästi valikoi saman ruoan kuin nainen. Nainen myös saa kuulla tältä mieheltä, ettei hän ole koskaan maistanut kyseistä ruokaa, eikä ole ollut kyseisessä ravintolassa tai ylipäätään missään ravintolassa. "Tynnyrissäkö tämä mies on kasvanut", nainen pohtii..

Jos sitten kiltti mies onnistuu pääsemään sänkyyn saakka, niin se todennäköisesti epäonnistuu koska häntä jännittää. Naisen myös pitäisi kaikki opettaa alusta lähtien, mutta oppitunnin pitäminen latistaa koko tunnelman ja kiihkon. Ei seksi ole teoriaa, käyttäkää mielikuvitustanne jollei kokemusta ole.

Kun suhde on edennyt seurusteluun, kiltti nössömies olettaa että aloite seksiin on se kun istutaan vierekkäin ja hänellä on stondis.. Muutenkin naisen pitäisi lentää liihottaa miehen syliin pienestäkin vihjeestä. Jos nainen kuitenkin kieltäytyy, kiltti mies tulee entistäkin aremmaksi ja nainen menettää kokonaan kiinnostuksensa hänen läheisyyteensä. Yökaudet kiltti mies miettii "mitä minä tein väärin, olin vain huomaavainen."

Olen niin tympääntynyt kiltteihin miehiin, jotka eivät edes ampiaista suostu tappamaan vaan minun on sekin tehtävä, jotka parkuvat enemmän kuin minä ja luovuttavat heti kun sanon ei. Tahdon kunnon pelimiehen, siitäkin huolimatta että he saattavat olla petollisempia. Ainakin sellaisessa suhteessa tuntee elävänsä ja kokevansa jotain. Tahdon tulta ja tappuraa, enkä tällaista nössömeininkiä.

torstaina, helmikuuta 28, 2008

Karttunen nautiskeli

Marjukka Karttunen nautti rintojensa tuijotuksesta:
Ex-kansanedustajaKarttunen nautti, kun miehet tuijottivat suupielet kaljavaahdossa hänen rintojaan. Hän korosti turvonneita rintojaan vielä strassineulalla.
Muutamia tämän blogin keskivertolukijaa luonnehtivia videonpätkiä Youtubesta.

keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008

Naiset valtaan

Onko raha seksikästä?
"Raha ei todellakaan ole seksikästä, vaikka saattaahan se antaa miehelle lisää itsetuntoa. Miehessä viehättää itsevarmuus, ihan sama mihin se liittyy. Itsevarma mies saa naisen polvet notkahtamaan, koska hänellä on luonnetta tarjota naiselle sitä, mitä tämä tarvitsee."
What if women ruled the world?
If women ruled the world, everything would change, according to former White House press secretary Dee Dee Myers. Politics would be more collegial. Businesses would be more productive. And communities would be healthier. Empowering women would make the world a better place.

Tarja Halonen

NAISTEN YRITTÄJYYTTÄ ON KANNUSTETTAVA:
– Naisilla on suuri vastuu omasta perheestä ja yrityksen toiminnasta ja tämän vuoksi naisia on kannustettava yrittämisen alussa sekä taloudellisesti että muilla keinoin miehiä enemmän.

– Esimerkiksi Afrikassa ja Keski-Amerikassa kannustimena on käytetty lehmää, jotta naiset voisivat huolehtia paremmin perheensä toimeentulosta. Lehmän hankkimiseksi naisille myönneltiin mikrolainoja, jolloin kävi ilmi, että naiset ovat hyviä maksamaan velkansa takaisin eikä rahoituksessa ollut riskiä. Huomattiin myös, että monet naiset osaavat ja uskaltavat, minkä lisäksi he ovat solidaarisia toisiaan kohtaan, toisin kuin aluksi epäiltiin.

– Tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa pitäisi olla jo maailman selvin asia, että uusien suomalaisten aikaansaamiseen tarvitaan miehiä ja naisia. Tämän vuoksi taloudellisen vastuun pitäisi myös jakautua. Olisi kannustavaa ja reilua ponnistella ratkaisu tähän kysymykseen, sillä lapsi on isän ja äidin yhteinen lapsi, Halonen painottaa.

– Tässä näkyy yksilöllinen ja yhteisöllinen vastuu ja sekä miehillä että naisilla on mielestäni oikeus ja vastuu niistä lapsista, jotka istuvat kodin ruokapöytään sekä yhteinen vastuu kaikista maailman lapsista.

– Naisilla on yhä usein kaksinkertainen työtaakka ja naisen euro on 80 senttiä. Lisäksi monet naiset törmäävät urallaan lasikattoilmiöön.
The baby blues: Study finds a third of mothers slip down career ladder

Lääkäri ja opettaja halutuimmat puolisot.

Amnesty ja UNIFEM: Tangoiltamat naisten oikeuksien puolesta.

tiistaina, helmikuuta 26, 2008

Kun vaikeneminen ei riitä

Tulva-lehden (unioni naisasialiiton lehti) uuden päätoimittajan Anne Moilasen haastattelu Journalisti -lehdessä:
"Maltillinen tasa-arvokeskustelu loppuu Tulvassa. Uuden miesliikkeen nousu on kiinnostavaa. Kotron ja Sepposen tuore artikelikokoelma on pääosin luokaton. Olen viime aikoihin asti ajatellut, että miesliike ja naisliike voivat kulkea rinta rinnan. Nyt on alkanut tympiä, että miesliikkeen suuri missio tuntuu kuitenkin olevan naisten mollaaminen. Tulvassakin on ajateltu, että vaikenemme nämä miesasiamiehet kuoliaaksi, mutta nyt on aihetta vastaiskuun".
Sex on Campus:
Another idea, consistent with popular media portrayals of geeks and nerds (males at least), is that intelligent people actually want to have sex, but are simply less likely or unable to obtain willing partners because they are disproportionately viewed as unattractive or undesirable as partners.

maanantaina, helmikuuta 25, 2008

Kaleva uutisoi

Keski-ikäiset miehet vaarallisimpia liikenteessä.

Kurvikkaat naiset ovat viisaampia.

Twelve Norwegian firms face closure over gender equality law.

Onko sukupuoli sosiaalinen konstruktio?

Naistutkimuksen opit esimerkillisesti sisäistänyt henkilö tokaisi toisessa keskustelussa usein kuulemamme ajatelman:
Jos kaikki ymmärtäisivät, että sukupuoli on sosiaalinen konstruktio - ympäristömme, kulttuurimme ja kokemustemme muokkaama kokonaisuus - pääsisimme jo paljon pidemmälle.
Katsotaan, mitä mieltä aiheesta on filosofi Jukka Hankamäki kirjassaan "Filosofiset viuhahdukset":
Hankamäen mukaan tieteellisen teorian eräs kriteeri on se, miten uskottava se on. Konstruktionistinen sukupuolikäsitys ei ole Hankamäen mukaan uskottava. Pitäisi erottaa sukupuolen ja sukupuolisen käyttäytymisen ero. Sanomalla taikasana "sosiaalisesti konstruoitu" saadaan sukupuoli katomaan silmistä sanamagian avulla. Konstruktionistit leimaavat helposti kaiken muun kuin omasta näkökulmastaan tulleen tutkimuksen epätieteelliseksi. Sukupuolieron kaksiarvoisuutta korostavat tutkimukset joutuvat sensuurin tai kuohitsemisen uhan alle kustantamoissa. Tutkimustukea saa, jos seksiä tutkiessaan ei mainitse lainkaan sanaa "seksi".

Hankamäki esittää fenomenologisen sukupuolen rakentumisen mallin:
  1. Lihallinen taso (ruumis, mies/nainen, sukupuoli)
  2. Tajunnallinen taso (halut, tarpeet, sukupuolinen käyttäytyminen)
  3. Tilanteellinen taso (käyttäytyminen, toiminta, sosiaalinen ulottuvuus)
Tuossa mallissa homo- tai heteroseksuaalisuus ei ole biologinen tai ruumiin essentiaalinen ominaisuus, vaan sukupuolisen käyttäytymisen muoto.

Loppupäätelmänä voidaan Hankamäen mukaan sanoa, että sukupuoli on ruumiiseen liittyvä ominaisuus, eli mitä henkilön jalkovälissä on. Sukupuoli on siten ihmisen sukupuolielimien tuottama ominaisuus.

sunnuntaina, helmikuuta 24, 2008

Naisrauha

Brax valmistelee naisrauhalakia:
Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr) mukaan oikeusministeriössä on valmisteilla naisrauhalaki, jonka tarkoituksena on saada tutkintaan jokainen lähisuhdeväkivaltatapaus, josta tehdään ilmoitus poliisille.

Lievä väkivalta lähisuhteessa ei olisi asianomistajarikos toisin kuin muissa lievissä pahoinpitelyissä.
Radio: Miehisyys nojaa väkivaltaan:
Äijäporukoissa uhotaan ja kostea ilta saattaa päättyä uhon toteutumiseen. Väkivallan teoista puolet edelleen tapahtuu kotona. Maskuliinisuuteen liitetään helposti väkivalta tai ainakin väkivallan potentiaali. Tutkija Arto Jokinen vastaa Mari Vesanummen kysymykseen miten väkivalta liittyy miehiin.

Motoristi on seksikkäin

Ewita:
Tapasin miehen ja retkahdin.... Varattu motoristi mies. Kertokaa siskot mihin olen pääni työntämässä. Motoristeilla huono maine, ehkä syystäkin joillain. Tapaamani mies oli kuitenkin ihminen, joka tuntui niin tutulta ja turvalliselta heti ensi kohtaamisella.
Sara29:
Tervetuloa kerhoon. Niin minäkin... Nämä osaavat olla vaan niin ihania :).. Meillä juttu kestänyt jo yli vuoden, nyt vaikeaa kuvitella että se edes loppuisikaan. Ja minunkin kultani siis naimisissa...Enkä minäkään vapaa. Silti ei voi vastustaa..

Niin, ei ne ole pelottavia ollenkaan vaikka ulkopuolisista niin näyttääkin. Ei, vaan lämpimiä ja ihania ihmisiä jotka pitävät omiensa puolta. Mä en usko että mun kultani on missään rikollisjengissä vaikka motoristi onkin, tosin enhän varma voi olla...enkä missään nimessä ole sinisilmäinen. Meillä juttu on toiminut alusta asti periaatteella olemme rehellisiä toisillemme ja vain toisillemme. Se on toiminut tähän asti hyvin ja olemme avoimia. Jos jotain on, se sanotaan, aina.

Täällä on jalat ihan hyytelönä:)), nähtiin eilen. Se on kummallista jotenkin, kun kolmekymppisenä tapaa miehen joka saa olon tuntumaan teinitytöltä. Joka katseellaan saa aikaan sellaisen poltteen!! Se saa hermostumaan ja haluamaan enemmän kuin ikinä.

lauantaina, helmikuuta 23, 2008

Norja edistää tasa-arvoa

Norjan naiset asevelvollisiksi?
Asevelvollisuus saattaa koskea Norjassa pian myös naisia. Asiasta on keskusteltu hillitysti jo pitkään, ja kaksi vuotta virassaan ollut puolustusministeri Anne-Grete Ström-Erichsen on nostanut aiheen entistä ajankohtaisemmaksi. Hän on puhunut vahvasti naisten asevelvollisuuden puolesta.

Kaiken takana ei ole nainen vaan norjalainen tasa-arvoajattelu.

- Suuri osa kansalaisista on sitä mieltä, että asevelvollisuus pitäisi olla molemmille sukupuolille samanlainen siinä missä mikä tahansa muukin asia, sanoo Silje Rögenes Norjan varusmiestoimikunnasta - itsekin asepalveluksen suorittanut nainen.

Puolustatko naisesi kunniaa?

Mikäli tyttöystävääsi/avo/aviopuolisoasi huoriteltaisiin sinun kuullen, miten regoit/reagoisit? Oletetaan vaikka että tämä tapahtuisi ravintolaympäristössä, alkoholillakin ehkä osuutta asiaan, ja joku ventovieras jäpikkä haukkuu naisesi huoraksi. Huom. SINUN kuullen.
  • Tässä pari päivää sitten toisaalla käydyssä keskustelussa nimittäin yllätyin suuresti siitä, miten muutama miespuolinen henkilö oli vakaasti sitämieltä, ettei tyttöystävän huorittelu vaikka baarissa jonkun tuntemattoman toimesta ollut minkäänmaan "toimimisen" arvoista. Tässä nyt viitattiin tappeluun. Toisinsanoen he sanoivat jotta: "Mitä sitä tuommosesta tappelemaan, pitää vaan turpansa kiinni ja jatkaa kaljankittaamista". En ollut uskoa korviani.
  • Napsahtaisin todennäköisesti samantien. Jos jokin saa minut raivoihini niin se on sikamaisen huonokäytös naisia kohtaan.
  • Pyytäisin anteeksi sitä että tyttöystäväni näyttää niin huoralta, ja menisin kyykkyasentoon kädet pään päällä pyytelemään armoa ettei haukkuisi minua homoksi.
  • En alkuunkaan ymmärrä. Eletään 2000-lukua ja ollaan niin tasa-arvoisia että. Mutta sitten kuitenkin ollaan vaatimassa, että kun naista haukutaan, niin miehen pitäisi siinä sitten (nyrkki)sankarina antaa turpiin ja ehkä ottaakin turpiinsa puolustaakseen naisensa kunniaa. Sori vaan, mutta kuulostaa aika kivikautiselta.

perjantaina, helmikuuta 22, 2008

Tasa-arvo etenee

Ruotsissa mies- ja naispotilaille samanlaiset alusvaatteet:
Ruotsin standardi-instituutti on kehittänyt uudenlaisen, boksereiden kaltaisen alusvaatteen, joka sopii niin miehille kuin naisillekin.
What Women Want
Men are increasingly becoming disenchanted with professions that heretofore required steely determination and sacrifice to get to the top. The gates have been thrown open and without the competitive factor, many men don't know how to cope, or simply lose interest. They don't like not being set against the ruthless cut and thrust of other males and they are deserting professions that have become feminized. What's the point of having all that testosterone if a colleague is going to accuse you of being "too aggressive" and go and have a little weep in the ladies restroom?

torstaina, helmikuuta 21, 2008

Guzeninan naismarttyyriys

Tipu ei tahdo loistaa älyllään:
Avellan (kok) ampui mielestäni hyvin maaliin, kun hän kuvaili Maria Guzeninaa (sd) vasemmistomarttyyriksi. Avellanin havainto on suorastaan nerokas. Ja korostan tässä Avellanin mieliksi: tahattoman, tarkoituksettoman kriittinen, Avellan on jo monessa yhteydessä pyydellyt anteeksi älyllisyyttään. Avorouva Avellanin on aina orjailtava "viihteellisyyttään": hän kirjoitti sinkkuilun käsikirjan, vaikka oikeasti hanakasti hakeutunut rouvan ja perheenemännän rooliin kahden aikuisen taloudessaan.

Maria Guzeninan poliittinen hahmo on kammottava kaikessa ristiriitaisuudessaan. Mielestäni hän on ajatuksiltaan ja poliittisilta päämääriltään loistava poliitikko ja hyvin tarpeellinen kansanedustaja. Yleensä olen kaikessa samaa mieltä hänen kanssaan, hän osaa nostaa esiin yhteiskunnallisia ongelmia, joista muut poliitikot edes demaripuolueessa eivät olisi kiinnostuneita.

Mutta.

Maria Guzenina-Richardson on samalla myös hämmentävän falski siinä mitä hän tekee ja miten hän sen tekee. Guzenina on omaksunut Avellanin osuvasti kuvaileman marttyyrin roolin, jossa kerätään säälipisteitä naisellisella uikutuksella.

Guzenina on löytänyt sen, mikä yhteiskunnassa kaipaa korjaamista, mutta hän uhraa oman poliittisen asemansa ja autononimisen, omilla jaloillaan seisovan toimijuutensa sukupuoliroolien alttarilla. Guzenina toistaa edelleen niitä samoja maneereja, jotka hän koki tarpeelliseksi työssään kaupallisessa viihteessä, Music Televisionin juontajana. Hän on edelleen miehisten arvojen hallitseman viihdemaailman naisobjekti, joka miehisen yleisönsä tyydytykseksi osoittaa suurta kuuliaisuutta sukupuoliroolilleen.

Guzenina pitää miehet lämpimänä ja myötämielisinä säätämällä puheäänensä pehmeän samettiseksi. Se on yhtä selvä selvä puhetyöläisen maneeri kuin oli Viivi Avellanin aivan karmea tyyli lukea urheiluuutisia: sama laskeva ja siis uskottavuutta lisäävä nuotti toistui joka virkkeen lopussa. Sävellystyönä se teki kipeää korville.

Guzeninan poliitikon hahmossa ärsyttää se, että hän suostuu siihen karsinaan, jonka miehet ovat naisille rajanneet. Guzenina on siis nimenomaan NAISpoliitikko, jonka imagossa on tärkeää se mitä hän ei ole, mistä hän on naiseuden ja naisellisuuden nimissä ymmärtänyt pysytellä loitolla.

Miespoliitikkoja taas kuvaillaan siten, mitä kaikkea hän on ja edustaa. Naisen on puolestaan sopivaa olla riittävän epämääräinen ja eteerinen, kuin ilmaa jota hengitämme, jotta hän osaa toimia oikein roolissaan naisena.

Guzenina uusintaa ja vahvistaa esiintymisillään ja julkisuuskuvallaan käsitystä naisen toiseutta. Nainen on se, joka kiltisti etsii sukupuolelleen sopivan tavan toimia; naisen tehtävä on selvittää ne rajat, jotka miehinen kenttä on jättänyt hänen huolekseen. Niin, ja nimenomaan HUOLEKSEEN. Naismarttyyriys saa legitiimin voimansa tästä.

Olen aina suunnattomasti ihaillut ex-syyttäjä Ritva Santavuorta, joka mielestäni on ehkä paras henkilöimään sitä, miten ihmisen pitäisi uskaltaa ilmaista itseään ja ajatuksiaan, vaikka hän onkin nainen. Santavuori esittää mielipiteensä upeasti, vaikka sisällöltään ne ovat usein suorastaan hirveitä.
Huumorivideo.

Naistutkimuksen tieteellisyys

Aloitan pienimuotoisen filosofi Jukka Hankamäki -sarjan (blogi), jossa esittelen kansantajuisesti hänen ajatuksiaan. Hankamäki käsittelee kirjoituksissaan hyvin paljon samoja asioita kuin minäkin, mutta filosofisemmin. Tarkastelun kohteena on Hankamäen kirja Filosofiset viuhahdukset (2007), jossa hän kannen mukaan tarkastelee ainakin seksiä ja valtaa. Hankamäki väittää, että media ei ole juurikaan huomioinut hänen ajatuksiaan, mikä pitää aianakin omalta kohdaltani paikkansa, sillä törmäsin hänen ajatuksiinsa googlettamalla vasta joitakin aikoja sitten, vaikka etsin juuri sellaisia pointteja, joita Hankamäki tuo esille. Seuraavassa lyhyesti joitakin Hankamäen pointteja, jotka sattuvat ensimmäisenä silmään:
  • Mediaan ja tiederahoituksen piiriin Hankamäkeä ei haluta, koska feministinen ja Queer-teoria hallitsevat hegemonisesti seksuaalisuutta käsittelevää tiedettä.
  • Omia tutkimuksia saa tehdä omalla rahalla, mutta jos henkilö ei hyväksy feminististä ideologiaa lähtökohdakseen, virallisen tutkimuksen pariin on turha pyrkiä.
  • Sukupuoli ei ole vain sosiaalinen konstruktio!
  • Naistutkimuksessa on vikaa ja sitä on paljon.
Hankamäki ei Niemelän ja Tammisalon tapaan väitä, että naistutkimus ei olisi tieteellistä. Naistutkimus ei kuitenkaan ole tieteellistä siten, että se nauttisi luottamusta muiden kuin omien kannattajiensa piirissä. Naistutkimus ei tuota luotettavaa ja puolueetonta tietoa. Lisäksi naistutkijat sulkevat muut tiedon tuottajat ulkopuolelle ja määrittelevät heidät ”epätieteilijöiksi”. Muut tutkivat väärin, kun he eivät perusta tutkimuksiaan Queer-teorian asettamalle perustalle ja julkeavat vielä väittää, että sukupuolia olisi kaksi.

Naistutkimus haluaa esittää, että koska he edustavat virallista tiedettä, ja koska sillä on paljon kannatusta naistutkijoiden ja feministien keskuudessa, niin se edustaa oikeaa tiedettä. Kun uusia tutkijoita kloonataan ja aivopestään naistutkimuksen parissa, sitä pidetään hyvänä asiana. Itseohjautuvuus ja kriittisyys ovat syntejä. Butler ja Foucault on hyväksyttävä lähtökohdiksi ja kyseenalaistamattomiksi jumaliksi. Kaikki oma tiede voidaan oikeuttaa sillä, jos oma jumala Butler on joskus sanonut jotain. Kun lause alkaa "Butler kirjoitti..." niin se pitää aina paikkansa.

Varsinkin tieteelliset julkaisut ja konferenssit ovat tieteellisen normin toistoa, vallitsevan paradigman vahvistamista. Tiede ei ole enää sitä, että etsitään uutta, vaan että kumarretaan hyväksyttyjä Jumalia. Silloin itsenäisille ajattelijoille ei ole tilaa.

Hankamäen pointti ei siis ole siinä, että feministinen tai Queer-tutkimus eivät olisi ollenkaan tiedettä, vaan että ne ovat huonoa tiedettä, joka ei ole kriittinen omille lähtökohdilleen. Lisäksi nuo ideologiat ovat uppoutuneet omien koulukuntiensa vangeiksi. Tieteellinen kommunismi vallitse, missä laumahenkisyys on valttia. Kommunistinen ajattelutapa riistää yksilöllistä ajattelua. Ainakaan filosofien ei pitäisi Hankamäen mukaan lähteä samaan kelkkaan, vaan päinvastoin edistää itsenäistä ajattelua

keskiviikkona, helmikuuta 20, 2008

Miesten lisääntyvä kypsymättömyys

Joka toinen nainen pettää.

Housewife 'would be paid £30,000'.
Housewives would be paid more than the average worker if they received the going rate for their household chores, a survey has suggested. The website said a housewife would earn almost £30,000 a year if she was employed to do all the same errands. The average annual UK wage is £23,700, according to official figures.
Ask Dr. Helen: Single Men in Never-Neverland:
Yep, it’s just that freewheeling marketplace or an avoidance of deep attachments or whatever that is keeping men from taking marriage seriously, settling down and having kids. But I don’t think that’s the whole story. What Hymowitz misses is that men are on a marriage strike, not necessarily because they are perpetual adolescents or avoiding deep attachments to others but because the reward for being an adult in our society is so low, especially for men.

It’s really simple Psychology 101 (or Economics 101) — make something negative enough and people will avoid it, make it positive, and more people will engage in that particular behavior.

Nowadays, for many men, the negatives of marriage for men often outweigh the positives. Therefore, they engage in it less often. Not because they are bad, not because they are perpetual adolescents, but because they have weighed the pros and cons of marriage in a rational manner and found the institution to be lacking for them.
Single Men in Never-Neverland?

A direct link between the Neocons and the marriage strike:
The article is correct. I see this at my university. Nearly all of the males have the maturity of a 5 year old. To them, it's all "ME, ME, ME, ME, ME, ME." (The only males who actually act like adults are myself and others involved in progressive leftist politics and causes.)

The marriage strike is a temper tantrum from a 5 year old. Women rightfully stand up for their rights, and American males go, "Wah, wah, wah, I'm not going to play anymore until you submit yourself to a patriarchal marriage." What is needed is for these American males' moms or kindergarten teachers to put them into the corner until they learn how to play fair and respect women. After all, if American males want to act like 5 year olds, they should be treated that way.

maanantaina, helmikuuta 18, 2008

Jukka Hankamäki

Ihan kivoja ajatuksia:
Sillä, kuinka paljon transgenderistit, queer-teoreetikot ja feministit saavat näkyvyyttä valtamediassa, ei ole mitään rajaa. Tämän päivän paperi-Hesari esittelee Helsingin yliopiston Pornoakatemiassa tuotettua artikkelinivaskaa, jonka on kustantanut minulle tuntematon Eetos.

Kirjaa kehuttiin sen johdosta, miten ennakkoluulottomasti siinä kyseenalaistetaan jopa lapsipornoa koskevat käsitykset. Jutun kirjoittaja varoittaa, että kyseinen artikkelikokoelma saattaa herättää myös voimakkaita mielipiteitä ja vastarintaa. Tällä tavoin media pyrkii näkemään Pornoakatemian kirjoittajien mielipiteet keskustelun ehtojen asettajan roolissa, vaikka tosiasiassa noiden queer-teoreetikoiden käsitykset esimerkiksi kaksiarvoisen sukupuolieron kumoamisesta ovat täysin mielivaltaisia, perusteettomia ja kaiken ilmeisyyden kannalta epäuskottavia, ja siksi heidän itsensä pitäisi olla altavastaajan asemassa.

Mistähän muuten johtuu, että aina, kun MINÄ sanon omissa kirjoissani jotain samoja aiheita koskevaa (mutta transgenderismiin, queer-teoriaan ja feminismiin nähden kriittistä), kirjani pyritään vaikenemaan mediassa?
Kankkulan kaivoon:
Yhteiskuntakriittinen tutkimus näyttää olevan mahdollista vain yksityishenkilöiden harjoittamana – ei sellaisen näennäistieteellisen politikoinnin varjostamana, jota nyky-yliopisto edustaa. Yliopisto on juuri siksi niin vastenmielinen paikka, että virkoja myönnetään vain feministeille, monikultturisteille, internationalisteille ja kalkkiksille. Kriittistä filosofiaa ei yliopistoissa ole, ja muutoinkin niiden henkistä elämää luonnehtii täydellinen lamaannus.
Onpas tutun kuuloisia ajatuksia.

sunnuntaina, helmikuuta 17, 2008

Valtakunnan tason kysymys

Yhdysvalloissa tehdyn the National Health and Social Life Surveyn mukaan 31 prosenttia 18–59-vuotiaista naisista ei ole laisinkaan kiinnostunut seksistä. Aina seksi ei välttämättä maita, vaikka tuohon ryhmään ei kuuluisikaan.

Google trends: feminism.

Miehien krooninen yksinäisyys.
Minusta olisi aika, että julkisuudessa otettaisiin esille myös miesten asioita. Etenkin tämä miesten yksinäisyysongelma tulisi ottaa valokeilaan ja sitä tarkastella muutenkin kuin täällä keskustelualueiden peräkammarissa.

Tulisi ottaa käsittelyyn se, miksi niin monet miehet jäävät kokonaan ilman naiskontakteja. Tälläkin palstalla saa useasti lukea että jopa 30-vuotiaat miehet ovat jääneet täysin vaille intiimiä tai romanttista kosketusta toiseen sukupuoleen.

Ei, en puhu sitten pelkästään seksistä, mutta myös seksistä.

Mikä tähän johtaa ja miten asia voitaisiin korjata? kysymyksessä voi olla koko maan väestön huomioon ottaen marginaalivähemmistö, mutta ei ollenkaan merkityksetön, luulen.

Kyseessähän on yksi suurimmista inhimillisistä tragedioista, se että haluaa lähelle, mutta ei syystä tai toisesta pääse. Ja kun on käsittääkseni selvää, että tämä ongelma on tyypillinen nimenomaan miessukupuolelle, niin asiaa voitaisiin käsitellä myös tasa-arvon ja rooliodotusten näkökulmasta.

Luulen vain että näinä aikoina, jolloin kaikenlainen seksi ja sukupuolinen kanssakäyminen ovat kovasti pinnalla, niin media ei halua ottaa tällaista asiaa tosissaan käsittelyyn.

Miksi on paljon aikamiehiä, jotka eivät koskaan ole kokeneet mitään intiimiä ja romanttista, mistä se kertoo ja miten asiaan voitaisiin vaikuttaa?

Siinäpä aihetta keskusteluun valtakunnan tasolla.

lauantaina, helmikuuta 16, 2008

Naisille tasoitusta

Lower Tax Rates for Women Part of Spanish Conservative Party Platform.
"Mr. Rajoy (pictured), the candidate of the Spanish Partido Popular...said that 'our' goal was to achieve 'equality' between men and women; ergo, women should pay lower taxes than men until 'equality' is achieved."

Spain is proposing higher income taxes for men simply for being men. This has been a goal of the Spanish Socialist Party for a while, and now the conservative Partido Popular has put a lower tax rate for women in its party platform.

Kortepohja rulettaa

Kortepohjan hissit vain miehille tai naisille.

My advice is this: Settle!
That’s right. Don’t worry about passion or intense connection. Don’t nix a guy based on his annoying habit of yelling “Bravo!” in movie theaters. Overlook his halitosis or abysmal sense of aesthetics. Because if you want to have the infrastructure in place to have a family, settling is the way to go. Based on my observations, in fact, settling will probably make you happier in the long run, since many of those who marry with great expectations become more disillusioned with each passing year.
How to Train a Husband. Want an obedient spouse? A new book says you should coach them like animals.

Isä aurinkoinen: nyt myös audiona.

torstaina, helmikuuta 14, 2008

Suomennos!

Joku hurja on kääntänyt artikkelin Naisten seksuaalisuuden kulttuurinen tukahduttaminen kokonaan suomeksi. Kannattaa lukea!

Tytöille lisää lapsilisää!

Evankeliumia miehille

Saatanallisia säkeitä on nyt sitten kirjoittanut suomalainen mies.

Ilosanomaa miehille saatanallisten säkeiden kommenttiosastolta:
Naisellisia arvoja miehisen rinnalle tuova yhteiskunta mahdollistaa miehillekin muita käyttäytymisen ja reagoinnin keinoja, kuin perinteisen elatus- ja sotimisvelvollisuuden, machokukkoilun ja vahvimman oikeuteen perustuvan hierarkian.

Tasa-arvoisen miehen ei tarvitse vetää itseään hirteen jos epäonnistuu työssään, sillä naisen tasa-arvoinen palkka ja vahva halu pitää huolta puolisostaan, kantaa perheen kriisin yli. Mies voi jättää armeijan käymättä ja ansaita sillä sotalaitosta vastustavan naisen ikuisen kunnioituksen (armeijalaitos tosin syrjii törkeästi miehiä, mihin on tultava muutos). Mies voi olla lastensa hoitajana ja äidin veroisena huoltajana sillä aikaa kun nainen hoitaa perheen elatuksen ilman, että menettää miehuutensa yhteiskunnan silmissä. Tasa-arvoisen ja väkivaltaan uskomattoman miehen ei tarvitse mennä kuolemaan kunniakkaasti nyrkkitappelussa jonkun härkäniskan kanssa vain sen takia, että kyseinen henkilö sattui solvaamaan hänen naistaan. Tasa-arvoinen mies uskaltaa juosta naisensa kanssa karkuunkin, koska tietää tyhjien sanojen sattuvan vähemmän kuin nyrkin.

Eivätkä miehet enää todellakaan itsestään selvästi vastaa yhteiskunnan raskaista ja vaarallisista töistä, älä nyt viitsi höpistä noita muinaisia mantroja. Heidän rinnalleen on nousemassa sellaisten naisten sukupolvi, jotka eivät kaihda tarttua mihinkään miehisiksi katsottuihin hommiin.

Viivi Avellan opastaa alempitasoisia miehiä

Sinkkuudesta ei kannata valittaa, koska hyviäkin puolia löytyy paljon, minkä ATM:t usein unohtavat.

Miksi pysyä sinkkuna?
8. Baarissa ei joka kerta tarvitse tiskillä raottaa kukkaroa ja rahaa säästyy enemmän.
9. Tutustuu uusiin kaupunginosiin herätessään juhlinnan jälkeen mielenkiintoisista paikoista.
10. On huomattavasti enemmän vastakkaisen sukupuolen edustajia ystävinä. Tosin monien nimet ovat ikuisesti hämärän peitossa.
15. On perillä kaupungin merkittävimmistä tapahtumista, kuten uusien bileravintoloiden aukeamisesta, tuoreimmista ulkomaanvahvistuksista lajissa kuin lajissa, Suomen tavoitelluimmat poikamiehet -listoista ja kaikesta muusta, mikä pitää mielen virkeänä, elämän ihanan kiinnostavana.
ENSITREFFIEN YLEISVAIKUTELMA
- Jos kundi ei ensimmäisillä treffeillä maksa ravintolalaskuasi, niin voit saman tien unohtaa hänet.

Häirintä

Sukupuolinen häirintä tuttua jo peruskoulussa.

Peruskoulu jäi pois laista.
Tasa-arvolaki kieltää seksuaalisen ja sukupuoleen perustuvan häirinnän. Kielto tuli lakiin 2005. Se koskee työpaikkoja, etujärjestöjä ja oppilaitoksia. Yksi on kuitenkin joukosta poissa: peruskoulu. "Pitäisi ulottaa sinnekin", akatemiaprofessori Kevät Nousiainen Helsingin yliopistosta arvioi.
Muistini mukaan peruskoulussa ei paljon muuta olekaan kuin häirintää, josta sukuipuolinen sellainen lienee yleensä sieltä lievimmästä päästä.

Entäs sitten nörttien tekemän nettihäirinnän seuraukset?

Saarioisen uusi mainos.

tiistaina, helmikuuta 12, 2008

Mitä on seksuaalinen häirintä?

Harva sukupuolista häirintää kokenut vie juttuja oikeuteen asti:
Seksuaalisesta häirinnästä kärsivät Suomessa kymmenet-, jopa sadattuhannet työntekijät, useimmiten naiset.
Mitä on seksuaalinen häirintä?
Eiköhän häirintää ole sellainen toiminta, joka kohdetta häiritsee. Flirtti voi olla häirintää tai sitten mieluisaa kanssakäymistä, riippuen miten kohde sen ottaa. Normaaleilla sosiaalisilla taidoilla varustetulle ihmiselle ei pitäisi olla mitään epäselvää sävyeron ymmärtämisessä.

Jos nuori kaunis nainen käyttää viehätysvoimaansa tavoitteidensa saavuttamiseksi, ei sillä ole mitään tekemistä häirinnän kanssa. Joku pärjää älyllä, joku ulkonäöllä, joku suhteilla.
Miksi Suomella on seksuaalisen häirinnän EU-ennätys?

Virginie Despentes

Kirjailija Virginie Despentes loi feminismin manifestin:
"Miesten seksuaalisuus sinänsä ei ole naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, jos naiset ovat seksiin halukkaita ja saavat siitä kunnon korvauksen."

maanantaina, helmikuuta 11, 2008

Itsemurhaepidemia

The silent epidemic of male suicide.
If suicide is the second most serious public health issue for young men, why don't we know about it?

According to Jane Powell it is because no-one wants to know.
Seksuaalinen häirintä myös henkistä väkivaltaa.

sunnuntaina, helmikuuta 10, 2008

Laitinen puhuu asiaa

Naisia ikävä:
Miksi Suomessa on niin paljon säikkyjä, ilkeitä, pahansuovia ja katkeria naisia, jotka pilaavat tunnelmat kodeissa, työpaikoilla ja oppilaitoksissa?

Oikeastaan voi vain ihmetellä, ettei heitä ole vieläkin enemmän, sillä tuskin missään maassa on niin valtavaa kuukausipalkkaista koneistoa lietsomassa naisten katkeruutta.

Suomessa on satamäärin "tutkijoita", jotka levittävät valheita tai vahvasti vääristeltyjä tietoja naisten palkoista, ahdistelusta, heihin kohdistuvasta väkivallasta, alistamisesta, nöyryyttämisestä.

Yliopistojen naistutkimus ja tasa-arvotutkimus, Naisasialiitto Unionin feministit sekä Suomen Akatemian, Kristiina-instituutin, Stakesin ja Työterveyslaitoksen nipistelytieteen dosentit ja professorit ovat lähes joka-aamuisia televisiohartauksien pitäjiä, jotka lietsovat miesvihaa.

Näillä naisänkyröillä on se etu, että heillä on käytössään koko maan media, jossa aatesiskot lynkkaavat miehiä.
Mikä on seksuaalista häirintää?
Otetaan esimerkiksi kohua herättänyt eduskunnan virkakunnan tasa-arvoselvitys. Siinä selvitettiin palkkausta, uralla etenemismahdollisuuksia ja muita työelämään liittyviä asioita.

Se ainoa kohua herättänyt kysymyspatterin osio oli otsikoitu: Seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva häirintä:
  • Onko joku eduskunnassa viimeisen vuoden aikana: Esittänyt vartaloosi tai seksuaalisuuteesi kohdistuvia huomautuksia jotka olet kokenut ikäviksi
  • Puhunut kaksimielisyyksiä tai härskejä juttuja, jotka olet kokenut loukkaaviksi?
  • Pitänyt esillä kuvia tai muuta materiaalia, jonka olet kokenut loukkaavaksi?
  • Lähettänyt sinulle epäasiallista postia, sähköpostia tai soitellut tavalla jonka olet kokenut ahdistavaksi?
  • Lähennellyt tai kosketellut sinua tavalla jonka olet kokenut fyysisesti epämiellyttäväksi/ahdistavaksi?
  • Ehdottanut seksiä siten että olet kokenut sen häiritseväksi?
"Ihastun pahismiehiin". Miss Suomi Satu Tuomisto vaatii mieheltään luonnetta. Toisin sanoen.

lauantaina, helmikuuta 09, 2008

Säästä rahaa

Lopeta feministisestä paskasta maksaminen: eroaerkosta. Tilaa sen sijaan laatulehti.

Tanjan kohupuku ja vaalikauden avaus.

Katja Martelius kritiikkiä

Tisuista ja misuista:
Ottamatta nyt sen enempää kantaa ahdistelu- ja häirintäasioihin esittäisin naisille erään minua suuresti askarruttavan kysymyksen: Miksi nainen kulkee rinnat puoliksi paljaina, ellei hän halua, että niitä katsotaan? Tuulettaako hän niitä?

Viime joulukuussa Katja oli sitä mieltä, että Suomen olisi kiitollisuudesta itkien pitänyt myöntää viisumi niille 600 nigerialaisnuorukaiselle, jotka halusivat tulla maahamme opiskelemaan. Viime vuoden kevättalvella Katja oli sitä mieltä, ettei mihinkään ole kirjoitettu, että suomalaisen yhteiskunnan pitäisi aina ja ikuisesti perustua länsimaisille arvoille.

Omasta mielestäni Katja ei voi kovin hyvin.
Miksi nykyistä feminismiä tulee paheksua?
Feminismi on synonyymi miesvihalle ja naisten etuoikeuksien ajamiselle. Se saattoi joskus olla jotain muuta, mutta nykyään se on yhteisnimitys ahneudelle, ilkeydelle ja suoranaiselle tyhmyydelle. Olin joskus itsekin feministi. Ihan oikesti, ei sormia ristissä eikä mitään.

Feminismi on pelkästään naisten etuoikeuksia ajava ideologia, jonka tarkoituksena on säilyttää naisten jo ansaitsemat etuoikeudet ja vaatia (perustellusti) naisille uusia oikeuksia. Erityisen anteeksiantamatonta on, että feministien käyttämät keinot yksitahoisesti ajavat miesten oikeuksia entistä ahtaammalle. Feministeillä on paljon kannatusta naisten parissa, koska ideologia ajaa oikeutetusti joitain parannuksia. Jostain syystä feministit eivät kuitenkaan ole valmiita puuttumaan niihin epäkohtiin, jotka parantaisivat miesten oikeuksia. Tämä on nimenomaan "rusinat pullasta" -asennetta, joka on aivan yksilötasollakin suorastaan henkistä laiskuutta. Yhteiskunnallisella tasolla se on halveksittavaa, ja pidänkin kaikkia julkisesti feministeiksi tunnustautuvia yhteiskunnan vapaamatkustajina.

Jos feminismi olisi oikeasti tasa-arvoa kannattavaa, he olisivat oikeasti pyrkineet kaventamaan sukupuolten välistä tasa-arvoa. En ole nähnyt vielä yhtään feministien kampanjaa, joka pyrkisi parantamaan miesten elämää. Ainoa asia mitä löydän julkisuudesta on pelkkää miesten syyllistämistä, tilastotietojen vääristelyä, ideologista miesvihaa ja kateutta. Ei sellaista voi kukaan täyspäinen kannattaa.

Älä ole feministi, se on rumaa ja tekee sinustakin ahneen paskan. Ole mieluummin tasa-arvon kannattaja.
Vahinko voi sattua.

perjantaina, helmikuuta 08, 2008

Tiede edistyy

Iltalehti testasi Törrötissien vetovoiman.

Sovinistillakin on äänioikeus:
Demokratiassa myös sovinistilla on äänioikeus ja hän äänestää Eduskuntaan sovinistin, joka parlamentin käytävillä heittäytyy tyhmäksi.

Joissakin kulttuureissa miehet käyttävät hämmästyttävän suuren osan energiastaan naistensa kontrolloimiseen ja määräilyyn. Tytär lentää parvekkeelta, jos niskoittelee eikä suostu vaimoksi isin kaverille. Vain veri pesee puhtaaksi miehen kunnian.

Tämä piirre ei ole olematon länsimaisissa demokratioissakaan. Suomessakin kuolee joka vuosi kymmeniä naisia, jotka ovat jättäneet tai uhanneet jättää. Tuomarit ovat ymmärtäväisiä tekijöille.

Lievempi alistamisenhalu näkyy naisen työn vähäarvoistamisena. Eihän siitä paljon voi maksaa. Kokouksessa naisen ääni ei kuulu. Hänen ideansa pulpahtavat myöhemmin esiin sovinistin omina keksintöinä.

Sovinisti ei myönnä tekojaan. Niin kävi nytkin keskustelussa Eduskunnan tapahtumista.

”Mistä sen tietää mikä on häirintää? Niille on kohtelias ja avaa oven ja ne pitää sitä kähmintänä. Ne on niin herkkiä, ei niille voi mitään sanoa. Ei niitä voi katsoa. Ei varmaan voi olla samassa huoneessa, kun ne kokee sen häirintänä.”

Kun puheenaihe vaihtuu, sovinisti alkaa päästellä ajatuksia, että nainen kuuluu ilotaloon tai nyrkin ja hellan väliin. Eduskunnan käytävillä nainen on sovinistin mielestä vain muistuttamassa sovinistia elämän pikku iloista.

Kannattaa muistaa, että orjuuden kannattajillakin oli aikoinaan äänioikeus. Natseilla oli äänioikeus.

Mutta kyllä sovinisti oppii. Ei niitä orjuuden kannattajiakaan enää paljon ole.

Pravda lisää edelleen höyryä

Naisten Suomi:
Joka ainut yli 11-vuotias naispuolinen suomalainen on kokenut sen, mistä nyt puhutaan: joutunut miesten harjoittaman seksuaalissävyisen häirinnän kohteeksi.

En sano, että kaikki miehet käyttäytyvät niin. Mutta pohjimmiltaan suomalainen yhteiskunta on syvästi naisvihamielinen.

Kun ihmisoikeusjärjestöt huolestuvat suuresta määrästä naisia, joita miehet täällä rutiininomaisesti tappavat ja hakkaavat, kaikille kelpaa yhtä painavaksi vasta-argumentiksi marginaalinen naisten harjoittama väkivalta.

Tv-studiossa keskustellaan posket punoittaen, kuinka naisia pitää saada myydä ja ostaa, koska se on naisten itsensä identiteettipoliittinen valinta.

Ja nyt sitten saadaan seurata tätä absurdia keskustelua seksuaalisesta häirinnästä työpaikoilla (eduskunnassa).

Mitäs työntävät nöpöttävät nänninsä hississä naaman eteen, sanoo Kalervo Kummola.

Joidenkin naisten mielestä taas eräät kireät ämmät eivät ymmärrä leikkiä: päinvastoin saisivat olla iloisia, kun mies osoittaa heille huomiota.

Mutta seksuaalisessa häirinnässä olennaista ei ole huumori, ei oikeastaan edes seksuaalisuus. Seksuaalisuus on vaan erittäin tehokas väylä suoraan häpeän ja itsesyytösten ytimeen.

Seksuaalisen häirinnän tarkoitus on mitätöidä kohde. Laittaa nainen paikalle, jolle hän miehen mielestä kuuluu. Ja se on: miehisten tarpeiden ja määräysvallan kohteeksi.

Tasa-arvo ei ole mikään juna. Se voi mennä myös taaksepäin, ja niin on Suomessa totisesti käynyt. Pahinta kai on, että myös monet naiset ovat lyöneet prosessille iloisena tahtia.

Arvatkaa, miksi vanhempia naisia harvemmin häiritään tällä tavalla? "Joo, koska ne ovat rumia" – ei siksi! Vaan siksi, että heitähän ei helvetti soikoon kohdella niin.

Nuorille hynää

Kysely Tanskassa: Monet nuoret harrastaneet seksiä maksusta:
Tanskassa tehdyn internetkyselyn mukaan joka yhdeksäs 14–24-vuotias nuori on harrastanut seksiä korvausta vastaan. Tanskan toiseksi suurin kaupunki Århus teetti kyselyn nuorille suunnatulla Cyberhus-internetsivustolla. Siihen osallistui 2 400 nuorta Århusin seudulta.

Tyypillisimmin nuoret harrastavat seksiä korvausta vastaan tuttaviensa tai ystäviensä kanssa. Kolmannes ostajista oli kuitenkin vain satunnaisia tuttavia. Joka viides seksiä myynyt sanoi ostajan olleen yli 40-vuotias.

Suurin osa vastanneista eli 30 prosenttia ottaa korvaukseksi rahaa. Alkoholia ja tupakkaa ottaa maksuksi 16 prosenttia. 11 prosenttia haluaa korvaukseksi vaatteita, vajaat kymmenen prosenttia puheaikaa kännykkään tai huumeita.

"Seksi on ihanaa ja lisäksi saa paljon hyviä tavaroita", 14-vuotias tyttö selostaa.

torstaina, helmikuuta 07, 2008

Tanja tiukkana

Tanja Saarela Kummolan blogista: Alle arvostelun!
Kummola kirjoitti blogissaan, että "johon se katsekin on pantava, jos samaan hissiin hyppää naisedustaja tai avustaja rinnat törröllään ja kolme ylintä nappia auki".

- On olemassa tiettyjä kulttuureja, joissa oletetaan, että naisen on vaiettava ja että syy on ollut naisessa, jos hänelle on tehty vaikka väkivaltaa. Tuo lause kuulostaa nyt ihan samankuuloiselta, Saarela sanoo.

Lisäksi hän tyrmää Kummolan käsityksen siitä, että eduskunnan naiset pukeutuisivat rohkeasti. Saarela ei ymmärrä lausuntoa lainkaan.

Monen miehen sisin tunto

Kiitos, Kummola!
Kalervo Kummolan suorapuheinen blogikommentti eduskunnan naisten rinnoista nostatti melkoisen mylläkän. Muun muassa Aamulehti.fi:n keskustelupalstoilla mies on jo ehditty tuomita ikuiseen kadotukseen ja toisaalta kehua kuplille.

Miehenä, toimittajana ja Suomen kansalaisena voin vain kiittää Kummolaa tuosta lausunnosta. Hän tuli siinä pukeneeksi sanoiksi monen miehen sisimmät tunnot niin kipeän osuvasti, niin vilpittömän suorapuheisesti, että kommentin voidaan odottaa jäävän suomalaisen aforismikirjallisuuden klassikoksi.

Tällaisena nössömpänä henkilönä en ryöpytyksen pelossa uskalla sen enempää lähteä lausuntoa analysoimaan, mutta sen sanon, että suomalainen tasa-arvokeskustelu tarvitsee muutaman Kummolan.

Yhtä asiaa vain mietin. Jos naistoimittaja puhuu kalapuikkoviiksisektorista, niin se on rohkea keskustelunavaus tasa-arvoon. Mutta enpä voisi kuvitella, että miestoimittaja voisi kirjoittaa vaikkapa eduskunnan megatissiosastosta, siis ihan nimiä mainitsematta mutta laitanpa tähän seitsemän naiskansanedustajan kuvan!
Ahdistelijaksi leimattu kansanedustaja sairauslomalle.

Feminism has turned men into second-class citizens, but have women's victories come at a price?

keskiviikkona, helmikuuta 06, 2008

Naisasialiitolla on asiaa

Naisasialiitto: Kummolan kommentit kuulostavat törkeiltä:
Naisasialiitto Unioni Ry:n mielestä Kalervo Kummolan blogikommentit kuulostavat törkeiltä.

- Kummolan kommentit kuulostavat aika törkeiltä. Kummonlan ja kumppaneiden pitäisi nyt herätä tähän maailmaan, pääsihteeri Elina Hatakka sanoo. Hänen mielestään eduskunnassa vallitsee asiallinen pukeutumiskoodi.

- Jos Kummola on sitä mieltä, että naiset ovat siellä rinnat törröllä tarjoamassa itseään, niin herää ajatus että se ajatus on vain Kummolan pään sisällä. Naisasialiiton mielestä pukeutumistyyli kulkee muodin mukaan ja on väärin syyllistää siitä naisia.

- Miesten pitää pystyä kontrolloimaan katseensa, Hatakka sanoo.

Rinnat törröttövät ikävästi

Ongelman visuaalinen presentaatio.

Törröttövät rinnat sekoittavat Kalervo Kummolaa.

Maria Guzenina-Richardson: Kummola voi laittaa silmänsä minne vain.

Päivi Räsäsen mielestä silmille on muukin paikka.


Satu Taiveaho: "Tämä on syyllistämistä".
Soliaalidemokraattien kansanedustaja Satu Taiveaho sanoo, ettei naisen pukeutuminen jollain tavalla tee tuijottelusta yhtään sen hyväksytympää.

- Tämä on juuri tätä, että yritetään syyllistää toinen vaatetuksen perusteella. Aika kummallinen esitys, Taiveaho linjaa.

Hän sanoo seksuaalisen häirinnän olevan aivan yhtä tuomittava teko, oli kohteella mitä tahansa päällä.

- Se ei tee siitä yhtään se hyväksytympää.

Ilkka Viljanen suomii eduskunnan naisia.
Missä piileksii ne eduskunnan munattomat vasikat, jotka eivät uskalla huudella kuin puskan takaa!, jylisee kansanedusta Ilkka Viljanen (kok) blogissaan.

Viljanen kirjoittaa, että ihmiselle, joka juoruaa piilossa ilman omaa persoonaa, tavataan sanoa "hame päälle ja suu kiinni".

Kukaan ei koskaan tässä tasa-arvoisessa yhteiskunnassa pohdi sitä toteutuuko tasa-arvo myös toisinpäin, kun mietitään mitä kaikkia viattomat miesparat joutuvat yhteiskunnan eri tilanteissa kärsimään voimakkaiden naisten toimesta?, Viljanen kyselee blogissaan.
Kohta pohtii.

Lohduketta naisettomille

Marriage: It's Only Going to Get Worse
If your spouse already bugs you now, the future is bleak. New research suggests couples view one another as even more irritating and demanding the longer they are together.
Äidinkielen tunnilla.

Linkkejä

Ahdistelijoiksi syytetyt valittavat Hesarista.

Elämä pelissä.

Kansanedustajasta vapaaksi kirjailijaksi heittäytynyt Rosa Meriläinen on tempaissut jälleen. Hän ilmoittaa nettiblogissaan olevansa transvestiitti.

SEKSIä ja SEKSIsmiä, syytteeksi asti.

tiistaina, helmikuuta 05, 2008

Halla-aho

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen:
Jos tiedostavalta suomalais-, ruotsalais- tai norjalaisnaiselta kysytään, maailman johtavat machoörinän, rasismin ja punaniskaisuuden pesäkkeet ovat Suomi, Ruotsi ja Norja. Samat tiedostavat naiset pääsääntöisesti kannattavat runsasta maahanmuuttoa islamilaisesta maailmasta.

Islamilainen nainen on paljon paremmassa asemassa kuin suomalais-, ruotsalais- ja norjalaisnainen, mikä on helppo osoittaa teoreettisestikin. Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa esimerkiksi julkaistaan runsaasti raportteja parisuhdeväkivallasta, seksuaalisesta häirinnästä ja naisen uraetenemiselle asetetuista esteistä, mikä todistaa väkevästi, että ne ovat polttavia ongelmia maissamme. Vastaavia raportteja ei kuulu muslimimaista, mikä todistaa, että niissä ei ole parisuhdeväkivaltaa, seksuaalista häirintää tai naisen uraetenemiselle asetettuja esteitä.

On sitä paitsi kauheaa tekopyhyyttä ja kaksinaismoralismia arvostella vaikkapa sitä, että muslimimaissa raiskatuksi tullut nainen pannaan vankilaan tai hengiltä, kun samaan aikaan Suomessa kalapuikkoviiksistä wannabe-alfauros kansanedustajaa ei vangita, kastroida ja nyljetä, vaikka Helsingin Sanomien toimittajan saama nimetön ilmianto paljastaa hänen katselleen naispuolisen eduskunta-avustajan rintoja eduskunnan hississä!

Naiset vs. miehet

Naiset sairauslomilla reilusti miehiä enemmän.
Naisilla oli miehiä enemmän terveysongelmia ja he kärsivät myös useammin työn fyysisestä kuormittavuudesta ja työuupumuksesta.

- Kysymys ei siis ollut siitä, että naiset näiden syiden vuoksi jäisivät miehiä herkemmin sairauslomalle, vaan siitä, että näitä ongelmia oli heillä enemmän kuin miehillä, dosentti Mikko Laaksonen korostaa.
Miesedustajat saivat sääliviä katseita eduskunnan avausistunnossa.

Lyly Rajala aikoo tehdä tutkintapyynnön HS:n häirintäjutusta.

Suurin osa eduskunnan valiokuntien johtajista miehiä.

maanantaina, helmikuuta 04, 2008

Kimpassa on kivempaa

Multiple wives will mean multiple benefits:
Husbands with multiple wives have been given the go-ahead to claim extra welfare benefits following a year-long Government review.

Even though bigamy is a crime in Britain, the decision by ministers means that polygamous marriages can now be recognised formally by the state, so long as the weddings took place in countries where the arrangement is legal.

Income support for all of the wives may be paid directly into the husband's bank account, if the family so choose. Under the deal agreed by ministers, a husband with multiple wives may also be eligible for additional housing benefit and council tax benefit to reflect the larger property needed for his family.

Lisää naisia miehisille aloille

Feminististä asenteellisuutta tutkimuksissa ja lausunnoissa.
Katarina Baer: Suomessa miehet saivat tasa-arvon

Tukholma. Suomea ja Ruotsia juhlitaan maailman tasa-arvoisimpiin kuuluvina maina. Ruotsalaisten mielestä he ovat kaikkein tasa-arvoisimpia. Suomalaisten mielestä suomalaiset kyllä päivittävät Ruotsin, Bernadottejen, Wallenbergien ja Bonnierin maan.

Yksi luokkajako pesii silti näiden pohjoisten yhteiskuntien ytimessä, nimittäin kodeissa. Sen johtopäätöksen voi tehdä ainakin Suomen osalta, missä kotitaloustöitä on voinut ostaa edullisesti jo vuosia. Valtaosa verohelpotusten käyttäjistä ostaa ammattilaisilta tyypillistä miesten työtä, nimittäin remontintekoa. Koti siivotaan yhä omin käsin. Ei tarvitse lukea monta tutkimusta, ovatko ne kädet naisen vai miehen.

Miehet vapauttivat itsensä perinteisistä kotitöistään, kun taas naiset - nämä työssä käyvät, taloudellisesti itsenäiset olennot - pitävät sinnikkäästi kiinni oikeudestaan tehdä kahta työtä.
Kaivosammattilaisista kova pula Nyt olisi feministeillä oiva mahdollisuus saada korjattua työpaikan epäreilu sukupuolittuneisuus.

sunnuntaina, helmikuuta 03, 2008

Sukupuolikeskustelun käänne kohta

Kirjallisuutta ja luentoja.

Laitinen

Noitavainoja:
Erityisen usein toistui väite, että miehet olivat eduskunnan hississä tuijottaneet eduskunta-avustajien rintoja. Myönnän itsekin syyllistyneeni tällaiseen "ahdisteluun", kun vilkaisen avustajan rinnassa olevasta nimilapusta, kuka tämä neitonen tai nuori herra on, sillä heillä ei ole tapana esittäytyä tai tervehtiä.

Entä tuijottaminen? Kansanedustaja Paula Kokkosen avustaja tuli kokoomuksen itsenäisyyspäivän juhlissa eteeni ja kiljui kiukkuisena vaimoni läsnäollessa: "Miksi tuijotat minua aina eduskunnan kahvilassa? Se ahdistaa minua."

En taatusti ollut tuijottanut, mutta kyllähän kahvilassa katseet silloin tällöin kohtaavat.

Seksuaalisen ahdistelun tulkinnassa on otettu käyttöön Stakesin luoma normi, että ahdistelua on kaikki se, minkä kohde kokee ahdisteluksi.

Yksi tärkeä ahdistelun muoto on juttujen kertominen. Olen jo ajat sitten oppinut, että eduskunnan kahvilan pöydässä ei saa kertoa blondivitsejä, homovitsejä tai mustalaisvitsejä. Arja Alhon kuullen ei voi kertoa minkäänlaisia vitsejä, sillä hän on johtava ääritosikko.

Miehiä pilkkaavat vitsit ovat toki hyväksyttyjä ja niitä uskaltaa kertoa. - Miksi blondivitsit ovat niin lyhyitä?? Että miehetkin oppisivat ne.

Kansanedustaja, plastiikkakirurgi Sirpa Asko-Seljavaara kertoi kahvilassa elävästi miesten peniksenpidennysleikkauksista. Pystyyn nousten, jalat harallaan hän kuvasi, miten peniksen juuresta katkaistaan jänteitä niin että se putoaa muutaman sentin. Hän kertoi, että leikkauksia teettävät vain homomiehet, eivät koskaan heterot.

Esitys oli niin elävä floor show, että kerroin sitä myöhemmin jossakin naispöydässä, jossa sain hyytävät katseet ja kiukkuisen kommentin: "Kyllä sinulla sitten on kauhea homofobia."

Olen ollut yli 40 vuotta eduskunnassa toimittajana eli pitempään kuin yksikään kansanedustaja. Voin vannoa, että en ole koskaan tavannut siellä seksuaalista häirintää. Tekaistuja ja luuloteltuja väitteitä kylläkin.

Olen miehekkäästi kestänyt sen, kun kansanedustaja Tarja Halonen ohikulkiessaan nykäisi poninhännästäni. Kestin senkin, kun puhemies Riitta Uosukainen tarttui reidestäni kiinni laulaessamme puhemiehen sviitissä aamun tunteina maakuntalauluja.

Ministeri Liisa Hyssälän irstaat puheetkin kestän, kun olen nuorena poikana parkinnut nahkani tukkikämpillä, satamissa, rakennuksilla ja tehtaissa. Eduskunnan ruokalajututkin siistiytyivät, kun apulaisoikeusasiamies Pirkko K. Koskinen jäi eläkkeelle.

Pravda lisää höyryä

Hyvien jätkien maassa on pahoja miehiä: Tukholma. Jokainen ulkomailla asunut tai asuva tunnistaa tämän tunneketjun: uusi kotimaa ihastuttaa, ja Suomi alkaa vaikuttaa mölliltä.

Tulee ikäviä uutisia, jotka ovat usein tuttuja, kuten: Suomessa miehet hakkaavat naisia kodeissa lähes kaksi kertaa enemmän kuin miehet muualla Euroopassa väkilukuun suhteutettuna. Sen seurauksena 30–40 naista kuolee vuosittain Suomessa.

Eduskunnan seksuaalinen häirintä on toki eri asia kuin väkivalta, mutta jotenkin sen mielessään yhdistää samaan tunkkaisen macho-Suomen örinään, eikä se siksi yllätä, mutta masentaa kyllä.


Kuherruskuukauteni Ruotsin kanssa on ohi – olen asunut täällä kaksi ja puoli vuotta – mutta aika monta asiaa voin yhä sanoa ruotsalaisten eduksi.

Ruotsissa saa valittaa, huomauttaa, esittää parannusehdotuksia, kiittää ja arvostella tasa-arvon nimissä ilman, että tulee leimatuksi änkyrä-feministiksi, puskasta ampujaksi tai miestenvihaajaksi.

Seksististä tölvintää ja miesten antamia "hyvä jätkä" -tunnustuksia naisille ei kuule. Naiset saavat olla naisia, ja he saavat vaatia tasa-arvoista kohtelua.

Tässä tuoreimpia puheenvuoroja Ruotsista: Seksistiset mainokset pois. Nais- ja miessydänpotilaiden kohtelu tasaveroiseksi. Sosiaaliset onnettomuustutkintalautakunnat selvittämään tapaukset, joissa nainen kuolee läheisen ihmisen väkivallan seurauksena. (Näitä tapauksia on Ruotsissa vuosittain 17.)

Minulla on ehdotus suomalaiskeskusteluun. Se kuulostaa vähäiseltä, mutta ajan myötä sillä voi olla vaikutusta: lakataan puhumasta perheväkivallasta.

Sillä mitä se on? Perheenjäsenet; lapset, äidit, isät, painimassa yhdessä lattialla? Pienet, pehmeät käsivarret tökkimässä isän rintakehää?

Puhutaan sen sijaan miehistä, jotka hakkaavat lapsiaan ja kumppaneitaan.

Ja tietysti niistä naisista myös, jotka syyllistyvät samaan. Pari vuotta sitten poliisin tietoon tulleista suomalaiskotien mukiloitsijoista 85 prosenttia oli kyllä miehiä.

lauantaina, helmikuuta 02, 2008

Naisten logiikkaa

Analyysin lähtökohta:
British women in their thirties want mates. They can’t find any. Why? Because most eligible males are selfish, mixed-up man-boys chasing no-strings sex, says our correspondent

Where have all the men gone? Instead, we have an overload of man-boys – which leaves a generation of single, thirtysomething women who are their natural mates bewildered. I am one of those women.

I don’t know of any woman my age (35) who hasn’t spent several years in love with a boyfriend, only to have to give up on the relationship after realising that children and commitment were not going to happen for ages, if at all.
Ja odotettu johtopäätös:
I was involved in research that looked at how the sexes perceive their market value – ie, what they think their “package” is worth to the opposite sex. The results suggested that males in their early and mid-forties overestimated their standing the most. They are getting richer at this age, and become self-deluded about what they can get in return.

Miehen ja naisen ero

Pettymys:
Otin profiilini 24:tä pois, kun en saa seuraa sieltä. Se oli siellä vajaan vuoden ja treffeille pääsin kolme kertaa. Yhden kanssa kävin kaksi kertaa treffeillä. Petyin treffipalstaan. Vaikka kuinka asiallinen olin. En vongannut koskaan seksiä, enkä ollut rivo muutenkaan. En todellakaan tiedä mitä naiset sieltä hakee.
hyviä miehiä suomi24:ssa:
Heippa! Olen käynyt kolmilla treffeillä palvelun kautta ja voin sanoa että kaikki tapaamani tyypit ovat olleet tosi ihania ja juuri sellaisia kuin olen profiilissani toivonut. Näin on käynyt vaikken ole edes kuvaa nähnyt. Tarjonta on mielestäni hämmästyttävän hyvää ja en yleensä tyydy mitenkään vähään. Tai sitten on vain käynyt tosi hyvä tsägä. Lisäksi miehet ovat vielä olleet minusta kiinnostuneita ja ollaan tapailtu uudelleenkin :) vähän niinkun vois ite vaan valita parhaat päältä :P

perjantaina, helmikuuta 01, 2008

Kuuma potaatti

Naistutkimuksen kuuma peruna:
Feminismiin liitetään yleensä ajatus naisten aseman parantamisesta. Niemelän mukaan naistutkimuksen hataralle pohjalle rakennettu maailmanparannus ei tuota oikeita tuloksia. "Naistutkimuksen avulla yritetään parantaa maailmaa samoin kuin esimerkiksi uskomushoidoilla yritetään parantaa vaivoja ja sairauksia – vailla tuloksia. Sen avulla naisten aseman parantaminen tuskin onnistuu, koska metodiikka ja tutkimusasetelmat ovat useimmiten tieteellisesti kestämättömällä pohjalla." Itsekin rivivihreänä vaikuttava Niemelä toteaa maailmanparannuksen tapahtuvan tehokkaammin toisin keinoin. "Jos maailmaa halutaan oikeasti muuttaa, pitää muuttaa todellista eikä mielikuvitusmaailmaa. Naistutkimus pyrkii virheellisistä tutkimusasetelmista käsin yhteiskunnalliseen vallankäyttöön ja lisäksi se on hyvin epädemokraattista sekä diskriminoivaa. Lähinnä sitä voisi verrata eräisiin totalitaristisiin ideologioihin ja uskontoihin." Niemelän mukaan juuri naistutkimuksen hyvää tarkoittava idea johtaa huonoihin tuloksiin: "Naistutkijat väistämättä löytävät valtaa ja alistusrakenteista sieltä, missä niitä ei ole - siinä syyllistetään miehiä ja heteroja sekä korostetusti moititaan empiirisiä luonnontieteitä ja esitetään täysin kestämättömiä väitteitä."
Jatkokeskustelua naistutkimuksesta.

Kilpailu: kuka liioittelee kovimmin?

Halonen: Sukupuolista häirintää kaikkialla:
Presidentti Tarja Halosen mukaan sukupuolista häirintää esiintyy koko yhteiskunnassa, joka tasolla.
Ahdistelijoiksi leimattujen perheet kärsivät:
Minulla on kolme aikuista lasta ja voin vain kuvitella, miten he ja heidän lähipiirinsä tästä kärsivät. Vaimoni on fiksu ja tuntee minut, hänelle en ole juttua joutunut selittelemään. Tämähän on mielivaltaa oikeusvaltiossa, vain hutkitaan eikä tutkita, Tero Rönni kertoo.

Kuka tahansa voi mestata tällä tavalla kenet vain, jos tällainen tulee tavaksi. Oikeusvaltiossa ollaan syyttömiä kunnes oikeus totee syylliseksi, Pekka Vilkuna kertoo.

Harkitsen oikeustoimia vakavasti. Yleensä pitää tietää mistä syytetään ja kuka syyttää, nyt meidät on leimattu puskasta ampuen. Perheeni on tietysti ärtynyt tällaisesta, Lintilä tuohtuu.

Tässä hyökätään tasa-arvon nimissä miehiä vastaan, haluan kuulla tasa-arvovaltuutetun mielipiteen tästä menettelystä, Oinonen sanoo.